Page 1

DESCOBERTA DE L’ENTORN

EL PUIG DEL JUEUS. Cicle Superior. Col·legi Escorial. Nom:


- Situa en el mapa el recorregut que hem realitzat des de la sortida fins al final.


Des de la comissió d’escola verda durant aquesta setmana s’ha preparat diferents activitats per tal de poder descobrir l’entorn més immediat que tenim al voltant de l’escola. És per aquest motiu que els professors de cicle superior conjuntament amb les membres de l’escola verda hem pensat que seria molt interessant i profitós de descobrir o redescobrir el Puig dels Jueus. D’aquesta manera de ven segur que sabreu moltes més coses sobre aquest espai i el seu camí. Per tal de poder arribar fins el lloc indicat us proposem que realitzeu la caminada en forma de cercle tot sortint des de l’escola pel carrer de Santa Joaquima en direcció La Divina Pastora i torneu per la plaça dels Màrtirs o l’inrevés.

Plaça dels Màrtirs. Un cop arribats aquest indret busqueu un panell informatiu que han construït els companys del consistori infantil i que té com a títol : Vic, ciutat de places i carrers. Llegiu-lo i contesteu:

Com era anomenada antigament la plaça del Màrtirs? Per què?

Quantes places existeixen a la ciutat de Vic?

Quina és la plaça més antiga de Vic’ Què s’hi realitzava antigament?

Quin és carrer més curt de Vic?


Direcció La Divina Pastora. Quina importància te l’església de la Divina Pastora en la vida de Joaquima de Vedruna?

Com és diu el carrer on es troba l’escola bressol del Manso?

Com s’anomena el carrer pel qual esteu passat per arribar fins el CEIP Guillem- Sant Miquel. Per què deu tenir aquest nom?

El Puig dels Jueus. Aquest és un espai mediambiental que l’Ajuntament de Vic ha destinat com a zona de lleure per a la població i per a realitzar activitats educatives de formació ambiental. És per aquest motiu que us proposem tot un seguit d’activitats de descoberta de l’entorn i d’aprofundiment de l’hàbitat en el qual ens trobem. Quina norma d’ús general se’ns proposa per conserva el Puig dels Jueus?

En aquest paratge hi ha diferents espècies d’arbres autòctones de la comarca d’Osona ( alzines, àlber, roures, oms, pollancres, ... Caldrà que realitzeu la fitxa sobre les fulles que trobareu en el dossier. Aquest pla té una superfície d’uns 135.080 m i està envoltat de camps de conreu. Quina és la flor que poden observa entre mig del blat?


L’Ajuntament hi ha destinat també uns aparells per poder realitzar energia renovable. Contesteu les següents preguntes: Característiques del molí:

Característiques del pou:

Quina és la funció del dipòsit?

Aquí també poden trobar i consultar un panell del consistori infantil. Aquest versa sobre Vic, una ciutat amb un entorn natural. Contesta les següents qüestions:

Quants km. de carrils Bici hi ha a la ciutat de Vic?

Quina ha estat la utilització del Puig dels Jueus?

Quant km. espais envers l’anella verda s’han recuperant entorn els rius que passen per la ciutat del Vic. Mèder i Gurri.


El bosc del Puig del Jueus està situat a una alçada de 510 m. Tot observant la rosa dels vents que teniu en aquest exercici situeu-hi els noms dels accidents geogràfics més importants que podem observar.


Vic estrena un colomar al Puig dels Jueus Es tracta d'un recinte de vuit cares, de fusta tractada, i d'uns 40 metres quadrats de superfície, situat en una zona arrecerada del vent de ponent Divendres passat es van alliberar els primers coloms dins el nou colomar de la zona del Puig dels Jueus. Es tracta d'un recinte de vuit cares, de fusta tractada i d'uns 40 metres quadrats de superfície. L'objectiu d'aquest colomar, i dels que es construiran properament, és esponjar la colònia que viu dins la ciutat. L'Ajuntament de Vic va encarregar fa uns anys un estudi veterinari per determinar quina colònia de coloms havia de tenir per la superfície del municipi. Dels 7.000 coloms que es van detectar, es va determinar que la xifra òptima era 2.500 per mantenir l'equilibri natural. Així doncs, es van estudiar mesures per controlar la natalitat, i una d'elles era la construcció de diferents colomars. Amb els colomars s'aconsegueix, per una banda, que els coloms hi crin dins i per tant s'allunyen del centre de la ciutat. D'altra banda també es controla el tipus d'alimentació que se'ls hi dona i s'eviten malalties. El colomar del Puig dels Jueus ha estat construït per alumnes de l'Escola Taller i s'ha ubicat en una zona arrecerada del vent de ponent.

Realitzeu un dibuix del colomar

descoberta puig del jueus  

Treball a realitzar