Page 1

WE’re all, cut by the same scissors


SYNOPSIS Controlling idea Vi er alle ens.

Præmis Videoen skal opmærksomgøre, at vi er alle lavet af celler, og at alle herved kan blive ramt kræft. Ydermere skal den klargøre, at det er en meget udbredt sygdom.

Koncept Celler er det vi alle er opbygget af. Det er dem, der får os til at fungere, og når en celle dør, opstår der en ny. Generelt er der intet farligt ved dem. Det er i disse ufarlige celler, hvori kræft opstår, hvis der sker en fejl, i en af dem. Dette klargør, at det er os alle, der kan blive ramt af sygdommen. Derfor skal vi alle støtte op om kampen om at bekæmpe kræft.

Treatment Kræftens Bekæmpelse videoen er æstetisk og informerende. Der leges med kontrastfyldte elementer, men med hovedfokus på den minimalistiske stilart. Historien udspringer fra temaet og ideen om at vi alle er ens. Dette visualiseres ved fremvisningen af celler. Omdrejningspunktet er kræft, men dette tilkendegives først i slutningen af fortællingen. For at modtageren skal kunne forholde sig til budskabet, er der en vis kunstig fornemmelse over den visuelle fremvisning. Herved er der lagt vægt på, at det skal fremstå lidt for æstetisk fremfor naturligt. I en semiotisk kontekst er der taget brug af tegn, der henvender sig direkte til den specifikke målgruppe gennem konnotativ kommunikation, som derved let kan afkodes af dem. Herigennem er der tale om inspirationskilder med horisontal intertekstualitet såsom The XX’s musik video for sangen Angels.


Prævis Det organiske er det visuelle omdrejningspunkt i videoen. Fremvisningen af objekterne sker i helt tætte close up’s, så det bliver svært at identificere dem og herved fremstår de som noget mere abstrakt og kunstnerisk. De runde former og de lilla nuancer er essentielle ligesom den minimalistiske udformning. Font typen er valgt ud fra funktionen, at den ikke skal forstyrre budskabet og er derfor utrolig enkel. Transparent/overlay effekten bliver anvendt, for at få et flydende udtryk, der skal understrege, at alt hænger sammen.


Storyboard


WE'RE ALL, CUT BY THE SAME SCISSORS  

school projekt