Page 1


Anton P *Vad heter konstnären? Edvard Munch. *Vad heter målningen du valde? Skriet *Varför valde du den målningen? För att den var annorlunda. *Varför valde du att klistra in det ”ansiktet”? För att han är rolig. *Om det är din förebild, varför i sådant fall? Det är inte min förebild, men han är rolig.


Anton S Konstnären som gjort Skriet (skrik på norska) heter Edvard Munch. Det är ett expressionistiskt konstverk från 1890-talet. (gjord i fyra versioner) Jag valde denna målning för att jag tyckte den verka rolig att måla, även att jag ville göra målningen med min egen stil. Sen vet jag att bilden är väldigt känd (den dyraste som någonsin har sålts på auktion). Jag valde att klistra in ett ansikte på en väldigt stor förebild till mig. Fotbollsstjärnan Manuel Neuer som är en av världens bästa målvakt, men för mig är han nummer ett. Jag har haft han som förebild sedan jag började med fotboll. Han är knäpp på ett roligt och bra sätt, han skämtar och så men han är väldigt seriös när det väl gäller. Han är en målvakt med världsklass.


Cecilia Konstnären heter Edgar Degas. Han föddes 1834 och dog 1917 han målade under impressionismen. Målningen heter two dancers on a stage. Jag valde den målningen för att jag tycker att den var väldigt vacker och jag gillade färgerna i den. Jag klistrade in Kenzas ansikte eftersom hon är min stora förebild och jag tycker att hon är väldigt vacker. Hon är min förebild för att jag älskar hennes stil och hennes utseende och jag tycker hon verkar vara en omtänksam person.


Dominic Konstnären som har gjort Mona Lisa heter Leonardo Da Vinci, Leonardo tillhörde konstperioden Italian Renaissance. Målningen fick inget namn från början, men Giorgio Vasari som publicerade en biografi över konstnären 31 år efter dennes död gav han namnet Lisa. För att jag vet att det är en känd bild och att han som har målat den är en känd konstnär så därför valde jag den. Jag valde att klistra in det ansiktet för att jag tyckte att det var en rolig grej för att han är partiledare för sverigedemokraterna. Nej det är inte min förebild.


Emil Konstnären heter Isaac Grünewald och han målade tavlor inom Fauvismen. Jag valde ett självporträtt av honom och den valde jag för att jag tyckte att den var intressant och annorlunda. Sedan valde jag att ta ansiktet av en sångare vid namn Brian Jonsson, han är sångare i rock bandet AC/DC. Han valde jag för AC/DC är ett av mina favorit band.


Farid Konstnären heter Leonardo da Vincis och konstnären till hörde rensning för konstperiod. Målningen heter Mona Lisa och jag valde den för att jag tyckte måla någonting riktigt fint och annorlunda. Ansiktet som jag valde för min målning heter Katrina Keif. Hon är en indisk skådespelare och jag valde den för att hon passade bättre på min målning.


Feen Det var Joel Toft som måla det. Bilden är från år 2000. Målningen heter människa ansikte. Jag valde den här målningen för att det är lätt. Jag valde den här bilden för att hon är en av Girls Generation medlem. Girls Generation är min favorit tjej grupp.


Gustav Jag har ritat ett konstverk av Marilyn Monroe som heter Andy Worhol och ansiktet som jag har valt att sätta i är David A. Stewarts. Jag har satt i hans ansikte därför att det var det ända ansiktet jag hittade som passade in i bilden, men sedan så insåg jag också att han är en duktig gitarrist vilket gör bilden lite mer intressant. David A Stewart är inte min förebild.


Hayat Konstnären heter Goya Francisco. Målningen heter Don Monuel Osorio. Hans konstperiod är klassicism. Jag valde den för att den jätte vackert och den likna någon jag känner. Jag valde det ansiktet för att den passar jätte mycket med målning en.


Kulanat


Lejla Konstnären som målade Mona Lisa hette Da Vinci Leonardo. konstperioden var Italian renaissance. Min bild heter Mona Lisa Jag valde den här målningen för att den är känd och för att Konstnären är känd. Jag valde det här ansiktet (Katrina Kaif) för hon är fin och jag tycker om henne. Nej Katrina Kaif är inte min förebild.


Liam


Mariya • Charles Boit, Rokoko • Francis, 2nd earl of Godolphin och hans hustru Henrieta • Jag valde den här målningen för att jag gillade stilen och färger bilden var målad i, jag gillade även motivet. • Jag klistrade in mina föräldrar för att det skulle vara ett par och jag tyckte att de passade in bra.


Matiss Konstnären som jag har valt heter Terry J Lev. Hon är 50 år gammal och kommer ifrån San Francisco men har växt upp i en liten by kallad South Sacramento. Hon började måla bara för några år sedan, men hon håller också på med att blogg/Photoshop. Terry har älskat att rita hela sitt liv men hon har inte haft tid med att rita på grund av allt jobb. Hennes mor höll också på med konst fast på ett annat sätt. Hon höll på med keramik men även med att skapa olika glädes plagg. Terry har bara målat några få målningar men hennes stora talang är att måla stora människor som är ute i naturen. Hon har inte namngivit någon av sina tavlor men jag valde att måla en stor tjej som stor vid en stor vid gunga. Jag valde att måla denna tavla för att jag tyckte att Mozart skulle passa in den. Eftersom Mozart var ung och gillade busa med tjejer väldigt mycket så tänkte jag att det hade varit lite roligt att sätta in honom i någon tavla med en tjejkropp på. Mozart är inte direkt min förebild men han är en av de mest kända dirigenterna/låt skrivare i hela historian.


Muhsen Vad heter konstnären? Den heter Degas Edgar Vem har du valt att klistra in? Jag har valt att klistra in c. Ronaldo för att han min idol och han är också bästa fotboll spelare i hela världen det därför har jag valt honom för att klistra in i bilden som saknar ansikten Hur gick processen i arbetet? Det gick bra jag målade med olika färger brun och vit. Bakgrunden var brun.


Nicole B


Nicole I Konstnären hette Renior, Pierre Auguste och målningen kommer från konstperioden impressionismen. Målningen jag valde heter Girl with Sheaf of Corn. Jag valde den målningen eftersom jag tyckte om bilden och jag vil prova att måla den. Jag valde att klistra in Candice Swanepoel’s aniskte för att jag tycker om henne och det passade på bilden. Hon är inte min förebild.


Rasmus • Konstnären heter Vincent Van Gogh, Han föddes den 30 mars år 1853 i Zundert i Nederländerna. Han tillhör den moderna konstens och expressionismens främsta föregångare. • Bilden heter Självporträtt på Vincent Van Gogh, den målades år 1889. • Jag tyckte att den här tavlan inspirerade mig, jag gillar färgen blå och jag tyckte att målningen vore rolig att måla. • Jag valde att klistra in Obamas ansikte, han är en bra ledare och det är väldigt intressant att få veta vad han gör och vilka förändringar som kommer ske i världen. Han är en av mina förbilder just för det han gör.


Rebeca


Robin Konstnären heter Francisco José de Goya y Lucientes. Han levde under 1700-talet och alltså under Rokoko´n och även under nyklassicismen. Målningen som jag valde är ett självporträtt på Goya som jag tror har en anknytning till Wien för det anges som text till den här bilden. Jag valde den här målningen för att jag tycker om stilen och motivet, han själv, blev väldigt bra. Jag valde Jon Bon Jovi att klistra in för att jag tycker att han sjunger fruktansvärt bra och han och ”hans” band är bland dem bästa någonsin.


Shalu Konstnären som målade Monalisa hette Da Vinci Leonardo. Konstperioden var Italian renaissance. Min bild heter Mona Lisa Jag valde den här målningen för att den är känd och för att konstnären är känd. Jag valde detta ansiktet (Katrina Kaif) för att hon är jätte fin och jag älskar henne. Aa hon kanske är min förebild.


Siamak • Konstnären till Min bild var skapad av ”Edvard Munch” . Edvard Munch konstsim var ”Expressionismen. Edvard Munch föddes 1863 och avled 1944. • Målningen som jag har valt heter ”skriet” Det är en enastående målning som har inspirerat med tanke på alla dessa färger som är blandade. Det som mest inspirera mig också var att när ”Edvard var ute och gick längs vägen med två vänner så gick solen ned-Himlen blev plötsligt blodröd-jag stannade, lutade mig mot staketet utmattad-över den blåsvarta fjorden och staden låg blod och eldtungor-mina vänner gick vidare och jag stod där darrande av rädsla-och jag kände hur ett högljutt, ändlöst skrik ” Jag tycker att han har en bra fantasi som har inspirerat honom och mig • Jag valde att klistra in Wiz Khalifa. Jag tycker att Wiz Khalifa gör bra musik och producerar musik som är ganska meningsfulla med tanke på att han nämner mycket om politik i musiken och olika samhällsproblem, och det tycker jag är bra att folk tar upp. • Som sagt Wiz Khalifa tycker jag är en bra förebild för mig. Han har olika kläder på sig med mycket färger, och jag gillar hans klädsmak.

Konsthistoria av 9A4  
Konsthistoria av 9A4