Page 1

innovex fitness

innovex fitness

“We hebben tijdens de crisis niemand met gedwongen ontslag weggestuurd. Sterker nog, we hebben het personeelsbestand vanaf 2010 uitgebreid, omdat we geloven dat kwaliteit en service bij de mensen begint” account manager bij de gerenommeerde onderneming in Maassluis aan de slag te kunnen dan ook met beide handen aan. In 2009 maakte hij promotie naar de functie van eindverantwoordelijke voor de verkoop in Nederland, België en Luxemberg. “Ik was eerst klant bij Innovex en nu medewerker. Ons verkoopteam bestaat uit mensen uit de praktijk. Wij begrijpen daarom wat er speelt binnen de clubs en wat onze klanten nodig hebben.”

Nieuwe topman in de VS en interne verbeteringen garantie voor nieuwe successen De nieuwe eigenaar van StarTrac® International Michael Bruno uit de VS

Innovex Fitness: eerst in de spiegel kijken en daarna met volle kracht vooruit MAASSLUIS - Het kantoor van Innovex Fitness, leverancier van StarTrac®, Spinning® en gym80®, bevindt zich aan de Scheldeweg 3 in Maassluis. In de vergaderzaal, op de eerste etage, valt het oog van de bezoeker onmiddellijk op een groot aantal prestigieuze awards van onder andere StarTrac® International. In de afgelopen tien jaar is Innovex Fitness acht keer uitgeroepen tot best verkopende distributeur in Europa en Midden-Afrika. Alleen voor de jaren 2008 en 2010 ontbreekt de ‘Top Dollar Award’. Die gingen toen naar Zweden. De afgelopen jaren daalde in Nederland de gangbare verkoop van kwalitatief hoogwaardige fitnessapparatuur. Ook Innovex Fitness heeft moeilijke jaren achter de rug maar is nu weer helemaal klaar voor een ‘fitte toekomst’. “Het gaat ons niet om de aantallen, maar om kwaliteit en meedenken met de klant. We zijn ons er heel goed van bewust dat je pas dán het predikaat topleverancier echt waard bent”, aldus Remko van Ree, verantwoordelijk voor de sales van Innovex Fitness in Nederland, België en Luxemburg. “We hebben mede daarom intern heel bewust ingrijpende verbeteringen doorgevoerd.” “We kunnen de crisis wel de schuld geven van alles wat er in het nabije verleden verkeerd is gegaan, maar herstel moet toch van binnenuit komen, vanuit het hart van de onderneming zelf. We hebben

0

prachtige producten en een geweldig totaalconcept waar we vierkant achter staan. Het zijn echter de mensen in je bedrijf die waar moeten maken wat je beloofd. Dat geldt voor fitnesscentra en net zo goed voor ons.”

Kwaliteit Van Ree heeft het allemaal van dichtbij meegemaakt. Eerst als klant van Innovex: hij werkte van 2004 tot 2008 als bedrijfsleider bij sport- en gezondheidscentrum Physique, met vestigingen in Terborg en Lobith. “In die periode was er geen vuiltje aan de lucht. Samenwerken met Innovex betekende altijd prettig samenwerken, kwaliteit van de bovenste plank en vooraan staan bij innovaties.” In 2008 greep hij de kans om als

Body Biz België • september 2011

Crisis StarTrac® was vóór de crisis de snelstgroeiende leverancier van fitnessapparatuur in de VS. “Ook in Nederland ging het goed. Toen sloeg de crisis toe, eerst in de VS, later in Europa. Als leverancier kregen wij als één van de eersten klappen die hard aankwamen.” Star Trac® werkt met eigen fabrieken maar ook met toeleveranciers. Enkele van deze toeleveringsbedrijven zijn het afgelopen jaar door de economische recessie failliet gegaan. Dit heeft natuurlijk bij Star Trac® tot veel problemen geleidt. Deze toeleveranciers produceerden namelijk met name onderdelen.” Van Ree windt er geen doekjes om. “Niet alleen wij als bedrijf, ook onze klanten hebben flink last gehad van de gevolgen van de crisis. Hoe graag we ook wilden, we konden niet altijd aan de vraag voldoen of de optimale service verlenen die we voor ogen hadden. We hebben op een gegeven moment zelfs onze eigen voorraden gestript, om toch maar zoveel mogelijk aan de wensen van onze klanten tegemoet te kunnen komen. En we zijn altijd in gesprek gebleven met onze klanten. Veel klanten toonden gelukkig begrip. We zijn in de afgelopen lastige periode gelukkig nagenoeg geen relaties kwijtgeraakt.”

terwijl het eind van de crisis nog niet in zicht was. Bruno heeft ondermeer 4 nieuwe cardiolijnen geïntroduceerd. Dat heeft hij voor een deel zelfs met privé-vermogen gefinancierd. Bruno heeft visie en lef getoond en StarTrac® in de VS weer tot één van de sterkste marktspelers gemaakt. Ook voor ons heeft dat goed uitgepakt. We zijn

weliswaar niet de grootste leverancier van hoogwaardige fitness-apparatuur in Nederland, maar ons marktaandeel is weer gegroeid, voornamelijk in het midden en hoge segment. We pakken met Star Trac®, Spinning® en niet te vergeten gym80 inmiddels weer een stabiel aandeel.”

Nieuwe krachtlijn en innovatieve software toonaangevend Sinds jaar en dag doet Innovex Fitness in Maassluis haar naam eer aan met regelmatige innovaties op het gebied van fitnessapparatuur. In september levert Innovex Fitness voor het eerst ‘Inspiration’ krachttoestellen, bij Healthclub Heijenoord in Arnhem. . De Inspiration-krachttoestellen kennen een op de toekomst gericht design en zijn onder meer voorzien van een lock- en loadsysteem, voor de instelling van het gewicht. “Wij zijn één van de weinige leveranciers die tijdens de crisis met een geheel nieuwe krachtlijn op de markt is uitgekomen,” aldus Van Ree. Ook fabrikant gym80 getuigt van lef. Op de beurs in Essen introduceerde gym80 de nieuwe ‘Sygnum Energy -line’, met volledige gemotoriseerde instellingen voor individuele, sportspecifieke en medische toepassingen. . Gym80 bouwt al sinds 1980 kwalitatief hoogwaardige krachtapparatuur. De ruim 160 verschillende krachtmachines worden nog steeds als één van de enige fabrikanten in Europa gebouwd. Innovatief is zeker ook de software van gym80, voor nog efficiëntere trainingen.

Nieuwe topman Een belangrijke positieve wending kwam met de komst van de nieuwe topman bij StarTrac® in de VS, Michael Bruno, in 2010. “Hij heeft, dwars tegen de gangbare opvattingen in, nieuwe investeringen gedaan en nieuwe innovatieve producten op de markt gebracht

0

Body Biz België • september 2011


innovex fitness

nieuw in nederland en belgië

Dreamteam

Feest in Kalkar

Het belangrijkste onderdeel van het stappenplan was, aldus Van Ree, het samenstellen van een ‘dreamteam.’ “We zijn nu onder meer beter bereikbaar en hebben de service uitgebreid.” Bij Innovex Fitness werken op dit moment 28 mensen. “We hebben tijdens de crisis niemand met gedwongen ontslag weggestuurd. Sterker nog, we hebben het personeelsbestand vanaf 2010 zelfs uitgebreid, omdat we geloven dat kwaliteit en service bij de mensen begint. Zij zijn het hart van je onderneming. Dat zeggen we tegen onze klanten en dat brengen we zelf in de praktijk. Diverse medewerkers die bij ons op kantoor werken komen ook uit de praktijk. Zij hebben bij fitnessclubs en healthcenters gewerkt. Daar selecteren we nu op.” Salesmanager Remko van Ree van Innovex Fitness: “We willen op alle fronten weer kunnen waarmaken wat we beloven.”

“We vroegen ons af: wat kunnen wij zelf doen om de kwaliteit en service die ons voor ogen staat en die de klanten van ons verwachten, weer terug te halen?”

Ook het feit dat directeur Cees van Toor van Innovex Fitness zelf eigenaar is van 4 gerenommeerde sport- en healthcentra, speelt Innovex in de kaart. Bijna alle producten en concepten uit Maassluis worden getest en toegepast bij Healthclub Fitline in Leidschendam, Terneuzen, Oostburg en Maassluis. “De binding met de praktijk is voor Innovex Fitness voor vitaal belang. Wij kunnen daarom volledig achter alle producten en concepten staan die we leveren.” “Ook ons serviceteam is met kwaliteit uitgebreid. Zo is onze nieuwe hoofdmonteur voorheen 9 jaar werkzaam geweest bij een andere A-leverancier.

Eerder dit jaar vierde Innovex Fitness met al haar relaties feest in het Duitse Kalkar. Van Ree: “Voor de relatiedag hadden we alle klanten uitgenodigd, of ze nu een paar dumbbells bij ons hadden besteld of een compleet nieuwe fitnesslijn. We wilden onze klanten bedanken voor het vertrouwen dat ze in ons hebben gehouden en hen een mooi evenement aanbieden, inclusief workshops, een inspirerende en motiverende lezing van Hennie van der Most en een overnachting in het hotel bij Kernwasser Wunderland. Ook hebben we een bezoek gebracht aan de fabriek van gym80 in Gelsenkirchen. De reacties waren overweldigend. Zo’n evenement schept een extra band. We gaan er een jaarlijks terugkerend evenement van maken.”

We hebben nu 4 volwaardige monteurs in dienst, die woonachtig zijn in de rayons waarin ze werkzaam zijn. Zo kunnen ze sneller bij de klant zijn om problemen met de apparatuur op te lossen.”Verder is het afleverteam uitgebreid, met een loods- en een aflevercoördinator. “Ook onze nieuwe aflevercoördinator heeft jarenlange ervaring bij A-leveranciers. We willen op alle fronten weer kunnen waarmaken wat we beloven.”

Totaal concept Een nieuwe eigenaar bij StarTrac® in Amerika, een goed doordacht stappenplan om in Nederland de zaak weer op rolletjes te laten lopen en vooral: wáármaken wat je belooft zijn volgens Van Ree de belangrijke ingrediënten voor een succesvolle toekomst voor Innovex Fitness.

Stappenplan “Een sterk punt van ons bedrijf is bovendien, dat wij méér zijn dan een leverancier van innovatieve topproducten. We bieden een totaalconcept en denken mee vanuit onze jarenlange ervaring en vakkennis met onze klanten. Dat zeggen uiteraard meer bedrijven van zichzelf, maar hoe pakt dat uit in de praktijk? Omdat wij goede mensen in dienst hebben die uit de praktijk komen, kunnen we waarmaken wat we beloven. En voor het leveren van een totaalconcept voor de inrichting van een centrum werken we samen met andere toppers, zoals Club Joy die altijd voorop lopen bij de ontwikkelingen van, onder andere, gestandaardiseerde groepslessen, een architectenbureau met veel ervaringen in de fitnessbranche voor de complete projectbegeleiding en advies voor de inrichting en met een consultancybureau voor trainingen, cursussen en verkoopimplementaties.

Daarnaast heeft het ‘team Innovex Fitness Maassluis’ zoals Van Ree het uitdrukt zelf óók eens goed in de spiegel gekeken. “Je moet wel. We vroegen ons af: wat kunnen wij zelf doen om de kwaliteit en service die ons voor ogen staat en die de klanten van ons verwachten, weer terug te halen?” Onder de bezielende leiding van directeur en oprichter Cees van Toor van Innovex Fitness kwam er in 2010 een ambitieus stappenplan op tafel. Van Ree: “Met de uitvoering ervan zijn we volop bezig, maar de resultaten spreken nu al voor zich. Ons relatiebestand groeit weer. We doen zaken met nieuwe, gerenommeerde partijen zoals Active Gym in Amsterdam, Healthclub Sportiv in Nieuwerkerk aan de IJssel en Healthclub Heijenoord in Arnhem.”

0

Body Biz België • september 2011

Leasecontracten Een aanvullende service die wij kunnen bieden is het afsluiten van leasecontracten. “Wij werken hiervoor exclusief samen met een goede leasemaatschappij. Met deze leasemaatschappij krijgen onze relaties vaak wél de middelen op tafel die ze nodig hebben voor de inrichting van hun centrum.”

Een paar honderd ondernemers zijn op deze manier via Innovex Fitness de afgelopen jaren verder geholpen. Gewone banken zeggen helaas nog steeds heel vaak keihard nee, ook tegen ondernemers met een goede visie en onderbouwde plannen. In de praktijk is de crisis helaas nog lang niet echt bezworen.”

“De binding met de praktijk is voor Innovex Fitness voor vitaal belang”

Innovex Fitness Scheldeweg 3 3144 ES Maassluis Telefoon: 010 - 59 26 774 E-mail: info@innovexfitness.nl Website: www.innovexfitness.nl

0

Body Biz België • september 2011

Interview Remko van Ree  

Interview met Sales Manager Remko van Ree van Innovex Fitness in het magazine BodyBizz

Interview Remko van Ree  

Interview met Sales Manager Remko van Ree van Innovex Fitness in het magazine BodyBizz

Advertisement