Page 1

Fรถrenta Nationerna


Huvudhรถgkvarteret i New York


NON VIOLENCE Utanför ingången till FN-huset står Carl Fredrik Reuterswärds konstverk som visar en revolver med pipknut. Det officiella namnet på detta verk är Non Violence och Carl skapade denna 1980. Inspirationen till pistolen sägs Reuterswärd ha fått efter John Lennons mord. De var båda goda vänner. Finns även i Göteborg, Borås, Malmö och Täby.


Barns R채ttigheter


Alla barn 채r viktiga och jag med.


Jag har rätt att vara med mina föräldrar.


Ingen f책r sl책 eller reta mig.


Jag har r채tt att ha det bra.


Jag har rätt att få hjälp när jag inte mår bra.


Jag har r채tt att s채ga vad jag tycker.


Jag har r채tt att leka.


Jag har rätt att få lära mig många saker på förskolan och skolan.


Du och jag och alla barn har r채tt att f책 leva i trygghet.


Sång Barn är ett folk och de bor i ett främmande land. Detta land är ett regn och en pöl. Över den pölen går pojkarnas båtar ibland Och de glider så fint utan köl. Där går en flicka som samlar på stenar Hon har en miljon. Kungen av träd sitter stilla bland grenar I trädkungens tron Där går en pojke som skrattar åt snön Där går en flicka som gjorde en ö Av femton kuddar Där går en pojke, och allting blir glass Som han snuddar Alla är barn och de tillhör det gåtfulla folket


Barn är ett folk och de bor i ett främmande land. Detta land är en äng och en vind Där finner kanske en pojke ett nytt Samarkand Och far bort på en svängande grind Där går en flicka som sjunger om kottar Själv äger hon två Där vid ett plank står en pojke och klottrar Att jorden är blå Där går en pojke som blev indian Där, går Kungen av Skugga runt stan Och skuggar bovar Där fann en flicka en fetlig grimas Som hon provar Alla är barn och de tillhör det gåtfulla folket


Barn är ett folk och de bor i ett främmande land Detta land är en gård och ett skjul Där sker det farliga tågöverfallet ibland Vackra kvällar när månen är gul Själv vinner han jämt Fåglarnas sånger i olika stilar Är magiska skämt Där blir en värdelös sak till ett skratt Där, där blir sängar till fartyg en natt Och går till månen Där finns det riken som ingen av oss Tar ifrån dem Alla är barn och tillhör det gåtfulla folket.


Nationalsången Du gamla du fria, du fjällhöga Nord, du tysta du glädjerika sköna! Jag hälsar dig vänaste land uppå jord, din sol din himmel dina ängder gröna, sol, din himmel, dina ängder gröna, Du tronar på minnen från fronstora ar, då ärat ditt namn flög över jorden. Jag vet att du är och du blir vad du var. Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden! Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden!

Barns rättigheter  

Barns rättigheter i power point

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you