Page 1

Anna Skak • Mediegrafiker

Grafik og billede Vektorgrafik


Opgaven Jeg fik til opgave at lave et logo til et nyt firma. Det var et murerfirma det drejede sig om og firmaet skulle hedde Murermester Søren Hermann. Kunden havde et ønske om at en illustration skulle indgå i logoet. Logoet skulle både bruges på byggeskilte og visitkort.

Programvalg Jeg brugte Adobe Illustrator til at løse opgaven, da det var nemmest at lave et logo deri. Det er derudover også vektorgrafik, der gør at logoet kan bruges i alle størrelser, til både byggeskilte og visitkort.

Arbejdsprocessen Der blev søgt inspiration på nettet og lavet Brainstorm til logoet på et stykke papir hvor der blev tegnet skitser. Hvad kunne vise visuelt, at der her var tale om en murermester? Der blev dernæst valgt en idé der skulle arbejdes videre med i Illustrator. Et par billeder fra nettet blev gemt ned og så skulle Pentool hjælpe mig med at tegne efter figurerne. Først blev en murske til, dernæst brugte jeg Ellipse Tool til at lave en cirkel rundt om murskeen. På cirklens yderkant skrev jeg ”Murermester Søren Hermann” med Texttool. Inde i cirklen blev en mur til med Pentool. Jeg brugte Stroke til at gøre enten cirklen, murstenene eller murskeen tykkere eller tyndere i forehold til hinanden. Jeg tilpassede figurerne og teksten efter hinanden og gik så i gang med at afprøve forskellige fonte på logoet. Da jeg var tilfreds, sendte jeg kunden et udkast af logoet som endnu ikke var farvelagt. Jeg fik en godkendelse og gik så i gang med at påsætte skygger, farver og tekstur. Jeg prøvede mange muligheder før jeg valgte det endelige. Farveprofil Jeg anvendte farveprofilen CMYK på logoet, da det skulle på trykte produkter så som visitkort og byggeskilte.

Anna Skak • Mediegrafiker

Kvalitetsvurdering Kunden blev rigtig glad for sit nye logo til murerfirmaet, der fint afspejlede hvad han lavede. Jeg var også meget tilfreds med logoet som var nemt at arbejde med, da det dernæst skulle opsættes på visitkort og et byggeskilt. Det var en udfordring at lave dette logo eftersom man ser mange forskellige kvaliteter på logoer i byggebranchen. Så synes jeg klart at dette logo er et af de bedre.


Inspiration

Vektorgrafik • side 2/7


MURERMESTER RERMESTE MU R

HERMAN N REN SØ

HERMAN N REN SØ

ERMEST ER MUR

HERMAN N REN SØ

ERMEST ER MUR

N HERMANN RE SØ

HERMAN N REN SØ

ERMEST ER MUR

RM MURE ESTER

Herman n ren Sø

EN HERMANN SØR

HERMAN N REN SØ

HERMAN N REN Ø S

HERMAN N REN SØ ERMEST ER MUR

HERMAN N REN Ø S

ERMEST ER MUR

Der blev først tegnet nogle forskellige idéer til logoet på et stykke papir, dernæst gik jeg videre med én af idéerne i Illustrator og prøvede at bygge et logo op der. Da figuren havde taget form afprøvede jeg fonte og farver på logoet.

ERMEST ER MUR

Anna Skak • Mediegrafiker

ERMEST ER MUR

RERMESTE MU R

rermest Mu er

Idéproces

HERMAN N REN SØ


Arbejdsproces

Fotoet satte jeg ind i min Illustrator fil. Jeg lavede et nyt lag til at kunne tegne murskeens omrids på. Jeg brugte værktøjet Pen Tool, som det ses ovenfor. Jeg gave den en stroke på 4 pt.

Jeg skjulte laget med fotoet af murskeen, gav min tegnede murske en hvid fyldfarv, oprettede et nyt lag og lavede en cirkel bag murskeen med Ellipse Tool, med en stroke på 6 pt. Firmaets navn skrev jeg på cirklen med Type on a Path Tool med fonten AvantGarde CondMedium, Bold, 55 pt.

På internettet fandt jeg endnu et foto, denne gang et foto af en murstensvæg som jeg placerede på et nyt lag i samme InDesign fil. Jeg skalerede den op så størrelsesforholdet passede.

Vektorgrafik • side 4/7

Her ses hvorledes det valgte logo tog form. Først fandt jeg et foto af en murske på internettet.


Anna Skak • Mediegrafiker

Arbejdsproces

Jeg oprettede mit 5. og sidste lag hvorpå jeg med Pen Tool tegnede efter hver mursten som var inde i cirklen, murstenene fik en stroke på 3 pt og en hvid fylde.

Laget med fotoet af murstensvæggen skjulte jeg. Murskeen fik skygger på i menuen Effects > Stylize > Drop Shadow...

Murskeen blev farvelagt med en gradient så man rigtig fik en fornemmelse af hvilken form overfladerne havde.

Murstensvæggen blev også farvelagt. De enkelte mursten fik hver deres farve lige som en rigtig murstensvæg ville se ud. Murstene fik også en effekt på som hed Sponge, mens fugningen fik en effekt som hed Diffuse Glow. Effekterne fandt jeg i Effect > Effect Gallery.


EN HERMANN R SØ

RERMESTE MU R

RERMESTE MU R

RERMESTE MU R

HERMAN N REN SØ

RERMESTE MU R

HERMAN N REN SØ

EN HERMANN R SØ

HERMAN N E N R Ø S

HERMAN N E N R Ø S

Vektorgrafik • side 6/7

RERMESTE MU R

RERMESTE MU R

Logotype


M R E EST R U ER M

Anna Skak • Mediegrafiker Endelige resultat

R E M H ANN N E R Ø S

H2: Vektorgrafik  

Grafik og billede - Vektorgrafik. En del af min portfolio til 2. hovedforløb. Logo til murermester.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you