Page 1

www.anexartitostypos.gr

ανεξ@ρτητοςύπος ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

τ

ΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΕΤΟΣ 2ο ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 10

Δεκάδες συμβασιούχοι έχουν μπλέξει στα γρανάζια των δικαστηρίων

Πότε θα μπεί τέλος στον εμπαιγμό;

Δημοτικές Εκλογές 2010

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο Σκληρή μάχη για το Δημαρχιακό θώκο Η 2η Κυριακή θα βγάλει νικητή

ÓÅËÉÄÁ 5

Κύριος ομιλητής ο Μ.Χρυσοχοΐδης Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Α. Παπανδρέου διοργάνωσε η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μετ/σης

ÓÅËÉÄÁ 6

σελ. 3

Ένα μήνα λειτουργίας γιορτάζει ο Προαστιακός

Ταλαιπωρία... τέλος!!!

σελ. 8


ανεξ@ρτητοςύπος

σελ. 2

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2010

τ

ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ»

Τελική Ευθεία

ΚΑΛΕΣΜΑ

Μπήκαμε και επίσημα στην τελική ευθεία των ημοτικών Εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Το τοπίο έχει πλέον ξεκαθαρίσει αρκετά και το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέ# ψει με βεβαιότητα τον νικητή των εκλογών, μιας και όλα δείχνουν πως η δεύτερη Κυριακή είναι εκείνη που θα κρίνει, ποια θα είναι η επόμενη ιοίκηση του ήμου.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Κρητών & το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης, σας καλούν στη Γιορτή Τσικουδιάς, που διοργανώνουν την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 09.00 το βράδυ, στο διαδημοτικό γήπεδο Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης (Γ. Παπανδρέου & Λυκοβρύσεως). Σας περιμένουμε όλους για να περάσουμε δύο υπέροχες κρητικές βραδιές, απολαμβάνοντας άφθονη τσικουδιά και κρητικά εδέσματα ……… διασκεδάζοντας με τραγούδια και χορό με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους, την Παρασκευή ο ΗΛ. ΧΟΡΕΥΤΑΚΗΣ και το Σάββατο οι ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ. Θα χαρούμε πολύ να σας συναντήσουμε όλους εκεί !!!

Σ’ αυτές τις εκλογές θα κριθούν κυρίως τα “έργα και οι ημέρες” του ημάρχου κ. . Τζίτζιφα, αλλά και η αντι# πολιτευτική ικανότητα και αξιοπιστία του κ. Μ. Καρ# πέτα. Οι δημότες θα κληθούν να αποφασίσουν, ποιος από τους δυο μπορεί να προσφέρει τα περισσότερα στο ήμο και ποιος είναι αυτός που μπορεί να δώσει ώθηση και δυναμική στην πόλη. Σ΄αυτές τις εκλογές οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν ήμαρχο με ιδέες, όραμα και πρόγραμμα για τη θεμε# λίωση των νέων δομών και υπηρεσιών που προκύπτουν μετά την ψήφιση του Καλλικράτη. Οι δημότες θέλουν λύσεις στα προβλήματα τους, δρά# σεις και όχι υποσχέσεις και αοριστολογίες. Θέλουν ήμαρχο μπροστάρη στους αγώνες για νέες διεκδικήσεις και όχι κάποιον που να “κρύβεται”. Θέλουν ήμαρχο με δημιουργικότητα, διορατικότητα και γνώσεις. Η 7η Νοεμβρίου είναι μια πραγματική πρόκληση για την επιλογή ημάρχου διαπιστωμένων γνώσεων και ικανοτήτων, καθώς και ειλικρινών δεσμεύσεων. Τέλος, ο λαός, οφείλει να δώσει τη λύση και την απά# ντηση του, γι΄αυτά που τον ενοχλούν και τον πικραί# νουν, στην κάλπη. Και εκεί πλέον, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέ# ναν.

Για την Ένωση Κρητών ο Πρόεδρος Βασιλ. Χατζηδάκης

Σε συνάντηση εμπειρογνωμόνων έθεσε το πλαίσιο των προτεραιοτήτων για τη λειτουργία των Κέντρων

Δημοτικά Κέντρα Πρόληψης προωθεί ως νέο θεσμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Τις προτεραιότητες στις προδιαγραφές λειτουργίας των Ανοικτών Κέντρων Προστασίας της Υγείας (Δημοτικά Κέντρα Πρόληψης) καθόρισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γιώργος Πατούλης στη συνάντηση εμπειρογνωμόνων (τεχνοκρατών και πολιτικών). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας για τη σύνταξη μελέτης που θα αφορά στις προδιαγραφές λειτουργίας των Ανοικτών Κέντρων Προστασίας της Υγείας. Τη μελέτη πραγματοποιεί η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας ( ΕΣΔΥ) με επιστημονικά υπεύθυνο τον Κοσμήτορα και Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Υγείας, κ. Γιάννη Κυριόπουλο. Μεταξύ άλλων εξετάζονται οι κτιριακές και λειτουργικές προδιαγραφές, ζητήματα προσωπικού που θα εργασθούν στα Κέντρα, κ.α. με βάσει τη διεθνή εμπειρία που έχει αναπτυχθεί στο χώρο της υγείας. Όσον αφορά στη λειτουργία των Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι οι προτεραιότητες θα είναι η συμβουλευτική και ο προσανατολισμός μέσα στο σύστημα υγείας, η πρόληψη, ο προσυμπτωματικός έλεγχος (screening) και η αντιμετώπιση του πολύ μικρού κινδύνου που συμβαίνει έκτακτα. Η στελέχωση θα γίνει από ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και άλλες ειδικότητες (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κλπ). Επίσης διοικητικά και λειτουργικά θα ανήκουν στο Δήμο και θα συνδέονται με τις δομές του ΕΣΥ, όπως κέντρα υγείας και νοσοκομεία.

ιεύθυνση: Μπίμπιζα 28, 13122, Ίλιον Τηλ. Fax: 21026.13.751 Κινητό: 697.20.20.520 http//:www.anexartitostypos.gr email:info@anexartitostypos.gr

Ιδιοκτησία Έκδοση: Λυκούδη Χριστίνα ιευθυντής: Τσίκνας ημήτριος ιαφήμιση: 69720.20.520, 69702.03.029 Εκτύπωση: βιβλιοσυνεργατική Α.Ε.Π.Ε.Ε

www.anexartitostypos.gr

Η εφημερίδα διανέμεται δωρεάν

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

τ

ανεξ@ρτητοςύπος

Τσίκνας ημήτρης

ιμηνιαία Eφημερίδα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Για το Πνευματικό Κέντρο ο Πρόεδρος Στ. Γέραλης


Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2010

ανεξ@ρτητοςύπος ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

σελ. 3

τ

Δημοτικές Εκλογές 2010

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο Σκληρή μάχη για το Δημαρχιακό θώκο - Η 2η Κυριακή θα βγάλει νικητή

Με την κεντρική πολιτική σκηνή να έχει πάρει φωτιά, άρχισε και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως πολιτικού χρίσματος, ανά την περιφέρεια προτάσουν τα τοπικά προβλήματα ως τον κυριότερο λόγο για την εκλογή τους και ρίχνονται στη μάχη των εκλογών με “όπλα” θεμιτά και αθέμιτα. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και ο Δήμος Μεταμόρφωσης, αφού τα Δημοτικά Συμβούλια, πριν ακόμα αρχίσει η προεκλογική περίοδος είχαν μετατραπεί σε πεδίο, πολλές φορές, στείρας αντιπαράθεσης. Η αγωνία των δύο κύριων διεκδικητών του Δημαρχιακού θώκου ήταν έκδηλη το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού αφενός ο κ. Τζίτζιφας θέλει να διατηρήσει την κυριαρχία του στο Δήμο για τρίτη συνεχόμενη τετραετία και αφετέρου ο κ. Καρπέτας να δικαιώσει την επιλογή της παράταξής του στο πρόσωπό του. Τα νικηφόρα αποτελέσματα του 2006 αποζητά η Δημοτική Ενωτική Κίνηση Με ένα ξεκάθαρο εκλογικό αποτέλεσμα σαν και αυτό των εκλογών του 2006 θα ήθελε να επισφραγίσει την παντοδυναμία του στο Δήμο ο νυν Δήμαρχος Δημήτρης Τζίτζιφας, αποτέλεσμα που θα τον απαλλάξει από το βραχνά της δεύτερης Κυριακής. Συγκεκριμένα, το 54,7 % που εξασφάλισε το 2006 ο συνδυασμός Δημοτική Ενωτική Κίνηση θα ήταν αρκετό για να διατηρήσει στο Δημαρχιακό αξίωμα για 3η φορά τον κ. Τζίτζιφα παρέχοντας παράλληλα και την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η υποστήριξη από την Ν.Δ. είναι και αυτή τη φορά δεδομένη στο πρόσωπό του και το μόνο που κυνηγά είναι ένα άνετο εκλογικό αποτέλεσμα, ώστε να αποφύγει ενδεχόμενες περιπέτειες στη 2η Κυριακή και ταυτόχρονα να έχει τα χέρια του λυμένα για οποιαδήποτε απόφαση στο Δ.Σ., αφού ήδη από το 2002 έχει την απόλυτη κυριαρχία στη Μεταμόρφωση.

Να δικαιώσει το χρίσμα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζητά ο Μιλτιάδης Καρπέτας Να αναστρέψει το δυσάρεστο εκλογικό αποτέλεσμα του 2006 αποζητά η Νέα Πορεία και ο επικεφαλής της Μιλτιάδης Καρπέτας, αφού το 33,69% δεν μπορεί να τον οδηγήσει στη θέση του Δημάρχου. Έχοντας λάβει, έστω και με αρκετή καθυστέρηση, το πολυπόθητο χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος μπορεί πλέον ανενόχλητος να αφοσιωθεί στην προεκλογική του εκστρατεία. Τα όπλα στη φαρέτρα της παράταξής του είναι πολλά, από νύξεις για κακοδιαχείριση και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος προς την διοικούσα παράταξη, για ομηρία των εκατοντάδων συμβασιούχων, ακόμα και για ευνοϊκή μεταχείριση από μερίδα του κλήρου. Μάλιστα για ευνοϊκή μεταχείριση και προπαγανδιστικούς λόγους από ιερείς της Μεταμόρφωσης υπέρ του νυν Δημάρχου Μεταμόρφωσης σε διάφορες θρησκευτικές εκδηλώσεις έκανε εμμέσως λόγο η

Νέα Πορεία, κατά τη διάρκεια γεύματος προς το Μητροπολίτη Αττικής, κ.κ. Κύριλλο. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας που θα δώσει ο συνδυασμός του κ. Καρπέτα θα είναι σκληρός, αφού καλείται να υπερπηδήσει το σκόπελο της εσωκομματικής τριβής που υπάρχει στο χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Μεταμόφωση. Ερωτηματικό αποτελεί ακόμη, αν ο κ. Καρπέτας θα έχει την υποστήριξη και των άλλων δύο διεκδητών του Δημαρχιακού χρίσματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ.κ. Χαρίση Μιχάλη και Χρυσανθίδη Παναγιώτη. Πάντως, ανεξάρτητα από την έκβαση των εσωκομματικών διαφωνιών ο κ. Καρπέτας είναι αποφασισμένος να δώσει την προεκλογική μάχη από πόρτα σε πόρτα, αφού παρά την 4ετή παρουσία του στα πολιτικά δρώμενα της Μεταμόρφωσης, δεν έχει κατορθώσει ακόμη να έχει την απαιτούμενη αναγνωρισιμότητα από τους πολίτες της. Σε αύξηση των εκλογικών της ποσοστών αποσκοπεί η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Με τον κ. Βασίλειο Πανουργιά στο τιμόνι της παράταξης και με την επίσημη στήριξη από το Κ.Κ.Ε., αλλά κυρίως δεδομένης της παρούσας κοινωνικήςοικονομικής-πολιτικής αναταραχής που υφίσταται προσδοκεί σε υψηλότερα ποσοστά για την παράταξή του από το 11,61% της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης. Ευαγγελιζόμενος ισοτιμία και ισονομία για όλους τους δημότες πιθανόν να ενισχυθεί σημαντικά,αφού οι στατιστικές δείχνουν ότι οι πολίτες είναι φανερά δυσαρεστημένοι με τα δύο μεγάλα κόμματα και κατ΄επέκτασιν το τίμημα ίσως κληθούν να πληρώσουν και οι εκλεκτοί τους για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Εγγραφές από 1 έως 15 Σεπτέμβρη www.anexartitostypos.gr


ανεξ@ρτητοςύπος

σελ. 4

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2010

τ

Ισολογισμός 2009 Δημιουργική λογιστική ή κόντρα στο βωμό των Αυτοδιοικητικών εκλογών; στα έργα που έχουν γίνει ή σε αυτά που πρόκειται να δημοπρατηθούν, ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να ρίξει το βάρος της ευθύνης στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

Ούτε στο συνολικό ύψος των υποχρεώσεων του Δήμου δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κ.κ. Τζίτζιφας και Καρπέτας. Ακόμα και τον Ορκωτό Λογιστή κ. Γεώργιο Μπατσούλη κατάφεραν να διαψεύσουν! Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης και που αφορά τις οικονομικές καταστάσεις που αποτελούνται από τον ισολογισμό της 31ης Δεκεμβρίου 2009 αποφάνθηκε, ότι πράγματι η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι αυτή που έχει παρουσιαστεί από τον ισολογισμό. Συγκεκριμένα οι συνολικές υποχρεώσεις του Δήμου ανέρχονται στα 18.941.900,92 € εκ των οποίων τα 14.072.485,24 € αφορούν τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου, δηλαδή τα δάνεια προς τις τράπεζες. Τριγμούς παρόλα αυτά προκάλεσε το πόρισμα, αφού στις αμφιβολίες και τις ερωτήσεις της Αντιπολίτευσης ο Δήμαρχος απάντησε με αναδρομές

«Μας άφησε χρέος η προηγούμενη Δημοτική Αρχή» δηλώνει ο Δήμαρχος Πεντακάθαρος ο ισολογισμός, απεικονίζει πλήρως την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου υποστηρίζει η διοικούσα παράταξη, ενώ ο κ. Τζίτζιφας δηλώνει απερίφραστα : «Τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου έχουν αυξηθεί, δεν είμαστε σε κατάσταση χρεοκωπίας». Παρά τις αμφιβολίες της Αντιπολίτευσης σχετικά με την ορθότητα του ισολογισμού και τη διαχείρηση εν γένει των οικονομικών του Δήμου απαντά δυναμικά: «Μας άφησε χρέος περίπου 4.900.00 € η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Οι οπισθοδρομήσεις δεν με αγγίζουν. Η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν παίζει με τίποτα, επαναλειτουργούν όλες οι Υπηρεσίες, είναι στολίδι ο Δήμος Μεταμόρφωσης. Έχουν ήδη δημοπρατηθεί έργα, παιδικές χαρές, δρόμοι, πλατείες, πεζοδρόμια ήπιας κυκλοφορίας κ.ά., έργα ύψους 9 εκατ. ευρώ». Μιλτιάδης Καρπέτας : «Ο Δήμος είναι καταχρεωμένος» Την έντονη αντίδραση της “Νέας Πορείας” προκάλεσαν, τόσο το πόρισμα των Ορκωτών Ελεγκτών, όσο και οι τοποθετήσεις του Δημάρχου με αποτέλεσμα ο κ. Καρπέτας να κάνει λόγο για δημιουργική λογιστική και ανακρίβειες στον ισολογισμό. Χαρακτηριστικά δήλωσε : «Η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι ότι χρωστά περίπου 19 εκατ. €. Ασχέτως αιτιολογιών και ιστορικού δεί-

www.anexartitostypos.gr

χνει το μέτρο της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Δήμος πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος είναι κατάχρεος ενώ παρέλαβε ενεργητικό 400.000 €. Οι αλχημείες δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Το βάρος θα το επωμιστεί η επόμενη διοίκηση». Συνεχίζοντας και απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο έθεσε σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την απουσία αρχικού χαρακτηρισμού των δανείων, την έλλειψη λογιστικής αποθήκης και την μη τήρηση αναλογιστικής λογιστικής. Παράλληλα προσέθεσε ότι οι εξηγήσεις του κ. Τζίτζιφα δεν ήταν σε καμία περίπτωση επαρκείς σε ότι αφορά τη ζημιά των Δημοτικών Επιχειρήσεων, αφού είναι αμφίβολο αν θα καλυφθεί από την επιστροφή Φ.Π.Α. και έκλεισε λέγοντας : «Διέκρινα μια ταραχή και έναν εκνευρισμό εν όψει των Δημοτικών Εκλογών». «Άνδρο διαφθοράς οι Δήμοι» Αγανακτισμένος με όσα διαδραματίζονταν κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δ.Σ της Αντιπολίτευσης κ.Φώτης Παπαδόπουλος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία και να κάνει μια πολιτική δήλωση. Χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι το μεγάλο άνδρο διαφθοράς είναι μακράν οι Δήμοι όπου δοσοληψίες γίνονται με απροκάλυπτο τρόπο και ξεδιάντροπα. «Ο ρόλος του Δ.Σ. είναι ρόλος δυστυχώς διακοσμητικός, είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτο να χλευάζεται γι΄αυτές του τις απόψεις» προσέθεσε διαφωνώντας με τον τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ.


Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2010

ανεξ@ρτητοςύπος ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

σελ. 5

τ

Δεκάδες συμβασιούχοι έχουν μπλέξει στα γρανάζια των δικαστηρίων

Πότε θα μπεί τέλος στον εμπαιγμό;

Από 40 κύματα έχουν περάσει οι εργαζόμενοι, όχι μόνο για να εξεταστεί η νομιμότητα της μη επαναπρόσληψής τους, αλλά ακόμη και για να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα των τελευταίων μηνών. Πρόσφατη δικαίωση 3 εργαζομένων Α.Μ.Ε.Α και η αναβολή της δίκης άλλων 127 εργαζομένων στο Δήμο προκάλεσε τριγμούς μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Αντιπολίτευσης. Δεδομένης και της παρουσίας αρκετών εργαζομένων στο χώρο της συνεδρίασης του Δ.Σ. η ένταση ήταν έκδηλη. Ταλαιπωρούνται από τον Απρίλιο Άλλοτε παλεύουν για να τους καταβληθούν δεδουλευμένα 4 μηνών και άλλοτε αγωνίζονται και αγωνιούν για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με το αν θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Η ταλαιπωρία τους ξεκίνησε ήδη από τα τέλη του περασμένου Απριλίου, όπου έληγε η παράταση σύμβασής τους και δεν προβλεπόταν ανανέωση. Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις για άμεση πληρωμή οι εργαζόμενοι ταλαιπωρήθηκαν για μήνες και άλλοι συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται έως σήμερα. Και ο γολγοθάς συνεχίζεται, όταν τους προηγούμενους μήνες η Περιφέρεια αποφάσισε, ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας και δόθηκε χρόνος ενός μηνός για την προσφυγή των εργαζομένων στα δικαστήρια,υπόθεση που έχει ήδη αναλάβει η κ.Γιακουμάκη Όλγα, δικηγόρος της νομικής υπηρεσίας του Δήμου.

κ. Πανουργιάς : «Παρατήρησα στο δικαστήριο, ότι ενώ η δικηγόρος των εργαζομένων προσπαθούσε να τους υπερασπιστεί, η νομική υπηρεσία είχε τη στάση νομικού κατήγορου. Η απάντησή της στο δικαστήριο :”Στηρίζουμε δημόσια-κρατικά συμφέροντα” με εξέπληξε. Η στάση της Ν.Υ. του Δήμου μας δε συνάδει με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για στήριξη των εργαζομένων και ουσιαστικά ή την παρέκαμψε ή την παρέβλεψε και φάνηκε να υπάρχει αντιπάραθεση με τους εργαζόμενους και όχι συμπαράσταση. Ακόμα και ο κ. Παπαθανασίου, Δημοτικός Σύμβουλος της διοικούσας παράταξης, ο οποίος κλήθηκε από τον κ. Τζίτζιφα να παρευρεθεί στο δικαστήριο αντ΄αυτού, παραδέχθηκε ότι η στάση της Ν.Υ. ήταν όντως σκληρή. Μιλτιάδης Καρπέτας : «Οι εργαζόμενοι είναι θύματα μιας συστηματικής πολιτικής απάτης» Εξοργισμένος με τη στάση της δικηγόρου και συνακόλουθα με τη στάση του Δημάρχου το τελευταίο διάστημα στο ζήτημα των συμβασιούχων ο κ. Καρπέτας είπε : «Όλα αυτά έχουν να κάνουν με μια άθλια πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία 8 χρόνια. Οι φράσεις που ακούστηκαν από την δικηγόρο του Δήμου ήταν γνώριμες φράσεις που επανειλημμένως έχουν ακουστεί από τα χείλη του Δημάρχου. Οι εργαζόμενοι είναι θύματα μιας συστηματικής πολιτικής απάτης. Από τον ισχύον νόμο υπάρχει ξεκάθαρη διατύπωση, ότι όσοι έχουν σύμβαση στις 31/12/2005 μπορούσαν να τακτοποιηθούν. Η Δημοτική Αρχή ξέρει μόνο να χρησιμοποιεί φιλεργατικές κορώνες». Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο παράδειγμα άλλων Δήμων : «Η Νέα Ιωνία και η Νέα Φιλαδέλφεια που

Σκληρή στάση από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Σαν να μην έφτασε η ταλαιπωρία τόσων μηνών για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα με την στάση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, σε πρόσφατη εκδίκαση υπόθεσης σχετικά με τους εργαζόμενους. Η άτεγκτη στάση, ενώπιον του δικαστηρίου κάθε άλλο παρά υπερασπιστική γραμμή θύμιζε. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε και ο www.anexartitostypos.gr

είχαν τη θέληση πήραν πλεονάζον προσωπικό. Κάποιοι στην πλειοψηφούσα παράταξη δεν θέλουν να λυθεί το ζήτημα γιατί δεν θα τακτοποιηθούν οι δικοί τους». Κλείνοντας την τοποθέτησή του έψεξε τον κ. Τζίτζιφα, γιατί ενώ είχε υποσχεθεί να παρευρεθεί στο δικαστήριο τελικά δεν το έκανε και χαρακτηριστικά ανέφερε : «Στο δικαστήριο υπήρχε η παρουσία της δικηγόρου με τις απόψεις του Δημάρχου». Τζίτζιφας : «Πράττω αυτό που μου λέει η συνείδησή μου και ο νόμος» Φανερά ενοχλημένος από τη σκληρή τοποθέτηση του κ. Καρπέτα ο κ. Τζίτζιφας θέλησε να περάσει άμεσα στην αντεπίθεση λέγοντας : «όσα ακούγονται είναι εκ του πονηρού. Ο κόσμος δεν είναι κουτός, δεν θα έχετε τη στήριξή του. Είμαστε ο μόνος Δήμος που έχει στηρίξει τα Α.Μ.Ε.Α με 27-28 άτομα γιατί πιστεύαμε ότι τα άτομα αυτά προσφέρουν περισσότερο από τον κάθε έναν. Πράττω αυτό που μου λέει η συνείδησή μου και ο νόμος» και συνέχισε : «Οι αποφάσεις του Δ.Σ. δεν είναι στο απυρόβλητο. Την ευθύνη την έχει όλο το Δ.Σ. και ο Δήμαρχος. Τα παιδιά θα δικαιωθούν με αποφάσεις του δικαστηρίου». Βέβαια δεν παρέλειψε να εκφράσει για ακόμα μια φορά την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζομένους και στις οικογένειές τους, λέγοντας ότι και ο ίδιος είχε βρεθεί στο παρελθόν σε παρόμοια οικονομική δυσχέρεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακολούθως η συζήτηση πάλι έμπλεξε σε νόμους και δικαστικές αποφάσεις με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση όχι μόνο στους συμβασιούχους που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση αλλά και στα ίδια τα μέλη του Δ.Σ.


ανεξ@ρτητοςύπος

σελ. 6

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Κύριος ομιλητής ο Μ.Χρυσοχοΐδης

Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Α. Παπανδρέου

διοργάνωσε η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μετ/σης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 14 ετών από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βόρειας Αθήνας και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ διοργάνωσαν εκδήλωση, ώστε να τιμήσουν την μνήμη του ιδρυτή της σοσιαλιστικής παράταξης. Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών ήταν και ο Μ. Χρυσοχοΐδης στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση λίγες μόλις ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο γραφείο του στο Υπουρ-

γείο Προστασίας του Πολίτη. Εκτενής αναφορά έγινε στην ηγετική μορφή του Ανδρέα Παπανδρέου,την διορατικότητά του και το ήθος του. Παράλληλα αναφέρθηκε στη σημασία του οικοδομήματος που λέγεται ΠΑΣΟΚ αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Γεννηθήκαμε και υπάρχουμε σε ένα γνήσιο Λαϊκό Κίνημα, που εκπροσωπούμε τις λαϊκές δυνάμεις και οι λαϊκές δυνάμεις είναι αυτές που μας έφεραν στην εξουσία 20 χρόνια και βασιζόμενοι σε αυτές τις λαϊκές δυνάμεις αλλάξαμε την πατρίδα και την

κοινωνία και την κάναμε καλύτερη. Δεν είναι λοιπόν μια τυχαία υπόθεση το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην ελληνική πολιτική ζωή. Γι’ αυτό είναι μεγάλος και θα μείνει στην ιστορία ως από τους πιο σημαντικούς ηγέτες της νεότερης διαδρομής του Έθνους ο Ανδρέας Παπανδρέου». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους λόγους, οι οποίοι οδήγησαν την Κυβέρνηση στο δανεισμό από το Δ.Ν.Τ., ενώ φάνηκε αισιόδοξος για την μελλοντική πορεία της χώρας. Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε: «Είναι πρωταρχικό μας καθήκον ως σοσιαλιστές, ως προοδευτικοί να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή της χώρας στις δύσκολες στιγμές που περνάει. Και σε αυτές τις στιγμές χρειάζεται αλληλεγγύη, με δράσεις καθημερινές για να στηρίξουμε τη συνοχή. Μαζί θα περπατήσουμε αυτόν το δύσκολο δρόμο, μαζί θα λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα και μαζί θα βγούμε από αυτήν την κρίση, για να ξαναδώσουμε ελπίδα σε όλους, μα κυρίως να δημιουργήσουμε παράθυρα ευκαιρίας σε αυτούς που το χρωστάμε στη νέα γενιά». Στην εκδήλωση ήταν παρών σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Μεταμόρφωση, ανεξαρτήτου ιδεολογιών και κομματικών εξαρτήσεων, ενώ τοποθετήσεις έκαναν ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνης Βγόντζας, εκπρόσωποι της νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεταμόρφωσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μετ/σης κ.Φώτης Παπαδόπουλος. www.anexartitostypos.gr

τ

Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2010


Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2010

ανεξ@ρτητοςύπος ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αδυναμία πληρωμής εκ μέρους των κατοίκων της περιοχής

Απαλλοτροίωση μετ΄εμποδίων Η απαλλοτροίωση του οικοδομικού τετραγώνου 225 που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Αντιγόνης και Περσεφόνης προκάλεσε την αναστάτωση και την παρέμβαση του Εξωραϊστικού Συλλόγου “Δημιουργική Γειτονιά Σωτήρη Πέτρουλα”, αλλά και δεκάδων κατοίκων της περιοχής. Εντελώς αδύνατο να επιφορτιστούμε το οικονομικό βάρος της απαλλοτροίωσης δηλώνουν οι κάτοικοι, ενώ ο σύλλογος με αίτηση που κατέθεσε προς το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί τη στήριξη του Δήμου και την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης. Το αίτημά τους είναι είτε να αποχαρακτηριστεί το οικοδομικό τετράγωνο 225 από χώρο πρασίνου, εξαιτίας αδυναμίας πληρωμής εκ μέρους των κατοίκων, είτε να προχωρήσει ο Δήμος στην απαραίτητη απαλλοτροίωση, που σημαίνει ότι θα επωμιστεί το κόστος και να το παραδώσει ως χώρο πρασίνου, θέση την οποία εξέφρασε και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Δημιουργική Γειτονιά”, κ.Ιωάννης Δελλής, προσθέτοντας ότι το ζήτημα απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής τα τελευταία 9 χρόνια, ενώ παράλληλα ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί εστία μόλυνσης. «Είμαστε συνταξιούχοι και δεν έχουμε πόρους ώστε να πληρώσουμε τα υπέρογκα ποσά που μας έχουν ζητηθεί» συμπλήρωσε το μέλος του Συλλόγου , κ. Δημήρης Ρέστος.

Από την πλευρά του ο κ. Καρπέτας τόνισε ότι η επιβάρυνση προς τους κατοίκους είναι δυσανάλογη, ενώ παράλληλα ο Δήμος οφείλει να ρίξει το βάρος στην πολεοδομική ενότητα, ώ-στε να αμβλυνθεί το κόστος και να υπάρξει ικανοποίηση και στη γειτονιά αλλά και στην πόλη. Κλείνοντας είπε «Η θέση της Νέας Πορείας είναι να διαφυλαχθούν και οι άνθρωποι και ο περιβάλλον χώρος» και κατέληξε λέγοντας πως το αδιέξοδο το οποίο έχει δημιουργηθεί, οφείλεται σε βαρύτατη αστοχία της Δημοτικής Αρχής, εξαιτίας της οποίας άνθρωποι του μεροκάματου καλούνται να επιβαρυνθούν με το κόστος αρκετών τετραγωνικών ο καθένας. «Θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι σε περίπτωση που υπάρχει δέσμευση ακινήτου δεν μπορεί να γίνει η αποδέσμευσή του εάν προηγουμένως δεν παρέλθει μια 5ετία» είπε ο κ. Τζίτζιφας απαντώντας στο αίτημα των κατοίκων και συνέχισε «Αυτό που θα μπορούσε να γίνει σίγουρα είναι να μην προχωρήσουμε στην πράξη αναλογισμού αποζημίωσης, αλλά αντίθετα να παγώσει» έτσι ώστε να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και να μην αποζημιωθεί από τους κατοίκους. Τέλος, στην εισήγηση και τη δέσμευση του Δημάρχου ότι οι κάτοικοι δεν θα επιβαρυνθούν, το Δ.Σ. συμφώνησε ομόφωνα.

σελ. 7

τ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα “Σωτήρεια” 2010 Με κατάνυξη και λαμπρότητα τελέσθηκαν και τη φετινή χρονιά οι επταήμερες εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος . Οι εκδηλώσεις με την ονομασία “Σωτήρεια 2010” διήρκεσαν από 31 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου και διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, μάλιστα φέτος ήταν αφιερωμένες στη σεβάσμια μορφή του Γέροντος Γερασίμου Μικραγιαννανίτου (1905-1991), Υμνογράφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Όπως και κάθε χρόνο η κορύφωση των εκδηλώσεων πραγματοποιείται ανήμερα της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, δηλαδή στις 6 Αυγούστου, όπου το πρωί τελείται ο όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική λειτουργία στο Ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κυρίλλου. Ακολούθως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας παρετέθη δείπνο προς τιμήν του νέου Μητροπολίτη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, όπου παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Τζίτζιφας και τα μέλη του Δ.Σ. Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε την τέλεση Μεθεόρτιου Εσπερινού και Μέγα Παρακλητικού Κανών εις την Υπεραγίαν Θεοτόκο, όπου έψαλλε χορός ιεορψαλτών από τη Θεσσαλονίκη. Στο τέλος της ημέρας έγινε απονομή τιμητικών διακρίσεων των “Σωτηρείων 2010” σε εργαζόμενους του Δήμου και τους εργαζόμενους του νεκροταφείου σε αναγνώριση της κοινωνικής τους προσφοράς και επακολούθησε η καταληκτήριος ομιλία των «Σωτηρείων 2010» υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Παπαχατζή, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης έκλεισε την εορταστική αυτή ημέρα.

www.anexartitostypos.gr


ανεξ@ρτητοςύπος

σελ. 8

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2010

τ

Ένα μήνα λειτουργίας γιορτάζει ο Προαστιακός

Ταλαιπωρία….τέλος!!!

Ένα μήνα λειτουργίας έκλεισε αισίως ο Προαστιακός Σταθμός Μεταμόρφωσης συγκεντρώνοντας πολύ θετικά σχόλια ,ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες και παρέχοντας τακτική σύνδεση. Όσον αφορά τη σύνδεση με το αεροδρόμιο αυτή γίνεται περίπου κάθε 1520 λεπτά και καλύπτεται σε 26 λεπτά.

(σχετικά με οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για τα δρομολόγια υπάρχουν αναλυτικοί πίνακες στο site της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, www.trainose.com). Ο Προαστιακός όχι μόνο έχει συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Μεταμόρφωσης, αλλά παράλληλα έχει βοηθήσει στην δραστική μείωση των αποστάσεων, λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός, ότι ο Δήμος έως πρότεινος δεν εξυπηρετούνταν από άλλο μέσο σταθερής τροχιάς. Να θυμίσουμε ότι ο Προαστιακός τέθηκε σε λειτουργία στις 8 Αυγούστου έπειτα από ταλαιπωρία περίπου δύο ετών, αφού παρόλο που είχε τελειώσει από το Σεπτέμβριο του 2008, ο

σταθμός κρίθηκε αυθαίρετος και δεν μπορούσε να ηλεκτροδοτηθεί από την Δ.Ε.Η. με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστός για το επιβατικό κοινό. Τροχοπέδη στην λειτουργία του σταθμού ήταν και το πρόστιμο των 700.000€, που πρόσφατα είχε επιβάλλει η αρμόδια Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας Αθηνών στην Εταιρία ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. για τον Προαστιακό Σταθ μό της Μεταμόρφωσης. Μετά από αιτήσεις της εταιρείας ΕΡΓΑ ΟΣΕ ΑΕ προς τη Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας Αθηνών Βόρειου Τομέα, για ηλεκτροδότηση του προαστιακού σταθμού Μεταμόρφωσης, διαπιστώθηκε, ότι δεν είχε εκδοθεί οποιαδήποτε οικοδομική άδεια για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατή η χορήγηση βεβαίωσης ηλεκτροδότησης του σταθμού, λόγω αναρμοδιότητας. Εξαιτίας των συνεχόμενων αναβολών στη διαδικασία λειτουργίας του σταθμού υπήρξε πλήθος παρεμβάσεων, τόσο των τοπικών φορέων, όσο και εκπροσώπων της Βουλής. Χαρακτηριστική και καθοριστικής σημασίας υπήρξε η ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β΄ Αθήνας κ. Γ. Χαραλα-

www.anexartitostypos.gr

μπόπουλος, σχετικά με την καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας του σταθμού του Προαστιακού στην πόλη μας. Συγκεκριμένα είχε θέσει τα εξής ερωτήματα : 1) Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για να ξεπεραστεί ο «σκόπελος» της έλλειψης πολεοδομικής άδειας για το σταθμό ώστε να προχωρήσει η σύνδεσή του με τα δίκτυα κοινής ωφελείας; 2) Πότε αναμένεται η έναρξη της πλήρους λειτουργίας του σταθμου; Η παρέμβαση του κ. Χαραλαμπόπουλου σηματοδότησε την αρχή των εξελίξεων για την αποπεράτωση του σταθμού και υπενθύμισε στους ιθύνοντες την αναγκαιότητα του έργου. Παράλληλα, άμεση ήταν και η παρέμβαση του Δημάρχου, αλλά και του Δ.Σ., αφού συστάθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Σάββα Νάνο, Φώτη Παπαδόπουλο, Θοδωρή Βλάμη και Γεώργιο Καψαλό, η οποία απευθύνθηκε στην Πολεοδομία και όλους τους συναρμόδιους φορείς για την επίλυση του ζητήματος με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην ευτυχή κατάληξη της 8ης Αυγούστου. Έτσι φτάσαμε στο αίσιο τέλος ενός προβλήματος, που ταλάνιζε την πόλη μας από το 2004 έως και σήμερα. Ευχόμαστε, η υπόθεση του Προαστικού Σταθμού Μετ/σης” να λειτουργήσει ως παράδειγμα για την επίλυση ανάλογων μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν το Δήμο μας.


Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2010

ανεξ@ρτητοςύπος ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

www.anexartitostypos.gr

τ

σελ. 9


ανεξ@ρτητοςύπος

σελ. 10

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2010

τ

Περιορίζει τις εκλογικές δαπάνες ο νέος νόμος Ραγκούση

Λιτότητα και αποχή

τα χαρακτηριστικά των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου Λιτότητα και στις προεκλογικές δαπάνες των υποψηφίων επιβάλλει η κυβέρνηση με το νόμο 3870/2010 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση. Πλαφόν στις 3.500 € τίθεται για καθέναν από τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, ανάλογα με τον πληθυσμό της κάθε εκλογικής περιφέρειας. Για παράδειγμα στο Δήμο Μεταμόρφωσης, που έχει περίπου 26,500 κατοίκους, οι υποψήφιοι δεν μπορούν να διαθέσουν πάνω από 1.500 ευρώ. Βεβαίως, με τον νέο νόμο υπάρχει πρόβλεψη, ώστε τα έσοδα των υποψηφίων και οι δαπάνες να διακινούνται μέσω ειδικών τραπεζικών λογαριασμών, που τηρούνται στο όνομα του υποψηφίου Περιφερειάρχη και Δημάρχου ή του οριζόμενου διαχειριστή. Οι συνδυασμοί υποχρεούνται να διατηρούν βιβλίο, στο οποίο καταχωρούνται, όλα τα έσοδα και οι δαπάνες τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής

περιόδου, γεγονός που διασφαλίζει ότι δεν θα μπούν στα ταμεία των συνδυασμών μαύρα χρήματα. Η χρηματοδότηση συνδυασμών από το ίδιο πρόσωπο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο όριο για τους υποψηφίους είναι τα 500 ευρώ, ενώ οι καταθέσεις ποσών στους λογαριασμούς επιτρέπεται εφόσον υπάρξει ρητή συναίνεση των προσώπων στο όνομα των οποίων τηρούνται. Οι καταθέσεις πρέπει να περιλαμβάνουν τα πλήρη στοιχεία του καταθέτη συμπεριλαμβανομένου και του ΑΦΜ. Επιπλέον,το συνολικό ύψος των δαπανών του κάθε συνδυασμού, διαμορφώνεται με βάση τον αριθμό των εκλογικών περιφερειών κάθε δήμου αντίστοιχα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ολοένα και επιδεινούμενη αποστασιοποίηση των εκλογέων από τις εκλογικές αναμετρήσεις. Έτσι και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 σημειώθηκε περαιτέρω αύξηση της αποχής. Ευτυχώς στο Δήμο μας η συμμετοχή έφτασε το 83%, αφού από τους 17.380 εγγεγραμένους ψήφησαν τελικά οι 14.487.

Διαφορετικά τα χαρακτηριστικά του εκλογικού σώματος από το 2006 – Αποχή προ των πυλών

www.anexartitostypos.gr

Βέβαια οι προβλέψεις για την ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν είναι και τόσο ευοίωνες, αφού στατιστικά παρατηρείται μια κλιμακούμενα αυξανόμενη αποχή με το πέρασμα των ετών, η οποία μπορεί βεβαίως να θεωρηθεί ως συνέπεια της κομματικοποίησης των αυτοδιοικητικών εκλογών και κάνοντας στροφή προς νέους, ανεξάρτητους και ακομμάτιστους υποψηφίους.


Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2010

ανεξ@ρτητοςύπος ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

σελ. 11

τ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΟΒΟΣ, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου “Μποφίλια”

“Ο βασικός μου στόχος είναι να προσφέρω στην πόλη που μένω, όσο περισσότερα μπορώ, από όποια θέση και αν βρίσκομαι”

κ. Κολοβέ, οι κάτοικοι της Μποφίλιας σας τιμούν, επί δώδεκα συναπτά έτη, με την ψήφο τους ως Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής. Τι σημαίνει αυτό για εσάς; θα συνεχίσετε εφόσον εκλεγείτε και στη νέα θητεία του Δ. Σ. του Συλλόγου που θα προκύψει από τις εκλογές που θα γίνουν; . Είναι μεγάλη ευθύνη για μένα η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι κάτοικοι στο πρόσωπο μου, το εκτιμώ και μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την επίλυση των προβλημάτων της συνοικίας μας και όχι μόνο. Επίσης και μια δικαίωση για τους αγώνες μου για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στη συνοικία, που διαμένω εγώ και η οικογένεια μου. Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας η απάντηση είναι “ουδείς αναντικατάστατος”. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν τρέξει και άλλοι που μπορούν να ασχοληθούν και να τα καταφέρουν. Ποιες είναι οι δράσεις και το έργο που αναλάβατε όλα αυτά τα χρόνια σαν σύλλογος; Στην αρχή που ανέλαβα σαν Πρόεδρος, διότι ο σύλλογος λειτουργούσε από το 1956, ξεκινήσαμε από τη διαμόρφωση των γραφείων του συλλόγου και την παιδική χαρά στον αύλειο χώρο του συλλόγου, που είχε εγκαταλειφθεί. Παρεμβάσεις γίνανε από το σύλλογο, ώστε να παραμένει το οικόπεδο του Ο.Σ.Κ. αλάνα, τότε που κάποιοι θέλανε να το παραχωρήσουν στο Ε.Κ.Ε.Π. για parking και έτσι έμεινε ελεύθερο και άμεσα στο σεισμό του 1999 έγινε ο καταυλισμός. Αποτρέψαμε αργότερα την παρούσα Δημοτική Αρχή ΠΟΥ ΣΥΝΑΙΝΟΥΣΕ με τον ΟΣΚ να κατασκευάσει τις κεντρικές αποθήκες, που θα υποβάθμιζαν την περιοχή.

Καταφέραμε μετά από συλλογή υπογραφών να πιέσουμε να φτιαχτεί το 4ο ΚΑΠΗ (και ας μην καλεστήκαμε από την δημοτική αρχή στα εγκαίνια). Κάναμε επανειλημμένες παρεμβάσεις στη διοίκηση του ΕΚΕΠ για να τηρεί τους κανόνες της γενικής κατοικίας. Αποτρέψαμε την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη συνοικία μας. Παρεμβαίνουμε διαχρονικά στα Δημοτικά Συμβούλια για κάθε θέμα που αφορά της συνοικίας μας. Έχουμε ξεκινήσει να δημιουργήσουμε το παρακηφίσιο πάρκο δεντροφυτεύοντας τμήμα του Κηφισού, που είναι στα όρια της συνοικίας μας και θα συνεχίσουμε και με άλλες δεντροφυτεύσεις και καθαρισμό του Κηφισού. Επίσης επανειλημμένα έχουμε παρέμβει σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες που λειτουργούν στη συνοικία μας, ακόμα και με τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, για να μην ρυπαίνουν και να μην ενοχλούν τους κατοίκους. Έχουμε καταφέρει να πάρουμε την υπόσχεση, ότι θα φτιαχτεί γήπεδο 5χ5 στον αύλειο χώρου του συλλόγου . Αγωνιστήκαμε μαζί με τους κατοίκους, να μην λειτουργήσει ο ξενώνας του Δρομοκαϊτειου στη συνοικία μας και το σταματήσαμε. Είναι πολλές οι παρεμβάσεις σε καθημερινή βάση προς τη Δημοτική Αρχή και διάφορες Δημόσιες υπηρεσίες για πεζοδρόμια, για δρόμους κ.α.. Εκτός όμως από τον εξωραϊσμό έχουμε και τα πολιτιστικά. Κάνουμε χοροεσπερίδες, εκδρομές συμμετέχουμε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και μεταξύ αυτών έχουμε καταφέρει να ανακαινιστεί το εκκλησάκι του Αγ .Στεφάνου και να λειτουργεί κάθε Κυριακή και όλες τις γιορτές με μόνιμο ιερέα. Το βασικότερο όμως είναι ότι καταφέραμε να τοποθετηθούν τα ηχοπετάσματα από το ΥΠΕΧΩΔΕ, που το παλεύαμε από το 2003, χωρίς καμία βοήθεια από την δημοτική αρχή. Και όπως βλέπετε το έργο ολοκληρώνετε.

νοιξη των οδών Οδυσσέως, Τήνου, Σύρου, Δήλου, Πάρου και της Ψυχάρη, ούτε για τις λακκούβες, ούτε πεζοδρόμια και ούτε για το οικόπεδο του Ο.Σ.Κ. που είναι γκέτο και γενικά δεν έχει ασχοληθεί και στα οχτώ χρόνια με την περιοχή, για την ανάπτυξη της και την βελτίωση της. Επίσης έχετε εκλεγεί αντιπρόεδρος στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του μοναδικού λυκείου της Μεταμόρφωσης. Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με αυτό: Όπως είπατε είναι το μοναδικό λύκειο στο δήμο μας και φιλοξενεί κοντά στα 500 παιδιά μεταξύ αυτών είναι και ο γιος μου, διότι η κόρη μου αποφοίτησε πέρυσι από το συγκεκριμένο λύκειο και τώρα είναι φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Πατρών, ως χημικός –μηχανικός, αυτό από μόνο του λέει πολλά. Η ενασχόληση μου με την μαθητική κοινότητα δεν είναι τωρινή. Στο παρελθόν συμμετείχα σε πολλούς συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Εδώ όμως είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση, διότι υπάρχει μια μεγάλη αδιαφορία από πολλούς και ιδιοτέλεια από κάποιους άλλους . Ένας από τους λόγους είναι και αυτός διότι θεωρώ ότι είναι μεγάλη αδικία προς τα παιδιά μας να τα στοιβάζουμε σε αίθουσες που έχουν ένα σωρό προβλήματα και να τους ζητούμε να γίνουν αριστούχοι μαθητές και να ανταγωνιστούν άλλους μαθητές από τα πλέον σύγχρονα ευρωπαϊκά ή και ιδιωτικά σχολεία. Με την ενασχόληση μου προσπαθήσαμε, μαζί με τους άλλους γονείς, να παλέψουμε για την δημιουργία 2ου Λυκείου στη Μεταμόρφωσης, που είναι πια επιτακτική ανάγκη, καθώς και να μελετήσουμε και να προβάλουμε τα προβλήματα του σχολείου και το συντονισμό της δράσης των γονιών, ούτως ώστε να λυθούν.

Διαρκώς επαναλαμβάνετε, ότι ο Δήμαρχος κ. Τζίτζιφας θα πρέπει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στους κατοίκους της Μποφίλιας. Τι υπονοείτε με τα λόγια αυτά; Έχω πολλές φορές πει δημόσια, ότι ο Δήμαρχος θεωρεί, ότι από την Τατοϊου και μετά δεν είναι Μεταμόρφωση. Η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει τίποτα -κυριολεκτικά -ούτε για την διάwww.anexartitostypos.gr

Επίσης την προάσπιση της ασφάλειας των μαθητών και την ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων μέσα και έξω από το σχολείο. Την στενή συνεργασία γονιών εκπαιδευτικών και μαθητών, καθώς και την ενεργοποίηση όσων περισσότερων γονιών για το καλό των παιδιών μας. Πιστεύω, ότι όταν κάποιοι ασχοληθούν σοβαρά και εργαστούν με ζήλο προς αυτή την κατεύθυνση σίγουρα τα αποτελέσματα θα έρθουν, διότι η μαθητική κοινότητα θέλει λεπτούς και ιδιαίτερους χειρισμούς. Εξάλλου αυτό το καταφέραμε πέρυσι, δηλαδή να μην κλείσει το σχολείο με καταλήψεις και να κυλήσει ομαλά η χρονιά. Δράττοντας την ευκαιρία εδώ, θα ήθελα να ευχηθώ στα παιδιά και στους γονείς να έχουμε μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Και να πω στους γονείς, ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε κοντά στη σχολική κοινότητα για το καλό των παιδιών μας. Επίσης ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την δημιουργία του 2ου Λυκείου, παρά την αδιαφορία της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Δημήτρη Τζιτζιφα. Ακούγεται ότι θα κατέβετε ως υποψήφιος στην Περιφέρεια. Τελικά τι θα επιλεξετε; Το Δήμο ή την Περιφέρεια; Ο βασικός μου στόχος είναι να προσφέρω στην πόλη που μένω εγώ και η οικογένεια μου, όσο περισσότερα μπορώ, από όποια θέση και αν βρίσκομαι. Αυτό πιστεύω, ότι θα πρέπει να είναι αρχή καθενός που ασχολείται με τα κοινά και όχι η ιδιοτέλεια. Όμως, για να σας απαντήσω ευθέως, ακόμα δεν έχω αποφασίσει.


σελ. 12

ανεξ@ρτητοςπος ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Πρωτοφανής συμμετοχή σημειώθηκε στην Ημέρα Αθλητισμού 2010 Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Σάββας Νάνος, ο οποίος τόνισε την αξία του Αθλητισμού στην ζωή των νέων παιδιών και δήλωσε, ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια για να συνεχίζει να στηρίζει το έργο των αθλητών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Τζίτζιφας, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Α.Ο.Δ.Μ. για το έργο του, ευχήθηκε στους αθλητές κάθε επιτυχία στις επόμενες προσπάθειές τους και τόνισε την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη των Αθλητικών υποδομών στο Δήμο μας. Πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις από τα τμήματα της ρυθμικής γυμναστικής και του παγκρατίου του Αθλητικού Οργανισμού καθώς και από το σύλλογο πυγμαχίας «Παναγιώτης Πολυκανδριώτης», από το Φιλογυμναστικό Όμιλο Μεταμόρφωσης «Κότινος», από τον Πρωταθλητή και Συνδημότη μας Θάνο Γκιτέρτσο και από τη σχολή MUAY THAI του Νίκου Κρητικού. Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν Αθλητές Συνδημότες μας που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε για τις διακρίσεις τους, αλλά και για το ήθος και το ταλέντο τους. Ακόμη παρουσιάστηκαν οι αθλητικές υποδομές του Δήμου Μεταμόρφωσης που έχουν ολοκληρωθεί κατά την τετραετία 2006 – 2010 αλλά και κάποιες που είναι σε τελικό στάδιο ολοκλήρωσης. Ξεχωριστή θέση είχε και η παρουσίαση της νέας Μασκότ του Αθλητικού Οργανισμού, την οποία δημιούργησε ο συνδημότης μας Δημήτρης Χριστοφόρου. Να σημειωθεί ότι η μασκότ επιλέχθηκε ύστερα από διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 27/1/2010 στον οποίο συνολικά συμμετείχαν 24 διαγωνιζόμενοι με 40 έργα.

τύ

Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2010

“Χατζηπατέρειο” Κ.Α.Σ.Π.

Ξενώνας…από την αρχή από τον Όμιλο FOURLIS

Οι Εταιρείες του “Ομίλου FOURLIS” πραγματοποίησαν, την περίοδο 10 με 28 Ιουνίου 2010, την πλήρη ανακαίνιση του Ξενώνα του «Χατζηπατέρειου» Κέντρου Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών, αναλαμβάνοντας τη μελέτη διαμόρφωσης, την επίπλωση, καθώς και τη διακόσμηση των χώρων. Για περισσότερες από δυο εβδομάδες, μια μεγάλη ομάδα εργαζομένων από τις Εταιρείες του Ομίλου: IKEA, INTERSPORT, FOURLIS TRADE & SERVICE ONE, δούλεψε σε ένα χώρο συνολικού εμβαδού 200 τ.μ, με κέφι και ενθουσιασμό, τρίβοντας, βάφοντας, συναρμολογώντας….. και εντέλει δίνοντας ένα εξαιρετικό ως προς την αισθητική και τη λειτουργικότητά του αποτέλεσμα. Ο Ξενώνας λειτουργεί από το 1985, διαθέτει 5 ανεξάρτητα δωμάτια, καθώς και επιπλέον χώρους καθιστικού και κουζίνας, ενώ παρέχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης φιλοξενίας 12 ατόμων. Εξυπηρετεί παιδιά με κινητική αναπηρία και τους γονείς τους που ζουν στην Επαρχία και προσέρχονται στο Κέντρο δυο με τρεις φορές ετησίως, -με μέσο χρόνο παραμονής μια έως δυο εβδομάδες προκειμένου: 1. τα παιδιά να αξιολογηθούν από τη θεραπευτική ομάδα και να έχουν τις συνεδρίες που χρειάζονται (φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία) 2.οι δε γονείς να λάβουν τις κατάλληλες οδηγίες από το προσωπικό για τον χειρισμό των αναγκών των παιδιών τους στην καθημερινή ζωή, όπως για παράδειγμα τον τρόπο καθίσματος, τη χρήση βοηθημάτων στήριξης, βάδισης κ.λπ. Στους γονείς επίσης παρέχεται συμβουλευτική και κοινωνική στήριξη για ζητήματα που τους απασχολούν. Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση του Ομίλου FOURLIS για την πολύτιμη στήριξή της, που μας έδωσε την ευκαιρία να θέσουμε εκ νέου σε λειτουργία τον Ξενώνα, καλύπτοντας τις ανάγκες φιλοξενίας των οικογενειών από την επαρχία που αναζητούν λύσεις για τα παιδιά τους. Ευχαριστούμε επίσης τους εργαζόμενους του Ομίλου, που δούλεψαν με συνέπεια και μεράκι, φροντίζοντας και την τελευταία λεπτομέρεια του χώρου. Τα εγκαίνια του ξενώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010.

www.anexartitostypos.gr


Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2010

ανεξ@ρτητοςπος ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

www.anexartitostypos.gr

τύ

σελ. 13


ανεξ@ρτητοςύπος

σελ. 14

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2010

τ

΄Ηθος, γνώσεις, διοικητική εμπειρία, αποτελεσματικότητα και διάθεση για προσφορά πρέπει να συνθέτουν την προσωπικότητα των υποψηφίων

Κρίση και Καλλικράτης

Τα μπάνια του λαού, τελείωσαν και μαζί η καλοκαιρινή ραστώνη από τις μικρές ή πολυήμερες διακοπές. Η προσγείωση στην καθημερινότητα είναι βέβαιο ότι θα αναδείξει μεγενθυμένα τα προβλήματα της οικονομίας, της ανεργίας της ανασφάλειας, της σκληρής εκμετάλλευσης, τις αδυναμίες του κράτους. Θα ζήσουμε το φαινόμενο της συνδικαλιστικής βίας, το κλείσιμο των δρόμων, την τρέλα της αμφισβήτησης των νόμων, την απροκάλυπτη προσπάθεια επαναστατικής ανατροπής της Κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, τις καταλήψεις, τις ληστείες. Οι καλές ειδήσεις και πάλι θα απουσιάσουν από τις τηλεοράσεις. Αιμοβόρος κανιβαλισμός θα συνεχίσει να κατακλύζει τις οθόνες τους, σαν να μη συμβαίνει τίποτα καλό σ’ αυτόν τον κόσμο, σ’ αυτό τον τόπο. Και όμως υπάρχουν πολλές πηγές ανθρωπιάς που «σιγορρέουν», αλλά στο τέλος το νερό τους χάνεται στην έρημο της αδιαφορίας πολλών από εκείνους που έχουν αναλάβει την ενημέρωση της κοινής γνώμης. Στα ΜΜΕ και τις συναθροίσεις, θα κυριαρχήσουν οι εφιαλτικές και δυσκολονόητες έννοιες όπως, κρίση, έλλειμμα, χρέος, ύφεση, sprent, δανεισμός, Δ.Ν.Τ., τρόϊκα . Είναι βέβαιο, ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη καμπή της ιστορίας της. Η παγκόσμια οικονομική κρίση ήλθε με καθυστέρηση στην Ελλάδα, η οποία λόγω χρόνιων προβλημάτων, αγκυλώσεων και στρεβλώσεων σ’ όλο το φάσμα της λειτουργίας του κράτους και της κοινωνίας έπιασε «Πάτο».

Το παγκοσμιοποιημένο μεγάλο χωριό γη, προωθείται με ταχύτητα ιλιγγιώδη από τέσσερες πανίσχυρους κινητήρες, επιστήμη, τεχνολογία, οικονομία, κέρδος. Αυτή η κούρσα, με προεξάρχον το κέρδος, οδήγησε την παγκόσμια κοινότητα σε κινδύνους «κρισιακούς» και κρίσιμους λόγω μιάς αχαλίνωτης καπιταλιστικής οικονομίας. Στη χώρα μας η χρεοκοπία είναι προγενέστερη. Χρεοκοπία της πολιτικής, των κομμάτων εξουσίας που την έχουν αυτοσκοπό, η αρτηριοσκλήρυνση των κομμάτων της αριστεράς, την παρακμή της συντεχνίας των συνδικάτων, την κατάρρευση των θεσμών, την έλλειψη αντιστάσεων και αναστολών δημόσιων και μη προσώπων, κράτος υδροκέφαλο και αναποτελεσματικό, απουσία θάρρους για βαθειές τομές. Η γενικευμένη πεποίθηση, όχι ως ελπίδα αλλά ως πραγματικότητα, είναι ότι τα πολύ δύσκολα πέρασαν. Η ανανεωμένη, σε πρόσωπα, νοοτροπία, μεθοδικότητα, τόλμη και αποφασιστικότητα Κυβέρνηση προχωράει αν και με κλειδωνισμούς, με σταθερά βήματα για έξοδο από την πολύπλευρη κρίση. ΄Εγινε αντιληπτό ότι: ή αλλάζουμε ή το καράβι βουλιάζει αύτανδρο. Η πτώχευση όλα δείχνουν ότι δεν θα έλθει. Σύμμαχος στην προσπάθεια ο κόσμος της εργασίας, της ευθύνης, της προσφοράς, της επιχείρησης, της δημιουργίας. Η στρατειά των αργόσχολων χάνει έδαφος, δύσκολα προσπαθούν με την ημιμάθειά τους να πείσουν στις καφετέριες ότι έχουν λύσεις. Υπάρχει διάθεση να αλλάξουμε το πεπαλαιωμένο στερεότυπο πορτρέτο της χώρας, αρκεί να βελτιώσουμε την εικόνα της καθημερινότητας, ώστε να αποφύγουμε και στο μέλλον την εντύπωση μιάς αργόσχολης κοινωνίας που ζει σε βάρος των άλλων. Στην κρίσιμη συγκυρία για την χώρα, είναι ανάγκη να ξεχάσουμε να ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα, αλλά να συλλάβουμε την ουσία των πραγμάτων. Το προσκύνημα, στο παρελθόν έχει ενδιαφέρον, όμως η δέσμευση για το μέλλον είναι επιτακτική. Βρισκόμαστε στη φάση της αναμέτρη-

σης του ανθρώπου με τον ίδιο του τον εαυτό, τον οποίο καλείται να υπερβεί υιοθετώντας ανώτερες συλλογικότητες. Η πλέον ριζοσπαστική και θαρραλέα μεταρρύθμιση στον πολυδαίδαλο κρατικό μηχανισμό είναι ο Καλλικράτης. Η περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση είναι μέρος του πολιτικού συστήματος που βιώνει την βαθιά κρίση. Ο νέος καταστατικός χάρτης «φορτώνει» τους περιφερειάρχες και Δημάρχους με πολλές αρμοδιότητες, αλλά συγχρόνως και ευθύνες. Το εύρος των δράσεων κάνει την αυτοδιοικητική εξουσία πιο ελκυστική και γι’ αυτό έτρεξαν για το χρίσμα επώνυμοι και πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Φαίνεται για άλλη μια φορά η κομματικοποίηση των εκλογών είναι αναπόφευκτη.

www.anexartitostypos.gr

Τα ζητούμενα από τον «Καλλικράτη» είναι πολλά. Ζητούμενο, η εξοικονόμηση πόρων, η βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη, η βοήθεια στην ανάπτυξη, το τέλος της κακοδιαχείρισης, της αδιαφάνειας και των πελατειακών λογικών. Η επιτυχία θα εξαρτηθεί από την πολιτική βούληση και τα άτομα που θα την υπηρετήσουν. Στο κέντρο τα νέα πρόσωπα, όχι κατ’ ανάγκη με ηλικιακά κριτήρια. ΄Ηθος, γνώσεις, διοικητική εμπειρία, αποτελεσματικότητα και διάθεση για προσφορά πρέπει να συνθέτουν την προσωπικότητα των υποψηφίων. Οι πολίτες με την ψήφο τους, ας ελπίσουμε ότι θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Μπούρας Αναστάσιος Μαθηματικός – τ. Διευθυντής


Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος 2010

ανεξ@ρτητοςύπος ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

σελ. 15

τ

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΠΑ.Λ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΑ Α.Ε.Ι & Τ.Ε.Ι. ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΠΑ.Λ. ΟΜΑΔΑΣ Β 2010 (90%) ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΙΜΙΛΙΑ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΩΝΣΤ/ΝΟΣ, ΣΧΕΔ/ΣΜΟΥ & ΠΑΡ/ΓΗΣ ΕΝΔΥΜ/ΤΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΚΙΛΚΙΣ) ΑΡΓΥΡΟΣ ΜΗΝΑΣ, ΔΙΟΙΚ/ΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝ/ΓΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜ. ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ ΑΣΤΗΘΑ ΑΝΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΑΥΓΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ & ΔΙΑΧ. ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ (ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ) ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΠΛΗΡΟΦ/ΚΗΣ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖ. ΕΝΗΜ/ΣΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ (ΠΥΡΓΟΣ) ΒΑΚΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΒΑΡΟΥΞΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΕΚΠΑΙΔ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ (ΚΟΡΙΝΘΟΣ) ΒΑΡΣΑΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΒΕΡΒΕΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ ΒΙΔΑΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔ/ΣΗΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΒΛΑΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΞ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (Σ.Τ.Υ.Α) ΒΛΑΣΣΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ & ΔΙΑΧ. ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ (ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ) ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΒΟΛΟΣ) ΓΚΕΤΣΙ ΛΕΝΤΙΟΝΑ, ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΓΡΙΒΕΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΣΥΣΤ/ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΔΑΓΡΕ ΟΛΓΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) ΔΗΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜ.ΟΙΚΟΝ. ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ ΔΗΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΧΑΝΙΑ) ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ (ΚΟΡΙΝΘΟΣ) ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΑΚΟΓΙΩΡΓΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΕΜΠΟΡ. & ΠΟΙΟΤ. ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΓΡΟΤ. ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔ. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΖΗΝΑΣ ΘΩΜΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΑΡΤΑ) ΖΟΥΚΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΓΙΟΥΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΟΥ ΣΑΒΒΟΥΛΑ, ΝΑΥΤΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΘΗΝΑ, ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜ. ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ) ΚΑΜΠΡΑΝΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ, ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΕΦΑΡΜ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΦΑΡΜ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΡΒΕΛΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΡΟΥΣΗ ΣΟΦΙΑ ΜΑΙΡΗ, ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΚΑΤΣΙΚΕΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΙΤΣΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΛΙΒΑΔΕΙΑ) ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΗΧΑΝ. Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΟΚΚΟΡΗ ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΡΚΕΛΑ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΛΟΒΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ) ΚΟΡΔΙΚΟΤΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΚΡΕΣΤΟΥ ΑΙΜΗΛΙΑ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) ΚΡΟΓΓΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΜΗΧΑΝΙΚ. ΒΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΡΟΔΟΣ) ΚΩΦΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΛΑΘΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ ΛΙΑΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΚΛΩΣΤΟΫΦ/ΓΙΑΣ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΛΥΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΑΡΤΑ) ΜΑΚΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΑΚΡΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΣΠΑΡΤΗ) ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (ΖΑΚΥΝΘΟΣ) ΜΑΡΚΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΑΡΜΑΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΦΥΤΙΚ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΣΠΑΡΤΗ) ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝ. ΣΧΕΣΕΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΜΠΑΖΙΩΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ (ΑΘΗΝΑ) ΜΠΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΧΗΜΕΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΠΑΛΤΟΥΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΜΠΑΟΥΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΠΕΛΜΠΑ ΕΛΕΝΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΘΗΒΑ) ΜΠΕΛΝΤΕΡΤΖΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΠΟΘΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ, ΦΙΛ/ΦΙΑΣ ΠΑΙΔ/ΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΠΑΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΠΟΥΡΛΕΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΜΠΟΥΤΖΟΥΚΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΜΠΡΕΖΕΡΑΚΟΥ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΛΩΣΤΟΫΦ/ΓΙΑΣ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΕΣΤΩΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΥΠΟΠΥΡΑΓΩΝ ΝΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΝΙΚΟΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΘΗΒΑ) ΝΤΑΛΛΕΝΓΚΑ ΕΛΤΟΝ, ΠΟΛ. ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΤΟΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ (ΠΥΡΓΟΣ) ΠΑΛΑΙΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΤΡΙΠΟΛΗ) ΠΑΛΛΑΝΤΖΑΣ ΗΛΙΑΣ, ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΔΡΑΜΑ) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΤΡΙΠΌΛΗ) ΠΑΠΑΤΡΕΧΑ ΝΑΤΑΛΙΑ, ΓΕΩΛΟΓ. & ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (ΖΑΚΥΝΘΟΣ) ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΠΠΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ & ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΤΡΑΣ ΠΕΡΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ) ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΕΤΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ www.anexartitostypos.gr

ΠΛΙΑΚΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΡΑΒΒΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΡΑΠΑΚΟΥΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΡΗΓΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΛ. ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (ΖΑΚΥΝΘΟΣ) ΡΟΜΠΙΕΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΟΛΙΤ. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΑΛΒΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΙΩΖΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΣΑΜΟΣ) ΣΚΟΥΛΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (ΚΙΛΚΙΣ) ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ ΣΠΥΡΤΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ) ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΥΡΤΩ, ΟΠΤΙΚΗΣ & ΟΠΤΟΜΕΤΡΙΑΣ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ (ΑΙΓΙΟ) ΣΤΕΡΓΙΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΡΙΓΓΛΗ ΒΕΛΟΥΔΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΤΑΣΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΖΙΜΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΒ ΤΡΥΦΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΣΑΛΑΜΑΤΑ ΜΑΡΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΣΙΛΙΚΑ ΣΟΦΙΑ, ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ & ΔΙΑΧ. ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ (ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ) ΤΣΙΛΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ ΤΣΟΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΟΜΠΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΙΧΘΥΟΚΟΜΙΑΣ – ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΦΕΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΕΠΙΣΚ. & ΕΠΙΣΚΕΠΤΡ. ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΦΩΚΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΝΝΑ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΧΑΡΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΝΑ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΑΤΖΗΣΠΥΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΠΑ.Λ. ΟΜΑΔΑΣ Β 2010 (10%) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΕΣΩΤ. ΑΡΧΙΤ/ΚΗΣ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ & ΣΧΕΔ. ΑΝΤΙΚ. ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΒΟΡΔΩΝΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΣΟΝΙΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ) ΒΡΕΤΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΑΣ ΓΚΟΛΙΟΜΥΤΗ ΣΑΝΤΑΝΑ ΣΟΥΛ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ & ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΛΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΕΦΑΡΜ/ΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΑΚΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΕΦΑΡΜ. ΞΕΝ. ΓΛΩΣ. ΣΤΗ ΔΙΟΙΚ. & ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΗΧΑΝΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛ/ΦΙΑΣ – ΠΑΙΔ/ΚΗΣ & ΨΥΧΟΛ. ΑΘΗΝΑΣ ΜΠΡΑΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΟΝ. ΥΠΑΞΙΩΜ.ΝΑΥΤΙΚΟΥ Σ.Μ.Υ.Ν. ΤΣΙΩΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η εφημερίδα μας εύχεται σε όλους τους μαθητές που πέτυχαν ΚΑΛΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ και μια ζωή γεμάτη δημιουργικότητα. Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας και να δώσουμε τις ίδιες ευχές στην ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, κόρη του Προέδρου της Ένωσης Ρουμελιωτών Μεταμόρφωσης κ. Παπαχρήστου Χρήστου, η οποία πέτυχε στο ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, καΘώς και στο γιο του Καθηγητή - Φροντιστή κ. Χαρίση Μιχάλη, ΣΩΚΡΑΤΗ ΧΑΡΙΣΗ, ο οποίος εισήχθει στην Ιατρική Σχολή Πατρών.


www.anexartitostypos.gr

Ανεξάρτητος Τύπος Μεταμόρφωσης  
Ανεξάρτητος Τύπος Μεταμόρφωσης  

Φύλλο 10: Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος

Advertisement