Page 1

Dr.Browns jednostavno najbolje djeÄ?je boÄ?ice


Zašto Dr. Brown's? Dr. Brown’s Natural Flow® bočice je 1996. godine osmislio liječnik, a patentirane su 1997. godine. Bila je to prva dječja bočica koja je sadržavala sustav unutarnjeg prozračivanja koji uklanja zrak, mjehuriće i negativni pritisak, koji se povezivao s konvencionalnim bočicama.

Ovako mlijeko do djeteta dolazi na prirodan način (Natural Flow), koji je vrlo sličan samom dojenju. I danas je Dr. Brown's jedina bočica koja funkcionira na taj način. To omogućava djetetu da više uživa u procesu hranjenja jer se ne mora opirati negativnim učincima zraka ili neugodi koja proizlazi iz gutanja mjehurića. To pomaže pri uklanjanju problema poput kolika, podrigivanja, vjetrova i štucanja. Od kada se pojavila na tržištu, Dr. Brown’s bočica je dobila mnoge nagrade za dizajn, ali i mnoga priznanja od medicinske struke. Velik broj naših bočica odlazi u bolnice, na odjele intenzivne njege dojenčadi i liječničke ordinacije, ali najvažnija su nam iskustva majki i očeva diljem svijeta, koji s nama dijele uzbuđenje zbog poboljšanja u prehrani njihove djece. Kako bismo zadržali visoke standarde, svaki naš proizvod odlikuje se jedinstvenim dizajnom koji osigurava bolju funkcionalnost za majke i bolje zdravlje za dijete. Čuvamo povjerenje roditelja i iz tog razloga mnogo ulažemo u istraživanje i razvoj naših proizvoda. Želimo da roditelji putem proizvoda koji su usmjereni na postizanje jedinstvenih zdravstvenih pogodnosti, uistinu postignu najbolje moguće rezultate. Prva sveučilišna studija kojom se mjerila razina hranjivih sastojaka u majčinome i umjetnom mlijeku pokazala je da Dr. Brown's bočice, prilikom tipičnog dvadesetminutnog hranjenja, pomoću sustava unutarnjeg prozračivanja pomažu u očuvanju važnih hranjivih sastojaka poput vitamina C, A i E.

Dr. Brown’s Natural Flow® bočice je 1996. godine osmislio liječnik, a patentirane su 1997. godine. Bila je to prva dječja bočica koja je sadržavala sustav unutarnjeg prozračivanja koji uklanja zrak, mjehuriće i negativni pritisak, koji se povezivao s konvencionalnim bočicama.

Taj jedinstveni dizajn omogućio je majkama da se koriste jedinom bočicom s ventiliranim sustavom, te uz pomoć pozitivnog pritiska spriječe ulazak zraka prilikom hranjenja dojenčadi. Na taj način je uklonjen problem do kojeg je dolazilo prilikom hranjenja sa standardnim bočicama.

Patentirani sustav unutarnjeg prozračivanja dokazano smanjuje oksidaciju majčinoga i umjetnog mlijeka, te zadržava ključne hranjive sastojke. Naša tehnologija prozračivanja omogućuje stvaranje pozitivnog pritiska bez suvišnog gutanja zraka, što je najsličnije dojenju. Budući da ventilacijski sustav uklanja negativni pritisak i mjehuriće, smanjuje se i pojava kolika, štucanja, podrigivanja i vjetrova.

VITASHOP.HR


Bočica Dr.Brown's Options 120 ml polipropilenska Novi sustav prozračivanja je osmišljen kako bi rastao s djetetom.

To omogućava djetetu da više uživa u procesu hranjenja jer se ne mora opirati negativnim učincima zraka ili neugodi koja proizlazi iz gutanja mjehurića. To pomaže pri uklanjanju problema poput kolika, podrigivanja, vjetrova i štucanja.

BOČICA DR.BROWN'S OPTIONS Dr. Brown's Options je prva bočica na tržištu koja nudi mogućnost korištenja po potrebi ventilacijskog sustava. Novi sustav prozračivanja je osmišljen kako bi rastao s djetetom. Preporučujemo korištenje sustava prozračivanja kako bi mogli iskusiti sve zdravstvene prednosti koje bočica nudi. Pomaže kod smanjenja problema uzrokovanih hranjenjem, smanjuje grčeve i kolike, te pomaže u očuvanju vitamina. Kada sustav prozračivanja više nije potreban samo se ukloni iz bočice i ona se nastavi normalno koristiti. Dostupna je i bočica od 250 ml. Bočicu naručite ovdje!

Dr. Brown's bočica sastoji se od patentiranog dvodijelnog sustava unutarnjeg prozračivanja, koji ne posjeduje niti jedna druga bočica. Riječ je o sustavu koji u potpunosti ventilira bočicu tako da se njome postiže hranjenje bez ulaska zraka, odnosno hranjenje s takozvanim pozitivnim pritiskom, koje je najsličnije dojenju.

Prilikom hranjenja, zrak iz prstena za dudu prolazi kroz ventilacijski sustav i na taj način zaobilazi sadržaj u samoj bočici. Zrak se ne miješa s mlijekom, čime se drastično smanjuje oksidacija pa se zadržavaju ključni hranjivi sastojci poput vitamina C, A i E.

Postoje dva glavna problema koja se povezuju s većinom tradicionalnih bočica. To su zrak i vakuum. Gutanje zraka može kod djeteta prouzročiti osjećaj nelagode, neprospavane noći, vjetrove, štucanje, grčeve i druge simptome koji se povezuju s kolikama. Vakuum u bočici može prenijeti zrak u srednje uho dojenčadi i na taj način potaknuti i ulazak tekućine u to područje. U tradicionalnim bočicama s neventiliranim sistemom, obično se stvara vakuum prilikom hranjenja jer dojenčad mora sve jače sisati ne bi li došla do tekućine. Kad ga se hrani, dijete prilijepi usta uz dudu, ali kako nastaje vakuum, njegove usne s vremenom su sve slabije priljubljene uz dudu pa dojenčad usporedno guta i zrak.

VITASHOP.HR


Čaša za bebu Dr Brown's 180 ml mekani kljun (silikon) Za djecu stariju od 6 mjeseci.

Djetetu u prvih 6 mjeseci života ne treba ništa osim majčina mlijeka, a tek nakon 6 mjeseci postupno se uvodi i druga hrana. Sljedeći opće smjernice, beba može biti gladna više ili manje puta. Zato je važno da obratite pozornost na bebine signale kada je gladna ili sita.

ČAŠA ZA BEBU DR BROWN'S Ventil onemogućava prolijevanje tekućine dok beba ne pije. Mekani kljun (silikonski) pomaže vašem djetetu u prelasku sa bočice na čašu. Dostupna u više boja. Čašu za bebe dr Brown's možete naručiti ovdje! Koristite vrijeme ručka za druženje s bebom. Ona će uživati promatrajući dok jedete. U idućih nekoliko mjeseci ona će moći sjesti sama i hvatati male predmete, poboljšavajući svoje vještine za stolom. Vaša beba vjerojatno sada više pokazuje znakove da je spremna za krutu hranu, gura jezik kada joj nešto stavite na njega. Beba je sposobna imati interakciju s vama, drugima i okolinom. U ovoj fazi, može početi igrati igre kada počine shvaćati da jednostavne radnje imaju rezultate. Može ispustiti objekte samo da vidi kako ih dižete ili da vidi kako padaju. Nakon što shvati da je bacanje stvari zabavno kao i podizanje, bebin svijet će postati zanimljiviji.

Kako bismo zadržali visoke standarde, svaki naš proizvod odlikuje se jedinstvenim dizajnom koji osigurava bolju funkcionalnost za majke i bolje zdravlje za dijete. Čuvamo povjerenje roditelja i iz tog razloga mnogo ulažemo u istraživanje i razvoj naših proizvoda. Želimo da roditelji putem proizvoda koji su usmjereni na postizanje jedinstvenih zdravstvenih pogodnosti, uistinu postignu najbolje moguće rezultate

Beba može biti u mogućnosti držati bočicu i sada je u redu da joj to dopustite, ali nikada ju ne ostavljajte samu s bocom. To može uzrokovati prejedanje ili čak i gušenje. Također, ako vaša beba zaspe dok sisa bocu, mlijeko ili formula mogu ostati u ustima, što može dovesti do kvarenja zuba.

U vrijeme kad dosegne 6 mjeseci starosti (iako ponekad to traje malo duže), bebina kontrola ruku je dovoljno razvijena da može privući male objekte prema sebi. Ona ih zapravo ne može zgrabiti, ali može ih privući sebi. U narednim mjesecima beba će naučiti zgrabiti veće igračke.

VITASHOP.HR


Četka za čišćenje bočica Dr.Brown's

Većina beba želi isprobavati nove namirnice. Ponekad će imati smiješne izraze lica i čak odbijati novu namirnicu nekoliko puta, ali nemojte odustajati, naročito kada je u pitanju zeleno lisnato povrće. Neka se vaša beba već sada navikne na okus špinata i kelja.

ČETKA ZA ČIŠĆENJE BOČICA DR.BROWN'S

Na dnu četke pričvršćen je dio za lakše čišćenje duda.

Kako bi bebine bočice bile čiste i dobro održavane, izaberite četku za čišćenje bočica Dr.Brown's. Kombinacija spužve i četke služi za detaljno čišćenje bočica. Na dnu četke pričvršćen je dio za lakše čišćenje duda. Četku možete prati u perilici na gornjoj rešetki. Četku možete naručiti ovdje. Ne preporučamo zagrijavanje mlijeka ili umjetnog mlijeka u mikrovalnoj pećnici jer može doći do pojave takozvanih „vrućih točaka“ u sadržaju koji se grije. Ne zaboravite da neiskorišteno mlijeko trebate baciti nakon hranjenja.

Bilo da ste odlučili bebi davati kašice od povrća ili voća, pire od mesa ili ribe, jedino je važno izbjegavati med i namirnice koje mogu uzrokovati gušenje. Bebi možete svaka tri dana ponuditi neku novu namirnicu i pri tome obratite pažnju na to hoće li se pojaviti alergijske reakcije.

Bebe vole jesti ono što im je oku privlačno, baš kao i odrasli. Što je ljepše od bobičastog voća živih boja. Bobičasto voće nasjeckajte ili izmiješajte u blenderu pa bebi dajte kao kašicu. Mozak beba je u razvoju, zbog čega mu je potrebna adekvatna količina omega 3 masnih kiselina.

Neke bebe povrate više mlijeka tijekom ili nakon hranjenja. Ovo se često naziva refluks ili regurgitacija. Može biti uznemirujuće, a vi se možete zabrinuti i pomisliti da nešto nije kako treba. Ako se događa prečesto, vaša beba pokazuje znakove da ju nešto boli ili ste zabrinuti zbog bilo kakvog drugog razloga, razgovarajte s liječnikom. Provjerite da rupica na dudi nije prevelika jer prebrzo gutanje mlijeka može uzrokovati mučninu. Bebu uspravite nakon hranjenja.

VITASHOP.HR


Dr. Brown's PreVent duda varalica 0-6 m - oblik leptir Za smanjeni pritisak na nepce tokom sisanja.

U dobi od 4 do 6 mjeseci, bebe postaju uistinu socijalne i obožavaju se maziti i smijati. Počinju pokazivati osjećaje, kao što su ljutnja, zainteresiranost, strah ili iznenađenje.

DR. BROWN'S PREVENT DUDA VARALICA Dr. Browns PreVent dude varalice dizajnirao je zubar Dr. John Davis, sa posebnim ciljem smanjenja pritiska u ustima bebe. Pritisak može izazvati probleme kao što je loš zagriz. Dr. Davis je otkrio da se pritisak na nepce može smanji izradom zračnog kanala na dudi varalici koji će kod dijeteta reducirati snagu usisavanja tokom sisanja. Ovaj kanal Patented Suction Free Air Channel se otvara i aktivira kako bi smanjio pritisak na nepce tokom sisanja. Dudu naručite ovdje!

U dobi od 6 do 9 mjeseci će bebe, koje su odgajane s ljubavlju, razviti posebnu i moćnu povezanost s roditeljima. Počinju razvijati pamćenje i počinju kategorizirati osobe u poznate i nepoznate. Strah od odvajanja se polako počinje smanjivati u dobi od 9 do 12 mjeseci. Vaša beba nije razvila privrženost prema nekim osobama i još uvijek neće htjeti biti sama u njihovom društvu. Emocionalni i socijalni razvoj beba tijekom prve godine života može biti fascinantan. Kako se beba povezuje sa svojim bližnjima, tako njihova interakcija s okolinom počinje poprimati individualne karakteristike i postaje sve češća. Iako je svaka beba jedinstvena i razvija svoju osobnost, većina beba se emocionalno i socijalno razvijaju prema nekim osnovnim smjernicama.

Tijekom prvog mjeseca života, bebe svoje osjećaje izražavaju s otvaranjem očiju i usta. U ovom razdoblju se počinje razvijati povezanost između bebe i bližnjih osoba.

Sigurno okruženje za spavanje je ključno za pravilan rast i razvoj bebe. Većina svjetskih stručnjaka ističe da je za bebe najbolje da prvu godinu života spavaju na leđima.

Tijekom drugog mjeseca, smijanje će postati jedan od načina komunikacije. Beba će se smijati kada ugleda poznatu i blisku osobu.

VITASHOP.HR


Dr. Browns set bočica široko grlo 240 ml, PreVent duda varalica i lančić za dudu Savršen poklon!

Napustite sobu kad je beba sretna i opuštena, i ona će naučiti zaspati sama. Na taj način, ako se beba probudi u sred noći, vjerojatno će sama zaspati. To ne znači da beba treba biti u vlastitoj sobi. Preporučuje se da beba spava u istoj prostoriji kao vi prvih šest mjeseci.

DR. BROWNS SET BOČICA ŠIROKO GRLO, PREVENT DUDA VARALICA I LANČIĆ ZA DUDU Patentirani sustav unutarnjeg prozračivanja u bočici dokazano smanjuje oksidaciju majčinoga i umjetnog mlijeka, te zadržava ključne hranjive sastojke. Naša tehnologija prozračivanja omogućuje stvaranje pozitivnog pritiska bez suvišnog gutanja zraka, što je najsličnije dojenju. Budući da ventilacijski sustav uklanja negativni pritisak i mjehuriće, smanjuje se i pojava kolika, štucanja, podrigivanja i vjetrova Paket naručite ovdje!

Ostavite malo vremena između hranjenja i spavanja. Ako hranite bebu prije spavanja, hranjenje će biti povezano sa spavanjem u bebinom umu. Kada se probudi u noći, željet će hranu da joj pomogne zaspati. Ako čujete bebu tokom noći, ostavite ju nekoliko minuta da vidite kako će ona to riješiti. U početku, vaše dijete će trebati redovito jesti i po danu i po noći, pa spavajte dok beba spava. Ne brinite o rutini prije spavanja, pranju i kućanskim poslovima. Trebate san, a ako ste bili budni noću, trebate nadoknaditi to tijekom dana. Možete razmišljati o rutini prije spavanja, kada je beba stara oko tri mjeseca. Ako je noćno hranjenje još uvijek nepredvidljivo, umirujući ritam spavanja može biti koristan za sve.

Kad je beba stara nekoliko tjedana, ona će biti više budna tijekom dana. Ovo je dobro vrijeme da joj pomognete da nauči razliku između dana i noći. Tijekom dana, otvorite zavjese i ne brinite o svakodnevnim šumovima prilikom spavanja. Noću, zagasite svjetla i pokušajte biti što tiši. Postupno, beba će naučiti da je noć za spavanje.

Reagirajte na plač na isti način svake noći. Ako ju podignete odmah jednu noć, a ostavite da plače par minuta sljedeću noć, ona neće znati što očekivati. Sve bebe mijenjaju svoje obrasce ponašanja. Baš kad mislite da ste sve shvatili, sljedeće noći bi moglo biti drugačije.

VITASHOP.HR


Ručna izdajalica Dr.Brown's Patentirana tehnologija kompresije Dr.Browns ručne izdajalice je osmišljena kako bi smanjila pritisak i štipanje dojke prilikom izdajanja.

Bilo da ste ljubitelj jogurta, mlijeka ili sira, mliječni proizvodi su važan dio prehrane tijekom dojenja. Unosom mliječnih proizvoda ćete tijelo opskrbiti proteinima, B i D vitaminima i kalcijem. Sve to će pomoći vašoj bebi da razvija kosti. Unosite barem 3 šalice mliječnih proizvoda dnevno.

RUČNA IZDAJALICA DR.BROWN'S Patentirana tehnologija kompresije Dr.Browns ručne izdajalice je osmišljena kako bi smanjila pritisak i štipanje dojke prilikom izdajanja. Fleksibilni silikonski dio koji se prislanja na dojku oponaša dojenje. Ne sadrži BPA. Ručnu izdajalicu Dr.Brown's naručite ovdje. Iako većina žena je sposobna dojiti novorođenčad, to nije uvijek tako jednostavno. Istraživanja su pokazala da čak 92% majki osjeća poteškoće s dojenjem tijekom prvih dana, a njih 13% tijekom prvih 6 mjeseci. Kao nova mama trebate unositi hranu koja će vas opskrbiti energijom. Hrana bogata željezom je najbolji izbor. Nedostatak željeza može smanjiti razine energije, a to će vam otežati izvršavanje svih obaveza i zahtjeva novorođenčeta. Nemasna govedina je bogat izvor proteina, željeza i vitamina B12, stoga ju svakako konzumirajte.

Iako želite izgubiti kilograme koje ste nakupili tijekom trudnoće, pravilna i ujednačena prehrana nakon trudnoće je jednako važna. Hrana koja je nutritivno bogata će dojenje učiniti još kvalitetnijim, a vama će dati energiju koja je potrebna svakoj ženi u ulozi majke.

Majke koje doje trebaju biti svjesne hranjivosti mlijeka, a to ovisi isključivo o vašoj prehrani. Ako ne unosite potrebne tvari, tijelo će ih pohraniti za sebe, a beba neće dobiti sve što joj je potrebno. Stručnjaci savjetuju da pazite na količinu ribe koju unosite. Naime, riba sadržava živu, koja može naškoditi zdravlju.

Majke koje doje trebaju unositi barem 2 porcije voća dnevno. Borovnice su bogate antioksidansima i zadovoljit će vaše i djetetove potrebe za brojnim hranjivim tvarima. Borovnice su odličan izvor vitamina i minerala, a ispunit će vas energijom. Folna kiselina je izuzetno važna za bebin razvoj u ranoj trudnoći, ali kraj trudnoće ne znači prestanak unosa folne kiseline.

VITASHOP.HR


Sterilizator Dr Brown's za mikrovalnu Pakiranje uključuje mjernu posudu, kliješta i pladanj.

Mnoge bočice se mogu sterilizirati u mikrovalnoj pećnici. Ovo je brz i jednostavan način za sterilizaciju. Bočice ostaju sterilne tri sata ako je poklopac sterilizatora zatvoren.

STERILIZATOR DR BROWN'S - ZA MIKROVALNU Sterilizira Dr.Brown’s dječje bočice s prilagođenim pretincima za sve dijelove bočica. Para efikasno uklanja sve bakterije iz kućanstva. Dostatna je za 4 bočice i dijelove. Pogodno i za bočice drugih proizvođača. Nakon što ste pravilno posložili bočice i dijelove, ulijte 180 ml vode, stavite poklopac na sterilizator i smjestite ga u mikrovalnu pećnicu. Točno vrijeme koje je potrebno za steriliziranje bočica ovisi o jačini mikrovalne pećnice (5 - 8 minuta). Pakiranje uključuje mjernu posudu, kliješta i pladanj. Sterilizatora naručite ovdje.

Tijekom prve godine života beba je najosjetljivija na bolesti. Ako bočice nisu sterilizirane, virusi i bakterije se mogu skupiti na njima.

Prije nego sterilizirate bočice, morat ćete ih očistiti. Operite bočice u čistoj vodi i deterdžentu, zajedno sa nastavcima.

Nije moguće ni praktično stvoriti sterilno okruženje za dijete. Sterilizacija bebinih bočica može pomoći.

Najbolje je očistiti bočice odmah nakon hranjenja. Koristite čistu, toplu, sapunicu i četku za čišćenje bočica. Budite osobito pažljivi kod pranja nastavaka.

Ako su bočice pogodne za kuhanje, možete ih sterilizirati pomoću prokuhavanja. Trebat će vam velika posuda s poklopcem. Pokušajte ne koristiti posudu za ništa drugo osim za sterilizaciju bočica. Napunite posudu vodom i u potpunosti potopite bočice. Pobrinite se da nema mjehurići zraka u bočicama i nastavcima. Poklopite posudu i kuhajte najmanje 10 minuta.

VITASHOP.HR


Ortodonska duda Dr. Brown's - 2 komada Dostupna u tri veličine kako bi zadovoljila potrebe djeteta ovisno o oralnom razvoju.

Dijete s visokom emocionalnom inteligencijom, objašnjava Gottman, bolje se nosi sa svojim osjećajima, razumije i odnosi se dobro prema drugim ljudima i ima čvršća prijateljstva od djeteta čija je emocionalna inteligencija manje razvijena.

ORTODONSKA DUDA DR. BROWN'S - 2 KOMADA Naša nova duda varalica unapređuje pravilan ortodonski razvoj Vašeg djeteta Ultra tanka osnova smanjuje utjecaj na djetetova usta i zube Orto silikon potiče pravilnu poziciju jezika i smanjuje pritisak na vilicu Dostupna u plavoj i rozoj boji. Dostupna u tri veličine kako bi zadovoljila potrebe Vašeg djeteta ovisno o oralnom razvoju. Dude naručite ovdje.

Dijete također bolje kontrolira negativne impulse, čak i kada stvari ne idu svojim putem. Stručnjaci vjeruju da se takve vještine mogu naučiti u ranoj dobi, kada su djeca fleksibilnija u svom emocionalnom rastu. U knjizi Odgoj emocionalno inteligentnog djeteta, Gottman i koautor Joan DeClaire naglašavaju da se s tim započinje čim je beba rođena. Jednostavno reagirajući kada beba plače, kad je gladna ili želi nježnost, pokazujete mu da može izazvati reakciju ako izražava svoje osjećanje. Nije lako biti dijete. U jednom trenutku vaše dijete se osjeća kao da je kralj svijeta; sljedeći trenutak viče u bijesu i baca igračke po sobi. Kao i mnogi roditelji, vjerojatno se teško nosite s djetetovim naletima bijesa i frustracija. Ovo je vrijeme najbolje za učenje djeteta kako upravljati osjećajima.

Pomažući mu u tome, kaže psiholog John Gottman, profesor psihologije na Sveučilištu Washington, steći će "emocionalnu inteligenciju" koja mu je potrebna kako bi imao dobre odnose s odraslima i drugom djecom. Mala djeca ne mogu uvijek reći ono što se događa u njihovim životima.

Nakon što je vaše dijete dovoljno staro za razgovor, kažu Gottman i DeClaire, započnite s "treniranjem emocija" lekcijama u analiziranju osjećaja i upravljanja sukobima. Dio pomoći djetetu u rješavanju problema je postavljanje jasnih granica ponašanja, a zatim usmjeravati ga prema rješenju.

VITASHOP.HR


Sve proizvode naruÄ?ite na www.Vitashop.hr

Profile for Anita Šola

Izaberite najbolje za svoju bebu!  

Pročitajte naše savjete i preporuke.

Izaberite najbolje za svoju bebu!  

Pročitajte naše savjete i preporuke.

Advertisement