Page 1

Architecture Portfolio

Anjelica Chase


Profile As an architecture student I have learned the need for design that impacts our world in an eco-friendly and creative way. Growing up as a Military and State Department child, I’ve been raised in multiple cultures and countries. Due to this, I believe that architecture is the foundation​ to understanding d ​ ifferent cultures and is the link between different countries. I am a quick learner and am looking to further experience making designs more sustainable. I am looking to further my architectural studies by working in a firm that offers hospitality and social justice designs.


04 Ghana Design Build

Table of Contents

03

02

01

Za’Atari Refugee Camp

The Next Door

Ludlow Garden Complex


Ludlow Garden Complex


This project site was based on a current parking lot located between Ludlow Ave and Howell Ave in Clifton Cincinnati, Ohio. The current site is actually being transformed from the parking lot to a multifamily complex. Our goal was to provide different examples to show the community of Clifton as well as the developers. The existing plaza was to not be touched but to extend into and become part of our development. The site had a slope starting at Ludlow Ave dropping to Howell Ave a total of 26 feet.

Vicinity and Site Plan

Vertical Circulation Sketch/Diagram


East - West Section

Elevation from the local market

Elevation at Howell Ave


The idea for my design of the apartment complex was based on creating community spaces for not just the residents of the complex but the neighbors around Clifton. Through calling the complex Ludlow Garden I decided that a community park would be a great addition to the already growing plants on the facades. Through extending the existing plaza and connecting to the plaza with the Clifton Community Arts Center and the commercial spaces allows for the community to enjoy the public spaces the development has to offer.

One Bedroom Unit

Gym

Lobby

Art Center Bar Restaurant

Retail Space

Art Center

Level 1 at Howell Ave Parking Garage and Community Park

Level 2 at Howell Ave Exsistng Plaza Exstension to Arts & Retail Plaza


Two Bedroom Unit

Three Bedroom Unit

Resident Roof Deck

Level 2 of the CCAC Level 1 of Residential Units

Level 6 Top of Residential complex with Residential Community Roof Deck


Perspective of the residential community roof deck


The Next Door


Church St

Broadway

McGavock St

Demonbreun St

Exsisting Greenery Along Site

Nashville Figure Ground with Proposed Changes


Church St

Broadway

McGavock St

Demonbreun St

Proposed Greenery 10 Year Plan

Site Plan with Proposed 10 Year Greenery


Ground/Retail Level

Level 1

One Bedroom Apartment

Level 2

Level 3

Roof/Chapel Level

Two Bedroom Apartment


The Next Door project is located in Nashville. The Next Door Program helps to rehabilitate women coming out of prison so they can become reintegrated into society and avoid situations that would go against their probation. My given site was located on McGavock Street. My design incorporated urban design skills along with my architectural skills. Perspective of indoor and outdoor Dining

Site Section


Za’atari Refugee Camp


The Za’Atari studio lead by Diane Fellows consisted of multiple different projects while working with the IRD (International Relief and Development) and the UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) throughout the semester. We constantly skyped with the Za’Atari IRD leader to find out what we could do for them. The main area of work that was provided for the refugee camp was the playground and soccer field redesign. Through constant research of understanding children in crisis and to how these refugee children needed some type of distraction from the tragedy they have incurred. Through our research we also skyped with Dr. Aala El-Khani who had given a Ted Talk about children in trauma. The overall experience of this studio was very rewarding not only on my behalf but for the children and the people within Za’Atari.


point of entry

AREAS OF CONCERN AND FOCUS

point of entry

N

circulation route

- Creating Locker Rooms - Creating Privacy Between the Futbol Field and the Playground Area - Creating Seating Options with Shading - Control the Circulation Paths - Improving Bathroom Layout - Redevelopment of Playground - Creating a Community Environment

point of entry

AREAS OF CONCERN AND FOCUS

soccer field

IRD Request

basketball court

volleyball court What was Modified

- New Locker Rooms Sizes: 11.6m x 6.4m, 7.3m x 3m, and 11.6m x 5.2m - Creating Privacy within Locker Rooms - New Bathroom Sizes: 3.7m x 4.4m, 3m x 7.9m, and 3m x 7.3m - Shrinking the Futbol Field in Order to Create General Seating which Acted as a Privacy Barrier Between the Field and Playground Areas - New Playground Configuration - Shading Devices Implemented


Through looking at different iterations of locker rooms and bathrooms, we were able to offer the IRD three options in sizing and placement. This was the best choice and most favorable by the IRD.

Locker Room Sizes 38’ x 17’=11.6m x5.2m Bathroom Sizes 12’ x 14.5’ = 3.7m x 4.4m


basketball court

futbol field

Bathroom Sizes 10’ x 28’ = 3m x 7.9m

Bathroom Sizes 10’ x 24’ = 3m x 7.3m


N. Elevation

E. Elevation

S. Elevation

W. Elevation

Section AA

Floor Plan

N. Elevation

E. Elevation

S. Elevation

W. Elevation

Section BB Floor Plan

Steel Frame Units

Concrete Masonary Units

Locker Room Iterations


BathRoom Unit Iterations

10

11

11

10 steel tube 5x5cm embed 15-20cm into concrete footing

9

steel l-bracket on each side, grout after installation

20

12mm steel anchor bolts, 32mm away from edge of bracket

45 45cm concrete footing

5

gravel

Concrete Masonary Unit

5

21.5

21.5

5

Detail 16.5

S. Elevation

10

concrete footing

steel l-brackets

10

W. Elevation

16.5

9

steel tubes 5x5cm

5 9 10

Floor Plan

Section CC

3 5

12mm steel anchor bolts, 32mm away from edge of bracket


Ghana Design Build


Ghana study abroad summer of 2016, a group of 16 students went to Ghana, Africa where we met with the village of Essiam outside of Cape Coast. After being thrown a ceremony we met with the elders and chiefs and went over their needs and wants for a community center in the heart of their village. Upon our travels throughout Ghana we teamed up into groups and designed our ideas for a community center. In the end, my team’s design was chosen with slight changes to the design, and for the next four weeks the students and 14 workers from the village worked together to build the community center.

Floor Plan

West Elevation


South Elevation

E-W Section


Anjelica B. Chase - Architecture Portfolio  

Architecture works from my time at Miami University

Anjelica B. Chase - Architecture Portfolio  

Architecture works from my time at Miami University

Advertisement