Issuu on Google+


⌂ ⌂ ⌂ ⌂ ⌂

⌂ ⌂ ⌂


2


   

    

 

 

 

  

 

 

3


4


5


Located at the entrance of the botanic garden in Montpellier (France), this pavilion is composed of three wood frame walls. The space between each wall is the photography exhibition area. At the entrance and the exit of this space whole built with wood, the relationship with the garden is created with one transition space as the way to enter where there are a lot of plants to conserve the vegetable presence in the project. With this system, the pavilion is connected with the environment and create a single space to admire photography. The building’s exterior is illuminated and the relief by the horizontal wood siding make a particular atmosphere in the garden which can be seen from the street.

6


7


8


Next to one shopping mall in Montpellier (France), this housing and shopping program is the result to the stack’s game by modules. The issue of this project was to revitalize the back of the shopping mall and used the fallow space at this place. The pubic space is the limit between the public and the intimacy for the accommodations. Stacks of capsules lead to a rhythm in the street and metallic envelopes give a futurist aspect to the project. Sometimes, there are spaces between capsules for a restaurant, for a meeting spaces and a circulation spaces. This spaces lighten the architecture.

9


Inspired by the sentence of Peter Solterdijk: “the bulkiness is down flooding the void�, this formal circle is designed to give dancers a private working space work space. In the idea of movement, the curves translate this feel. The concrete architecture located next to the architecture school in Montpellier (France), compose with three volumes and one other that create the link between each. The last volume uses like a solar conservatory for increase heat gains.

10


11


12

Sections by hand


13


14


The aim for building in the medieval city is to understand the present urban context and to propose one project that respects it but that propose modernity too. The target here, it’s not to copy that there are already. Like a puzzle, the housing project completes the fallow in the historical center to Clermont l’HÊrault (France).

15


First floor

16


Second floor

17


The problem of being in the historical city is the lack of sun in houses. That is the reasons why the project proposes the shops on the ground floor and the housing at the top in order to capture more light. There are three different types of houses, each with the same reason to capture the light according to their positions.

Type 1

Type 2

18

Type 3 Photo of models


19


20


Wineries of France are bearing witness to the winegrowing past of France. And now these buildings are abandoned. The need to transform them became one preoccupation for people, villages and architects. That is why, I wanted to this subject my project of my end studies.

21


The secluded winery is linked by a creation to a wood way with fragment’s winery. The frame build with wood against an existing stone wall. On this way, there are a lot of footage: 1. 2. 3. 4.

22

Village Olives tree field Winery Vines and landscape


The modifications have been created in order to provide news utilisations. The tourist aspect of the context in Octon, near to the “Salagou” lake guided the transformation’s build. After creating the link between the village and the winery, the second goal is to open the winery to the agricultural field and show the typical concrete frame. For example, the roof is removed to see it and at the same time propose a great lookout.

23


First floor

24

Second floor


25


26


27


This particular bridge is the interpretation of galleries’s termites. Builded with KLH panels (laminated wood), this bridge fulfils the needs of the butterflies’ greenhouse in France. This project constrained men to the insect condition.

28


29


The competition organized by the architect’s order leaded a project that is able to open and close in accordance with season. The building is located at the end of the garden’s castle. The organic shape has been chosen to create a contrast between the castle’s straightness and the green space at the front it.

Cross section

Longitudinal section

30


31


32


33


The hand-work is a great communication tool to chat with the client. It’s a medium for understand their needs, their desires and their lifestyles. The sketches detailed during the discussion show the project with its materiality, furniture and colours.

34


35


Often the models are very effective in creating new space and controlling a particular atmosphere. On this page, you can see the experimental models for a church. The research to a lighting ambience served to create a system of the light channels at the top of the church. It’s a great communication tool between the architects and professional people but also with the customers. The materialization of the architecture is able to build the atmosphere and to see the spaces and frames. With models we can understand what we design.

36


37


38


39


Currently under construction near Montmartre, the plans were approved by Paris’s urban planning department. The extension involve the creation of one accommodation, a professional space, a swimming-pool and the garden. Work can be carried out at a distance either by e mail or Skype.

40

Courtyard-facing facade


Ground floor

First floor

41


Roof

42

Longitudinal section


43

Cross section


44


45


46


Portfolio final 2017