Page 24

HAUS DER JUGEND

MdH + WV Studio, Heidelberg 2017, competition entry

A replacement home for the collection of various youth activities, Haus der Jugend, complementing the educational complex in southern Heidelberg is envisioned as a collection of separate volumes united by a common glasshouse enclosure that both

Separate volumes Given

the

wide

array

of

housed

programmes, separate volumes for each of the subdivided activities and groups is desirable considering function and noise.

provides interior activity spaces as well as a connection to the important surrounding landscape. The exterior spaces are in turn organised as differing stripes perpendicular to the envelope,

Complementary landscape Spaces in between the generated volumes

gradually subsiding in activity intensity from north towards south.

are extended towards the exterior and

Each of them corresponds to an interior activity, acting in tandem

gradually toning down in intensity.

complemented

with

layered

activities

to blend inside and outside. The glasshouse idea is fully realised by incorporating vegetation inside the unheated envelope space. My participation in the competition entry as a co-author included developing the initial concept into a working proposal through sequential variants as well as creation visualisations of the proposal.

23

Common envelope Both

the

created

boxes

that

house

programmes and the spaces in between are enclosed in a glasshouse that contributes to climate control and all-season activity.

Profile for Andrija Matotan

Andrija Matotan portfolio v4  

Selected works 2011-2018

Andrija Matotan portfolio v4  

Selected works 2011-2018

Advertisement