Page 1

A I J medier og kommunikasjon

m

du er framtiden


Du er framtiden.

?

foto video lyd grafisk design journalistikk webdesign

Du lærer alt du trenger å vite innenfor det media har å by på. Og oppgavene løses enten ved hjelp av et kamera, en mikrofon eller journalistblokka og pennen. Ingen dag er den samme. Alle får hver sin laptop, hvor også Adobe Creative Suite er inkludert. Her kan du leke deg i Photoshop eller Illustrator, eller sette opp nettsider i DreamWeaver. Mulighetene er uendelige!

Kreativitet er viktig. Vi lærer deg å være kreativ, og hvordan du kan få mest ut av dine egne ideer. Noen oppgaver må du virkelig bryne deg på, men det er bare halve moroa. Meida er gøy!

Vi trenger deg! Det er nå framtiden din bygges, men også verdens framtid. Det er du som bestemmer hvordan verden vil bli - og det starter her og nå. Med studiekompetansen du får, kan du bli hva du vil, bare på en morsommere måte.

I M A DG J


Ifotografi Vi viser deg hvordan Noen enkle fototips har nok de fleste godt av, selv bestefar. Vår fotolærer Tom Knudsen har mange års erfaring som fotgraf, og har mange gode tips å lære bort. Snart er også du en proff fotograf!

l Gi ideene liv!

Slip løs i pfofantasien tostud io!

Lek deg i Photoshop Du lærer ikke bare å bruke kamera, Photoshop er også en viktig del av fotofaget. Her mulighetene uendelige. De venter bare på at du skal forske på dem!

Enten om du bruker ditt eget kamera, eller om du låner et av skolen: gi ideene dine liv. Gode ideer gir gode resultater, du må bare tørre. Tør du?

Fang øyeblikket!


mvideo

+ Skap din verden Har du en drøm om å regissere din egen film? Vil du ha ditt eget talkshow? Medier og kommunikasjon gir deg muligheten til akkurat dette, og veldig mye mer. Du kan lage din egen verden ved hjelp av profesjonelle kameraer og programvarer. Vi har til og med et eget videostudio med greenwall som du kan bruke til å lage din helt egen fantasiverden. Det er bare å slippe seg løs!

lag levende bilder!


radio

a

k Du er morgendagens musikkprodusent Alt fra radio og hørespill til musikk og lydeffekter, uansett hva du er interessert i. Lyd er gøy! Og enda gøyere blir det når du kan lage lyd som du vil. Vi har tre lydstudioer med miksebod og mikrofoner som venter på deg. Her kan du slå deg løs og lage din egen sang om du vil!

Vær din e

gen DJ!

La dem

lytte til deg!


Dgrafisk design Design som du vil! Nå er det din tur til å bestemme hvordan avisa skal se ut. Hvilke farger passer best sammen, og hvordan skal artiklene settes opp? Vi hjelper deg på veien mot svaret. Det er grafiske designere som står bak kule skrifttyper og animasjoner. Det er en grafisk designer som har bestemt hvordan IKEA-katalogen skal se ut, eller hvordan logoen til Facebook er formet.

Spre budskapet ditt Design dine egne visittkort, ditt eget blad eller hva med din egen logo? Lær å bruke programmer som Adobe InDesign eller Illustrator, og lag kreative figurer eller nye skrifttyper.

Animasjon: Benedicte Jenssen

Vær kreativ!


Spre

ordet!

journalistikk

G

Del nyhetene med alle, enten det er musikk eller en kur mot kreft. La alle få høre stemmen din! Som journalist er det din oppgave å spre siste nytt. Møt nye mennesker, og snakk med dem. Lær å skrive, lag raportasjer - både til radio og TV. Spre budskapet ditt til alle og enhver, og la dem høre din stemme og din mening!

J webdesign Lurer du på hvordan CSS og HTML egentlig fungerer? I timene med webdesign lærer du hvordan Internett er bygget opp fra bunnen av. Du starter med koding i Adobe DreamWeaver, og ender med en ferdig nettside til slutt. Her kan du legge inn animasjoner eller kule overganger. Du bestemmer!

Lag en

blogg!


Illustrasjoner, tekst og foto: Anja Benestad

Husk at du er viktig. Vi trenger deg.

søk pü vigo.no innen 1. mars 2014

vennesla.vgs.no

facebook.com/MKVENN

Du er framtiden  

Produkt til tverrfaglig medieeksamen, VG3 - våren 2013. Karakter: 5.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you