Page 1

11. september Terror og ødelÌggelse Lavet af: Anne-line & Clara


Indhold  Osama bin laden  Al Qaeda  Terrorisme  11. september 

North Tower

South Tower.

Pentagon

 De skyldige  Udsagn  Efterfølgende  Photos


Kort om Osama bin laden

- Han var født i Saudi Arabien i 1957. - Mistede sit statsborgerskab i 1994 pga. sine terroraktioner. - Stammer fra den meget rige bin laden familie, som stadig har meget stor indflydelse på Saudi Arabien. - Da han studerede fik han kontakt til det muslimske borgerskab som siden har inspireret ham. - Han har været i krige som bagmand i flere krige og senere som en rigtig soldat. - Osama bin laden er søn af en millionær, og havde derfor adgang til penge. - akademisk uddannede.


Al Qaeda Navnet Al Qaeda betyde basis eller fundament, og terrornetværket Al Qaeda ønsker netop at være fundamentet eller udgangspunktet for Islamisk revolution, som vil medføre at muslimske lande udelukkende bliver regeret ud fra islam. Det første er at muslimske lande bliver fri for udlændinge og udenlandsk indflydelse. Det andet er at skabe en stor islamisk stat, hvor muslimer er medlemmer af et samfund.

Terrorisme

Terrorister ser sjældent sig selv som terrorist. Han/hun ser sig selv som frihedskæmper. Han/hun kæmper for en retfærdig sag - en sag der er større og mere betydningsfuld end den enkeltes liv – og er derfor villig til, om nødvendigt, at ofre sit liv for sagen.


11. september Vidste du at(World Trade center)

Om terror angrebet (11.9)

  

Der var 110 etager Der var 198 elevator De blev bygget i 1966-1973

- Osama Bin laden truede med angreb i august. - Al Qaeda angriber det første tårn kl. 8.46. - Og det andet tårn kl.9.02 kun 16 minutter efter det første. - det tredje fly fløj ind i Pentagon. - det fjerde fly blev skudt ned af et Amerikansk jager fly.

North tower Det første fly var et boeing-767 det lettede fra boston. 7.59 med kurs mod los Angeles, der var 92 ombord og der var 5 terrorister, de kaprede flyet kl. 8.15 12 minutter senere rettede de kursen mod World Trade center kl. 8.46 fløj det med Atta som pilot ind på 94.-98 etage. Lidt mere en 1300 blev fanget på højere etagerer.


South Tower Det andet fly var en boeing-767 United Airlines Flight 175. Flyet var også lettet i Boston og med kurs mod Los Angeles, ombord var der 63 inklusiv de 5 terrorister. 15 minutter senere fløj det skråt ind i South Tower, hvor det med kraftig eksplosion ramte 78 og 86 etage. kun 18 folk opholdte sig på højder etagerer. Kl. 9.56 ”sank” South Tower

Angrebet på Pentagon. Omkring 20 min før flyet ramte North Tower lettede Amerikansk Airlines Flight 77 fra Washington D. C med kurs mod Los Angeles. kl.9 blev flyet kapret, det vendte og styrtede mod den amerikanske hovedstad. Kl. 9.38 ramte det ned i Pentagon og smadrede en side af den femkantede bygning.


De skyldige

Der var 19 kaprere, de var veluddannede mænd, flere højtudannede og familie mænd, som havde kone og børn. De havde penge nok og gik på pilot skole i Vero Beach, hvor mændene blev omtalt som flittige og dygtige. De havde taget deres familier med til USA og boede anonymt i Florida i USA, ind til 11.9.

Her er 2 af de 19 skyldige.


Udsagn Her er nogle af de mange udsagn om 11. september.

”Vi skelner ikke mellem de terrorister, som begik disse handlinger og dem, der huser dem… tag ikke fejl, USA vil jagte og straffe dem, der er ansvarlige for disse feje angreb” Udtaler George W. bush.

”Den velsignede tirsdag den 11. september 2001.. startede de deres prægtige angreb med deres fly. Det var en modig heltedåd uden side stykke i menneskehedens historie” Siger Al - Qaeda leden Osama bin laden.

”jeg fik øje på flyet, lige da jeg kiggede ned på mit skrivebord.. jeg kunne ikke forstå at piloten, piloten fløj så lavt. Så gik det op for mig, at der ville ske noget. jeg så med rædsel, at flyet fløj i højde med trætoppene - så krængede det lidt til venstre. Den ene vinge slæbte hen ad jorden, og flyet brasede ind i Pentagons vest mur og eksploderede i en kæmpe stor orange kugle af ild ” Siger en der arbejdede i North Tower på dagen.

”jeg så et fly…..”


Efterfølgende. Kort efter d. 11. september kom der nye love, man måtte tilbage holde folk man mistænkte for terrorisme og tjekkede personlige dokumenter og meget mere.. I efteråret 2001 forhandles en ny lov mod terror og terror bekæmpelse, - På grund af denne her lov kan folk der er blevet beskyldt for terror kan få op til livstid i fængslet. - Hvis folk har lavet forbrydelser kan det land man er kommet til udlevere personen til det andet land. - Støtter man terrorisme bliver man kriminel og kan få op til 10 års fængsel. Reglerne for udvisning stammes, så en udvisning lettere kan ske. Men en udlæningen må ikke udvises, hvis han eller hun risikerer dødsstraf og tortur. På grund af 11. september er mange blevet bange for terrorisme (den usynlige fjende). Den nye lovgivning har også været i brug flere gange i Danmark.


Photos

Her ses minde væggen for de døde brandmænd og ambulancemænd.

Ødelæggelserne af tårnene.

Et af de to tårnene, der er i gang med at blive byggede igen. De vil stå færdig i 2014.

9.11  

to all us who hate osama bin laden

9.11  

to all us who hate osama bin laden

Advertisement