Page 1

LA VIDA AL CABANYAL Com conviuen els veïns del barri del Cabanyal abans del possible derrocament. Com es la seua vida, curiositats del Cabanyal, tradicions, la seua historia, els serveis que te, els veïns afectats per el possible derrocament. Que passaria en un futur? Origen i història: El barri del Cabanyal-Canyamelar és, des de finals del segle XIX, un barri mariner de la ciutat de València. Aquest barri, fins a 1897, va ser un municipi independent anomenat el Poble Nou de la Mar. La seua peculiar trama en retícula deriva de les alineacions de les antigues barraques, paral·leles al mar. El poble, principalment de pescadors, prompte es va convertir en una zona d’interès com a lloc de descans i oci. A la darreria del segle XX es començà a estudiar projectes per a construir l'extensió de l'avinguda de Vicent Blasco Ibáñez, que passaria a través del barri i que requereix l'enderroc de quasi 2.000 edificis, molts d'ells considerats d’interès nacional.

Altres dades: La vida al Cabanyal és com qualsevol barri, té molta familiaritat entre els veïns i per als joves hi ha pufs i bars per la part que dona a la mar. Sobre l’enderrocament del barri la majoria dels veïns estan en contra, perquè esta protegit des de el 1990, també te una història i una vida molt peculiar. Al barri han anat molts mitjans de comunicació, perquè es un tema molt polèmic, que recolza el Partit Popular. Molts mitjans de comunicació no han donat la visió real que te el barri, però també han agut alguns que han donat la visió real, com per eixample quant fan portes obertes. Finalment si aprovaren el derrocament les cases se tirarien per a prolongar l’Avinguda “Vicente Blasco Ibáñez”, als veïns del barri que li derrocarien les cases podrien fer dos coses, que el govern li pagaren huit milions de pessetes o anant-sen del barri pagant huit milions de pessetes per un pis.


Cançó del Cabanyal: En el Cabanyal hi ha una casa que fa cantonet la xica d'allí festejava amb un xic foraster i ara s'ha sabut que la xica molt grossa s'ha fet i això li ha passat per tastar sense sucre la llet. En el Cabanyal... ... I és que l'han fotut i la xica va a tindre un xiquet.

Inma Rodrigo, Artur Navarro i Andrea Vidal 3er ESO C

la vida al cabanyal  

lo que esta pasant en el cabanyal

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you