Page 1

Karen Baart (35) uit Roeselare-Beveren is een atletisch type: ze meet 1.82 m en is stevig gebouwd. Voor haar job, bewegingstherapeute in een psychiatrisch ziekenhuis in Pittem, gaat ze altijd sportief gekleed. In combinatie met haar korte kopje krijgt ze af en toe de commentaar dat ze er niet erg vrouwelijk uitziet. “Het is tijd voor een meer vrouwelijke look en ik hoop dat jullie me kunnen helpen,” luidde haar oproep. Het voor & na-team nam de uitdaging met beide handen aan.

VOOR&NA

Kleuranalyse

Kleur- en stijlanalyste Angelika De Buck stelt vast dat Karen een zuiver wintertype is. Donkere kleuren zoals zwart, antraciet, indigo en donkerbruin staan haar dus uitstekend. Haar gestalte, die Karen zelf niet meteen als een troef beschouwt, vindt Angelika wel een pluspunt. De proporties zijn bovendien goed verdeeld. Karen kan dus veel stijlen aan.

Kapsel

Kapper Jan van Jan’s Hair design uit Staden vindt het kapsel van Karen te kort. Haar rijzige gestalte vraagt een halflang tot lang kapsel, wat haar een meer vrouwelijke uitstraling zal geven. De lengte wordt dan ook behouden en het kapsel wordt alleen in vorm geknipt. Een kleuring met koud violinerood en een onderliggende blauwzwarte toon zorgt voor een trendy toets en brengt reliëf in het kapsel. Piekjes op het voorhoofd en langere zijpartijen op de slapen ogen speels en verzachten het gelaat. Een toefje gel levert een meer volume op en een nonchalant, warrig effect. Nathalie Verhaeghe van schoonheidsinstituut Via Botanica uit Hulste vindt Karen een heel dankbaar model: ze heeft een mooi gezicht, sprekende ogen en perfect gevormde lippen. De vrouwelijke troeven zijn dus wel degelijk aanwezig. Het komt er gewoon op aan ze te accentueren. Nathalie epileert de wenkbrauwen voor een natuurlijk liftend effect. De ogen worden opgemaakt in een schakering van roze, bruin en lila. Een laagje mascara doet wonderen en de lippen worden subtiel opgemaakt met een koude paarse tint.

Kleding

Bij Be Casual in Lendelede pikt Angelika er enkele outfits uit in de nieuwe modekleuren, die perfect passen in het kleurenpalet van een wintertype. Karen voelt zich niet in haar sas met een rok of een jurk. De keuze valt op een zwarte pantalon die talloze combinatiemogelijkheden biedt: feestelijk met een zwartwitte top en vest in licht tricot of casual met een truitje.

FOTO’S MARC MASSCHELEIN - TEKST HILDE LOBBENS

Make up

Met dank aan Kapsel: Jan’s Hair Design, Bruggestraat 18, Staden, 051-70 23 63, www.janshairdesign.be Make-up: Via Botanica, Blauwhuisstraat 31, Hulste, 056-20 36 95, www.viabotanica.be Kleding: Be-Casual, Winkelsestraat 53B, Lendelede, 051-30 29 88, www.be-casual.be Kleur- en stijladvies: Angelika De Buck, Patrijspark 89, Deinze, 0478-34 54 44, www.adb-adviesbureau.be KARAAT - SEPTEMBER 2004 1 Hebt u ook zin in een nieuwe look? STUUR UW BRIEF EN FOTO NAAR: KARAAT - VOOR EN NA - Vlasstraat 17, 8710 WIELSBEKE OF MAIL (MET FOTO EN ADRES) NAAR REDACTIE@KARAAT.BE

Angelikadebuck voor&na def  
Angelikadebuck voor&na def  
Advertisement