Page 1

BD. PIERRE DE COUBERTIN NR. 7, ETAJ 1, SECTOR 2, BUCURESTI TEL: (031) 82.10.241 | EMAIL: INFO@CONTENTSPEED.RO

COMUNICAT DE PRESA pentru difuzare imediata

ANALIZA: CUM AU CHELTUIT ROMANII PESTE 2 MILIOANE DE EURO IN 8 ZILE? TENDINTE DE CONSUM IN RETAIL ONLINE PE PLATFORMA C ONTENTSPEED

Bucuresti, 16 decembrie 2013. In premiera pentru piata autohtona, ContentSpeed, prima agentie de eCommerce fullservice dedicata comertului electronic, arata cum au cheltuit romanii peste 2 milioane de euro in tranzactii pe platforma ContentSpeed in termen de numai 8 zile. Tendintele de shopping pe Internet au fost analizate la nivel national, in functie de cele mai active industrii din mediul online. Datele evidentiaza, pentru prima data in istoria comertului electronic autohton, valoarea medie a comenzii repartizata la nivelul celor 8 regiuni georgrafice din harta propusa pentru regionalizarea Romaniei. In analiza au fost incluse costurile pentru produse si au fost excluse costurile de transport.

In medie, la nivel national, fiecare roman a cheltuit 53,15 euro pentru cumparaturi online Apetitul romanilor pentru cumparaturile online este in continua crestere, consumatorii preferand achizitiile online pentru anvelope, imbracaminte, incaltaminte, produse electro-IT, carti, articole de bricolaj si produse pe care fiecare cumparator le foloseste pentru propriul hobby. La nivel national, valoarea comenzii medii a depasit pragul psihologic de 50 de euro si a ajuns la valoarea de 53,15 euro, echivalentul a 236,51 RON la cursul BNR din 16 decembrie 2013. Cea mai scazuta valoare a comenzii medii la nivelul Romaniei, 43,5 euro, s-a inregistrat in Regiunea de dezvoltare Nord-Est, formata din judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui, in timp ce cea mai mare valoare a comenzii medii a fost, asa cum ne asteptam, in Regiunea Bucuresti-Ilfov, zona in care clientii au platit, in medie, 71,2 euro pentru cumparaturile online. Dupa Regiunea Bucuresti-Ilfov, pe locul secund in privinta celei mai mari valori pentru comanda medie s-a situat Regiunea de dezvoltare Sud-Est, din care fac parte judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea si Vrancea., zona in care comanda medie a atins pragul de 59,23 euro, devansand cu peste 6 euro media nationala. Pe locul trei in topul celor mai mari comenzi medii la nivel national se situeaza Regiunea de dezvoltare Sud, care inglobeaza judetele Arges,

www.contentspeed.ro

Š S.C. CONTENTSPEED S.R.L.


BD. PIERRE DE COUBERTIN NR. 7, ETAJ 1, SECTOR 2, BUCURESTI TEL: (031) 82.10.241 | EMAIL: INFO@CONTENTSPEED.RO

Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita si Calarasi, zona in care cumparatorii au platiti, in medie, 56 de euro pentru cumparaturi online.

Retail traditional vs. retail online: recurenta obiceiurilor, dar si surprize Obiceiurile de consum identificate la nivelul pietei de comert online, care reprezinta 1,3% din retail-ul traditional, se aseamana doar pentru anumite game de produse cu cele din shopping-ul traditional, facut in magazinele clasice si in mall-uri. Analiza releva insa si o serie de surprize greu de anticipat in privinta produselor de bricolaj si fashion. In raport de industrie, majoritatea clientilor au preferat sa aloce cei mai multi bani pentru echiparea autovehiculele cu anvelope de iarna. In medie, clientii au cheltuit 277,8 euro pentru fiecare comanda pentru anvelope si au optat pentru produsele premium identificate in magazinele online care opereaza pe platforma ContentSpeed. De asemenea, si produsele specifice din zona electro-IT au avut un real succes, insa clientii s-au orientat cu predilectie catre gamele entry-level, motiv pentru care comanda medie a fost de 96,9 euro. O surpriza aparte a fost reprezentata de cumpararea produselor pentru casa si gradina. Romanii au platit, in medie, 63,9 euro pentru fiecare comanda plasata, devansand comanda medie pentru imbracaminte si incaltaminte, care a ajuns la 48,3 euro.

De Black Friday, comanda medie este de 10 ori mai mare Sarbatoarea dedicata vanzarilor, Black Friday, a determinat ca valoarea medie a comenzii sa fie de aproape 10 ori mai mare decat valoarea calculata la nivel national, ajungand in primele 10 minute la 516,85 euro, echivalentul a 2.300 RON. Pe 22 noiembrie 2013, ContentSpeed anunta ca in primele 60 de minute de Black Friday s-au inregistrat si primele 1.000 de comenzi pe platforma care, raportat la numarul de magazine participante, insemna 125 de comenzi/magazin pentru produsele fashion, electro-IT, carti si echipamente digitale.

Profil de agentie ContentSpeed este una dintre cele mai importante companii care contribuie sustinut de peste zece ani la dezvoltarea comertului online in Romania atat pentru branduri, cat si pentru start-up-uri.

www.contentspeed.ro

Š S.C. CONTENTSPEED S.R.L.


BD. PIERRE DE COUBERTIN NR. 7, ETAJ 1, SECTOR 2, BUCURESTI TEL: (031) 82.10.241 | EMAIL: INFO@CONTENTSPEED.RO

Agentia de eCommerce ofera doua categorii de produse dedicate mediului in care se desfasoara activitatea comerciala si servicii conexe pentru sustinerea afacerilor online: Shop (concept e-store), Portal B2B (platforma business), eDistribution, strategii de online marketing si servicii integrabile cu social media. In randul celor peste 350 de magazine online dezvoltate de ContentSpeed se regasesc branduri cu notorietate in Romania ca Porsche, Panasonic, Diverta, Chicco, Indesit, Ariston, Hotpoint, Austral, Renania, Anveloshop, Vitacom. In randul initiativelor de antreprenoriat dezvoltate in mediul online prin intermediul solutiilor ContentSpeed se numara ZorileStore, Pictorshop.ro si BabyNeeds.ro. In 2012, ContentSpeed a realizat o cifra de afaceri de 400.000 de euro.

Contact de presa ANDREEA IORDACHE Senior Marketing Executive Telefon: 0752.245.424 Email: andreea.iordache@contentspeed.ro www.contentspeed.ro

www.contentspeed.ro

Š S.C. CONTENTSPEED S.R.L.

Analiza cum au cheltuit romanii peste 2 milioane de euro in 8 zile  
Analiza cum au cheltuit romanii peste 2 milioane de euro in 8 zile  

In premiera pentru piata autohtona, ContentSpeed, prima agentie de eCommerce full-service dedicata comertului electronic, arata cum au chelt...