Page 1

Götabergsgatan 22 Lorensberg, Göteborg

Enastående vacker sällskapsvåning på en av stadens absolut vackraste gator. 356 kvm om 10 vackra rum och kök,2 badrum, makalös matsal med balkong.


D

en vackra ekporten ger ett omedelbart intryck av pondus. Entré och trapphus har renoverats av P. Chr Rusch & Son AB Eftr. med ett fantastiskt målerihantverk av marmoreringar, ådringar och dekorationsmålningar. Detta tillsammans med snickerier, de schackrutiga stengolven, trapphusets smiden och handledare samt takdekorationerna, för tankarna till slottet.


E

ntrédörrar i par med överljus i ett vackert arbetat dörrparti. Tambur med garderober. Välkomnande möblerbart hallrum med öppningar till två rum och den sköna serveringsgången.


F

örmaket, ett vackert rum med höga fönsterpartier och tre meters takhöjd som våningen i övrigt, samt bastant öppen spis i funktion. Här gör sig en flygel om så önskas. Höga pardörrar mot den mäktiga matsalen intill visar med all önskvärd tydlighet var våningens huvudattraktion finns, och fanns redan

1896. Den mjukt välvda väggen skapar en behaglig känsla. Två dörröppningar i den välvda väggen mot serveringsgången. Utgång till solig balkong i söder med vyer mot Vasaparken samt Kristinelundsgatan ner till Kungsportsavenyen.


K

öket ligger klassiskt mot gården och känns lantligt rymligt med sina 35 kvm och lika trivsamt med inredningen från Lidhult i ljust grått. Arbetsbänkar i 4 cm Bohusgranit och rostfria, delvis integrerade, maskiner från Miele. Stor gasspis från italienska Ilve (stadsgas) tillsammans med en stor vit emaljerad diskho, förstärker den kontinentala atmosfären. Stor kyl och frys. Köksö/buffébänk med lådor på ena sidan och 3 sittplatser på den andra. Massiv ekparkett i fiskbensläggning med fris i mahogny.


SOVRUM 1

SOVRUM 2

SOVRUM


K

öket ligger klassiskt mot gården och känns lantligt rymligt med sina 35 kvm och lika trivsamt med inredningen från Lidhult i ljust grått. Arbetsbänkar i 4 cm Bohusgranit och rostfria, delvis integrerade, maskiner från Miele. Stor gasspis från italienska Ilve (stadsgas) tillsammans med en stor vit

emaljerad diskho, förstärker den kontinentala atmosfären. Stor kyl och frys. Köksö/buffébänk med lådor på ena sidan och 3 sittplatser på den andra. Massiv ekparkett i fiskbensläggning med fris i mahogny.


K

öket ligger klassiskt mot gården och känns lantligt rymligt med sina 35 kvm och lika trivsamt med inredningen från Lidhult i ljust grått. Arbetsbänkar i 4 cm Bohusgranit och rostfria, delvis integrerade, maskiner från Miele. Stor gasspis från italienska Ilve (stadsgas) tillsammans med en stor vit

emaljerad diskho, förstärker den kontinentala atmosfären. Stor kyl och frys. Köksö/buffébänk med lådor på ena sidan och 3 sittplatser på den andra. Massiv ekparkett i fiskbensläggning med fris i mahogny.


S

erveringsgången är som en vacker promenad i studier av originalsnickerier.Här finns en separat gästtoalett. Tvättstuga och ett stort skönt huvudbadrum i vit carrarramarmor som för tankarna till de romerska termerna. Två sevärda, renoverade handdukstorkar i original. Badkar och dusch. Vackert fönsterparti med gårdsvy.


SOVRUM 4

SOVRUM 5


Götabergsgatan 22 - Lorensberg Enastående vacker sällskapsvåning på en av stadens absolut vackraste gator. 356 kvm om 10 vackra rum och kök, 2 badrum, gästtoalett, makalös matsal med balkong. Höga fönsterpartier, öppen spis, eleganta massiva parketter i ek, kolossalt vackra originaldetaljer och 3,3 meters takhöjd. Allt renoverat 2005. Bilparkering kan erbjudas. Rumsbeskrivning Stenstaden i Göteborg är fantastisk på många sätt. Det är en av de bäst bevarade stadsmiljöerna i Sverige från perioden 18701920, år då det borgerliga samhället hade sin höjdpunkt och dagens storstäder växte fram. För att hitta dess motsvarighet måste man jämföra med Boulevarderna i Paris, Berlin och Ringen i Wien m fl. Nyrenässans inom arkitektur och konsthantverk är en benämning på den strömning under 1800-talet som anknöt till 1400och 1500-talens italienska renässans. Inom arkitekturen blev renässanspalatsen en förebild. Sydeuropas nyrenässans har till synes med full kraft låtit inspirera Arkitekten A Westerberg till detta mästerverk vi nu kan erbjuda en del av. Denna gigantiskt vackra sällskapsvåning utgör undantaget för att en våning av detta slag inte finns. Ljust belägen, näst överst, i den värdiga hörnfastigheten Götabergsgatan - Kristinelundsgatan, i kanten av den sköna Vasaparken. Den vackra ekporten ger ett omedelbart intryck av pondus. Entré och trapphus har renoverats av P. Chr Rusch & Son AB Eftr. med ett fantastiskt målerihantverk av marmoreringar, ådringar och dekorationsmålningar. Detta tillsammans med snickerier, de schackrutiga stengolven, trapphusets smiden och handledare samt takdekorationerna, för tankarna till slottet. Entrédörrar i par med överljus i ett vackert arbetat dörrparti. Tambur med garderober. Välkomnande möblerbart hallrum med öppningar till två rum och den sköna serveringsgången. Två rum, varav minst ett kan användas som arbetsrum eller gästrum. Det andra kanske till ett TVrum. Salongen intill om 30 kvm är ett soligt sällskapsrum med ekparkett i slottsläggning och fris av mahogny samt vackert burspråk på hörnet. Genomsyn bort mot matsalen. Förmaket, ett vackert rum med höga fönsterpartier och tre meters takhöjd som våningen i övrigt, samt bastant öppen spis i funktion. Här gör sig en flygel om så önskas. Höga pardörrar mot den mäktiga matsalen intill visar med all önskvärd tydlighet var våningens huvudattraktion finns, och fanns redan 1896. Den mjukt välvda väggen skapar en behaglig känsla. Två dörröppningar i den välvda väggen mot serveringsgången. Utgång till solig balkong i söder med vyer mot Vasaparken samt Kristinelundsgatan ner till Kungsportsavenyen. Serveringsgången är som en vacker promenad i studier av originalsnickerier. Här finns en separat gästtoalett. Tvättstuga och ett stort skönt huvudbadrum i vit carrarramarmor som för tankarna till de romerska termerna. Två sevärda, renoverade handdukstorkar i original. Badkar och dusch. Vackert fönsterparti med gårdsvy.

Köket ligger klassiskt mot gården och känns lantligt rymligt med sina 35 kvm och lika trivsamt med inredningen från Lidhult i ljust grått. Arbetsbänkar i 4 cm Bohusgranit och rostfria, delvis integrerade, maskiner från Miele. Stor gasspis från italienska Ilve (stadsgas) tillsammans med en stor vit emaljerad diskho, förstärker den kontinentala atmosfären. Stor kyl och frys. Köksö/ buffébänk med lådor på ena sidan och 3 sittplatser på den andra. Massiv ekparkett i fiskbensläggning med fris i mahogny. Master bedroom med garderober och höga fönsterpartier. Ytterligare fyra sovrum med den fina atmosfären och ett andra badrum (ren före 2005). I denna sällskapsvåning kunde Fanny och Alexander firat sina jular. Här kan ett fantastiskt boende erbjudas året runt. Komfort och atmosfär i internationell klass. Larmanläggning. Bilparkering kan erbjudas. Endast privata visningar. För mer informastion och tidsbokning för visning kontakta Ansvarig Fastighetsmäklare Tomas Ahre, 0708 166 700, tomas. ahre@lansforsakringar.se. Byggnad/Renoveringar Byggnadsår: 1896. Föreningsinformation Allmän information om föreningen: Bostadsrätten registrerades 1980. Antal lägenheter/lokaler i föreningen: Föreningen upplåter elva lägenheter med bostadsrätt och fyra lokaler med hyresrätt samt två garage med hyresrätt. Föreningens totalyta är enligt taxeringsbesked 2860 kvm varav 2500 kvm utgör lägenhetsyta och 360 kvm utgör lokalyta. I de uthyrda lokalerna bedrivs butiksverksamhet och galleriverksamhet. Fastighetsbeteckning: Lorensberg 50:6 Parkering i området: Boendeparkering i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.goteborg.se/trafikkontoret/ EUROPARK erbjuder parkeringsplatser på Kristinelundsgatan för olika typer av uthyrning. Q-PARK har lediga parkeringsplatser på Teatergatan för uthyrning.


Renoveringar/ kommande renoveringar: Genomförda åtgärder: 2010 Ommålade balkonger 2010 Ommålade trapphus 2006 Renovering av tak 2006 Renovering av dörrar 2005 Nya balkonger 2004 Renovering av fasad 2003 Renovering av värmesystem 2002 Rörstambyte (Rörinfodring med plast) Kommande åtgärder: Föreningen planerar att se över gården vad avser ytskikt, avleda vatten från stuprör till dagvattenbrunn under mark samt översyn av ventilationen i fastigheten. Ekonomin i föreningen: Föreningen beslutade att höja årsavgiften med 10% 2011-04-01. Andrahandsuthyrning och juridisk person: Se föreningens stadgar. Dock tillåts inte att juridiskperson förvärvare eller hyr lägenheter. Av princip är det inte tillåtet med andrahandsuthyrning, men kan godkännas av styrelsen. Gemensamhetslokaler, t.ex. tvättstuga: Finns inga i föreningen. Kabel-TV / bredband i föreningen: ComHem Trappstädning/skötsel av allmänna utrymmen: Sköts på entreprenad. Försäkring av föreningen: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygghansa och ansvarsförsäkring ingår för styrelsen. Förvaltare: SBC För kontakt med föreningen och övrig information maila till tomas.ahre@lansforsakringar.se alternativt ring 0708 166700. Allmänt Uppgifterna i bostadsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl. Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning. Budgivning Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren och till övriga budgivare. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.


Lansfast, prospekt, goteborg  

Lansfast, prospekt, goteborg

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you