Page 1

Quotes uit de gemeenteraad “Groep a wil gezinsvriendelijke tarieven voor speelpleinwerking behouden” Sigrid Verhaeghe

Groep a Gazet aandacht aanpak actie J a a r g a n g

“Behoud sereniteit op de begraafplaats” Rita Leenknecht “Blij dat de plannen voor het nieuwe jeugdhuis verder gezet worden” Andries Sioen “Motor toeristische ontwikkeling Dadizele stilgelegd” Rik Bekaert “Groep a vraagt naar snelheidsremmende maatregelen voor Gentsestraat en Korenwind” Jürgen Deceuninck “Oproep naar herstellen wegen na winterschade” Thomas Manhout “Nood aan veilige oversteekplaatsen Stroroute” Marnik Vanackere “Vrachtwagens plaats bieden buiten het centrum” Noël Verbrugge “Vragen bij het feit dat de kosten voor de dorpskernvernieuwing flink zijn opgelopen” Sherley Beernaert

1 ,

n r .

1

D e c e m b e r

2 0 1 3

Groep a wenst u een warm 2014! Beste inwoner, Wanneer u dit leest, zit u waarschijnlijk thuis te genieten van de laatste dagen van 2013. Het was een boeiend jaar voor Groep a. We hebben een nieuwe start genomen: een mix van ervaring en talentvolle nieuwe mensen. Groep a wil zich verder belangeloos inzetten voor het welzijn van iedere

inwoner van GrootMoorslede. We vinden een lokale werking belangrijk en willen iedere inwoner betrekken bij wat we doen, waar we voor staan en gaan. Groep a vindt het belangrijk om onder de mensen te zijn en een luisterend oor te bieden voor grote en kleine bekommernissen. Voor ons primeert de inhoud en het concreet resultaat op het terrein.

Groep a staat voor verantwoord besturen, ook in onzekere tijden. Op het moment dat we ons letterlijk verwarmen aan een gloeiend haardvuur willen we aandacht vragen voor de figuurlijke warmte die ieder van ons nodig heeft.


P a g i n a

2

Containerpark in Moorslede Op de gemeenteraad van 12 september gaf het gemeentebestuur mee dat, in tegenstelling tot een eerdere mededeling, het nieuwe containerpark van Moorslede niet gevestigd zal worden op de Waterdam. Al van bij het begin uitte Groep a hun bezorgdheid omtrent de manier van werken bij de beslissing betreffende het nieuwe

containerpark. Deze beslissing werd genomen zonder de buurtbewoners eerst in te lichten, zonder een voorafgaand mobiliteitsonderzoek en zonder de zekerheid te hebben dat alles op vlak van ruimtelijke ordening in orde zou komen.

en mobiliteit moeilijk realiseerbaar zou zijn. De ondertussen al aangekochte grond zal het gemeentebestuur nu terug verkopen. Groep a deed een oproep aan het gemeentebestuur om in de toekomst eerst alle noodzakelijke stappen te nemen voordat een beslissing wordt genomen.

Al snel werd duidelijk dat het dossier op vlak van ruimtelijke ordening

“Groep a is gewonnen voor de verderzetting van de tienerwerking ‘MAKSIMUM’ “

Ondertussen in de wandelgangen... “Het is goed dat Moorslede samenwerkt met andere gemeenten om lokale

Uw gemeenteraadsleden delen met u graag hun persoonlijke hoogtepunten van de voorbije maanden.

race met een zelfgemaakte… euh, haai? Ze finishten als 3de en iedereen voelde zich op slag 10 jaar jonger.

Zo won Jürgen Deceuninck op 31 augustus de QUIZ van de Slimste Moorsledenaar. Het haar op het hoofd is bijna weg, maar in het kopje werkt alles nog goed.

Op 4 oktober stapte Andries Sioen in het huwelijksbootje. Hij heeft zich laten ringeloren, zeggen we dan.

tewerkstellingsinitiatieven op te zetten”

De vliegensvlugge haai was goed voor een bronzen medaille.

Groep a deed mee aan de zeepkisten-

G r o e p

a

G a z e t

In november begon Thomas Manhout aan een nieuwe uitdaging. Hij opende de Feestzaal Vroeger en Nu. Hopelijk ook voor in de toekomst.

Sigrid Verhaeghe mocht een nieuwe telg in haar gezin verwelkomen. Op 19 november werd zoontje Roderick geboren. Op naar nummer vier? Rita Dedeurwaarder en Carla Verkindere nemen voortaan samen het voorzitterschap van ACW Moorslede-Dadizele op zich. Marnik Vanackere haalde zijn stalen ros nog eens van zolder en testte de Stroroute.


J a a r g a n g

1 ,

n r .

1

P a g i n a

Kerstverlichting laat Moorslede schitteren Jaarlijks spendeert het nieuwe gemeentebestuur maar liefst 18.000 euro aan de huur(!) van kerstverlichting. Dat lijkt ons een beetje veel. Maar één iets moeten we wel toegeven, het zal Moorslede wel op de (wereld)kaart zetten…

Groep a wil dat in deze financieel moeilijke tijden de middelen duurzaam gespendeerd worden.

Groep a deed dit jaar

Toekomst zwembad Moorslede

meerdere malen een oproep tot het open

Begin dit jaar gaf het gemeentebestuur mee dat het zwembad “de amfoor” in Moorslede in februari 2014 dicht moet. Groep a deed verschillende malen een oproep bij het gemeentebestuur om van het open houden van het zwembad een prioriteit te maken. Hierbij kon het gemeentebestuur dan ook rekenen op de steun van Groep a.

Verschillende malen werd een voorstel tot een principieel besluit om het zwembad open te houden op de agenda van de gemeenteraad geplaatst. Telkens werd door het gemeentebestuur geweigerd om hierover te stemmen. Groep a heeft steeds geprobeerd om constructief mee te werken in het zwembaddossier en wil dit ook blijven doen.

De plannen tot renovatie houden van het zijn beschikbaar en Groep a wil de uitvoering van deze zwembad. plannen mee ondersteunen.

3


Sherley Beernaert Beernaertsherley@telenet.be 0475 66 22 77

Rik Bekaert hendrik.bekaert@skynet.be 0476 99 69 39

Thomas Manhout djmanhoutski@hotmail.com 0474 90 67 03

Andries Sioen andriessioen@gmail.com 0498 84 68 11

Groep a Waterdamstraat 9 8890 Moorslede E-mail: groepa@outlook.com Web: www.groepa.be

Hebt u vragen, opmerkingen, bekommernissen over acties in uw buurt? Aarzel zeker niet om ons te contacteren. Wij zijn tot uw dienst. U kunt steeds bij één van onze vertegenwoordigers in de gemeenteraad en de OCMW-raad terecht!

Sigrid Verhaeghe sigrid.verhaeghe@telenet.be 0486 76 92 22

Marnik Vanackere marnik.vanackere@telenet.be 0474 46 31 96

Wie herkent deze plaats in onze gemeente?

Noël Verbrugghe noelverbrugghe@hotmail.com 0496 03 21 50

Jürgen Deceuninck jurgen.deceuninck@hotmail.com 0468 15 44 79

Rita Leenknecht dedeurwaerderdanny@hotmail.com

0497 37 23 72

Wanneer u deze plaats in onze gemeente herkent, aarzel dan niet om ons uw antwoord door te mailen voor 20 januari met vermelding van uw naam en adres naar groepa@outlook.com en maak kans op een mooi geschenk.

Marc D’hooghe marc-dhooghe@skynet.be 0493 05 58 11

Tip: deze plaats is ergens gelegen in Groot Moorslede

Monique Delesalle

Carla Verkindere carla.verkindere@telenet.be 0485 11 62 34

Marie-Christine Verfaillie verfailliemariechristine@hotmail.com

0474 54 36 36

Schiftingsvraag: Hoeveel juiste antwoorden zullen we ontvangen?

V.U.: Sigrid Verhaege, Waterdamstraat 9, 8890 Moorslede

monique.delesalle@skynet.be 051 77 95 88

Groep a Gazet  
Groep a Gazet  
Advertisement