Page 1


Slecht nieuws voor de mensen die voor “Team Edward� zijn: Edward Cullen houdt niet van jullie, en zal nooit van jullie houden. Ten eerste is hij bezet, ten tweede, hij is een fictieve, glinsterende vampier. Edward Cullen is waarschijnlijk een van de meest begeerde monsters op aarde, maar om eerlijk te zijn.. We kunnen de Twihards net zo goed een paar andere fictieve monsters geven aan wie zij hun eeuwige liefde kunnen verklaren, er zijn namelijk genoeg monsters die net zo geweldig zijn als Edward Cullen, en ladies, deze zijn single.


MTV Movie Awards: De outfits Zondag nacht 6 juni was het weer zo ver: de MTV Movie Awards 2010 vonden plaats in Los Angeles. Dit evenement staat altijd garant voor een aantal stunning maar ook shocking outfits. Katy Perry had blauw haar en droeg twee ĂŠrg sexy ensembles, Lindsay Lohan ontdekte de ABBA look en Vanessa Hudgens leek op een engeltje. De vrouwen bij de MTV Movie Awards

Vele celebrities hebben ontzettend veel geld in hun outfits gestoken, allemaal voor een van de belangrijkste avonden van het jaar; De MTV Movie Awards. Hier zijn de meest opvallende outifts, allemaal op een rijtje gezet.


Quote van de dag: “Twitter fucks me over every day of my life. Because people go, ‘I’m sitting next to Kristen Stewart right now’ and then they show up. I see people on their phones and I just want to take these cookies and throw them. It’s like ‘Get off your fucking phone and get a life!’ I get so

mad. It’s like you’re trampling on someone’s life without any regard. And it’s rampant. Everyone can do it now. Buy a camera and you’re paparazzi; get a Twitter account and you’re an informant. It’s so annoying.” Twilight ster Kristen Stewart, tegen Flaunt magazine, over Twitter.


Geloof het of niet: ook in jouw man schuilt een Griekse god. Zodra je ontdekt of hij een typische apollo, Hermes of Zeus is, begrijp je meteen welke eigenschappen daarbij horen. Zowel de leuke als, de, euh, minder charmante.

Hij komt steenvast een kwartier te laat, vergeet valentijnsdag en zijn sociale vaardigheden zijn op kleuterniveau blijven steken. Maar aan de andere kant is hij een vrolijke charmeur die regelmatig met rozen aan komt zetten en zelfs met je zeurderige tante overweg kan. Aan iedere man kleven eigenschappen die je al dan niet geweldig vindt. Maar wat te doen met die irritante kanten van Mr. BijnaRight? Je kunt hem natuurlijk net zolang kneden tot hij (nog) iets beter voldoet aan jouw idee van de perfecte kerel. Maar dit is helaas een energievretende en mogelijk relatiedodende tactiek. Er is een betere optie: zie hem als een god. Ja ja, we horen je al denken. Hij is heus aantrekkelijk, en goed in wat hij doet, maar een gód?? Dat mocht 'ie willen.

Archetypen Marlies Brenters, directeur van adviesbureau Dekapenta, is deskundig op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Onlangs schreef ze het boek 'Mannen in soorten en maten, ontdek de verborgen drijveren en verlangens van de mannen in je leven', waarin ze de Griekse goden gebruikt om het gedrag van mannen aan te duiden. In haar praktijk werkt ze met het gedachtengoed van Jung. Zijn theorie luidt dat de persoonlijkheid van mensen is gebaseerd op archetypen; een soort oereigenschappen die iedereen in zich draagt. Hoe die archetypen zich vervolgens manifesteren, ligt ondere andere aan je opvoeding, talenten en ervaringen. “We denken dat we met een unieke persoonlijkheid geboren worden”, zegt Brenters, “maar volgens Jung is ons karakter eerder een soort blauwdruk. Een basis met dezelfde ingrediënten, die bij alle mensen op een andere manier tot ontwikkeling komt.”


In haar boek vertaalt ze de archetypen naar de Griekse goden van de Olympus, van de grote leider Zeus tot de losbandige Dionysos. “Onze patriarchale samenleving, waarin mannen de hoofdrol spelen en waarin we sterk gefocust zijn op macht, concurrentie en competitie, heeft zijn basis in het oude Athene,” zegt Brenters.

“Daarom zijn die goden en godinnen nog steeds herkenbaar voon ons. De Amerikaanse schrijfster Jean Bolen hing Jugns theorie 25 jaar gleeden op aan de Griekse mythelogie. Voor mijn boek heb ik haar ideeën wat opgefrist en meer in deze tijd geplaatst.” Zo is barack Obama bijvoorbeeld een echte Apollo, de zonnegod die intelligent is en gezegend met een heldere, analytische geest. Dirk Scheringa is, als een echte Zeus-man, een slimme strategische leider. Maar de schaduwkant van Zeus werd Scheringa's valkuil. Zijn gedrag ewrd steeds megalomaner, wat uiteindelijk leidde tot zijn faillissement.

Package deal Elke god heeft naast zijn kwaliteiten ook een paar schaduwkanten, die je er gratis bij krijgt. “Een Hermes-man, bijvoorbeeld, is zeer charmant, welbespraakt en enteraintje in de kroeg. Maar een schaduwkant is dat hij erg op zijn vrijheid is gesteld en zich dus niet makkelijk bindt,” zegt Brenters. Maar juist als je inziet dat iedere man zo'n package deal is, creëer je ruimte. “Als je begrijpt dat iemands gedrag ergens op terug te voeren is, accepteer je meer van hem. Je kunt hem zijn negatieve trekjes dan ook makkelijker vergeven.” Met behulp van de goden leer je overigens niet alleen je vent beter begrijpen, maar ook jezelf. “Jung ging uit van het idee dat ieder mens zo compleet mogelijk wil worden. Daarom zoduen we ons aangetrokken voelen tot onze tegenpolen. Zij hebben eigenschappen die bij ons minder ontwikkeld zijn. Als je dat inziet krijg je de kans te groeien.” Maar twee verschillende karakters in één relatie is natuurlijk vragen om knetterende ruzies. Die soms ronduit irritante tegenpool is dus zo slecht nog niet, aldus Marlies Brenters. “Als je je altijd zo omringen met mensen die op je lijken, dan word je nooit uitgedaagd jezelf verder te ontwikkelen.”


Je beseft toch wel dat je nú je zomergarderobe klaar moet hebben? Om het wat gemakkelijker te maken helpen wij je een handje. Voor een compleet zomergevoel zochten wij de beste jurkjes, bikini’s en nog veel meer leuks uit. In totaal 75 items die je niet wilt missen. Just sit back, enjoy the sunlight and turn the pages.


Van links naar rechts:matthew Willamson €240;H&M €18; Diane Von Furstenberg€110; Zara €10;Pucci €345; Capri €45; Blythborough c70; Verdissima Swimwear €79; Mellisa Odabad Tobago €100; Armani €257; Shay Todd €262; Guess €89


Van links naar rechts: Kurt geiger €110; Toast €120; Carvela €90; Asos €50; Witchery €70;Barbara Bui €400; Asos €169; Giuseppe Zanotti €400; Birkenstock €60; Studio TMLS €120; Bergdorf €310; Jimmy Choo €199; Oasis €60; Charles David €60


Van links naar rechts: Cyntia Steffe €210; Si Belle €150;Forever 21 €19; Cynthia Steffe €75; Topshop €110; Forever 21 €17; H&M €14,99; Bernhard Wilhelm €144,99; Topshop c112; J.Crew €121; Guess €80; French Connection €90; Lipsy by Pixie Lott €107,50; Rebecca Tailor €290;Alldressedup €161,33; Proenza Shouler €2350; Topshop €70; Frank Usher €80; BESS €1080,63;Philip Lim €740,94; Camilla and Marc €1190; Riposte €270


Van boven naar onder en van links naar rechts: Nadinoo €100,10; H&M 19,99; Matthew Williamson €925; Chloé €1367; Acne €135; H&M 24,99; H&M 24,99; Frenchconnection €66; Mirabella €230; Acne €145; Topshop €45; Topshop €45; Matthew Williamson 925; Lipsy by pixie Lott €115; Topshop €45; Topshop €50


Van links naar rechts: Rogan €74; Topshop €54; Arden B €39,99; Topshop €27; Fendi €380; Eta €67; Kirna €277; Balmain €785; Day Birgert et Mikelsen €174; Balmain €774; Paul Smith €215; Marlene Birger €228; Trocado €115; Diana €200; Danella €120


Uitnodigen:Oké, leuk hoor zo’n tuinfeest, maar eerst moet iedereen op de hoogte worden gebracht. Dit kun je op twee manieren doen: je kunt ouderwets uitnodigingen versturen, wat tegenwoordig de meest originele optie is. Toch zijn ze erg makkelijk om zelf te maken. Met elke tekstverwerker is wel wat leuks samen te stellen, en je kunt zelf de toon zetten voor je feest door de uitnodiging in een bepaalde stijl te maken. Natuurlijk is een mail sturen ook een optie. Hiermee bespaar je natuurlijk het meeste geld uit, maar is wel wat saaier. Vermeld wel in de uitnodiging, dat degenen die niet kunnen komen, dat even laten weten. Dat het liefst op tijd, want dan weet jij hoeveel je moet inslaan.

Tuin:Een ruime tuin met veel groen is natuurlijk het best, maar eigenlijk elke tuin is wel om te toveren tot iets moois. Zorg in ieder geval voor meerdere hoge tafels, die je ook wel in een bar ziet. Als ze niet zo mooi zijn, is het natuurlijk leuk om er een tafelkleed over heen te draperen, dat is wel zo feestelijk. Zet op de tafels bloemen en kaarsen neer, en hang lampionnen en lantaarns in de bomen. Ook een vuurkorf en tuinfakkels zijn goed, en haalt ten slotte de kerstverlichting van zolder. Als het dan uiteindelijk donker is, zal je o zo normale tuin er sprookjesachtig uitzien.

Eten en hapjes Een vijfgangen diner is absoluut niet nodig, voor een extra losse sfeer zijn juist kleine tapasachtige hapjes het meest geschikt. En natuurlijk maak je het dan voor jezelf het gemakkelijkst. Wij zouden kiezen voor mediterraans eten, dus uit landen als Spanje, Italie en Frankrijk. Bijvoorbeeld mozzarella tomaat salade, minipizzaatjes, nacho’s, Turks brood met knoflooksaus, olijven, verse groenten en fruit, Franse baguette met diverse sausjes en salades, en gefrituurde gamba’s. Je kunt het best alles op één lange tafel zetten, zodat iedereen zichzelf kan bedienen. Bang voor een enorme afwasklus na afloop of gebroken borden? Zorg dan dat er papieren of plastic wegwerp servies is.

Thema en Dresscode Op de uitnodiging,kun je een thema vermelden. Leuke ideeën zijn 1001 nachten, Beach Party, New York City, Seventies and Sixties, Jungle, Mexico of natuurlijk heel origineel WK oranje. Als je het leuk vind dat iedereen zich optut voor jouw feest, vermeld dan een bepaalde dresscode op de uitnodiging, bijvoorbeeld dat alle girls een jurkje of rokje aanmoeten. Ook de tuin, hapjes en drankjes pas je natuurlijk aan aan het thema. Voor de rest: gebruik je eigen fantasie, have fun and enjoy!!


Griekse Salade IngrediĂŤnten 6 ruipe pruimtomaten in stukjes van ca.1 cm. Handvol zwarte olvijven ontpit 1 grote sjalot in fijne blokes 1 volle theelepel gedroogde oregano kruiden of rode-wijnazijn olfijolie 4 eetlepel citroensap (ongeveer het sap van 1 citroen) 10 eetlepels olijfolie 1 krop bindsla, ontdaan van de buitenste bladeren, de binneste bladeren gewassen en gedroogd. 350 g feta, vekruimeld in grove blokjes. Hoe? Hussel de tomaatstukjes in een kom door elkaar met de olijven, sjalot, het grootste deel van de oregano, een paar scheutjes van de azijn, een scheut olijfolie en peper en zout en laat het mengsel 5 minuten staan. Maak de dressing: doe het citroensap en de olijfolie in een jampotje en voeg naar smaak zout en peper toe. Draai de deksel stevig vast en schud het potje flink. Proef de dressing op een blaadje sla en breng hem eventueel op smaak met nog wat zout en/of peper. Scheur de grote slabladeren in stukken en laat de kleinere blaadjes heel, doe ze in de kom en maak alles aan met een beetje dressing. Schep de aangemaakte salade op een grote schaal. Strooi de blokjes feta over de salade. Besprenkel de Griekse salade met nog wat olijfolie en strooi de rest van de oregano erover.

Summer Punch Ingredienten150 ml Martini Bianco 150 ml Barcardi Reserva Superior 8 year old 75 ml Sinaasappelsap7 Verse passievruchten 9 kaneelstokjes7 limoenen9 theelepels suiker Hoe?knijp de limoenen uit in de Punchkom, en voeg de suiker en sinaasappelsap toe. Snij dan de passievruchten doormidden, doe het vruchtvlees in de kom en schenk de Martini Bianco en Barcardi erbij. Decoreer tot slot met de kaneelstokjes en laat ze drijven in de punch.


CKV  

School assignment