Page 1

Sverigeresan:

Torktumlardรถden

Andreas Wikstrรถm


Förord Tvättstugan, en av vår tids största orsak till dispyter och våld. Glöm al lt vad religionskrig och hat heter, för så fort du bryter mot tvättstugans heliga l agar så finns det ingen som kan rädda dig. Dina grannar slutar prata med dig, du får plocka hundskit på gårdsstädningen och du blir utstirrad vart du än går.

Så hur gör man egentligen för att hålla en god ton med sina grannar kring och i den fruktade tvättstugan? Och hur tar man egentligen sig an det fruktade luddmonstret, som tycks skapa större förödelse än vad någon naturkatastrof någonsin har orsakat.

Välkommen in till tvättstugan!


Det finns en plats i varje hem som ingen egentligen vill besöka. Där man får slåss för både liv och lem och allt man gör är att böka. Vi är beredda att offra allt för att konfrontera något vi redan kan förutse. Små problem blir förstorade tiotusenfalt och varje granne startar sin egen lilla armé


1

2

3

4

5

6

7

8

9


Med en bit metall markerar vi vårt revir. Du försöker att ta dig in, men den tysta järnmuren förblir, och ingen tur blir din. Vissa lås har suttit där i en evighet, andra byter plats dag för dag. - En sån stil! Vilken girighet! Klaga på, men du får nog vänta här ett tag.


Den som inte tar bort luddet i ska dö! Utfrysning, spö och dödshot. Varför ska alla en gå emot, bara för att man är lite slö? Öppna luckan och se in! Det kan vara svårt att fatta... ­– Oj, största luddberget någonsin! Det räcker säkert till en helt ny ryamatta!


Så, bli godhetens talesman. För vem har egentligen rätt att sätta sig över någon annan bara för lite tvätt? Ta er i kragen och gör allt för att främja en riktigt god grannsä mja. Så ska du se att du dig på ingen stör.


Om du bryter mot tvättstugans lagar så är du körd, och det finns inget du kan göra för att råda bot på detta! Eller? Sverigeresan är en serie böcker som utforskar de, allra mörkaste och hemligaste platser runt om kring i Sverige. Helt uppenbart för vissa, och skrämmande nytt för andra.

Sverigeresan: Torktumlardöden  

A book series about Sweden, more specifically about what's "typical swedish". The book focuses on four main subjects; Confrontation, sociali...

Sverigeresan: Torktumlardöden  

A book series about Sweden, more specifically about what's "typical swedish". The book focuses on four main subjects; Confrontation, sociali...

Advertisement