Page 1

SRS

DANCE NEWS IS EEN UITGAVE VAN DANSSPORT- & VRIJETIJDSCENTRUM CLARA LAMAR

NR.3

2009 MEI JAARGANG 8

START: VANAF MAANDAG 25 MEI U heeft het waarschijnlijk al voorbij zien komen in de diverse TV commercials, Zumba de nieuwe fitness rage. Omdat we vele vragen kregen of dit niet in ons bestaand lessenaanbod kon worden opgenomen hebben we de stap gemaakt om ook de Zumba fitness in ons programma op te nemen. Onze xxx instructeurs zijn momenteel in opleiding om de laatste nieuwe trends straks te kunnen aanbieden. Wat is Zumba? Het is fun, het is anders, het is makkelijk en super effectief, het is Zumba! Het is opgezet door Alberto ‘Beto’ Perez, een danser en choreograaf uit Miami. Zumba is het heetste, snelst groeiende fitnessprogramma wereldwijd! ‘Zumba’ betekent letterlijk ‘snel bewegen en lol hebben’, een omschrijving die perfect beschrijft waar deze training voor staat!

We starten in eerste instantie op onze locatie in Sittard. Maandag 25 mei: 09.00 - 09.50 uur Maandag 25 mei: 21.30 - 22.20 uur Dinsdag 26 mei: 19.00 - 19.50 uur Donderdag 28 mei: 16.45 - 17.35 uur Zaterdag 30 mei: 10.00 - 10.50 uur In Echt starten we na de zomervakantie! Kosten losse les / introductieles: 7 euro 10 ritten kaart: 60 euro 25 ritten kaart: 140 euro Geen abonnementsvorm, geen vaste kosten je betaalt alleen als je komt! Er is geen danservaring nodig om mee te doen aan Zumba. Zumba kent geen moeilijke choreografieën en een danspartner is niet nodig. Iedereen, jong of oud, kan direct deelnemen.

De vrijheid van bewegen, de dynamiek en de gezellige zomerse muziek zorgen voor een leuke work-out. Zumba is een plezierige work-out voor iedereen, door de mix van opzwepende muziek, aerobics en latin-moves. Kleding Aangezien Zumba een erg intensieve manier van bewegen is, is sportieve kleding gewenst. We hebben beperkt kleedruimte en helaas geen douches. Het is dus aan te raden in sportkleding te verschijnen. Geen inschrijfgeld, geen maandbedragen dus je betaalt enkel als je komt. aanmelden of reserveren doe je via: info@claralamar.nl Uiteraard is ons danssportcentrum in het bezit van een officieel Zumba-certificaat!

DE NIEUWSTE RAGE: DOE OOK MEE EN GEEF JE ZO SNEL MOGELIJK OP!


DE DANSKALENDER DANSLESWEEKINDELING week 11 11 t/m 17 mei week 12 18 t/m 24 mei week 13 25 t/m 31 mei

week 14 week 15

1 t/m 7 juni 8 t/m 14 juni

LESUITVAL Vanaf 26 mei is er geen Streetdance Adults meer op de dinsdag, de lessen worden voortgezet op de donderdag om 18.45 uur. Op dinsdag start dan Zumba! Op 6 juni vervallen de lessen in de Rode zaal. Graag inhalen op een andere dag. Vraag uw leraar naar de mogelijkheden. AFDANSEN Afdansen is hetzelfde als een dansles. Dus u staat, net zoals elke week met een aantal paren of streetdancers, op de vloer en danst de passen die u heeft geleerd! Het enige verschil is dat er nu een jury u individueel zal beoordelen op uw danspassen die u het afgelopen seizoen heeft geleerd. Maar natuurlijk wordt ook op o.a. uw danshouding en uitstraling gelet. Het belangrijkste is èn blijft, dat u danst met plezier. LET OP De danstesten zijn GRATIS! De zaal is 30 min. voor aanvang open. Ma. 15 juni stijldans paren Sittard 19.30 uur en alle wedstrijdparen ‘ballroom’ Sittard 19.30 uur Wo. 17 juni streetdance kids 3 en 4 jaar Sittard 13.45 uur streetdance kids groep 1 en 2 Sittard 14.30 uur streetdance kids groep 3, 4 en 5 Sittard 15.15 uur streetdance kids groep 6, 7 en 8 Sittard 16.15 uur streetdance teens en adults Echt 18.30 uur stijldans paren, salsa, Arg. tango en s. latino Echt 19.30 uur Do. 18 juni streetdance adults Sittard 19.00 uur stijldans paren en solo latino Sittard 20.00 uur Vr. 19 juni stijldans kids Sittard 17.30 uur streetdance kids gr. 3, 4 en 5 Sittard 18.30 uur streetdance kids gr. 6, 7, 8 en teens Sittard 19.00 uur breakdance Sittard 20.00 uur jeugd Beginners, Brons en Zilver Sittard 20.30 uur Za. 20 juni jeugd ZilverSter en hoger Sittard 19.00 uur wedstrijdparen ‘latin’ en salsa Sittard 20.30 uur Zo. 21 juni stijldans paren Sittard 19.00 uur Wo. 24 juni streetdance kids groep 1 en 2 Echt 14.30 uur streetdance kids groep 3, 4 en 5 Echt 15.15 uur streetdance kids groep 6, 7 en 8 Echt 16.15 uur EINDFEESTEN Vr. 26 juni Speciaal voor Beginners en Brons in Sittard 20.00 - 00.00 GRATIS Za. 27 juni in Sittard 20.00 - 00.00 GRATIS Zo. 28 juni in Echt 20.00 - 00.00 GRATIS OPEN DAGEN- EN KIDSMIDDAGEN NAJAAR 2009 Woensdag 26 augustus en woensdag 2 september open kinderdisco in Echt en Sittard van 14.00 tot 16.00 uur Lokatie Sittard: Zondag 30 augustus en zondag 6 september van 13.00 tot 17.00 uur Lokatie Echt: Zondag 30 augustus en zondag 6 september van 20.00 tot 23.00 uur LET OP: dus niet meer op zaterdagavond maar op zondagavond open avond in Echt!

2

DENVIN | Paradijsstraat 3 | Sittard tel. 046 - 451 66 77 | www.denvin.nl

GEDIPLOMEERD ZANGPEDAGOGE

Jannie Olieman HERENHOFSTRAAT 5 • 6191 EN BEEK TEL. 046 - 437 87 06 • MOBIEL 06 - 1941 21 54

Strip ‘De ontwijkpas’ door: Rob Elshout


Het vervolg van het verhaal uit SRS nummer 2.

NOSTALGIE (2) Once upon a time in The Hague Na uitvoerig te zijn ingelicht over de te dragen kleding; heren in kostuum met stropdas, nette schoenen (géén ‘strontlappers’), dames in decente jurk of rokcombinatie en zeker géén netnylons, demonstreerde hij hoe een heer een dame ten dans vraagt. Opstaan, knopen van het colbert dichtdoen, rustig naar de dame van je keuze lopen (hardlopers zouden onmiddellijk worden teruggefloten), stoppen op zeker een meter afstand van de dame van je keuze, een lichte buiging maken terwijl je de dame vriendelijk aankeek en beleefd vragen: ‘Mag ik deze dans van u?’ De dame moest bevestigen (weigeren was een doodzonde) en de heer reikte haar de hand en leidde haar naar de plaats op de vloer. Dit moesten we een keer of tien oefenen. Je mocht geen twee keer dezelfde dame uitkiezen indachtig het eerder ontnomen recht op een vaste partner! De danslessen waren heel fijn en verliepen voorspoedig; alles in strikt danstempo op Victor Sylvester-achtige muziek. Iedere les werd minimaal tien keer van partner gewisseld; op commando moest je de dame danken en variërend twee tot tien plaatsen opschuiven. Het was een hele ervaring om te merken hoe verschillend de dames dansten en dit was ongetwijfeld ook het geval met de heren. Keer op keer werden de heren er op geattendeerd dat zij de leiding in handen hadden. Keer op keer kregen we te horen: ‘The girl is the picture, but the boy has got the brains.’ Soms werd het kledingadvies niet opgevolgd en daar had Jan Moulin een heel praktische oplossing voor. De betreffende persoon werd stelselmatig betrokken bij het corrigeren van fouten: ‘Er is een dame met netnylons die steeds iets fout doet’. De weken erna waren de netnylons in geen velden of wegen te bekennen! De danscursussen volgden elkaar op: gevorderden, vergevorderden etc. tot en met de superklasse en wedstrijdklasse. Danste je bij de hogere cursussen, dan mocht je bij de lagere cursussen assisteren. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt.

De zondagmatinees en soirees waren verrassend gezellig; hier had je wel ‘recht’ op een vaste partner. Weldra had ik verkering met een balletdanseres Leny genaamd. Ze was nog mooier en vooral ook liever dan Miranda. Zowaar, het dansen had een breed scala aan lieve dames in beeld gebracht. We dansten de sterren van de hemel tot in de wedstrijdklasse en namen van onze zuur verdiende centen zelfs privé lessen bij concurrent Van der Meulen op de Laan van Meerdervoort. De jaarlijkse Constance galabalavonden in de grote zaal van de Haagse dierentuin waren een belevenis op zich. Meer dan duizend dansliefhebbers kwamen er aan hun trekken met de geweldige muziek van gerenommeerde Big Bands. Hier kwam het puntje organisatie naar voren. Iedere danscursus omvatte ook een paar oude dansen: o.a. de Sint Bernardswals, Valeta, Kruispolka, Victoriawals, Imperialwals, Schaatsenrijderwals, Spaanse wals en voor de hoogste klassen de Frühlingsboten en de Quadrille des Lanciers. Als je die laatste twee dansen kon dansen, dan betekende je pas wat. Waren die dansen aan beurt, dan was de vloer bezet door heren in het zwart met ‘staldeuren’ en ‘black tie’ en dames met tien tot twintig of meer meters tule in de rok. Het meest imponerend was dan het figuur ‘Les Lignes’ van de Quadrille, waarbij keurig in lange rijen de dansers joelend op elkaar inliepen. Dat waren onvergetelijke avonden. Het dansen had sowieso veel vrienden en bekenden opgeleverd. Toen kwam de militaire dienst aan de beurt. De verkering raakte helaas spoedig uit; ze vond een andere betere danspartner en die hoefde niet in dienst. Gelukkig kreeg ik een jaar later kennis aan een meisje uit de plaats waar ik was gedetacheerd. In de jaren ervoor had ik een schrift samengesteld met alle dansvariaties, bang als ik was om iets te vergeten. Binnen een paar maanden dansten we heel verdienstelijk de ballroom dansen en dansten we de sterren van de hemel op de Corpsbals.

3

Maar ook aan deze relatie kwam een einde; bestond er dan toch iets meer dan dansen…? Na verloop van tijd

Het is in‘doorbraken’ wij de mores middels 2008. van de dansschool en gingen uit de bol. Alles is toch nog op zijn pootjes terecht gekomen en wij zijn al meer dan 40 jaar gelukkig getrouwd. De kinderen zijn ‘happy op hun plek’ en met Kerstmis werden we verblijd met ons vierde kleinkind; vier lieve schatten in de leeftijd van 0 tot 5 jaar! Wij dansen nu al zo’n vijftien jaar bij Clara Lamar en zijn ‘doorgedrongen’ tot de gezelligheidsklasse S (te bedenken dat het alfabet begint met A!). Nog steeds beleven wij heel veel dansplezier bij de bezielende en enthousiaste André en Marga. Theo Warnar x

OPENINGSDANS Elise en Heinz Jansen zijn getrouwd op 23 augustus 1996. Aardig detail: Elise wist niet welke openingsdans Heinz had uitgezocht totdat de muziek begon: een Engelse wals. Groetjes, Elise & Heinz


ACTUELE ‘WELKE DANS?’ HITS

DE SUDOKU

Wilt u thuis ook eens uw geleerde danspassen oefenen, maar met de daarbij behorende juiste muziek doen, dan is dit lijstje voor u bedoeld. Dit is de muziek die op dit moment veel wordt gedraaid door de tv- en radio (muziek)zenders... en wij geven aan wat u op welk nummer kunt dansen... Veel plezier! ARTIEST Kevin Rudolf KUS Stefan van Zoggel Enrique Iglesias Jim Jennifer Paige Duffy Kelly Clarkson Kanye West Britney Spears

LIED Let it rock Ik loop op de wolken Vanavond wordt mijn avond Takin’ back my love Door jou Underestimated Stepping stone My life would suck... Heartless If u seek Amy

DANSSTIJL Quickstep of streetdance Quickstep Quickstep Cha-cha-cha of discofox Cha-cha-cha Cha-cha-cha Rumba Rustige jive of discofox Streetdance Streetdance of rustige jive

MUZIEK STREETDANCE KIDS En hier volgt een opsomming van de muziek voor de peuters en kleuters op de streetdance kids groepen: K3 Alle Chinezen, K3 Alle kleuren, K3 De liefdeskapitein, M-kids Funky Monkey, M-kids Indianendans , Ik ben Megamindy, Theo Theo, Kabouter Plop Kabouterdans.

CLARA KLEEDT UIT: Thijs en Irma

Opeens waren ze er... Ik kan me eigenlijk niet eens herinneren van welke cursus ze kwamen, maar ineens hadden we er een seniorenpaar bij op de wedstrijdclub. Rustige mensen, een beetje het type kat uit de boom, dacht ik. Inmiddels weet ik wel beter! Thijs en Irma volgen al weer heel wat jaren op maandag en dinsdag de trainingen en hebben met regelmaat privéles van mij. Hij doet iets moeilijks, met getallen, waar ik juist niet zo goed in ben. Het verklaart wel een heleboel: Thijs wil altijd het naadje van de kous weten en het liefst omschreven als een exacte wetenschap. Bij dansen spelen emoties en gevoelens een hele belangrijke rol en die laten zich niet zo gemakkelijk onder

4

Leonardo

24 januari 2009 Ward Lamar en Geta Guirscu en broertje van Darius

Reno

19 april 2009 Zoon van Edwin en Loes. Loes danst bij streetdance adults.

brengen in een grafiekje of een tabelletje. Met behulp van Irma lukt het gelukkig allemaal vrij aardig en samen lukt het ons om Thijs zijn grenzen te laten verleggen. Van 2 vrouwen kan hij het tenslotte toch nooit winnen, zoals hij zelf vaak aangeeft. Ik heb alle bewondering voor Irma want Thijs leidt met harde hand. Letterlijk! Dat Irma nog geen enorme eeltberg op haar schouderblad heeft mag een wonder heten. Thijs doet zijn uiterste best om zijn stevige grip op haar rug wat te versoepelen maar met dat proces zijn we nog lang niet klaar. Ze dansen inmiddels in de Senioren II A categorie en stonden in Weert (Limburg Danst) zelfs in de finale! Ze staan op het punt om naar Susteren te verhuizen en zijn van plan nog wat vaker te gaan trainen. Heel goed, dan kan ik mijn verwachtingspatroon daarop aanpassen. Clara


10 VRAGEN AAN: Linn Troquet Functie op de dansschool: Bardame op vrijdagavond, assisteren op zondag met André in Sittard. Vraag 1 Wat is leuker: Bardame of assistente van André? Poeh, wat een moeilijke vraag, de bar doen vind ik heel erg leuk en gezellig en het assisteren van André is altijd lachen, gieren, brullen. Dus ik vind beide heel erg leuk om te doen. Vraag 2 Hoe lang huppel je al rond op de dansschool? Ik ben op mijn elfde begonnen met stijldansen. Dit kwam doordat mijn moeder een cursus ging volgen, na haar eerste les heeft ze mij thuis de quickstep geleerd. Ik was meteen verkocht en ik stond de week erna op de dansvloer voor mijn eerste echte les :-) 3 Mei word ik 20 dus ik ‘huppel’ nu al ongeveer 9 jaar rond op de dansschool.

Vraag 3 Met je danspartner Bjorn dans je latinwedstrijden, maar er ligt ook een ballroomcarrière in het verschiet? Ja, we hebben nu al 2 ballroom lessen gehad, en we willen op de Nederlandse kampioenchappen de wedstrijdvloer gaan betreden. Vraag 4 Volgens onze informatie is er een afspraak over een ballroomjurk??? Haha, als ik 5 kilo zou afvallen dan maakt Carina mijn ballroomjurk. Ondertussen is die 5 kilo eraf en gaan we snel aan mijn jurk beginnen :-) Maar er is nog een afspraak, namelijk: als ik weer bij kom dan neemt Carina de dansjurk weer af. Ik krijg hem dan pas weer terug als ik weer ben afgevallen. Vraag 5 Vroeger dacht ik dat... ik met Prins Willem-Alexander zou gaan trouwen! Vraag 6 Waar ben je aan verslaafd? Tot voor 2 weken terug was ik verslaafd aan sigaretten, maar ondertussen ben ik al 2 weken gestopt met roken :-)

Vraag 7 Jij gaat naar een onbewoond eiland... welke 3 dingen neem jij mee? Ten eerste neem ik mijn moeder mee, ik kan niet langer dan een week zonder mijn moeder, verder neem ik mijn bikini en een heel goed boek mee!! Vraag 8 Wat doe je als je niet op de dansschool bent? Ik loop 3 dagen in de week stage op een bassisschool en de andere 2 dagen ga ik naar school. Verder werk ik nog één avond in de week in een frituur. Ook ben ik momenteel bezig met afstuderen, dit vergt veel van mijn tijd. De rest van de tijd die ik over heb besteed ik aan dansen en aan mijn vriendje. Vraag 9 Heb je altijd bij Clara Lamar gedanst? Ja, mijn eerste les heb ik van Pascal en Esmiralda gehad, dit was op de swinging kids club. Vraag 10 Je bent de grootste flapuit van de dansschool, dus wij weten allemaal al dat je helemaal verliefd bent! Daar wil iedereen natuurlijk het fijne van weten... Ohh jee, ik dacht al dat deze vraag ging komen. Ja, ik ben inderdaad helemaal verliefd zoals al veel mensen aan mij gemerkt hebben ;-) Zijn naam is Marco en ik ben helemaal gek op hem.

DANSEN IS...

ONGENEERD RECHTOP STAAN Ronald & Wia van Hulst - Gezelligheidskl. E

BODY-CARE-BEEK

P R A K TI J K DE F INITIE V E ONT H A R ING

NIET MEER SCHEREN, NIET MEER HARSEN LAAT U BEHANDELEN MET FLITS LICHT (I.P.L.)

AANBIEDING

BIKINILIJN PLUS OKSEL € 125,- PER BEHANDELING MEERDERE BEHANDELINGEN NODIG

INFORMEER NAAR ONZE SPECIALE AANBIEDINGEN

WILT U GRATIS ADVIES GEHEEL VRIJBLIJVEND?

BEL 046 - 437 98 01 MARKT 65 BEEK WWW. BODYCAREBEEK.NL

5


ALL YOU NEED IS... MEUBILAIR V/D MAAND!

SCHOONMAAKWERKZAAMHEDEN VERZORGING GLASWERK VERHUUR/VERKOOP SCHOONMAAKMATERIAAL Tunnelstraat 5a GELEEN Telefoon (046) 474 82 20 Telefax (046) 475 00 24 E-mail info@jaro-bv.nl

We hebben een tijdje een rubriek gehad die we ‘meubilair van de maand’ noemde. Deze ging over mensen die hier al minimaal 10 jaar, maar vaak nog veel langer komen. En we hadden de rubriek ‘all you need is…’, over mensen die elkaar op de dansschool hebben leren kennen, en waar een mooie relatie tussen gegroeid is. Hoe leuk is het, als je die twee kunt combineren. Aan mij de eer om u voor te mogen stellen aan Frank en Alice Meuwissen! In de herfst van 1989, dat is zelfs al bijna 20 jaar geleden, heeft Frank genoeg van het gezeur van zijn nichtje en komt hij toch maar eens naar een dansles kijken. Hij besluit om toch maar mee te doen. En waarschijnlijk is het hem toch beter bevallen dan hij zelf dacht, want na één seizoen gaat hij ook al gelijk intro dansen. In de herfst van 1992 hoort Alice van een paar vriendinnen dat zij al met danslessen bezig zijn. Alice wil eigenlijk ook wel graag mee. Zo gezegd, zo gedaan. Het toeval wil dat Frank intro danst op de cursus waar Alice ook danst. Hoewel dat eigenlijk ook weer geen toeval is, want naast zijn eigen danslessen en Rock ’n Roll danst Frank ondertussen al een cursus of vier intro. Het toeval wil wel dat na een aantal lessen de vaste intro van Alice er niet is, en dat de dame waar Frank normaal mee danst er ook niet is. Daar waar Frank dacht even een uurtje vrij te hebben, denkt Clara daar anders over. Hij kan de cursus ook met een andere dame intro dansen en anders kan hij naar buiten. Tja, dan blijft er weinig keus over. Frank heeft de eer om uit drie dames te mogen kiezen, waaronder Alice dus. Alice is dan al diep onder de indruk van Frank, terwijl ze hem eigenlijk nog niet eens kent. Gelukkig is zij degene die Frank op het oog heeft om mee te dansen en de eerste stap in een mooie relatie is gezet. Al weten ze dat zelf nog niet op dat moment. De vriendinnen van Alice hebben het vervolgens een week zwaar te verduren gehad, omdat Alice alleen nog maar over Frank kon praten. De week erna op de les was er een probleem, want ze hadden allebei al die vaste partner. Alleen de dame van Frank was er weer niet. Uiteindelijk komt het er op neer dat Frank en Alice na die les samen als vaste danspartners door het leven zijn gegaan. En mede dankzij de aanmoedigen van wat vriendinnen op de jeugdmiddagen en -avonden zijn ze uiteindelijk ook vaste partners geworden.

6


DE PEN VAN: Björn Rennenberg

V.l.n.r.: Frank, Max, Alice en Nick.

Dit heeft zich allemaal in 1995 afgespeeld. Nu, 14 jaar later, zijn ze al 3 jaar getrouwd en hebben ze 2 jongetjes waar ze enorm trots op zijn: Nick 3,5 jaar en Max 1,5 jaar oud. En al die tijd zijn ze nog steeds blijven dansen, met uitzondering van de zwangerschappen. Ze hebben nog heel lang bij de jeugd mee gedanst. Maar op het moment dat daar een splitsing werd gemaakt tussen ballroom en latin hebben ze toch maar voor de gezelligheidsklasse op de zondagavond gekozen. En ondanks dat het soms allemaal toch wat onhandig is, met de tijd, en dat ze zich al vaker afgevraagd hebben of ze er niet beter mee kunnen stoppen, blijven ze toch gewoon lekker doorgaan. De dansschool heeft dan ook wel een heel speciaal plekje in hun hart. Want ze hebben er niet alleen elkaar leren kennen, maar ook hun vaste vriendengroep, waar ze nog regelmatig mee afspreken. Dus voorlopig blijven ze ook nog gewoon lekker dansen. Totdat het echt niet meer gaat, of dat ze het toch echt te druk krijgen met andere dingen. Want wow, wat hebben die mensen een druk leven. Frank gaat vier dagen in de week in het ziekenhuis in Maastricht werken, volgt de studie

biometrie en daarnaast heeft hij één dag in de week ‘pappa-dag’. Alice werkt drie dagen in de week op de rechtbank in Maastricht als rolgriffier, volgt de studie Nederlands Recht en heeft twee ‘mamma-dagen’. En samen hebben ze ook nog een stapel hobby’s, waaronder het op vakantie gaan met de caravan, 2 geiten, een haan en 2 kippen en met z’n vieren gaan zwemmen op zaterdag. En alsof dat nog niet genoeg is houdt Frank zich nog bezig met zijn DAF legertruck waar hij graag aan sleutelt, gaat hij op woensdag nog een keer zwemmen en houdt hij zich ook nog bezig als radiozendamateur. En Alice gaat ook nog graag naar musicals en dan vooral samen met de jongens. Net als ik me afvraag hoe ze dat toch allemaal gepland krijgen, vertelt Alice me dat ze dan ook wel twee echt geweldige ‘slapertjes’ hebben en dat ze de avonden dus redelijk rustig hebben. Maar het dansen blijft dan toch ook wel weer speciaal omdat ze dat lekker met z’n tweeën kunnen doen. Zo kunnen ze na een hele week ‘pappa en mamma’ ook nog een avondje weer gewoon ‘Frank en Alice’ zijn. Annemie

'wist u dat...' • • • • • • •

er boven de dansschool een studentenkamer vrij is? we hopen dat u deze lente/zomer ook weer uw ‘dansvakantiefoto’ naar ons mailt! volgens Kurt... als 80% niet danst op een liedje, het een slechte muziekkeuze is. Die overige 20% danst zelfs op de NIEUWSBERICHTEN!!! tijdens de rumba, ik (André) altijd de variatie hardop mee tel ‘voor en achter’ waarop Hanneke (mijn danspartner) op dat moment (tja, dat ene wijntje tikte toch lekker aan) heel droogjes zei ‘dat zou je wel willen!’ Oeps zei ze, riep ik dat hardop? dat ‘ons’ Zwitserlandskivakantiefilmpje te zien is op onze site, YouTube en Hyves!!! Johan Dewaide na de 1e les gezelligheidsklasse zei: ‘ik heb vandaag weer een heleboel nieuwe figuren gedanst’ (doelend op zijn grote talent om bestaande variaties een plotselinge wending te geven, daarbij zelf niet wetend wat de uitkomst zal zijn.) in de volgende SRS de foto’s helaas pas geplaatst worden van de themaweek!!!

Hallo beste mensen. Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Björn Rennenberg 19 jaar oud en ik woon in Limbricht. Ik woon nog gezellig thuis bij mijn ouders en mijn broer Ralf, die ook bij Clara Lamar danst. In het dagelijks leven volg ik de opleiding SAW in Maastricht, waarbij ik op dit moment stage loop bij het IVOO Don Bosco in Maastricht. Dit is een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ik heb het er reuze naar mijn zin. Ik heb deze stage plek via de dansschool gekregen. Mijn stagebegeleidster Jennifer Lindeman danst namelijk op de dinsdagavond bij de GoudSter2 groep mee waar ik intro heb gedanst met Sabine. Zo zie je maar weer waar een dansschool goed voor is. Verder houd ik heel erg veel van films kijken en muziek luisteren. Ook ben ik wel avontuurlijk ingesteld. Op donderdag en zaterdag vind je me bij de Kwantum Sittard waar ik al 3 jaar werk. In september dans ik 3 jaar bij Clara Lamar. Ik ben begonnen toen Nicole Cornelissen op het idee kwam om op stijldansen te gaan. Ze was al eerder van plan om te gaan, maar ze vond niemand. We zijn toen samen naar de open dag gaan kijken. We hebben ons toen enthousiast ingeschreven en zijn in september begonnen met de beginnerscurces. Daarna zijn we verder gegaan met de bronscursus. In dat jaar was er ook voor het eerst ‘Limburg Danst’ en hebben we ons voor deze wedstrijd ingeschreven. Het was een leuke ervaring en we zijn 6de geworden in de ballroom, waar we natuurlijk heel erg trots op zijn. Daarna was het tijd voor de PinksterCup. Nicole kon die wedstrijd niet dansen en heb ik die met Britt Wagenmans gedanst. We hebben toen samen besloten om wedstrijden te gaan dansen. Dat hebben we een jaar volgehouden. We zijn gepromoveerd naar Debutanten 2 in de latin en Debutanten 3 in de ballroom. Daarna was de koek op en hebben we besloten om te stoppen. Ik heb nog eventjes met Ximena gedanst, maar dat was ook niet wat ik zocht. Toen kwam Linn in beeld. Ze was net gestopt met haar partner en was dus ook zoekende.

lees verder

7

volgende pagina


DANS UITSLAGEN

vervolg ‘de pen van...’

Maar er was een klein probleempje! Linn deed alleen latin en ik wilde juist allebei de stijlen doen. Ondertussen had ik een try-out met Floor, maar ik kreeg toen een telefoontje van Linn of ze nog niet te laat was. Ze wilde ook wel graag ballroom gaan dansen. Zo gezegd zo gedaan, Linn en ik zijn een nieuw danspaar geworden. We zijn eind oktober begonnen met trainen. Graag wilden we onze eerste wedstrijd in Wijchen dansen en dat was op 29 januari. Het werd nog even spannend omdat de jive niet zo lekker liep, maar we zijn toch gegaan. Het was niet de beste wedstrijd maar wel een leuke. Gelukkig ging onze 2de wedstrijd iets beter. We werden zelfs 6de. Op het NK-latin hebben we voor ons gevoel goed gedanst, het liep allemaal soepel, met hier en daar een kleine aantekening. Nu zijn we ons aan het voorbereiden op Limburg Danst! (als deze SRS uit is, is die wedstrijd al geweest). Ook zijn we begonnen met onze ballroomprogramma’s, want dat is ons volgende doel. Op het NK-ballroom willen wij op de vloer staan. Naast al dat trainen voor latin en ballroom, dans ik met Jessica ook nog salsa. We zitten nu in ons 4de seizoen en we doen het nog altijd met evenveel plezier. Dit is voor mij echt een uurtje ontspannen en eventjes lekker uit de maat dansen. Ook al zijn Jeroen en Kaatje het daar niet echt altijd mee eens. Maar dat mag de pret niet drukken. Verder ben ik binnen de dansschool nog actief als intro, ik dans met 6 dames intro wat ik nog altijd met alle plezier doe. Ook zijn er wel eens feesten bij Clara Lamar en dan vind je me ook vaak in de bediening, wat ik hartstikke leuk vind om te doen. Verder ben ik ook nog ‘oproep kracht’. Ik assisteer af en toe wel eens in de lessen. Iets wat ik super leuk vind en hoop dat ik dit nog vaker mag doen.

ZA 7 MRT. ‘09 Badhoevedorp senioren Cor en Sophie S. III Hfd. kl. 3e pl. ZO 15 MRT. ‘09 Steenwijk Deb./Adults Marcel en Monique Std. Nwl. kl. 4e pl. Stefan en Eline La. Deb. 3 6e pl. ZA 21 MRT. ‘09 Almere Ramon en Astrid Std. Prof.

1e pl.

ZA 21 MRT. ‘09 NK Latin Amere Roy en Andrea La. A-klasse 3e pl. Jiri en Kristel La. B-klasse 5e pl. ZO 22 MRT. ‘09 NK Deb. Almere Stefan en Eline Std. Deb. 2 3e pl. Stefan en Eline La. Deb. 3 3e pl. ZO 29 MRT. ‘09 Senioren Neupre (B) Ad en Truus S. II A 5e pl. ZA 4 APR. ‘09 Kerkdriel Senioren Jac en Fientje S. III Hfd. kl. 4e pl. Leon en Anita S. I B 1e pl. Pim en Cäte S. I B 6e pl. Mart en Oda S. I C 2e pl. ZO 5 APR. ‘09 Kerkdriel Adults Paul en Steffie Std. Hfd. kl. 3e pl. ZO 12 APR. ‘09 Cuijk Senioren Cor en Sophie S. III Hfd. kl. Jaap en Marianne S. II Hfd. kl. Ad en Truus S. II B Jos en Miranda S. I B Mart en Oda S. I C Jos en Romy S. I C

4e pl. 4e pl. 1e pl. 3e pl. 3e pl. 4e pl.

MA 13 APR. ‘09 Cuijk Deb./Adults Jiri en Kristel La. B-klasse 3e pl. Boy en Lotte La. C-klasse 2e pl. Erwin en Charlotte Std. Deb. 3 2e pl. Timo en Julie Std. Deb. 4 5e pl. Timo en Julie La. Deb. 4 2e pl. Yordi en Rilana La. Deb. 4 3e pl. Bas en Sharon La. Deb. 4 6e pl.

ZA 18 APR. ‘09 Weert Senioren Cor en Sophie S. III Hfd. kl. Jaap en Marianne S. II Hfd. kl. Willem en Lea S. II A Thijs en Irma S. II A Ad en Truus S. II B Paul en Carina S. I A Leon en Anita S. I B Wil en Monique S. I B Jos en Romy S. I C

4e pl. 2e pl. 2e pl. 5e pl. 1e pl. 1e pl. 1e pl. 3e pl. 5e pl.

ZO 19 APR. ‘09 Weert Deb./Adults Joost en Deborah Std. Hfd. kl. 3e pl. Martin en Lianne Std. B-klasse 5e pl. Robbert en Dorris Std. D-klasse 4e pl. Erwin & Suzanne Std. Nwl. kl. 3e pl. Maurice en Jolien La. A-klasse 5e pl. Jiri en Kristel La. B-klasse 2e pl. Robbert en Dorris La. B-klasse 3e pl. Steve en Britt Std. Deb. 2 1e pl. Boy & Dorien Std. Deb. 3 6e pl. Timo & Julie Std. Deb. 4 6e pl. Silvano en Mandy La. Deb. 2 1e pl. Steve en Britt La. Deb. 2 5e pl. Robbert en Dorris Std. Youth 2e pl. Maurice en Jolien La. Youth 2e pl. Robbert en Dorris La. Youth 4e pl. Silvano en Kim La. Youth 5e pl. Stefan en Eline Std. Jun. A 2e pl. Stefan en Eline La. Jun. A 2e pl. Silvano & Mandy Std. Jun. B 1e pl. Silvano & Mandy La. Jun. B 1e pl. Deze kleur: Promotie naar hogere klasse

In Memoriam

Peter Coumans 23 maart 2009 - 76 jaar Peter was samen met Corrie onze ‘SuperSupporter’ bij ons formatieteam!

ADVERTEREN IN DE SRS?

046 - 451 57 38

Dit was mijn verhaaltje over mijn korte periode op de dansschool waar ik toch al veel bereikt heb. Natuurlijk is het nu ook mijn taak op de pen door te geven. Na lang nadenken heb ik toch besloten om de pen door te geven aan mijn stagebegeleidster Jennifer Lindeman. Groetjes Björn

COLOFON

South Rich Street Dance News is een uitgave van Danssport- & Vrijetijdscentrum Clara Lamar. Verschijnt 8x per jaar. Oplage: 1500 ex. Rijksweg Zuid 103, 6134 AA Sittard Rijksweg Zuid 7, 6102 AA Echt Lokatie Sittard 046 - 452 78 34 Lokatie Echt 0475 - 48 57 05

Rabobank Sittard rekeningnr: 166925403 Infolijn 046 - 451 57 38 www.claralamar.nl info@claralamar.nl Deadline SRS nr. 4: 17 mei Wijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Concept & vormgeving: Tankpunt grafisch ontwerp www.tankpunt.com Grafisch vormgever: Pascal Maassen Fotografie: Rob Ronda Druk: Drukkerij Keulers, Geleen

0903CLA999

SRS jaargang 8 nr 3  

Clubblad Dansschool Clara Lamar

Advertisement