Page 1

DE TOTS COLORS Gener 2013

Número 76

RUTA PUIG I CADAFALCH Hola Angeleta Ferrer som les Àligues!!!

Les joguines dels Reis La classe de 2n com que som superdivertits, supertreballadors, superjuganers i megafantàstics us explicarem els nostres regals de reis. Regals per estudiar i per la lectura millorar El capità Calçotets, Llibre d’animals, Les tres Betes, Llibre de Matemàtiques, Els científics bojos, Les Monsters High, per escriure, per pintar, còmics, Les princesas que es tiren pets… Regals per passar-ho bé jugant i l’estona anar aprofitant tragabolas, una tablet, Popi, Wii, helicòpters, Gogo, La gateta Lulu, Draku Laura, Màgia, Clooden Wolf, Escola de perruqueria, La partida de TV3… Diners per anar estalviant o les colònies anar pagant. Regals per cuidar-los i estimar-los conills, gos. Regals per escoltar i amb la música disfrutar discs, Mp3, radio-cassette.

El dia 10 de Gener vam fer una sortida per Mataró sobre l’arquitecte mataroní Puig i Cadafalch, nascut l’any 1871 a un carrer anomenat Carreró, que està situat al darrera de l’Ajuntament. La visita consistia en anar a veure edificis modernistes que ell va restaurar o dissenyar. Quan vam arribar a l’Ajuntament ens vam trobar la nostre guia, l’Estel. Només arribar ella ens va dur fins al saló de Sessions de l’Ajuntament. Allà ens va explicar que l’Ajuntament havia estat un hospital per a gent pobre, però, a causa d’una epidèmia de pesta el van traslladar a les afores de Mataró perquè no s’encomanés. Aquella sala era modernista i al sostre hi havia diferents escuts: l’escut de Mataró, la senyera de Catalunya, la de Mataró, l’escut de St. Jordi i escuts més petits de les agrupacions gremials. El següent lloc que vam visitar va ser la casa on l’arquitecte Puig i Cadafalch va viure fins que es va enfadar amb l’alcalde i va marxar de Mataró. Hi havia una placa a la façana on explicava que havia estat president de la Mancomunitat. Seguidament varem anar al mercat del Rengle situat a la Plaça Gran. El sostre el va restaurar ell, abans era triangular i ara té forma de semicercle. Aquell mercat antigament tenia 30 parades, en l’actualitat no en té tantes. Quan varem marxar del mercat varem veure una botiga modernista anomenada: La Confianza que ha estat restaurada fa molt poc. Aquella botiga tenia restes romàniques d’un mercat al soterrani. Després varem anar a veure la façana d’una casa modernista situada davant del foment al carrer nou. Aquí ens varem entretenir molt en llegir quan va ser inaugurada, l’any mil vuit-cents... si passeu pel carrer Nou animeu-vos a esbrinar-ho, us divertireu!! Caminant, caminant vam arribar al carrer St. Josep on ens van ensenyar l’antiga casa de la Beneficiència que actualment és un centre cultural. A la seva façana podem observar una figura d’un nan que representa l’avarícia. Xino-xano cap el carrer Argentona. Varem visitar la casa Coll i Regàs, vam veure algunes sales i les decoracions de les parets com per exemple: flors de cotó, ànecs, cigonyes... Val la pena fer una sortida com aquesta!!! Llàstima que ens posessin deures.


ANEM AL TEATRE A VEURE L’ OBRA ”MINIMÓN”

ELS CARGOLS, ELS CONILLS I LES GRANOTES VAREM ANAR AL TEATRE A VEURE L’ OBRA “MINIMÓN”. COM ARA EL TEATRE ESTÀ MÉS LLUNY, VAREM ANAR AMB AUTOBÚS. VAREM VEURE UNA NENA QUE BALLAVA A LA SEVA HABITACIÓ. I LA SEVA HABITACIÓ ERA MÀGICA, PERQUÈ TENIA UN LLIT QUE ES CONVERTIA EN VAIXELL I LA NENA JUGAVA I BALLAVA AMB PEIXOS I UN CRANC. I DELS CALAIXOS SORTIEN BOMBOLLES I PLANTES. I TENIA UN LLAPIS QUE FEIA FLORS. I QUAN LA NENA VA DIBUIXAR UN NINO A LA SEVA PISSARRA, EL NINO S’ ESCAPAVA I S’ AMAGAVA. LA NENA BALLAVA MOLT BÉ I ENS VA AGRADAR MOLT.


EL PROJECTE DELS TAURONS.

Els Conills i els bolets

La classe dels Taurons hem començat a fer el Projecte del nom de la classe.

La classe dels conills varem fer un taller de bolets al museu de Mataró i ens van explicar coses molt interessants¡¡ Sabíeu que els bolets els hem de collir amb l’ajuda d’un ganivet per tal que puguin tornar a créixer? Després els hem de posar dins d’un cistell així van caient les espores per tot el camí ! La trompeta de la mort, el rovelló, el pet de llop i el carlet. Són alguns dels bolets que vam conèixer. Ha estat una sortida d’allò més entretinguda !!! Ens han explicat un conte i hem fet una titella. Ahh!!!!! Recordeu que només hem d’agafar aquells bolets que coneixem i els que no, deixar-los al bosc.

Primer ens vam posar en grups de quatre per pensar quines coses ja coneixiem sobre els taurons i vam treballar amb un full rotatori Després, un altre dia, vam fer una llista sobre el que voliem conèixer. Aquesta llista la vam classificar per temes i cada grup es va encarregar d’investigar sobre un tema. Alguns ens vam reunir fora de l’escola i vam buscar la informació En una altra sessió la vam explicar a la classe i la vam copiar per tenir-la tots. Hem anat portant llibres sobre els taurons a classe i hem vist alguns videos de “ taurons”. També hem fet diferents activitats sobre el tauró per fora i per dins: hem omplert una fitxa on hi havia espais en blanc, l’hem comparat amb un company i posteriorment amb la resta del grup, defensant el que creiem encertat. Encara ens queda parlar d’altres aspectes que ens interessen però com veieu, ens falta poca cosa, i aviat podreu gaudir del dosssier a casa. FINS AVIAT ! .

Per molts anys!!! NOVEMBRE 05/11 Inmaculada - Dofins Xin Rui -Granotes 15/11 Jana - Dofins 26/11 Linus - Granotes

DESEMBRE 1/12 Paula - Serps 2/12 Abdoulaya -Cargols Candela -Dofins 5/12 Max -Dofins Hugette -Serps 6/12 Etna - Conills 8/12 Joan- Cargols 10/12 Kerstin - Cargols Jiawei - Cargols 12/12 Cinta - Àguiles Biel - Àguiles

15/12 Arnau -Dofins 18/12 Oscar- Serps Akram - Serps 19/12 Laia- Granotes Mariona - Gavines Zhen - Taurons 20/12 Ying - Àguiles 21/12 Elna -Medusas 22/12 Jan - Conills 23/12 Ot C -Medusas 28/12 Yago - Àguiles Júlia -Àguiles 29/12 Hug - Cargols


ALS CARGOLS ENS AGRADA FER RACONS ELS DIMARTS A LA TARDA FEM RACONS. ELS FEM AMB L’HELENA I LA MARINA. CADA SETMANA FEM UN RACÓ DIFERENT, PERÒ NO PASSA RES, PERQUÈ ELS FAREM TOTS . ELS RACONS QUE FEM SÓN: -AGAFAR MACARRONS AMB PINCES PER POSSAR-LOS AL POT DEL SEU COLOR. -JUGUEM AMB LES PECES DE CONSTRUCCIONS. -AMB PINTURA I PINCELL PINTEM UNA TARONJA, I POSSEM GOMETS RODONS VERDS AL RAÏM. -JUGUEM AMB ELS COTXES I ELS FEM PASSAR PER LA CARRETERA. -A LA CUINETA FEM DE PAPES I MAMES, PREPAREM EL DINAR, PAREM LA TAULA, VESTIM A LES NINES…. QUAN ACABEM AQUESTS RACONS, FAREM UNS ALTRES QUE SEGUR QUETAMBÉ SERAN MOLT DIVERTITS.

Un dia de pedres a la classe de les Meduses Una amiga nostra que en sap molt ens va ensenyar el món de les pedres. Hi havien pedres i minerals de diferents mides, colors, pes, etc... Varem dibuixar les pedres. També en vam fer fotos, i vam aprendre el nom dels minerals. Hi havia una pedra en forma de piràmide. També hi havien meteorits de l’espai. Algunes semblaven bales de canons. Hi havien pedres del desert i també de Perú. També hi havien pedres de volcans. Ens va agradar molt tocar-les i mirar-les. També vam mirar un llibre de minerals. Vam estar ordenant les pedres per colors, i vam fer una exposició. Ens va quedar molt guai.

LA PREHISTÒRIA (SERPS) Quan estavem a l’edifici de l’altre escola, les Serps vam treballar la prehistòria a la classe de medi i de plàstica. Vam mirar vídeos pel youtube a través de l’ordinador. Eren dels homes primitius i d’”Erase una vez el hombre”. De cada un d’aquests vídeos fèiem un resum amb les coses més importants i en parlàvem. Hem après que la prehistòria té tres etapes : el Paleolític, el Neolític i l’Edat dels Metalls. A plàstica vam anar temps enrera a la cova de l’escola i vam pintar com els homes primitius. Vam agafar remolatxa i amb un morter vam aconseguir que semblés sang. També pintura marró que representava terra i negra que representava carbó. Vam agafar un paper i el vam arrugar molt, després el vam allisar i vam aconseguir una superfície irregular com els primitius a les parets de les coves. Les eines que vam utilitzar van ser els dits, els pals i pedres. Ens van quedar uns dibuixos molt “xulos” i prehistòrics.

Full de tots colors gener 2013  
Full de tots colors gener 2013  
Advertisement