Page 1

6

Oldambt nieuws

Januari 2018 nr 91

Museum Nienoord zoekt

Westerkwartierse kerkschatten Van eind oktober tot en met medio maart organiseert Museum Nienoord samen met Jan Ernst Douma, de streekhistorische kringen en kerkgenootschappen in het Westerkwartier de tentoonstelling ‘Jan Ernst Douma ~ 500 jaar reformatie in het Westerkwartier. Centraal staan de 83 tekeningen, die Douma maakte van alle kerkgebouwen in het Westerkwartier. Waar Douma als kunstenaar de bijzondere exterieurs vastlegde, selecteerde Museum Nienoord er samen met streekhistorische kringen en kerkgenootschappen authentieke stukken bij. Bijvoorbeeld: Het boek met religieuze overwegingen, dat Georg Wilhelm von Inn- und Knyphausen in 1693 opdraagt aan William and Mary. Hij verdient er zijn graventitel mee, die hij dan al tien jaar voert.

Mocht u iets kunnen bijdragen, mail dan s.v.p. even naar info@museumnienoord.nl

Bij de meest bijzonder kerken zouden we graag een verhaal vertellen. En daarbij schakelen wij u graag in! Stonden hier bekenden op de kansel of liggen er bijzondere Westerkwartierders op het kerkhof? Is er nog katholiek kerkzilver, een authentieke bundel, een bijzonder beeld? Of tekening, foto of video? Uw bijdrage, in de vorm van informatie of een bruikleen, kan deze tentoonstelling nog interessanter maken!

Voorronde POPgroningen Talent Award in Carambole

Grand Café Carambole aan de Blijhamsterstraat 2 Winschoten www.carambole-winschoten.nl De POPgroningen Talent Award is dé opstap voor Gronings muzikaal talent om zich te profileren en kennis te maken met optreden in professionele omgevingen. Met voorrondes in de provincie wordt een selectie van acts gedestilleerd die zich mag presenteren in twee halve finales en vervolgens in de grote finale. De finale vindt plaats in Vera te Groningen. De houder van de POPgroningen Talent Award presenteert zich uiteindelijk op festivals zoals Bevrij-

dingsfestival Groningen en Eurosonic. Op het podium tijdens de voorronde in Winschoten (Grand café Carambole) zullen de volgende acts acte de présence geven: Radicle, Double Bass Theory, Lesley Baker, Yung Hendrixxx en Cutting Grass. Het belooft een avond vol muzikaal talent te worden! Het geheel begint op vrijdag 9 februari om 20.00 uur en de entree is gratis.

06 oldambt nieuws  
06 oldambt nieuws  
Advertisement