Page 1

Villaskaparkatalogen STANDARD & TILLVAL 2018


2


INNEHÅLL Skaparglädje Så här läser du katalogen

4 8

EXTERIÖR

22

Konstruktion Värme, vatten och ventilation El, media och belysning Fasad och balkong Verandor och skärmtak Takkupor Takpannor Ytterdörrar och trycken Fönster Plåt och vattenavrinning

10 12 14 16 18 20 22 26 32 38

INTERIÖR

42

48

62

108

86

Innertak Innerdörrar och trycken Golv, foder och lister Trappor

40 42 48 56

KÖK Köksluckor och handtag Bänkskivor Köksbelysning Diskbänkar Köksblandare Vitvaror

62 64 70 71 72 74 76

BADRUM Badrumsmöbler och handtag Tvättställsblandare Dusch och badkar Handdukstorkar Dusch- och badkarsblandare WC Bastu

86 88 94 95 97 98 100 101

Klädvård Centraldammsugare Förvaring Braskaminer

102 105 106 108

3


När skaparglädje får fokus I över 70 år har vi på Anebyhusgruppen anpassat vår husfabrik, våra arkiteter och säljare till att välkomna ändringar utan att det ska behöva kosta skjortan. De familjer vi träffar har helt enkelt valt att bygga nytt för att de ska kunna få det precis som de vill. Av detta skäl erbjuder vi grundmodeller som ni kan förändra med vår unika metod – Villaskaparmetoden.

4


SKAPARGLÄDJE REDAN VID RITNINGEN Med Villaskaparmetoden behöver ni inte kompromissa. På ett enkelt sätt kan ni påverka och anpassa ett i grunden arkitektritat hus, så att det passar just er familj. Inte bara ytskikt, färger och inredning eller möjligheten att välja fasad- och takmaterial, vilket är självklart när man bygger nytt. Ni kan även göra större ändringar som omfattar stomme och planlösning.

Förändringar som påverkar husets funktion. Det kallar vi riktig skaparglädje. SKAPA ERT UNIKA HUS Börja med att hitta en grundmodell som passar er familj, stil och tomtens förutsättningar. Prata igenom hur ni vill ha det och låt alla i familjen få komma med önskningar. Skissa på ert hus på papper eller

testa ritverktyget RoomSketcher på anebyhusgruppen.se. Där finns alla våra grundmodeller tillgängliga. Låt kreativiteten flöda! När ni har stämt av era önskemål med er säljare och våra husdesigners får ni en ritning i 3D över ert unika hus, med alla era ändringar och val inritade. Först då är det dags att börja tänka på ytskikt, färger och materialval.

1. HITTA EN HUSMODELL SOM NI GILLAR 2. SKISSA PÅ PAPPER ELLER TESTA RITVERKTYGET PÅ ANEBYHUSGRUPPEN.SE

LÅT KREATIVITETEN FLÖDA



4. SE RITNINGEN FÖR ERT UNIKA HUS I 3D



3. STÄM AV ERA ÖNSKEMÅL MED ER SÄLJARE OCH VÅR RITAVDELNING



TESTA ATT BYTA TAKTYP, DÖRRAR OCH FÖNSTER FÖR ATT GE NY KARAKTÄR TILL HUSET

5


ÄNDRA MER ÄN DU TROR, BETALA MINDRE ÄN DU TROR Flytta väggar, förstora lekrummet, höj taket, förläng huset, lägg till några fönster, byt fasad eller tak. Möjligheterna att ändra på våra hus är närapå oändliga med vår unika Villaskaparmetod. Tack vare vår flexibla tillverkningsmetod kan du göra flera stora förändringar utan att kostnaderna skenar iväg. Utgå bara från någon av våra grundmodeller.

6


Detta kan ni ändra, om ni vill: √ Flytta innerväggar för att förändra rum

√ Utöka boytan genom att förlänga huset

√ Ta bort innerväggar för att förstora rum

√ Utöka boytan genom att lägga till en vinkelbyggnad

√ Lägga till och förstora garderober och klädkammare √ Förändra och rita om kök √ Förändra och rita om badrum och wc √ Förstora eller lägga till fasadfönster

√ Flytta trappan √ Byta taktyp: sadeltak, valmat tak, pulpettak, mansardtak, platt tak √ Välja takmaterial och färg

√ Ta bort eller lägga till fler takfönster

√ Välja fasadmaterial; trä, puts, tegel

√ Lägga till altandörrar för att kunna gå ut på altanen från fler rum

√ Välja fasadfärg, fönster, ytterdörr, tak √ Lägga till eller dra ifrån balkong och veranda

√ Flytta på ytterdörrar/entréer

√ Spegelvända hela planlösningen

√ Lägga till fönsterkupor där det är möjligt √ Utöka takhöjden inomhus till 2,7 meter √ Skapa s k ryggåstak, öppet upp till taknock, där det är möjligt √ Öka husets väggliv och få större boyta på övervåningen i vissa hus 7


Så här läser du katalogen Våra tre husmärken, Anebyhus, Ekeforshus och Kungshus, har olika stilar och därmed olika utgångsstandard. Alla detaljer i huset, både exteriört och interiört, är noga utvalda av en inredningsarkitekt för att passa husets karaktär.

ANEBYHUS

Symbolerna nedan visar vilken produkt som är standard för respektive husmärke. Självklart kan du välja en produkt även från något av de andra husmärkena som tillval.

EKEFORSHUS

KUNGSHUS

TILLVAL

SÄTT DIN EGEN PRÄGEL PÅ DITT NYA HUS

8

Våra hus har alla sin stil och en hög utgångsstandard, men för att du ska kunna sätta din personliga prägel på ditt hus erbjuder vi många tillvalsmöjligheter. I den här katalogen visar vi exempel på smarta lösningar och ett urval av de mest populära produkterna som du kan välja på ur våra leverantörers sortiment. Vi är övertygade om att du kommer att få svar på många av dina frågor – och att du med dina egna val snart ska känna dig som hemma.


EXTERIÖR NÄR UTSIDAN RÄKNAS Husets yttre stil kan ändras med en annan taktyp, olika färg på panelen eller varför inte blanda både panel och puts för en mer spännande fasad? Inspireras av våra husmodeller och våga tänka annorlunda!

9


STANDARD & TILLVAL KONSTRUKTION

Koll på konstruktionen Våra hus byggs i storblock, vilket innebär att ytterväggarna med färdigmonterade fönster redan är klara när huset börjar resas på tomten. Att bygga inomhus minimerar risken

för fuktskador under bygget och huset blir oftast vädertätt redan första montagedagen.

KONSTRUKTION SEDD UTIFRÅN 8 1

2

3

4

9

5

10 7 6

11

1

Panel

2

Spikläkt

3

Vindskyddsduk

4

Impregnerad träfiberskiva

5

Regelverk

6

Isolering

7

Ångspärr plastfolie

8

Sekundärregelverk

9

Isolering

10

Spånskiva

11

Gipsskiva

YTTERVÄGG Våra ytterväggar består av rejäla träreglar, formstabila träfiberskivor och dubbla lager isolering. Allt som allt en rejäl

10

konstruktion som mer än väl lever upp till dagens hårda isoleringskrav.


STANDARD & TILLVAL KONSTRUKTION

Rak inklädd takfot

TAKKONSTRUKTION Vi erbjuder flera olika taktyper – sadeltak, pulpettak, ramverkstakstolar, mansardtak och platta tak. Standard för våra tak är att det ligger taktegel över råspont, papp och läkt. De platta taken levereras i stället med råspont och papp. Isolertjockleken är optimerad efter taktypen och anpassad

Öppen takfot

Gavelutsprång

för att uppfylla energikraven. Det finns också möjlighet att välja olika utformning av takfoten. Öppen eller inklädd, kort eller lång takfot. Gavelutsprånget på huset anpassas efter längden på takfoten.

GRUND Grunden består av en betongplatta på mark som gjuts med 300 mm isolering. En betongplatta på mark med ett rejält lager makadam under minimerar framtida fuktproblem. BJÄLKLAG Mellanbjälklaget är det som skiljer våningarna åt, där är isoleringen främst ljuddämpande. Vindsbjälklaget har 400 mm isolering och är klimatskiljande, det vill säga att det isolerar mot varierande yttertemperatur. INNERVÄGG Innerväggarna består av träreglar, spån- och gipsskivor samt 45 mm isolering. TILLVAL - EXTRA ISOLERING INNERVÄGG Utöka till 70 mm isolering för mer dämpning av ljud. TILLVAL - EXTRA ISOLERING BJÄLKLAG Välj till extra isolering till bjälklag, främst för ljuddämpning.

11


STANDARD & TILLVAL VÄRME, VATTEN OCH VENTILATION

Behaglig inomhusmiljö I över 60 år har NIBE fokuserat på att skapa lösningar för ett behagligt och hållbart inomhusklimat. Det gör NIBE till en trygg leverantör som står för kvalitet in i minsta

detalj baserad på gedigen och beprövad kunskap. Vilken typ av värmessystem som ingår i ditt nya hus framgår av tecknat avtal.

Frånluftsvärmepump

STANDARD SAMTLIGA HUSMÄRKEN

STANDARD - SAMTLIGA HUSMÄRKEN Frånluftsvärmepump NIBE F730 Energiklass A+++ Nya generationens frånluftsvärmepump som förser huset med värme, varmvatten och ventilation. Frånluftsvärmepumpen återanvänder energin från den varma inomhusluften innan den lämnar huset genom ventilationssystemet.

TILLVAL Frånluftsvärmepump NIBE F370, för fjärrvärme Energiklass A+ Komplett värmepump som ger värme, varmvatten, ventilation och återvinning. Inklusive fjärrvärmemodulen FJVM 220 som används för att ansluta frånluftsvärmepumpen till fjärrvärmenätet.

Solceller

TILLVAL Solcellspaket NIBE PV Solcellspaketet har fem olika grundeffekter; 3, 6, 9, 12 och 21 kW. I en grundsats finns tio paneler som kan justeras med fler eller färre solpaneler, för en bättre och snyggare takanpassning.

Bergvärmepump STANDARD Bergvärmepump NIBE F1255-12 Energiklass A+++ Komplett värmepump med inbyggd varmvattenberedare. Värmepumpen anpassar sig automatiskt till det effektbehov huset har under året. Installeras tillsammans med frånluftsmodulen NIBE FLM som är framtagen för att kombinera återvinning av mekanisk frånluft med bergvärme. Ritningen visar om bergvärmepump är standard.

12

TILLVAL Bergvärmepump NIBE F1155-12 Energiklass A+++ Bergvärmepumpen kan kompletteras med varmvattenberedaren NIBE VPB 300 CU.


TILLVAL VÄRME, VATTEN OCH VENTILATION

Vid badkar med en vattenvolym på över 200 liter rekommenderas en extra varmvattenberedare. TILLVAL Varmvattenberedare NIBE VPB 200 CU En effektiv varmvattenberedare och ackumulatortank som är utvecklad för att anslutas bland annat till värmepump. Isolering av polyuretan vilket ger mycket god värmeisolering. Inklusive dockningssats till frånluftsvärmepump NIBE F730 för en stilren systemlösning.

TILLVAL Systemair FTX-ventilation, SAVE VTR Värmeåtervinningsaggregat från Systemair som ger energibesparing och ren luft. I ett FTX-system återvinns värmen från frånluften samtidigt som tilluften kan värmas och renas. Valet av FTX-ventilation beräknas och fastställs utifrån husets storlek och utformning.

TILLVAL WaterFuse, vattenfelsbrytare Ett komplett system som minimerar risken för vattenskador. WaterFuse har tre huvudfunktioner: • Enkel avstängning av vattnet när fastigheten lämnas • Automatisk läckagekontroll av vattensystemet • Upptäcker, stänger av huvudvattenledningen och larmar vid läckage

STANDARD OCH TILLVAL Gustavsberg, vattenutkastare Montera en extra utvändig vattenutkastare. Observera att en extra vattenutkastare endast monteras där det på insidan finns befintliga vattenrör, till exempel i kök eller klädvård.

13


STANDARD & TILLVAL EL, MEDIA OCH BELYSNING

Planera dina eluttag När ditt hus levereras från vår fabrik är ytterväggarna förberedda med rör för eldragning. Exakt hur denna ser ut för ditt hus framgår av dina installationsritningar. Nedan visas ett exempel på vilka eluttag, strömbrytare, tv- och datauttag med mera som ett hus är förberett för som standard. STANDARD Innan elektrikern påbörjar sitt arbete med att dra elen i huset har ni tillsammans en genomgång kring placeringen av eluttag, strömbrytare och lamputtag på innerväggarna och i taket. Du har då möjlighet att vara med och påverka detta.

1

Timeruttag/uttag för motorvärmare

Ljuspunkt i tak

1-vägsuttag i kombination med strömbrytare

Ljuspunkt på vägg eller i underskåp

2-vägsuttag 3-vägsuttag Lamputtag

14

TILLVAL Vill du även vara med och påverka placeringen av eluttag och strömbrytare på husets ytterväggar kan du välja tillvalet kundanpassad el. Då görs installationsritningarna efter dina önskemål redan från början. Du kan också välja att komplettera ditt hus så att vi förbereder för extra uttag eller belysning, såsom spotlights i fönstersmygarna eller extra utebelysning.

Dubbelt uttag för tele/data Uttag för TV-antenn


STANDARD & TILLVAL EL, MEDIA OCH BELYSNING

MEDIACENTRAL SAMLA ALL TEKNIK

Som standard i ditt hus ingår en mediacentral som oftast är placerad i klädvården. Här kan du enkelt ansluta dina TV-, telefoni- och bredbandslösningar och få all teknik samlad på ett ställe.

TILLVAL Belysning i fönstersmygarna ger en mysig känsla och fin inramning. Vid detta tillval förbereds samtliga fönster i huset för spotlights i fönstersmygarna och alla sladdar göms i ytterväggarna. Spotlights tillkommer.

LYS UPP FASADEN Fasadbelysning ger huset ett varmt och välkomnande intryck. Som standard är huset förberett för en belysningspunkt vid varje dörr, men du kan välja till flera på de delar av fasaden som du vill lysa upp.

15


STANDARD & TILLVAL FASAD OCH BALKONG

Hållbara fasader Genom att välja en annan fasad kan du förändra hela intrycket av huset. Vill du ha en modern liggande panel, en traditionell lockläktspanel eller stilren puts?

Du kan också ge det nya huset en extra spännande fasad genom att blanda olika typer av paneler eller puts. Som tillval finns många alternativ.

STANDARD - ANEBYHUS Liggande panel som är lätt fasad, vilket låter regnvattnet rinna av och ger både en modern och hållbar fasad.

STANDARD - EKEFORSHUS NEW ENGLAND Våra New England-villor har självklart en liggande panel helt enligt stilen. På er ritning kan ni se vilken fasad som gäller för ert hus.

STANDARD - KUNGSHUS OCH EKEFORSHUS KLASSISK En stående panel med läkt ger huset ett mer traditionellt utseende. Den så kallade hattläkten är rundad och ger huset ett gediget uttryck.

VÄLJ FÄRG PÅ DIN PANEL

TILLVAL Stående Z-panel utan läkt.

16

TILLVAL Puts eller tegel Oavsett husmodell kan du välja en fasad som är förberedd för puts eller tegel.

Som standard levereras huset grundmålat i vitt. Vet du redan nu vilken färg ditt hus ska ha, har du även möjlighet att välja mellan röd, grå eller svart grundmålning som tillval.


Äkta kustkänsla

NOCKDEKORATION

TILLVAL Våra populära Kungshus härstammar från västkustens marina sekelskiftesstil. För dig som vill ge ditt Kungshus äkta kustkänsla finns vårt Kustpaket med nockdekor, lockstöt och kusthusfoder runt fönstren som är typiska för stilen. När ditt hus har kommit på plats, kanske bland västkustens klippor, kommer det att kännas som att det alltid har stått där.

PROFILERAD LIST INKL KLOSSAR

PROFILERAD LOCKSTÖT

En extra uteplats En balkong är en extra rofylld plats i ditt hem. Ritningen visar om balkong är standard och vilken typ av balkong och räcke som huset har. Det finns också möjlighet att välja

balkong som tillval och du kan också välja en annan typ av räcke.

STANDARD - ANEBYHUS Stilrent räcke i aluminium och härdat klarglas med 3 st stänger framför glaset.

STANDARD - KUNGSHUS OCH EKEFORSHUS Balkonger i trä bidrar till det traditionella utseendet.

TILLVAL Räcke i aluminium och härdat klarglas.

17


STANDARD & TILLVAL VERANDOR OCH SKÄRMTAK

En välkomnande entré En veranda ger inte bara huset en välkomnande entré och ett lyft för fasaden. En veranda ger också väderskydd och en extra plats att njuta på. Våra verandor finns i flera olika utföranden, storlekar och stilar och kan ibland kombineras med en balkong ovanpå.

TILLVAL Klassiskt skärmtak i trä med betongpannor

TILLVAL Klassisk veranda med sadeltak

1

2

3

10

4

0

1

5

Denna ritning är ej att betrakta som färdig bygghandling och kan därför avvika från tillhörande köpeavtal.

10 m

2

3

4

5

TILLVAL Veranda med träräcke och tak

Denna ritning är ej att betrakta som färdig bygghandling och kan därför avvika från tillhörande köpeavtal.

10 m

10

1

18

2

3

4

5

10 m

TILLVAL Rakt skärmtak i trä med betongpannor

TILLVAL Veranda med balkong 0

Vill du ha en enklare, men ändå väderskyddad entré finns skärmtak i olika utföranden att välja till. Ritningen visar om veranda är standard och vilken typ av veranda som ingår.

0

1

TILLVAL Designtak Easy collection, klarglasFÖRKLARINGAR 1,5 m � � Denna ritning är ej att betrakta som färdig att betrakta som färdig 2Denna 3ritning är4 ej Modernt 5 10 m och stilrent skärmtak i glas. bygghandling och kan därför avvika från bygghandling och kan därför avvika från tillhörande köpeavtal.

tillhörande köpeavtal.


PAMPIGT OCH VÄLKOMNANDE Med en veranda får huset en väderskyddad och välkomnande entré.

19


TAKKUPA FÖR EXTRA LJUS OCH RUM Förutom extra ljusinsläpp ger en takkupa större boyta på ovanvåningen. Ritningen visar om takkupa är standard på din husmodell.

20


STANDARD & TILLVAL TAKKUPOR

Större rum och vacker fasad Fördelarna med en takkupa är många. En takkupa ger vackert liv åt ett stort sadeltak, dessutom ger den extra ljus och boyta på övervåningen. Med en takkupa får du utsikt åt ännu ett väderstreck från övervåningen. Utgå från husets arkitektur och stil när du väljer takkupa.

Takkuporna nedan finns i flera storlekar och med olika taklutning. Ta hjälp av din säljare och våra husdesigners för att hitta en form och placering som passar just ditt hus. På er ritning kan ni se om takkupa ingår som standard.

TILLVAL Klassisk takkupa Denna klassiska takkupa med sadeltak ger huset ett vackert och ståtligt uttryck. Den passar framförallt till våra klassiska hus från Kungshus och Ekeforshus. Kupan finns med invändig bredd 3,5 m, 2,3 m och 1,1 m, samt 18, 27 och 34 grader taklutning. Huset på bilden kan vara utrustat med ytterligare tillval. TILLVAL Modern takkupa med platt tak Takkupa med platt tak (taklutning 3,6 grader) ger huset ett modernt och funktionalistiskt utseende och passar bra på husen från Anebyhus. Kupan finns med invändig bredd 3,5 m, 2,3 m och 1,1 m. Huset på bilden kan vara utrustat med ytterligare tillval.

TILLVAL Stilren takkupa En annan variant av takkupa som även den passar bra på våra moderna hus. Kupan finns med invändig bredd 3,5 m, 2,3 m och 1,1 m. Huset på bilden kan vara utrustat med ytterligare tillval.

21


MER ÄN BARA VÄDERSKYDD Takpannor är inte enbart ett skydd för väder och vind. De påverkar även husets karaktär och stil.

22


STANDARD TAKPANNOR

Tak med extra skydd Palema är en pålitlig betongpanna från Benders, som är standard för alla tre husmärken. Välj den färg som passar ert hus och område bäst. Pannorna är helt genomfärgade och har fått en Benderit ytbehandling som förstärker färgen. Benders har själva utvecklat Benderiten som läggs

på betongpannorna i två omgångar vilket ger dem längre livstid och en mer hållbar färg. Den 2-kupiga takpannan har även en garanti på hela 30 år vilket gör den till ett tryggt val.

VÄLJ FRITT STANDARD FÖR SAMTLIGA HUSMÄRKEN

STANDARD Benders Palema, svart betongpanna Art. nr. 020020

STANDARD Benders Palema, mellangrå betongpanna Art. nr. 020028

STANDARD Benders Palema, ljusgrå betongpanna Art. nr. 020037

STANDARD Benders Palema, tegelröd betongpanna Art. nr. 020024

STANDARD Benders Palema, röd betongpanna Art. nr. 020026

23


TILLVAL TAKPANNOR

BENDERS CARISMA Den här platta betongpannan ger taket en skifferliknande känsla och passar extra bra till hus med modern arkitektur.

Carisma har Benders Benderit ytbehandling vilket ger en lång livstid och mer hållbar färg.

TILLVAL Benders Carisma, granit betongpanna Art. nr. C00021

TILLVAL Benders Carisma, mellangrå betongpanna Art. nr. C00028

TILLVAL Benders Carisma, tegelröd betongpanna Art. nr. C00024

24


MODERN ARKITEKTUR Fรถr ett modernare intryck finns Benders Carisma. Denna panna ger ett skifferliknande tak.

25


26


STANDARD YTTERDÖRRAR

Välkomnande entré En ytterdörr bör ha en säker och stabil konstruktion. Lika viktigt är att utseendet hänger samman med övriga husets karaktär. Våra arkitekter har valt ut dörrar som passar varje

STANDARD - ANEBYHUS NorDan Linjalen, 10/21 Art. nr. CYD 838 G

varumärke. Dörrarna från NorDan har hög energiklass med U-värde 1,1-1,3. Låskistan Assa 2002 ingår som standard liksom klart säkerhetsglas.

STANDARD - EKEFORSHUS NorDan Skytten, 10/21 Art. nr. CYD 843 G

STANDARD PARDÖRR - EKEFORSHUS NorDan Skytten, 17/21 Art. nr. CYD 843 PG Standard där ritning visar

TIPS! Välj till en spännande kulör på din ytterdörr för en extra fin entré. Läs mer om tillval på s. 29.

STANDARD - KUNGSHUS NorDan Venus, 10/21 Art. nr. CYD 834 G

STANDARD PARDÖRR - KUNGSHUS NorDan Venus, 17/21 Art. nr. CYD 834 PG Standard där ritning visar

27


TILLVAL YTTERDÖRRAR

TILLVAL TILLVAL TILLVAL TILLVAL TILLVAL NorDan Lejonet, 10/21 NorDan Lejonet, 10/21 NorDan Kuben, 10/21 NorDan Kvadraten, 10/21 NorDan Björnen, 10/21 Art. nr. CYD 801 Art. nr. CYD 801 G Art. nr. CYD 819 G Art. nr. CYD 839 G3 Art. nr. CYD 848 G inkl. aluminiumring

TILLVAL NorDan Solen, 10/21 Art. nr. CYD 833

TILLVAL NorDan Pluto, 10/21 Art. nr. CYD 892 G

TILLVAL NorDan Tvillingarna, 17/21 Art. nr. CYD 992 PG

TILLVAL NorDan Oxen, 17/21 Art. nr. CYD 842 PG

TILLVAL GLASTYPER

COTSWOLDGLAS Robust intryck som ger insynsskydd och ett lite ”bubbligt” glas.

TILLVAL NorDan Linjalen, 17/21 Art. nr. CYD 838 PG

28

MATTBLÄSTRAT/ETSAT Modernt insynsskydd där glaset upplevs ”suddigt”.


TILLVAL YTTERDÖRRAR

Vill du få in mer ljus i den nya hallen? Extra ljusinsläpp vid entrén ger känsla av en rymligare hall. Det finns olika typer av sidofönster och överljus att välja mellan beroende på husets och ytterdörrens stil.

TILLVAL NorDan CSL 13, CSL 21 eller rektangulärt överljus. De finns i olika bredder för att passa till ert nya hem.

Vilken kulör passar dig? TILLVAL Här har ni möjlighet att välja mellan ca 7 500 olika NCS och RAL färger för att få till den perfekta nyansen på dörren. Våra mest populära färgval ser du nedan.

S 2570-Y90R

S 5030-R90B

S 6020-B70G

S 3500-N

S 7000-N

S 4050-R

S 4550-Y80R

S 6020-B10G S 6030-R70B

S 6020-G30Y

29


STANDARD & TILLVAL YTTERDÖRRSTRYCKEN

Trycken för alla stilar Hoppes trycken är stabila, stilsäkra och smidiga att montera. Tryckets design och material är en viktig detalj

STANDARD - ANEBYHUS Hoppe Stockholm Aluminum, F1

som förhöjer dörrens karaktär och stil. Det skyddande ytskiktet Resista bevarar tryckets utseendet år efter år.

STANDARD - EKEFORSHUS Hoppe Rodos Krom satin, F41-Resista

TILLVAL - KOM IHÅG! Ska du bygga ett Kungshus men hellre vill ha ett dörrtrycke som är standard i Anebyhus? Det går utmärkt att välja även bland dessa.

30

STANDARD - KUNGSHUS Hoppe Rodos Polerad mässing, F77-Resista

TILLVAL Kodlås i silver YALE Doorman Art. nr. V2N

TILLVAL Hoppe New York Rostfri aluminum, F9

TILLVAL Hoppe Vitória Blank krom, F49-Resista

TILLVAL Hoppe Verona Borstad mässing, F52-Resista

TILLVAL Hoppe Amsterdam Aluminum/stål, F1/F69

TILLVAL Hoppe Los Angeles Krom satin, F41-Resista

TILLVAL Hoppe Trondheim Aluminium, F1


31


STANDARD FÖNSTER

Tåliga aluminiumfönster med lågt U-värde Som standard för Anebyhus och Ekeforshus ingår fönster från Elitfönster. De har tagit fram konceptet Elitfönster Orginal Alu vilket är ett utåtgående vridfönster i trä med aluminiumbeklädnad. Aluminiumet ger lättare skötsel och framför allt längre hållbarhet än vanliga träfönster. Fönstret är vitt invändigt och utvändigt.

• 3-glas isolerruta • U-värde 1,1 • Ljudreduktion • StormTite • Glassäkring

• Invändigt vitmålad furu, NCS S 0502-Y • Utvändig aluminiumbeklädnad

FÖNSTERTRYCKEN STANDARD Hoppe London Aluminium, F1 Gångjärn med säkerhetsspärr.

STANDARD - ANEBYHUS Utan spröjs Art. Elitfönster Orginal Alu

RITNINGEN INFORMERAR OM FÖNSTER

32

STANDARD Öppningsbart vridfönster med aluminium, U-värde 1,1

STANDARD - EKEFORSHUS KLASSISK Klassisk spröjsning Art. Elitfönster Orginal Alu SP 2:1

HUR SER MINA FÖNSTER UT? På ritningarna av den grundmodell du valt kan du se vilken fönstersättning och typ av fönster som ingår i husets standard. Där ser du även om det är

STANDARD - EKEFORSHUS NEW ENGLAND New England-spröjsning Art. nr. Elitfönster Orginal Alu SP 3:2

fönsterdörr, fasta eller öppningsbara fönster samt vilken storlek fönstren har. Ta gärna hjälp av din säljare.


STANDARD & TILLVAL FÖNSTER

Sätt färg på fönstret Välj fritt bland dessa färgval för dina aluminiumprofiler och spröjs. Tänk på att spröjsens färgval syns även från insidan.

Klarvit Standardvit NSC S 0502-Y NCS S 0500-N

Basaltgrå RAL 7012

Olivgrön RAL 6003

Brun RAL 8017

Silver RAL 9006

Signalgrå RAL 7004

Firgrön RAL 6009

Brunröd RAL 3011

Brun SW802D

Svart RAL 9005

TILLVAL Vill du ha en annan kulör eller kanske en träfärgad insida? Det mesta går att lösa både vad gäller färg, form och glastyp.

TILLVAL Elitfönster Extreme – skydda mot sol och smut Prestandapaketet Extreme är ett av Elitfönsters mest energibesparande paket med ett lågt U-värde på 0,9. Paketet innehåller också solskydds- och smutsavvisande glas som hjälper till att hålla en jämn temperatur inomhus och minskar behovet av putsning.

TILLVAL - FRIA FORMER Det går att göra mycket med former på fönster. Perspektivfönster, runda eller trekantiga fönster. Hitta en egen spännande lösning för ditt hus!

TILLVAL Elitfönster Secure – höj säkerheten

TILLVAL Elitfönster Passiv – spara energi

Med prestandapaketet Secure kan du höja säkerheten för fönster och dörrar i utsatta lägen. Styrkan ligger i konstruktionen, inre förstärkningar och extra skyddsplåtar på känsliga ställen.

Prestandapaketet Passiv är ett riktigt energieffektivt paket och ett aktivt miljöval. Dubbla energiglas med isolerande kryptongas i båda glasmellanrummen leder till det mycket låga U-värdet 0,8.

33


STANDARD & TILLVAL FÖNSTER

Klassiskt träfönster med lågt U-värde Som standard för Kungshus har vi valt att använda oss av fönster från NorDans Tanum-serie. Tack vare deras långa hantverkstradition passar dessa fönster extra bra i våra hus med sekelskiftesstil. Till skillnad från många andra fönstermodeller har dessa fönster en rundare profil som ger ett mjukare och elegantare intryck.

• 3-energiglas med argon och varmkant • U-värde 0,9 • Vitmålad trä • Rundad profil

FÖNSTERTRYCKEN

STANDARD Fix Epok Mässing, 1956

TILLVAL ANDRA KULÖRER Förutom de standardkulörer som erbjuds går det att välja mellan flertalet andra – både betsat, lasyr och heltäckande färger. Spröjs går att få med olika färg på både in och utsida. ALUMINIUM För ett mer underhållsfritt fönster kan du välja till aluminiumbeklädnad. SÄKERHET Välj till om du vill ha låsbara handtag eller säkerhetsglas på hela eller delar av huset. FRIA FORMER Välj till en halvmåne, ett runt fönster eller en annan spännande form. GLASTYP För mindre insyn i t.ex. badrum kan du välja till cotswold eller etsat glas.

34

STANDARD Öppningsbart vridfönster i trä med U-värde 0,9 På er ritning kan ni se vilken typ av spröjs huset har.

Sätt färg på fönstret Vitmålade fönster i nyans NSC S 0502-Y är det vanligaste valet till våra Kungshus, men ni har även möjlighet att välja mellan några lasyrkulörer helt utan extra kostnad.

Vit NSC S 0502-Y

Gulbrun Lasyr TL2

Vit Lasyr TL14

Nötbrun Lasyr TL12

Röd Lasyr TL10

Ljusbrun Lasyr TL4

Rödbrun Lasyr TL8

Brunsvart Lasyr TL6


TILLVAL SKJUTPARTIER

Skjutpartier med riktigt hög kvalitet TILLVAL Skjutdörrspartierna från HAJOM är kända för sin höga kvalitet, de glider lätt och är smidiga att öppna och stänga. 3-glas isolerruta med härdat glas in- och utvändigt (för ökad personsäkerhet) är standard när du väljer ett HAJOM-fönster. Som tillval finns även andra typer av säkerhetsglas, solskyddsglas, självrengörande glas, ljudisolerat glas, insynsskyddande glas, eluppvärmda glas m.m. U-värde 1,2 för hela skjutdörrskonstruktionen är standard. SKJUTPARTIER TYP A TYP A innebär att ena delen är skjutbar och den andra fast. Här har ni flera möjligheter vad det gäller både storlek och antal partier.

TILLVAL - GÖR UTE TILL EN DEL AV INNE Med skjutpartier suddar du ut gränsen mellan ute och inne och får en öppen och ljus känsla i huset.

35


SLÄPP IN MER LJUS Med takfönster låter du ljuset flöda in från ännu ett håll, vilket ger skön rymd och mer ljus.

36


STANDARD & TILLVAL TAKFÖNSTER

Takfönster för en ljusare tillvaro Om du vill ha in mer ljus i huset kan du fundera över om det finns möjlighet till ett fönster i taket. VELUX takfönster är tåliga och har hög kvalitet. Fönstren har ett U-värde

STANDARD - SAMTLIGA HUSMÄRKEN Velux, pivåhängt takfönster Passar i de flesta hem eller där t.ex. möbler ska ställas rakt under fönstret.

från 1,3 och lägre, är vitmålade invändigt och mörkgrå utvändigt och finns i mängder av varianter. Nedan ser du våra mest populära takfönster.

TILLVAL Velux, topphängt takfönster Öppnas utåt och uppåt för att ge en fri utsikt.

Ritningen visar om takfönster är standard.

TILLVAL Velux, fjärrstyrt takfönster Fönster som går att fjärrstyra är ett bekvämt alternativ när det är svårt att nå.

MÖRKLÄGGNING TILL DITT TAKFÖNSTER

Tidiga soluppgångar på sommaren, störande gatuljus på vintern, skenet från fullmånen. Oönskat ljus kan göra det svårt att somna. Fullständigt mörker kan vara nyckeln till en god nattsömn eller en välgörande eftermiddagsslummer. VELUX erbjuder flera olika mörkläggningslösningar som ger dig rätt miljö för vila och avkoppling – de är idealiska för sovrum och barnkammare där man vill stänga ute ljuset helt och hållet. Se VELUX hemsida för komplett utbud.

37


STANDARD & TILLVAL PLÅT OCH VATTENAVRINNING

Plåt som gör skillnad En väl vald plåtfärg kan göra stor skillnad för helhetsintrycket på ditt hus. Kanske vill du att vattenavrinningen ska sticka ut lite extra med en avvikande färg. Eller så låter du den smälta in i de vita knutarna så den knappt märks.

I plåtpaketet ingår vattenavrinning, fönster- och dörrbleck samt vindskiveplåt. På en del hus ingår även midjebleck vilket framgår av ritningen.

VÄLJ FRITT

TILLVAL Mörkgrå

TILLVAL Mörkbrun

STANDARD FÖR SAMTLIGA HUSMÄRKEN

TILLVAL Mörk silvermetallic

STANDARD Klarvit

STANDARD Svart

ETT POPULÄRT VAL Silvermetallic har blivit mer och mer populärt de senaste åren. Fundera över vilken stil och attityd ni vill att ert nya hem ska ha.

38

STANDARD Silvermetallic

TILLVAL Brunröd

TILLVAL Mörkröd


INTERIÖR VÄLKOMMEN IN I VÄRMEN Det är här som ert nya hus verkligen blir ert hem. Hur ska köket se ut? Vill ni ha en värmande kamin, ett annorlunda golv eller något annat som känns viktigt för er?

39


STANDARD INNERTAK

Innertak Alla våra hus levereras som standard med helt släta, vita innertak. Det ger ett ljust och enhetligt intryck utan skarvar och plattor. För att ytterligare lyfta fram rymden

kan man välja till ryggåstak eller ökad takhöjd. Som tillval finns även panel och pärlspont vilket ger taket en varm och ombonad karaktär.

RUM MED RYMD Ett ryggåstak med slätt, vitt innertak ger tillsammans med stora fönster en ljus och luftig känsla.

40


TILLVAL INNERTAK

TILLVAL Ryggåstak Öppna upp till nock för härlig rymd.

TILLVAL Innertak panel, furu, 13x120 mm Art. nr. 1004600013120

TILLVAL Innertak panel, vitvaxad furu 13x120 mm Art. nr. 1604600013120

TILLVAL Innertak pärlspont, vit NCS 0502Y, 13x120 mm Art. nr. 1204936013120

TILLVAL Innertak spontpanel, vit NCS 0500N, 13x120 mm Art. nr. 1304736013120

TILLVAL Ökad takhöjd På bottenvåningen kan innertaket höjas från standard 2,5 m till 2,7 m.

41


STANDARD INNERDÖRRAR

Formstarka innerdörrar Husets innerdörrar är en viktig komponent för helhetsintrycket. Som standard för Anebyhus, Ekeforshus och Kungshus har vi valt tre formstarka modeller från Swedoor. Om du vill sätta din personliga touch på innerdörrarna hittar du med största sannolikhet något som faller dig i

STANDARD - ANEBYHUS Swedoor Easy GW, NCS S 0502-Y Easy är en stabil och tidlös dörr med slät yta och lätt konstruktion.

TILLVAL - SKJUTDÖRR Alla Swedoors innerdörrar kan fås som inbyggd- eller utanpåliggande skjutdörr. Tänk dock på att det måste finnas tillräckligt med plats för att kunna skjuta in dörren.

42

smaken ur Swedoors breda sortiment. Kombinera färger, former, material och glas efter tycke, smak och behov. På följande sidor presenterar vi ett urval av alla möjligheter som Swedoor erbjuder. Till samtliga dörrar medföljer standardkarm.

STANDARD - EKEFORSHUS Swedoor Style 03, NCS S 0502-Y Style är en lätt, formpressad, stabil dörr med klassiskt spegelmönster.

STANDARD - KUNGSHUS Swedoor Craft 03, NCS S 0502-Y Craft är en massiv trädörr med eleganta klassiska speglar.


TILLVAL INNERDÖRRAR

TILLVAL Swedoor Stable GW, NCS S 0502-Y

TILLVAL Swedoor Stable Nature GW, vitpigmenterad ek

TILLVAL Swedoor Stable Nature GW, ek

TILLVAL Swedoor Unique 01L, NCS S 0502-Y

TILLVAL Swedoor Unique 04L GWA 420, NCS S 0502-Y

TILLVAL Swedoor Unique 01L GWA 1120, NCS S 0502-Y

FÄRGSTARKT TILLVAL

TILLVAL Swedoor Unique 01L, svartlaserad ek

TILLVAL Swedoor Charisma D100, NCS S 0502-Y

Vill du ha en dörr som sticker ut, målad i din favoritfärg eller kanske en dörr som går ton-i-ton med rummets väggar? Samtliga dörrar går att få i de flesta NCS- och RAL-kulörer.

43


TILLVAL INNERDÖRRAR

TILLVAL Swedoor Craft 04N, NCS S 0502-Y

TILLVAL Swedoor Craft 02B, NCS S 0502-Y

TILLVAL Swedoor Sekel 7320, exkl. foder, NCS S 0502-Y

TILLVAL Swedoor Sekel 7223, exkl. foder, NCS S 0502-Y

TILLVAL - DÖRRAR I PAR Förstärk den klassiska stilen med vackra pardörrar. Möjligheterna är nästintill obegränsade och du kan skräddarsy din pardörr efter egna mått.

44

TILLVAL Swedoor Compact SP12+SP12, NCS S 0502-Y


DETALJER SOM GÖR SKILLNAD

TILLVAL +Karm Swedoors +Karm är kvistfri, underhållsfri och har hög finish. Karmen har också integrerade tätningslister som dämpar slag och ljudgenomträngning. Detta gör att dörrsetet upplevs både tystare och mer exklusivt. +Karmen är ett möjligt tillval för samtliga dörrar från Swedoor.

TILLVAL Swedoor Charisma D200, svart

TILLVAL SmartClose Med Swedoors SmartClose får du en mjukstängande dörr vilket dämpar ljud och skapar en exklusiv känsla. Dörren glider igen mjukt och smidigt istället för att slå igen med full kraft. Tekniken är diskret med infällda beslag i karm och dörrblad. Ej möjligt tillval för alla dörrar.

TILLVAL Dolda gångjärn Med Swedoors dolda gångjärn får du ett elegant uttryck. Gångjärnen är konstruerade så att de i princip är osynliga när dörren är stängd vilket ger dörren en extra touch av exklusivitet. Ej möjligt tillval för alla dörrar.

TILLVAL Swedoor Craft 04L, NCS S 0502-Y

45


46


STANDARD & TILLVAL INNERDÖRRSTRYCKEN

Stiliga trycken Hoppes trycken för innerdörrar är stabila och enkla att montera. Tryckets form, färg och material präglar husets

stil och karaktär. I Hoppes sortiment finns trycken för olika tycke och smak.

STANDARD - ANEBYHUS Hoppe Stockholm Aluminum, F1

STANDARD - EKEFORSHUS Hoppe Rodos Krom satin, F41-Resista

STANDARD - KUNGSHUS Hoppe Rodos Polerad mässing, F77-Resista

TILLVAL Hoppe New York Rostfri aluminum, F9

TILLVAL Hoppe Vitória Blank krom, F49-Resista

TILLVAL Hoppe Verona Borstad mässing, F72

TILLVAL Hoppe Amsterdam Aluminum/stål, F1/F69

TILLVAL Hoppe Los Angeles Krom satin, F41-Resista

TILLVAL Hoppe Trondheim Aluminium, F1

47


KOM IHÅG!

STANDARD - ANEBYHUS Tarkett Pure Ek Nature, 3-stav

Det golv som är standard i t.ex. Anebyhus är ett möjligt tillval för dig som bygger Ekeforshus eller Kungshus.

48

STANDARD - EKEFORSHUS Tarkett Shade Ek Stone Grey, 3-stav


STANDARD GOLV

Vackra trägolv som går att slipa Vår inredningsarkitekt har valt olika golv som standard för våra olika husmärken. I Anebyhusen är det en modern och stilren trestav i ek, i Ekeforshus ett mörklaserat ekgolv som passar i ett hus i lantlig eller New England-stil och i Kungshusen ligger ett gediget plankgolv i ek. Vill ni ha något annat än våra standardgolv finns det många möjligheter. På nästa uppslag presenterar vi några av de golv som ligger i tiden just nu.

STANDARD - ANEBYHUS Tarkett Pure Ek Nature, 3-stav, Proteco Lack, 13 mm Art. nr. 8723001

GOLVVÄRME

För att skydda golven är samtliga trägolv från Tarkett ytbehandlade med Proteco, ett av marknadens starkaste skydd. Det finns tre olika typer; Proteco Lack med blank finish, Proteco Natura vilket ger en matt yta samt Proteco Hårdvaxolja som ger golvet en sidenmatt yta. Proteco gör golvet slitstarkt samtidigt som den äkta träkänslan bevaras. Samtliga golv är också omslipningsbara.

STANDARD - EKEFORSHUS Tarkett Shade Ek Stone Grey, 3-stav, Proteco Natura, 14 mm Art. nr. 7870053

STANDARD - KUNGSHUS Tarkett Pure Ek Nature, Plank, Proteco Natura, 13 mm Art. nr. 7878002

När du tar första steget in i en villa från Anebyhusgruppen ska du inte behöva frysa om fötterna, därför är våra hus konstruerade för att byggas med platta på mark med golvvärme. Väljer du totalentreprenad ingår alltid detta. TILLVAL Önskas golvvärme på övre plan går det att välja till och då förstärks även träbjälklaget för att stabiliteten av bjälklaget inte ska äventyras vid värmeskiftningarna.

STANDARD - KUNGSHUS Tarkett Pure Ek Nature, Plank

49


TILLVAL GOLV

50

TILLVAL Tarkett Shade Ek Milky White 3-stav, Proteco Natura, 13 mm Art. nr. 8723007

TILLVAL Tarkett Shade Ek Cream White, 2-stav, Proteco Natura, 13 mm Art. nr. 8727901

TILLVAL Tarkett Shade Ek Cream White, Plank XT, Proteco Natura, 14 mm Art. nr. 7877049

TILLVAL Tarkett Shade Ask Linen White, 3-stav, Proteco Natura, 14 mm Art. nr. 7965010

TILLVAL Tarkett Shade Ek Stone Grey, 2-stav, Proteco Natura, 13 mm Art. nr. 8727006

TILLVAL Tarkett Shade Ek Praline, 3-stav, Proteco Natura, 14 mm Art. nr. 7870037

TILLVAL Tarkett Heritage Ek Opal White, Plank, Proteco Hårdvaxolja, 14 mm Art. nr. 41007014

TILLVAL Tarkett Heritage Ek Dove Grey, Plank, Proteco Hårdvaxolja, 14 mm Art. nr. 41007015

TILLVAL Tarkett Heritage Ek Old Brow, Plank, Proteco Hårdvaxolja, 14 mm Art. nr. 41007004


TILLVAL Tarkett Heritage Ek Dove Grey, Plank

TILLVAL Tarkett Shade Ek Cream White, Plank XT

TILLVAL Tarkett Shade Ek Praline, 3-stav

TILLVAL Tarkett Shade Ask Linen White, 3-stav

TILLVAL Tarkett Heritage Ek Opal White, Plank 51


STANDARD FODER OCH LISTER

Foder och lister sätter sin prägel En detalj som gör att husets stil verkligen utmärker sig är foder och lister. Vår inredare har valt foder och lister som passar ihop med husets övriga stil.

Foder och lister levereras omålade till huset för att därefter målas på plats. På detta sätt får man en extra fin yta som döljer spikmärken och skarvar.

TAKLISTER

STANDARD - ANEBYHUS Istället för taklist monteras en typ av skarvlist i plåt bakom vägg och takplattor för extra hållbara skarvar.

STANDARD - EKEFORSHUS Klassisk allmogelist, furu, 15x56 mm Art. nr. 10036000904

STANDARD - KUNGSHUS Klassisk allmogelist, furu, 15x56 mm Art. nr. 10036000904

STANDARD - EKEFORSHUS Klassiskt allmogefoder för fönster och dörr, furu, 15x69 mm Art. nr. 10032220701

STANDARD - KUNGSHUS Klassiskt allmogefoder för fönster och dörr, furu, 15x69 mm Art. nr. 10032220701

FODER

STANDARD - ANEBYHUS Slätt och smalt foder för fönster och dörr, furu, 12x56 mm Art. nr. 1000022012056

GOLVLISTER

STANDARD - ANEBYHUS Slät och smal golvlist, furu,12x56 mm Art. nr. 1000500012056

52

STANDARD - EKEFORSHUS Klassisk golvlist i allmogestil, furu, 15x69 mm Art. nr. 10035000801

STANDARD - KUNGSHUS Klassisk hög golvlist i allmogestil, furu, 15x95 mm samt sockelklossar, furu, 20x102x300 mm Art. nr. 10035000802, 1004000320102


VITMÅLADE FODER OCH LISTER Som standard levereras omålade lister och foder som målas på plats för att dölja t.ex. spikmärken och skarvar, men det går även att välja vitmålade foder. Bilden visar ej standardlister.

STANDARD FÖNSTERBÄNK Fönsterbänk i vitmålad MDF.

TILLVAL FÖNSTERBÄNK Marmor, ljus Estremoz Går inte att kombinera med fönsterfoder.

53


SOCKELKLOSSAR PANELER OCH SOCKELKLOSSAR Förutom olika lister och foder kan ni även välja till sockelklossar eller olika typer av träpaneler till väggarna. Bilden innehåller specialval.

TILLVAL Sockelkloss, furu, 25x75x115 mm Art. nr. 1003900325075

PANELER

TILLVAL Spontpanel, furu, 13x120 mm Art. nr. 1004600013120

TILLVAL Pärlspont, vitvaxad furu, 12x95 mm Art. nr. 1604900012095

TILLVAL Pärlspont, furu, 12x95 mm Art. nr. 1004900012095

54


TILLVAL FODER, LISTER, KLOSSAR OCH PANELER TAKLISTER

TILLVAL Skugglist, furu, 21x43 mm Art. nr. 1007700021043

TILLVAL Skugglist allmoge, furu, 19x53 mm Art. nr. 10076000916

TILLVAL H책lk채lslist, furu, 15x43 mm Art. nr. 1001300015043

TILLVAL Foder M11, furu, 15x69 mm Art. nr. 10032000714

TILLVAL Foder, furu, 15x67 mm Art. nr. 10032000708

FODER

TILLVAL Sl채tt foder, klarlackad ek, 12x56 mm Art. nr. 3600022012056

GOLVLISTER

TILLVAL Sl채t golvlist, klarlackad ek 12x56 mm Art. nr. 3600500012056

TILLVAL Golvlist, furu 15x67 mm Art. nr. 10035000808

55


HANDLEDARE RÄCKESTÅNDARE VANGER

STOLPTOPP

STOLPKROPP

SÄTTSTEG

PLANSTEG

56


STANDARD TRAPPOR

Genomtänkta trappor för varje stil Eftersom trappan är en central del av huset tycker vi att det är en självklarhet att den ska följa samma stil som resten av husets interiör. Därför har vi, tillsammans med

ATAB-trappan, tagit fram en trappa för respektive husmärke och stil. Utöver dessa har ni självklart möjilighet att välja på flertalet andra modeller och utföranden.

STANDARD ANEBYHUS

MODERN TRAPPA Ett modernt hus ska självklart ha en riktigt modern trappa. Med sina raka och avskalade handledare i vitt får trappan en snygg inramning. MASSIVA EKSTEG Stegen är i massiv och stavad ek för bästa hållbarhet. Tack vare stavlimmade steg förhindrar man risken att trappan börjar bukta eller vrida sig. Stegen är lackade med klarlack och är öppna för att släppa igenom så mycket ljus som möjligt. RÄCKESTÅNDARE I STÅL Räckeståndarna är i rostfritt stål vilket blir en snygg detalj på den stilrena trappan.

57


STANDARD TRAPPOR

STANDARD EKEFORSHUS

KLASSISKT SNITT Ekeforshus har fått en klassisk trappa med mörkbetsade eksteg, i samma färg som standardgolvet, för bästa hållbarhet och känsla för färg. VITA SÄTTSTEG Mellan de mörka planstegen sitter vita sättsteg som bryter av fint mot det mörka träet. Här är det lätt att skapa ett stängt förvaringsutrymme under trappan. MÖRKBETSADE HANDLEDARE OCH VITA STOLPAR För att hålla ihop både plansteg och handledare har vi valt att mörkbetsa även dessa. Den profilerade stolptoppen är vit likt räckeståndarna. Det utsnidade mönstret på stolpkroppen förstärker den klassiska stilen.

58


STANDARD TRAPPOR

STANDARD KUNGSHUS

TRAPPAN FRÅN SEKELSKIFTET Vår klassiska trappa förstärker sekelskiftesstilen i våra Kungshus. Massiva eksteg som stavlimmats gör planstegen riktigt slittåliga. VITA STOLPTOPPAR Stolptoppen är vit och vackert profilerad. Även stolpkroppen har fått utsnidat och vitmålat trä för att ge en extra gedigen och hantverksmässig känsla. HANDLEDARE I LACKAD EK Med mjukt rundade handledare i ek får trappan en genomarbetad känsla som följs åt av de utsnidade räckeståndarna i vitt. Vangerna på sidorna är vitmålade och de öppna planstegen ger ett skönt ljusinsläpp under trappan.

59


TILLVAL - FÖRVARING UNDER TRAPPAN Med en extra dörr, ett par väggar och stängda steg i trappan får ni extra förvaringsmöjligheter. Ej möjligt tillval för Anebyhus standardtrappa.

60


TILLVAL TRAPPOR

Sätt ihop en trappa som passar er Vill ni göra något extra med er trappa finns flera valmöjligheter. Hos vår leverantör ATAB konstrueras trappan för att kunna platsbyggas i just ert nya hus. Svängda hand-

ledare, andra trämaterial, olika räcken eller kanske med frästa spår i planstegen för att undvika att halka? Nedan ser ni ett urval av de möjligheter som finns.

STOLPTOPPAR Olika avslut och böjar.

Typ T

Typ K

HANDLEDARE I de flesta fall går handledarna att få svängda.

Typ B

Typ R

Soft*

Nr 1 42x80mm

STOLPKROPPAR Ett urval av stolpar som sätter stilen.

Nr 2 42x80mm

Furu

Ask kortstav

Vitbetsad furu

Ek, antikbeh.

Valnöt kortstav

Svartbets. furu

RÄCKESTÅNDARE Det finns även möjlighet att välja glaspartier som stilsättare.

BLOCKSTEG Välj till blocksteg på trappans nedersta steg för en snygg avrundning. Passar extra bra på trapporna i Ekeforshus och Kungshus.

Tätt blocksteg med rundat sättsteg Romantic Romantic Steel/wood 12 12, spår 2 31 30x30mm 30x30mm Ø25mm

WF* 42x160mm

PLANSTEG Träslag och ytval.

Spår 1 Spår 2 Nr 2 Nr 8 WF* 80x80mm 80x80mm 80x80mm Ø100mm 42x160mm

Classic 3 Ø25mm

Nr 5 Ø50mm

Steel* blank Ø14mm

Steel* vit Ø14mm

*De markerade detaljerna fungerar för en trappa i WF-design, med bärande handledare.

Öppet blocksteg

VITMÅLAD TRAPPA Trapporna till Ekeforshus och Kungshus går att få helt vitmålade för den som önskar.

61


62


KÖK KÖK FRÅN BALLINGSLÖV Ballingslöv bygger kök med omsorg i högsta kvalitet och erbjuder mängder av valmöjligheter.

KÖKSLUCKA Ballingslöv Studio, peppargrå HANDTAG HG 391

63


STANDARD KÖKSLUCKOR

Forma ditt drömkök En stor del av tiden hemma spenderas i eller i närheten av köket. Här är både funktion och utseende viktiga frågor att ta ställning till. Våra duktiga köksritare hjälper till att

STANDARD - ANEBYHUS Ballingslöv Solid, vit Slät lucka med svagt avfasad kant

hitta rätt och planera ditt nya kök efter husets planlösning och era önskemål. Hos Ballingslöv finns ett kök för alla. Hur ser ditt drömkök ut?

STANDARD - EKEFORSHUS Ballingslöv Studio, vit Slät spegel med stramt ramstycke

STANDARD - KUNGSHUS Ballingslöv Star, vit Modern med klassisk touch

VÄLJ FRITT SÄTT FÄRG PÅ LUCKAN

Vit

Pärlgrå

64

Gräddvit

Varmgrå

Ostronbeige

Mörkgrå

Lindblomsgrön

Peppargrå

Mörkblå

Svart


STANDARD - KUNGSHUS Ballingslรถv Star, vit

STANDARD - ANEBYHUS Ballingslรถv Solid, vit

STANDARD - EKEFORSHUS Ballingslรถv Studio, vit

65


TILLVAL Ballingslöv Meny, pärlgrå

TILLVAL Ballingslöv Metro, ek natur

TILLVAL Ballingslöv Bistro, mörkblå

66


TILLVAL KÖKSLUCKOR

TILLVAL TRÄ MED MERA

YTSKIKT SOM SYNS De flesta av luckorna från Ballingslöv går att få i olika färger, högblankt eller i olika träslag. På Ballingslövs hemsida finns samtliga val och variationer.

TILLVAL Ballingslöv Line, ask brunbets

Ask vitmålad

Ek vitlasyr

Ek grålasyr

Ask vitpigmenterad

Ek natur

Ek svartbets

TILLVAL Ballingslöv Gastro, varmgrå

67


STANDARD HANDTAG KÖK

Handtag eller knopp Dagligen öppnar och stänger vi lådor och luckor i köket. Därför är det viktigt att välja ett tåligt handtag som håller år ut och år in. Handtaget påverkar dessutom stilen på

STANDARD - ANEBYHUS Rostfritt stål Art. nr. HG 422/HG 421

STANDARD - EKEFORSHUS Antikbehandlad metall Art.nr. HG 583 och RK 155

TILLVAL Knopp borstat stål, Art. nr. RK 501 TILLVAL Handtag borstat stål c/c 128, Art. nr. HG 501

68

köket i allra högsta grad. Välj därför handtag och knoppar med omsorg och våga testa olika kombinationer för att hitta er personliga favorit.

STANDARD - KUNGSHUS Antikbehandlad mässing Art. nr. HG 355 och RK 125


TILLVAL HANDTAG KÖK KLASSISKT

TILLVAL Porslin och krom Art. nr. RK 395

TILLVAL Svart metall, c/c 160 mm Art. nr. HG 70

TILLVAL Svart metall Art. nr. RK 80

TILLVAL Mässing, c/c 160 Art. nr. HG 65

TILLVAL Mässing Art. nr. RK 251

TILLVAL Rostfritt, c/c 160 Art. nr. HG 75

TILLVAL Krom Art. nr. RK 253

TILLVAL Borstad metall Art. nr. RK 175

TILLVAL Rostfritt stål, flera längder Art. nr. HG 391

TILLVAL Klassiskt i matt krom, c/c 192 Art. nr. HG 230

TILLVAL Antikbehandlad metall, c/c 128 Art. nr. HG 723

TILLVAL Matt metall, c/c 128 Art. nr. HG 218

TILLVAL Matt metall, flera längder Art. nr. HG 561

TILLVAL Istället för handtag, touch som öppnas enkelt Art. nr. Touchbeslag

TRENDIGT MED LÄDER

TILLVAL Mässing med naturläder, c/c 128 Art. nr. HG 465

TILLVAL Naturläder/mässing Art. nr. RK 220

TILLVAL Krom med naturläder, c/c 128 Art. nr. HG 460

TILLVAL Naturläder/krom Art. nr. RK 225

TILLVAL Krom med brunt läder, c/c 128 Art. nr. HG 295

TILLVAL Brunt läder/krom Art. nr. RK 235

TILLVAL Krom med svart läder, c/c 128 Art. nr. HG 255

TILLVAL Svart läder/krom Art. nr. RK 245

69


STANDARD BÄNKSKIVOR

Lättstädat vid köksbänken Vår inredningsarkitekt har valt ut några favoriter som passar för respektive husstil, men ni har självklart möjlighet att välja fritt mellan Ballingslövs standardlaminatskivor utan någon extra kostnad.

STANDARD - ANEBYHUS Gråfärgad laminat Art. nr. Laminat 7927

Skivorna är 30 mm tjocka och har en rak framkant. Som tillval finns även en mer exklusiv laminatskiva där ni har möjlighet att välja andra tjocklekar och avfasningar.

STANDARD - EKEFORSHUS Stenfärgad laminat Art.nr. Laminat 746

STANDARD - KUNGSHUS Sten- och rostfärgad laminat Art. nr. Laminat 7478

VÄLJ FRITT LAMINAT 30 MM

Laminat 0026

Laminat 274

Laminat 3326

Laminat 4101

Laminat 4511

Laminat 4517

Laminat 6216

Laminat 6247

Laminat 6424

Laminat 6696

Laminat 6943

Laminat 6945

Laminat 7486

70

Laminat 7919

Laminat 8190


TILLVAL BÄNKSKIVOR OCH KÖKSBELYSNING

TILLVAL Ballingslöv Laminat plus Här finns möjlighet att välja exempelvis olika tjocklekar, avfasningar och aluminiumkanter på skivan.

TILLVAL Ballingslöv Kompaktlaminat 12 mm tjock, slitstark och stilren bänkskiva som passar bra i minimalistiska kök.

TILLVAL Ballingslöv Träskivor Välj mellan flera olika träslag och nyanser. De kräver en del underhåll med slipning och oljning några gånger om året, men ger en härlig karaktär till köket.

TILLVAL Ballingslöv Sten- och marmorskivor Möjligheten finns även att välja natursten, kompositsten, marmor, dekton, keramik eller Corian.

TILLVAL Ballingslöv LED Spotlight BT Stilren spotlight med tunn täckring i borstad metall och LED-belysning. Monteras i skåpstommen eller i täcksidor under skåpen. Spotlighten är dimbar med transformator.

LYSANDE TILLVAL Bra arbetsbelysning gör matlagningen roligare. Vid val av dimmer ges också möjlighet att få ett skönt stämningsljus.

71


STANDARD & TILLVAL DISKBÄNKAR

Nedfälld som standard Som standard i alla hus är diskbänken nedfälld. Önskar du något annat finns flera alternativ. Höga kanter, måttanpassade lösningar eller olika typer av underlimmade diskbänkar. Det är inte alla diskbänkar som går att under-

limma och det finns även undantag beroende på vilken typ av bänkskiva som diskbänken ska monteras i. Våra köksritare har koll på vad som fungerar och ger er vägledning.

STANDARD - SAMTLIGA HUSMÄRKEN Intra Horizon, längd 1120 mm, bänkskåp 800 mm Dubbel diskho med praktisk avrinningsyta. Välj om du vill ha höger- eller vänstermodell. Art. nr. Intra HZ1120D

TILLVAL Intra Frame, 970 mm, bänkskåp 800 mm, höger- eller vänstermodell Art. nr. Intra Frame FR97D

TILLVAL Franke AMX, 860 mm, bänkskåp 800 mm Art. nr. Franke AMX 620

TILLVAL Intra Frame, längd 780 mm, bänkskåp 800 mm, höger- eller vänstermodell Art. nr. Intra Frame 78SXH

TILLVAL Blanco Andano, 740 mm, bänkskåp 800 mm Art. nr. Blanco Andano 700 IF/A Infino

TILLVAL Franke Vela, 1200 mm, bänkskåp 800 mm, höger- eller vänstermodell Art. nr. Franke VLX 621

72


LÄTTSKÖTT DISKBÄNK Samtliga av våra hus har diskbänken Intra Horizon HZ1120D, nedfälld monterad, som standard. Den är stilren och har bra avrinningsyta.

73


STANDARD KÖKSBLANDARE

Blandare som sätter stilen För våra husmärken har vi tagit fram olika köksblandare som passar extra bra ihop med respektive stil. Självklart kan ni välja en blandare från något av de andra husmärkena.

STANDARD - ANEBYHUS Oras Optima 2734F Stilren blandare med svart detalj. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 2734F

TILLVAL Mora Nyxx K5 Modern blandare i rostfritt och enhandsgrepp i svart. Praktisk hög svängbar pip. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 762150.0011

74

En del av blandarna går även att få med andra funktioner eller i andra färger. Kika närmare på våra tillval för mer inspiration.

STANDARD - EKEFORSHUS Mora MMIX K5 Tidlös och praktisk blandare. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 732150

TILLVAL Mora One Elegant och tidlös blandare designad för dagens funktionella och moderna kök. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 262071

STANDARD - KUNGSHUS Damixa Tradition Klassisk och dekorativ blandare. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 37071

TILLVAL Mora Cera Miniprofi En gedigen och formstark blandare med det professionella storkökets fördelar. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 242310

TILLVAL Mora Inxx diskmedelspump Diskmedelspump för den som vill ha snygg och smidig åtkomst till diskmedlet. Art. nr. 521023


TILLVAL KÖKSBLANDARE

TILLVAL Damixa Tradition, mässing Blandare i klassisk form med traditionella detaljer. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 370717700

TILLVAL Hansgrohe Talis S² Blandare i modernt och stilrent formspråk. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 14875000

TILLVAL Damixa Bell En blandare med mjuka, sofistikerade former. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 9007100

TILLVAL Hansgrohe Metris Modern design och praktisk hög svängpar pip. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 14888000

TILLVAL Oras Optima Köksblandare med temperaturangivelse och beröringsfri funktion. Automatisk diskmaskinsavstängning. Art. nr. 2727F

TILLVAL ALESSI Sense by Oras 8725F Tryck lätt på ovansidan för att starta kranen eller använd manuell funktion. Diskmaskinsventil som stänger av sig själv. Art. nr. 8725F

75


STANDARD KYL OCH FRYS

Rostfria vitvaror

Vita vitvaror

KYLSKÅP Energiklass A++ Kylskåpet är en av Siemens större varianter med en kapacitet på 346 liter. Den rostfria ytan är behandlad med ett ”anti-fingerprintlager”.

KYLSKÅP Energiklass A++ Kylskåpet har en kapacitet på 346 liter. Ventilerad kylning ger en jämn temperatur i hela kylskåpet.

Temperaturstyrningen är elektronisk och hyllorna belyses med LED. Kylen är även antibakteriell med utdragbara hyllor som ger bättre översikt.

Glashyllorna är så kallade ”EasyAcess-hyllor” som går lätt att dra ut för att komma åt även det som står längst in.

Art. nr. Siemens KS36VFI3V

Art. nr. Siemens KS36VVW3P

FRYSSKÅP Energiklass A++ Automatiskt självavfrostande frys med låg ljudnivå. Frysen har flera praktiska lådor och rymmer 237 liter. Art. nr. Siemens GS36NVI3V

ENERGIKLASSER ENLIGT EU-STANDARD

76

FRYSSKÅP Energiklass A++ Automatiskt självavfrostande frys med låg ljudnivå. Frysen har flera praktiska lådor och rymmer 237 liter. Art. nr. Siemens GS36NVW3V

ALLA TJÄNAR PÅ DET Att välja kvalitet på sina vitvaror gynnar både miljö och plånbok i form av lägre elförbrukning.


TILLVAL KYL OCH FRYS TILLVAL Energiklass A++ Kyl- och frysskåp i rostfritt. Kylskåp med hyperFreshplus, som håller frukt och grönsaker fräscha längre. Frysen är självavfrostande och har smidiga lådor.

TILLVAL Energiklass A++ Kyl- och frysskåp i vitt. Kylskåp med hyperFresh plus, som håller frukt och grönsaker fräscha längre. Frysen är självavfrostande och har smidiga lådor.

Kylskåpet har nettovolym 346 l och frysen 237 l.

Kylskåpet har nettovolym 346 l och frysen 237 l.

Art. nr. Siemens KS36VBI3P kyl, Siemens GS36NBI3V frys

Art. nr. Siemens KS36VBW3P kyl, Siemens GS36NBW3V frys

TILLVAL Energiklass A++ Integrerbar kyl- och frysskåp med SoftClose-dörr. Frysskåpet är självavfrostande och i kylskåpet finns en smart hyperFresh pluslåda som hjälper till att hålla frukt och grönt fräscht. LED-belysning. Kylskåpet har nettovolym 319 l och frysen 211 l. Art. nr. Siemens KI81RAD30 kyl, Siemens GI81NAC30 frys

TILLVAL Energiklass A+++ Kyl- och frysskåp med svart inoxfront och sidoväggar i nyans av gjutjärn. Display på utsidan visar temperatur. Frysdelen är självavfrostande och med så kallad varioZone som skapar extra utrymme i frysen. Kylskåpsdelen har nettovolym 279 l och frysdelen 87 l. Art. nr. Siemens KG39NXB45

TILLVAL Energiklass A++ Kylskåp med vattendispenser för enkel tillgång till kallt vatten. Smart hyperFresh plus-låda som hjälper till att hålla frukt och grönt fräscht. Frysskåpet är självavfrostande och har isdispenser med vattenanslutning som ger iskuber och krossad is. LED-belysning.

TILLVAL Energiklass A++

Kylskåpet har nettovolym 346 l och frysen 210 l.

Kylskåpsdelen har nettovolym 237 l och frysdelen 87 l.

Art. nr. Siemens KS36WBI3P kyl, Siemens GS36DBI2V frys

Art. nr. Siemens KG36NVW35

Kyl- och frysskåp i vitt med ett integrerat vertikalt handtag. Kylskåpet har hyperFresh-låda och ett airFresh-filter som neutraliserar oönskad lukt. Frysdelen har tre frysbackar och är självavfrostande.

77


STANDARD UGN OCH MIKRO

Svarta vitvaror

Vita vitvaror

MIKROVÅGSUGN Den här inbyggnadsmikron är utrustad med cookControl 7 vilket innebär att den har sju olika tillagningsprogram som underlättar matlagningen. Mikron har även automatisk viktavkänning som gör att den kan hjälpa till att hitta rätt temperatur för upptining och tillagning.

MIKROVÅGSUGN Med cookControl 7 i inbyggnadsmikron får ni sju olika automatiska tillagningsprogram som underlättar matlagningen. Med automatisk viktavkänning i mikron hjälper den till att hitta rätt temperatur för upptining och tillagning.

Art. nr. Siemens BF555LMS0

78

Art. nr. Siemens BF555LMW0

UGN Energiklass A 3D-varmluft Plus innebär att du kan ha upp till tre plåtar inne samtidigt och ändå få jämn tillagning. Ugnen är utrustad med digitalur, stektermometer och mjukstängande lucka.

UGN Energiklass A 3D-varmluft Plus innebär att du kan ha upp till tre plåtar inne samtidigt och ändå få jämn tillagning. Ugnen är utrustad med digitalur, stektermometer och mjukstängande lucka.

Art. nr. Siemens HB517GCS0S

Art. nr. Siemens HB517GCW0S


TILLVAL UGN OCH MIKRO

Inbyggnadsugnar med smarta funktioner

TILLVAL Energiklass A+ Inbyggnadsugn i vitt med detaljer i rostfritt. Funktionen 4D hotAirvarmluft fördelar värmen och ger ett perfekt resultat. Med snabbuppvärmning hettas ugnen upp extra snabbt – utan att dra mer energi. Mjukstängande lucka och display med digitalur.

TILLVAL Energiklass A+ Inbyggnadsugn i svart med detaljer i rostfritt. Funktionen 4D hotAirvarmluft fördelar värmen och ger ett perfekt resultat. Med snabbuppvärmning hettas ugnen upp extra snabbt – utan att dra mer energi. Mjukstängande lucka och display med digitalur.

TILLVAL En svart kombinationsugn med detaljer i färgen black steel. Ugnen har mikrofunktion och tillsatt ånga som förenklar matlagningen. Effektiv pyrolytisk rengöring. Med den smidiga appen Home Connect kan ugnen styras via smartphone eller surfplatta på distans.

Art. nr. Siemens HB632GCW2S

Art. nr. Siemens HB632GCS2S

Art. nr. Siemens HN878G4B6S

Smidiga mikrovågsugnar

TILLVAL Stilren vit mikro med detaljer i rostfritt. Sidohängd dörr. Mikron har CookControl Plus med förinställda program, LED-belysning och digital display för enkel manövrering.

TILLVAL Stilren svart mikro med detaljer i rostfritt. Sidohängd dörr. Mikron har CookControl Plus med förinställda program, LED-belysning och digital display för enkel manövrering.

TILLVAL Stilren svart mikro med detaljer i färgen black steel. Sidohängd dörr. Mikron har CookControl Plus med förinställda program, LED-belysning och digital display för enkel manövrering.

Art. nr. Siemens BF634LGW1

Art. nr. Siemens BF634LGS1

Art. nr. Siemens BF834LGB1

79


STANDARD & TILLVAL HÄLL

STANDARD SAMTLIGA HUSMÄRKEN

INDUKTIONSHÄLL Snabbare tillagning med upp till 50 % mer effekt tack vare powerBoost-funktionen. Det smarta touchSlider-systemet gör det enkelt att styra de olika plattornas värmereglering. Dessutom finns det timerfunktion för den som lätt glömmer plattan igång. Art. nr. Siemens EH651FEB1E

80

TILLVAL Siemens induktionshäll, 60 cm Induktionshäll med flexInduktionszoner samt två traditionella kokzoner. TouchSlidern gör det lätt att ställa in och ändra temperatur med bara ett finger.

TILLVAL Siemens induktionshäll, 80 cm Induktionshäll med flexInduktion Plus. Här kan ni sätta pannor och kastruller som är upp till 30 cm i diameter. Induktionshällen är rustad med powerBoost, timer, smidig digital display och Home Connect.

Art. nr. Siemens EX651FEC1E

Art. nr. Siemens EX807LYV1E


STANDARD KÖKSFLÄKT

Rostfria vitvaror

Vita vitvaror

FLÄKT Energiklass A Thermex Decor 787, vägghängd, 60 cm, rostfri Luftflöde max 444 m³/h Fläkt med inbyggd motor och tre olika utsugslägen. Filtret är av stål och kan rengöras i diskmaskin. LED-belysning. Ljudnivå 48-60 dB.

FLÄKT Energiklass A Thermex Decor 787, vägghängd, 60 cm, vit Luftflöde max 444 m³/h Fläkt med inbyggd motor och tre olika utsugslägen. Filtret är av stål och kan rengöras i diskmaskin. LED-belysning. Ljudnivå 48-60 dB.

Frihängande STANDARDFLÄKT FÖR KÖKSÖ Energiklass D Thermex Decor 992, frihängande, 90 cm, rostfri eller vit Luftflöde max 518 m³/h Fläkt med klassisk design och motor med dubbelt turbinhjul. Bra belysning med tre halogenlampor. Ljudnivå 48-58 dB. Ritningen visar var köksö inkl. frihängande fläkt är standard.

81


TILLVAL KÖKSFLÄKT

82

TILLVAL Energiklass A Thermex Decor 310, vägghängd, 90 cm, rostfri Luftflöde max 485 m³/h Fläkt med glastouch med sliderfunktion. Energisnål LED-belysning. Ljudnivå 39-59 dB.

TILLVAL Energiklass A Thermex Mini Bordeaux, vägghängd, 80 cm, svart eller vit Luftflöde max 542 m³/h Vertikal fläkt i ett smalt utförande med glaslucka som kan öppnas för extra sug. Energisnål LED-belysning. Ljudnivå 59-66 dB.

TILLVAL Energiklass A Thermex Super Silent, skåpsmonterad, utdragbar, 50/60 cm, vit Luftflöde max 524 m³/h Tyst Easy Clean fläkt med LED-belysning. Ljudnivå 38-62 dB.

TILLVAL Energiklass A Thermex Bristol, vägghängd, 60/90 cm, rostfri Luftflöde max 623 m³/h Fläkt med glasskärm och energisnål LED-belysning. Ljudnivå 42-67 dB.

TILLVAL Energiklass A Thermex Oxford, frihängande, 60 cm, rostfri Luftflöde max 637 m³/h Rund fläktkåpa i rostfritt utförande, energisnål LEDbelysning och softtouch panel. Ljudnivå 42-65 dB.

TILLVAL Energiklass A Thermex Bristol, frihängande, 90 cm, rostfri Luftflöde max 631 m³/h Fläkt med glasskärm och energisnål LED-belysning. Ljudnivå 45-67 dB.


TILLVAL KÖKSFLÄKT

TILLVAL Energiklass A+ Fjäråskupan Signatur, vägghängd, 60 cm, svart Luftflöde friblåsande 900 m³/h Fläkt med mjuka former och rustika metallbeslag. Finns även i vit och rostfri samt i flera storlekar. Ljudnivå 36-62 dB.

TILLVAL Energiklass A+ Fjäråskupan Box, vägghängd, 60 cm, vit Luftflöde friblåsande 900 m³/h Minimalistisk fläkt med raka linjer. Finns även i svart och rostfri samt i flera storlekar. Ljudnivå 36-62 dB.

TILLVAL Energiklass A+ Fjäråskupan Vertikal, vägghängd, 60 cm, rostfri Luftflöde friblåsande 900 m³/h Fläkt som ger dig en öppnare arbetsyta med sin vinklade form. Finns även i vit och svart samt i flera storlekar. Ljudnivå 36-62 dB.

TILLVAL Energiklass A+ Fjäråskupan Diskret, skåpmonterad, 59 cm, rostfri Luftflöde friblåsande 900 m³/h Mycket diskret fläkt med en praktisk utfällbar glasskiva för extra sug. Finns även i flera storlekar. Ljudnivå 36-62 dB.

KÖKSFLÄKTAR MED DET LILLA EXTRA Fjäråskupan erbjuder en mängd olika stilar, färger och ytor på sina fläktar. Läs mer och inspireras på Fjäråskupans hemsida.

83


STANDARD & TILLVAL DISKMASKIN

84

Rostfria vitvaror

Vita vitvaror

DISKMASKIN Energiklass A++ Diskmaskinen är gjord för underbyggnad och har varioSpeed Plusfunktionen som gör att disken diskas och torkar ca 66% snabbare. Maskinen har ett smart autoprogram och rymmer 12 kuvert.

DISKMASKIN Energiklass A++ Diskmaskinen är gjord för underbyggnad och har varioSpeed Plusfunktionen som gör att disken diskas och torkar ca 66% snabbare. Maskinen har ett smart autoprogram och rymmer 12 kuvert.

Art. nr. Siemens SN436I01AS

Art. nr. Siemens SN436W01AS

TILLVAL Energiklass A++ Diskmaskin för underbyggnad med varioSpeed Plus-funktion. Smart autoprogram och rymmer 13 kuvert. Finns även i vitt.

TILLVAL Energiklass A+ Helintegrerad diskmaskin med upp till 50 % kortare disktid i nästan alla program med varioSpeed. Diskmaskinen rymmer 13 kuvert.

TILLVAL Energiklass A+++ Diskmaskin för underbyggnad med brilliantShine system och Zeolithtorkning som ger extra glans åt dina glas. Rymmer 14 kuvert.

Art. nr. Siemens SN436I01CS, SN436W01CS (vit)

Art. nr. Siemens SN615X02CE

Art. nr. Siemens SN477S06TS


MODERNT OCH KLASSISKT I SKÖN BLANDNING I det här Kungshuset har familjen satt sin stil på köket genom att blanda luckor och handtag i klassisk stil med rostfria vitvaror.

85


BADRUM FRÅN SVEDBERGS Svedbergs erbjuder stora valmöjligheter och hög kvalitet när det kommer till badrumsinredning.

86


BADRUM BADRUM FRÅN SVEDBERGS Svedbergs erbjuder stora valmöjligheter och hög kvalitet när det kommer till badrumsinredning.

SPEGEL Top-Mirror, 80 cm, grå TVÄTTSTÄLL Porslinstvättställ Stil, 80x45 cm BADRUMSUNDERDEL Stil, 80x45 cm, grå HANDTAG Porslinsknopp BADKAR Scarlett, gjutmarmor

87


STANDARD BADRUMSMÖBLER

Stilsäkra badrum Svedbergs erbjuder fem olika möbelserier som går att kombinera på mängder av sätt. Testa att välja olika handfat, bänkskivor och handtag i spännande material. För att göra ditt badrum ännu mer personligt kan du

STANDARD ANEBYHUS

välja mellan flera olika träslag och NCS-färger. Svedbergs erbjuder dessutom flera smarta lösningar för förvaring av tvätt, smycken, smink och annat som lätt blir liggandes på fel plats i ett badrum.

STANDARD - ANEBYHUS Möbelserien Forma i vitt och porslinstvättställ Fjord, 60x35 cm och/eller 80x35 cm Forma har två lådor med slät utsida och tvättstället Fjord har stilrena kanter. På er ritning kan ni se vilka mått som gäller i ert hus.

STANDARD EKEFORSHUS

STANDARD - EKEFORSHUS Möbelserien Stil i vitt och porslinstvättställ Fjord, 60x35 cm och/eller 80x35 cm Stil har två lådor och en elegant ram. Tvättstället Fjord har stilrena kanter. På er ritning kan ni se vilka mått som gäller i ert hus.

STANDARD KUNGSHUS

STANDARD - KUNGSHUS Möbelserien Stil i vitt och porslinstvättställ Stil, 60x35 cm och/eller 80x35 cm Stil har två lådor och en elegant ram. Tvättstället Stil har en förhöjd kant. På er ritning kan ni se vilka mått som gäller i ert hus.

88


MÖBELSERIE Intro, antracitgrå

MÖBELSERIE DK, vit

MÖBELSERIE Skapa, svart ek

MÖBELSERIE Forma, ljus ek

TILLVAL Samtliga möbelserier finns i flera storlekar och färger.

MÖBELSERIE Stil, grå 89


TILLVAL BADRUMSMÖBLER

TILLVAL Svedbergs Skapa, möbelserie

TILLVAL

TILLVAL Svedbergs Intro, möbelserie

TILLVAL Svedbergs DK, möbelserie

GRÅ Forma, Stil, Skapa

VIT MATT Intro

ANTRACITGRÅ Intro

LJUS EK Forma, Stil, Skapa

SVART EK Forma, Stil, Skapa

VALFRI NCS-KULÖR Forma, Stil, DK

FÄRG OCH TRÄ

TILLVAL Skapa ditt unika badrum med färg. Möbelserierna Forma, Stil och DK går att få i valfri NCS-kulör.

90


ORDNING OCH REDA Svedbergs erbjuder många smarta inredningslösningar som gör att du kan hålla ordning i badrummet. Kika in på Svedbergs hemsida för att se komplett utbud.

TILLVAL Svedbergs Skapa, tvättställ Finns i flera storlekar.

TILLVAL Svedbergs Wave, dubbeltvättställ Finns i flera storlekar.

TILLVAL Svedbergs Pelartvättställ 9005

TILLVAL Svedbergs Square, tvättställ Finns i flera storlekar.

TILLVAL Svedbergs Deep, tvättställ Finns i flera storlekar.

OVANPÅLIGGANDE ELLER INFÄLLT HANDFAT Sänk ner handfatet i en snygg bänkskiva, eller ställ det ovanpå. Svedbergs erbjuder alternativ för alla smaker.

TILLVAL Svedbergs Porla, tvättställ

TILLVAL Sverbergs Tebas, silestone bänkskiva

TILLVAL Svedbergs Helix, silestone bänkskiva

91


STANDARD & TILLVAL ÖVERDELAR

STANDARD - SAMTLIGA HUSMÄRKEN Svedbergs Imago spegel, 60 eller 80 cm LED-belysning monteras separat. På er ritning kan ni se vilka mått som gäller i ert hus.

TILLVAL Svedbergs Top-Line, 60 cm Spegelskåp med heltäckande spegelglas på in- och utsida. LED-belysning eller lysrör. Finns i färgerna vit, ljus ek, grå och svart ek. Svart ek visas på bilden.

TILLVAL Svedbergs Sober spegelskåp, 60 eller 80 cm Spegelskåp med LED-belysning och dörrar med heltäckande spegelglas på in- och utsida. Spegelskåpet har två flyttbara hyllor i glas. Finns i färgerna vit, ljus ek, grå och svart ek. Vit, 60 cm visas på bilden.

TILLVAL Svedbergs Top-Line, 80 cm Spegelskåp med heltäckande spegelglas på in- och utsida. LED-belysning eller lysrör. Finns i färgerna vit, ljus ek, grå och svart ek. Grå visas på bilden.

TILLVAL Svedbergs Top-Mirror, 80 cm LED-belysning. Finns i färgerna vit, ljus ek, grå och svart ek. Ljus ek visas på bilden.

92

TILLVAL Svedbergs Ego spegel, Ø 62 cm Stilren och modern rund spegel med frostad LED-belysning. Spegeln finns i färgerna vit och grå. Grå visas på bilden.

TILLVAL Svedbergs Top-Mirror, 60 cm LED-belysning. Finns i färgerna vit, ljus ek, grå och svart ek. Vit visas på bilden.


STANDARD & TILLVAL HANDTAG BADRUM

STANDARD - ANEBYHUS Handtag 4, krom Art. nr. 12362

STANDARD - EKEFORSHUS Bygelhandtag, antik tenn Art. nr. 12911

STANDARD - KUNGSHUS Skålhandtag, brons Art. nr. 12920

TILLVAL Handtag 6, för serien Forma Finns i krom

TILLVAL Läderhandtag Finns i svart och brunt läder

TILLVAL Handtag 12 Finns i mässing, krom, vit och svart

TILLVAL Knopp Rund Finns i krom, mässing, vit matt och svart matt

TILLVAL Handtag 11 Finns i svart, vit, krom och mässing

TILLVAL Porslinsknopp Vit porslin

TILLVAL Skålhandtag Finns i mässing, stål och brons

TILLVAL Handtag 3 Finns i krom och matt krom cc-mått: 128, 256 och 480 mm

TILLVAL Läderflärp Finns i brun/mässing, brun/krom, natur/krom och natur/mässing

93


STANDARD & TILLVAL TVÄTTSTÄLLSBLANDARE

STANDARD - ANEBYHUS Oras Optima 2700F Modern tvättställsblandare med användarvänlig spak i svart. Pop-up ventil. Art. nr. Oras Optima 2700F

94

STANDARD - EKEFORSHUS Mora MMIX B5 Stilren tvättställsblandare med en ergonomisk design och en energieffektiv insida. Silivipp. Art. nr. 733020

STANDARD - KUNGSHUS Damixa Tradition Klassisk tvättställsblandare med eleganta och exklusiva detaljer. Lyftventil. Art. nr. 378210

TILLVAL Mora MMIX B5 Art. nr. 733050

TILLVAL Mora One Art. nr. 263001

TILLVAL Damixa Bell Art. nr. 908270000

TILLVAL Hansgrohe Talis S Art. nr. 72020000

TILLVAL Hansgrohe Metris Art. nr. 31084000

TILLVAL Oras Optima 1714F Art. nr. 1714F

TILLVAL Damixa Tradition, mässing Art. nr. 378217700

TILLVAL ALESSI Sense by Oras 8710F Art. nr. 8710F


STANDARD & TILLVAL DUSCH

STANDARD - SAMTLIGA HUSMÄRKEN Svedbergs Delta, klarglas 90x90 cm Halvrund hörndusch i härdat säkerhetsglas. Handtag och profiler i matt aluminium. Dörrarna kan vikas inåt när duschen inte används.

TILLVAL Svedbergs 180° skärmvägg, 88 cm Elegant skärmvägg med kromade gångjärn som ger badrummet ett exklusivt intryck. Finns i klarglas, kristallglas och kristall frostglas. Klarglas visas på bilden. Finns i flera storlekar.

TILLVAL Svedbergs 180 hörndusch, 90x90 cm Elegant och stilren hörndusch. Duschen är tröskelfri och dörrarna kan vikas inåt. Finns i klarglas, kristallglas och kristall frostglas. Klarglas visas på bilden. Finns i flera storlekar.

Svart matt, vit matt, aluminium blank och aluminium matt

TILLVAL Svedbergs Forsa, halvrund, 90x90 cm Hörndusch med transparent tätningslist. Vid öppning höjs dörren från golvet vilket gör den lätt att öppna. Finns i klarglas, frostglas, halvfrost, rökglas och gradient grå. Frostglas visas på bilden. Finns i flera storlekar.

TILLVAL Svedbergs Forsa, rak, 90x90 cm Modern hörndusch med raka dörrar och transparent tätningslist i nederkant. Vid öppning höjs dörren från golvet vilket gör den lätt att öppna. Finns i klarglas, frostglas, halvfrost, rökglas och gradient grå. Frostglas visas på bilden. Finns i flera storlekar.

Handtag 1

Handtag 2

Välj färg på profil och handtag till Svedbergs Forsa-serie. Välja mellan färgerna svart matt, vit matt, aluminium blank och aluminium matt. Handtagen finns i två modeller i samtliga fyra färger.

95


STANDARD BADKAR

Ta ett bad och koppla av Plask och lek eller sparitual? Ett badkar kan användas till mycket och Svedbergs erbjuder badkar för alla behov i många olika stilar, storlekar och material.

STANDARD ANEBYHUS

STANDARD EKEFORSHUS

STANDARD KUNGSHUS

KOM IHÅG! Det badkar som är standard i t.ex. Ekeforshus är ett möjligt tillval för dig som bygger ett Anebyhus eller Kungshus.

96

Vid badkar med en vattenvolym på 200 liter eller mer rekommenderas en extra varmvattenberedare. Information om extra varmvattenberedare hittar du på s. 13.

STANDARD - ANEBYHUS Svedbergs Z160 inkl. hörnfront, akryl, 160x75 cm, 160 l Stilrent badkar lagom för en person. De rundade formerna ger skön komfort. Som tillval kan du välja mellan Svedbergs massagesystem 1 eller 2.

STANDARD - EKEFORSHUS Svedbergs Classic, akryl och krom, 155,5x72,5 cm, 130 l Klassiskt tassbadkar med tassar i skinande krom. Den lite högre kortsidan ger skön sittkomfort för ryggen.

STANDARD - KUNGSHUS Svedbergs Classic, akryl och mässing, 155,5x72,5 cm, 130 l Klassiskt tassbadkar med tassar i vacker mässing. Den lite högre kortsidan ger skön sittkomfort för ryggen.


TILLVAL BADKAR OCH HANDDUKSTORKAR

TILLVAL Svedbergs Barb, akryl, 166x75 cm, 325 l Den ovala formen ger ett mjukt och modernt intryck. Att det är fristående är inte bara snyggt, det gör dessutom badkaret lättplacerat i de flesta badrum.

TILLVAL Svedbergs Oval 170, gjutmarmor, 170x72 cm, 300 l Oval är ett designsamarbete mellan Svedbergs och Pelican Copenhagen. Den mjuka formen och tilltagna djupet innebär en ergonomisk badupplevelse utöver det vanliga. Oval finns även i den mindre modellen Oval 158.

TILLVAL Svedbergs Z140, akryl, 140x140 cm, 300 l Praktiskt hörnbadkar för barnfamiljen med bl.a. en upphöjd sittplats för mindre barn. Önskar du ett spabadkar finns det möjlighet att välja till massagesystem. Välj mellan massagesystem 1 eller massagesystem 2.

TILLVAL Svedbergs R180, gjutmarmor, 180x81cm, 242 l Ett badkar som är fulladdat med spamöjligheter. Välj mellan massagesystem 1 eller massagesystem 2. Läs mer om massagesystemen på svedbergs.se

TILLVAL Svedbergs Thor, krom, 50x140 cm

TILLVAL Svedbergs Elpatron Erica, 300W Med timer och termostat. Finns i krom och svart.

TILLVAL Svedbergs Bas, 50x69 cm Finns i krom och vit. Finns även i storlek 37x142 cm.

TILLVAL Svedbergs Oden, krom, 50x100 cm

97


STANDARD & TILLVAL DUSCH- OCH BADKARSBLANDARE

STANDARD - ANEBYHUS Duschset; Oras Apollo 520 Duschblandare; Oras Optima 7150 Badkarsblandare; Oras Oprima 7154 Art. nr. 520, 7150, 7154

STANDARD - EKEFORSHUS Duschset; Mora MMIX S5 Duschblandare; Mora MMIX T5 Badkarsblandare; Mora MMIX T5 Art. nr. 130310, 731000, 730000

STANDARD - KUNGSHUS Duschset; Damixa Tradition Duschblandare; Damixa Tradition Badkarsblandare; Damixa Tradition Art. nr. 76511, 37042, 37041

TILLVAL Mora One Duschblandare Art. nr. 261000

TILLVAL Mora One Takduschset med takdusch och handdusch inkl. blandare. Takduschen är hela 400 mm i diameter. Art. nr. 261800

98

TILLVAL Mora One Duschset Art. nr. 130340

TILLVAL Mora One Badkarsblandare Art. nr. 260000

TILLVAL Mora MIXX Takduschset med takdusch och handdusch inkl. blandare. Ergonomisk och modern design. Art. nr. 731300.0011


TILLVAL DUSCH- OCH BADKARSBLANDARE

TILLVAL Damixa Bell Badkarsblandare Art. nr. 575660000

TILLVAL Damixa Tradition Takduschset med takdusch, handdusch inkl. blandare. Klassisk och lyxig design. Art. nr. 375000000

TILLVAL Damixa Bell Takduschset med takdusch, handdusch inkl. blandare. Mjuk och sofistikerad design. Art. nr. 579630000

TILLVAL Oras Optima Rain Shower Takduschset med takdusch, handdusch inkl. blandare. Handdusch med ecoflöde och flera stråltyper. Art. nr. 7156

TILLVAL Oras Sensiva 350 Duschset Art. nr. 350

TILLVAL Hansgrohe Ecostat 1001 CL Duschblandare Art. nr. 13217000

TILLVAL Hansgrohe Croma Select E Duschset med selectfunktion vilket innebär att du kan ändra strålbilden med ett knapptryck. Art. nr. 26595400

TILLVAL Hansgrohe Croma 160 Takduschset med takdusch, handdusch inkl. blandare. Modern och tidlös design. Art. nr. 27135000

TILLVAL Hansgrohe Ecostat 1001 CL Badkarsblandare Art. nr. 13218000

99


STANDARD & TILLVAL WC

STANDARD - ANEBYHUS Gustavsberg Artic 4300 Golvstående WC-stol med dubbelspolning, inbyggt s-lås och rostfria fästen.

STANDARD - EKEFORSHUS OCH KUNGSHUS Gustavsberg Nautic 1500 Golvstående WC-stol med dolt s-lås och Hygienic Flush.

TILLVAL Gustavsberg Nautic 1522 Vägghängd WC-stol i stilren design och Hygienic Flush.

TILLVAL Gustavsberg Nautic 9M26 Svart mjukstängande WC-sits anpassad till Nautic-serien.

100


TILLVAL BASTU

Spakänsla på hemmaplan Ett värmande bastubad tinar upp frusna om vintern och sägs dessutom vara nyttigt för både kropp och själ.

Tylö är världsledande inom sin gren – att tillverka stimulerande bastumiljöer som främjar avkoppling och badglädje.

TILLVAL BASTUPAKET 5 KVM Komplett bastu med bastupanel, bastulav, bastufolie, bastuaggregat Tylö Sense Sport, bastudörr DGB, taklist och foder till bastudörr samt galvaniserad tallriksventil.

TILLVAL Tylö DGB Bastudörr i härdat säkerhetsglas, karm i furu och dörrhandtag i asp försett med magnetlåsstängning. Finns i klarglas samt bronsfärgat glas.

TILLVAL Tylö Sense Sport Ett bastuaggregat med energibesparande funktionon samt inbyggda inställningar för tid och temperatur. Sense Sport finns i 6,6 och 8 kWs effekt samt går att få väggmonterat eller stående på ben.

101


102


STANDARD KLÄDVÅRD

Känn doften av nytvättat En välplanerad tvättstuga med moderna vitvaror gör gott för miljön och förenklar vardagssysslorna. I klädvården har vi valt högkvalitativa vitvaror från Siemens med många smarta funktioner.

Inredning, bänskivor, skåp och handtag kommer från Ballingslöv. Våra duktiga köksritare hjälper till att rita och planera er tvättstuga samtidigt som ni planerar köket.

STANDARD SAMTLIGA HUSMÄRKEN

TVÄTTMASKIN 7 kg, Energiklass A+++ Tvättmaskinen har en tyst och energisnål iQdrive-motor och med funktionen varioSpeed kan du tvätta upp till 65% snabbare med perfekt resultat. Tvättmaskinen har också specialprogram för tvätt av funktionstextilier såsom träningskläder.

VÄRMEPUMPSTUMLARE 7 kg, Energiklass A++ En energieffektiv och snabb värmepumpstumlare med easyClean filter som gör det enkelt att ta bort ludd från filtret. Värmepumpstumlaren har också softDry-trumsystem vilket är extra skonsamt för tvätten samt specialprogram för funktionstextilier.

Art. nr. Siemens iQ300, WM12N2C7DN

Art. nr. Siemens iQ300, WT45H2K7DN

DISKHO Intra Stylo inkl. blandare. Se vilken blandare som är standard i ditt hus på s. 74.

KÖKSLUCKA Ballingslöv Harmoni, vit slät lucka i melamin.

BÄNKSKIVA Välj fritt från Ballingslövs standardlaminat. Se alla val på s. 70.

HANDTAG Rostfritt, c/c 160 Art. nr. HG 831

103


TILLVAL KLÄDVÅRD TILLVAL Tvättmaskin 8 kg, Energiklass A+++ iSensoric premium tvättmaskin har ett sensorstyrt fläckbortagningssystem, en display som visar vatten- och energiförbrukning innan programstart och ett snabbprogram på 15 minuter. Art. nr. Siemens iQ800, WM14Y748DN

TILLVAL Tvättmaskin 9 kg, Energiklass A+++ Smart iSensoric tvättmaskin i premiumklassen som går att fjärrstyra via en app. Maskinen har också ett automatiskt system för dosering av tvättmedel och ett effektivt fläckborttagningsprogram. Art. nr. Siemens iQ800, WMH4Y8S9DN

TILLVAL Värmepumpstumlare 9 kg, Energiklass A++ iSensoric värmepumpstumlare i premiumklass med självrengörande kondensor, låg energiförbrukning och sensorstyrd teknik som förhindrar att tvätten krymper. Art. nr. Siemens iQ800, WT47Y849DN

TILLVAL Värmepumpstumlare 9 kg, Energiklass A++ iSensoric värmepumpstumlare har en självrengörande kondensor vilket bidrar till en låg energiförbrukning. Det går att fjärrstyra värmepumpstumlaren via en app. Art. nr. Siemens iQ800, WT4HY779DN

TILLVAL Torkskåp Torkskåp med kapacitet för 3,5 kg torr tvätt och en termostat på 0-60 grader. Torkskåpet har även ett tidur på 4 timmar och flera smarta torkprogram. Art. nr. Bosch BTCDC0001B

KOM IHÅG! Våra duktiga köksritare hjälper till att rita och planera er tvättstuga.

104

TILLVAL Som tillval kan du välja andra luckor, handtag, knoppar och bänkskivor ur Ballingslövs breda sortiment. Du hittar inspiration på kökssidorna.


TILLVAL CENTRALDAMMSUGARE

Enklare att hålla rent Med en centraldammsugare i huset blir det smidigare att hålla rent. Allaways PM-serie är utvecklad för att passa nybyggda hus. Centralenhetens kompakta format gör att den med fördel kan monteras i klädvård, klädkammare TILLVAL Allaway PM30 Kompakt, kraftfull och tyst centraldammsugare med kapacitet för 35 m rörlängd. I paketet ingår 3 uttag, 18 m rör, 10 m slang samt städpaketet premium som innehåller ett ergonomiskt handtag med startknapp på handtaget, teleskoprör och flera olika munstycken.

TILLVAL Allaway PM40 LCD Kompakt, kraftfull och tyst centraldammsugare med LCD display som bl.a. visar hur full behållaren är. PM40 har kapacitet för 45 m rörlängd. I paketet ingår 3 uttag, 18 m rör, 10 m slang samt städpaketet premium som innehåller ett ergonomiskt handtag med startknapp på handtaget, teleskoprör och flera olika munstycken.

TILLVAL Allaway föravskiljare EE-20 Fungerar i både vått och torrt. Torrt skräp samlas upp i dammpåsen. När man tar bort påsen förvandlas föravskiljaren till en vattensug som klarar av att suga upp vätskor och vått skräp.

eller garderob. Till centraldammsugaren finns också en mängd smarta tillbehör som förenklar och gör städningen effektivare.

TILLVAL Allaway tilläggspaket med ett extra uttag och 9 m rör

TILLVAL Allaway slangförlängning, 4 m

TILLVAL Allaway Optima doslock, metall Finns i färgerna svart, silver, grafitgrå och vit. Finns med eller utan lås.

TILLVAL Allaway sockelsugdosa/skräplucka För enklare snabbstädning i t.ex. köket. Med en sopborste sopar man snabbt in smulor i skräpluckan där de sugs ut genom rörsystemet.

105


STANDARD & TILLVAL FÖRVARING

Förvara smart Ballingslöv erbjuder flexibla förvaringslösningar för husets alla rum och har goda råd för vardagens alla utmaningar.

STANDARD - SAMTLIGA HUSMÄRKEN Ballingslöv garderob, 60 cm, F-höjd Vit slät lucka i melamin och handtag HG 218 i matt metall.

Rätt förvaringslösning handlar mer om att planera smart än om att ha gott om plats.

GARDEROB Garderob med klädstång, 1 hylla och 2 korgar

LINNESKÅP Linneskåp med 5 hyllor

STÄDSKÅP Städskåp med lådor, medicinskåp och slanghållare

På er ritning kan ni se vilken typ av garderobsinredning som ingår.

Praktiska skjutdörrar Elfa är experter på skjutdörrar och erbjuder ett brett sortiment både vad gäller färg, form och praktisk förvaring.

STANDARD - SAMTLIGA HUSMÄRKEN Elfa Vista Plain, vit melamin 40002 Stilren skjutdörr med smal aluminiumram. Välj mellan ram i vitt eller matt silver. Maxhöjd 2700 mm. Kan fås med LED-belysning samt mjukstängande dörrar som tillval. Ritningen visar var skjutdörrsgarderob är standard.

106

Skjutdörrsgarderoberna är flexibla och går att få i flera bredder och höjder.


TILLVAL FÖRVARING

TILLVAL - ELFA VISTA PLAIN GLAS (G2) Vista Plain med färgad glasfyllning. Finns i färgerna vit, kristallvit, créme, ljusbrun, grå och svart. Välj mellan ram i vitt eller matt silver. Kan fås med LED-belysning samt mjukstängande dörrar. Kristallvit visas på bilden. Finns i flera storlekar. Maxhöjd 2600 mm.

TILLVAL Elfa Vista Plain, spegelglas (G1) Stilren skjutdörr med smal aluminiumram. Finns med fyllningarna klar spegel, gråtonad spegel och bronstonad spegel. Välj mellan ram i vitt eller matt silver. Kan fås med LED-belysning samt mjukstängande dörrar. Klar spegel visas på bilden. Finns i flera storlekar. Maxhöjd 2600 mm.

TILLVAL Elfa Linear Plain Skandinavisk design i sin renaste form. Rena linjer, tunn vit aluminiumlist och infällda handtag i vit aluminium. Maxhöjd 2700 mm.

107


TILLVAL BRASKAMINER

Sprakande värme En braskamin är en investering i såväl värme som ljus, ljud och doft i ert nya hus. Kort sagt – en riktig stämningshöjare som kommer att bidra till många mysiga stunder. Här presenterar vi ett urval av kaminer i olika stilar från branschens ledande tillverkare. Vilken blir din värmande favorit?

TILLVAL Contura 556:1 Style, grå Energiklass A+

TILLVAL Contura 35L, svart Energiklass A+ Lättplacerad kamin i svart utförande och lucka i glas.

TILLVAL Contura 510:3 Style, svart Energiklass A+ Braskamin med dekorativ topp i täljsten och lucka i gjutjärn. Finns även i grått.

108

TILLVAL Contura 35L, vit Energiklass A+ Modern vit kamin i blank finish och lucka i glas.

TILLVAL Contura 556:3 Style, grå Energiklass A+ Modern braskamin med sidoglas och täljstenstopp. Finns även i svart.

TILLVAL Contura 35T Energiklass A+ En populär och lättplacerad braskamin med omramning i täljsten och lucka i glas.

TILLVAL Contura i41T Energiklass A+ En modern eldstad i täljsten med rena linjer och stort glasparti. Täljstenen är värmelagrande och har ett naturligt vackert mönster. Går att få med eller utan hylla och bänk i granit.


TILLVAL BRASKAMINER

TILLVAL Jøtul FS 74 Energiklass A Modern murspis i lättbetong. Eldens lågor syns från tre håll vilket gör den lättplacerad.

TILLVAL Jøtul S 16 C, I 400 Panorama Energiklass A

TILLVAL Jøtul FS 173 Energiklass A Elegant täljstenskamin i modernt utförande. Lågorna är synliga från tre sidor.

TILLVAL Jøtul S 16 W, I 400 Harmony Energiklass A Klassisk murspis med en praktisk nisch för ved. Finns även för hörnplacering.

TILLVAL Jøtul F3 Energiklass A Traditionell eldstad i gjutjärn. En utvändig asklösning gör det enkelt att tömma askan.

TILLVAL Jøtul F 373 Advance Energiklass A En mycket populär kamin som vunnit priser för sin tilltalande design. Finns i svart lack och vit emalj.

109


TILLVAL BRASKAMINER

TILLVAL Scanspis 83-2 Energiklass A+ Populär kamin med möjlighet att välja dekorlist i borstad eller svartoxiderad aluminium. Utmärkt val även vid hörnplacering. Finns i svart, grå, silver, champagne, vit, brunmetallic, röd samt som täljstensmodell.

110

TILLVAL Scanspis 85, vit Energiklass A Stilren kamin i tidlöst skandinaviskt formspråk. Den eleganta skjutdörren ger en vacker flambild. Välj dekorlist i borstad eller svartoxiderad aluminium. Finns i tre olika höjder samt i svart, grå, vit, brunmetallic och röd lack.

TILLVAL Scanspis 65-4 Energiklass A Mellanstor kamin med mjukstängande lucka och integrerad täljsten på sidorna. Finns även utan täljsten och utan sidoglas. Perfekt val även vid hörnplacering. Välj mellan svart eller grå lack.

TILLVAL Scanspis 80-2 Energiklass A+


TILLVAL Scanspis 85, vit med dekorlist i borstad aluminium Energiklass A

111


2018-05-17 Foto: Respektive leverantör samt Annette Kongsmark, Day Fotografi, Pierre Wester och Rolf Hörlin 3D-illustrationer: WSP Group

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel, förändringar och förbättringar i sortiment samt förändringar på grund av normer och regelverk.


ÄNDRA MER ÄN DU TROR, BETALA MINDRE ÄN DU TROR. Sedan vi började bygga hus i mitten av 1900-talet har vi som husföretag arbetat för att alla ska ha möjlighet att bygga sitt unika hus. Vår långa erfarenhet har varit till stor hjälp för att kunna ta fram Villaskaparmetoden, som gör det enklare och billigare att göra ändringar.

3 HUSMÄRKEN. 70 GRUNDMODELLER. 1000 MÖJLIGHETER.

Anebyhusgruppen Box 49 364 21 Åseda 0474-488 80 info@anebyhusgruppen.se anebyhusgruppen.se

Villaskaparkatalogen – standard & tillval 2018  

Tillvalskatalog (Anebyhus, Ekeforshus, Kungshus)

Villaskaparkatalogen – standard & tillval 2018  

Tillvalskatalog (Anebyhus, Ekeforshus, Kungshus)