Page 1


La lletreta petita que quasi no es veu, diu : COMO CRECE EL PROYECTO DE AUTONOMIA por SILENIO. Aquesta pàgina que us presento i les següents porten data del 1919. El meu pare en el seu temps va recollir una sèrie de revistes d'actualitat. En una col·lecció hi han aquests acudits politics que m'agradarà posar aquí, per el que representen i com a homenatge al meu pare. Cadascú que en prengui amb la cullera o forquilla de la comprensió pròpia la quantitat que li apeteixi i que se'n rigui en les comparacions amb l'actualitat, o que els deixi aquí tranquils fent monument escrit a una època. Ja es devia parlar d' AUTONOMIES, que no és nou...Gràcies. Anton. …………………..


……………………


Mireu el gràfic que l'any 1919 va guardar el meu pare. Era el mes de Gener i el titol conseqüent és refereix al Conde de Romanones, un politicastre d'aquell temps pujant la difícil costa. Crisis davall i Autonomia. ……………….


..............


El corresposal de la part superior escriu : Los monĂ quicos desmoralizados se baten en retirada hacia Oporto... El corresponsal de la part inferior escriu : Los republicanos batidos se retiran desmoralizados hacia Lisboa... SILENO en el 1919 dibuixava i escrivia a peu de pĂ gina : Informe de Portugal.- que son verdad o mentira - segun el corresponsal - y el cristal con que se mira. ----------------


Seguiexo amb el grĂ fics recollits per el meu pare del any 1919. Sileno, dibuixava i escrivia sobre la vacuna.


Gràfic del 1919. En aquells temps també hi havia converses entre els grans carabassots. Aquí, al nostre país, es veu que de carabasses bones per fer farinetes no n'hi havia de prou gustoses i es clar no eren a la taula. Encara que ha millorat bastant, es veu que no volen barreges... Ells saben el que fan. No sé si a l'hora de pagar el pato acompanyant la carabassa, ens deixaran pagar el mateix que ells o ens faran descompte o ens pujaran la cuota, que tot pot ser.Deu ser el G 5 d’aquells temps. I tots mirant com tiren oros, bastos, copes i espases que aleshores ja es jugaba a cartes… que ara son e-mails.


Gràfics del 1919.- Caricaturas de la guerra - 23 - febrer - 1919. reprodució de diaris anglesos, russos i nordamericans. 1ª vinyeta.- La munició més efectiva son els projectils de plata - Lagle Brooklin. 2ª vinyeta.- Bons consells econòmics .- London Opinion - Londres. 3ª vinyeta .- El guarda.- Cuidado amb tocar aquesta fruita - Dail News Dayton. 4ª vinyeta .- Sacrificat per satisfer al poble - Port Dispatch - Columbus. -----------------------


Grà fic del març del 1919, guardats per el meu pare. Els espectales de Barcelona. -En tots els teatres la mateixa obra !!!! - Silenio


GrĂ fic guardats pel meu pare l'any 1919. D'aquelles terres gallegues. - Pepona, que he perdut la vaca i he trobat la sogra.No sĂŠ si avui L'Autobush diu una frase com aquesta --------------------------


GrĂ fic guardat pel meu pare any 1919. AixĂ­ ressa : La obra de Wilson. Com la projectava i com ha quedat.- Silenio


Gràfic del març del 1919 d'una col·lecció que guardava el meu pare. En el peu diu: Els pasats successos .- Tancat fins que es reponguin les existències amb el decret de disolució .-Silenio.


Caricaures de la guerra.-gener 1919. 1ª vinyeta .- L'àguila bicèfala austrìaca ha trobat al seu dominador.Creia que el seu dominador era insignificant i que el podia vèncer amb facilitat i tingut que cedir-li camp. Al final de la lluita fuig desplumada, malferida i perseguida pel seu vencedor. - del New York Herald de Nova York. 2ª vinyeta.- Primer us heu de posar un uniforme per participar en la carrera. - de Evening Dispack de Columbus. 3ª vinyeta - El odi alemà.- Vull destruir Colom, els descobridor d'Amèrica. - de London Opinió de Londres. 4ª vinyeta .- Les subsistències en Anglaterra .- La despensa està sempre plena gràcies a Rhondda i així podem menjar i ahorrar quelcom. - de John Bull, de Londres. 5ª- vinyeta .- La lluita contra el temps.- No es pot evitar l'avançament de la maneta


gran.

Segueixen les caricatures gener 1919 , recollides pes el meu pare. 1ªvinyeta .-El conveni alemà -russ.- Així fins al fi del mon.- del Mucha de Moscou. 2ªvinyeta.-El militar al prelat.-Diga al Papa que impideixi que ens bombardeigin la Entente mentres nosaltres bombardeigem les iglèsies de París.del Passing Show de Londres. 3ªvinyeta .- El vertader bolxevisquisme. del Evening Expres els Angels. 4ªvinyeta .- El pes dels aliats aumenta en el moment crític .- National News de Londres. 5ª.- Una frase de la Iliada - Aquiles ha permés que el seu cor conservi durant molt de temps el rencor i l'odi.- del Passing Show de Londres. ......................


GrĂ fic de maig del 1919. ----Cavalleria Rusticana. - AixĂ­, tots els cosins de la Menegilda son de Cavalleria ...? Coi de xibal.


Les informacions dels preliminars de la Pau. 1ª.- Los catorce de Wilson ...( punts suspensius ). 2ª França i Inglaterra: ( dos puntos ). 3ª.- S'abasteixerà a Alemanya; ( punt i coma ). 4ª .- Es retira Itàlia. ( punt i apart ). - Ara a esperar el punt final.-- SILENO


Gràfic guardat per el meu pare del abril del 1919. Las comunicacions telefóniques. Maura - Amb aquest lio, com voleu que ens entenguem?


Grà fic recollits pel meu pare ,abril del 1919. La vinyeta diu . EL PADRI DEL NEN. - Doncs, no es peguen.... i son falses . per Tito. ( Aleshores tiraven monedes falses i tots a collir-les, ara tiren totxos que si et toquen de ple et maten econòmicament.)


Gràfic guardat pel meu pare de l'abril del 1919 La qüestió del dia : Un programa com qualsevol altre.


GrĂ fics guardat per el meu pare del abril del 1919. Peu de pĂ gina.- Entre dos tiranias.


Gràfic guardat pel meu pare del juny de 1919. ANANT PER L'ESQUERRA - No ho dubteu, la propietat aliena és un robo... !!!


.

Una porta ben guardada …amb dos forrolls - Ja no se'm escapa el Maura... - Ja no se'm escapa Dato...


Gràfic guardat pel meu pare, maig del 1919. EL AVIÓ QUE PASA.... I EL LLADRE QUE S'APROFITA.- TITO.


Grafic guardat per el meu pare. Maig del 1919. L'ESPECTACLE D'AVUI . - Lluita lliure i... val tot


Grafic guardat per el meu pare. Maig 1919 EL FUTUR PARLAMENT. - Anar -hi i anirem pocs d'esquerres, però els que hi anem, seguirem com sempre... fent Pàtria !!


GrĂ fic guardat per el el meu pare. Maig de 1919. Paradoxa - Ja veus si ĂŠs llarga la cua, ...! Doncs ve del Corto de Guadalajara.


GrĂ fic guardat per el meu pare, maig del 1919. El xoc electoral. -- -Jo porto la dreta. - I jo duc l'esquerra.


Gràfics guardats per el meu pare de l'any 1919 UNS I ALTRES 1.- Digui, vosté, D. Eduard, Quan es firma la pau entre els conservadors? - No sigui vosté impacient! ...Quan es firmi la pau entre el lliberals ! ----------2.- Digui vosté, sr. conde, quan es firma la pau entre els lliberals? - No tingui presa, home ! ... Quan es firmi la pau entre els conservadors !


GrĂ fics guardats per el meu pare del any 1919 LES CORTS FACCIOSES. Lluita entre dretes i esquerres.


Final d’aquest recull

grafics any 1919  

recull de gràfics de l'any 1919 que feu el meu pare en el seu temps de revistes de la època.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you