Issuu on Google+

ФИТНЕС - ПРОГРАМА за активни занимания със спорт


Без добре разчетена и ефективна диета е невъзможно да се справим с активните тренировки, които доближават Вашето тяло до идеалното. И тук въпросът не се ограничава с баланса на мазнините, белтъците, въглехидратите и количеството приети калории! Когато тренираме, на нас са ни жизнено необходими други биологично активни вещества. Например, физическото натоварване увеличава с около един път и половина потребността на организма от отделни витамини, особено от водоразтворимите, към които се отнасят витамин С и почти всички витамини от група В. За съжаление НИКОЯ диета, дори и най-внимателно планираната, не е в състояние да запълни този дефицит. В днешно време за поддържането на хората, активно занимаващи се с фитнес, съществуват редица продукти, позволяващи да се получат необходимите на организма вещества и по-бързо да се достигат поставените цели.


Корпорация „Сибирско здраве” не остава настрана от тази важна за здравословния начин на живот сфера и пуска на фитнес-пазара нова уникална серия от функционални продукти, наречена FitnessCatalyst®. Биологично активните вещества, влизащи в състава на продуктите от серията помагат да се преобразуват излишните мастни натрупвания в полезна енергия; пълноценно да тренираме, даже ако се намираме в условията на строга диета; интензивно да намаляваме телесното тегло за сметка на намаляването на усвояването на мазнините от храната и на активизацията на обмяната на веществата; да поддържаме здравето и младостта; да защитим органите и системите на организма, които са подложени на най-голямо натоварване.

Тези „умни” продукти работят така, че да получите повече резултати от тренировките!

1


Уникална технология FitnessCatalyst®

Девизът на новата фитнес-линия – ПОЛУЧИ ОТ ВСЯКА ТРЕНИРОВКА ПОВЕЧЕ! Тези думи не са избрани случайно – те изразяват главната същност на съвременния подход при разработката на фитнес-програми, които в света на спортната медицина са известни като технологията FitnessCatalyst®. FitnessCatalyst® е нова технология, позволяваща значително да се повиши ефективността от тренировките, а именно – по-бързо да се постигнат набелязаните цели, при това без да се правят ненужни грешки. Главната цел на фитнеса е стройното, енергично, секси тяло. Технологията FitnessCatalyst® позволява по-бързо да се постигне тази цел.

2


Неотделима част от технологията FitnessCatalyst® са патентованите биомодулиращи комплекси, които изпълняват ролята на биокатализатори.

е природен активатор на мастния и въглехидратния метаболизъм, който не само стимулира разпада на мастната тъкан, но и едновременно с това блокира новото образуване на мазнини от въглехидратите. Хиполипидемичното (изгарящо мазнините) действие на ErgoSlim™ се постига не за сметка на изкуствено вмешателство, а само и единствено за сметка на естествения ефект на фитнеса за изгаряне на мазнините. Екстрактът от елеутерокок повишава аеробната мускулна активност и издържливост, благодарение на което се усилва разпада на мазнините. Органичните съединения на хрома и екстрактът от момордика (горчив пъпеш - Momordica charantia) активизират метаболизма на въглехидратите, необходими за анаеробната фаза на тренировката, в резултат на което се блокира превръщането на въглехидратите в мазнини. e специално подбрано съчетание на L-карнитин тартат и базов L-карнитин, което осигурява максималната биодостъпност и усвояването на карнитина. е комплекс от биологично активни вещества, стартиращи активния обмен в мускулите и осигуряващи биохимичната поддръжка на активно работещия организъм.

е комплекс от биологично активни вещества, осигуряващи отпускането и възстановяването на организма, а също така способстващи здравия сън.

3


ИСКАМ ПО-БЪРЗО ДА ОТСЛАБНА! ИСКАМ ДА ПОЛУЧАВАМ УДОВОЛСТВИЕ ОТ ТРЕНИРОВКИТЕ!

4

Колко често мислим за това? Най-често отиваме във фитнес-център, за да постигнем мечтата си – ДА ОТСЛАБНЕМ! На сутринта след първите тренировки отваряме очите си и разбираме, че всяко движение ни причинява мъчителна болка и си казваме: „ЩЕ ОТСЛАБВАМ НЯКОЙ ДРУГ ПЪТ, ПО-КЪСНО”. Когато все пак се наканим да се „напъхаме” в света на фитнеса, често става така, че независимо от усилените тренировки, ние ВСЕ ЕДНО НЕ ОТСЛАБВАМЕ! Познато ли ви е? А защо става ТАКА?


КАКВО ОЗНАЧАВА ДА ОТСЛАБНА?

Да отслабна – това означава да изгоря „излишните” мазнини! Мазнините са „запасите” на организма за получаването на необходимото количество енергия. В организма ни съществуват два основни източника на енергия – въглехидратите и мазнините, които се преработват в енергия при активната дейност на човека. Човешкият организъм е устроен така, че мазнините започват да изгарят едва след 15-20 минути от началото на занятията. Ето защо в зависимост от източника на енергопотреблението всяка тренировка може да бъде разбита на два етапа!

5


В самото начало на тренировката стартира въглехидратният тип на употреба на енергията. Въглехидратите благодарение на своята неголяма молекулярна формула са способни по-бързо да проникнат в клетката и да доставят енергия.

15-20 мин.

ЕНЕРГИЯ

мастни киселини

Съществуващите въглехидрати в момента на началото на тренировката ефективно се провеждат през „вратите-рецептори” с помощта на хрома и екстрактите от момордика и елеутерокок. По-подробно за продуктите на стр. 12

ВЪГЛЕХИДРАТИ

въглехидрати хром

6

клетъчна мембрана


След 15-20 минути, когато всички въглехидрати са преработени, става преходът на изгаряне на мазнините.

ЕНЕРГИЯ

въглехидрати

Натрупаните мазнини във вид на мастни киселини активно се „доставят” в клетката с помощта на L-карнитина.

мастни киселини

L-карнитин

По-подробно за продукта на стр. 12.

МАЗНИНИ

7


КАКВИ ПРОЦЕСИ ПРОТИЧАТ В ОРГАНИЗМА НА ПЪРВИЯ ЕТАП НА ТРЕНИРОВКАТА?

За да може колкото е възможно по-бързо да се премине към изгаряне на мазнините е необходимо отначало да се изразходва запаса от въглехидрати. Как „се отстраняват” въглехидратите? Въглехидратите се преобразуват в бърза енергия, която ни е необходима. Ако въглехидратите са повече, отколкото енергия ни трябва, то те се преобразуват в мазнини, т.е. в запас от бъдеща енергия. Ето защо е необходимо да се погрижим не само за изгарянето на мазнините, но и за предотвратяването на натрупването на мазнини.

Клетка на физически активен и правилно хранещ се човек

8

!

Клетка на физически неактивен и нерационално хранещ се човек

ВПРОЧЕМ! А ЗНАЕТЕ ЛИ? Ако човек не води активен начин на живот, то количеството на „вратите -рецептори” поради това, че не са необходими, намалява; въглехидратите с труд проникват в клетката и голяма част от тях се трансформират в мазнини. В резултат човек изпитва недостиг на енергия, поради което той не може да тренира дълго и се повишава чувството му на глад.


ЗА ДА МОГАТ ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ ДА НЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В БЪДЕЩИ ЗАПАСИ, А ОРГАНИЗМЪТ НИ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-БЪЛЗО ДА ПРЕМИНЕ КЪМ ВТОРИЯ ЕТАП НА ТРЕНИРОВКАТА – В РЕЖИМ НА ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИНИ, НИ Е НЕОБХОДИМО:

Да създадем потребност на организма от значително количество енергия, т.е. да ТРЕНИРАМЕ.

Въглехидратите БЪРЗО И ЛЕСНО да проникват в клетките за преобразуването им в енергия.

Въглехидратите БЪРЗО да се преобразуват в енергия вътре в клетките.

За да се превърнат въглехидратите в енергия, те трябва да попаднат в клетката. За това клетката има специални „рецептори – врати”. С помощта на инсулина и хрома въглехидратите постъпват в клетката през тези „врати – рецептори”.

Попадайки в клетката, въглехидратите трябва ефективно да се превръщат в енергия. За това е необходимо да се активизират ензимите, усвояващи глюкозата.

Да се справите с тези задачи ще Ви ПОМОГНЕ Биокомплекса „Хромлипаза”, който влиза в серията функционални продукти за фитнес FitnessCatalyst®.

9


Основни компоненти на Биокомплекса „Хромлипаза” са:

ХРОМСЪДЪРЖАЩА СПИРУЛИНА помага на въглехидратите БЪРЗО и ЛЕСНО да проникнат в клетките през „вратите – рецептори”.

ЕКСТРАКТ ОТ КОРЕН НА ЕЛЕУТЕРОКОК помага на въглехидратите БЪРЗО да се преобразуват в енергия вътре в клетката. КАК? Елеутерококът въздейства на ензимите, утилизиращи въглехидратите с образуването на енергия.

ВСИЧКИ компоненти на Биокомплекса „Хромлипаза” имат НАТУРАЛЕН ОРГАНИЧЕН произход.

10

ЕКСТРАКТ ОТ МОМОРДИКА активизира метаболизма на въглехидратите, необходими за анаеробната фаза на тренировката, в резултат на което се блокира превръщането на въглехидратите в мазнини.

!

ВПРОЧЕМ! А ЗНАЕТЕ ЛИ? В спортното хранене, съдържащо хром най-често се използва ХРОМ ПИКОЛИНАТ. ХРОМ ПИКОЛИНАТЪТ е химично вещество, което се усвоява примерно 10-20%. ПРИ ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН ПРИЕМ ТО МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ИНТОКСИКАЦИЯ. ХРОМСЪДЪРЖАЩАТА СПИРУЛИНА е натурално вещество, съдържащо органични съединения на хрома, което се усвоява 100% и не предизвиква токсични реакции! Обърнете внимание на това!


КАК ДА ПОСТИГНЕМ МАКСИМАЛЕН ЕФЕКТ?

ИНТЕНЗИВНА ТРЕНИРОВКА 2-3 пъти на седмица

ПРЕДОТВРАТЯВАМЕ НАТРУПВАНЕТО НА МАЗНИНИ

„Хромлипаза” от серията FitnessCatalyst® ежедневно по 2 капсули сутрин

ЕНЕРГИЯ ЗА ПЪРВИЯ ЕТАП НА ТРЕНИРОВКАТА

БЪРЗО ДОСТИГАМЕ ДО ИЗГАРЯНЕ НА МАЗНИНИТЕ!

11


Биокомп��ексите FitnessCatalyst® решават следните задачи:

CHROMLIPAZA

L-CARNITINE (L-КАРНИТИН)

(ИЗГАРЯ ВЪГЛЕХИДРАТИТЕ И МАЗНИНИТЕ)

Състав: енергомодулиращ комплекс ErgoSlim™ (екстракт от момордика (Momordica charantia), хромсъдържаща спирулина CromBio™, екстракт от елеутерокок (Eleutherococcus senticosus).

Chromlipaza е нов природен комплекс, отнасящ се към абсолютно нова категория фитнес-продукти, която е получила наименованието „carb’n’fat burners”. Препаратите от тази категория, включително комплексът Chromlipaza, едновременно активизират утилизацията на въглехидратите и превръщането им в мазнини. Резултатът е не само намаляването на мастните запаси, но и образуването на голямо количество „качествена” енергия, необходима за пълноценни тренировки. Начин на употреба: по 2 капсули в първата половина на деня (желателно преди тренировка).

Състав: аминокиселинен комплекс Lipocarnitin™ (L-карнитин тартат, L-карнитин базов), малтодекстрин, фруктоза.

L-carnitine е предназначен за активизация на окисляването на мазнините в процеса на аеробните тренировки. Основното действащо вещество на този продукт L-карнитин, осигурява мобилизацията и транспорта на мастните киселини в мускулните клетки, където се осъществява техния метаболизъм с образуването на енергия за осигуряване на мускулната работа. Допълнителното въвеждане на L-карнитина в хранителния режим води до повишаване на аеробната издържливост на организма, подобряване на работата на сърдечно-съдовата система, намаляване на общото количество мазнини и на подкожните мазнини, а така също способства за по-бързото възстановяване на организма след тренировки. Начин на употреба: по 2 капсули, приети 20-30 минути преди аеробната тренировка.

12


YOGA JOINTS

FITNESS RHYTHM

(ФОРМУЛА ЗА СТАВИТЕ)

Състав: глюгозамин сулфат, цитрусови хранителни влакна Herbacell™, екстракт от листата на малина (Rubus idaeus), екстракт от филизи на черна боровинка (Vaccinium myrtillus), манган, цинк, мед, екстракт от гроздови семки (Vitis vinifera), витамин А, селен.

Биоактивният фитнес-комплекс YogaJoints повишава гъвкавостта и здравината на ставите, способства за тяхното по-бързо възстановяване след физически натоварвания и препятства износването им. YogaJoints съдържа природни глюкозамин сулфат, манган и мед, с чиято помощ се синтезира еластичната хрущялна тъкан на ставите и ставната течност. Екстрактите от листата на малина и гроздовите семки са натурални противовъзпалителни компоненти. Освен това антиоксидантният комплекс, в чиито състав влизат витамините А, Е, С, селен, цинк и цитрусови биофлавоноиди защитава хрущяла от разрушаване, свързано с активизацията на окислителните процеси по време на тренировка. Начин на употреба: по 2 капсули сутрин. Продължителност на курса: 3-4 месеца.

(ВИТАМИННО-МИНЕРАЛЕН КОМПЛЕКС)

Състав на сутрешния комплекс ActiFaze™: витаминен комплекс (витамини C, PP, E, B1, B2, B6, A, D3, B12, пантотенова киселина, фолиева киселина, биотин), корен от манджурска аралия (Aralia mandshurica), елеутерокок (Eleuterococcus senticosus), лечебна пищялка (Archangelica officinalis), микрокристална целулоза. Състав на вечерния комплекс RestFaze™: минерален комплекс (калий, магнезий, калций, желязо, цинк, мед, манган, йод, селен), корен от лечебна валериана (Valeriana officinalis), жълт кантарион (Hypericum perforatum), лечебна маточина (Melissa officinalis).

Fitness Rhythm е специален витаминно-минерален препарат. Освен всички необходими витамини и микроелементи той съдържа и растителни комплекси, които способстват за хармонизацията на биологичните ритми. Ето защо Fitness Rhythm не просто осигурява денонощната норма от най-важните биологично активни вещества необходими за здравето, но и настройва целия организъм към здравословен начин на живот. Fitness Rhythm се състои от две взаимно допълващи се формули – сутрешна и вечерна. В съответствие с двуфазния характер на биологичните ритми на човека, сутрешната формула на Fitness Rhythm способства за повишаването на физическата активност, а вечерната формула настройва организма към пълноценен отдих и възстановяване на силите. Начин на употреба: по 1 червена капсула сутрин и по една бяло-синя капсула вечер.


ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ________________________________ ________________________________ Адресите на Представителствата можете да видите на сайта www.sibvaleo.com

102659 102011

www. sibvaleo.com


Fitness catalyst