Page 1


Nog heel even en dan is het zover: je mag jezelf een volwaardige student noemen. Je studententijd begint en deze memorabele gebeurtenis zullen we inluiden op de perfecte manier: de Intreeweek 2010! Tijdens de Intreeweek zul je Amsterdam leren kennen als stad en als walhalle voor studenten. Je wordt ingedeeld bij je toekomstige medestudenten en samen met dit groepje zul je een week vol spectaculaire evenementen, leuke mensen en vette feestjes beleven. In dit programmaboekje vind je alles wat je over de Intreeweek 2010 moet weten: het programma van dag tot dag, routebeschrijvingen en belangrijke punten waar je op moet letten. Bewaar dit boekje dus goed, en houd het bij je tijdens de week!

Sinds oktober is commissie Intree al begonnen met het organiseren van de Intreeweek. Na maanden brainstormen, vergaderen, organiseren en plannen zijn zij ontzettend trots om jullie het resultaat te presenteren! Voor al je vragen kun je deze week bij ze terecht, ze zijn te herkennen aan de gele shirts. Commissie Intree 2010 bestaat uit: Adam, Andrea, Andrew, Arthur, Bartjan, Bo, Carly, Christel, Daan, Danielle, EmmaLaureen, Enza, Ilona, Irene, Jaap, Kirsten, Kristy, Laura, Mala, Marlijn, Merel, Michelle, Nadine, Odiel, Roxanne, Tom, Tom, Vera, Wouter en Wouter.


Voor het meeste is al gezorgd tijdens de Intreeweek, maar een aantal dingen moet je zelf regelen. Vergeet het volgende niet: - Identiteitsbewijs - OV-chipkaart - Je fiets - De e-mail met je groepsnummer - Slaapspullen als je bij het USC slaapt - UvAnetID met wachtwoord - Gebruikersnaam met wachtwoord van je account op www.intreeweek.nl - Dit programmaboekje!

Wanneer je maandag aankomt en je spullen niet gelijk ergens kwijt kunt, mag je gebruik maken van de daggarderobe. De spullen die je overdag niet nodig hebt, kun je hier bewaakt achterlaten. Nadat je je groepje hebt ontmoet, loop je samen naar het Binnengasthuisterrein. Hier is de Infobalie, de lunchuitgifte en ook de daggarderobe. Je kunt je spullen er tot 01:00 weer ophalen. De daggarderobe is er alleen op maandag. De deelnemers die in het USC slapen, kunnen met hun bagage terecht bij de speciale USC-garderobe. Die spullen worden gelijk naar het USC gebracht. Ook de USC garderobe is alleen open op maandag, deze sluit echter al na de binnenkomst, om 15:30. Wanneer je je hebt ingeschreven voor een slaapplek in het USC krijg je tijdens de binnenkomst een bagagelabel welke je aan je tas moet bevestigen. Onthoud de kleur van je label zodat je ’s avonds je tas snel hebt teruggevonden. De daggarderobe en USC garderobe zijn op verschillende plekken. Let goed op dat je je spullen op de juiste plek afgeeft!

Van je begeleiders krijg je op maandag bij de binnenkomst een polsbandje. Het is heel belangrijk dat je dit bandje niet kwijtraakt, het is namelijk je toegangsbewijs voor de hele week (behalve voor het Eindfeest, zie verderop)! Als je bandje losraakt, kom dan met je bandje en je identiteitsbewijs naar de Infobalie. Je zult daar, na controle, een nieuw bandje krijgen. Als je het bandje kwijt bent zul je een nieuw bandje moeten kopen voor â‚Ź15,-. Kom ook hiervoor met je identiteitsbewijs naar de


Om Paradiso, de Melkweg of de Sugar Factory binnen te komen op vrijdag tijdens het Eindfeest, heb je een apart bandje nodig. Tijdens de BBQ op de woensdag kun je je intekenen op een lijst die je begeleiders ophalen. Hierop moet je je naam en handtekening invullen, om er zeker van te zijn dat het bandje bij jou terecht komt. Met die lijst kunnen je begeleiders de bandjes ophalen tijdens de Studentenbeurs op donderdag. Let op: voor het Eindfeestbandje hoef je niet extra te betalen, ze zijn volledig bij het inschrijfgeld inbegrepen! Niet-deelnemers kunnen ook naar het Eindfeest. Donderdag van 20.00 tot 22.00 en vrijdag van 09.30 tot 21.30 kun je voor €12,50 polsbandjes voor het Eindfeest kopen bij de Infobalie. Als er op de avond zelf nog bandjes over zijn, kun je deze voor €15,aan de deur van Paradiso nog kopen.

Voor degenen die nog geen kamer of slaapplaats in Amsterdam hebben, is het mogelijk te overnachten in het Studentensportcentrum (USC). Dit kost €35,-, bovenop het deelnamegeld. De prijs is inclusief sanitaire voorzieningen en ontbijt van dinsdagochtend tot en met vrijdagochtend. Bij de inschrijving heb je al kunnen aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Mocht je je keuze willen veranderen, kun je dat doen tot dinsdag 18 augustus 12.00 uur op www.intreeweek.nl. De slaapzalen zijn iedere avond vanaf 23.00 open en moeten de volgende ochtend om 10.30 weer leeg zijn. Tussen 10.30 en 23.00 is het USC gesloten en kun je dus niet bij je spullen. Zorg dat je zelf een slaapzak en een matje etc. hebt, want er zijn geen slaapspullen aanwezig in het USC. Let op: Je mag maar één tas meenemen! Zorg dus dat al je bagage in één tas past. Het USC is gelegen in het Science Park complex aan Science Park 306 en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem vanaf Amsterdam Centraal de stoptrein naar Amsterdam Science Park. Vanaf daar is het ongeveer tien minuutjes lopen naar het USC. Bus 40 gaat ook naar Science park, deze bus komt langs Amsterdam Amstel en Amsterdam Muiderpoort, en stopt bijna voor de deur van eht USC. Elke avond gaan er vanaf het laatste evenement bussen naar het USC. Deze rijden iedere dag vanaf 00:00 met uitzondering van maandag, dan rijden de bussen al om 23:00. Ze vertrekken iederen twintig minuten. De plekken waar de bus vertrekt, staan aangegeven op de gele plattegrond uit het deelnemerstasje.


Speciaal voor master- en schakelstudenten is er een aangepast programma opgesteld. Deze meer ervaren studenten worden bij elkaar in groepjes ingedeeld, ze barbecuen samen, er zijn speciale masterworkshops, er is een masterkroeg en op maandag is er een masterdiner. Verderop in dit programmaboekje is per dag aangegeven hoe deze aanpassingen in het programma eruit zien. Op pagina XX staat een overzicht van het volledige Masterprogramma. Masterkroeg: Barça (Marie Heinekenplein 31) De masterkroeg is dÊ uitvalsplaats voor master- en schakelstudenten tijdens de Intreeweek. Wil je even rustig een drankje doen, heb je zin om bij te praten met anderen uit het masterprogramma of zoek je een vast trefpunt? De masterkroeg staat altijd voor je open! Masterdiner: Bazar (Albert Cuypstraat 182) Op de maandag is er speciaal voor de master- en schakelstudenten een openingsdiner in de Bazar. Hier zul je worden verwelkomd door de UvA en mag je samen met de andere studenten van het Masterprogamma genieten van een heerlijk diner.

Je komt tijdens de Intreeweek op veel verschillende plekken in Amsterdam. De allerbeste en meest praktische manier om op deze plekken te komen is met de fiets. Als je nog geen fiets hebt, is het handig er een mee te nemen van huis. Mocht dat niet mogelijk zijn, kun je tijdens de Intreeweek voor â‚Ź55 een fiets kopen van de ASVA Studentenunie. Deze fiets kun je alvast van tevoren reserveren op www.asva.

Het groepje waarin je wordt ingedeeld, wordt begeleid door twee ouderejaars studenten, die dezelfde studie doen als jij straks. Deze studenten studeren al een tijd in Amsterdam en kunnen dus al je vragen over de stad, je studie en het studentenleven beantwoorden. Tijdens de Intreeweek zijn ze jouw steun en toeverlaat. Het is dus handig om telefoonnummers uit te wisselen, zodat jullie elkaar altijd kunnen bereiken. Mocht je problemen hebben met je begeleiders, dan kun je terecht bij de klachtenlijn. Je klacht zal vertrouwelijk behandeld worden.

Samen met je groepje heb je deze week de kans het groepje van de week te worden! Elke dag zijn er punten te verdienen voor deze strijd. Op evenementen zijn er activiteiten te doen en daarnaast vind je in de GeleGraaf (zie verder) iedere dag prijsvragen en andere manieren om punten te scoren! Dagelijks wordt de tussenstand bekend gemaakt en op vrijdag strijden de twee groepjes met de hoogste


tussenstand tegen elkaar tijdens de VondeLounge. Ook dit jaar zal het weer een spannende finale worden en aan de prijs zal het niet liggen! In het programmaboekje staat bij iedere dag precies wat er te doen is voor het Groepje van de Week. Zorg dat je goed op de hoogte bent, ga de strijd aan met de andere groepjes en pak die supervette hoofdprijs!

Om deel te nemen aan de Wicked Workshops op donderdag (zie programma) moet je je van tevoren aanmelden. Dit kan online op de website van Intree, www. intreeweek.nl. Hiervoor heb je je gebruikersnaam en wachtwoord van je MijnIntreeaccount nodig. Deze heb je aangemaakt tijdens je inschrijving voor de week en je hebt er een bevestigingsmail van gekregen. De inschrijving van de workshops loopt van zondag 29 augustus om 12:00 tot woensdag 1 september om 16:00. Op verschillende evenementen zullen computers staan waarop je je kunt inschrijven, daarnaast kun je je altijd inschrijven bij de infobalie. Doe dit snel, want voor je het weet zit jouw favoriete workshop vol!

De Intreeweek duurt maar een week en dat is natuurlijk veel te kort. Daarom willen we het gevoel van een week feesten en festivals nog eens oproepen. Dit gebeurt tijdens Intree REUNITED, een feest wat Commissie Intree organiseert om nog een keer helemaal uit je dak te gaan met je groepje en je begeleiders! De precieze datum en locatie zijn nog niet bekend, maar eind september zal het feest plaatsvinden. Kaartjes zijn te verkrijgen op www.intreeweek.nl en zijn niet inbegrepen bij het inschrijfgeld van de intreeweek. Ook mensen die niet hebben deelgenomen aan de Intreeweek kunnen naar Intree REUNITED komen!


De ADAM is een tijdschrift speciaal gemaakt voor de deelnemers van de Intreeweek. Hierin vind je een hoop interessante, nuttige en vooral leuke artikelen over Amsterdam. Wat zijn bijvoorbeeld de leukste clubs om naartoe te gaan, waar haal je de lekkerste patat en hoe zit het nou precies met bijlenen? Het antwoord op al deze vragen en nog veel meer vind je in de ADAM. De ADAM zit in de deelnemerstas die je op maandag bij de binnenkomst krijgt uitgedeeld.

De GeleGraaf is de krant van de Intreeweek. Tijdens de week zullen alle highlights, eventuele programmawijzigingen, weersvoorspellingen en roddels worden besproken. Ook vind je er alles over de activiteiten, prijsvragen en tussenstanden van het Groepje van de Week! De eerste GeleGraaf onvang je thuis, daarna zal de GeleGraaf elke dag bij de lunch te vinden zijn. Sms GeleGraaf op 1008 en begin je bericht met TO[spatie]INTREE[spatie][jouw bericht]. De leukste smsjes worden geplaatst!

Foto’s en filmpjes uploaden op je eigen MijnIntree-account! Op de website heb je tijdens je inschrijving een MijnIntree-account aangemaakt. Met dit account kan je, wanneer je hier een mailtje over krijgt, alvast kennismaken met je groepje. Je kan je profiel verder invullen en aangeven of je die zichtbaar wilt maken voor groepsgenoten. Wanneer je inlogt op je account kun je al je foto’s en filmpjes uploaden die je tijdens de week gemaakt hebt. Daarna kun je ze delen met je groepsgenoten. Mobiele website De website van de Intreeweek is ook mobiel bereikbaar! Bekijk waar je ook bent je persoonlijke en groepsgegevens, lees nieuwsberichten, upload je foto’s en filmpjes en bekijk het programma!

Bij elk evenement van de Intreeweek vind je een EHBO-post en bij de Infobalie is er een verbanddoos. Als er tijdens de week iets ernstigs gebeurt, kun je tussen 09:30 en 22:00 uur de Infobalie bellen op 020-5251922. Als er tussen 22:00 en 9:30 uur iets ernstigs gebeurt waarbij directe hulp noodzakelijk is, bel je naar het algemene alarmnummer, 112. Waarschuw altijd een van de aanwezige leden van Commissie Intree (herkenbaar aan het gele shirt).


Met alle vragen die je maar kunt bedenken, kun je terecht bij de Infobalie. Of het nou gaat over het programma, je begeleiders, gevonden voorwerpen of het openbaar vervoer: daar vind je het antwoord! Er is een lijst beschikbaar van alle hulpdiensten en je kunt er berichten achterlaten voor deelnemers die je tijdens de week uit het oog bent verloren. De Infobalie vind je in het StuC/CREA2-gebouw op Vendelstraat 2 aan het Binnengasthuisterrein en is iedere dag geopend van 9:00 tot 22:00 uur. Maandag 24 augustus opent de Infobalie al om 07:30 uur. Je kunt de Infobalie ook telefonisch bereiken op 020-5251922. heb je na het lezen van dit boekje nog vragen, kijk dan bij ‘ veelgestelde vragen’ op www.intreeweek.nl.

Elke middag kun je moet je groepje een heerlijke lunch ophalen. Op je polsbandje staan vijf vakjes, één voor iedere dag. Als je een pakket hebt gekregen krijg je een vinkje op je polsbandje. Voor iedereen is er een pakket met daarin twee gesmeerde broodjes, iets te drinken, een stuk fruit, een candybar en nog iets extra’s. De samenstelling van het pakket verschilt per dag en we houden natuurlijk rekening met vegetariërs. In dit programmaboekje en in de GeleGraaf kun je per dag vinden waar de lunch wordt uitgedeeld.

Iedere avond kun je met je groepje gezellig eten bij een studentenvereniging, restaurant of één van de mensa van de UvA. Je begeleiders hebben een bonnevel gekregen waarop staat waar en hoe laat je elke dag moet eten. Zorg dat je op tijd bent, anders gaat het diner aan je neus voorbij! Op woensdag is er een massale BBQ in het Westerpark. Hier kunnen alle groepjes tegelijk aan de slag op hun eigen barbecue. Je begeleiders zullen op vertoon van hun begeleiderspolsbandje een barbecuepakket ophalen.

Tijdens de week is er op sommige evenementen een bar. Daar betaal je met muntjes die je kunt kopen bij de muntenbalie elders op het evenement. Bij de muntenbalies kun je contant betalen, of met de pin. Op vrijdag kun je je overige muntjes weer inwisselen voor geld. Let op: er zijn ook evenementen waar je met geld betaalt, namelijk de Kroegentocht, de Clubnight, Theater Rond de Nes, Cinema@Night, Intree in Concert en het Eindfeest!


Het is niet toegestaan om op evenementen georganiseerd door Commissie Intree je eigen drank mee te nemen. Door slechte ervaringen in het verleden is eigen drank meenemen verboden en zal hier ook op worden gecontroleerd. Wanneer je toch probeert om eigen drank mee te nemen dan kan dit leiden tot het inleveren van je deelnemersbandje.

Het intreecafé is gedurende de hele week de ontmoetingsplek voor alle deelnemers van de Intreeweek, net als voor hun begleiders, de crewleden en de commissieleden. Je kunt hier even relaxen en wat drinken tussen de evenementen door. Speciaal tijdens de Intreeweek zijn er extra scherpe drankprijzen! Er is een krabbelmuur waar je een boodschap achter kunt laten, je kunt de GeleGraaf lezen en er zijn computers met internet waar je foto’s kunt uploaden en kunt mailen naar de redactie van de GeleGraaf op gelegraaf@intreeweek.nl. De leukste foto’s worden geplaatst in de krant en worden beloond met punten voor het Groepje van de Week! Het intreecafé vind je in CREA café op Turfdraagsterpad 17, om de hoek van het Binnengasthuisterrein.


De binnenkomst is de start van de week en vindt plaats in de Oudemanhuispoort, één van de universiteitsgebouwen van de UvA. Je zult er je groepje en begeleiders ontmoeten. Samen met het programmaboekje ontvang je thuis een brief waarin staat hoe laat en waar je precies moet zijn. Print deze email uit en neem hem mee! Zorg dat je op tijd bent, zodat er niemand op je hoeft te wachten. Mocht je onverhoopt te laat zijn, ga dan niet naar de Oudemanhuispoort. Meldt je bij de intree infobalie op Vendelstraat 2, daar word je verder geholpen.

Neem vanaf Centraal Station tram 4, 9, 16, 24 of 25. Stap vervolgens uit bij de halte ‘Spui’ (de tweede halte vanaf het station). Volg vanaf deze halte de gele borden en ballonnen naar de Oudemanhuispoort.

Op Maandag en Dinsdag bieden verschillende opleidingen een onderwijsintroductie aan. Tijdens deze introductie krijg je samen met alle eerstejaars studenten van jouw studie uitleg over bijvoorbeeld het rooster en je boeken. Veel studies organiseren naast het informatieve gedeelte ook nog een activiteit met de studievereniging. De onderwijsintroductie is niet alleen nuttig om bij te wonen maar ook verplicht. Alle eerstejaars studenten, deelnemers aan de intreeweek of niet, zullen hierbij aanwezig zijn. Meer informatie hierover zal in de brief staan die je thuisgestuurd krijgt. Daarin staat hoelaat je waar verwacht wordt. Het kan zijn dat activiteiten van de onderwijsintroducties en de intreeweek overlappen. Dit is echter geen probleem: na de introductie kun je gewoon weer instromen in het intreeweekprogramma.

Vandaag kun je met je groepje het lunchpakket ophalen op de Nieuwmarkt, tijdens Aangenaam Intree.

15


Tijdens dit evenement, dat plaatsvindt op de Nieuwmarkt, kun je je groepje beter leren kennen. Maak jullie groepslogo met vingerverf, ontdek ieders geheimen tijdens het kennismakingsspel of waag je aan de rodeostier. Er is ook ruimte om rustig je lunch op te eten en te genieten van DJ El Moustache en de dansact van Motion Dance.

Tijdens dit evenement kun je voor het eerst punten verdienen voor het groepje van de week! Vingerverf een vlag voor jullie groepje en ga ermee op de foto. De leukste foto’s zullen de punten krijgen!

Loop de Oudemanhuispoort door, en sla daarna linksaf de kloverniersburgwal in. Volg deze straat tot je bij de Nieuwmarkt komt. Te fiets is dit ook de snelste route.

De Intreeweek wordt ook dit jaar weer geopend in het mooiste theater van Nederland: het Koninklijk Theater Carré aan de Amstel. Tijdens de opening zullen de burgemeester van Amsterdam, Rector Magnificus Dymph van den Boom en Intreeweek projectleider Bo de Wildt spreken om jullie welkom te heten in Amsterdam, aan de UvA en in het studentenleven. Cabaretier Daniël Arends zal ervoor zorgen dat je met spierpijn van het lachen de zaal weer uitkomt. Zorg dus dat je erbij bent! De opening is verdeeld in twee rondes: er begint er één om 16:00 uur en één 18:00 uur. Met je groepje word je ingedeeld in één van deze rondes.

Neem tram 7 of 10, of metro 51, 53 of 54 naar halte Weesperplein. Loop vervolgens richting de Amstel. Voor de brug sla je rechtsaf en zie je Carré. Kijk op de plattegrond uit de deelnemerstas voor de snelste fietsroute.

16


De hele intreeweek lang eet je ’s avonds met je groepje bij een restaurant, mensa of bij een studievereniging. Elke avond zul je weer ergens anders terechtkomen. Op het bonnenvel dat je begeleiders gekregen hebben staat precies waar je vanavond met je groepje eet en hoe laat. Zorg dat je op tijd bent!

De masterstudenten gaan vanavond naar het openingsdiner in de Bazaar. Hier wordt je door de UvA verwelkomt en ga je gezamenlijk dineren. Hierna ga je door naar de MasterKroeg: Barça. De hele week door zal dit jullie ontmoetingspunt zijn. Drink een gezamenlijk drankje voordat je doorgaat naar het volgende evenement.

Om bij Barça te komen neem je vanaf Centraal Station tram 16 of 24 tot halte Albert Cuypstraat. Het restaurant vind je iets verderop aan de linkerkant. Kijk voor de snelste fietsroute op de plattegrond.

Tijdens Intree Verenigt kun je kennismaken met de studentenverenigingen die Amsterdam te bieden heeft. Het evenement vindt plaats op de Kop van Java. Vanavond doen ze allemaal keihard hun best om indruk op je te maken met leuke activiteiten. Om een nog beter beeld te krijgen kun je speed daten met de verenigingen! Ook als je zeker weet dat je geen lid wilt worden van een vereniging is er genoeg te doen: maak minstens één ritje in de draaimolen en prik een poffertje of frietje mee op de fijne deuntjes van de DJ ter plaatse. De volgende verenigingen zijn aanwezig: AEGEE, Ascrum, ASVA, Cyclades, Derm, LANX, Liber Nereus, Nonomes, Okeanos, Particolarte, Skoll,

15


Tijdens dit evenement kun je voor het eerst punten verdienen voor het groepje van de week! Vingerverf een vlag voor jullie groepje en ga ermee op de foto. De leukste foto’s krijgen de punten!

Neem vanaf Centraal Station stadsbus 42 tot halte Majanggracht. Loop vanaf daar naar links de sumatrakade af naar de Kop van Java. Je kunt ook tram 25 of 26 nemen tot halte Kattenburgerstraat. Ga linksaf de brug over, aan het einde is de Kop van Java. Kom je met de fiets, kijk dan op de plattegrond!

16


Op Maandag en Dinsdag bieden verschillende opleidingen een onderwijsintroductie aan. Tijdens deze introductie krijg je samen met alle eerstejaars studenten van jouw studie uitleg over bijvoorbeeld het rooster en je boeken. Veel studies organiseren naast het informatieve gedeelte ook nog een activiteit met de studievereniging. De onderwijsintroductie is niet alleen nuttig om bij te wonen maar ook verplicht. Alle eerstejaars studenten, deelnemers aan de intreeweek of niet, zullen hierbij aanwezig zijn. Meer informatie hierover zal in de brief staan die je thuisgestuurd krijgt. Daarin staat hoelaat je waar verwacht wordt. Het kan zijn dat activiteiten van de onderwijsintroducties en de intreeweek overlappen. Dit is echter geen probleem: na de introductie kun je gewoon weer instromen in het intreeweekprogramma.

Amsterdam is een stad die barst van de cultuur. Vandaag kun je heel laagdrempelig kennismaken met veel verschillende mooie en interessante Amsterdamse musea die hun deuren voor je openen. In elk museum hangt ook een prijsvraag, waarvan je het antwoord kan smsen naar 1008 (????). Onder de goede antwoorden worden tien museumjaarkaarten verloot! De volgende musea doen mee: Hermitage | Amstel 51 De hermitage is het kleine broertje van de bekende vestiging in St.-Petersburg. Gevestigd in een historisch pand aan de Amstel met mooie collecties en tentoonstellingen absoluut ĂŠĂŠn van de mooiste musea in Nederland. FOAM | Keizersgracht 609 Het FOAM (Fotografisch Museum Amsterdam) is een strak en modern museum waarin fotografie in vele vormen wordt getoond. Er zijn exposities met werk van beroemde fotografen, maar ook jong talent krijgt de kans haar werk te laten zien. Nemo | Oosterdok 2 Sciencecenter Nemo ken je misschien als het grote groene gebouw in de vorm van een schip dat je vanuit de trein richting Amsterdam Centraal kan zien liggen. In Nemo vind je veel doe- en ontdekdingen die je als kind het einde vond, maar nu zeker nog steeds heel vermakelijk zijn. Tassenmuseum Hendrikje | Herengracht 573 Dit hippe museum geeft een fascinerend beeld van de ontwikkeling van de tas.


Gelegen in een mooi historisch grachtenpand zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Amsterdams Historisch Museum | Kalverstraat 290 In de drukste winkelstraat van Amsterdam vind je opeens het Amsterdams Historisch Museum: een mooi museum dat het verhaal vertelt van Amsterdam. Daarnaast vind je er veel verrassende tentoonstellingen. Museum van Loon | Keizersgracht 672 Op de Keizersgracht staat een prachtig historisch patriciërshuis uit de 17e eeuw met een nog klassieke inrichting, dat toegankelijk is gemaakt voor bezoekers. Onder andere Ferdinand Bol heeft hier nog in gewoond. Het huis staat vol met antieke meubelen en klassieke schilderijen, en ook de tuin is zeker de moeite waard. Stadsarchief | Vijzelstraat 32 Als je in Amsterdam gaat wonen is het belangrijk dat je iets van de stad weet. In het stadsarchief vind je bergen en bergen met feiten, weetjes en nog meer informatie over onze hoofdstad. Heel interessant en leuk om in ieder geval één keer gezien te hebben. Arcam | Prins Hendrikkade 600 Arcam staat voor architectuurcentrum Amsterdam. Je kunt hier terecht voor alles wat betrekking heeft op architectuur in en rond Amsterdam: beeld, informatie, knipsels, maar ook mooie exposities. Allard Pierson Museum | Oude Turfmarkt 127 Het Allard Pierson Museum is het archeologisch museum van de UvA. De antieke beschavingen van de oude Grieken tot de Egyptenaren, komen in het museum opnieuw tot leven. Met erg interessante tentoonstellingen is dit museum absoluut een bezoekje waard.

Vandaag kun je de lunch opeten tijdens Amsterdam Wereldstad. Op het terrein worden de pakketten uitgedeeld. Haal het op om te ontdekken wat er vandaag weer allemaal in het pakket zit en lees tegelijkertijd de laatste Intreenieuwtjes in de GeleGraaf!


Speciaal voor dit evenement is het Erasmuspark vandaag omgetoverd tot een melting pot van wereldsteden. Reis de hele wereld over door mee te doen aan verschillende activiteiten. Beklad samen met je groepje de Berlijnse muur, schreeuw de longen uit je lijf bij het hooliganbrullen in Londen of trek zoveel mogelijk jassen, truien en mutsen aan in Moskou. Voor de echte sportievelingen is er ook Zumba in Rio de Janeiro of Beachvolleybal in Miami! Daarnaast is er natuurlijk ruimte om te ontspannen in het Turkse theehuis waar een aantal waterpijpen zullen klaarstaan. Op wereldreis in het Erasmuspark is natuurlijk super leuk, maar wat dacht je van een échte reis? Scoor een stempelkaart bij de infobalie op het terrein, laat hem volstempelen bij alle activiteiten en maak kans op een reis voor twee. Dus ren je rot tijdens de stilletorace in New York en linedance de sterren van de hemel in Texas! Een reis is niet het enige dat je kunt winnen tijdens dit evenement, er wordt namelijk ook nog een kamer verloot! Dus alle kamerzoekende studenten opgelet: tijdens een quiz over Amsterdam en nog veel meer wereldsteden maak je kans op een geweldige kamer! Haal je kennis over Parijs, Rome en Los Angeles maar vast op…

Ook tijdens dit evenement vallen er weer punten te verdienen! Prop zoveel mogelijk mensen van je groepje in een auto en wie weet sta je morgen bovenaan in de puntentelling!

Neem tram 12 of 14 tot halte Jan van Galenstraat/de Ruijterweg. Loop verder door op de Jan van Galenstraat en steek het water over, het Erasmuspark is daarna aan je linkerhand. De snelste fietsroute staat natuurlijk weer aangegeven op de plattegrond.

De hele intreeweek lang eet je ’s avonds met je groepje bij een restaurant, mensa of bij een studievereniging. Elke avond zul je weer ergens anders terechtkomen. Op het bonnenvel dat je begeleiders gekregen hebben staat precies waar je vanavond met je groepje eet en hoe laat. Zorg dat je op tijd bent!


Regelmatig een drankje drinken in een bruine kroeg is een belangrijk onderdeel van veel studentenlevens! Daarom krijg je vanavond alvast een voorproefje van wat de Mokumse horeca te bieden heeft tijdens de kroegentocht. Je begeleiders hebben een stempelkaart gekregen met daarop vier kroegen. Laat de kaart bij elke stop afstempelen. Lever vervolgens de volle stempelkaart in bij de infobalie en maak kans op gratis poolkaarten bij Club 8!

Na in verschillende kroegen een drankje gedronken te hebben, is het tijd om over te gaan naar twee supervette clubs in amsterdam. De Escape en club Air liggen beide aan het Rembrandtplein, een van de grootste uitgaansgebieden van Amsterdam. In Escape zullen Franky Rizardo, DJ Hitch en Prunk le Funk de vetste beats draaien. In Club Air bestaat de line-up uit The Flexican, DJ Wurtz en Dirtcaps. In beide clubs is een garderobe aanwezig. Je kan heen en weer lopen tussen beide locaties tot 03:00. Zorg er dus voor dat je om 03:00 op in de club bent waar je jas hangt! Na 03:00 kun je je spullen niet meer bij de andere locatie ophalen.

Neem tram 4, 9 of 14 naar halte Rembrandtplein. Als je uitstapt sta je recht voor Escape. Om bij Club Air te komen loop je vanaf Escape richting Waterlooplein, door de Amstelstraat. Halverwege die straat is Club Air aan je rechterhand. Op de plattegrond staat de fietsroute aangegeven.

BUSJE KOMT ZOO...


Op de woensdagmorgen kan je kennismaken met CREA, het cultureel studentencentrum van de UvA. Je kunt meedoen aan de volgende workshops: boetseren, hip-hop dansen, yoga, zang, percussie, flamenco, theatersport, salsa dansen en schilderen. Er zijn drie rondes workshops. Om mee te doen aan één van de workshops kun je van tevoren een bonnetje ophalen bij de balie van het CREA 1 gebouw op Turfdraagsterpad 17.

De lunch van vanmiddag is af te halen op het Binnengasthuisterrein. Daar zullen tafels staan waar de pakketten uitgedeeld worden. Ook zal de nieuwste editie van de GeleGraaf natuurlijk weer uitgedeeld worden!

Zin in een spannende, avontuurlijke en meeslepende ontdekkingstocht door het centrum met je groepje? Doe deze middag mee aan District 020! Ga eerst langs de infobalie voor een hand-out waarop alles precies wordt uitgelegd. Tijdens deze tocht ga je langs verschillende locaties waar je ter plekke vragen zal moeten beantwoorden. Sms je goede antwoord naar 1008. Dan ontvang je direct een smsje met de volgende locatie. Bij elk antwoord hoort een cijfer. Deze vul je in op de hand-out. Lever deze na afloop weer in bij de infobalie. Als je de goede cijfercode hebt gekraakt maak je kans op een I Amsterdamprijs! Ook krijg je bij aanvang een klein voorwerp mee. Doe tijdens de tocht goed je best om ‘m te ruilen voor iets moois, leuks en groots… Wees creatief! Ook dit kun je na afloop weer inleveren bij de infobalie. Het groepje met het origineelste voorwerp krijgt een prijs.

Vanavond ga je niet met je groepje langs een restaurant, mensa of studievereniging, maar vindt er een heuse barbecue plaats voor alle deelnemers! In een afgezet deel van het Westerpark staan barbecues, tafels en banken klaar. Met je groepje kun je een barbecuepakket ophalen, zelf alles klaarmaken en smullen maar! Samen met een ander groepje deel je een barbecue. Om de sfeer er alvast in te brengen voor de avond, zullen de jongens van Ground Up zorgen voor een fijn muziekje en er is ook een bar waar je iets te drinken kunt halen. Let op: het is niet toegestaan om eigen drank mee te nemen op het barbecueterrein!


Met het openbaar vervoer kun je tram 14 nemen tot halte Burgemeester de Vlugtlaan. Daar kun je overstappen op bus 21 tot halte Van Hallstraat. Loop een stukje terug met het water aan je linkerhand en neem de eerste brug het Westergasterrein op. Zie de plattegrond voor de fietsroute.

Nadat je je buikje rond gegeten hebt, kun je doorschuiven naar het festival. Tijdens dit festival is er van alles te beleven: ga los in de caravandisco, ontmoet je ware liefde tijdens het blinddaten of trotseer de renbaan van bouncing bougie balls! Ook is er ruimte om te chillen in de lounge, met een italiaans ijsje of een verse espresso. De muziek zijn we natuurlijk niet vergeten, er zullen optredens zijn van de aanstormende bands Pleasure principle, Newax en Dear World. De dansgroep Madame Salsa zal er tenslotte nog voor zorgen dat dit een spetterende avond wordt!

Bouw met je groepje de hoogste stapel van bierkratjes en win de meeste punten!

Houd je vast, want alle remmen gaan los tijdens PlankGas! Deze avond wordt gehouden in de Gashouder op het Westergasterrein, een roemruchte feestlocatie pur sang. Vanaf het Funky Town Festival rol je er zo naar binnen. We gaan door tot in de vroege uurtjes en met de volgende line-up kan het feestje niet meer stuk: eerst draait Carlos Valdes (Studio Soulrock), dan Lustige Lola und Weltschmerz, vervolgens Wannabeastar en Kevin Arnemann sluit af!

BUSJE KOMT ZOO...


D

R E D ON


De Wicked Workshops heten niet voor niets zo, tijdens deze ochtend kun je meedoen aan de meest gekke, leuke en interessante workshops. Wat dacht je van een cursus ‘hoe overleef ik zonder huis’, een cursus waarin je leert handlezen of een cursus die je meeneemt in de Noord-Zuidlijn? Ook zijn er sportieve cursussen als schermen, lacrosse, zumba en zelfs paaldensen! Het complete overzicht van alle cursussen zal in de Gelegraaf van Dinsdag staan. Om mee te doen aan deze cursussen moet je je inschrijven via de site van de intreeweek: www.intreeweek.nl. Hiervoor heb je je gebruikersnaam en wachtwoord van MijnIntree nodig. Deze heb je aangemaakt om je te kunnen inschrijven voor de intreeweek. De inschrijving zal lopen van Zondag 29 augustus om 12:00 tot Woensdag 1 september om 16:00. Op verschillende evenementen zullen er computers staan om je in te schrijven. Schrijf je op tijd in want vol = vol!

Voor de Masterstudenten hebben we een speciaal aanbod aan cursussen. Leer hoe je je cv zó kunt presenteren dat je eruit springt, ontdek wat de beste manieren zijn om je sollicitatie voor te bereiden en….

Vandaag vindt de lunch plaats op de Studentenbeurs in de PTA. De pakketten worden uitgedeeld op de tweede verdieping van het gebouw, en als het lekker weer is kun je deze buiten op het terras in de zon opeten!

Op de studentenbeurs zullen verschillende bedrijven en verenigingen die iets voor jou kunnen betekenen zichzelf presenteren. Als beginnend student is het erg handig om te weten wat er zoal op de studentenmarkt te vinden is. De beurs biedt jou de kans om hier meteen mee in contact te komen. Ook zal er een debat plaatsvinden over de ideale universiteit onder leiding van Jim Jansen, met sprekers als Robbert Dijkgraaf en Karel van der Toorn.


Verzamel zoveel mogelijk gratis gadgets van de stands. Lever deze in bij de infobalie.

Neem vanaf Centraal Station tram 25 naar halte PTA. Je kunt ook tram 26 tot halte Kattenburgerstraat, loop als je uitstapt dan een stukje terug over de Piet Heinkade tot de PTA. Het PTA is ook met de fiets makkelijk bereikbaar, kijk op de plattegrond voor de beste route.

De hele intreeweek lang eet je ’s avonds met je groepje bij een restaurant, mensa of bij een studievereniging. Elke avond zul je weer ergens anders terechtkomen. Op het bonnenvel dat je begeleiders gekregen hebben staat precies waar je vanavond met je groepje eet en hoe laat. Zorg dat je op tijd bent!

Amsterdam heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en vanavond ga je dat ontdekken! In en rond de Nes, dĂŠ theaterstraat van Amsterdam, zullen verschillende theaters voorstellingen aanbieden. Van comedy en cabaret tot toneel en muziek, er is genoeg om uit te kiezen. Zo zal cabaretier Lebbis optreden in de Kleine Komedie en muzikaal talent Bart Rijnink in de zaal van Crea. Theater rond de Nes bestaat uit twee identieke rondes. Je bent ingedeeld in een van deze rondes en kunt een voorstelling naar keuze bezoeken. Je begeleiders weten in welke ronde je bent ingedeeld en hebben een kaart met informatie over de voorstellingen. Wil je naar Lebbis? Ga dan naar de Studentenbeurs om het bonnetje dat je begeleiders hebben gekregen in te ruilen voor een kaartje. Let op, dit kun je alleen voor jezelf doen! Om de andere voorstellingen te bezoeken kun je gewoon naar het theater gaan met je rondekaart.


Neem tram 4, 9, 14, 16, 24 of 25 naar halte het Spui. Steek het water over richting het Binnengasthuisterrein. De eerste straat aan je linkerhand is de Nes. Ook op de plattegrond staan de locaties aangegeven.

Na Theater Rond de Nes ga je naar Pathé de Munt, één van de grootste bioscopen van Amsterdam. Deze avond staat in het teken van relaxen en bijkomen, en zit bomvol fijn vermaak. In de zalen zijn er natuurlijk films te zien, maar er is nog veel meer te doen! Je kunt naar optredens van cabaretiers Stefan Pop en Peter Pannenkoek. Beneden in de lounge zijn er optredens te zien van Rebecca Sier, Joris Messelink en Caroline van Keeken. Voor de liefhebbers kan er in één van de zalen de hele avond gegamed worden. ‘Gokje’ wagen? Buiten de zalen staan er pokertafels. Voor de leken of mensen die een opfrissing van geheugen nodig hebben is er een pokerworkshop te volgen. Moet een vriend of vriendin nodig aan de man of vrouw? Geef hem dan op voor de datingshow! Dan is er ook nog een quiz te doen.

Neem tram 4, 9, 14, 16, 24 of 25 naar Halte Muntplein. Steek vervolgens het kruispunt over richting de Vijzelstraat. Pathé de Munt is aan je linkerhand. Kijk op de plattegrond voor de fietsroutes.

BUSJE KOMT ZO...


Moe zijn van de week is geen excuus om in je bed te blijven liggen! Vandaag beginnen we langzaam en relaxt in Artis. Uitbrakken tussen de grappigste en leukste dieren in de Amsterdamse dierentuin is toch zo slecht nog niet? De eerste vroege vogels kunnen echt goed wakker worden met een gratis kopje koffie of thee. In het Planetarium zijn er twee lezingen. De eerste is van Jan Hendrik Ravesloot over ‘de verliefde kater’ (11:30 uur) en de tweede wordt gehouden door Steph Menken (13:00 uur) over seksuele selectie. Ook wordt je uitgebreid vermaakt met een quiz over de bewoners van Artis. Lever je antwoorden vóór half één in bij de uitgang en maak kans op een rondleiding achter de schermen.

Schrijf een gedicht van zes regels voor het overleden nijlpaard Tanja. Lever je intreemoriam in bij de infobalie. Punten worden toegekend aan originaliteit en humor.

Neem tram 9 of 14 tot halte Plantage Kerklaan. Ben je op de fiets, kijk dan op de plattegrond voor de route.

De laatste lunch die je met je groepje zal meemaken in de intreeweek verdient een feestelijk tintje. Daarom wordt er tijdens de Vondellounge, naast de gebruikelijke lunchpakketten, aan ieder groepje een Goodybag uitgedeeld met daarin tijdschriften en champagne!

Om goed bij te komen van de week kun je deze middag keihard chillen in het bekendste park van Amsterdam: het Vondelpark. Zak onderuit op één van de zitzakken met een tijdschrift uit de goodiebag of speel een spelletje met je groepje, en het belangrijkste: ontspan. Met op de achtergrond de relaxte deuntjes van een


dj kun je je zowel fysiek als mentaal perfect voorbereiden op het eindfeest, om het allerbeste ervan te maken!

Tijdens de Vondellounge vindt de finale plaats van de strijd om het groepje van de week. Een bloedstollend eindspel zal uitwijzen wie uiteindelijk op het podium de prijs in ontvangst mag nemen!

Neemt tram 1, 2 of 5 naar halte Leidseplein. Steek het water over en je staat voor de ingang van het Vondelpark. Volg vanaf daar de gele bordjes naar de plek van de VondeLounge. Voor de snelste fietsroutes kijk je op de plattegrond

De hele intreeweek lang eet je ’s avonds met je groepje bij een restaurant, mensa of bij een studievereniging. Elke avond zul je weer ergens anders terechtkomen. Op het bonnenvel dat je begeleiders gekregen hebben staat precies waar je vanavond met je groepje eet en hoe laat. Zorg dat je op tijd bent!

De laatste avond van de Intreeweek wordt passend gevierd met het knallende Eindfeest. Om lekker in de stemming te komen kun je al om acht uur in Paradiso terecht. Coverband Groove Department is van de partij en zal zorgen voor de nodige meezingers. Dus smeer je stembanden, grijp elkaar bij de arm, lal uit volle borst mee en maak deze laatste avond eentje om nooit te vergeten.

Neem tram 1, 2, 5, 7 of 10 naar Leidseplein. Paradiso bevindt zich aan de Weteringsschans, aan de kant van het water.


Het laatste feest van de intreeweek belooft een geweldige avond te worden! Voor de laatste keer kun je uit je dak gaan in de beste clubs van Amsterdam waar de vetste DJ’s zullen draaien. Op deze avond staan Paradiso, Melkweg en Sugarfactory geheel tot je beschikking en je kunt de hele avond lang wisselen tussen deze clubs. In poptempel Paradiso treden in de grote zaal bands als The Rudolfs, Go Back To The Zoo en DieselDisko op. In de kleine zaal boven zingt Celine Cairo de sterren van de hemel en beneden zal Andy Dwarf, the technolegend zijn muziek draaien. Melkweg is vanavond de plek voor techno en house. In de grote zaal zullen Tim Hoeben, Sven en Tetteroo, Brent Roozendaal, Melon en Unders ervoor zorgen dat de avond niet meer stuk kan! In de oude zaal zullen Meester Moeilijk & Sjonnie Disco de hele avond draaien. In Sugarfactory zal een iets alternatievere sfeer hangen dankzij de optredens van Heroes en Tjoller Inc. Deze laatste groep zal tijdens hun optreden en heus kunstwerk maken en iedereen kan meeloten om dit te winnen! Aan de clubs en optredens zal het niet liggen: dit belooft een hele vette avond te worden!

Neem tram 1, 2, 5, 7 of 10 naar Leidseplein. Paradiso bevindt zich aan de Weteringsschans, aan de kant van het water. Melkweg en Sugarfactory zitten allebei rechts naast de stadsschouwburg, aan de lijnbaansgracht. Op de plattegrond staan de drie clubs ook aangegeven.

BUSJE KOMT ZO...


Natuurlijk wordt het van 30 augustus tot en met 3 september stralend weer en kunnen we een week lang de zon aanbidden. Mocht het weer nu toch tegenvallen, dan hebben we voor een aantal evenementen die buiten plaatsvinden een regenplan opgesteld. Hieronder zie je een lijst van de evenementen en de alternatieve locaties. AANGENAAM INTREE & LUNCH MAANDAG Geen regenplan INTREE VERENIGT Zuiveringshal en Openbare Verlichting, Cultuurpark Westerpark AMSTERDAM WERELDSTAD & LUNCH ???? BBQ Zuiveringshal, Cultuurpark Westerpark FUNKY TOWN FESTIVAL Zuiveringshal & Transformatorhuis, Cultuurpark Westerpark CHAMPAGNELUNCH Atrium, Oudezijds Achterburgwal 237

Wanneer er wordt overgegaan op het regenplan dan zul je dat tijdens de week te horen krijgen via de GeleGraaf of via een sms. Hoor je niets, dan gaat het normale programma gewoon door!


Intreeweek 2010 programmaboekje  
Intreeweek 2010 programmaboekje  

De Intreeweek is de introductieweek voor eerstejaars UvA studenten.

Advertisement