Page 1

reportasje

Tekst og foto: Vigdis Marie Blikkberget

Naturn medisin - også for firbeinte 25 år gamle Maren Ingeborg Guldbrandsen har gjort noe som ingen andre på Hamar har gjort før henne. Hun har nemlig startet egen naturmedisinsk dyreklinikk, og i 2. etasje på Basarene har hun åpnet sin praksis. Maren Ingeborg har lenge ønsket å jobbe med dyr, men veterinær hadde hun ikke lyst til å bli. Rent tilfeldig kom hun over en nettside fra Norsk Akademi for Naturmedisin hvor de utdanner blant annet veteropater. En veteropat er det samme som en homeopat, akupunktør og massør bare at kundene har fire bein og er pelsbekledd. - Da jeg selv hadde følt den positive virkningen av homeopati, tenkte jeg at dette måtte være en fin måte å behandle dyr på også. Behandlingen er helhetlig og egner seg for alle typer dyr, og mange ulike lidelser. Metodene som brukes er homeopati, akupunktur og massasje, i tillegg til ernæring, blomstermedisin, urter og homotoxicologi, forteller Maren Ingeborg. Homeopati: Stimulerer dyrets selvhelbredende evner og immunsystem. Midlene som brukes er laget av ulike stoffer fra naturen, hovedsakelig mineraler og planter. Akupunktur: Tradisjonell kinesisk medisin. Akupunktur løser opp stagnasjoner i energibanene i kroppen og bidrar til å gjenopprette ballansen. Maren Ingeborg bruker laser i stede for nåler.

Maren Ingeborg Guldbrandsen ønsker velkommen til dyreklinikken sin.

Ernæring: Ernæringsveiledning kan være aktuelt der det ser ut til at dyrets symptomer kan være et resultatet av det foret det får.

og personlighet. Til slutt skreddersyr jeg en behandling, avhengig av tilstand og hva som egner seg best, sier Maren Ingeborg.

Urter/blomstermedisin: Urter kan brukes både utvortes og innvortes, som salver eller i foret. Blomstermedisinen fokuserer på det psykiske og er mest aktuelt i forbindelse med adferdsproblemer.

Allergi, kramper, kløe, luftveislidelser, reisesyke, overvekt, adferdsproblemer og ørebetennelse er bare noen av plagene som Naturmedisinsk dyreklinikk kan hjelpe dyret ditt med. Nå som vi er inne i jaktsesongen, så er det kanskje noen hunder der ute som hadde hatt behov for litt tøy og bøy? - Massasje benyttes ved muskelplager og reduserer risikoen for stølhet og myker opp stiv muskulatur. Massasje benyttes på dyr som blir trent mye, som rehabilitering etter skader/operasjoner og det kan lindre stress og brukes forebyggende, forklarer Maren Ingeborg som legger til at massasje også kan ha en positiv effekt på pelsen.

Maren Ingeborg holder til i 2. etasje i Basarene under navnet Naturmedisinsk dyreklinikk. Klinikken er den første i sitt slag i Hamar, og Maren Ingeborg er den eneste veteropaten i Hedmark. Kundene er alt i fra hunder og katter til hester. Sistnevnte, og produksjonsdyr, reiser Maren Ingeborg ut til, av naturlige årsaker. - Første konsultasjon tar cirka en times tid. Her får jeg en oversikt over hvorfor dyret kommer til meg og dets symptomer og plager. Jeg kjenner over dyret, observerer og stiller spørsmål. Målet er å få frem mest mulig om dyrets historie, situasjonen i dag

Naturmedisin er ikke bare lindrende, men også forebyggende. Har du spørsmål angående ditt dyr, så ta kontakt med Maren Ingeborg.

Naturmedisinsk Dyreklinikk  

Artikkel om Naturmedisinsk Dyreklinikk

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you