Page 1

Architecture Portfolio Angelithin B.Arch University of New South Wales M.Arch Chalmers University M.Arch University of New South Wales


Studio

multimedia

documentation resume


Avalon Surf life saving club Master of UNSW Graduate Project, 2013 Directed by : Dijana Alić Under guidance of : Rob Brown

“The aim of architecture is always the creation of an environment where the logic of nature and the logic of architecture are in fierce conflict yet coexist.” – Tadao Ando The sea, mountain, and sky; those are the three essence portraying Avalon landscape. In a site where closeness to nature is treasured, a responsive design is significant. So as not to take over the beach, the designed structures are buried under the hill and sand dune. The natural flowing building form inspired by the landscape gives an intimate and visceral connection to the people who inhabit them with the site amidst which they sit. The natural form is taken further as sculptural elements at both the exterior and interior. Seen in the landscape, the slit window opening and continuous skylight wall sculpt the hill into a piece of art. At night, they will illuminate the otherwise unlit suburban sky and become a whole different piece of light installation. While in the inside, curved ceilings and sculptural detailing give life to the design. Experience of the building is enhanced by design directed movement through a flowing journey starting from the foot of the hill and finishing at the hill top. Through framed window, rising wall and sculptural three dimensional space, visitors will not just come into contact with nature but actually be subsumed by it as they walk through it, evoking their emotion and self reflection.

Avalon

Sydney CBD


Natural flowing form, encompassing the different elevations of the site, from the beach level to the top of the cliff, sits as sculptural object wrapping the landscape.

1. Cafe 2. Club changing room 3. Gym 4. Impromptu performance hall 5. Club lounge 6. Meeting room 7. Office 8. Toilet 9. Function hall 10. Restaurant 11. Final viewing platform

D

D B

4

First Floor

3

C

A

4 2

2

5 6

1

Second Floor


Section A Public changing room

Section B Gym

Section C Club lounge

Section D Impromptu performance hall

10

D A

A

9 11 8

4 7

Third Floor


1. 2.

3. 4. 5.

Expressive curved ceilings responding to its specific space. Internal load bearing walls perpendicular to the cliff face. It allows the wall on the cliff face to have undisrupted continuous opening and thus avoid having regularized window shapes. Continuous retaining wall and skylight. Seen from the exterior they form a fllowing sculptural wall projected above the cliff. Non-load bearing external wall seen as sculptural wall starts from the foot of the hill. Continuous floor plate of different functions connected through design-directed circulation. The plan follows natural flowing curve, depicting an undisrupted journey starting from the beach to the top of the hill.


Beginning from walking along the open green space, view to the beach is hidden by the extension of the sand dune. What lays before eyes are mouthing entrance and slit opening at the hill, tempting visitors to walk in further and explore them. When they reach the entrance, view to the sea is slowly revealed as well as the activity at the cafe by the building entrance. Seeing the gathered crowds from afar, one is invited to enter the building and join them. Once at the cafe, the high ceiling and low balustrade give the feeling of open urban space. With the sculptural stairs as art centerpiece, they calm the visitor’s experience before they enter further into the narrow passageway. Since they are still near ground level, a panoramic vista to the far sea leaves little impact to the experience. A window frames the crowded rockpool below and parts of the rocky hill, hinting the visitors that they soon will be walking inside the tunneling hill. The long passageway with high ceiling gives contrasting spatial experience with the previous open urban cafe. At this point, view to the beach is not possible to allow the visitors to contemplate purely on the walking. As visitors walk in further, they are surprised by spacious dramatic hall where small impromptu performance can be held with the sea as the backdrop. The audience can watch leisurely on the sculptural stairs or at the layering balconies. As the journey is progressing, the tunneling passageway slowly opens and reveals the sky; the cavernous space slowly transforms into exterior space. The journey ends when visitors reach a final lookout point at the top of the cliff where dramatic panoramic view of the sea is finally revealed before them.


Lightning Ridge Art Gallery and Residences Bachelor of UNSW Graduate Project, S2 2011 Directed by : Prof. Glenn Murcutt Under guidance of : Ashley Dunn Lightning Ridge Lightning Ridge is a still active opal mine located in outback NSW on the world’s richest deposit of black opal. In the dusty arid landscape, the physical conditions could be severe and extreme. Constraints such as very limited rainfall and its unbearable heat making the place even more extraordinary. The place looks estranged in one glance but as one stays longer, the rich historical layers accumulated in its ground starts overflowing. The constant excavation changes the topology and new layers of ground, embedded with its gems and stories, are resurfacing. Sign of human intervention can be seen from many abandoned mining holes and dirt mounds. For once, mankind needs to be reminded how powerful nature is.

Sydney

Human disruption toward nature


Art gallery section Entrance corridor elevation

Ecomax courtyard section

Gallery courtyard section Artist studio elevation


12 11

17

16

9 10

16

16

4

18

18

18

19

15 2

3

5 6 8

1

14

7 13

1. Car park 2. Cafe 3. Lobby 4. Ecomax courtyard 5. Kitchen 6. Office 7. Cloak room 8. Battery room 9. Gallery 10. Audio visual room 11. Viewing platform 12. Final look out point 13. Library 14. Toilet 15. Storage 16. Studio 17. Outdoor seating 18. Artist residential 19. Caretaker residential


Toward viewing platform

Entrance

This project tries to bring public to be more intimate with nature, leaving their worldly comfort and to be more appreciative to the nature however harsh it is. The journey starts from winding concrete colonnade and visitors’ senses are being evoked by the presence of nature, slowly introduced in the gallery. It ends at the look-out point where the most beautiful view can be enjoyed. Hopefully they can leave Lightning Ridge with a powerful message of nature embedded in heart.


The residential unit are completely buried for maximum thermal insulation in the arid environment and consists two alternating courtyards for lightwell and heat escape. Special attention is paid for built-in furniture to conserve limited space, appropriate openings and timber material to soften the underground ‘bunker’ and not to feel claustrophobic.

Artist’s Residences

150mm Concrete in-situ retaining wall, rough horizontal board formwork finishes Waterproof membrane on top of damp proof cell 50mm Extruded polystyrene insulation

Living Room

Polished concrete floor slab, power floated 40mm Diameter hydronic pipe 50mm Mudslab

Bedroom

Concrete in-situ ceiling slab, highly polished with black pigment finishes Timber hardwood wardrobe door White rendered gypsum partition wall, smooth finishes with sliding slot inside 120mm Ag-pipe


Concrete is used extensively for its thermal mass properties and durability in harsh climate. The gallery needs a controlled light environment to showcase its collection. The harsh daylight is softened in the towering section at the southern side which also acts as malqaf for cross ventilation. A large part of the roof faces north and solar panels are installed on it.

Art Gallery Insect mesh Aluminium louver Concrete in-situ wall, rough horizontal board formwork finishes 50mm Extruded polystyrene insulation 40x200mm Timber batten at 1200mm centre Concrete in-situ roof slab, according to engineer 3000x4000mm Zinc sheet roofing 150mm Bulk insulation 150x200mm Polished concrete beam, smooth finishes 1100x2000mm Plywood ceiling panel 5mm Diameter steel rod junction Concrete panel, rough horizontal board formwork finishes Glass louver White rendered double brick wall, smooth finishes on the interior, rough texture on the exterior 150x200mm Polished concrete column, smooth finishes Glass louver 120mm Diameter ag-pipe in crushed gravel Polished concrete floor slab, power floated 40mm Diameter hydronic pipe 100mm Mudslab


Palm beach ferry terminal Master of UNSW, S2 2012 Directed by : Peter Murray & John carrick

Palm Beach is a small and quite beach in northern Sydney. The site has busy public access in all time because of the location of a ferry terminal and public carpark, as well as greenery area used for picnic by the locals. The brief asked for a redevelopment of masterplanning to improve the existing car parking and ferry terminal, a multifunction timber structure, waiting area, as well as tie up spots for small jetties. The integration of timber structure into the design should be prioritized.

Palm Beach


Public Furniture Precedents

Museum of Sydney, by JPW Architect

717 Bourke Street, by Aspect Studio

Jack Evans Boat Harbour, by Aspect Studio


Sculpture Park Section

Promenade and Picnic Area Section

Promenade and Carpark Section


Ferry Wharf

Outdoor Waiting Area

Wind

Visual Break

Multifunction Hall

View

Gate


The wharf is envisaged as a long structure facing north to maximize solar access into the structure and on the timber walkway. The trapezoid floor plate of the building directs visitor’s perspective into a better view of the distant islands. The experience of the non-rectilinear space can also be seen from the asymmetrical scissors trusses which gradually is steeper and thus allows the roof to fold down and become wind-barrier for the open space waiting area. Timber louvers are used extensively under the skylight and as sliding doors, regulating view and still maintain privacy when the hall is used for private events.

2x170x45 mm LVL F27 post 2x190x45 mm LVL F27 Softwood beam 150x45 mm Roof purlin @900 mm maximum Zincalum roof sheet 600 mm seam

150x19 mm Hardwood floor 240x45 mm F27 floor joist @600 mm maximum, secured with joist 140x45 mm LVL F27 hanger to column if necessary Softwood beam 2x450x45 mm LVL F27 bearer 30 mm Polycarbonate skylight Reinforced concrete post as 40x15 mm Oregon batten specified by engineer

Outdoor Waiting Area


Axonometric Structure Detailing


Zhenjiang urban Mixture Master of UNSW, S3 2013 Directed by : Prof. Xinong Yu

A joint studio conducted between University of New South Wales and Southeast University in city of Zhenjiang, China. This studio demands student’s ability to cope with tremendous amount of work within short period of time in an unfamiliar working place and colleagues. The site is located in an abandoned city block with few existing buildings scattered and are hoped to be conserved into the new design. Left with almost no remaining context, the new design sought to invent a new urban context without estranging the new and existing residents.

Yangtze River


Touristic Area

Modern Development

tourist Residential Local

Open Green Area developing area

local resident

Mixture of Urban Interaction Urban Mixture was derived from a process of analysis of the sites local and distant context. Focusing on the prominent array of the sites surrounding modern and historic urban developments, it aims to incorporate all functions into a diverse active center as to both juxtapose and combine the strictly separated functions of its surrounds. City texture, height, functions and density are all incorporated into a new urban block.


3F Cinema

3F 6F Mixed Development

6F Mixed Development

6F

2F Art Gallery

2F

3F Restaurant 2F Small Commercial

6F Mixed Development

4F Theater

3F Office

6F Mixed Development

5F Hotel 2F Cafe

2F Small Commercial

2F

4F Theater

3F

2F

2F 2F Artist Workshop

3F

2F 2F

3F

3F 3F

2F

3F 3F

2F Small Commercial

2F

2F Small Restaurant

2F 2F

3F Herbal Workshop

5F Medium Commercial


Outdoor Cinema

Meander Road

stage and outdoor cinema

viewing platform

moutain for climbing

meander road

cafe street

t

Central Courtyard


Art Gallery First Floor

Ground Floor

Existing building (Traditional Chinese courtyard house), to be traditional art gallery

Entrance lobby

Modern art hall for larger installation

Outdoor sculpture garden


Second Floor

Third Floor

Existing building (Western style hotel), to be Western art gallery Existing buildings

Additional

Aligning to street

Courtyard

Corner access

An art gallery is envisaged at the corner of the urban block to become a point of interest and able to attract passerby from main roads. The two adjacent existing buildings are joined in between and cut through by open road and courtyards to alleviate the density . The first existing building is of a traditional Chinese courtyard house and has convoluted floor plans, while the second used to be a Western hotel in early 1950s. The contrasting nature of the two is mediated by the open characteristic of the new structure.


competition time in waiting Japan Shelter International Architectural Design Competition 2013

Time is a matter of perspective. Our sense of time is unlike our other five bodily senses. With time, we do not so much sense it as perceive it. The same duration of time can seemingly fly away or slow down depending on the activity that we do. A person who is standing still will feel time takes forever to end, unlike a person who is distracted by an activity. Therefore a distraction is important to allow time to be perceived as short. People waiting for a train at underground stations lose the perception of time passing since there is no clue from the outside nature. In another word, in these places people will feel time extremely slows down. In this project, we try to introduce distraction to direct their focus away from time. The structure consists of many vertical timber slats on varying heights, stimulating people senses. The warmth of timber, noise of people conversing and faint moving figures seduces the weary commuters to explore this secret world that seemingly fast forwards time. The screened passage entrance gives the first visual distraction for people inside and outside as they observe each other’s movement. The observant is also being observed – the distraction is also being distracted. This engagement induces social interaction, making them further forgetting the passing time.

Plan


Section


Architectural photography

Bagsvaerd Church - Jorn Utzon

Kolumba Museum - Peter Zumthor

MAXXI Museum - Zaha Hadid


VM Housing - BIG

Pompidou Center Renzo Piano & Richard Rogers

Olivetti Showroom - Carlo Scarpa


visualization


modelling


documentation


resume University of New South Wales, Sydney, Australia Master of Architecture, 2012 - 2013 Chalmers University, Gothenberg, Sweden Master of Architecture, Jan - June 2012

Education

University of New South Wales, Sydney, Australia Bachelor of Architectural Studies, 2009-2011

Anderson Architect Sydney, Australia, architectural intern, summer 2012 Participated in detailing, drafting and visualization

Work Experience

‘Unearth//Elevate’ Graduation Exhibition Sydney, Australia, 2011 Participant of 2011 UNSW Bachelor of Architectural Studies graduation exhibition

Angelithin M E A

+61425888018 angelithin@gmail.com 20/822 Anzac Parade Maroubra 2035, Sydney NSW, Australia

Vindate Interior and Living Jakarta, Indonesia, junior architect, summer 2010 Participated in space and facade planning of residential projects

Exhibition

‘Naturum’ Architectural Competition Gothenberg, Sweden, 2012 Participant of 2012 architectural competition as part of course in Chalmers University


Bachelor of Architectural Studies, Graduate with Distinction, 2011 Graduated from Bachelor of Architectural Studies with Weighted Average Mark higher than 75 UNSW Faculty of Built Environment Dean’s List 2011 Achieved a Weighted Average Mark of the semester higher than 80 High Distinction for Graduation Design Studio, 2011 Achieved a High Distinction in the graduation design project directed by Prof. Glenn Murcutt

Awards

Software: Autodesk CAD, Google Sketchup, Adobe CD Series, Vectorworks, Autodesk Revit, Accurate, Ecotect Language: English, Indonesia, Beginner Mandariin

Skills

Angelithin portfolio  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you