Page 1

Unna dig Indien

DOFTER VÄRME YOGA SOL KRYDDOR KAOS STILLHET MÄNNISKOR KOR ELEFANTER TE HUSBÅT BAD STRAND DANS VYER HAV SOLNEDGÅNGAR PALMER AYURVEDA MASSAGE MATLAGNING KOKOSNÖTTER ÄVENTYR 11–23 FEBRUARI 2014 FÖLJ MED


PROGRAM 11 Avresa från Stockholm. Vi reser med Qatar Airways och mellanlandar i Doha på vägen mot Cochin.

av utsikten över några av världens högst belägna teodlingar.

12 Ankomst till Cochin tidig morgon. Dagen ägnar vi åt att strosa runt i staden eller vila ut efter resan. På kvällen äter vi gemensam middag och upplever en av Keralas berömda dansföreställningar – Kathakali.

15 För att uppleva så mycket som möjligt av Munnar ger vi oss ut på jeepsafari genom teplantagen. Vi besöker en tefabrik och passar även på att besöka nationalparken Eravikulam.

13 Vi går på sightseeing i Fort Cochin och får uppleva hur brittiska och holländska kolonisatörer satt sin prägel på staden. Under eftermiddagen finns möjlighet att botanisera i antikaffärerna på Jew street eller i andra små butiker. Varför inte passa på att köpa indiska kläder för den fortsatta resan?

16 Vi tar oss ner från bergen igen och checkar in på husbåten som blir vårt hem det kommande dygnet. Ombord finns både kock och personal som garanterar att vi får ett totalt avkopplande dygn där vi sakta glider fram genom grönskan i Keralas backwaters.

14 Tidig morgon reser vi mot Munnar. Vi kör slingriga vägar genom det gröna bergslandskapet och njuter

17 Tillbaka i hamn fortsätter vi färden söderut mot Varkala, där vi njuter av strandliv och den avslappnade miljön längs klippan.


Unna dig Indien Har du någon gång tänkt tanken att det vore spännande att uppleva Indien? Har du samtidigt tänkt att det är för stort, för annorlunda eller för avlägset för att du ska våga resa iväg på egen hand? Du är inte ensam, en resa till Indien är för många något av det mest exotiska man kan göra.

Den 11–23 februari 2014 har du nu chansen att få smita undan vinterkylan ett par veckor och istället uppleva Kerala i södra Indien. Temat för resan är wellness och vi reser tillsammans i en mindre grupp med svensk färdledning. Unna dig att bli uppfylld av alla de intryck, dofter, smaker och ljud som är Indien, men även få gott om tid för reflektion och avkoppling. Boka redan idag, det finns bara ett begränsat antal platser. Du måste anmäla dig senast den 12 december. Jag ser fram emot att resa till Indien med dig!

18 Morgonen börjar med yoga för dem som vill och fortsätter i den takt vi själva väljer – kanske hägrar hängmattan eller en långsam promenad längs stranden.

det vi själva vill få ut av den. Kanske börjar det bli dags att göra sånt som inte blivit av tidigare under resan, prova någon av de ayurvediska behandlingar som erbjuds, eller shoppa presenter att ta med hem.

19 Även denna morgon finns det tid för yoga, innan vi går ombord på vår buss för färd mot Kanyakumari som är Indiens sydligaste udde. 20 Vid Kanyakumari möts Bengaliska viken, Indiska oceanen och Arabiska sjön. Vi kliver upp tidigt för att få se solen gå upp över de tre haven. När vi känner oss redo kör vi tillbaka mot Varkala där vi fortsätter våra lata dagar på stranden.

22 Den nu sedvanliga morgonyogan finns för den som vill, annars går även denna dag i avslappningens tecken. Vi passar på att suga in de sista solstrålarna innan vi äter gemensam avskedsmiddag och tar till vara på den sista kvällen i Indien för den här gången. Framåt natten lämnar vi Varkala för att köra mot Trivandrums flygplats och checka in för vår resa mot Sverige.

21 Morgonyoga och matlagningskurs står på programmet under denna dag, som annars kan ägnas åt precis

23 Vi landar i Stockholm på eftermiddagen efter nästan två veckor i fantastiska Kerala.


Resan arrangeras av Winslow Travel AB i samarbete med Anna Adolfsson. Anna tar dig med på en spännande resa till Kerala i södra Indien där du under 13 dagar får chansen att uppleva en fantastisk delstat tillsammans med en mindre grupp andra resenärer. Resans pris är 19000 kr per person. I det ingår programmet i Indien samt flyg från Stockholm och boende i delat dubbelrum med frukost.

Grafisk form & foto: matsart.se

MER INFORMATION: www.unnadigindien.se KONTAKT: Anna Adolfsson, 0705–98 96 36, anna@unnadigindien.se BOKNING: Winslow Travel AB, 013-35 22 30, www.winslowtravel.se

Unna dig Indien  

Har du någon gång tänkt tanken att det vore spännande att uppleva Indien? Har du samtidigt tänkt att det är för stort, för annorlunda eller...