Page 1

Architecture Portfolio


Anna Ernst Undergraduate Architecture Portfolio Fall 2016 Miami University | Oxford. Ohio 419.733.5711 | ernstat@miamioh.edu annaernst.3010@gmail.com


1

Hueston Woods Nature Center

2

King Library Revamp

3

Amtrak Transit Station

4

Craftsummer

5

Retreat Shelter

6

The City Room

7

Graphics

8

History Projects


Anna Ernst EDUCATION Saint Marys Memorial High School Saint Marys Memorial High School Saint Marys, Ohio Graduated May 2015 Miami University Architecture Oxford, Ohio Enrolled August 2015 Second year architecture EMPLOYMENT HISTORY Saint Marys City Pool Lifeguard Saint Marys, Ohio May 2011 - September 2013 Schwieterman Pharmacy

Sales Associate Saint Marys, Ohio May 2013 - July 2015

The City of Saint Marys Laborer Saint Marys, Ohio May 2016 - August 2016 Student Package Center

Joint Township District Memorial Hospital

Sales Associate Oxford, Ohio 2017 Semester

Switchboard Operator Saint Marys, Ohio Currently employed


Summary As a graduate of Saint Marys Memorial High School, I have always called this area home. I am currently in my second year of the architecture program at Miami University, and I am loving every minute of it. I have begun to learn of the ins and outs of Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign, AutoCad, Revit, Lumion and SketchUp. I know most of the basics these programs entitle, and I am eager to use them in any way I can. I am learning many methods and skills needed in this profession and I am looking for an opportunity to soak up more. I have little experience working in an actual firm but I am ready for an opportunity to continue my journey into the world of design. I am looking to begin in a local firm because I would like to end up living and working in this area.

PROFESSIONAL SKILLS

INVOLVEMENT

Adobe Photoshop: Adobe Illustrator: SketchUp: Adobe InDesign: Lumion: Revit: AutoCad:

Alpha Rho Chi Isidorus Chapter Philanthropy Committee AIAS Product Runway Shop with a Cop Habitat for Humanity

Intermediate Intermediate Intermediate Intermediate Beginner Beginner Beginner


1


Hueston Woods Nature Center


Concept The thought behind this project came from both the form of the existing lodge and the geometry of the rock dolomite (limestone) which was found in abundance in the Hueston Woods area.

Materials Insulating Glass: two pieces of 1/4” glass and a 1/2”airspace. Steel: painted metal for support of the staircase and truss strutures Concrete structure: composed of the existing material in the area (limestone). Waffle slab floor supports can span max of 60’ and 1’ thick.


2


King Library Revamp


Concept The idea behind this design came from wanting to do more with the exising simple entrance. In order to create a unique entrance to the library and to the campus, I used the elegant shape of a curve to enhance the area. Now you see a beautiful structure when you arrive. Also, many opportunities for outdoor seating are provided. As well as, a renovated interior that has a bar open to both areas

Materials The frame work of the structure is constructed with steel and bent into abstract forms that also provides support. The framework is then covered with slim flexible wooden pannels with spaces inbetween to allow light to shine while creating unique patterns and naturally lighting the space.


3


Amtrak Transit Station


Concept In order to create a unique design in a boring area, elegance and flow were key factors in the final space. The flowing of the structure and the unraveling of the pathways created the ideal elegant space perfect for waiting for the train.

Materials This Structure is supported by multiple wooden beams held together in tension with cable and a flat beam on either end holding it in tension. Also, underneath the roof of the shelter would be metal beams holding the structure together. Supporting the upper point of the wave is an identical wall flipped to resemble the structure. The pathway leading from the bus stop follows the wall that appears to be falling. It falls into an unravel which is the path leading to either point.


4


Craftsummer


Concept The idea behind this concept was to create three simple, yet abstract structures with a functional landscape that enhanced and made a more enticing pavillion for students to experience on a daily bases. The steps and pathway are multi-functional and allow for resting and group conversation.

Materials The site itself is composed of mostly of concrete. Surrounding the concrete platforms is soft grass and smooth wood touches. The structures are all made up of interlocking metal, wood and glass.


5


Retreat Shelter


Concept This shelter is designed for observation and reflection of nature. The building faces a small pond and is constructed into a hill, with the lower half cutting into the hill to allow for a walk in to the observation deck. The lower level contains a brazier and a reflecting pool. The brazier is in the lower shelter, while the reflecting pool is centered and moved forward to be fed into from a filtration system off of the roof. The flow of the filtration system and reflection pool compliment the building’s arched observation deck, constructed mostly of glass. Both features continue the flow initially created by the hill in the landscape. The glass and wood construction of the building help to accentuate and advance the natural features already in the landscape. The building is not meant to mimic , but to complement by allowing the organic shapes to move throughout.


6


The City Room


Concept The goal for this first year project was to create a unique but functional space. The City Room is meant to include a gathering space for community members, students, and tourists in the area. The entire front facade is open to the views around it. These include Washington Park, and the music hall that are across from it. The design also includes multiple balconies so events in the park can be enjoyed. The space is made out of glass windows and with mullions represented by the lighter wood. The darker pieces represent brick. The goal was to continue the popular brick theme in Over the Rhine. I wanted the City Room to stand out, however, I wanted to keep the fluid theme throughout the area.


7


Graphics


Project We were asked to design a personal studio for ourselves in a location of our choice. The space needed to include one restroom, an office, a conference room, and four work spaces.

Approach The idea behind this design was centered around a curved wall that countered an orthaginal structure. In the workspace, windows consume the walls letting natural light spill into the space. The lounge area is more secluded from the windows to be more quiet and less distracting. It is also a space for project critiques and discusions. The private office, kitchenette and restroom are located in the back corner because they are more closed off and private areas. They surround the large confrence room which is exoposed to natural light as well, creating a bright and intriguing environment.


Project This series of models are from an architecture camp before undergrad. We were told to create two bass reliefs that reflect the feelings and shapes represented in the picture poems. Then from there we were instructed to design and create a small secluded office and single bedroom combination. The use of angles were very dominant in the poems chosen. To incorrporate this aspect, triangles were used all around the structure to ensure as many views as possible could be seen. The shapes also have an interesting affect when the light shines and shadows are created.


8


History


Project This project was created to research Early Roman Baths and then to design one of our own. The flow and organization of spaces was meant to be kept and embraced in our new design.

Approach We began this design with studying the Roman culture and what the purpose of the baths were. We compared and analyzed a few different baths like the Baths of Caracalla and the Baths of Hadrian to begin the design of our bath. We used the ideas of the original baths to keep the integrity of the sequence and to enhance the beauty of the bath.


Project This design was based off of the research and studies we learned about ancient Aryan Temples. Again, we were instructed to design our own while keeping the integrity of the older structures.

Approach We initiated this design by researching many different temples during the time period. We explored the layout and experiences the original builders wanted to protray in the structure. We learned that each space had a meaning and a certain sequence to be followed in order to fully experience the temple. We used the reasearch we uncovered to design our own version.


9


Clifton Library


Concept The goal of this design was to encourage team learning and an ultimate space for self-advancement. This library is meant to promote team work with few walls and more open space for collaboration rather than secluded walled off silent spaces. In order to create a healthy collaborative environment the building needs to be healthy as well. Green roofs, long lasting sustainable materials, heat reflectants and open ventilation all benefit the environment and the inhabitants. The glass is heat treated and insulated which allows for less thermal stress and more solar performance. The facade is made of raw materials that have little impact on the environment and are easy to install. The floors are natural hard wood. A green roof is in place in multiple areas of the building to increase natural calming view that allow people to escape from the busy city and relax.


Materials The materials used in this project were all aimed towards being sustainable. Green roofs boarder almost every floor and cover the roof to insinuate a more calm natural feeling. The use of engineered concrete which is made of local raw materials allowed for a unique healthy facade. Hard wood maple floors and recycled natural materials where all used in the designing of the interior. The recycled materials all have the appeance of things found in nature. The columns in this design are both “A” and “V” shaped. This allows for less columns because they can hold a larger load and the also require less matterial. The use of heat treated double pane glass also aids to the sustainable aspects of the structure. Heat is kept in in the winter and kept out in the summer reducing overall engergy costs


Anna Ernst Undergraduate Architecture Portfolio Fall 2016 Miami University | Oxford. Ohio 419.733.5711 | ernstat@miamioh.edu annaernst.3010@gmail.com

Thank You.

Undergrad Portfolio 2017  
Undergrad Portfolio 2017  
Advertisement