Page 1

am

A

N

N

A

J

U

R

S


florence university

florence, italy


view from within tree grove looking into the redesigned piazza


3

5

11

6 2 8

8

7 ground floor

second floor

1

3

11 2

4

10 9 8 7

below ground

first floor

parking garage 1 exhibition space 2 auditorium 3 rest rooms and closet 4 piazza 5 covered entrance 6 group study and reading space 7 existing library 8 cafe 9 outdoor cafe space 10 walkable roof 11

floor plans


section | auditorium and exhibition new construction walkable rooftop existing building renovated interior

section | all levels underground parking

renovated interior

exhibition space

cafe

multipurpose seating

entrance lobby

building sections


queen city bicycle rack competition

cincinnati, ohio


concept jurs

A

Wind and sweeping movements were my main design inspirations. The image of hair whipping behind a rider’s head as she creates a vortex by speeding forward was constant in my thoughts throughout the design process. I wanted a form that emerged out of the earth only to dive back in as representation of the impermanence and instant appearance of wind, breeze, and vortex. The shape is meant to fan the bicycles so that they too are a piece of the sculpture. The rotating bikes enhace the sweeping movement. I also wanted the rack to have two functions. Besides being functional for locking a bicycle, the ramp-like concrete offers passers, cyclists, and loungers a place to rest. My task was to design a piece that remained elegant while accomplishing all these ideas.


location jurs

A

I envisioned the bike rack emerging along a linear pathway in a park or along the water, as though the sidewalk were a windy corridor and the bike rack is subject to the turbulance. Lytle Park, the proposed Banks construction between the sport facilities, or simply along the existing riverwalk were sites I considered. The racks would face the grass or edge while the concrete faces the main walking path so that people can rest on the concrete without climbing over others’’ property.


shawnee lookout landscape north bend, ohio


site in early spring

oxbow wetlands viewable from site

densely forested site p r o g r a m :: visitors center sitting space

i n d i a n a

c o n c e r n s :: topography seasonal use existing woodlands and ecosystems migratory bird resting location deep american indian history impact of intervention on site lure people to space

o h i o

a p p r o a c h :: work around existing trees add only native non-aggressive plants reflective walls play with seasonal color provide glimpses of structure from path introduce downy service berry trees introduce various red wildflowers

kentucky


entry sequence: north


entry sequence: south


paper folding oxford, ohio


clifton library cincinnati, ohio


floor plans

community room

stacks

entrance

section

reading

reading

reading


west elevation


conceptual city redesign olde north dayton, dayton, ohio


elite student apartments

arena district, dayton, ohio


8

9

9

9 6

7

3

12

14

5 13

1

15

6

4

11

5

11

2

5

3 3

15

10

3

15

high school football stadium university of dayton basketball arena mixed use buildings pedestrian bridge vehicular entrance rec center complex parking existing medium density neighborhood single family homes covered parking/movable market field seating with large screen sport broadcast picnic and playground park canoe and kayak mooring sports retail river

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

tentative site plan


ground floor

second floor

third floor


color studies

prismacolor markers and color pencils


Anna Jurs: Want More?  

more work samples

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you