Page 1


Autor de les fotografies Les fotografies que són objectes d’estudi estan realitzades durant una setmana: del 28 de gener al 4 de febrer. Estan fetes per un noi de 23 anys, que a partir de les fotografies ens ensenya que li agrada fer esport a l’aire lliure com anar a fer senderisme per la natura o escalada a un espai públic com és la Foixarda. També hi ha un aspecte fonamental que es mostra en aquestes fotografies: un gos. Acostuma a fer moltes activitats amb ell i en disfruta de la seva companyia.


Fotografia 1

Fotografia 2

Fotografia 3

Fotografia 4

En aquesta fotografia se’ns mostra a un amic de l’autor de les fotografies fumant. Per altres fotografies, s’ha pogut observar que l’autor també fuma (i bastant), i aquest es pot considerar un problema per la seva salut.

Al nostre fotògraf li agrada passar estones amb el seu gos. Aquí es mostra al seu gos amb un altre a la platja en un matí d’hivern i els dos gossos estan mullats d’haver-se ficat a l’aigua. El problema de la fotografia és que és il·legal portar els gossos a la platja, però el Guillermo (autor de la fotografia) el porta perquè el gos disfruta molt i, a part, a l’hivern que no hi ha ningú a la platja no molesta el gos.

En aquesta fotografia se’ns mostra un passeig rutinari del Guillermo amb el seu gos. El passeig és en un tram urbà. Aquí hi ha un problema, al nostre autor li agrada molt la natura però a la ciutat no troba prous espais “naturals” on poder fer un bon passeig amb el seu gos.

Al Guillermo no li agrada la ciutat i els seus elements que trenquen amb tota natura. En aquesta fotografia es mostra un dels únics espais de Cornellà de Llobregat una mica en contacte amb la natura que és el Riu Llobregat. Però amb la fotografia, s’enfoca més que res la Ronda Litoral i totes les grues de les noves construccions que s’estan realitzant. Hi ha una forta crítica a la ciutat i una reivindicació a que l’espai natural sigui més respectat i més present a les ciutats.


Fotografia 5

Fotografia 6

Fotografia 7

En aquesta fotografia se’ns mostra a una persona practicant Boulder a la Foixarda. Hi han varies fotos d’aquest espai, cosa que ens fa entendre que en Guillermo hi va sovint a practicar l’escalada. Totes les fotografies que ens ha mostrat d’esport és a l’aire lliure, fet que ens va veure que en Guillermo no paga per un espai on fer esport. Vol espais on tu puguis ser lliure, però el problema és que la conservació d’aquests espais no és la millor per practicar esport.

La fotografia ens mostra un llibre obert i esta il.luminat per una petita llum enmig de la foscor. Aixo vol dir que el moment de lectura del Guillermo es a la nit i quan ja es al llit. Pero en tota la setmana, nomes hi ha una fotografia dun llibre, aixo vol dir que no es un gran llegidor.

Fotografia que ens mostra a dos amics del Guillermo en un parc o a una zona ajardinada al final de la tarda. Se’ns mostren amb actitut tranquila, com si estiguèssin xerrant entre ells. A la ciutat no troben molts llocs per anar i a on estar tranquils. I ara l’hivern és un problema per les temperatures que tenim.


Fotografia 8

Fotografia 9

Fotografia 10

Fotografia que ens mostra l’alta muntanya nevada, tal i com en aquestes èpoques està. El problema del sendirisme o l’anar a fer pics en aquesta època és la dificultat que es suma per les condicions. Una muntanya nevada canvia completament i té molts riscos. Però en Guillermo hi continua anant.

En primer pla ens trobem, el que col·loquialment es diu, un porro. No sabem si el Guillermo fuma o no, però el que està clar és que el seu entorn si. El tema de les drogues és complicat tracti per on es tracti, i per tant, un problema de salud, il·legalitats, etc.

La fotografia ens mostra la furgoneta del Guillermo i el cotxe d’un amic seu al darrere. Per varies fotos que ens ha realitzat el Guillermo, veiem que té una gran admiració per la seva furgoneta i que l’agafa molt a diari. Va a tot arreu amb ella, és companya d’ell les 24 hores. Aquest fet és un gran problema econòmic, ja que és una furgoneta que consumeix molt, i a part, per anar per ciutat és molt incòmode per l’aparcament. Aquesta persona hauria d’utilitzar més el transport públic.


Conclusions En Guillermo, per sobre de tot, li agrada la natura i practicar esport al seu dia a dia. Sempre que pot s’escapa a caminar per la muntanya (els caps de setmana) o a escalar a la Foixarda. El fotograf ens ha fet veure que no està còmode a la ciutat i que hi veu molts problemes. Si per ell fos es passaria tot el dia envoltat de natura, cosa que a la ciutat no en troba. Veiem que el seu oci és molt individual, no ens ha mostrat a molta gent en una setmana, qui és veu més repetit és el seu gos. Pel que ha mostrat, és una persona molt lliure que li agrada realitzar amb llibertat tot allò que vol, i si ningú no l’acompanya, ho fa sol. Escolta música, llegeix per la nit molt pocs dies, va a escalar sol, va a caminar amb el gos, etc. No es una persona que li agradi molt sortir de festa ni els espais plens de gent, tot al contrari, prefereix està tranquil. Em vist que té dues dependencies: la del tabac i la del seu cotxe, que l’han d’acompanyar a tot arreu. A partir d’una d’ aquestes dependencies crearé el projecte. En Guillermo està molt orgullós de la seva furgoneta i l’agafa per anar a tot arreu, sigui on sigui. El projecte consistirà en una campanya de sensibilització per la gent que fa el mateix que el Guillermo. Una campanya que fagi veure a aquesta gent que no fa falta agafar el transport privat per a tot, i que existeix el transport públic, que é smolt més còmode, i sovint, més barat per anar per ciutat.


Proposta El que proposo per solucionar el problema del Guillermo és crear una campanya molt personal. La campanya es tracta de col·locar, de tan en tan, uns folletons al parabrises de la furgoneta del Guillermo. En aquests papers se li plantejarà si és millor anar caminant o en cotxe segons un recorregut establert. Se li formularà la pregunta i hi haurà un petit esquema dels obstacles que se li plantegen en cada un dels recorreguts i per finalitzar el temps total que tarda i els diners que s’hi ha deixat. Per últim, trobem una frase dirigida directament a ell que l’informa de que si fa el millor recorregut, desprès es podrà beneficiar en altres coses. El que farà funcionar la campanya serà la constància amb la que es deixaran aquests papers al cotxe del Guillermo, que al final crearà una consciència, a base de ser pesats.


15 minutos -4,50 €

Unos dias andando y ahorras para irte un fin de semana más

Busca aparcamiento

Semáforo

Semáforo

5 minutos - 0 €

Semáforo

Paso zebra

Ceda

Cruza calle

Stop

Paso zebra

Semáforo


32 minutos -8,85 €

Unos dias andando y ahorras para un curso de escalada

Busca aparcamiento

Rotonda

Ceda

Semáforo

Semáforo

14 minutos - 1,40 €

Semáforo

Sal del metro

Ceda Rotonda Semáforo

Semáforo

Semáforo

Sientate

Entra en el metro

Ceda

Stop

Paso zebra

Semáforo


5 dias - 16 â‚Ź

Hoy si que es un buen dia para coger la furgoneta!

...

... ... ...

...

... ... ... ... ...

...

... ... ...

... ...

4h 30 minutos -35,98 â‚Ź

...

A-135 ...

E-7 ... ... N-260 ... ...

...

... C-245 ... ... A-2 ... ... N-240 ...


Fotoetnografia  

Fotoetnografia noi 23 anys