__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Från hus till hem

STANDARD & TILLVAL

gäller från juni 2021

modernt

klassiskt

sekelskifte


INNEHÅLL Skaparglädje Så här läser du katalogen

KONSTRUKTION

Tillverkningsmetod Värme, vatten och ventilation El, media och belysning

22

EXTERIÖR

Fasad och balkong Verandor och skärmtak Takkupor Takpannor Plåt och vattenavrinning Ytterdörrar och trycken Fönster

INTERIÖR

49

44

Innertak Foder och lister Golv Innerdörrar och trycken Trappor

4 6

7 10 12

16 18 20 22 25 26 32

38 40 44 49 54

KÖK

Köksluckor och handtag Bänkskivor och belysning Diskbänkar Köksblandare Vitvaror

58

58 65 66 68 70

BADRUM

Badrumsmöbler och handtag Tvättställsblandare Dusch och badkar Handdukstorkar Dusch- och badkarsblandare WC Bastu

80 86 90 93 94 96 97

ÖVRIG INTERIÖR

Klädvård Centraldammsugare Förvaring Braskaminer

106

80

98 102 103 106

SIDOBYGGNADER Garage, carport och förråd

110


NÄR SKAPARGLÄDJE FÅR FOKUS Vi har uppfyllt tiotusentals familjers husdrömmar under de senaste 70 åren. De familjer vi träffar har valt att bygga nytt för att de ska kunna få det precis som de vill. Våra husmodeller har en hög standard och är väl genomtänkta i grundutförandet men du har stora möjligheter att själv ändra i modellerna och anpassa ditt hus efter dina egna önskemål och behov.

4 | ANEBYHUSGRUPPEN


SKAPARGLÄDJE REDAN VID RITNINGEN Med Villaskaparmetoden behöver funktion. Det kallar vi riktig skani inte kompromissa. På ett enkelt parglädje. sätt kan ni påverka och anpassa ett i grunden arkitektritat hus, så att SKAPA ERT UNIKA HUS det passar just er familj. Inte bara Börja med att hitta en grundmoytskikt, färger och inredning eller dell som passar er familj, fundera möjligheten att välja fasad- och på vilken stil som passar er och takmaterial, vilket är självklart området där ni ska bygga och ta när man bygger nytt. Ni kan även hänsyn till tomtens förutsättningar. göra större ändringar som omPrata igenom hur ni vill ha det och fattar stomme och planlösning. låt alla i familjen få komma med Förändringar som påverkar husets önskningar.

1. HITTA DIN HUSSTIL

Skissa på ert hus på papper eller testa ritverktyget RoomSketcher på anebyhusgruppen.se. Där finns alla våra grundmodeller tillgängliga. Låt kreativiteten flöda! När ni har stämt av era önskemål med er säljare och våra husdesigners får ni en ritning i 3D över ert unika hus, med alla era ändringar och val inritade. Först då är det dags att börja tänka på ytskikt, färger och materialval.

2. HITTA EN HUSMODELL SOM NI GILLAR

k l a ss i s k t

t

se kifte

modern

ke l s

3. SKISSA PÅ PAPPER ELLER TESTA RITVERKTYGET PÅ ANEBYHUSGRUPPEN.SE

STILBAROMETERN

4. STÄM AV ERA ÖNSKEMÅL MED ER SÄLJARE OCH VÅR RITAVDELNING

5. SE RITNINGEN FÖR ERT UNIKA HUS I 3D

ANEBYHUSGRUPPEN | 5


SÅ HÄR LÄSER DU KATALOGEN Våra tre husmärken, Anebyhus, Ekeforshus och Kungshus, har en tydlig stil som går igen både i husets helhet och i alla detaljer, utifrån och in. Alla detaljer i huset är noga utvalda av en inredningsdesigner tillsammans med arkitekt för att passa husets karaktär.

För att du enklare ska kunna förstärka din valda stil har vår inredningsdesigner också valt ut produkter som vi visar som premiumtillval, helt enligt stilen. De här produkterna är exklusiva och noga utvalda, för dig som vill följa stilen fullt ut.

Symbolerna nedan visar vilken produkt som är standard för respektive husmärke.

ANEBYHUS

EKEFORSHUS

KUNGSHUS

TILLVAL

SÄTT DIN EGEN PRÄGEL PÅ DITT NYA HUS Våra hus har alla sin stil och en hög utgångsstandard, men för att du ska kunna sätta din personliga prägel på ditt hus erbjuder vi många tillvalsmöjligheter. I den här katalogen visar vi exempel på smarta lösningar och ett urval av de mest populära produkterna som du kan välja på ur våra leverantörers sortiment. Vi är övertygade om att du kommer att få svar på många av dina frågor – och att du med dina egna val snart ska känna dig som hemma.

6 | ANEBYHUSGRUPPEN


KONSTRUKTION

LÅNGSIKTIGT HÅLLBAR KONSTRUKTION Vår väggkonstruktion har klarat kraven under åren, även då de skärpts. Grundkonstruktionen är närmast identisk med hur vi byggde hus redan på 1980-talet. Hus som håller måttet över lång tid.

ANEBYHUSGRUPPEN | 7


STANDARD & TILLVAL

KONSTRUKTION

KOLL PÅ KONSTRUKTIONEN Våra hus byggs i storblock, vilket innebär att ytterväggarna med färdigmonterade fönster redan är klara när huset börjar resas på tomten. Att bygga inomhus minimerar risken för

fuktskador under bygget och huset blir oftast vädertätt redan första montagedagen.

KONSTRUKTION SEDD UTIFRÅN 8 1

2

3

4

9

5

10 7 6

YTTERVÄGG Våra ytterväggar består av rejäla träreglar, formstabila träfiberskivor och dubbla lager isolering. Allt som allt en rejäl

8 | ANEBYHUSGRUPPEN

11

1

Panel

2

Spikläkt

3

Vindskyddsduk

4

Impregnerad träfiberskiva

5

Regelverk

6

Isolering

7

Ångspärr plastfolie

8

Sekundärregelverk

9

Isolering

10

Spånskiva

11

Gipsskiva

konstruktion som mer än väl lever upp till dagens hårda energikrav.


KONSTRUKTION

ÖPPEN TAKFOT TAKKONSTRUKTION Vi erbjuder flera olika taktyper – sadeltak, pulpettak, ramverkstakstolar, mansardtak och låglutande tak. Standard för våra tak är att det ligger taktegel över råspont, papp och läkt. De låglutande taken levereras i stället med råspont och papp.

BJÄLKLAG Mellanbjälklaget är det som skiljer våningarna åt, där är isoleringen främst ljuddämpande. Vindsbjälklaget har 400 mm isolering och är klimatskiljande, det vill säga att det isolerar mot varierande yttertemperatur.

STANDARD & TILLVAL

GAVELUTSPRÅNG

Isolertjockleken är optimerad efter taktypen och anpassad för att uppfylla energikraven. Det finns också möjlighet att välja olika utformning av takfoten. Öppen, kort eller lång takfot. Gavelutsprånget på huset anpassas efter längden på takfoten.

GRUND Grunden består av en betongplatta på mark som gjuts med 300 mm isolering och med inbyggd golvvärme. En betongplatta på mark med ett rejält lager makadam under minimerar framtida fuktproblem.

INNERVÄGG Innerväggarna består av träreglar, spån- och gipsskivor samt 45 mm isolering. TILLVAL - EXTRA ISOLERING INNERVÄGG Utöka till 70 mm isolering för mer dämpning av ljud. TILLVAL - EXTRA ISOLERING BJÄLKLAG Välj till extra isolering till bjälklag, främst för ljuddämpning.

ANEBYHUSGRUPPEN | 9


STANDARD & TILLVAL

VÄRME, VATTEN OCH VENTILATION

BEHAGLIG INOMHUSMILJÖ I över 60 år har NIBE fokuserat på att skapa lösningar för ett behagligt och hållbart inomhusklimat. Det gör NIBE till en trygg leverantör som står för kvalitet in i minsta detalj baserad på gedigen och beprövad kunskap.

Vilken typ av värmessystem som ingår i ditt nya hus framgår av tecknat avtal. Tänk på att värmepumpen oavsett modell behöver lite plats omkring sig i det utrymme där den placeras.

Den typ av värmepump som är standard i ditt hus beror till stor del av hur stort huset är. I grova drag kan man säga att hus större än 200 m2 kräver en bergvärmepump (borrhål, markeller sjöslinga) för att klara av att hålla värmen i huset. Är huset i ett plan kan brytpunkten bli vid en något mindre yta.

FRÅNLUFTSVÄRMEPUMP

STANDARD

STANDARD - SAMTLIGA HUSMÄRKEN Frånluftsvärmepump NIBE F730 Energiklass A+++ Nya generationens frånluftsvärmepump som förser huset med värme, varmvatten och ventilation. Frånluftsvärmepumpen återanvänder energin från den varma inomhusluften innan den lämnar huset genom ventilationssystemet.

BERGVÄRMEPUMP STANDARD - SAMTLIGA HUSMÄRKEN Bergvärmepump NIBE S1255 Energiklass A+++ Komplett värmepump med inbyggd varmvattenberedare. Värmepumpen anpassar sig automatiskt till det effektbehov huset har under året. Installeras tillsammans med frånluftsmodulen NIBE FLM som är framtagen för att kombinera återvinning av mekanisk frånluft med bergvärme.

TILLVAL Bergvärmepump NIBE S1155 Energiklass A+++ Bergvärmepumpen kompletteras med varmvattenberedaren NIBE VPB S300 CU.

10 | ANEBYHUSGRUPPEN

Vid badkar med en vattenvolym på över 200 liter rekommenderas en extra varmvattenberedare. TILLVAL Varmvattenberedare NIBE VPB 200 CU. En effektiv varmvattenberedare och ackumulatortank som är utvecklad för att anslutas bland annat till värmepump. Isolering av polyuretan vilket ger mycket god värmeisolering. Inklusive dockningssats till frånluftsvärmepump NIBE F730 för en stilren systemlösning.


VÄRME, VATTEN OCH VENTILATION TILLVAL Frånluftsmodul NIBE FLM En frånluftsmodul som sänker energikostnaden och ger renare luft. Energi återvinns ur ventilationsluften och återförs värmepumpen. Ventilationen kan också schemaläggas och styras från mobil/Smarta hem. FLM S45, avsedd att placeras ovan bergvärmepumparna NIBE S1155 eller S1255.

TILLVAL Solcellspaketet Essential från SVEA Solar. Panelerna kompletteras med den senaste tekniken från SolarEdge i form av optimerare och växelriktare. Denna teknik har klara fördelar mot ett traditionellt system och innebär bland annat; -Mindre känslighet mot skuggor -Oslagbar el- och brandsäkerhet

STANDARD & TILLVAL TILLVAL FTX-aggregat NIBE ERS Ett FTX-system där värmen från frånluften återvinns samtidigt som tilluften värms och renas. En systemlösning med värmepumpen som ger möjlighet att schemalägga ventilationen och styras från mobil/ Smarta hem. Placering i bostad ERS S10-400 Placering på vind ERS 30-400

TILLVAL Designpaketet från SVEA Solar är sammansatt för dig som både värderar estetik och effekt till ett bra pris. Panelen är helt svart i cell och ram vilket gör att den gifter sig väl med alla tak och hustyper.

TILLVAL Systemair FTX-ventilation, SAVE VTR Värmeåtervinningsaggregat från Systemair som ger energibesparing och ren luft. I ett FTX-system återvinns värmen från frånluften samtidigt som tilluften kan värmas och renas. Valet av FTX-ventilation beräknas och fastställs utifrån husets storlek och utformning.

TILLVAL WaterFuse, vattenfelsbrytare Ett komplett system som minimerar risken för vattenskador. WaterFuse har tre huvudfunktioner: • Enkel avstängning av vattnet när fastigheten lämnas • Automatisk läckagekontroll av vattensystemet • Upptäcker, stänger av huvudvattenledningen och larmar vid läckage

STANDARD OCH TILLVAL Gustavsberg, vattenutkastare Montera en extra utvändig vattenutkastare. Observera att en extra vattenutkastare endast monteras där det på insidan finns befintliga vattenrör, till exempel i kök eller klädvård.

ANEBYHUSGRUPPEN | 11


STANDARD & TILLVAL

EL, MEDIA OCH BELYSNING

PLANERA DINA ELUTTAG När ditt hus levereras från vår fabrik är ytterväggarna förberedda med rör för eldragning. Exakt hur denna ser ut för ditt hus framgår av dina installationsritningar. Nedan visas ett exempel på vilka eluttag, strömbrytare, tv- och datauttag med mera som ett hus är förberett för som standard. STANDARD Innan elektrikern påbörjar sitt arbete med att dra elen i huset har ni tillsammans en genomgång kring placeringen av eluttag, strömbrytare och lamputtag på innerväggarna och i taket. Du har då möjlighet att vara med och påverka detta.

1

Timeruttag/uttag för motorvärmare 1-vägsuttag i kombination med strömbrytare 2-vägsuttag 3-vägsuttag Lamputtag

12 | ANEBYHUSGRUPPEN

TILLVAL Vill du även vara med och påverka placeringen av eluttag och strömbrytare på husets ytterväggar kan du välja tillvalet kundanpassad el. Då görs installationsritningarna efter dina önskemål redan från början. Du kan också välja att komplettera ditt hus så att vi förbereder för extra uttag eller belysning, såsom spotlights i fönstersmygarna eller extra utebelysning.

Ljuspunkt i tak Ljuspunkt på vägg eller i underskåp Dubbelt uttag för tele/data Uttag för TV-antenn


MEDIACENTRAL

EL, MEDIA OCH BELYSNING

STANDARD & TILLVAL

SAMLA ALL TEKNIK Som standard i ditt hus ingår en mediacentral som oftast är placerad i klädvården. Här kan du enkelt ansluta dina TV-, telefoni- och bredbandslösningar och få all teknik samlad på ett ställe. Mediacentral Garo IN F60-3 inklusive 10 patchkablar och 2 eluttag. Innermått för installation av komponenter: bredd 274 mm, höjd 407 mm och djup 82 mm.

DET SMARTA HEMMET Skapa ett smart hem tillsammans med Niko. När du köper ett hem från Anebyhusgruppen erbjuder vi dig möjligheten att enkelt styra allt från lampor till ventilation och värme, vart du än befinner dig. Niko Home Control, elinstallationen som hjälper dig att bo mer komfortabelt och säkert med minskad energiförbrukning och är redo för framtidens uppkopplade hem.

LYS UPP FASADEN Fasadbelysning ger huset ett varmt och välkomnande intryck. Som standard är huset förberett för en belysningspunkt vid varje dörr, men vid tillvalet kundanpassad el kan du välja till flera belysningspunkter på fasaden.

ANEBYHUSGRUPPEN | 13


NÄR UTSIDAN RÄKNAS Husets yttre stil kan ändras med en annan taktyp, olika färg på panelen eller varför inte blanda både panel och puts för en mer spännande fasad? Inspireras av våra husmodeller och våga tänka annorlunda!

14 | ANEBYHUSGRUPPEN


EXTERIÖR


STANDARD & TILLVAL

FASAD OCH BALKONG

HÅLLBARA FASADER På din ritning ser du vilken typ av fasad som är standard för ditt hus. Men det finns också en mängd olika tillval som gör att du kan förändra intrycket av huset.

Vill du ha en modern liggande panel, en traditionell lockläktspanel eller stilren puts?

VÄLJ KULÖR

STANDARD - ANEBYHUS OCH EKEFORSHUS Liggande panel som är lätt fasad, vilket låter regnvattnet rinna av och ger både en modern och hållbar fasad.

STANDARD - KUNGSHUS En stående panel med läkt ger huset ett mer traditionellt utseende. Den så kallade hattläkten är rundad och ger huset ett gediget uttryck.

STANDARD Som standard levereras huset målat med två lager i vitt, en grundstrykning och en mellanstrykning.

TILLVAL Vet du redan nu vilken färg ditt hus ska ha? Som tillval kan du välja mellan röd, grå eller mörk grundmålning.

Tredje och sista strykningen sker på byggplats. Avviker kulören alltför mycket mot grundkulören kan två strykningar på byggplats behövas.

TILLVAL Stående Z-panel utan läkt.

16 | ANEBYHUSGRUPPEN

TILLVAL Blanda stående och liggande panel.

TILLVAL Oavsett husmodell kan du välja en fasad som är förberedd för puts eller tegel.


ÄKTA KUSTKÄNSLA

NOCKDEKORATION

TILLVAL - KUSTPAKETET Våra populära Kungshus härstammar från västkustens marina sekelskiftesstil. För dig som vill ge ditt Kungshus äkta kustkänsla finns vårt Kustpaket med nockdekor och lockstöt. Du kan också välja kusthusfoder runt fönstren som är typiska för stilen.

PROFILERAD LIST INKL KLOSSAR

När ditt hus har kommit på plats, kanske bland västkustens klippor, kommer det att kännas som att det alltid har stått där. PROFILERAD LOCKSTÖT

BALKONG OCH FRANSK BALKONG En balkong är en extra rofylld plats i ditt hem. Ritningen visar om balkong är standard och vilken typ av balkong och räcke

STANDARD - ANEBYHUS Metallräcke med horisontell delning och säkerhetsglas.

Metallräcke med säkerhetsglas

som huset har. Det finns också möjlighet att välja balkong som tillval och du kan också välja en annan typ av räcke.

STANDARD - KUNGSHUS OCH EKEFORSHUS Traditionell balkong i trä.

Metallräcke med STANDARD Metallräcke med FRANSK BALKONG horisontell delning vertikal delning Metallräcke med horisontell delning och säkerhetsglas (utan säkerhetsglas) och säkerhetsglas. Ritningen visar var fransk balkong är standard.

Metallräcke Metallräckemed med TILLVAL säkerhetsglas säkerhetsglas

Stilrent metallräcke säkerhetsglas.

TILLVAL Olika utseende med stilrent metallräcke och säkerhetsglas. Flera varianter.

Metallräcke Metallräckemed med horisontell horisontelldelning delning med och ochsäkerhetsglas säkerhetsglas

Metallräcke Metallräckemed med TILLVAL vertikal vertikaldelning delning Metallräcke med vertikal (utan (utansäkerhetsglas) säkerhetsglas) delning (utan säkerhetsglas).

ANEBYHUSGRUPPEN | 17


STANDARD & TILLVAL

VERANDOR OCH SKÄRMTAK

EN VÄLKOMNANDE ENTRÉ En veranda ger inte bara huset en välkomnande entré och ett lyft för fasaden. En veranda ger också väderskydd och en extra plats att njuta på. Våra verandor finns i flera olika utföranden, storlekar och stilar och kan ibland kombineras med en balkong ovanpå.

2

3

4

5

Denna ritning är ej att betrakta som färdig bygghandling och kan därför avvika från tillhörande köpeavtal.

10 m

TILLVAL Veranda med träräcke och valmat tak.

10

1

2

3

4

5

18 | ANEBYHUSGRUPPEN

10 m

TILLVAL Rakt skärmtak i trä med betongpannor.

TILLVAL Veranda med balkong. 0

Ritningen visar om veranda är standard och vilken typ av veranda som ingår.

TILLVAL Klassiskt skärmtak i trä med betongpannor.

TILLVAL Klassisk veranda med sadeltak. Korta eller långa stolpar.

1

Vill du ha en enklare, men ändå väderskyddad entré finns skärmtak i olika utföranden som tillval.

0

1

TILLVAL FÖRKLARINGAR Designtak Easy collection, klarglas 1,5 m � � Denna ritning är ej att betrakta som färdig som färdig 2Denna 3ritning är4 ej att betrakta 5 10 m bygghandling och kan därför avvika från Modernt och stilrent skärmtak i glas. bygghandling och kan därför avvika från tillhörande köpeavtal. tillhörande köpeavtal.


INBJUDANDE FARSTUKVIST Med en veranda får huset en väderskyddad och välkomnande entré. Du väljer själv om du vill ha ett räcke eller inte

ANEBYHUSGRUPPEN | 19


TAKKUPA FÖR EXTRA LJUS OCH RUM Förutom extra ljusinsläpp ger en takkupa större boyta på ovanvåningen. Ritningen visar om takkupa är standard på din husmodell.

20 | ANEBYHUSGRUPPEN


TAKKUPOR

STANDARD & TILLVAL

STÖRRE RUM OCH VACKER FASAD Fördelarna med en takkupa är många. En takkupa ger vackert liv åt ett stort sadeltak, dessutom ger den extra ljus och boyta på övervåningen. Med en takkupa får du utsikt åt ännu ett väderstreck från övervåningen. Utgå från husets arkitektur och stil när du väljer takkupa.

Takkuporna nedan finns i flera storlekar och med olika taklutning. Ta hjälp av din säljare och våra husdesigners för att hitta en form och placering som passar just ditt hus. På er ritning kan ni se om takkupa ingår som standard.

TILLVAL Klassisk takkupa Denna klassiska takkupa med sadeltak ger huset ett vackert och ståtligt uttryck. Den passar framförallt till våra klassiska hus från Kungshus och Ekeforshus. Kupan finns med invändig bredd 3,5 m, 2,3 m och 1,1 m, samt 18, 27 och 34 grader taklutning. Huset på bilden kan vara utrustat med ytterligare tillval.

TILLVAL Stilren takkupa En enkel och snygg takkupa som passar bra på hus i modern stil. Kupan finns med invändig bredd 3,5 m, 2,3 m och 1,1 m. Huset på bilden kan vara utrustat med ytterligare tillval.

ANEBYHUSGRUPPEN | 21


MER ÄN BARA VÄDERSKYDD Takpannor är inte enbart ett skydd för väder och vind. De påverkar även husets karaktär och stil.

22 | ANEBYHUSGRUPPEN


TAKPANNOR

STANDARD & TILLVAL

TAK MED EXTRA SKYDD

STANDARD

Palema är en pålitlig betongpanna från Benders, som är standard för alla tre husmärken. Välj den färg som passar ert hus och område bäst. Pannorna är helt genomfärgade och har fått en ytbehandling med Benderit som förstärker färgen. Benders

har själva utvecklat ytbehandlingen som läggs på betongpannorna i två omgångar vilket ger dem längre livstid och en mer hållbar färg. Den 2-kupiga takpannan har även en garanti på hela 30 år vilket gör den till ett tryggt val.

VÄLJ FRITT Benders Palema är standard för Anebyhus, Ekeforshus och Kungshus. Du väljer själv vilken kulör du vill ha, utan extra kostnad. STANDARD Benders Palema, svart betongpanna Art. nr. 020020

STANDARD Benders Palema, mellangrå betongpanna Art. nr. 020028

STANDARD Benders Palema, ljusgrå betongpanna Art. nr. 020037

STANDARD Benders Palema, tegelröd betongpanna Art. nr. 020024

STANDARD Benders Palema, röd betongpanna Art. nr. 020026

ANEBYHUSGRUPPEN | 23


STANDARD & TILLVAL

TAKPANNOR

BENDERS CARISMA Den här platta betongpannan ger taket en skifferliknande känsla och passar extra bra till hus med modern arkitektur.

Carisma har Benders Benderit ytbehandling vilket ger en lång livstid och mer hållbar färg.

TILLVAL Benders Carisma, granit betongpanna Art. nr. C00021

TILLVAL Benders Carisma, mellangrå betongpanna Art. nr. C00028

TILLVAL Benders Carisma, tegelröd betongpanna Art. nr. C00024

24 | ANEBYHUSGRUPPEN


PLÅT OCH VATTENAVRINNING

STANDARD & TILLVAL

PLÅT SOM GÖR SKILLNAD

STANDARD

En väl vald plåtfärg kan göra stor skillnad för helhetsintrycket på ditt hus. Kanske vill du att vattenavrinningen ska sticka ut lite extra med en avvikande färg. Eller så låter du den smälta in i de vita knutarna så den knappt märks. I plåtpaketet ingår

VÄLJ FRITT Vit, svart eller silvermetallic. De tre färgerna är standard för samtliga husmärken. Du väljer själv vilken kulör du vill ha, utan extra kostnad.

vattenavrinning, fönster- och dörrbleck samt vindskiveplåt. Eventuella ränndalsplåtar anpassas till takpannornas färg. På en del hus ingår även midjebleck vilket framgår av ritningen.

STANDARD Antikvit

STANDARD Svart

STANDARD Silvermetallic

VILKEN KULÖR? Vattenavrinning, vindskiveplåt, midjeplåt, anslutningsbleck och fönsterbleck väljer man oftast att ha i samma kulör för att ge huset ett enhetligt intryck. TILLVAL Mörkgrå

TILLVAL Antracit

TILLVAL Mörkröd

TILLVAL Tegelröd

RÄNNDALSPLÅT

Fotplåt och ränndalsplåt är oftast i samma kulör som takpannorna.

FOTPLÅT SAMT VATTENAVRINNING

VINDSKIVEPLÅT

FÖNSTERBLECK ANSLUTNINGSBLECK

MIDJEPLÅT

ANEBYHUSGRUPPEN | 25


STANDARD & TILLVAL

YTTERDÖRRAR

VÄLKOMNANDE ENTRÉ Ytterdörren ska ha en säker och stabil konstruktion. Lika viktigt är att utseendet hänger samman med övriga husets karaktär. Våra arkitekter har valt ut dörrar som passar varje

STANDARD - ANEBYHUS NorDan Linjalen, 10/21 Art. nr. CYD 838 G

STANDARD - EKEFORSHUS NorDan Venus, 10/21 Art. nr. CYD 834 G

26 | ANEBYHUSGRUPPEN

husmärke. Dörrarna från NorDan har hög energiklass med U-värde 1,1-1,3. Låskistan Assa 2002 ingår som standard liksom klart säkerhetsglas.

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS NorDan Sirius, 10/21 Art. nr. CYD 863 G

STANDARD PARDÖRR - EKEFORSHUS NorDan Venus, 17/21 Art. nr. CYD 834 PG Standard där ritning visar.

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS NorDan Venus, 17/21 Art. nr. CYD 834 PG NCS 3500-N


YTTERDÖRRAR

STANDARD - KUNGSHUS NorDan Pluto, 10/21 Art. nr. CYD 892 G

STANDARD & TILLVAL

STANDARD PARDÖRR - KUNGSHUS NorDan Pluto, 17/21 Art. nr. CYD 892 PG Standard där ritning visar.

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS NorDan Venus, NCS 3500-N

ANEBYHUSGRUPPEN | 27


STANDARD & TILLVAL

TILLVAL NorDan Lejonet, 10/21 Art. nr. CYD 801 G inkl. aluminiumring

TILLVAL TILLVAL TILLVAL NorDan Kuben, 10/21 NorDan Kvadraten, 10/21 NorDan Björnen, 10/21 Art. nr. CYD 819 G Art. nr. CYD 839 G3 Art. nr. CYD 848 G

TILLVAL GLAS

TILLVAL NorDan Lejonet, 10/21 Art. nr. CYD 801

YTTERDÖRRAR

TILLVAL NorDan Solen, 10/21 Art. nr. CYD 833

TILLVAL NorDan Linjalen, 17/21 Art. nr. CYD 838 PG

28 | ANEBYHUSGRUPPEN

COTSWOLDGLAS Robust intryck som ger insynsskydd och ett lite ”bubbligt” glas.

MATTBLÄSTRAT/ETSAT Modernt insynsskydd där glaset upplevs ”suddigt”.

TILLVAL NorDan Skytten, 10/21 Art. nr. CYD 843 G

TILLVAL NorDan Tvillingarna, 17/21 Art. nr. CYD 992 PG

TILLVAL NorDan Skytten, 17/21 Art. nr. CYD 843 PG

TILLVAL NorDan Solen, 17/21 Art. nr. CYD 833P


YTTERDÖRRAR

STANDARD & TILLVAL

VILL DU FÅ IN MER LJUS I HALLEN? Extra ljusinsläpp vid entrén ger känsla av en rymligare hall. Det finns olika typer av sidofönster och överljus att välja mellan beroende på husets och ytterdörrens stil.

TILLVAL NorDan Bor 450, Bor 451 eller rektangulärt överljus. De finns i olika bredder för att passa till ert nya hem. Tänk på att överljus kräver 2,70 i takhöjd!

VILKEN KULÖR PASSAR DIG? TILLVAL Här har ni möjlighet att välja mellan ca 7 500 olika NCS och RAL färger för att få till den perfekta nyansen på dörren. Våra mest populära färgval ser du nedan.

S 3500-N

S 7000-N

S 2570-Y90R

S 4050-R

S 4550-Y80R

S 6030-R70B

S 5030-R90B

S 6020-B10G

S 6020-B70G

S 6020-G30Y

ANEBYHUSGRUPPEN | 29


STANDARD & TILLVAL

YTTERDÖRRSTRYCKEN

TRYCKEN FÖR ALLA STILAR Trycken från Habo har ett väl utformat grepp och kännas bra i handen varje gång du öppnar eller stänger dörren.

Design och material är en viktig detalj som förhöjer dörrens karaktär och stil.

STANDARD - ANEBYHUS Habo Boston Rostfritt

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS Habo Selection TS 1 Krom

STANDARD - EKEFORSHUS Habo Chicago Rostfritt

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS Habo Seattle Svart

STANDARD - KUNGSHUS Habo Bonn Krom

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Habo Davos Polerad mässing

TILLVAL Habo Denver Borstad krom

30 | ANEBYHUSGRUPPEN

TILLVAL Habo New York Krom

TILLVAL Habo Bonn Mässing


YTTERDÖRRSTRYCKEN

STANDARD & TILLVAL

KODLÅS TILLVAL Habo Tribe 2 Kodlås i silver, matt svart eller matt vit Fingeravtryckläsare, kod samt nyckel. Trycke Habo Selection TS 1

TILLVAL YALE Doorman Kodlås i silver

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS Habo Seattle i svart

ANEBYHUSGRUPPEN | 31


STANDARD & TILLVAL

FÖNSTER

TÅLIGA ALUMINIUMFÖNSTER Som standard sitter utåtgående vridfönster i trä med aluminiumbeklädnad från Trarydfönster eller SP fönster, båda från Svenska Fönster. Aluminiumet ger lättare skötsel och framför allt längre hållbarhet än vanliga träfönster. Vi har valt ett mer energieffektivt glas än standardglaset. Du kan även välja till Optimal Plus för att ytterligare sänka fönstrets U-värde.

• 3-glas isolerruta • U-värde 1,0 • Infällt vädringsbeslag (spaltventil) • Glassäkring

• Invändigt vitmålad furu, NCS S 0502-Y • Utvändig aluminiumbeklädnad • Utvändigt dolda beslag

FÖNSTERTRYCKEN Hoppe Atlanta, F9 rostfri

STANDARD - ANEBYHUS Trarydfönster, rak karm utan spröjs

32 | ANEBYHUSGRUPPEN

På ritningarna av den grundmodell du valt kan du se vilken fönstersättning och typ av fönster som ingår i husets standard. Där ser du även om det är fönsterdörr, fasta eller öppningsbara fönster samt vilken storlek fönstren har. Ta gärna hjälp av din säljare.

STANDARD Öppningsbart utåtgående vridfönster med aluminiumbeklädnad

STANDARD - EKEFORSHUS SP fönster, profilerad karm, vit klassisk spröjsning, S00:11

STANDARD - KUNGSHUS SP fönster, profilerad karm, vit spröjs i sekelskiftesstil, S00:11+S00:11


FÖNSTER

STANDARD & TILLVAL

SÄTT FÄRG PÅ FÖNSTRET KULÖR UTSIDA OCH SPRÖJS Välj fritt bland dessa kulörer för dina aluminiumprofiler och spröjs. Tänk på att spröjsens färg syns även från insidan.

Klarvit NCS S 0500-N glans 30

Helvit RAL 9010, glans 30

Zinkgrå RAL 7038

Mörkgrå RAL 7043

Brun RAL 8017, glans 30

Svart RAL 9005, glans 30

Antracitgrå RAL 7016, glans 30

Silvergrå RAL 7001, glans 30

Ljusgrå RAL 7035, glans 30

Röd RAL 3011, glans 30

KULÖR INSIDA Standard är vit täckfärg men vill du matcha ditt exteriöra val går det att göra tillval med lasyr i fyra olika kulörer.

Vit täckfärg NCS S 0502-Y

Svart lasyr 7744

Brun lasyr 6734

TILLVAL - SÄKERHET Bakkantssäkring – beslag som säkrar fönstret i karmen och försvårar inbrottsförsök.

TILLVAL - KOMFORT Ljuddämning - för att dämpa ljud utifrån

Säkerhetsförankrat glas/dörrfyllning – glas och fyllning monsteras fast i fönsterbåge/ dörrblad så att inbrott försvåras.

Insektsskydd - ordentliga insektsskydd kan göra din vardag behagligare.

Låsbart handtag – för högre säkerhet finns möjlighet att välja låsbart handtag.

Persienn/Plissé - när du inte vill släppa in allt ljus i rummet.

Barnspärr – välj till barnspärr på nedervåningens fönster (Standard på övre plan).

Teakbrun lasyr 6725

Ljus furu lasyr 1701

TILLVAL - GLAS Optima Plus - sänka U-värde till 0,9. Solskyddsglas - minskar behovet av ventilation och kylning. Finns i två varianter, ett ljust och ett tonat. Ornamentglas - fungerar som insynsskydd och passar till exempel badrumsfönster. Självrengörande glas - har en beläggning på glasets utsida som reagerar på UV-strålning.

ANEBYHUSGRUPPEN | 33


STANDARD & TILLVAL

SKJUTPARTIER

SKJUTPARTIER MED HÖG KVALITET TILLVAL Skjutdörrspartierna från HAJOM är kända för sin höga kvalitet, de glider lätt och är smidiga att öppna och stänga.

3-glas isolerruta med härdat glas in- och utvändigt (för ökad personsäkerhet) är standard när du väljer ett HAJOM-fönster. Som tillval finns även andra typer av säkerhetsglas, solskyddsglas, självrengörande glas, ljudisolerat glas, insynsskyddande glas, eluppvärmda glas m.m. U-värde 1,2 för hela skjutdörrskonstruktionen är standard.

SKJUTPARTIER TYP A TYP A innebär att ena delen är skjutbar och den andra fast. Här har ni flera möjligheter vad det gäller både storlek och antal partier.

TILLVAL - GÖR UTE TILL EN DEL AV INNE Med skjutpartier suddar du ut gränsen mellan ute och inne och får en öppen och ljus känsla i huset.

34 | ANEBYHUSGRUPPEN


TAKFÖNSTER

STANDARD & TILLVAL

SLÄPP IN MER LJUS Med takfönster låter du ljuset flöda in från ännu ett håll, vilket ger skön rymd och mer ljus. VELUX takfönster är tåliga och har hög kvalitet. Fönstren har ett U-värde från 1,3

STANDARD

STANDARD - SAMTLIGA HUSMÄRKEN Pivåhängt takfönster Passar i de flesta hem eller där t.ex. möbler ska ställas rakt under fönstret. Ritningen visar om takfönster är standard.

TILLVAL Fjärrstyrt takfönster Fönster som går att fjärrstyra är ett bekvämt alternativ när det är svårt att nå.

MÖRKLÄGGNING

och lägre, är vitmålade invändigt och mörkgrå utvändigt och finns i mängder av varianter. Nedan ser du våra mest populära takfönster.

TILLVAL Topphängt takfönster Öppnas utåt och uppåt för att ge en fri utsikt.

Tidiga soluppgångar på sommaren, störande gatuljus på vintern, skenet från fullmånen. Oönskat ljus kan göra det svårt att somna. Fullständigt mörker kan vara nyckeln till en god nattsömn eller en uppiggande eftermiddagsvila.

VELUX erbjuder flera olika mörkläggningslösningar som ger dig rätt miljö för vila och avkoppling – de är idealiska för sovrum och barnkammare där man vill stänga ute ljuset helt och hållet. Se VELUX hemsida för komplett utbud.

ANEBYHUSGRUPPEN | 35


VÄLKOMMEN IN I VÄRMEN Det är här som ert nya hus verkligen blir ert hem. Hur ska köket se ut? Vill ni ha en värmande kamin, ett annorlunda golv eller är det något annat som känns viktigt för er?


INTERIÖR


STANDARD & TILLVAL

INNERTAK

INNERTAK Alla våra hus levereras som standard med helt släta, vita innertak. Det ger ett ljust och enhetligt intryck utan skarvar och plattor. För att ytterligare lyfta fram rymden kan man välja till

RUM MED RYMD Slätt, vitt innertak ger tillsammans med stora fönster en ljus och luftig känsla i hemmet.

38 | ANEBYHUSGRUPPEN

ryggåstak eller ökad takhöjd. Som tillval finns även panel och pärlspont vilket ger taket en varm och ombonad karaktär.


INNERTAK

STANDARD & TILLVAL

TILLVAL Ryggåstak Öppna upp till nock för härlig rymd.

TILLVAL Innertak panel, furu, 13x120 mm Art. nr. 1004600013120

TILLVAL Innertak panel, vitvaxad furu, 13x120 mm Art. nr. 1604600013120

TILLVAL Innertak pärlspont, vit NCS 0502Y, 13x120 mm Art. nr. 1204936013120

TILLVAL Innertak spontpanel, vit NCS 0500N, 13x120 mm Art. nr. 1304736013120

TILLVAL Ökad takhöjd På bottenvåningen kan innertaket höjas från standard 2,5 m till 2,7 m.

ANEBYHUSGRUPPEN | 39


STANDARD & TILLVAL

FODER OCH LISTER

FODER OCH LISTER SÄTTER SIN PRÄGEL till huset för att därefter målas på plats. På detta sätt får man en extra fin yta som döljer spikmärken och skarvar.

STANDARD - ANEBYHUS Istället för taklist monteras en typ av skarvlist i plåt bakom vägg och takplattor för extra hållbara skarvar.

STANDARD - EKEFORSHUS Klassisk allmogelist, furu, 15x56 mm Art. nr. 10036000904

STANDARD - KUNGSHUS Klassisk allmogelist, furu, 15x56 mm Art. nr. 10036000904

STANDARD - ANEBYHUS Slätt och smalt dörrfoder, furu, 12x56 mm Art. nr. 1000022012056

STANDARD - EKEFORSHUS Klassiskt allmogefoder för fönster och dörr, furu, 15x69 mm Art. nr. 10032220701

STANDARD - KUNGSHUS Klassiskt allmogefoder för fönster och dörr, furu, 15x69 mm Art. nr. 10032220701

GOLVLISTER

FODER

TAKLISTER

En detalj som gör att husets stil verkligen utmärker sig är foder och lister. Vår inredare har valt foder och lister som passar ihop med husets övriga stil. Foder och lister levereras omålade

STANDARD - ANEBYHUS Slät och smal golvlist, furu,12x56 mm Art. nr. 1000500012056

40 | ANEBYHUSGRUPPEN

STANDARD - EKEFORSHUS Klassisk hög golvlist i allmogestil, furu, 15x95 mm samt sockelklossar, furu, 25x75x115 mm Art. nr. 10035000802, 1003900325075

STANDARD - KUNGSHUS Klassisk hög golvlist i allmogestil, furu, 15x95 mm samt sockelklossar, furu, 25x75x115 mm Art. nr. 10035000802, 1003900325075


VITMÅLADE FODER OCH LISTER Som standard levereras omålade lister och foder som målas på plats för att dölja t.ex. spikmärken och skarvar, men det går även att välja vitmålade foder. Bilden visar ej standardlister.

STANDARD FÖNSTERBÄNK Fönsterbänk i vitmålad MDF.

TILLVAL FÖNSTERBÄNK Marmor, ljus Estremoz Går inte att kombinera med fönsterfoder.


PANELER OCH SOCKELKLOSSAR Förutom olika lister och foder kan ni även välja till sockelklossar eller olika typer av träpaneler till väggarna. Bilden innehåller specialval.


TILLVAL Skugglist, furu, 21x43 mm Art. nr. 1007700021043

STANDARD & TILLVAL

TILLVAL Skugglist allmoge, furu, 19x53 mm Art. nr. 10076000916

TILLVAL Hålkälslist, furu, 15x43 mm Art. nr. 1001300015043

FODER

TAKLISTER

FODER, LISTER, KLOSSAR OCH PANELER

PANELER

TILLVAL Slät golvlist, klarlackad ek, 12x56 mm Art. nr. 3600500012056

TILLVAL Spontpanel, furu, 13x120 mm Art. nr. 1004600013120

TILLVAL Foder M11, furu, 15x69 mm Art. nr. 10032000714

TILLVAL Golvlist, furu, 15x67 mm Art. nr. 10035000808

TILLVAL Pärlspont, vitvaxad furu, 12x95 mm Art. nr. 1604900012095

TILLVAL Foder, furu, 15x67 mm Art. nr. 10032000708

SOCKELKLOSS

GOLVLISTER

TILLVAL Slätt foder, klarlackad ek, 12x56 mm Art. nr. 3600022012056

TILLVAL Sockelkloss, furu, 20x102x300 mm Art. nr. 1004000320102

TILLVAL Pärlspont, furu, 12x95 mm Art. nr. 1004900012095

ANEBYHUSGRUPPEN | 43


STANDARD & TILLVAL

GOLV

VACKRA TRÄGOLV I BRA KVALITET Vår inredningsarkitekt har valt olika golv som standard för våra olika husmärken. I Anebyhus är det ett modernt och stilrent ekgolv i vit ton, i Ekeforshus ett ekgolv med grå ton som passar i ett hus i klassisk stil och i Kungshus ligger ett naturligt ekgolv. Vill ni ha något annat än våra standardgolv finns det många tillvalsmöjligheter. På nästa uppslag presenterar vi några av de golv som ligger i tiden just nu.

GOLVVÄRME

STANDARD - ANEBYHUS Tarkett Shade Ek Milky White 3-stav, Proteco Lack, 13 mm Art. nr. 8723007

För att skydda golven är samtliga trägolv från Tarkett ytbehandlade med Proteco, ett av marknadens starkaste skydd. Det finns tre olika typer; Proteco Lack med blank finish, Proteco Natura vilket ger en matt yta samt Proteco Hårdvaxolja som ger golvet en sidenmatt yta. Proteco gör golvet slitstarkt samtidigt som den äkta träkänslan bevaras. Samtliga golv är omslipningsbara.

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS Tarkett Shade Ek Cream White, Plank, Proteco Natura Lack, 14 mm Art. nr. 7877049

När du tar första steget in i en villa från Anebyhusgruppen ska du inte behöva frysa om fötterna, därför är våra hus konstruerade för att byggas med platta på mark med golvvärme. Väljer du totalentreprenad ingår alltid detta. TILLVAL Önskas golvvärme på övre plan går det att välja till och då förstärks även träbjälklaget för att stabiliteten av bjälklaget inte ska äventyras vid värmeskiftningarna.

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS Tarkett Shade Ek Cream White, Plank

44 | ANEBYHUSGRUPPEN


STANDARD - EKEFORSHUS Tarkett Shade Ek Misty Grey, 3-stav, Proteco Natura, 14 mm Art. nr. 7870052

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS Tarkett Shade Ek Misty Grey, Plank

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS Tarkett Shade Ek Misty Grey, Plank, Proteco Natura, 14 mm Art. nr. 7876085

STANDARD - KUNGSHUS Tarkett Pure Ek Nature, 3-stav, Proteco Lack, 13 mm Art. nr. 8723001

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Tarkett Pure Ek Nature, Plank, Proteco Natura, 13 mm Art. nr. 7878002

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Tarkett Pure Ek Nature, Plank

ANEBYHUSGRUPPEN | 45


STANDARD & TILLVAL

GOLV

TILLVAL Tarkett Shade Ek Cream White, 3-stav, Proteco Natura, 14 mm Art. nr. 7870916

TILLVAL Tarkett Shade Ek Cream White, 2-stav, Proteco Natura, 13 mm Art. nr. 8727901

TILLVAL Tarkett Shade Ask Linen White, 3-stav, Proteco Natura, 14 mm Art. nr. 7965014

TILLVAL Tarkett Heritage Ek Opal White, Plank, Proteco Hårdvaxolja, 14 mm Art. nr. 41007014

TILLVAL Tarkett Shade Ek Praline, 3-stav, Proteco Natura, 14 mm Art. nr. 7870037

46 | ANEBYHUSGRUPPEN

TILLVAL Tarkett Heritage Ek Old Brow, Plank, Proteco Hårdvaxolja, 14 mm Art. nr. 41007004

TILLVAL Tarkett Shade Ek Snow Flake Plank, Proteco Natura matt, 14 mm Art. nr. 7876113


TILLVAL Tarkett Heritage Ek Old Brow, Plank

TILLVAL Tarkett Shade Ek Snow Flake Plank

TILLVAL Tarkett Shade Ek Praline, 3-stav

TILLVAL Tarkett Shade Ask Linen White, 3-stav

TILLVAL Tarkett Heritage Ek Opal White, Plank

ANEBYHUSGRUPPEN | 47


STANDARD & TILLVAL

TRÖSKLAR

TILLVAL Som standard ingår dörrtrösklar i lackad ek. Men du kan välja laserade trösklar i ek eller ask som tillval, t.ex. i en nyans som matchar ditt golv. Det ger ett enhetligt intryck i hemmet. Nedan är markerat vilka trösklas som passar bra till golvet som är valt för respektive stil.

Ask 1

Ask 0

Ek 62

Ek 15

Ek 66

Ek 29

48 | ANEBYHUSGRUPPEN

Ask 12

Ek 43

Ek 36

Ek 22 Ek 13 Ek 30 Förslag till Anebyhus Förslag till Ekeforshus Förslag till Kungshus

Ek 34

Ek 39


INNERDÖRRAR

STANDARD & TILLVAL

FORMSTARKA INNERDÖRRAR Husets innerdörrar är en viktig komponent för helhetsintrycket. Som standard för Anebyhus, Ekeforshus och Kungshus har vi valt tre formstarka modeller från Swedoor. Kombinera

färger, former, material och glas efter tycke, smak och behov. Till samtliga dörrar medföljer vit standardkarm samt tröskelplatta i lackad ek.

STANDARD - ANEBYHUS Swedoor Easy GW Lätt konstruktion NCS S 0502-Y

STANDARD - EKEFORSHUS Swedoor Unique 01L Massiv konstruktion NCS S 0502-Y

STANDARD - KUNGSHUS Swedoor Style 03 Lätt konstruktion NCS S 0502-Y

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS Swedoor Stable GW Massiv konstruktion NCS S 0502-Y

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS Swedoor Craft 04 Massiv konstruktion NCS S 0502-Y

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Swedoor Craft 04N Massiv konstruktion NCS S 0502-Y

ANEBYHUSGRUPPEN | 49


STANDARD & TILLVAL

INNERDÖRRAR

TILLVAL Swedoor Stable Nature GW, vitpigmenterad ek

TILLVAL Swedoor Stable Nature GW, ek

TILLVAL Swedoor Unique 01L, svartlaserad ek

TILLVAL Swedoor Unique 04L GWA 420 NCS S 0502-Y

TILLVAL Swedoor Unique 01L GWA 1120 NCS S 0502-Y

TILLVAL Swedoor Charisma D100 NCS S 0502-Y

TILLVAL Swedoor Craft 02B NCS S 0502-Y

FÄRGER

TILLVAL Swedoor Stable GW, NCS S 0502-Y

50 | ANEBYHUSGRUPPEN

Vill du ha en dörr som sticker ut, målad i din favoritfärg eller kanske en dörr som går ton-i-ton med rummets väggar? Samtliga dörrar går att få i de flesta NCS- och RAL-kulörer.


INNERDÖRRAR

TILLVAL Swedoor Sekel 7320 foder tillkommer NCS S 0502-Y

STANDARD & TILLVAL

TILLVAL Swedoor Sekel 7223 foder tillkommer NCS S 0502-Y

TILLVAL - DÖRRAR I PAR Förstärk den klassiska stilen med vackra pardörrar. Möjligheterna är nästintill obegränsade och du kan skräddarsy din pardörr efter egna mått.

ANEBYHUSGRUPPEN | 51


STANDARD & TILLVAL

INNERDÖRRAR

DETALJER SOM GÖR SKILLNAD TILLVAL SmartClose Med Swedoors SmartClose får du en mjukstängande dörr vilket dämpar ljud och skapar en exklusiv känsla. Dörren glider igen mjukt och smidigt istället för att slå igen med full kraft. Tekniken är diskret med infällda beslag i karm och dörrblad. Ej möjligt tillval för alla dörrar.

TILLVAL Dolda gångjärn

TILLVAL Swedoor Charisma D200, svart

Med Swedoors dolda gångjärn får du ett elegant uttryck. Gångjärnen är konstruerade så att de i princip är osynliga när dörren är stängd vilket ger dörren en extra touch av exklusivitet. Ej möjligt tillval för alla dörrar.

TILLVAL +Karm Swedoors +Karm är kvistfri, underhållsfri och har hög finish. Karmen har också integrerade tätningslister som dämpar slag och ljudgenomträngning. Detta gör att dörrsetet upplevs både tystare och mer exklusivt. +Karmen är ett möjligt tillval för samtliga dörrar från Swedoor. TILLVAL Swedoor Craft 04L, NCS S 0502-Y

52 | ANEBYHUSGRUPPEN


INNERDÖRRSTRYCKEN

STANDARD & TILLVAL

STILENLIGA TRYCKEN Ett bra dörrhandtag ska ha ett väl utformat grepp och kännas bra i handen varje gång du öppnar eller stänger dörren. I

Habos sortiment finns ett handtag för varje tycke och smak.

STANDARD - ANEBYHUS Habo Boston Rostfritt

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS Habo Selection TS 1 Krom

STANDARD - EKEFORSHUS Habo Chicago Rostfritt

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS Habo Seattle Svart

STANDARD - KUNGSHUS Habo Valencia Krom

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Habo A264 Mässing med porslingsgrepp

TILLVAL Habo Denver Borstad krom

TILLVAL Habo New York Borstad krom

TILLVAL Habo A264 Krom med porslinsgrepp

ANEBYHUSGRUPPEN | 53


TRAPPA

VARJE STIL HAR SIN TRAPPA Trappan är en central del av huset och självklart följer den samma stil som resten av huset. Tillsammans med ATAB-trappan har vi tagit fram en standardtrappa för respektive husmärke och stil. Vi har också ett premiumtillval för varje stil.

HANDLEDARE RÄCKESTÅNDARE

VANGER

STOLPTOPP

STOLPKROPP

SÄTTSTEG

PLANSTEG

54 | ANEBYHUSGRUPPEN

TIPS!

Välj till en extra dörr, ett par väggar och sätt steg i trappan, så får ni extra förvaringsmöjligheter.


TRAPPOR

STANDARD & TILLVAL

STANDARD - ANEBYHUS Trappa i täckmålat vitt på ett kvistrent underlag i furu med vita plansteg. Raka handledare i vitt med räckesståndare i rostfritt stål. Det finns möjlighet att bygga in trappan med stängda steg och förvaring under.

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS Trappa i WF-design med bärande handledare. Planstegen är i massiv och stavad vitbetsad ek, öppna steg. Raka och avskalade handledare i vitt med räckeståndare i rostfritt stål. Den här trappan går inte att bygga in.

ANEBYHUSGRUPPEN | 55


STANDARD & TILLVAL

TRAPPOR

STANDARD - EKEFORSHUS Trappa i täckmålat vitt på ett kvistrent underlag i furu med vita plansteg. Mjuka handledare i vitt med vita räckesståndare i trä. Avrundad stolptopp i klassisk stil. Det finns möjlighet att bygga in trappan med stängda steg och förvaring under.

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS Trappa i täckmålat vitt på ett kvistrent underlag i furu. Massiva plansteg i ek betsade i grå ton. Mjuka handledare i ek betsade i grå ton lika plansteg. Vita räckesståndare i trä och avrundad stolptopp i klassisk stil. Det finns möjlighet att bygga in trappan med förvaring under.

56 | ANEBYHUSGRUPPEN


TRAPPOR

STANDARD & TILLVAL

STANDARD - KUNGSHUS Trappa i täckmålat vitt på ett kvistrent underlag i furu med vita plansteg. Mjuka handledare i vitt med vita räckesståndare i trä. Stolpe och topp i sekelskiftestil med dekorativt mönster. Det finns möjlighet att bygga in trappan med stängda steg och förvaring under.

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Trappa i täckmålat vitt på ett kvistrent underlag i furu. Plansteg i massiv lackad ek. Mjuka handledare i lackad ek med vita räckesståndare i trä. Stolpe och topp i sekelskiftestil med dekorativt mönster. Det finns möjlighet att bygga in trappan med förvaring under.

ANEBYHUSGRUPPEN | 57


KÖK KÖK FRÅN HTH Med ett kök från HTH får du inte bara ett kök utan ett genomtänkt koncept som vilar på hållbara värderingar och innovativ design.

KÖKSLUCKA Scandinavian Classic HANDTAG Knopp BeslagDesign SP530 krom


STANDARD & TILLVAL

KÖKSINREDNING

FORMA DITT DRÖMKÖK En stor del av tiden hemma spenderas i eller i närheten av köket. Här är både funktion och utseende viktiga frågor att ta ställning till. Våra duktiga köksritare på HTH hjälper till att hitta rätt och planera ditt nya kök efter husets planlösning och dina önskemål. Hos HTH finns ett kök för alla. Hur ser ditt drömkök ut?

STANDARD - ANEBYHUS Lucka Mono, vit Bänkskiva Laminat Glitter Bianco 603 Handtag HTH Tradition

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS Lucka Focus Laminat, vit ek, front i mörk sand med infällda handtag, system VH7 Bänkskiva CaesarstoneTurbine Grey Kökssystem VH7

STANDARD - EKEFORSHUS Lucka Art, vit Bänkskiva Laminat Betong 558 Knopp HTH Antik

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS Lucka Art, lera Bänkskiva Kompositsten Bianco Arabescato Knopp HTH Antik

60 | ANEBYHUSGRUPPEN


BÄNKSKIVOR/BELYSNING

STANDARD & TILLVAL

STANDARD - ANEBYHUS Lucka Mono, vit

STANDARD - EKEFORSHUS Lucka Art, vit

ANEBYHUSGRUPPEN | 61


STANDARD & TILLVAL

KÖKSINREDNING

STANDARD - KUNGSHUS Lucka Sense, vit Bänkskiva Laminat Vit Betong 606 Knopp HTH Klassisk

STANDARD - KUNGSHUS Lucka Sense, vit

62 | ANEBYHUSGRUPPEN

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Lucka Scandinavian Classic, vit Bänkskiva Silestone Snowy Ibiza Knopp BeslagDesign SP530 mässing


KÖKSINREDNING

STANDARD & TILLVAL

KULÖR LAMINATLUCKA

KULÖR LACKAD LUCKA

De lackade luckorna Focus, Kvadrat, Scandinavian Classic och Tendens kan fås i följande färger. OBS! NCS är vägledande kulör.

Vit (standard) /glans 35 NCS S 0500-N

Vit högglans /glans 90 NCS S 0500-N

Dammgrå /glans 25 NCS S 2500-N

Grå /glans 25 NCS S 5000-Y

Koksgrå /glans 25 NCS S 7500-Y

Lera /glans 25 NCS S 4005-Y20R

Midnattsblå /glans 25 NCS S 8005-R80B

Plommon /glans 25 NCS S 6020-R

Nordisk grön /glans 25 NCS S 8010-G30Y

Laminatluckan Focus går att få i följande nyanser av trä/laminat. OBS! NCS är vägledande kulör.

Ek

Vit NCS S 0500-N

Dammgrå NCS S 2500-N

Koksgrå NCS S 5702-B

Mörk sand NCS S 5502-Y

Vit ek Svart NCS S 8500-N

Svart ek

TILLVAL Lucka Focus, midnattsblå

ANEBYHUSGRUPPEN | 63


STANDARD & TILLVAL

HANDTAG KÖK

HTH erbjuder en mängd handtag och knoppar. Vi kan också erbjuda sortimentet från BeslagDesign, där urvalet

är ännu större. För fler produkter, se respektive företags produktktaloger.

TILLVAL BeslagDesign 1353 förnicklad, c/c 196 Finns i flera färger och storlekar

TILLVAL HTH Antik skålhandtag, c/c 64 Art. nr. W773808

TILLVAL HTH Nude, c/c 128 Finns i flera färger och storlekar

TILLVAL BeslagDesign 7032 mattsvart, c/c 128 Finns i flera färger och storlekar

TILLVAL HTH Pureline, c/c 160 Finns i flera storlekar

TILLVAL HTH Male, c/c 160 Finns i flera färger

TILLVAL BeslagDesign 1353 mässing/naturläder, c/c 192 Finns i flera färger och storlekar

TILLVAL BeslagDesign 7032 rostfritt, c/c 96 Finns i flera färger och storlekar

TILLVAL HTH Iron Vintage, c/c 96 Finns i flera färger

TILLVAL BeslagDesign 0033 matt krom, c/c 128 Finns i flera färger

TILLVAL HTH Everline Natur Ek Finns i flera färger

TILLVAL HTH Industry knopp

TILLVAL HTH Little rock marmor Finns i flera färger

64 | ANEBYHUSGRUPPEN

TILLVAL HTH Retro svart Finns i flera färger

TILLVAL BeslagDesign Graf-17rostfri Finns i flera färger

TILLVAL BeslagDesign 24226 förnicklad Finns i flera färger

TILLVAL BeslagDesign Como-26 mattsvart Finns i flera färger


LAMINAT 30 MM

VÄLJ FRITT

BÄNKSKIVOR OCH BELYSNING

STANDARD & TILLVAL

450 Design Antracit

465 Grå Skiffer högglans

525 Svart Brazil

534 Mörk Metall

537 Design Vit

597 Surface

605 Vit Pine

612 Grå Marmor

619 Marmor Bianco

623 Nordisk Ek

625 Terrazzo Bianco

TILLVAL - KVARTSKOMPOSIT Kvartskomposit är en “tillverkad” sten där stenmjöl och bindmedel pressas samman under vakuum och mycket högt tryck. Egenskaperna för stenen är nästan som för granit.

TILLVAL - TRÄ Välj mellan flera olika träslag. En bänkskiva i trä kräver en del underhåll med slipning och oljning men ger en härlig karaktär till köket.

TILLVAL Spotlight med LED-belysning. Monteras i skåpstommen eller i täcksidor under skåpen. Spotlighten är dimbar med transformator.

ANEBYHUSGRUPPEN | 65


STANDARD & TILLVAL

DISKBÄNK

NEDFÄLLD SOM STANDARD

STANDARD

Som standard i alla hus är diskbänken nedfälld. Önskar du något annat finns flera alternativ. Höga kanter, måttanpassade lösningar eller olika typer av underlimmade diskbänkar. Det är inte alla diskbänkar som går att underlimma och det finns

även undantag beroende på vilken typ av bänkskiva som diskbänken ska monteras i. HTH:s köksritare har koll på vad som fungerar och ger er vägledning.

Intra Horizon HZ815DM, bänkskåp 800 mm Dubbel diskho med korgsil och hål för blandare.

TILLVAL Intra Horizon HZD815SH, bänkskåp 800 mm höger- eller vänstermodell

TILLVAL Intra Frame FR78SXH, längd 780 mm, bänkskåp 800 mm, höger- eller vänstermodell

TILLVAL Intra Horizon HZ1120D, bänkskåp 1120 mm höger- eller vänstermodell

TILLVAL Franke Bell BCX 220, längd 790 mm, bänkskåp 800 mm.

TILLVAL Franke Bell BCX 251, bänkskåp 800 mm, monteras underlimmad. Höger- eller vänstermodell.

TILLVAL Blanco Metra 6S, bänkskåp 800 mm, monteras underlimmad. Höger- eller vänstermodell.

66 | ANEBYHUSGRUPPEN


DISKHO

STANDARD & TILLVAL

EN EXTRA DISKHO För dig som planerar att ha en köksö i din nya villa kan det vara praktiskt att komplettera med en extra diskho. Det underlättar när man är flera kockar i köket som ska sam-

STANDARD Franke ROX 610-38 Skåpbredd 500 mm

sas om arbetsytan. Matcha den extra diskohon med diskbänken eller bryt av med en annan form.

TILLVAL Franke SEK 400CS Skåpbredd minst 500 mm.

Ritningen visar var extra disko är standard.

TILLVAL Intra Frame 155 monteras underlimmad. Skåpbredd minst 300 mm.

TILLVAL Intra Linea 1840 monteras underlimmad. Skåpbredd minst 300 mm.

TILLVAL Franke Mythos MTG 610-45GR Fragranit diskho med bakplatta Skåpbredd minst 500 mm.

TILLVAL Intra Linea 3440 monteras underlimmad. Skåpbredd minst 400 mm.

ANEBYHUSGRUPPEN | 67


STANDARD & TILLVAL

KÖKSBLANDARE

BLANDARE SOM SÄTTER STILEN För våra husmärken har vi valt olika köksblandare som passar extra bra ihop med respektive stil. Självklart kan ni välja en

standardblandare från något av de andra husmärkena utan extra kostnad.

STANDARD - ANEBYHUS Oras Optima 2734F, krom Stilren blandare med svart detalj. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 2734F

STANDARD - EKEFORSHUS Mora Rexx K5, krom Minimalistisk och enkel. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 707105

STANDARD - KUNGSHUS Damixa Tradition, krom Klassisk och dekorativ blandare. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 3707100

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS Mora One, krom Elegant och tidlös blandare designad för dagens funktionella och moderna kök. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 262071

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS Damixa Silhouet, svart Tidlös skandinavisk design. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 7408161

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Damixa Tradition, mässing Klassisk och dekorativ blandare. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 3706977

68 | ANEBYHUSGRUPPEN


KÖKSBLANDARE

STANDARD & TILLVAL

TILLVAL Mora Inxx diskmedelspump För den som vill ha snygg och smidig åtkomst till diskmedlet. Art. nr. 521023 TILLVAL Mora MMIX K5 Tidlös och praktisk blandare. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 732150

TILLVAL Hansgrohe Talis S² Blandare i modernt och stilrent formspråk. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 14875000

TILLVAL Hansgrohe Metris Modern design och praktisk hög svängpar pip. Diskmaskinsavstängning. Art. nr. 14888000

TILLVAL Oras Optima Köksblandare med temperaturangivelse och beröringsfri funktion. Automatisk diskmaskinsavstängning. Art. nr. 2727F

TILLVAL ALESSI Sense by Oras 8725F Tryck lätt på ovansidan för att starta kranen eller använd manuell funktion. Diskmaskinsventil som stänger av sig själv. Art. nr. 8725F

ANEBYHUSGRUPPEN | 69


STANDARD & TILLVAL

VITVAROR, KYL OCH FRYS

VITVAROR AV HÖG KVALITET Funktionella, smarta och snygga vitvaror gör matlagningen roligare och vardagslivet lättare. Kyl, frys, ugn, mikro och häll

kommer från högkvalitativa Siemens. Det finns dessutom en mängd tillval för dig som söker det lilla extra.

ROSTFRIA VITVAROR

VITA VITVAROR

STANDARD - ANEBYHUS Kylskåp, energiklass A++ Den rostfria ytan är behandlad med ett ”anti-fingerprintlager”. Temperaturstyrningen är elektronisk. Kylen är antibakteriell. Utdragbara ”EasyAcess-hyllor” ger bättre översikt.

STANDARD - EKEFORSHUS OCH KUNGSHUS Kylskåp, energiklass A++ Ventilerad kylning ger en jämn temperatur i hela kylskåpet. Glashyllorna är så kallade ”EasyAcess-hyllor” som går lätt att dra ut för att komma åt även det som står längst in.

Frysskåp, energiklass A++ Automatiskt självavfrostande frys med låg ljudnivå. Frysen har flera praktiska lådor.

Frysskåp, energiklass A++ Automatiskt självavfrostande frys med låg ljudnivå. Frysen har flera praktiska lådor.

Kylskåpet har nettovolym 346 l och frysen 237 l.

Kylskåpet har nettovolym 346 l och frysen 237 l.

Art. nr. Siemens KS36VFIEV kyl Siemens GS36NVIFV frys

Art. nr. Siemens KS36VVWEP kyl Siemens GS36NVWFV frys

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS, EKEFORSHUS OCH KUNGSHUS Integrerade vitvaror Energiklass A++ Integrerbar kyl- och frysskåp med SoftClose-dörr. Frysskåpet är självavfrostande och i kylskåpet finns en smart hyperFresh plus-låda som hjälper till att hålla frukt och grönt fräscht. LED-belysning. Kylskåpet har nettovolym 319 l och frysen 211 l. Art. nr. Siemens KI81RADE0 kyl, Siemens GI81NACF0 frys

70 | ANEBYHUSGRUPPEN


VITVAROR, KYL OCH FRYS

TILLVAL Energiklass A++ Kyl- och frysskåp i rostfritt. Kylskåp med hyperFreshplus, som håller frukt och grönsaker fräscha längre. Frysen är självavfrostande och har smidiga lådor.

TILLVAL Energiklass A+++ Kyl- och frysskåp med svart inoxfront och sidoväggar i nyans av gjutjärn. Display på utsidan visar temperatur. Frysdelen är självavfrostande och med så kallad varioZone som skapar extra utrymme i frysen.

Kylskåpet har nettovolym 346 l och frysen 237 l.

Kylskåpsdelen har nettovolym 279 l och frysdelen 87 l.

Art. nr. Siemens KS36VBIEP kyl, Siemens GS36NBIFV frys

Art. nr. Siemens KG39N7XEB

TILLVAL Energiklass A++ Kyl- och frysskåp i vitt. Kylskåp med hyperFresh plus, som håller frukt och grönsaker fräscha längre. Frysen är självavfrostande och har smidiga lådor.

TILLVAL Energiklass A++ Kyl- och frysskåp i vitt med ett integrerat vertikalt handtag. Kylskåpet har hyperFresh-låda och ett airFresh-filter som neutraliserar oönskad lukt. Frysdelen har tre frysbackar och är självavfrostande.

Kylskåpet har nettovolym 346 l och frysen 237 l.

Kylskåpsdelen har nettovolym 237 l och frysdelen 87 l.

Art. nr. Siemens KS36VBWEP kyl, Siemens GS36NBWFV frys

Kyldelen har nettovolym 370 l och frysdelen 163 l. Art. nr. Siemens KA93IVIFP

Art. nr. Siemens KG36NVW35

ENERGIKLASS

TILLVAL Energiklass A+ Kyl- och frysskåp side-by-side i rostfritt med automatisk istärningsberedare. Kyldel med multiAirflow-system, för en snabbare nedkylning av maten. Frysdelen är självavfrostande.

STANDARD & TILLVAL

ALLA TJÄNAR PÅ DET Att välja kvalitet på sina vitvaror gynnar både miljö och plånbok i form av lägre elförbrukning.

ANEBYHUSGRUPPEN | 71


STANDARD & TILLVAL

VITVAROR, UGN OCH MICRO

SVARTA VITVAROR

VITA VITVAROR

STANDARD - ANEBYHUS Inbyggnadsmikro med cookControl 7 ger sju olika tillagningsprogram. Med automatisk viktavkänning hjälper den till att hitta rätt temperatur för upptining och tillagning.

STANDARD - EKEFORSHUS OCH KUNGSHUS Inbyggnadsmikro med cookControl 7 ger sju olika tillagningsprogram. Med automatisk viktavkänning hjälper den till att hitta rätt temperatur för upptining och tillagning.

Ugn, energiklass A 3D-varmluft Plus innebär att du kan ha upp till tre plåtar inne samtidigt och ändå få jämn tillagning. Ugnen är utrustad med digitalur, stektermometer och mjukstängande lucka.

Ugn, energiklass A 3D-varmluft Plus innebär att du kan ha upp till tre plåtar inne samtidigt och ändå få jämn tillagning. Ugnen är utrustad med digitalur, stektermometer och mjukstängande lucka.

Art. nr. Siemens BF555LMS0 micro Siemens HB517GCS0S ugn

Art. nr. Siemens BF555LMW0 micro Siemens HB517GCW0S ugn

72 | ANEBYHUSGRUPPEN


VITVAROR, UGN OCH MICRO

STANDARD & TILLVAL

SMIDIGA MIKROVÅGSUGNAR

TILLVAL Stilren vit mikro med detaljer i rostfritt. Sidohängd dörr. Mikron har CookControl Plus med förinställda program, LED-belysning och digital display för enkel manövrering.

TILLVAL Stilren svart mikro med detaljer i rostfritt. Sidohängd dörr. Mikron har CookControl Plus med förinställda program, LED-belysning och digital display för enkel manövrering.

Art. nr. Siemens BF634LGW1

Art. nr. Siemens BF634LGS1

TILLVAL Stilren svart mikro med detaljer i färgen black steel. Sidohängd dörr. Mikron har CookControl Plus med förinställda program, LED-belysning och digital display för enkel manövrering. Art. nr. Siemens BF834LGB1

INBYGGNADSUGNAR MED SMARTA FUNKTIONER

TILLVAL Energiklass A+ Inbyggnadsugn i vitt med detaljer i rostfritt. Funktionen 4D hotAirvarmluft fördelar värmen och ger ett perfekt resultat. Med snabbuppvärmning hettas ugnen upp extra snabbt – utan att dra mer energi. Mjukstängande lucka och display med digitalur.

TILLVAL Energiklass A+ Inbyggnadsugn i svart med detaljer i rostfritt. Funktionen 4D hotAirvarmluft fördelar värmen och ger ett perfekt resultat. Med snabbuppvärmning hettas ugnen upp extra snabbt – utan att dra mer energi. Mjukstängande lucka och display med digitalur.

TILLVAL En svart kombinationsugn med detaljer i färgen black steel. Ugnen har mikrofunktion och tillsatt ånga som förenklar matlagningen. Effektiv pyrolytisk rengöring. Med den smidiga appen Home Connect kan ugnen styras via smartphone eller surfplatta på distans.

Art. nr. Siemens HB632GCW2S

Art. nr. Siemens HB633GCS1S

Art. nr. Siemens HN878G4B6S

ANEBYHUSGRUPPEN | 73


STANDARD

STANDARD & TILLVAL

VITVAROR, HÄLL

Snabbare tillagning med upp till 50 % mer effekt tack vare powerBoost-funktionen. Det smarta touchSlider-systemet gör det enkelt att styra de olika plattornas värmereglering. Dessutom finns det timerfunktion för den som lätt glömmer plattan igång. Art. nr. Siemens EH651FEB1E

TILLVAL Siemens induktionshäll, 60 cm Induktionshäll med flexInduktionszoner samt två traditionella kokzoner. TouchSlidern gör det lätt att ställa in och ändra temperatur.

TILLVAL Siemens induktionshäll, 80 cm Induktionshäll med flexInduktion Plus. Här kan ni sätta pannor och kastruller som är upp till 30 cm i diameter. Hällen är rustad med powerBoost, timer, smidig digital display och Home Connect.

Art. nr. Siemens EX651FEC1E

Art. nr. Siemens EX807LYV5E

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Fjäråskupan Signatur i vit och mässing

74 | ANEBYHUSGRUPPEN


VITVAROR, KÖKSFLÄKT

STANDARD & TILLVAL

STILRENA FLÄKTAR Fläkten bör följa kökets övriga formspråk. Våra standardfläktar kommer från Thermex. Fläktarna till premiumtillvalen levereras av Fjäråskupan.

Många av fläktarna finns i flera olika färger och storlekar. Läs mer på respektive tillverkares hemsida.

STANDARD - ANEBYHUS Energiklass D Thermex Super Silent, skåpsmonterad, 60 cm, vit Tyst Easy Clean fläkt med LED-belysning. Luftflöde max 444 m³/h Ljudnivå 49-67 dB.

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS Energiklass A+ Fjäråskupan Diskret, skåpmonterad, 59 cm, rostfri Mycket diskret fläkt med en praktisk utfällbar glasskiva för extra sug. LED-belysning. Luftflöde friblåsande 900 m³/h Ljudnivå 36-62 dB.

STANDARD - EKEFORSHUS OCH KUNGSHUS Energiklass A Thermex Decor 787, vägghängd, 60 cm, vit Inbyggd motor och tre olika utsugslägen. Filtret är av stål och kan rengöras i diskmaskin. LED-belysning. Luftflöde max 444 m³/h Ljudnivå 48-60 dB.

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS Energiklass A+ Fjäråskupan Aero, vägghängd, 60 cm, rostfri Form och fantasi i ett. Luftflöde friblåsande 900 m³/h Ljudnivå 36-62 dB.

STANDARDFLÄKT FÖR KÖKSÖ Energiklass A Thermex Derby frihängande, 90 cm, rostfri Fläkt med glasskärm och energisnål LED-belysning. Luftflöde max 631 m³/h. Ljudnivå 48-62 dB.

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Energiklass A+ Fjäråskupan Signatur, vägghängd, 60 cm, vit/mässing Fläkt med mjuka former och rustika metallbeslag Luftflöde friblåsande 900 m³/h Ljudnivå 36-62 dB.

Ritningen visar var köksö inkl. frihängande fläkt är standard.

ANEBYHUSGRUPPEN | 75


STANDARD & TILLVAL

VITVAROR, KÖKSFLÄKT

TILLVAL Energiklass A Thermex Decor 787, vägghängd, 60 cm, rostfri Fläkt med inbyggd motor och tre olika utsugslägen. Filtret är av stål och kan rengöras i diskmaskin. LED-belysning. Luftflöde max 444 m³/h Ljudnivå 48-60 dB.

TILLVAL Energiklass A Thermex Mini Bordeaux, vägghängd, 80 cm, svart eller vit Vertikal fläkt i ett smalt utförande med glaslucka som kan öppnas för extra sug. Energisnål LED-belysning. Luftflöde max 542 m³/h Ljudnivå 59-66 dB.

TILLVAL Energiklass A Thermex Oxford, frihängande, 60 cm, rostfri Rund fläktkåpa i rostfritt utförande, energisnål LEDbelysning och softtouch panel. Luftflöde max 637 m³/h Ljudnivå 42-65 dB.

76 | ANEBYHUSGRUPPEN

TILLVAL Energiklass A Thermex Decor 310, vägghängd, 90 cm, rostfri Fläkt med glastouch med sliderfunktion. Energisnål LED-belysning. Luftflöde max 485 m³/h Ljudnivå 39-59 dB.

TILLVAL Energiklass A Thermex Bristol, vägghängd, 60/90 cm, rostfri Fläkt med glasskärm och energisnål LED-belysning. Luftflöde max 623 m³/h Ljudnivå 42-67 dB.

TILLVAL Energiklass A Thermex Toulouse, frihängande, 90 cm, rostfri Modern och stilren fläkt med LED-belysning. Luftflöde max 623 m³/h Ljudnivå 54-66 dB.


VITVAROR, KÖKSFLÄKT

TILLVAL Energiklass A+ Fjäråskupan Blender, vägghängd, 70 cm, svart Charmiga retro-stuk i snygg kontrast mot kökets linjer. Finns även i svart samt i flera storlekar. LED-belysning. Luftflöde friblåsande 900 m³/h Ljudnivå 36-62 dB.

TILLVAL Energiklass A+++ Fjäråskupan Kompakt, takmonterad, 80 cm, rostfri Fläkt som knappt märks när den sitter på plats i taket. Finns även i vit och svart samt i flera storlekar. LED-belysning. Notera att motorn är takmonterad, vilket gör lösningen väldigt tyst. Luftflöde friblåsande mellan 950-1200 m³/h

STANDARD & TILLVAL

TILLVAL Energiklass A+ Fjäråskupan Vertikal, vägghängd, 60 cm, rostfri Fläkt som ger dig en öppnare arbetsyta med sin vinklade form. Finns även i vit och svart samt i flera storlekar. LED-belysning. Luftflöde friblåsande 900 m³/h Ljudnivå 36-62 dB.

TILLVAL Energiklass A+ Fjäråskupan Box, vägghängd, 60 cm, vit Minimalistisk fläkt med raka linjer. Luftflöde friblåsande 900 m³/h Ljudnivå 36-62 dB.

TILLVAL Energiklass A+ Fjäråskupan Mixer, frihängande, 70 cm, svart Karaktärsfull retrokupa som är lika snygg från alla vinklar. Finns även i vit samt i flera storlekar. LED-belysning. Luftflöde friblåsande 900 m³/h Ljudnivå 36-62 dB.

ANEBYHUSGRUPPEN | 77


STANDARD & TILLVAL

VITVAROR, DISKMASKIN

ROSTFRIA VITVAROR

VITA VITVAROR

STANDARD - ANEBYHUS Energiklass A++ Diskmaskinen är gjord för underbyggnad och har varioSpeed Plusfunktionen som gör att disken diskas och torkar ca 66 % snabbare. Maskinen har ett smart autoprogram och rymmer 12 kuvert.

STANDARD - EKEFORSHUS OCH KUNGSHUS Energiklass A++ Diskmaskinen är gjord för underbyggnad och har varioSpeed Plusfunktionen som gör att disken diskas och torkar ca 66 % snabbare. Maskinen har ett smart autoprogram och rymmer 12 kuvert.

Art. nr. Siemens SN436I01AS

Art. nr. Siemens SN43HW33TS

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS, EKEFORSHUS OCH KUNGSHUS Integrerade vitvaror Energiklass A+ Helintegrerad diskmaskin med upp till 50 % kortare disktid i nästan alla program med varioSpeed. Diskmaskinen rymmer 13 kuvert. Art. nr. Siemens SN61IX09TE

TILLVAL Energiklass A++ Diskmaskin för underbyggnad med varioSpeed Plus-funktion, smart autoprogram och rymmer 13 kuvert. Rostfri. Finns även i vitt.

TILLVAL Energiklass A+++ Diskmaskin för underbyggnad med brilliantShine system och Zeolithtorkning som ger extra glans åt dina glas. Rymmer 14 kuvert. Rostfri.

Art. nr. Siemens SN43HS60CE, SN436W01CS (vit)

Art. nr. Siemens SN45ZS49CE

78 | ANEBYHUSGRUPPEN


VITVAROR, VINKYL

STANDARD & TILLVAL

TILLVAL Electrolux vinkyl med glasdörr Energiklass A Temperatur mellan 5-18˚C. 6 hyllplan med plats för ca 52 flaskor.

TILLVAL Electrolux vinkyl med glasdörr Energiklass A Temperatur mellan 5-18˚C. 6 hyllplan med plats för ca 20 flaskor.

TILLVAL AEG vinkyl med glaslucka Energiklass A++ Temperaturområde från 5 till 20 grader. 3 hyllplan med plats för ca 18 flaskor.

Inbyggnadsmått: H x B x D: 822x600x550 mm

Inbyggnadsmått H x B x D: 820x294x571 mm

Inbyggnadsmått H x B x D: 450x560x550 mm

Art. nr. ERW1573AOA

Art. nr. ERW0673AOA

Art. nr. KWK884520M

RUSTIKT OCH KLASSISKT I SKÖN BLANDNING I det här Ekeforshuset har familjen satt sin stil på köket genom att blanda luckor och handtag i klassisk stil med rostfria vitvaror och detaljer i svart.

ANEBYHUSGRUPPEN | 79


80 | ANEBYHUSGRUPPEN


BADRUM Svedbergs erbjuder stora valmöjligheter och hög kvalitet när det kommer till badrumsinredning.

BADKAR Svedbergs Classic med tassar i mässing TVÄTTSTÄLL Porslinstvättställ Sand, 80x45 cm BADRUMSMÖBEL Forma med fas, 80x45 cm, vit HANDTAG Skålhandtag mässing

ANEBYHUSGRUPPEN | 81


STANDARD & TILLVAL

BADRUMSMÖBLER

STILSÄKRA BADRUM Svedbergs erbjuder flera möbelserier som går att kombinera på mängder av sätt. Testa att välja olika handfat, bänkskivor och handtag i spännande material. För att göra ditt badrum ännu mer personligt kan du välja mellan flera olika träslag och

kulörer. Svedbergs erbjuder dessutom flera smarta lösningar för förvaring av tvätt, smycken, smink och annat som lätt blir liggandes på fel plats i ett badrum.

STANDARD - ANEBYHUS Möbelserien Forma i vitt och porslinstvättställ Sand, 60x35 cm och/eller 80x35 cm Forma har två lådor med slät utsida. Handtag B1, krom

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS Möbelserien DK i skiffergrå och porslinstvättställ Falster, 60x45 cm och/eller 80x45 cm DK har två lådor med slät utsida. Tvättstället Falster är nedfällt i kommoden. Handtag DK, svart

På er ritning kan ni se vilka mått som gäller i ert hus.

På er ritning kan ni se vilka mått som gäller i ert hus.

STANDARD - EKEFORSHUS Möbelserien Forma i vitt och porslinstvättställ Sand, 60x35 cm och/eller 80x35 cm Forma har två lådor och en elegant ram. Knopp O1, stål

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS Möbelserien Forma i skiffergrå och porslinstvättställ Sand, 60x35 cm och/eller 80x35 cm Forma har två lådor och en elegant ram. Knopp O1, stål

På er ritning kan ni se vilka mått som gäller i ert hus.

På er ritning kan ni se vilka mått som gäller i ert hus.

82 | ANEBYHUSGRUPPEN


BADRUMSMÖBLER

STANDARD & TILLVAL

STANDARD - KUNGSHUS Möbelserie Forma i vitt och porslinstvättställ Sand, 60x35 cm och/eller 80x35 cm Forma med ramlucka har två lådor och en elegant ram med avfasad spegel Knopp V1, vitt

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Möbelserien Forma i vitt och porslinstvättställ Sand, 60x35 cm och/eller 80x35 cm Forma Kant har två lådor och en front med fasad yttre kant Knopp L1, mässing

På er ritning kan ni se vilka mått som gäller i ert hus.

På er ritning kan ni se vilka mått som gäller i ert hus.

TILLVAL Handtag T1, krom

TILLVAL Handtag H1

TILLVAL Handtag Sans, för serien Forma Följer underdelens färg

TILLVAL Handtag E3 Finns i krom och matt krom cc-mått: 128, 256 och 480 mm

TILLVAL Handtag B1 Finns i svart, vit, krom och mässing

TILLVAL Handtag S2 Finns i mässing, krom, vit och svart

TILLVAL Knopp Rund L1 Finns i krom, mässing och svart.

TILLVAL Handtag S1 Finns i mässing, krom och svart.

TILLVAL Handtag L1 Finns i mässing, krom och

ANEBYHUSGRUPPEN | 83


FÄRG OCH MATERIAL

STANDARD & TILLVAL

BADRUMSMÖBLER

TILLVAL Kulörer för serierna Forma, Stil och DK

TILLVAL Kulör för serien Skapa

Skiffergrå

Skiffergrå

Blond ek

Svart ek

TILLVAL Svedbergs utvalda färgkollektion

Hav

Salvia

Sand

Blond ek/vit OBS! endast DK

Aska

TILLVAL Svedbergs Skapa möbel med Skapa porslinstvättställ. Finns i flera storlekar. TILLVAL Svedbergs Deep, tvättställ Finns i flera storlekar.

TILLVAL Svedbergs Hav, tvättställ Finns i flera storlekar.

ORDNING OCH REDA Svedbergs erbjuder många smarta inredningslösningar som gör att du kan hålla ordning i badrummet. Kika in på Svedbergs hemsida för att se komplett utbud.

84 | ANEBYHUSGRUPPEN

TILLVAL Svedbergs Hav dubbeltvättställ Finns i flera storlekar.


STANDARD & TILLVAL

OVANPÅLIGGANDE ELLER INFÄLLT HANDFAT Sänk ner handfatet i en snygg bänkskiva, eller ställ det ovanpå. Svedbergs erbjuder alternativ för alla smaker. Tänk på att ett ovanpåliggande handfat kräver en högre tvättställsblandare!

FORMA, STIL OCH DK

TILLVAL Svedbergs Sirius bänkskiva, svart dekton

TILLVAL Svedbergs Aura, bänkskiva, vit dekton

TILLVAL Svedbergs Keon, bänkskiva, grå dekton

TILLVAL Svedbergs Ocean, ovanpåliggande tvättställ (endast till 45 cm kommod)

Alla tvättställ och skivor går inte att kombinera med alla möbelserier. Kika på Svedbergs hemsida för att se komplett utbud och möjliga kombinationer.

ANEBYHUSGRUPPEN | 85


STANDARD & TILLVAL

TVÄTTSTÄLLSBLANDARE

STANDARD - ANEBYHUS Oras Optima 2700F Modern tvättställsblandare med användarvänlig spak i svart. Pop-up ventil. Art. nr. Oras Optima 2700F

STANDARD - EKEFORSHUS Mora Rexx B5, krom Minimalistisk och enkel. Lyftventil. Art. nr. 707155

STANDARD - KUNGSHUS Damixa Tradition, krom Klassisk tvättställsblandare. Lyftventil. Art. nr. 378210

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS Mora One, krom Elegant och tidlös blandare. Art. nr. 263001

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS Damixa Silhouet, svart Tidlös skandinavisk design. Art. nr. 7402161

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Damixa Tradition, mässing Klassisk tvättställsblandare. Art. nr. 2385077 Lyftventil: Art. nr. 2385077

TILLVAL Mora MMIX B5 Art. nr. 733020

86 | ANEBYHUSGRUPPEN

TILLVAL Hansgrohe Talis S Art. nr. 72020000

TILLVAL Hansgrohe Metris Art. nr. 31084000

TILLVAL ALESSI Sense by Oras Art. nr. 8710F

TILLVAL Oras Optima 1714F Art. nr. 1714F


HANDTAG

BLANDARE Damixa Tradition mässing TVÄTTSTÄLL Porslinstvättställ Stil, 80x45 cm BADRUMSMÖBEL Forma med fas, 80x45 cm, vit HANDTAG Skålhandtag mässing


BADRUMSMÖBLER

STANDARD

STANDARD & TILLVAL

Svedbergs Tived spegel, 60 eller 80 cm med LED-belysning. På er ritning kan ni se vilka mått som gäller i ert hus.

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS Spegel DK i skiffergrå med LED-belysning och dimmer

88 | ANEBYHUSGRUPPEN

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS Spegel Ista med frostad LED-belysning och dimmer

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Svedbergs Spegel Ista

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Spegel Ista med frostad LED-belysning och dimmer


BADRUMSMÖBLER

STANDARD & TILLVAL

VISSTE DU ATT...

Badrumsinredningen från Svedbergs är godkänd av svanen

TILLVAL Svedbergs Sarek, 60 cm Spegelskåp med heltäckande spegelglas på in- och utsida, spegelljus i LED. Finns i storlekarna 40-120 cm och i färgerna vit, skiffergrå, blond ek och svart ek. Skiffergrå visas på bilden.

TILLVAL Svedbergs Skuru, 60 cm Spegelskåp med heltäckande spegelglas på in- och utsida, spegelljus och tvättställsbelysning i LED. Finns i storlekarna 60-120 cm och i färgerna vit, skiffergrå, blond ek och svart ek. Skiffergrå visas på bilden.

TILLVAL Svedbergs Hamra, 80 cm Spegelskåp med sidohylla och luckor i serien Stil, spegelglas på in- och utsida, spegelljus och tvättställsbelysning i LED. Finns i storlekarna 60-120 cm och i färgerna vit, skiffergrå, blond ek och svart ek. Blond ek visas på bilden.

ANEBYHUSGRUPPEN | 89


DUSCH

STANDARD

STANDARD & TILLVAL

Svedbergs Delta, klarglas 90x90 cm Halvrund hörndusch i härdat säkerhetsglas. Knoppar och profiler i blank aluminium. Dörrarna kan vikas inåt när duschen inte används.

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS Svedbergs 180 hörndusch, 90x90 cm Elegant och stilren hörndusch med knoppar i aluminium. Duschen är tröskelfri och dörrarna kan vikas inåt. Finns i klarglas, kristallglas och kristall frostglas. Klarglas visas på bilden. Finns i flera storlekar.

90 | ANEBYHUSGRUPPEN

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS Svedbergs 180° Rista hörndusch 90x90 cm med svarta profiler och knoppar. Duschen är tröskelfri och dörrarna kan vikas inåt. Finns i klarglas och i flera storlekar.

TILLVAL Svedbergs 180° Rista skärmvägg, 88 cm, svarta profiler.

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Svedbergs Skoga hörndusch, 90x90 cm Elegant och hörndusch med knoppar i vitt. Duschen är tröskelfri och dörrarna kan vikas inåt. Finns i klarglas, halvfrost, frost och rökglas. Klarglas visas på bilden. Finns i flera storlekar.


DUSCH

TILLVAL Svedbergs 180° skärmvägg, 88 cm Elegant skärmvägg med kromade gångjärn som ger badrummet ett exklusivt intryck. Finns i klarglas, kristallglas och kristall frostglas. Klarglas visas på bilden. Finns i flera storlekar.

TILLVAL Svedbergs Skoga, halvrund, 90x90 cm Hörndusch med transparent tätningslist. Vid öppning höjs dörren från golvet vilket gör den lätt att öppna. Finns i klarglas, frostglas, halvfrost och rökglas. Klarglas visas på bilden. Finns i flera storlekar.

STANDARD & TILLVAL

TILLVAL Svedbergs Skoga, rak, 90x90 cm Modern hörndusch med raka dörrar och transparent tätningslist i nederkant. Vid öppning höjs dörren från golvet vilket gör den lätt att öppna. Finns i klarglas, frostglas, halvfrost och rökglas. Klarglas visas på bilden. Finns i flera storlekar.

HANDTAG Välj färg på profil och handtag till Svedbergs Skogaserie. Välj mellan färgerna svart matt, vit matt, aluminium blank och aluminium matt. Handtagen finns i tre modeller i samtliga fyra färger.

Svart matt

Handtag

Vit matt

Aluminium Aluminium blank matt

Knopp

Hålhandtag

ANEBYHUSGRUPPEN | 91


STANDARD & TILLVAL

BADKAR

TA ETT BAD OCH KOPPLA AV Plask och lek eller sparitual? Ett badkar kan användas till mycket och Svedbergs erbjuder badkar för alla behov i många olika stilar, storlekar och material. Vid badkar med en vattenvolym på 200 liter eller mer rekommenderas en extra varmvat-

STANDARD - ANEBYHUS Svedbergs Z160 inkl. hörnfront, akryl, 160x75 cm, 160 l Stilrent badkar lagom för en person. De rundade formerna ger skön komfort.

STANDARD - KUNGSHUS Svedbergs Classic, akryl, 155,5x72,5 cm, 130 l Klassiskt tassbadkar med tassar i krom. Den lite högre kortsidan ger skönt stöd för ryggen.

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Svedbergs Classic, akryl, 155,5x72,5 cm, 130 l Klassiskt tassbadkar med tassar i vacker mässing. Den lite högre kortsidan ger skönt stöd för ryggen.

92 | ANEBYHUSGRUPPEN

tenberedare. Information om extra varmvattenberedare hittar du på s. 11. På försäljningsritningen ser du om badkar är standard i ditt hus.

STANDARD - EKEFORSHUS Svedbergs Scarlett, mineralkomposit, 165,5x77 cm, 160 l Klassiskt och bekvämt badkar. Den höga kortsidan ger


BADKAR

TILLVAL Svedbergs Barb, lucite, 166x75 cm, 325 l Den ovala formen ger ett mjukt och modernt intryck. Att det är fristående är inte bara snyggt, det gör dessutom badkaret lättplacerat i de flesta badrum.

STANDARD & TILLVAL

TILLVAL Svedbergs Lule, lucite, 170x60cm cm, 210 l Form och funktion i ett och samma badkar. Runt och ergonomiskt. Tillverkat i Lucite som är starkare och ger en lyxigare yta än akryl.

TILLVAL Svedbergs Oval 170, mineralkomposit, 170x72 cm, 300 l Oval är ett designsamarbete mellan Svedbergs och Pelican Copenhagen. Den mjuka formen och tilltagna djupet innebär en ergonomisk badupplevelse utöver det vanliga. Oval finns även i den mindre modellen Oval 158.

TILLVAL Svedbergs Elpatron Erica, 300W. Med timer och termostat. Finns i krom och svart.

TILLVAL Svedbergs Bas, 50x69 cm Finns i krom och vit matt. Finns även i storlek 37x142 cm. *Komplettera med elpatron.

TILLVAL Svedbergs Diana, svart, 48x80 cm. Behövs ingen elpatron.

ANEBYHUSGRUPPEN | 93


STANDARD & TILLVAL

DUSCH- OCH BADKARSBLANDARE

STANDARD - ANEBYHUS Duschset; Oras Apollo 520 Duschblandare; Oras Optima 7150 Badkarsblandare; Oras Optima 7154 Art. nr. 520, 7150, 7154

STANDARD - EKEFORSHUS Duschset; Mora Rexx S5 Duschblandare; Mora Rexx T5 Badkarsblandare; Mora Rexx T5 Art. nr. 130190, 707050, 707000

STANDARD - KUNGSHUS Duschset; Damixa Tradition krom Duschblandare; Damixa Tradition krom Badkarsblandare; Damixa Tradition krom Art. nr. 7651100, 374830000, 3756300

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS Mora One takduschset med takdusch Ø 400 mm, handdusch och blandare Mora One badkarsblandare Art. nr. 261800, 260000

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS Damixa Silhouet takduschset med takdusch, handdusch och blandare Damixa Silhouet Dusch- och badkarsblandare Art. nr. 5795961, 7450061

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Damixa Tradition mässing Takduschset med takdusch, handdusch inkl. blandare. Badkarsblandare Damixa Tradition, krom Art. nr. 3793177, 3756300

94 | ANEBYHUSGRUPPEN


DUSCH- OCH BADKARSBLANDARE

TILLVAL Mora MMIX takduschset med takdusch, handdusch och blandare Art. nr. 731300.0011

STANDARD & TILLVAL

TILLVAL Mora One duschblandare Art. nr. 261000

TILLVAL Mora MMIX T5 Badkarsblandare Art. nr. 730000

TILLVAL Mora One duschblandare Art. nr. 130340

TILLVAL Oras Optima Rain Shower Takduschset med takdusch, handdusch inkl. blandare. Handdusch med ecoflöde och flera stråltyper. Art. nr. 7156

TILLVAL Oras Optima 2790 Duschset Art. nr. 2790

TILLVAL Hansgrohe Ecostat 1001 CL Duschblandare Art. nr. 13217000

TILLVAL Hansgrohe Croma Select E Duschset med selectfunktion vilket innebär att du kan ändra strålbilden med ett knapptryck. Art. nr. 26595400

TILLVAL Hansgrohe Croma 160 Takduschset med takdusch, handdusch inkl. blandare. Art. nr. 27234000

TILLVAL Hansgrohe Ecostat 1001 CL Badkarsblandare Art. nr. 13218000

ANEBYHUSGRUPPEN | 95


STANDARD & TILLVAL

WC

STANDARD

TILLVAL Gustavsberg Nautic 1522 Vägghängd WC-stol i stilren design och Hygienic Flush.

Gustavsberg Nautic 1500 Golvstående WC-stol med dolt s-lås och Hygienic Flush.

96 | ANEBYHUSGRUPPEN

TILLVAL Gustavsberg Nautic 9M26 Svart mjukstängande WC-sits anpassad till Nautic-serien.


BASTU

STANDARD & TILLVAL

SPAKÄNSLA PÅ HEMMAPLAN Ett värmande bastubad tinar upp frusna om vintern och sägs dessutom vara nyttigt för både kropp och själ.

Tylö är världsledande inom sin gren – att tillverka stimulerande bastumiljöer som främjar avkoppling och badglädje.

TILLVAL BASTUPAKET 5M2 Komplett bastu med bastupanel, bastulav, bastufolie, bastuaggregat Tylö Sense Sport, bastudörr DGB, taklist och foder till bastudörr samt galvaniserad tallriksventil.

TILLVAL Tylö DGB Bastudörr i härdat säkerhetsglas, karm i furu och dörrhandtag i asp försett med magnetlåsstängning. Finns i klarglas samt bronsfärgat glas.

TILLVAL Tylö Sense Sport Ett bastuaggregat med energibesparande funktion samt inbyggda inställningar för tid och temperatur. Sense Sport finns i 6,6 och 8 kWs effekt samt går att få väggmonterat eller stående på ben.

ANEBYHUSGRUPPEN | 97


STANDARD & TILLVAL

WC

KLÄDVÅRD

98 | ANEBYHUSGRUPPEN


KLÄDVÅRD

STANDARD & TILLVAL

KÄNN DOFTEN AV NYTVÄTTAT Inredning, bänkskivor, skåp och handtag kommer från HTH. Samtidigt som du planerar köket får du hjälp med att rita och planera din nya tvättstuga.

STANDARD

En välplanerad tvättstuga med moderna vitvaror gör gott för miljön och förenklar vardagssysslorna. I klädvården har vi valt högkvalitativa vitvaror från Siemens med många smarta funktioner.

TVÄTTMASKIN 7 kg, Energiklass A+++ Tvättmaskinen har en tyst och energisnål iQdrivemotor och med funktionen varioSpeed kan du tvätta upp till 65 % snabbare med perfekt resultat. Tvättmaskinen har också specialprogram för tvätt av funktionstextilier såsom träningskläder.

VÄRMEPUMPSTUMLARE 7 kg, Energiklass A++ En energieffektiv och snabb värmepumpstumlare med easyClean filter som gör det enkelt att ta bort ludd från filtret. Värmepumpstumlaren har också softDry-trumsystem vilket är extra skonsamt för tvätten samt specialprogram för funktionstextilier.

Art. nr. Siemens iQ300, WM12N2O2DN

Art. nr. Siemens iQ300, WT45RHC7DN

KOM IHÅG...

HTH:s köksritare hjälper till att rita och planera din tvättstuga

ANEBYHUSGRUPPEN | 99


STANDARD & TILLVAL

KLÄDVÅRD

STANDARD - ANEBYHUS Lucka Slät, vit Laminat Glitter Bianco 603 Handtag HTH Tradition

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS Lucka Focus vit ek, mörk sand Laminat Glitter Bianco 603 Knopp BeslagDesign Como-26 svart

STANDARD - EKEFORSHUS Lucka Slät, vit Bänkskiva Laminat Betong 558 Knopp HTH Antik

PREMIUMTILLVAL - EKEFORSHUS Lucka Focus slät, kulör Lera Bänkskiva Laminat Betong 558 Knopp HTH Antik

STANDARD - KUNGSHUS Lucka Slät, vit Bänkskiva Laminat Vit Betong 606 Knopp HTH Klassisk

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Lucka Slät, vit Bänkskiva Laminat Vit Betong 606 Knopp BeslagDesign SP530 mässing

100 | ANEBYHUSGRUPPEN


STANDARD

KLÄDVÅRD

DISKHO Franke Rondo Rox 610-38 Inkl. vald köksblandare.

TILLVAL Tvättmaskin 8 kg, Energiklass A+++ iSensoric premium tvättmaskin har ett sensorstyrt fläckborttagningssystem, en display som visar vatten- och energiförbrukning innan programstart och ett snabbprogram på 15 minuter. Art. nr. Siemens iQ800, WM14SO8DN TILLVAL Tvättmaskin 9 kg, Energiklass A+++ Smart iSensoric tvättmaskin i premiumklassen som går att fjärrstyra via en app. Maskinen har också ett automatiskt system för dosering av tvättmedel och ett effektivt fläckborttagningsprogram. Art. nr. Siemens iQ800, WM6HXK0ODN

STANDARD & TILLVAL

TILLVAL Som tillval kan du välja andra luckor, handtag, knoppar och bänkskivor ur HTH:s sortiment. Du hittar inspiration på kökssidorna.

TILLVAL Värmepumpstumlare 9 kg, Energiklass A++ iSensoric värmepumpstumlare i premiumklass med självrengörande kondensor, låg energiförbrukning och sensorstyrd teknik som förhindrar att tvätten krymper. Art. nr. Siemens iQ800, WT45WTC8DN

TILLVAL Värmepumpstumlare 9 kg, Energiklass A++ iSensoric värmepumpstumlare har en självrengörande kondensor vilket bidrar till en låg energiförbrukning. Det går att fjärrstyra värmepumpstumlaren via en app. Art. nr. Siemens iQ800, WT4HXKO9DN

TILLVAL Torkskåp Torkskåp med kapacitet för 6 kg torr tvätt. Det är en hög golvmodell med tre rader uppfällbara och utdragbara hängare samt tre dörrhängare. Art. nr. Nimo 61220101

ANEBYHUSGRUPPEN | 101


STANDARD & TILLVAL

CENTRALDAMMSUGARE

ENKLARE ATT HÅLLA RENT Med en centraldammsugare i huset blir det smidigare att hålla rent. Allaways PM-serie är utvecklad för att passa nybyggda hus. Centralenhetens kompakta format gör att den med fördel TILLVAL Allaway PM30 Kompakt, kraftfull och tyst centraldammsugare med kapacitet för 35 m rörlängd. I paketet ingår 3 uttag, 18 m rör, 10 m slang samt städpaketet premium som innehåller ett ergonomiskt handtag med startknapp på handtaget, teleskoprör och flera olika munstycken.

TILLVAL Allaway PM40 LCD Kompakt, kraftfull och tyst centraldammsugare med LCD display som bl.a. visar hur full behållaren är. PM40 har kapacitet för 45 m rörlängd. I paketet ingår 3 uttag, 18 m rör, 10 m slang samt städpaketet premium som innehåller ett ergonomiskt handtag med startknapp på handtaget, teleskoprör och flera olika munstycken.

TILLVAL Allaway föravskiljare EE-20 Fungerar i både vått och torrt. Torrt skräp samlas upp i dammpåsen. När man tar bort påsen förvandlas föravskiljaren till en vattensug som klarar av att suga upp vätskor och vått skräp.

102 | ANEBYHUSGRUPPEN

kan monteras i klädvård, klädkammare eller garderob. Till centraldammsugaren finns också en mängd smarta tillbehör som förenklar och gör städningen effektivare.

TILLVAL Allaway tilläggspaket med ett extra uttag och 9 m rör

TILLVAL Allaway slangförlängning 4 m

TILLVAL Allaway Optima doslock, metall Finns i färgerna svart, silver, grafitgrå och vit. Finns med eller utan lås.

TILLVAL Allaway slangvinda Rolly

TILLVAL Allaway sockelsugdosa/skräplucka För enklare snabbstädning i t.ex. köket. Med en sopborste sopar man snabbt in smulor i skräpluckan där de sugs ut genom rörsystemet.


FÖRVARING

STANDARD & TILLVAL

FÖRVARA SMART

STANDARD

HTH erbjuder flexibla förvaringslösningar för husets alla rum och har goda råd för vardagens alla utmaningar.

Garderob, 60 cm, F-höjd Vit slät lucka i melamin. På er ritning kan ni se vilken typ av garderobsinredning som ingår.

STANDARD - ANEBYHUS Handtag HTH Tradition

STANDARD - EKEFORSHUS Knopp HTH Antik

Rätt förvaringslösning handlar mer om att planera smart än om att ha gott om plats.

GARDEROB Garderob med klädstång, 2 hyllor och 2 korgar på rullskena

LINNESKÅP Linneskåp med 5 hyllor

STÄDSKÅP Städskåp 80cm med klädstång, hyllor, medicinskåp och slanghållare

PREMIUMTILLVAL - ANEBYHUS Knopp BeslagDesign Como-26 svart

STANDARD - KUNGSHUS Knopp HTH Klassisk

PREMIUMTILLVAL - KUNGSHUS Knopp BeslagDesign SP530 mässing

ANEBYHUSGRUPPEN | 103


STANDARD & TILLVAL

FÖRVARING

PRAKTISKA SKJUTDÖRRAR

STANDARD

Elfa är experter på skjutdörrar och erbjuder ett brett sortiment både vad gäller färg, form och praktisk förvaring. Skjutdörrsgarderoberna är flexibla och går att få i flera bredder och

höjder. Elfa har skapat flexibla lösningar som du kan anpassa efter just dina behov.

Elfa Vista Plain, vit melamin 40002 Stilren skjutdörr med smal aluminiumram. Välj mellan ram i vitt eller matt silver. Maxhöjd 2700 mm. Kan fås med LED-belysning samt mjukstängande dörrar som tillval. Ritningen visar var skjutdörrsgarderob är standard.

TILLVAL - INREDNING Hemligheten bakom en fungerande klädförvaring är att planera efter hur du använder kläderna, och gärna i detalj. Var sak behöver sin egen plats redan från start.

104 | ANEBYHUSGRUPPEN


FÖRVARING

STANDARD & TILLVAL

TILLVAL - ELFA VISTA PLAIN GLAS (G2) Vista Plain med färgad glasfyllning. Finns i färgerna vit, kristallvit, créme, ljusbrun, grå och svart. Välj mellan ram i vitt eller matt silver. Kan fås med LED-belysning samt mjukstängande dörrar. Kristallvit visas på bilden. Finns i flera storlekar. Maxhöjd 2600 mm.

TILLVAL Elfa Vista Plain, spegelglas (G1) Stilren skjutdörr med smal aluminiumram. Finns med fyllningarna klar spegel, gråtonad spegel och bronstonad spegel. Välj mellan ram i vitt eller matt silver. Kan fås med LED-belysning samt mjukstängande dörrar. Klar spegel visas på bilden. Finns i flera storlekar. Maxhöjd 2600 mm.

TILLVAL Elfa Linear Plain Skandinavisk design med rena linjer, tunn vit aluminiumlist och infällda handtag i vit aluminium. Maxhöjd 2700 mm.

ANEBYHUSGRUPPEN | 105


STANDARD & TILLVAL

BRASKAMINER

TILLVAL Contura C310G, svart Energiklass A+

SPRAKANDE VÄRME En braskamin är en investering i såväl värme som ljus, ljud och doft i ert nya hus. Kort sagt – en riktig stämningshöjare som kommer att bidra till många mysiga stunder. Här presenterar vi ett urval av kaminer i olika stilar från branschens ledande tillverkare. Vilken blir din värmande favorit?

TILLVAL Contura C556G:1, svart Energiklass A+

TILLVAL Contura Ci61, svart Energiklass A+

106 | ANEBYHUSGRUPPEN

TILLVAL ConturaC556G:1, vit Energiklass A+

TILLVAL Contura Ci61AN, slipad betong Energiklass A+

TILLVAL Contura C20AG, Energiklass A+

TILLVAL Contura C310G, vit Energiklass A+


STANDARD & TILLVAL TILLVAL Contura 320A Energiklass A+

ANEBYHUSGRUPPEN | 107


STANDARD & TILLVAL

BRASKAMINER

TILLVAL Scanspis 83-2 Energiklass A+ Populär kamin med möjlighet att välja dekorlist i borstad eller svartoxiderad aluminium. Utmärkt val även vid hörnplacering. Finns i grå och svart lack, brunmetallic och vit blank.

108 | ANEBYHUSGRUPPEN

TILLVAL Scanspis 85, vit Energiklass A Stilren kamin i tidlöst skandinaviskt formspråk. Den eleganta skjutdörren ger en vacker flambild. Välj dekorlist i borstad eller svartoxiderad aluminium. Finns i tre olika höjder samt i svart, grå, vit, brunmetallic och röd lack.

TILLVAL Scanspis 65-4 Energiklass A Mellanstor kamin med mjukstängande lucka och integrerad täljsten på sidorna. Finns även utan täljsten och utan sidoglas. Perfekt val även vid hörnplacering. Välj mellan svart eller grå lack.

TILLVAL Scanspis 80-2 Energiklass A+


BRASKAMINER

TILLVAL Jøtul FS 520 FRL Energiklass A Eldens lågor syns från tre håll vilket gör den lättplacerad.

TILLVAL Jøtul FS 173 Energiklass A Elegant täljstenskamin i modernt utförande. Lågorna är synliga från tre sidor.

TILLVAL Jøtul F 373 Advance Energiklass A En mycket populär kamin som vunnit priser för sin tilltalande design. Finns i svart lack och vit emalj.

STANDARD & TILLVAL

TILLVAL Jøtul S 16 W/C, I 400 Harmony eller Panorama Energiklass A Klassisk murspis med en praktisk nisch för ved. Modellen finns för rak vägg eller hörn.

TILLVAL Jøtul F3 Energiklass A Traditionell eldstad i gjutjärn. En utvändig asklösning gör det enkelt att tömma askan.

TILLVAL Jøtul F 233 Visas här med extra tillval sidoglas Energiklass A

ANEBYHUSGRUPPEN | 109


SIDOBYGGNADER ER

110 | ANEBYHUSGRUPPEN


SIDOBYGGNADER

STANDARD & TILLVAL

SKYDDA OCH FÖRVARA Att komplettera huset med en sidobyggnad kan vara en god idé för att skydda och förvara bilen, cyklarna, verktygen, gräsklipparen, grillen och allt det andra som hör villalivet till. Som tillval finns flera typer av sidobyggnader – både fristående och vidbyggda. Som standard följer sidobyggnaden samma stil som husets grundutförande.

Givetvis kan du även anpassa din sidobyggnad med Villaskaparmetoden. Ändra panel, takbeklädnad, plåt och vattenavrinning för att få ett annat uttryck. Du kan även ändra utseendet på sidobyggnaden genom att t.ex. välja ett modernt pulpettak.

TILLVAL Carport med förråd, 29,2 m²

FÖRRÅD 8,1 m²

CARPORT 21,1 m²

Byggnadsarea: 32,7 m² Bygghöjd: 3,2 m

TILLVAL Garage med förråd, 27,7 m²

FÖRRÅD 8,1 m²

GARAGE 19,6 m²

Byggnadsarea: 32,7 m² Bygghöjd: 3,2 m

FÖRRÅD 14,2 m²

CARPORT 16,6 m²

GARAGE 18,0 m²

TILLVAL Garage och carport med förråd, 48,8 m² Byggnadsarea: 54,8 m² Bygghöjd: 3,2 m

FÖRRÅD 14,2 m²

TILLVAL Dubbelgarage med förråd, 48,6 m²

GARAGE 34,4 m²

Byggnadsarea: 54,8 m² Bygghöjd: 3,2 m

ANEBYHUSGRUPPEN | 111


TRYCK 2021-05 Foto: Respektive leverantör samt Alen Cordic, Annette Kongsmark, Day Fotografi, Erik Thor, Pierre Wester och Rolf Hörlin 3D-illustrationer: 3Design, WSP Group Tryck: DanagårdLiTHO AB Vi reserverar oss för eventuella tryckfel, förändringar och förbättringar i sortiment samt förändringar på grund av normer och regelverk. För att se senaste version hänvisar vi till vår hemsida.


3 STILAR 60 HUSMODELLER 1000 MÖJLIGHETER

Anebyhusgruppen Box 49 364 21 Åseda 0474-488 80 info@anebyhusgruppen.se anebyhusgruppen.se

Profile for Anebyhusgruppen

Anebyhus - Val- och tillval  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded