Page 1

thomas dybdahl jenny hval annbjørg lien skrimmel skrammel erik thorstvedt jonas alaska maria mena Linn og gutta Hanne og tre tenorer kaizers orchestra mikael wiehe Ă˜ystein sunde + mye mer!


2

BØLGEN VÅR 2012

Kjære publikum!

Vi er svært fornøyd med at Thomas Dybdahl besøker Bølgen i januar som eneste hus i Vestfold og Grenland. Samarbeidet med Stavernfestivalen om Maria Mena og Kaizers Orchestra viser hva vi kan få til når vi samler alle gode krefter. Lokale arrangører fortsetter å bruke Bølgen og det er vi veldig glad for. At Zappafestivalen og Larvik gitarfestival trekker folk fra hele Europa er rett og slett imponerende! Som du sikkert har sett har vi gitt både hjemmesiden og facebook-siden vår et

18

Velkommen til en spennende vår i Bølgen!

Det har vært en fantastisk høst i Bølgen med mange fulle saler og fornøyde publikummere. Dette har inspirert oss veldig når vi har planlagt vårens program som byr på mange magiske øyeblikk. kraftig ansiktsløft. Du kan kjøpe billetter til våre arrangementer begge steder, og det beste av alt er at du nå slipper noe ekstra gebyr på nettkjøp. Print ut billetten hjemme så slipper du kø.

Det er tett mellom de gode opplevelsene denne våren! Andreas Gilhuus, daglig leder

mikael wiehe

innhold 6 hovedprogram 27 kino 28 programkalender 42 barnebølgen

Vi takker for samarbeidet så langt!

43 nye bølger 44 foajékonserter 45 opera på kino 48 Galleri bølgen

38

hanne og tre tenorer

49 pensjonistuniversitetet 50 quiz 52 praktisk info

Pantone 294 ec Pantone 294 ec Pantone 428 ec Pantone 428 ec

6

thomas dybdahl

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

15

linn og gutta

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


Hyundai i40 er ikke bare en ny bil

Tid for nyheter Rom for inspirasjon

- den er et helt nytt tankesett

290.950,kr 287.950,275.950,-

Den helt nye

Hyundai uslåelige kr Hyundai i40i40 frafra uslåelige

Da Hyundai lanserte sitt nye slagord «New Thinking. New Possibilities.» ønsket vi å utfordre etablerte sannheter. Vi ønsket å bevise at en vanlig familiebil kan leveres med egenskaper og utstyr du hittil bare har funnet i luksusbiler – og i40 viser at vi har fått det til. Hyundai i40 er en helt ny stasjonsvogn. Den har markedsledende ytelse på alt fra plass til sikkerhet, forbruk og utslipp, og en rekke teknologiske løsninger du tidligere bare har forbundet med langt dyrere biler. PS: Her kunne vi sikkert ha skrevet noen ord om kjøreglede og komfort, men slikt oppleves best på egen hånd. Send SMS i40 til 2012 for å bestille prøvekjøring av i40, og oppdag hvorfor Hyundai er verdens raskest voksende bilmerke.

Drivstoff forbruk blandet kjøring: fra 0,43 l pr mil. CO2 utslipp: fra 113 g/km. Bildet kan avvike fra tilbudt modell. Vi tar forbehold om trykkfeil og endringer.

Nordbyen er BEST PÅ SHOPPING for hele familien. Vi kan tilby 55 trendy og moderne butikker under ett tak. Uansett hva du er på jakt etter, vil du finne spennende kilder til fornyelse og inspirasjon hos oss. Bølgen Kulturhusenklere, kan vi også tilby 620 gratis parkeringsplasser på Arrangør: For å Arrangør: gjøre din handleopplevelse utsiden avBølgen Kulturhus senteret. Velkommen til Larviks største kjøpesenter!

www.nordbyen.no • 10–20 (09–18) 620 GrATIS PArKerInGSPlASSer

Bommestad • Larvik • tlf. 33 13 66 00 • www.gjermundsenauto.no

Ubegrenset kjørelengde

www.hyundai-i40.no


6

BØLGEN VÅR 2012

thomas dybdahl

BØLGEN VÅR 2012

7

ERIK THORSTVEDT

MELODI GRAND PRIX

FRE 20. JAN. KL 21.00 STORSALEN / KR 325,-

MAN 23. JAN. KL 19.00 STORSALEN / Kr 275,-

TOR 26. JAN. KL 17.00 foajéen / GRATIS

I 2012 er det ti år siden Thomas Dybdahls debutalbum «...that great October sound» kom ut og etablerte Thomas Dybdahl som et av de mest spennende og talentfulle navnene på den norske musikkscenen.

Erik Thorstvedt er en av landets mest etterspurte foredragsholdere, antagelig fordi han har klart å kombinere stor prestasjonsevne i idrett, med sin gode evne til å velformulert lære bort det han kan.

I den lokale finalen kåres fem vinnere hvor hovedpremie for alle er å opptre med sin vinnerlåt som del av opp­ varmingsshowet til den store delfinalen i Larvik Arena 28. januar 2012. Møt opp og støtt din favoritt blant de 10 finalistene.

«…that great october sound» akustisk med gjester

«En helt spesiell og unik konsert»

I anledning dette jubileet kommer han til han nå til Bølgen, som ett av få utvalgte steder, for å fremføre «…that great October sound» akustisk og solo, med spesielt inviterte gjester. Albumet fant umiddelbart et stort publikum og har siden blitt stående som et referansealbum i sin sjanger. Albumet vant Spellemann-, Alarm- og Edvardprisen. Det finnes vel knapt en bedre måte å starte året på! 
 Anbefales hvis du liker: fløyelsmyk og melodisk pop med sjelsettende tekster av ypperste kvalitet

KAN VI LÆRE NOE AV MENN I KORTE BUKSER?

Med fotballens logikk og lagarbeid som bakgrunn snakker han muntert og inspirerende om hvordan vi best mulig kan prestere innenfor hvert vårt felt – med de menneskene vi til enhver tid er sammen med. Anbefales hvis du liker: inspirerende foredragsholdere og er opptatt av lagbygging, motivasjon og selvledelse

et foredrag med mye latter og begeistring Arrangør: Bølgen Kulturhus

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

Arrangør: Bølgen Kulturhus

LOKAL FINALE

MGP Lokal er en sang- og låtskriverkonkurranse for ungdom mellom 11-17 år som arrangeres i alle delfinalebyene tilknyttet MGP. Konkurransen foregår via ØP nett i perioden 3.–15. desember 2011, og i perioden 9.–16. januar 2012. Anbefales hvis du liker: spennende, talentfulle ungdomsartister og Melodi Grand Prix Arrangør: Opplev Larvik

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


8

BØLGEN VÅR 2012

BØLGEN VÅR 2012

MELODI GRAND PRIX FEST

LARVIK GITARFESTIVAL 2012

100 MENN I BØLGEN

FRE 27. JAN. KL 19.30 FOAJÉEN 18 år / Kr 150,-

LØR 28. JAN. KL 12.00 HELE BØLGEN / Kr 420,-

SØN 5. FEB. KL 18.00 FOAJÉEN / STORSALEN / Kr 150,-

Vi inviterer til glitrende MGP-fest med talentkonkurranse dagen før dagen. 10 deltakere skal få fremføre sin versjon av en kjent MGP låt med vårt profesjonelle MGP-band i ryggen; Hot Rockets & Caroline Ingeberg.

Larvik Gitarfestival arrangeres for tredje gang, igjen med et storslagent program. Flere artister i verdensklasse besøker Larvik for å holde konserter og kurs.

Denne søndagen inviterer Stavern mannskor, Sandefiord sangforening, Bøgens kammerkor og flere herrer fra andre kor til megakonsert i Bølgen. Det er første gang Bølgens scene fylles med over 100 menn i et mektig mannskor.

Med talentkonkurranse

Larviks egen Olav Rønneberg er kveldens konferansier, og vil lede oss gjennom konkurransen ogkåringen av det beste bidraget. DJ Trond O spiller knallsterk dansemusikk, og vi har hørt rykter om at selveste MGP deltaker Minnie Oh svinger innom i løpet av kvelden. Dette bør du ikke gå glipp av!

Hele Bølgen fylles med en stor utstilling med gitarer og gitarutstyr, hvor man får presentert alt det beste og det nyeste. Konsertene dekker de fleste sjangere; rock, blues, jazz, klassisk og fingerstyle. Her bør det være noe av interesse for alle musikkinteresserte. Mer informasjon finner du på www.larvikgitarfestival.com.

Anbefales hvis du liker: MGP- hits, dancing og fest med skikkelig takhøyde!

Anbefales hvis du liker: rock, blues, klassisk, jazz, metal, country

Anbefales hvis du liker: Mektig og kraftfull korsang

Arrangør: Larvik Gitarfestival

Arrangør: Stavern mannskor

På programmet står kjente perler fra operalitteraturen, barbershop, tradisjonell mannskorsang og nyere repertoar. Mannskoret akkompagneres på Bølgens 2 flygler av Vidar Høyer og Jon Sverre Riis. Programmet og megakoret ledes av Harald Stickler og Jens Peter Mikkelsen.

TALENTKONKURRANSE, LIVEBAND OG DJ Arrangør: Bølgen Kulturhus

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

9

SWEET CHILD OF TIME

av BRUNLA UNGDOMSSKOLE

TORS 9. FEB. KL 17.00 OG 19.00 STORSALEN / Kr 100,Billetter fås kjøpt ved henvendelse til Brunla ungdomsskole eller i foajéen før forestilling.

Hvem er den mystiske mannen med kofferten? Elevene ved Brunla ungdomsskole ønsker deg velkommen til en reise gjennom 60-, 70- og 80-tallet. Du får oppleve musikk og dans fra disse tiårene, bl.a. The Beatles, Michael Jackson, Elvis og Pink Floyd. Det blir også historiske tilbakeblikk som Berlinmurens oppbygging og fall, månelandingen og OL i München. Elevene står selv bak manus, koreografi, kulisser og generell planlegging. Anbefales hvis du liker: musikk, drama og historie i en fantastisk sammenheng! Arrangør: Brunla ungdomsskole

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


10

BØLGEN VÅR 2012

YELLOW SNOW FESTIVAL

BØLGEN VÅR 2012

11

ABSOLUTT OPERA

A DANCE TRIBUTE TO PING PONG

ØYSTEIN SUNDE

LØR 11. FEB. KL 13.00 HELE BØLGEN / Kr 400,-

SØN 12. FEB. KL 19.00 STORSALEN / Kr 280,-

TIR 14. FEB. KL 20.00 STORSALEN / Kr 235,-

ONS 15. FEB. KL 19.30 STORSALEN / Kr 500,-

Årets Zappa-fest i Bølgen skilter med en knall lineup for Zappa-fansen. Den amerikanske og særpregede Zappavokalisten og gitaristen Ike Willis er en selvskreven headliner. Andre begivenheter er gitaristen Denny Wally, Liverpool-bandet The Muffin Men og Zappa-professor Ben Watson, også han fra UK. Og dette er bare noen av de som kommer… I tillegg blir det foredrag, intervjuer, quiz, platemesse og fire kunstnere stiller ut en spennende, Zappa-inspirert utstilling i Galleriet. Zappa-vorspiel finner sted fredag 10. februar.

Vi lover en operaaften av storslått karakter, med slagere fra operahistorien, heftig orkestrering og korsang. Ferden går gjennom historien og det europeiske kontinent der vi blant annet treffer den fyrrige Carmen, den sterkt­følende Mimi fra La Bohème, Figaro og Susanna i duett og den frittalende Rigoletto. Hele forestillingen bindes sammen til en gallakonsert i storformat. I 2010 vakte Absolutt Opera stor begeistring. Publikum og arrangører berettet om hvordan konserten åpnet operaens verden for nye ører.

«A dance tribute to ping pong» er den ultimate opp­ følgeren til «A dance tribute to the art of football», den største eksportartikkelen som norsk dans noensinne har hatt. Fascinasjonen for estetikken, galskapen og den brede appellen i sport er like sterk som for 15 år siden. Denne gangen har Jo Strømgren Kompani laget en ballett om en sportsgren alle kjenner, men mange glemmer…

Sunde tilhører europaeliten når det gjelder gitarspill og har siden 1970 holdt seg på topp, takket være en utrolig evne til alltid å presentere nye, morsomme og tidsaktuelle viser.

Anbefales hvis du liker: frekk musikk, satire, humor og flotte mennesker.

med Vestfold operakor og Valenkoret

Anbefales hvis du liker: store opplevelser med imponerende solister, gåsehudfaktor og rørende historier

Zappa-ess til årets Yellow Snow Festival!

Scener fra Carmen, West Side Story og La Bohème

Arrangør: Larvik Musikklubb

Arrangør: Rikskonsertene og Forsvarets Musikk

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

Anbefales hvis du liker: lett tilgjengelig dans, fengende musikk og humor, kombinert med sport

Knallhard smash fra Jo Strømgren!

«MEN DA MÅ DU HA»

Showets tittel er helt i tråd med Øysteins skarpe skråblikk på hva som skjer i dagens teknikkstyrte samfunn. Øystein Sunde har som alltid med seg utsøkte musikere og bandet hans Meget i Sløyd byr, som vanlig, bare på det beste. Anbefales hvis du liker: vanvittig munnrapphet og sylskarpe betraktninger

SUKSESSEN FRA DIZZIE SHOWTEATER TIL BØLGEN! Arrangør: Riksteatret

Arrangør: Dizzie showteater

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


BØLGEN VÅR 2012

BØLGEN VÅR 2012

13 essenz.no

12

NYE BØLGER

Sjøparken rekke

Fleksible rekkehusleiligheter med mulighet for egen utleienhet. Vi har gleden av å presentere vårt første boligprosjekt. 30 moderne rekkehusleiligheter med umiddelbar nærhet til sjøen. Ved å kjøpe leilighet i Sjøparken, blir du også nærmeste nabo til et stort friområde på over 100 mål – som du slipper vedlikeholdet av. Denne ”hagen” inneholder skog, strender og svaberg.

JØRGEN SKAVLAN

ANNBJØRG LIEN

RAZIKA

TOR 16. FEB. KL 19.00 STORSALEN / Kr 275,-

FRE 17. FEB. KL 20.00 STORSALEN / Kr 220,-

FRE 17. feb. KL 21.00 BLÅBOKSEN / KR 150,-

I foredraget «Frisk nok for livet» deler Jørgen Skavlan raust av sine erfaringer og betraktninger om livet, helsen og jobben. Foredraget er rett og slett en vaksine mot helsens mistrøsteligheter!

Med utgangspunkt i norsk tradisjonsmusikk inviterer Annbjørg oss til en følsom og forrykende reise gjennom ulike stemninger og stilarter. Annbjørg viser at hun er en av våre mest nyskapende artister når hun kobler tradisjonelle instrumenter og klanger med de mer moderne.

Singelen «Vondt i hjertet» fanget fort folks interesse, og vi skjønte raskt at Larvikspublikummet fortjente en god dose av dette storarta bandet!

«FRISK NOK FOR LIVET»

Uten å moralisere eller heve pekefingeren, kretser Skavlan muntert og inspirerende rundt ulike spørsmål som blant annet hvorfor er vi misfornøyde, når Norge flere ganger på rad er kåret til verdens beste land å bo i? Anbefales hvis du liker: tanken på et friskere liv både hjemme og på jobben og interesserer deg for liv og helse

NORGES MEST POPULÆRE FASTLEGE TIL BØLGEN Arrangør: Bølgen Kulturhus

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

KHOOM LOY

Khoom Loy er det thailandske navnet på østens svevende lanterner som symboliserer kunnskap, veiledning og gode ønsker. Musikken veksler mellom det intense og det inderlige, mellom stemninger og storslagne utsikter, mellom instrumentalmusikk og sanger.
 Anbefales hvis du liker: norsk tradisjonsmusikk av høyeste kvalitet, med en touch av østens mystikk

Razika er en kompromissløs blanding av indie, ska og punk, som med sine rett fra levra tekster, på både engelsk og norsk, har fått en stor fanskare både i inn- og utland. De 19 år gamle jentene har allerede rukket å spille over 100 konserter rundt om i Norge. Med et rykende ferskt debut­ album i den ene hånda, har Razika fremtiden i den andre! Anbefales hvis du liker: Katzenjammer, Cardigans, gode tekster, rå rock og fest på en fredag

«VONDT I HJERTET», GODT I ØRENE! Arrangør: Rikskonsertene Bølgen Kulturhus

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Ønsker du mer informasjon kontakt eiendomsmegler eller se våre hjemmesider: www.sjoparken.no

1. byggetrinn består av: • 16 rekkehusleiligheter • Fra 96 m2 til 104 m2 • Store terrasser • Carport • Mulighet for utleieenhet • Pris fra kr. 3.290.000,SelgeS av:

Megler:

lars grønneberg: andreas leinæs: Fellesnummer:

951 35 953 918 41 065 908 34 000

Cecilie Sanden, markedsansvarlig agnes Utvikling Mob. 951 86 934

www.sjoparken.no

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


14

BØLGEN VÅR 2012

BØLGEN VÅR 2012

15

-

SKRIMMEL SKRAMMEL

«Kjent fra NRK Barne-TV»

LINN OG GUTTA

UNGDOMMENS KULTURMØNSTRING i larvik

LØR 25. FEB. KL 14.00 STORSALEN / Kr 240,-

LØR 25. FEB. KL 19.00 STORSALEN / Kr 420,-

LØR 3. MARS kl 12.00 STORSALEN og FOAJÉEN / GRATIS

Det musikalske barneshowet Skrimmel-Skrammel startet som barne-TV-serie på NRK. Etter å ha spilt høsten på Chat Noir i Oslo, har de nå pakket med seg ballettsko, gitarer, vaskemaskiner og hesten for å synge og ha det moro på Bølgen!

I en årrekke har hun underholdt det norske folk fra både scenen og TV-skjermen. Nå har hun i tillegg klart å overtale tre av sine absolutte favorittgutter til å lage et humormusikalsk show. Resultatet har blitt en forrykende helaftens forestilling, fullstappet med sang, musikk, standup og gjenkjennelige figurer slik bare Linn kan spille dem. Se frem til en latterlig aften med Linn og gutta!
Med Linn Skåber, Trond Hanssen, Hans Petter Moen og Kim Wifladt.

UKM er en av landets største offentlige satsninger på ungdomskultur, og har pågått siden 1985. UKM er ingen konkurranse. Juryens utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet.

TV-serien var et populært program og hele familien samlet seg begeistret foran TV-skjermen for å bli tatt med til Skrimmel-Skrammel, det magiske og fargerike stedet for sang og musikkglede! Egner seg for barn fra 2 år og oppover. Anbefales hvis du liker: at barna dine koser seg glugg samtidig som du har det gøy du også

Skrimmel-Skrammel fremføres av guttene i cheezy keys

Anbefales hvis du liker: voldsom energi, lynkjappe replikker og herlige figurer kombinert med et latterlig høyt musikalsk nivå

HELE NORGES HUMORDRONNING!

De utvalgte deltakerne skal speile bredden i den lokale mønstringen. Premien for de som går videre er å få stå på en enda større scene, og treffe ungdommer fra andre deler av landet. Mer info på www.ukm.no Anbefales hvis du liker: talentfull ungdom og mangfold i utrykket

«Rampete suksess» Drammens Tidende Arrangør: Bølgen Kulturhus

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

Arrangør: Bølgen Kulturhus og Andre Buskvekster

Arrangør: Larvik kommune

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


16

BØLGEN VÅR 2012

BØLGEN VÅR 2012

SNURR FILM

LARVIK SAXOFON QUINTETT SWING & SWEET

MARIA MENA

TOR 8. MARS KL 18.30 FRE 9. MARS KL 18.00 og 20.00 STORSALEN / Kr 200,-

FRE 9. MARS KL 19.00 FOAJÉEN / Kr 130,-

LØR 10. MARS / KL. 19.00 / 20.00 konsertstart STORSALEN / Kr 375,FLATT GULV: 18 år / balkong: fri alder

av THOR HEYERDAHL VIDEREGÅENDE SKOLE

Fjorårets forestilling «Lyden av Livet» ble en stor suksess hvor superlativene sto i kø. Nå gjentas suksessen, denne gang med forestillingen «SNURR FILM!». Bli med inn i filmens magiske verden, og opplev noen av filmmusikkens kjente og mindre kjente øyeblikk. Elevene på musikk- og danselinja ved THVGS skaper på sin måte magiske øyeblikk på Bølgens scene, og viser at det bor massevis av talent i Larvik. Anbefales hvis du liker: Variert musikk og dans, boblende energi, litt alvor og mye humor.

Arrangør: Thor Heyerdahl videregående skole

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

Larvik Saxofon Quintett er et relativt nytt orkester med musikere kjent fra Larvik Storband, Gyldenløve Swingensemble og flere andre orkestre og profesjonelle besetninger.

17

«Stavernfestivalen hele året – på Bølgen!»

SPECIAL GUEST: JONAS ALASKA

JONAS ALASKA Det unge supertalentet Jonas Alaska fra Åmli i Aust Agder slapp i høst sitt selvtitulerte debutalbum i Norge, til strålende anmeldelser.

Orkesteret består av 5 saksofoner, bass, piano og slagverk og «svinger» innom kjente, tradisjonelle arrangementer med groovy rytmer og herlig storbandharmonier. Mange nye låter komplimenterer quintettens tradisjonelle repertoar. Kveldens konferansier er Kjell Åge Hansen som vil lose publikum igjennom en svingende kveld i Bølgens foajé.

MARIA MENA En av Nordens mest suksessrike artister er tilbake med sitt femte studioalbum, «Viktoria». Norsk-amerikanske Maria Mena har turnert for fulle hus, gjort flere av Europas største festivaler og figurert på hitlistene over størstedelen av kloden siden albumet «Cause and Effect» fra 2008. Hennes forrige album solgte til gull i Tyskland, Nederland, Sveits og Norge og hun ble også belønnet med Spellemannprisen for beste kvinnelige artist. Nå er vi så heldige at hun kommer til Bølgen!

Anbefales hvis du liker: harmonisk swingmusikk av godt, gammelt kaliber

Anbefales hvis du liker: drivende, vakre låter bestående av ærlige tekster og sjelden meloditeft

Arrangør: Larvik Saxofon Quintett

Arrangør: Bølgen Kulturhus og Stavernfestivalen / www.stavernfestivalen.no

Tross sin unge alder er han en utrolig dyktig tekstforfatter og låtskriver, med et særegent uttrykk og en sterk stemme. Etter radiohiten «In The Backseat», som tronet topp 5 på radiolistene i sommer, har Jonas blitt kjent for den fantastiske låten «October» som også ble en radiohit. Alaska er nominert til intet mindre enn 3 Spellemannpriser for 2011. Årets nykommer, tekstforfatter og mannlige artist! Anbefales hvis du liker: Paul Simon, John Lennon og Bob Dylan

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


18

BØLGEN VÅR 2012

MIKAEL WIEHE

BØLGEN VÅR 2012

19

KARIUS OG BAKTUS

SPLASHGIRL

TOR 15. MARS KL 19.30 STORSALEN / Kr 325,-

FRe 16. MARS KL 18.00 STORSALEN / Kr 165,-

SØN 18. MARS KL 19.30 BLÅBOKSEN / Kr 200,-

Etter 40 år som en av Sveriges beste låtskrivere, begir nå denne legenden av en låtskriver seg atter ut på veien. Mikael Wiehe er klar for å møte publikum på en omfattende nordenturné våren 2012, og et naturlig stopp på denne turneen er Bølgen Kulturhus!

Thorbjørn Egners 100-årsdag skal feires hele året, over hele landet. Denne våren må alle barn være forberedt på å få besøk av to energiske små karer som tar innersvingen på både liten og stor (… helt til tannlegen tar inner­ svingen på dem). Riksteatret viser den «originale» Karius og Baktus – tro mot Thorbjørn Egners historie og garantert godt barneteater. Jan Huse er forteller, og Karius og Baktus spilles av Linda Tørklep og Christine Stoesen.

Splashgirl er et av de mest spennende, unge instrumentalbandene fra Norge de siste årene. Med sitt tredje og til nå klart sterkeste album «Pressure», tar de enda et nytt, stort steg videre og åpner samtidig også opp dørene til flere nye, musikalske rom.«Sveriges elskede låtskriver på Nordenturné!»

De siste årene har vært en eneste kreativ rus for Mikael Wiehe. Det svært personlige albumet «Sånger från en inställd skilsmässa» ble fulgt opp av den rasende og politiske «Ta det tillbaka». Med sin formidable låtskriverteft skrev Wiehe låter og turnerte med en intensitet halvparten så gamle kollegaer antakelig misunte han. Etter denne intensive perioden valgte han i 2011 å ta det litt roligere før han nå kommer sterkt tilbake.

Gap opp! Passer for barn fra 3 år. Wiehes Dylan-inspirerte tekster handler ofte om politikk sett med folkets øyne, om det han mener er feil og urettferdig. Han var en nær venn av, og spilte ofte sammen med den nå avdøde Björn Afzelius. De spilte blant annet sammen i rockegruppen Hoola Bandoola Band.

Anbefales hvis du liker: barneklassikere og Thorbjørn Egners fantastiske univers

Anbefales hvis du liker: Leonard Cohen, Bob Dylan og Bjørn Afzelius

Ikke gjør som mora di sier!

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Arrangør: Riksteatret

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

Grunnstammen i bandet er akustisk, men trioen jobber også med enkel analog elektronikk. Den musikalske dynamikken er stor. Fra mørke dommedagslåter som flyter fremover som rennende tjære til det luftige og minimalistiske. Anbefales hvis du liker: pop-harmonier, droneimpro og minimalistisk komposisjon

Arrangør: Larvik Musikklubb

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


20

BØLGEN VÅR 2012

It don’t mean a thing if it ain’t got that swing…!

BØLGEN VÅR 2012

21

SPATRADISJONER I LARVIK HELT SIDEN 1843

Ladies & Gentlemen Swing it, LOVE IT, DIG IT

ØIVIND BLUNCK RETT OG SLETT

En festaften med storband og stjernevokalistene Kirsti Huke, Sinne Eeg, Odd René Andersen og Ingar Kristiansen

LADIES AND GENTLEMEN

SWING IT, LOVE IT, DIG’ IT!

FARGESPILL LARVIK

www.rikskonsertene.no

Med den unike Farriskilden som utgangspunkt fører Farris Bad tradisjonene videre med Nordens største og fineste mineral-spa. Rett utenfor din dør! MIDNATT-SPA fra kl 21.00–00.30 21. januar, 18. februar, 24. mars, og 21. april.

ONS 21. MARS KL 19.30 STORSALEN / KR 450,-

TOR 22. MARS KL 19.30 STORSALEN / KR 250,-

FRE 23. MARS KL 18.00 STORSALEN / KR 150,-

Øivind Blunck er Norges absolutt morsomste artist og samtidig er han en uforskammet dyktig sanger.

Vi reiser tilbake til New Yorks jazzklubber og blankpolerte dansegulv på den tiden da «the ladies of jazz» kunne kunsten å forføre, og nonchalante croonere visste hvordan de skulle smelte alle pikers hjerter. På scenen står fire stjernevokalister og et 12-manns jazzorkester med musikere fra Norge, Sverige og Danmark. Gled dere til en humørfylt, svingende og virtuos kveld med noen av våre ypperste skandinaviske jazzmusikere!

Fargespill Larvik presenterer for første gang en musikalsk forestilling med barn og unge fra 25 forskjellige land.

Han ble fort hele Norges Øivind med sine utrolig morsomme typer, fra den brautende Fridtjof til den beskjedne ugleimitatoren, bare for å nevne noen. De siste årene har han hatt kjempesuksesser på scenen med «Bare Gode Venner», «Fast Følge» og til sist «Sammen igjen». Det er grunn til å glede seg til Øivind Blunck Rett og Slett!

Anbefales hvis du liker: Duke Ellington, Count Basies storband og vokalister som Billie Holiday, Ray Charles og Ella Fitzgerald.

Anbefales hvis du liker: å le mye, hjertelig og inderlig!

hele norges øyvind!

Vi hyller swingjazzen og the good ol’ days!

Arrangør: Dizzie showteater

Arrangør: Rikskonsertene

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

Forestillingen er satt sammen av folkesanger, regler og dans som Fargespillaktørene bringer med seg fra sine land og kulturer.

SPA- OG TRENINGSMEDLEMSKAP Vi tilbyr fire ulike medlemskap, hvor du velger det som passer best for deg. Ta kontakt for mer informasjon. FARRIS BAD SIGNATURBEHANDLINGER Behandlingene er utviklet av Farris Bads terapeuter og gir deg en ny opplevelse i spa-verden. Ta deg tid til nytelse og velvære!

Når deres perler møter vår norske kultur får vi mulighet til å oppdage ikke bare det som er likt, men også mulighetene som ligger i at vi er forskjellige! Anbefales hvis du liker: Fengende rytmer, god musikk, fargesprakende folkedrakter og smittende smil!

Arrangør: Larvik kommune

Bestill nå på telefon 33 19 60 00, booking@farrisbad.no eller på www.farrisbad.no

SPA I HOTEL I MEETINGS I RESTAURANT I LOUNGE & BAR I ART GALLERY

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


22

BØLGEN VÅR 2012

BØLGEN VÅR 2012

23

SpareBank 1 Larvik er stor bidragsyter til kultur i ditt nærområde

Velkommen til store kulturopplevelser både vinter og vår!

KULTURHUSETBØLGEN

GLA’ SANG OG BEDEHUSKLANG LØR 24. MARS KL 18.00 Storsalen / KR 250,-

LØR 24. MARS kl 19.30 / KL 21.00 konsertstart FESTIVALTELTET (på parkeringsplassen) / KR 445,-

For andre år på rad arrangerer Kjerringvik Fellesforening «Gla’sang og bedehusklang», og Bølgens storstue vil igjen fylles med jublende toner.

NACHSPIEL I BLÅBOKSEN:

Gjester i år er den kjente artisten, og Aage Samuelsentolker, Jan Groth, og Frelsesarmens nasjonale mannskor Manssambandet.

Når folk skal beskrive fenomenet Kaizers Orchestra er det fire ord som pleier å gå igjen: oljefat, gassmaske, pumpeorgel og liveband. To av disse ordene har tilsynelatende ikke noe med musikk å gjøre, men det er bare tilsynelatende. Kaizers Orchestra er en helhetsopplevelse, et sekshodet monster, et grovt og samtidig finmasket maskineri, et velsmurt lokomotiv uten skinnegang, men med god fart og stødig retning. Bandet er nominert til Spellemannprisen 2011 for beste rock.

Anbefales hvis du liker: sang fra hjertet

www.s1bv.no

DU/ DET ÄR JAG SOM ÄR DÖDEN Kl 23.00 / KR 150,- (100,- med Kaizers billett)

I løpet av 2011-2013 presenterer bandet sitt mest ambisiøse prosjekt hittil, trilogien «Violeta, Violeta». En romantisk tragedie som sikter mot å presentere alle Kaizers musikalske fasetter, samt fortelle historien om Violeta, hennes mor Beatrice og hennes far Kenneth. Anbefales hvis du liker: temposterk rock og pop med bøttevis av energi, oljefat og pumpeorgel

Arrangør: Kjerringvik Fellesforening

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

«Få med deg et av Norges råeste liveband i et stort telt på utsiden av Bølgen!» Stavernfestivalen hele året – på Bølgen!

Sammen med et stort musikklag og orkester fra Telemark vil de ta oss med inn i den kristne sangskatten. Du får selvsagt anledning til å synge med.

Tlf. 02480

KAIZERS ORCHESTRA

Arrangør: Bølgen Kulturhus og Stavernfestivalen / www.stavernfestivalen.no

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


24

BØLGEN VÅR 2012

BØLGEN VÅR 2012

25

NYE BØLGER

DU / DET ÄR JAG SOM ÄR DÖDEN

THE LONG AND WINDING ROAD

NATTA, MAMMA!

LØR 24. MARS KL 23.00 BLÅBOKSEN / KR 150,- (100,- med Kaizers billett)

SØN 25. MARS KL 17.00 STORSALEN / KR 200,- barn under 16 år gratis

MAN 26. MARS KL 19.30 STORSALEN / KR 310,-

ONS 28. MARS KL 19.00 STORSALEN / KR 275,-

Pop-noir-trekløveret bak DU og Det är jag som är döden har gjort seg bemerket i inn og utland med sin særegne kombinasjon av melodiøs elektronisk pop og en kompromissløs, men inkluderende eksperimentvilje. De er spesielt kjent for sine forrykende liveshow med eksempelvis ståtrommer, twanggitar, en rekke grimme synthesizere og dobbel mannevokal. Med Larviks egen Jakob Langvik på vokal og gitar.

I 2012 er det 50 år siden The Beatles slapp sin første plate med singelen «Love me do». 50 år er gått, men fortsatt lever denne musikken, som spilles og lyttes til, av stadig nye musikkengasjerte generasjoner.

Natta, mamma! er en gripende samtale mellom mor og datter. En amerikansk samtidsklassiker av Marsha Norman, med den høyt hengende Pulitzer-prisen som et vitneprov om hvilken kvalitet og innsikt som ligger i stoffet.

Christopher Nielsen er tilbake på scenen! En kleptoman, multimisbrukt rusmisbruker med voldelige tendenser. En homofil katolikknarkis. En junkie som drømmer om å bli verdensmester i overdose. Alle søker hjelp hos en gestaltterapeut med en mørk hemmelighet.

Stavern Agnes Musikkorps markerer disse 50 årene med denne konserten som utelukkende vil bestå av Beatles musikk. Flere av stykkene er arrangert av Thor Petter Thomsen, korpsets meget dyktige dirigent. Han er selv en stor Beatles-entusiast og Beatles-kjenner, og vil også være konsertens konferansier.

Det legges opp til «ettersnakk» i forbindelse med forestillingen.

«DU høres ut som om David Bowie prøvesynger for en supergruppe laget på rester av Ultravox og Talking Heads» DN lørdag

Anbefales hvis du liker: The Beatles

«Et av de mest gripende og tankevekkende dramaer i nyere teaterhistorie» The New York Times

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Arrangør: Stavern Agnes Musikkorps

Anbefales hvis du liker: nykokte, fuzzanimerte naturbetraktninger på en seng av aspeløvspop

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

entropi

STAFYLOKOKKTRIOLOGIEN II

50 ÅR MED THE BEATLES

Anbefales hvis du liker: teater som gir ettertanke

Christopher Nielsen (f. 1963) er en av Norges beste og mest originale serieskapere. I 2008 debuterte han som dramatiker med musikalen «Verdiløse menn», som ble en av de største suksessene i Nationaltheatrets historie.

«STERKT OG SÅRT» VG Anbefales hvis du liker: Christopher Nielsens rufsete og rocka univers

GRUPPETERAPI MED CHRISTOPHER NIELSEN Arrangør: Riksteatret

Arrangør: Teater Ibsen i samarbeid med Nationaltheatret

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


www.volkswagen.no

www.esab.no

HUGO CABRET 16. MARS

ISTID 4: KONTINENTER PÅ AVVEIE 4. JULI

6. APRIL

KON-TIKI 24. AUG.

THE DICTATOR 16. MAI

AMERICAN PIE: REUNION 13. APRIL

TITANIC (3D) 27. APRIL

25. MAI

1. JUNI

20. JUNI

G.I. JOE: RETALIATION 3. JULI

THE AMAZING SPIDERMAN 4. JULI

ISTID 4: KONTINENTER PÅ AVVEIE 3. AUG.

MADAGASKAR 3: FULL RULLE I EUROPA 24. AUG.

KON-TIKI

SENIORKINO: Hver onsdag kl 13.00 viser vi film for den eldre garde. Her velger vi filmer fra det aktuelle programmet som vi håper vil falle i smak. Billetter kr 80,-.

KINOBURSDAG PÅ BØLGEN KINO Pris fra kr 80 per person. Fri tilgang til eget rom med forbehold om ledig kapasitet. Kontakt billett@kulturhusetbolgen.no eller tlf.: 33 17 24 00 for mer informasjon.

Elveveien 21, Larvik Tlf.: 24 03 11 80

PROGRAMKALENDER

16. MARS

Nå står de nyeste modellene av kompakt SUV modellen Tiguan klar. Den største nyheten er at Tiguan nå også er tilgjengelig med forhjulstrekk og dermed blir et prisgunstig alternativ til de som ønsker å sitte høyt i en ny og tøff modell. Nye Golf Cabriolet kan også nytes hos oss, og flere nyheter kommer i løpet av høsten.

NAPP UT OG HENG OPP! Kulturprogrammet finner du på baksiden

27. JAN.

10. FEB.

STAR WARS: EPISODE 1 DEN SKJULTE TRUSSEL (3D)

THE DICTATOR

THE AVENGERS

HANSEL AND GRETEL: WITCH HUNTERS

THE DARK KNIGHT RISES

2. MARS

KOMPANI ORHEIM

PROMETHEUS

16. MAI

HUGO CABRET

BABYKINO:

2. MARS

DEN STORE KINODAGEN 2012

Hver onsdag kl 12.45 viser vi babykino på Bølgen i dempede omgivelser. Det vises film fra vårt aktuelle program, og her er det lov til å spise, drikke, skifte bleier, sove og skrike. Vogner/ understell må plasseres i gangen utenfor kinosalen grunnet brannforskrifter. Billetter kr 80,- .

Velkommen!

MISSION: IMPOSSIBLE GHOST PROTOCOL

UTVALG AV FILMER SOM KOMMER VINTER/VÅR/SOMMER 2012

Møller Bil Larvik er områdets nye storstue for Volkswagen. Vi vil alltid ha de nyeste modellene utstilt hos oss, og vi er en fullservicebedrift som også tilbyr alle verkstedstjenester for Volkswagen og Audi samt delelager med dekkhotell.

Kjøp 1-3 på Blu-ray!

Den store kinodagen arrangeres alltid den første lørdagen i november, som i år blir lørdag 3. november. Dette er en festdag for publikum med halv pris på kinobillettene, aktiviteter og moro. Program kommer senere.

LES MER OM ALLE FILMENE PÅ WWW.BØLGEN.NO ELLER WWW.FILMWEB.NO

KREMT

Opplev de nyeste modellene fra Volkswagen hos oss!


KREMT

FOAJÉEN STORSALEN BØLGEN1

19.00 17.00 19.30 12.00 KL 18.00 17.00/19.00 13.00 18.00 19.00 20.00 19.30 19.00 21.00 20.00 14.00 19.00 19.00 KL 12.00 18.30 18.00/20.00 19.00 19.00 19.30 18.00 19.30 19.30 19.30 18.00 18.00

19.30 23.00 17.00 19.30 19.00 KL 19.00

12.00 18.00 19.30 18.00 19.00 KL 21.00 18.30 12.00 18.30 10.00/ 14.30 21.30 KL 21.00 12.00 KL 19.30 19.30 19.30 19.30

BØLGENS MGP FEST - TALENTKONKURRANSE/LIVEBAND/DJ LARVIK GITARFESTIVAL 2012 ARTIST 100 MENN I BØLGEN - 5 MANNSKOR SWEET CHILD OF TIME - BRUNLA UNGDOMSSKOLE YELLOW SNOW FESTIVAL OPERA PÅ KINO: GOTTERDAMMERUNG RIKSKONSERTENE: ABSOLUTT OPERA RIKSTEATRET: A DANCE TRIBUTE TO PING PONG ØYSTEIN SUNDE «MEN DA MÅ DU HA» JØRGEN SKAVLAN «FRISK NOK FOR LIVET» NYE BØLGER: RAZIKA RIKSKONSERTENE: ANNBJØRG LIEN «KHOOM LOY» SKRIMMEL SKRAMMEL - FRA NRK BARNE-TV OPERA PÅ KINO: ERNANI LINN OG GUTTA ARTIST UNGDOMMENS KULTURMØNSTRING I LARVIK SNURR FILM - THVGS SNURR FILM - THVGS LARVIK SAXOFON QUINTETT «SWING & SWEET» MARIA MENA & SPECIAL GUEST: JONAS ALASKA MIKAEL WIEHE RIKSTEATRET: KARIUS OG BAKTUS SPLASHGIRL ØIVIND BLUNCK «RETT OG SLETT» RIKSKONSERTENE: LADIES AND GENTLEMEN FARGESPILL LARVIK GLA'SANG OG BEDEHUSKLANG

KAIZERS ORCHESTRA NYE BØLGER: DU/DET ÄR JAG SOM ER DÖDEN THE LONG AND WINDING ROAD - STAVERN AGNES MUSIKKORPS RIKSTEATRET: NATTA, MAMMA! TEATER IBSEN: ENTROPI ARTIST OPERA PÅ KINO: MANON OLE BØRUD OG LARVIK STORBAND

FANGEN FRA ROTTEHOLMEN - TEATER IBSEN/LARVIK KULTURSKOLE/STUDIO NILLE 18.00 12.00

FINALE MGP LOKAL

FANGEN FRA ROTTEHOLMEN - TEATER IBSEN/LARVIK KULTURSKOLE/STUDIO NILLE 18.00

19.00

ERIK THORSTVEDT «KAN VI LÆRE NOE AV MENN I KORTE BUKSER?»

OPERA PÅ KINO: LA TRAVIATA UKM FYLKESMØNSTRING FOR VESTFOLD UKM FYLKESMØNSTRING FOR VESTFOLD DRØMMENS PRIS MED MARTIN BENGTSSON RIKSTEATRET: ANNA KARENINA TEATER IBSEN: DEN LILLE PRINSEN UNG SYMFONI OG VESTFOLD SYMFONIORKESTER - KLASSISK KONSERT ARTIST LISE KARLSNES SLIPP SANGERNE LØS - TJØLLING SANGFORENING KVALITET I OPPVEKSTDAGEN 2012 – RØD TRÅD I LÆRINGSMILJØ DANSELYST - STUDIO NILLE, TH.VGS, LA SALLE DE DANSE KRUT-X OG VANNETS VEIER HILDE DAHL OG EIRIK NÆSS ARTIST NYE BØLGER: JENNY HVAL NM I SKOLEKORPS ARTIST HANNE OG TRE TENORER - SOMMERENS VAKRESTE EVENTYR! HANNE OG TRE TENORER - SOMMERENS VAKRESTE EVENTYR! HANNE OG TRE TENORER - SOMMERENS VAKRESTE EVENTYR! HANNE OG TRE TENORER - SOMMERENS VAKRESTE EVENTYR!

MAN 23/1 TORS 26/1 FRE 27/1 LØR 28/1 FEBRUAR SØN 5/2 TORS 9/2 LØR 11/2 LØR 11/2 SØN 12/2 TIRS 14/2 ONS 15/2 TORS 16/2 FRE 17/2 FRE 17/2 LØR 25/2 LØR 25/2 LØR 25/2 MARS LØR 3/3 TORS 8/3 FRE 9/3 FRE 9/3 LØR 10/3 TORS 15/3 FRE 16/3 SØN 18/3 ONS 21/3 TORS 22/3 FRE 23/3 LØR 24/3

LØR 24/3 LØR 24/3 SØN 25/3 MAN 26/3 ONS 28/3 APRIL LØR 7/4 LØR 14/4 LØR 14/4 SØN 15/4 LØR 14/4 LØR 21/4 SØN 22/4 MAN 23/4 TIRS 24/4 TORS 26/4 LØR 28/4 MAI FRE 4/5 LØR 5/5 TIRS 8/5 LØR 12/5 MAN 21/5 LØR 26/5 JUNI LØR 16/6 LØR 23/6 JULI ONS 4/7 TORS 5/7 FRE 6/7 LØR 7/7

STORSALEN

STORSALEN

STORSALEN

STORSALEN

SAL

STORSALEN

BLÅBOKSEN

SAL

BLÅBOKSEN

STORSALEN

STORSALEN

GALLERIET

STORSALEN

BLÅBOKSEN

SAL

STORSALEN

STORSALEN

STORSALEN

STORSALEN

HELE BØLGEN

HELE BØLGEN

BØLGEN1

SAL

STORSALEN

STORSALEN

STORSALEN

BLÅBOKSEN

FESTIVALTELTET

STORSALEN

STORSALEN

STORSALEN

STORSALEN

BLÅBOKSEN

STORSALEN

STORSALEN

STORSALEN-FLATT GULV

FOAJÉEN

STORSALEN

STORSALEN

STORSALEN/FOAJÉEN

SAL

STORSALEN

BØLGEN1

STORSALEN

STORSALEN

BLÅBOKSEN

STORSALEN

STORSALEN

STORSALEN

STORSALEN

BØLGEN1

HELE BØLGEN

STORSALEN

FOAJÉEN/STORSALEN

SAL

STORSALEN

FOAJÉEN

STORSALEN

STORSALEN

BØLGEN1

395,-

395,-

395,-

395,-

BILLETTPRIS

100,-

150,-

BILLETTPRIS

160,-

GRATIS

230,-

GRATIS

190,-

175,-

BILLETTPRIS

215,-

175,-

365,-

300,-

TBA

TBA

200,-

150,-

200,-

150,-

200,-

BILLETTPRIS

275,-

310,-

200,-

150,- (100,-)

445,-

250,-

150,-

250,-

450,-

200,-

165,-

325,-

375,-

130,-

200,-

200,-

GRATIS

BILLETTPRIS

420,-

200,-

240,-

220,-

150,-

275,-

500,-

235,-

280,-

200,-

400,-

100,-

150,-

BILLETTPRIS

420,-

150,-

GRATIS

275,-

200,-

325,-

BILLETTPRIS

WWW.BØLGEN.NO

Alltid oppdatert program, billetter m.m:

BARNEBØLGEN Se side 42 / NYE BØLGER Se side 43 / FOAJÉKONSERTER Se side 44 / GALLERI BØLGEN Se side 48 / PENSJONISTUNIVERSITETET Se side 49 / TORSDAGSQUIZ (hver torsdag) Se side 50 /

22.00

STORSALEN

19.00

OPERA PÅ KINO: THE ENCHANTED ISLAND

LØR 21/1

STORSALEN

21.00

THOMAS DYBDAHL AKUSTISK MED GJESTER

FRE 20/1

SAL

KL

ARTIST

JANUAR

PROGRAMVÅR2012


PROGRAMKALENDER

foto: Hans Georg Andersen

NAPP UT OG HENG OPP! Kulturprogrammet finner du på baksiden

HUGO CABRET 16. MARS

ISTID 4: KONTINENTER PÅ AVVEIE 4. JULI

KON-TIKI 24. AUG.

THE DICTATOR 16. MAI

lør 14. april KL 22.00 FOAJÉEN / kr 200,En forrykende høststorm raser ute i havgapet. En rekke underlige mennesker søker husly på godset til grev Lauritz Vigen. Til slutt er de elleve mennesker som blir sittende isolert. Den sist ankomne av dem er politi­ inspektør Klosett som kommer for å varsle om at en farlig fange har rømt fra fengselet på Rotteholmen. Så blir en av gjestene drept, og de forstår at den rømte morderen er midt i blant dem…


Husker du «Babylon Sisters» og «Green Earrings»? Låtene gikk hyppig på «vestkystbyen» Larviks diskoteker på 70- og 80-tallet.

27. JAN.

10. FEB.

6. APRIL

AMERICAN PIE: REUNION 13. APRIL

TITANIC (3D)

20. JUNI

Arrangør: Teater Ibsen, Larvik kulturskole og Stiftelsen Studio Nille

Arrangør: Larvik Storband

THE DICTATOR

1. JUNI

25. MAI

16. MAI

HANSEL AND GRETEL: WITCH HUNTERS

THE DARK KNIGHT RISES

16. MARS

Pris fra kr 80 per person. Fri tilgang til eget rom med forbehold om ledig kapasitet. Kontakt billett@kulturhusetbolgen.no eller tlf.: 33 17 24 00 for mer informasjon.

Kjøp 1-3 på Blu-ray!

Hver onsdag kl 13.00 viser vi film for den eldre garde. Her velger vi filmer fra det aktuelle programmet som vi håper vil falle i smak. Billetter kr 80,-.

KON-TIKI

24. AUG.

MADAGASKAR 3: FULL RULLE I EUROPA

3. AUG.

KOMPANI ORHEIM

PROMETHEUS

SENIORKINO:

2. MARS

HUGO CABRET

BABYKINO:

ISTID 4: KONTINENTER PÅ AVVEIE

4. JULI

THE AMAZING SPIDERMAN

3. JULI

G.I. JOE: RETALIATION

Anbefales hvis du liker: 70-og 80-tallet, kvalitet og groovy greier.

DEN STORE KINODAGEN 2012

27. APRIL

Bli med i den elleville jakten på fangen fra Rotteholmen!

KINOBURSDAG PÅ BØLGEN KINO

THE AVENGERS

Anbefales hvis du liker: spennende historier dramatisert av talentfulle barn og unge

Byens storband tar denne gangen for seg to av Westcoast-musikkens store profiler, det kreative bandet Steely Dan og den fenomenale vokalisten og komponisten Gino Vannelli. Ole Børud er den selvsagte vokalisten til å fremføre dette materialet. Ole spilte i Las Vegas i høst, og deltar også på en hyllestplate til vestkystmusikkens «sjef», David Foster til Fosters store begeistring.

Hver onsdag kl 12.45 viser vi babykino på Bølgen i dempede omgivelser. Det vises film fra vårt aktuelle program, og her er det lov til å spise, drikke, skifte bleier, sove og skrike. Vogner/ understell må plasseres i gangen utenfor kinosalen grunnet brannforskrifter. Billetter kr 80,- .

2. MARS

STAR WARS: EPISODE 1 DEN SKJULTE TRUSSEL (3D)

MISSION: IMPOSSIBLE GHOST PROTOCOL

UTVALG AV FILMER SOM KOMMER VINTER/VÅR/SOMMER 2012

LØR 14. og søn 15. APRIL KL 18.00 STORSALEN / KR 150,-

Den store kinodagen arrangeres alltid den første lørdagen i november, som i år blir lørdag 3. november. Dette er en festdag for publikum med halv pris på kinobillettene, aktiviteter og moro. Program kommer senere.

LES MER OM ALLE FILMENE PÅ WWW.BØLGEN.NO ELLER WWW.FILMWEB.NO

KREMT

LARVIK KULTURSKOLE OG STIFTELSEN STUDIO NILLE

LARVIK STORBAND OG OLE BØRUD

FANGEN FRA ROTTEHOLMEN

31 BØLGEN VÅR 2012

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


BØLGEN VÅR 2012

BØLGEN VÅR 2012

33

foto: Peder Torp Mathisen

32

UKM FYLKESMØNSTRING

DRØMMENS PRIS

ANNA KARENINA

DEN LILLE PRINSEN

Lør 21. OG søn 22. APRIL HELE DAGEN FOAJÉEN

MAN 23. APRIL KL. 18.00 STORSALEN / KR 300,-

TIRS 24. APRIL KL 19.30 STORSALEN / KR 365,-

TOR 26. APRIL KL 18.00 STORSALEN / KR 175,-

For første gang kommer UKMs fylkesmønstring til Larvik. UKM Vestfold er i år 25 år og feirer det med en storslagen mønstring i Bølgen. Her kommer talentfulle ungdommer som har gått videre fra lokalmønstringer i hele Vestfold.

Hvor langt er du villig til å gå for å oppnå drømmen? Hva gjør du når det som betydde alt ikke gir mening lenger? Martin Bengtsson var et av Sveriges største fotballfunn. Stjerne på guttelandslaget. Proff i Italia. Hvorfor forsøkte han da å ta sitt eget liv?

Anna møter Vronskij. Hjertene deres står i lys lue, de er besatt av lykke. Hun ofrer sin sosiale status for å være hos den hun elsker. Men det gjør vondt, og det får konsekvenser. Nå kan du oppleve teaterversjonen med Gørild Mauseth i tittelrollen og et solid ensemble på scenen. Regien er ved Morten Borgersen som nylig hadde suksess med Sangen om den røde rubin. Hva skjer når du lar deg styre av lidenskapen? Og hva skjer når du ikke gjør det?

Boken DEN LILLE PRINSEN ses på som et nasjonalepos i Frankrike, og gjorde forfatteren Antoine de SaintExupéry så kjent at han figurerte på 50-franc seddelen. Helt siden utgivelsen i 1943 har historien tatt leserne med på en dannelsesreise som har åpnet en ny forunderlig verden for både barn og voksne.

av martin bengtsson

dramatisert av teater ibsen

FOR VESTFOLD

UKM er en av landets største offentlige satsninger på ungdomskultur, og har pågått siden 1985. UKM er ingen konkurranse. Juryens utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet. Mer info på www.ukm.no

Dette foredraget handler om å sette seg et mål og gjøre alt for å nå det. Drømmens pris påvirker dine tanker og følelser.

Anbefales hvis du liker: talentfull ungdom og mangfold i uttrykket

Anbefales hvis du liker: Foredrag som har fokus på personlige tenkemåte og hvordan du kan være med å påvirke andre positivt i hverdagen.

For første gang i Larvik!

Nå kommer han til bølgen med sin historie!

EN GLØDENDE KJÆRLIGHETSHISTORIE AV LEO TOLSTOJ

DEN FRANSKE KLASSIKEREN FRA 1943

Arrangør: Larvik kommune, Vestfold fylkeskommune, Kultur og folkehelse

Arrangør: Vestfold fotballkrets

Arrangør: Riksteatret

Arrangør: Teater Ibsen

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

Anbefales hvis du liker: kjærlighet og lidenskap servert med faglig tyngde fra scenen

Prinsen er på reise fra sin bitte lille planet, Asteroide B-612. I sin jakt på en venn skjønner prinsen hva som er viktig og hva som er vanskelig i livet. Anbefales hvis du liker: magiske forestillinger som drysser litt drømmestøv over hverdagen

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


34

BØLGEN VÅR 2012

BØLGEN VÅR 2012

UNG SYMFONI OG VESTFOLD SYMFONI­ ORKESTER

LISE KARLSNES

lør 28. april kl 19.00 STORSALEN / kr 215,Klassisk konsert med verker av bl.a Svendsen, Tveit, Sibelius, Barber og Brahms. Solist på fiolin er Gina McCormack fra England. Først ut er Ung Symfoni med en egen avdeling, deretter fremfører begge orkestrene Finlandia av Sibelius sammen. Til slutt fremfører Vestfold Symfoniorkester sin avdeling med Barbers fiolinkonsert og Brahms Symfoni nr 2. Anbefales hvis du liker: klassiske opplevelser fremført av symfoniske orkestre

Arrangør: Vestfold Symfoniorkester

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

35

SLIPP SANGERNE LØS - DET ER VÅR!

DANSELYST

FRE 4. MAI KL 21.00 BLÅBOKSEN / KR 150,-

LØR 5. MAI KL 18.30 STORSALEN / KR 190,-

LØR 12. MAI KL 18.30 STORSALEN / KR 230,-

Lise Karlsnes opplevde massiv suksess som karismatisk frontfigur i bandet Briskeby fra 2001 til 2007. Hun er nå godt etablert som et tydelig musikk- og moteikon, og de siste årene har hun blant annet jobbet målrettet med materialet til sitt etterlengtede solo debut album.

Assosiasjoner til en løssluppen svensk film? Koret vil faktisk fremføre en variant av kjenningsmelodien.

Stiftelsen Studio Nille presenterer Danseforestillingen «Danselyst» i samarbeid med Danselinja ved Thor Heyerdahl vidr. skole og La salle de Danse. Forestillingen viser koreografier i forskjellige dansestiler som blant annet jazz, moderne, hip hop, Gaga style og show.

TJØLLING SANGFORENING

2012 starter som et fyrverkeri uten like. Hennes nye album «Dance or Die!» slippes parallelt med deltakelse i Melodi Grand Prix. Med nytt band, nye moves og ett energisk liveshow, vil publikum kun stå igjen med med en mulighet: Dance or Die!

Tjølling Sangforening vil formidle sanger fra hjertet – løst og ledig – som kor og i grupper. Sanger med humør - som «Don’t Worry, be happy» og «I sing, You sing». Sanger med følelser – Stevie Wonder og John Høiby. Sanger med et dypere budskap, som Erik Bye’s «Blå salme».

STUDIO NILLE, THVGS OG LA SALLE DE DANSE

Musikalske venner er Nils Mathisen med band og Roy Einar Dreng.

Kom å se de unge flotte danseelevene i Kompaniet Kick Off, Aspirantkompaniet, kompaniet Edge fra Horten og 1. og 2. trinn ved danselinja på Thor Heyerdahl videregående skole i skjønn forening, som gnistrer av entusiastisk samarbeid!

Anbefales hvis du liker: fengende og dansbar pop i trendy innpakning

Anbefales hvis du liker: korsang som får deg i godt humør!

Anbefales hvis du liker: ambisiøse unge danseelever i fri utfoldelse

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Arrangør: Tjølling Sangforening

Arrangør: Stiftelsen Studio Nille

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


36

BØLGEN VÅR 2012

BØLGEN VÅR 2012

37

NYE BØLGER

KRUt-X OG VANNETS VEIER

HILDE DAHL OG EIRIK NÆSS

JENNY HVAL

NM I SKOLEKORPS

MAN 21. MAI KL 10.00 og 14.30 STORSALEN / GRATIS

LØR 26. MAI KL 21.30 BLÅBOKSEN / KR 160,-

LØR 16. JUNI KL 21.00 BLÅBOKSEN / KR 150,-

LØR 23. JUNI kl 12.00 STORSALEN / KR 100,-

KRUt-prosjektet er en stor utviklingssatsning for musikk- og kulturskoler i Norden. Som en del av dette prosjektet gjennomføres en stor forestilling, krutXperimentet. Dette er et forsøk på å prøve å finne andre former for kunstnerisk virksomhet med lærere og elever i samspill. Vannets veier leder oss gjennom orkestermusikk og et fabulerende og agerende kor som veivisere fra sted til sted i de nordiske landene. På vår vei møter vi vannets sterke krefter…

Hilde Dahl hadde albumrelease i en smekkfull Blåboks med fantastisk stemning i oktober. Ifølge Østlandsposten «skapte hun magi», og med samme band og en rykende fersk live-EP i bagasjen ligger det an til topp stemning også denne gangen. Her bør man kjenne sin besøkelsestid!

Jenny Hval har allerede skapt betydelige bølger i Norge med sine to foregående album, begge lansert under navnet Rockettothesky. Hennes nye album «Viscera» har nylig høstet strålende kritikker internasjonalt.

I tillegg får vi denne kvelden platerelease med Eric Ness Trio, som spiller før Hilde. Eirik Næss fra Larvik er bosatt i London hvor han for tiden gjør konserter til strålende kritikker!

Anbefales hvis du liker: Profesjonelle kunstnere i samspill med elever i et vannfall av musikk, dans, drama og visuell kunst.

Anbefales hvis du liker: fløyelsjazz, glamjazz, poppa jazz og jazz på trass

STOR FORESTILLING MED BARN FRA FLERE LAND

2 x albumrelease på en og samme konsert!

Arrangør: Norsk Kulturskoleråd

Arrangør: Lars Støvland

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

Jenny Hval har siden 2004 skrevet og fremført musikk som blander utfordrende, åpne og drømmende teksturer, med direkte tekster inspirert av new music og samtidspoesi, samt en dæsj popmusikk. Anbefales hvis du liker: Radiohead, PJ Harvey og Anja Garbarek

Billetter kjøpes ved inngangen og er gyldige på alle konkurransearenaer hele helgen

Larvik fylles av korps, og det er ventet ca. 2000 musikanter og drillere til byen. Det foregår konkurranser på Kulturskolen, Arena Larvik og i Bølgen kulturhus. I tillegg er HMK Gardes Musikkorps invitert. I Bølgen foregår første og andre divisjon skolekorps janitsjar lørdag 23. juni. Her vil du kunne oppleve Norges aller beste skolekorps. Flere av disse korpsene holder et så høyt nivå at de kunne hevdet seg i konkurranse med de beste voksenkorpsene! Anbefales hvis du liker: rungende korpsmusikk fremført av unge talenter

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Arrangør: NMF-sør

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


38

BØLGEN VÅR 2012

SMS-varsling gir deg SMS-varsling gir deg kontroll på pengebruken! kontroll på pengebruken! Du oppretter tjenesten i nettbanken, Dudet oppretter tjenesten nettbanken, og koster kun kr. 1,- ipr. melding! og det koster kun kr. 1,- pr. melding!

HANNE OG TRE TENORER

«Sommerens vakreste eventyr – kun på Bølgen!»

ONS–LØR 4.–7. JULI KL 19.30 STORSALEN / KR 395,En storslått og hjertevarm sommerkonsert, annerledes alt annet du har sett! Her blir du dratt inn i en gripende historie fra en ramsalt kystnorsk virkelighet. Den river i hjertet ditt, men treffer samtidig lattermusklene med slagferdighet og intelligens. Den er aldri diktet, men blitt til gjennom historier og opplevelser fra kystfolk det er verdt å lytte til. Med Hanne Krogh og tre av operaverdens aller største stemmer, stjernetenorene Thomas Ruud, Marius Roth Christensen og Nils Harald Sødal. Hanne og Tre Tenorer har hittil kun eksistert ved juletider. Men nå skal de også springe frem i full blomstring under sommersolen, og dette kan kun oppleves på Bølgen! Urpremiere i Bølgens storsal onsdag 4. juli kl 19.30. Anbefales hvis du liker: store musikkopplevelser krydret med meningsfulle og morsomme historier

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

Sigurds gate 1 Tlf.:Sigurds 33 11 28 001 gate www.larvikbanken.no Tlf.: 33 11 28 00 www.larvikbanken.no


BØLGEN VÅR 2012

41

DIAMANTER skaper følelser.....

k e k ussk illllee ! us till ! HHu esstti rrdd!H es ord b b bbe boo åå ulleeb å jule jju

The one hundred” diamantring Tot 0.33 ct kr 10.900,-

• KLAR TIL BRUK • UnngåR RåTesKAdeR • LITe vedLIKehoLd • KAn oveRmALes/BeIses

Omega Constellation m/ diamanter Kr 30.100,-

33––12 14 71 faks: 33 12 14 72 Tlf: 33 33 12 12 Tlf: 14 71 71 faks: 33–12 12 14 72 72 Tlf: 14 faks: 33 14 e-post: post@becksbrasserie.no e-post: post@becksbrasserie.no post@becksbrasserie.no e-post: www.becksbrasserie.no www.becksbrasserie.no www.becksbrasserie.no Åpent Åpent alle dageralle dager Åpent alle dager

BECKS BECKS BARBAR 33 12 14 75 Tlf: 33 33 12 12 Tlf: 14 75 75 Tlf: 14 Åpent Åpent alle alle dageralle dager Åpent dager

Siden 1851

www.becksbar.no Ytterst på Fritzøe Brygge vis á vis Bølgen Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


42

BØLGEN VÅR 2012

BØLGEN VÅR 2012

43

Du finner flere arrangementer for barn og unge i programmet:

barnebølgen Barn og unge på Bølgen For mange familier er Barnebølgen blitt et lite rituale. Først en morsom kulturopplevelse for hele familien, og så en matbit til de små, og kaffe til far eller bestemor. Denne våren er det mye dansing for barna i Blåboksen, og en film utenom det vanlige... Barnebølgen passer for barn fra 2–3 år og oppover. Barnebølgen holder til i Blåboks, koster 50,- pr snute og billettene kjøper du i billettluka på Bølgen. Barn under 2 år - gratis. Velkommen skal dere være!

Lør 11. feb.

Family reggae disco - Galleriet kl 12.00 - 15.00 Family Reggae Disco byr på dansbare rytmer med DJ Dominic Reuben, sirkusskole og ansiktsmaling. Det hele begynte som et fast konsept på teaterbåten MS Innvik i Oslo i 2005, og familiedisco viste seg å bli en strålende suksess som også har turnert rundt i Norge. I tillegg til DJ består denne kreative gjengen av sjongløren Leon og kunstneren Alando Bernard. Leon Jungreuthmeyer er opprinelig fra London, og har lang erfaring som sjonglørlærer og underholder. Sirkusskolen fokuserer på å forbedre selvtillit, balanse og koordinasjon og passer i følge læreren for alle uansett alder. Så her er det bare å møte opp og la seg utfordre og underholde! Som en ekstra spiss på dagen tilbyr også Family Reggae Disco ansiktsmaling, og det er det kunstneren Alando Bernard fra Jamaica som står for. Han har vært fast ansiktsmaler siden oppstarten i 2005, og vi spår mange glade og fargerike barnefjes denne dagen. Lør 10. mars

FINALE MGP LOKAL TOR 26. JAN. KL 17.00 SWEET CHILD OF TIME TOR 9. FEB. KL 17.00 OG 19.00 SKRIMMEL SKRAMMEL LØR 25. FEB. KL. 14.00 UNGDOMMENS KULTURMØNSTRING I LARVIK LØR 3. MARS KL 12.00

SNURR FILM TOR 8. MARS KL 18.30 FRE 9. MARS KL 18.00 OG 20.00

UKM FYLKESMØNSTRING FOR VESTFOLD 21. – 22. APRIL KL 12.00

KARIUS OG BAKTUS FRE 16. MARS KL 18.00

DEN LILLE PRINSEN TOR 26. APRIL KL 18.00

FARGESPILL LARVIK FRE 23. MARS KL 18.00

DANSELYST LØR 12. MAI KL 18.30

FANGEN FRA ROTTEHOLMEN LØR 14. APRIL KL 18.00 SØN 15. APRIL KL 18.00

KRUt-X OG VANNETS VEIER MAN 21. MAI KL 10.00 OG 14.30

Oppdatert program finner du på www.bølgen.no

NM I SKOLEKORPS LØR 23. JUNI KL 12.00

nye bølger Vi åpner Blåboksen for nye, lovende artister og band i konsertserien Nye Bølger. Dette er konserter der du får sjansen til å bli kjent med noe av det som rører seg under vannskorpa i norsk musikkliv og oppdage nye favoritter. Konsertserien er støttet av Norsk kulturråd og Fond for utøvende kunstnere.

Honeytraps Honeytraps er et band fra Oslo som spiller pop det går an å danse skikkelig til! Musikken de skal spille for oss er ekte hoppe-sprette-rulle rundt-dansebasspop, du vet, sånn musikk som man bare ikke klarer å stå stille til! Bandet består av Endre Thesen Harnes, Kjartan Tollefsen Laupstad, Øystein Falch Alsos, Simen Herning og Magnus Dahle Knudsen.

Fre 17. feb. kl 21.00 / 150,-

Razika Razikasingelen «Vondt i hjertet» fanget fort Bølgens interesse, og da vi selv hørte bandet, visste vi at Larvikspublikummet fortjente en god dose av dette storarta bandet! Razika er en kompromissløs blanding av indie, ska og punk med sine rett fra levra tekster på både engelsk og norsk

Lør 24. mars

Stumfilmkonsert med DU i samarbeid med Barnas Cinematek

Lør 24. mars kl 23.00 / 150,- (100,- med Kaizers billett)

Poporkesteret DU framfører sin nykomponerte musikk til til den restaurerte stumfilmkomedien «Fatty på nye eventyr» fra 1918. Musikken kler filmen, fremført på gryter, lokk og spaghetti. I kombinasjon med Fatty Arbuckle som vågal kokk og Buster Keaton som frekk servitør, er dette nødt til å bli en sprø(stekt) opplevelse. Bli med og opplev en annerledes tilberedning av stumfilm og lyd! Til dessert serverer bandet musikalske småretter i barnediskoen.

DU / DET ÄR JAG SOM ÄR DÖDEN Pop-noir-trekløveret bak DU/ Det är jag som är döden har gjort seg bemerket i inn og utland med sin særegne kombinasjon av melodiøs elektronisk pop og en kompromissløs, men inkluderende eksperimentvilje. De er spesielt kjent for sine forrykende liveshow.

Lør 5. mai

JENNY HVAL

Lør 16. juni kl 21.00 / 150,-

OVERRASKELSE! - info kommer senere

Komplett program finner du på www.bølgen.no Arrangør: Bølgen Kulturhus

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

Jenny Hval har allerede skapt betydelige bølger i Norge med sine to foregående album, begge lansert under navnet Rockettothesky. Hennes nye album «Viscera» har nylig høstet strålende kritikker internasjonalt.

Konsertene koster kr 150. Fri aldersgrense. Arrangør: Bølgen Kulturhus

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


44

BØLGEN VÅR 2012

BØLGEN VÅR 2012

foajékonserter

Opera på kino

Konsertene på lørdager i foajéen er gratis og har blitt svært populært både blandt utøverne og publikum. Blir magen sulten eller halsen tørst, står Sanden for servering i hele foajéen før, under og etter konsertene.

Live fra The Metropolitan Opera, New York i full HD-oppløsning. Noen sier at dette er bedre enn å være der; sylskarpe bilder hvor man kommer tett innpå operastjerner i verdensklasse!

45

Lør 18. feb kl 15.00

Gyldenløve Swingensemble «FEELIN’ GOOD» De lokale AllStars i Swingensemblet, byr på svingende jazz med melodiøse linjer, og en haug referanser tilbake i jazzhistorien. Lør 17. mars kl 15.00

Tjølling Sangforening

Lør 21. jan. kl 19.00

THE ENCHANTED ISLAND Handel, Rameau, Vivaldi Inspirert av Shakespeares Stormen og En midtsommernatts drøm. Musikk av Georg Friedrich Händel, Antonio Vivaldi, JeanPhilippe Rameau, André Campra, og Jean-Marie Leclair. Utviklet og skrevet av Jeremy Sams. Lør 11. feb. kl 18.00

Når vårsola stiger på himmelen vil Tjølling Sangforening gjerne ut for å synge. Da er foajéen i Bølgen midt i blinken. Lør 14. april kl 15.00

Larvik Kantori kor «Ja visst skal våren komme» av Sigvald Tveit og Eivind Skeie.

GOTTERDAMMERUNG Richard Wagner Siste og fjerde del av Der Ring des Nibelungen (Nibelungens ring) av Richard Wagner. Die Götterdämmerung eller Ragnarok på norsk, ble komponert i 1874, og Richard Wagner står for både tekst og musikk. Operaen består av en prolog og 3 akter, og bygger på de 3 første operaene Rhingullet (1854), Valkyrien (1856) og Siegfried (1871). Lør 25. feb. kl 19.00

ERNANI The Evergreener’s m/ Siw Anne Guttulsrud «The sound of evergreens»

Giuseppe Verdi’s opera Ernani, basert på skuespillet Hernani av Victor Hugo. Angela Meade står i sentrum i denne tidlige perlen av Guiseppe Verdi. Marcello Giordani spiller hennes feilslåtte elsker, og stjernene Verdians Dmitri Hvorostovsky og Ferruccio Furlanetto topper det hele.

The Evergreener’s er bandet som kan tekke sitt publikum, med et stort repertoar med kjente låter fra 50-60 og 70 tallet.

Lør 7. april kl 18.00

Lør 28. april kl 15.00

MANON Jules Massenet

Lør 12. mai kl 15.00

Lone Lohne Nå står hun klar med band, coverlåter og egen musikk. Musikalhits må denne gangen vike for jazz, viser og singer/songwriter-materiale.

Anna Netrebko’s blendende skildring av den tragiske heltinnen Laurent Pelly i denne nye produksjonen av Jules Massenets opera har tatt turen til the Met fra Royal Opera House, i Covent Garden. Motspillere er Piotr Beczala og Paulo Szot, med the Met sin sjefdirigent Fabio Luisi på pallen. Lør 14. april kl 19.00

Lør 17. mai kl 13.30

THE EVERGREENER’s«DINER-JAZZ» - musikalsk bakteppe The Evergreener’s byr på en hyggelig tidsreise i musikkens verden, og det rutinerte bandet presenterer et variert sett av «eviggrønne» standards.

LA TRAVIATA Giuseppe Verdi Natalie Dessay kler seg i den røde kjolen i Willy Decker forbløffende produksjon, i hennes første rolle som Violetta ved the Met. Matthew Polenzani synger Alfredo, Dmitri Hvorostovsky spiller Germont, og Fabio Luisi er gjeste-dirigent i dette oppsettningen.

Lør 26. mai kl 15.00

Kristine Sundberg Hennes musikalske uttrykk befinner seg i grenselandet mellom jazz og soul, og for denne anledningen har hun med sin far, Øyvind Sundberg, på piano.

Bli med i Bølgens operaGruppe I løpet av det siste året har det vokst frem et engasjert og spennende miljø rundt dette konseptet i Larvik. Pensjonistuniversitetets egen operagruppe med Kari Hoff i spissen, har jevnlige møter hvor de forbereder seg til kommende operaforestillinger i Bølgen og koser seg med både forestillingene og det sosiale rundt. Hvis du ønsker å ta del i denne gruppen, kontakt Kari Hoff på e-post: nik-hoff@online.no

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


AR VI H

Kjøkken

Dører

Bad

Vinduer

Gulv

KOM

Maling

47

ALT

Jernvare

LI &B

11823 Osigraf

VELKOMMEN TIL BYGGMAKKER FRITZÖE!

BØLGEN VÅR 2012

Interiør

Trelast

Vi støtter kulturlivet i Larvik og Lardal

ENKLERE Å FÅ DET GJORT Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


48

BØLGEN VÅR 2012

BØLGEN VÅR 2012

49

galleri Bølgen

PENSJONISTUNIVERSITETET

Kunstgalleriet ligger i andre etasje i Bølgen Kulturhus, og har også inngang direkte fra nordsiden av huset, mot Stavernsveien. Galleriet er på 330 m2 og bidrar med varierte utstillinger i tett samarbeid med Larvik Kunstforening.

ÉN TIRSDAG I MÅNEDEN Pensjonistuniversitetet er en forening hvor pensjonister, og andre, kan bli medlem. Foreningen arrangerer foredrag i kulturhuset Bølgen én tirsdag i måneden, med temaer som kunst, litteratur, musikk, historie og samfunnsspørsmål. Etter foredraget samles de som ønsker det til kaffe og en prat. Foredragene er åpne for alle.

Larvik Kunstforening presenterer: 14.01. – 27.01. Larvik Kunstforening presenterer:

NORSKE HATTEMODISTER Tirs 17. jan. kl 11.00

Norske hattemodister åpnet sin 10-års jubileumsutstilling i Oslo i 2011. Nå avslutter de sin vandring landet rundt med salgsutstilling i Larvik Kunstforening. 18 kjente hattemodister stiller ut ca. 50 hatter i Galleri Bølgen med åpning lørdag 14. januar kl. 13.00. Utstillingen varer til og med fredag 27. januar.

Bjørn Lydersen «Eurokrisen og konsekvensene for Norge» Eurokrisen har dramatiske virkninger for EU og verdensøkonomien. Bjørn Lydersen er banksjef i DNB Markets og sammen med Tom-Olaf Kjær i DNB her i Larvik vil han ta for seg disse konsekvensene, ikke minst for Norge.

25.02. – 18.03. Larvik Kunstforening presenterer:

ROAR KJÆRNSTAD

Tir 21. feb. kl 11.00

Roar Kjærnstad f. 1975 er en norsk billedkunstner bosatt i Stange, med atelier i Oslo tilknyttet Senter for Frie Kunster. Han arbeider med oljemaleri, tegning, grafikk og trykk, i en klassisk figurativ tradisjon med vekt på håndverket. Kjærnstad er utdannet ved Nansenskolens kunstlinje (1996–97) og Royal Art Academy i Antwerpen (2001–04). Han har siden 1999 stilt ut i Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Belgia og Spania, og har undervist i tegning og maling både innenlands og i Sverige. Hans verker er kjøpt inn av en rekke private institusjoner i Norge og i utlandet. Han har for 5 år siden stilt ut i Larvik Kunstforening.

Carl Erik Mathisen «Samhandlingsreformen - hva betyr den for Larvik kommune»? Carl Erik Mathisen er helsesjef i Larvik kommune og han vil redegjøre for hvilke virkninger det får når pasientene utskrives fra spesialistene i de store sykehusene.

Tir 13. mars kl 11.00

Lars Roar Langslet «Christian Fredrik og 1814»

31.03. – 19.04. Larvik Kunstforening presenterer:

Lars Roar Langslett er velkjent som kulturperson og tidligere politiker. Han er invitert til Pensjonistuniversitetet for å holde foredrag om litteratur. Nærmere opplysninger om hva han vil velge å tale om er ikke kjent når programmet trykkes.

EVA VON HANNO Von Hanno er utdannet ved Statens håndverk- og kunstindustriskole og Statens teaterhøgskole, samt Dramatiska institutet i Stockholm. Hennes debut som skuespiller kom i oppsetningen Cabaret (Den Nationale Scene, 1968). Ansatt ved Fjernsynsteatret 1969–72, der hun leverete gnistrende samspill med Gisle Straume i Ionescos Privattimen (1970). Men, hun er altså også kunstmaler og scenograf, og debuterte i 1981 med sine malerier. 12.05 – 28.05 Bølgen presenterer:

Tirs 17. april kl 11.00

MOSAIKK GJENBRUK AV MURBYEN

Jens Werner Andersen - Mer pop enn noen gang! Med denne utstillingen vil vi få se både splitter nye og tidligere verker fra denne spennende Larvikskunstneren. Hans nyeste verker er malte collager på lerret. De fleste av dem er ennå ikke laget, men Andersen lover at de blir mer pop en noen gang. Dette blir en annerledes og morsom utstilling. Også åpen i pinsehelgen.

Laurie Smith Vestøl «Mosaikk - gjenbruk av murbyen» By- og stedsutvikling er et viktig element i vårt moderne samfunn. Laurie Smith Vestøl er landskapsarkitekt og byplanlegger. Aktiv gjenbruk av gamle murbyer skaper trivsel og gode bymiljøer. Dette må forberedes gjennom «mental urbanisme». Tir 15. mai kl 11.00

Per Egil Hegge «Putin og Russland» Hvilken makt har president Putin som Russlands sterke mann? Hvor går utviklingen? Per Egil Hegge er velkjent som redaktør, skribent og debattant med spesielt gode kunnskaper om forholdene i Russland og Øst-Europa.

Åpningstider i utstillingsperioder: ONS/TORS/FRE fra 17.30 - 20.30 LØR fra 12.00 - 16.00 SØN fra 12.00 - 18.00 Gratis inngang. Arrangør: Bølgen Kulturhus

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

Medlemskontigenten er kr 200,- pr. år. Entré for ikke-medlemmer er kr 50,- pr. møte. Vi har flere aktiviteter og disse kan du lese mer om pensjonistuniversitetets nettside: www.pu-larvik.no Arrangør: Bølgen Kulturhus

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


50

BØLGEN VÅR 2012

BØLGEN VÅR 2012

51

sanden bar & restaurant Vi serverer deilige hjemmelagede lunsj- og middagsretter. Nå også med favorittene du kjenner fra Café Passagen! Vi har Larviks flotteste utsikt, de beste råvarene og fantastiske kokker som gjør matopplevelsen perfekt.

Hjertelig velkommen til en god matopplevelse på Sanden bar & restaurant! Åpningstider: Man–tirs kl 11.00–17.00 Ons–lør kl 11.00–21.00 Søn kl 12.00–19.00

Paul Anders Huseby og Olav Rønneberg skaper god stemning

PÅSKEQUIZ i Storsalen

Det vil være utvidede åpningstider i forbindelse med de fleste arrangementer.

Utdrag fra lunsjmenyen: Kyllingblings m/salat, tomat, aioli og bacon 92,Serranoblings m/pinjekjerner, parmesan og pesto 92,Quesedilla m/ost, kylling, salat og rømme 122,Cæsarsalat m/kylling, bacon, parmesan og krutonger 138,Se hele menyen på www.bølgen.no

Torsdagsquizen

GAVEKORT

quiz Påskequizen

Hver torsdag i avslappende omgivelser hos Sanden Bar & Restaurant.

Skjærtorsdag er det nok en gang klart for storquiz i Storsalen på Bølgen. I vant stil fyller Paul Anders og Olav Storsalen full av glade påskequizzere. Over 500 ansikter inntar Bølgen til en Den populære torsdagsquizen er godt etablert på Bølgen. Hver intellektuell aften med meget løs snipp. Her blir det påskenøtter torsdag kveld inviterer Paul Anders Huseby og Olav Rønneberg i form av musikk, nyheter, sport, kultur og mye annet morro. til en vennskapelig og uformell quiz hos Sanden Bar & Restaurant. Baren har alle rettigheter og quizmasterne stiller alle typer Quizmasterne Paul Anders Huseby og Olav Rønneberg har spørsmål. I løpet av en kveld er man innom nyheter, kultur, film, nemlig maktet å kombinere selve quizkonkurransen med en sport, masse musikk og alt mulig annet mellom himmel og jord. sosial happening og resultat er strålende. Påskequizen er en perfekt anledning til å treffe gamle og et glimrende vorspiel Quizen varer et par timer fra ca 20.30 / inngang kr 30,for resten av kvelden.

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Overrask noen du er glad i med et gavekort til Bølgens arrangementer og kinoforestillinger. Gavekortet gjelder for alle Bølgens arrangementer, kino og kiosk, og er gyldig i 1 år. Gavekortet kan kjøpes i billettskranken daglig mellom kl. 13.00-18.00 eller på www.bølgen.no

Dører åpner kl 19.00–quizstart kl 20.30/inngang kr 100,- 18 år Arrangør: Bølgen Kulturhus

bølgens gavekort

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no


52

BØLGEN VÅR 2012

Praktisk informasjon ÅPNINGSTIDER BØLGEN KULTURHUS

GAVEKORT

Man – ons kl 11.00-22.00 Tors – lør kl 11.00-23.00 Søn kl 12.00-22.00

Fås kjøpt i billettskranken daglig mellom kl. 13.00-18.00. Gavekort kan også kjøpes på www.bølgen.no

Billettskranken

Alle priser er inkludert billettavgift.

Hver dag kl 13.00 – 18.00 Epost: billett@kulturhusetbolgen.no / tlf.: 33 17 24 00

Administrasjon Mandag – fredag: kl 09.00 – 16.00 Tlf: 33 17 24 00

BESØKSADRESSE Larvik kulturhus Bølgen KF Sanden 2 3264 Larvik

TURISTINFORMASJON FOR LARVIK

BILLETTINFORMASJON Mange arrangementer har ulike rabattordninger. Se www.bølgen.no for informasjon eller send en epost til billett@kulturhusetbolgen.no. Referanse på nettbilletter er alltid de 4 siste sifrene på kredittkortet som er benyttet som betaling. Dette er tilstrekkelig for å få hentet ut billettene i skranke, kiosk eller automat frem til forestillingen starter. Første fysiske rad i Storsalen er merket rad 4. Rad 1–3 er orkestergraven som sjelden er i bruk.

Åpent hver dag mellom kl 13.00 – 18.00 Her får du informasjon om hele Larviksdistriktet, samt kart, brosjyrer og guider.

Det er teleslynge i Storsalen fra rad 4 t.o.m rad 11 samt i alle tre kinosalene. Mottaker lånes ut i resepsjonen. Bestill gjerne på forhånd.

PARKERING

Skranken ved Bølgens hovedinngang er betjent daglig mellom kl 13.00 og 18.00. Utover dette kan billetter kjøpes på automat ved siden av skranken eller i kiosken som har åpent frem til siste film starter.

Kan foretas på Fritzøe Eiendoms parkeringsplass på Sanden. Denne parkeringen er gebyrlagt kr. 5,- per time.

NYHETSBREV PÅ EPOST Registrer din epostadresse på www.bølgen.no og motta jevnlig vårt nyhetsbrev på epost, her kan det komme ekstra gode tilbud, spennende konkurranser og liknende.

Reserverte konsert-/teaterbilletter har én ukes hentefrist etter at bestilling er foretatt, eller minimum 3 dager for forestilling.

BØLGEN PÅ FACEBOOK

Reserverte kinobilletter har hentefrist 30 minutter før forestillingsstart.

Følg med på våre oppdateringer om hva som skjer og for gode tilbud. Lik oss på www.facebook.com/kulturhusetbolgen.

For gjenglemte ting, ta kontakt med billettskranken.

Ansvarlig utgiver: Larvik Kulturhus Bølgen KF Design: Kremt Trykk: BK Grafiske Opplag: 23 000 Det tas forbehold om programendringer og trykkfeil. Arrangør: Bølgen Kulturhus

Les mer og kjøp billetter på www.bølgen.no

Arrangør: Bølgen Kulturhus

Prøvekjør nye Yaris. I nye Toyota Yaris, er det ikke nok med nye versjoner av gamle ideer. Alt som er gjennomprøvd og fungerer skal selvfølgelig være der, men man må også få servert noe nytt. Noe som gjør ting bedre enn de var. Ny design, nye løsninger og nye funksjoner. Berøringsskjerm med ryggekamera, Google-integrert navigasjon, trådløs MP3-avspilling, telefoni og SMS er inkludert i lanseringsperioden med nye Yaris Active. Velkommen til prøvekjøring.

LanseringstiLbud:

Yaris active med toyota touch&go multimediaskjerm og navigasjon uten tillegg i prisen. Verdi 9 000,-# PrivatLeie fra 1290,-** pr. mnd. inkl. mva Yaris Active har blant annet følgende standardutsyr: • Toyota Touch multimediaskjerm • Ryggekamera • Bluetooth håndfri telefon og musikkoverføring • 6 høyttalere, AUX-in og USB • Klimaanlegg (manuelt) • Skinn ratt og girspak • Høydejusterbart førersete • Fjernstyrt sentrallås

Forberedt på det som kommer

+ mye mye mer

*Inkl. frakt- lev. reg. omk. og fri service 3år/50000km 19500,-. Yaris Sense 3D fra 189 700,- Yaris Active 5D fra 197300,- Årsavgift kommer i tillegg. **Yaris Active 1.0 VVT-i 5D: Startleie: 50000,- Total leiekostnad: 96440,Periode/kjørelengde: 36 mnd/50 000 km. Rente: 4,25% p.a. Tillegg for tingl./etabl.gebyr 3 738,- inkl i total leiekostnad. Forbruk blandet kjøring, utslipp CO2 og NOx: Yaris 1.0 VVT-i: fra 0,48 l/mil, fra 111 g/km, fra 0,02 g/km. Yaris 1.4 D-4D: fra 0,39 l/mil, fra 104 g/km,fra 0,141 g/km. Med forbehold og trykkfeil. #Gjelder graden Yaris Active.

PORSGRUNN NOTODDEN 35 56 00 00 35 02 73 50

SELJORD 35 06 58 00

KONGSBERG 32 29 96 00

HOKKSUND LARVIK 32 25 26 80 33 13 60 00


Salg av alle typer boliger ! Du finner oss i Prinsegata 2

Din nærmeste MENY-butikk:

Gi barnet et medlemskap! Et medlemskap i LABO blir bare bedre med årene

in e d a ik M arv L

Meny Helgeroa . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33 11 80 60 Meny Fritzøe Brygge . . . . . . . . . . . . . . .33 15 67 00 Meny Gloppe . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33 12 16 00 Meny Larvik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33 12 23 00 Meny Nanset . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33 16 59 20 Meny Øya Larvik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .33 14 01 00 Meny Stavern . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33 19 72 50

www.garanti.no

Tiden flyr. Og selv om det er lenge til barnet skal flytte hjemmefra, kommer dagen plutselig...... Et medlemskap kan være nøkkelen til drømmeboligen, pluss at i mellomtiden kan du benytte deg av mange medlemsfordeler, som rabatt på Bølgen Vi har juniormedlemskap og gavemedlemskap! www.labo.no eller stikk innom oss i Prinsegata 4


legg ditt neste dagmøte til BØLGEN! Bølgen Kulturhus er perfekt for dagmøter og kveldsarrangementer for næringslivet og offentlig sektor. Beliggenheten er fantastisk med gode parkeringsforhold. Vi har topp moderne AV-utstyr for lyd og bilde, og vi har unik arrangørkompetanse med teknisk garanti for at alt virker som avtalt. Våre ulike møtefasiliteter fungerer godt for møter og konferanser fra 2 - 550 personer. Bølgen har bl.a. hele 4 auditorier i varierende størrelse, Galleri Bølgen for uformelle samlinger og Sanden Bar & Restaurant serverer blant annet Bølgen-lunsjen.

Ta kontakt for et godt tilbud!

E-post: konferanse@kulturhusetbolgen.no eller tlf.: 33 17 24 00

Vi møtes på Bølgen!

For program og informasjon, se www.bølgen.no Følg oss på www.facebook.com/kulturhusetbolgen Tlf.: 33 17 24 00 fra kl 13.00 - 18.00 alle dager

foto: Stig Jensen

kurs og konferanse

Bølgen Kulturhus Vårprogram 2012  
Bølgen Kulturhus Vårprogram 2012  

Fullstendig program for Bølgen Kulturhus våren 2012

Advertisement