Page 1


ANETTA MAGDALENA SALA ur. 26. 08 1993 anettasala@gmail.com

EDUCATION 02. 2017 Defense of the LCC with a very good result 2013- now Jan Matejko ACADEMY OD FINE ARTS in Cracow Faculty: architecture interior Specialization: Interior Design Architecture 2012-2013 Cracow University of Technology. Tadeusz Kosciuszko Faculty : Architecture Direction: Landscape Architecture

2009-2012 III Liceum Ogolnokształcące im. R.Traugutta w Czestochowie profil : mat-fiz.

EXPERIENCE 05. 2017 - 10. 2017 Camfero Furniture design & Production Volunteer Open House Festival Cracow 10. 2016 Student Internship at Sacrum Profanum Festival, Cracow 07. 2014 Inventory practice of the MIejska Engineering Museum, Cracow


SKILLS AUTOCAD SKETCHUP PRO+VRAY LAYOUT

EXHIBITIONS Good knowledge of drawing technical drawings Work at an advanced level, create visualizations in V-Ray Ability to create technical drawings, facades, interior views

ADOBE PHOTOSHOP

Graphic postproduction. Image and visualization on a very good level.

ADOBE INDESIGN

Good knowledge of the program, the possibility of submitting catalogs and books

ENGLISH

C1

ACHIEVEMENTS IC work qualified for exhibition Imaginary Landskapes III International Multimedia and Animation Arts Competition Student Exhibition, Animation & Story Gallery, Taipei GRAND PRIX -PRIZE OF THE RECTOR - 4th International Biennale of Interior Architecture INAW 2016 Index for second-cycle studies Distinction Editoros

Architecture & Business INAW 2016

Exhibition Imaginary Landscapes III, Incredible Cities, Animation & Story Galllery, Taipei Exhibition Imaginary Landscapes III, Incredible Cities, ASP Promotion Gallery, Krakow Exhibition of IV International Biennale of Interior Architecture INAW 2016, Malopolska Garden of Art, Krakow PUBLICATIONS Catalog of the IV International Biennale of Interior Architecture INAW 2016 Architecture and Business 5 '2016 INAW 2016 Bryła.PL 4th International Biennale of Interior Architecture 13.03.2016 Imaginary Landskapes catalog, Imaginary Cities


Grand Prix IV Międzynarodowego Biennale Architektury Wnętrz INAW 2016 Editorial Award of Architecture & Business IV International Biennale of Interior Architecture INAW 2016

The Green Nest-Botanic Universe is a green space for meditation, designed to help keep your mind calm and healthy. It is designed for people wishing to break away from the congested corporate city and escape into the botanical garden with water for the body and a place for meditation for the soul. Green Nest is a geometric body based on octahedral modules. A simple transparent projection creates an ideal base for contrasting organic spheres. The project has created 3 zones: Restaurant, Meditation and Traffic zones. All three zones work together to form one consistent green organism. Space creates ideal conditions for the body to give respite, shelter from urban bustle and unfavorable environmental conditions


A R C H I T E C T U R A L F O R M

The object of work is an object belonging to the construction of ul. Karmelicka. The buildings on the east side are adjacent to the Order of the Carmelite Fathers and further to the Church of the Carmelite Fathers "On the Sand." The whole building is invisible and not accessible to the public due to its location in the second lane from the street. The assumption of activities in the outer space was to unify the height of the buildings so as not to outstrip the existing monastery, preserve parts of the vegetation and create a more modern place. But with the existing elements.

The project combines the extremes of the old façade with modern forms. Characteristic features of the project are repetitive rhythms organizing and arranging space. The object for urban and functional reasons is divided into three bodies. The first was a museum of light and a showroom, the second one contained an information desk, a sanitary unit and a warehouse supplying a museum and a cafÊ. The third object is a shadow museum containing exposition parts and a mini cafeteria. The whole is connected with 2 communication lines. One inside the building and another on the outside - falling facades. Buildings on the western side are very close to the height, which allows them to be covered and connected by a communal tunnel connected to the elevation.


TUNEL The main premise was to show the front elevation in a new view. Tunnel built modular, covered with red color, which brings to mind the old colors of the church to which the buildings belong. The tunnel is the most important element of the project, it gives a coherent combination of all the solids, is an update of the form, obscures the original fragments of the faรงade and creates a kind of light play. The outer tunnel, in addition to the aesthetic values, and the visible light play that it introduced into the project also has a communication function, leads the audience to the main entrance of the facility. Communication from the east to the west carries the addressees through a series of slits - the outer part of the exhibition - located in the window openings - exhibits of the museum COMMUNICATION PART IN THE OBJECT The entire building combines a full communication line with a black reflecting color. The project was made up of 3 buildings connected by a simple communication form, combining 3 objects into one. By adding a simple form that integrates the body, it is possible to smoothly move between objects regardless of weather conditions.

The black-mirror surface multiplies the reflections of the outer, openwork tunnel, and by its color is lost in space, creating a non-invasive element of the roofed trough. Illumination inside the tunnel is based on the design of the external grid. The resulting spaces in the ceiling gradually intensify the lighting. Graduation of the illumination causes a smooth transition and the path of light and shadow museum linking. SQUER The layout of the buildings gave rise to the design of the grid on which the square preceding the buildings is based. Thanks to the creation of this type of dense, evenly divided net, there was a possibility of equitable and orderly


The division of terrain into green, stone, and water surfaces, reflecting reflections and multiplying reflections. BUILDING LIGHT The initial inspiration for the building of light was the installation of Tate Modern Gallery installation of MIrosław Bałka - How it is. The artist in his work deals with impressions of darkness and infinite depth. In the project the total darkness was broken by delicate light points. The four main points on the ceiling and twenty light points on the floor indicate the way of movement. The main part of the unit is 54m2 and the seats are designed to remind the soft, muddy soft material of the seat. They have a very ergonomic shape, which encourages the comfortable arrangement and viewing of light effects. Mirror installation. INSTALLATION The installation above the seats gives you brilliant light effects and enables you to perform spectacular projections.

Installation diffuses light Emerging from the four main points of light, giving the effect of multiplying illumination as well as losing its source. The installation is designed on the basis of a diamond lozenge made from the outside of the building (square). Longitudinal diamonds that are multiplexed and covered with a mirror coating give the effect of a light mirror reflecting light.. SHOWROOM The second part occupies a showroom of lamps, two display elements arranged symmetrically on two opposite walls. Exhibitors were covered with a lukewarm coating that lost their shape. With mirrored slides, the show is only shown when we want it, by sliding the door of the exhibitors.


Shadow or gallery presenting periodically selected exhibits. The interior of the museum is bright, in contrast to the "light" block. Numerous reflections, shadows and reflections enhance the mirrored floor and reflections reflect the ceiling.

The interior is in shades of sunshine, daylight illuminated with sunlight, While at night artificial light. White glass walls illuminate the space, and by placing an illumination inside the tuner pocket, it gives additional illumination effects. In the shadows of the shade, the main element is an openwork tunnel from the outside of the building which also forms a structural element supporting the roofing plane. The effects of light depend on the time of day and year, the large size of the skylights in the ceilings allow the light to penetrate through the numerous gaps in the tunnel. After sunset, artificial light sources are used. The buildings referred to in the project can not only change the visual image of the environment in which they are located, but they can also become a meeting place for the inhabitants and lead to its development.


For centuries man has been trying to subdue nature in spite of climate and unfavorable living conditions, civilizing the next part of the Earth. Deserts are one of the most unfriendly places to live - heat, freezing or insufficient amount of water are just some of the troubles that people have to deal with. Zenobia is one such place that despite the unfavorable climate and conditions it retained the lightness and bliss of a happy city. The structure of the city can be divided into two zones; the first one is erected to prevent adverse conditions, including: erected piles deep in the ground separating Zenoba from the moving dunes on which it is situated and flat-cut conical geometric conical Platforms on which the city will rest. Thanks to the elevation, Zenobia has moved away from the harsh heat, sandstorms, unstable ground with an ever-moving sandstone. The Zenobia fence with high piles creates a kind of shield which, in case of desert storms, brakes and destroys unfriendly currents of the wind. The 2 zones are the geometrical buildings of the city, the lukasz houses topped with sharp roofs, the facades in which numerous ribbons and Zenobia bridges reflect.

Through the structure of the city, numerous banners and ribbons in various sunlit colors contrast with the simple geometric forms of houses and cafes, the luminescent light translucent materials ascending, interlacing piles and the structure of the city create a coherent whole, plane Colors change under the influence of light and intensity. The whole creates a space full of lines, stains and color droplets. The shadows divide the form with straight lines by ordering it and at the same time giving the one that varies according to the level of the sun at the vault. Thanks to such solutions Zenobia has become a peaceful and quiet town, a colorful and sunny oasis in the middle of the desert.


Spatial installation, inspired by the text of Invisibles Cities, Italo Calvino.

A group project that is the last stage that consolidates individual projects. the installation is a modular cloud built on the basis of a triangle, in which everyone added their individual part.

Authors : Joanna Olech, Magdalena Bachula, Paulina Zwolak, Dorota Pawlik, Magdalena Jankowska, Anetta Sala, Katarzyna Hyzińska


Kard z video Prowadzący : dr hab. Marek Kordyaczny, dr Tomasz Wesołowski


PRAKTYKI SACRUM PROFANUM / MAŁOPOLSKI OGRÓD SZTUKI Alchemia muzyki współczesnej - takie hasło towarzyszyło kolejnej edycji Sacrum Profanum. Punktem wyjścia dla powstałej koncepcji była identyfikacja wizualna Sacrum Profanum: kolorystyka, intrygujący minimalnizm form oraz kontekst ideowy festiwalu W ogrodach Małopolskiego Ogrodu Sztuki powstała iluminowana, monumentalna kolumnada, która prowadzi nas do głównego wejścia. Przechodząc przez kolejne warstwy budynku znajdziemy się w foyer, gdzie nad zwiedzającymi został rozpięty trójwymiarowy model dźwięku, równocześnie będący abstrakcyjnym, kosmicznym sklepieniem. Zespół : Aleksandra Mędrecka, Dominika Łątka, Emilia Grzesik, Katarzyna Kacprzak, Magdalena Jankowska, Yipu Zhao, Aleksandra Strączek, Katarzyna Kryk, Katarzyna Hyzińska, Xymena Maciuk, Anetta Sala, Karolina Ucisko i Dominika Grzesiowska-Majewska.

Prowadzący Braun, dr

: dr hab. Marek Karolina Baniowska


Furniture design using laser cutting technology. Furniture for storage or display of goods in store spaces. Steel profiles have been used in the project for the stability project. The design has been modularly designed and any combination of elements can be combined.


QUARTZ COMMODE Chest of drawers designed on the basis of a frame that resembles a solid bricks. Leading motifs are fine: openwork-full, light-dark, symmetrical-asymmetric, open-closed.


BLUE STOOL Geometric stool, full function of seat and storage area. It is equipped with 3 baffles for storing eg waste paper, 3 wedges in contrasting color, and individual planes. Seats can be overlapped by the same organization and space saving


anetta sala portfolio  
anetta sala portfolio  
Advertisement