Page 1

Björn Lundén Information är informations-, utbildnings- och programvaruföretaget som tack vare Coursio öppnat upp ett nytt affärsområde som snabbt utvecklats till deras snabbast växande intäktskälla. Björn Lundén Information är företaget som sedan 1987 försett företag, föreningar och organisationer med begriplig information och praktiska hjälpmedel inom områdena skatt, redovisning, personal och juridik. De har alltid varit i framkant och drivit utvecklingen inom sin bransch framåt, inte bara med sina produkter utan också med sitt angreppsätt på ledarskap och organisationsstyrning. I juni 2012 började företaget jobba med Coursio som verktyg för att börja erbjuda en ny produkt online. Sedan dess har man släppt över 20 online-kurser och kommit ut med en helhetslösning för företag och revisionsbyråer som behöver hålla sig uppdaterade på de senaste nyheterna inom skatt, revision och juridik. Björn Lundén Information är företaget som ständigt letar efter nya idéer och möjligheter att utveckla sin affärsidé och Coursio har i detta blivit den naturliga samarbetspartnern. Tack vare av flexibiliteten i verktyget har man även kunnat ta fram utbildningar i deras programvaror samt företagsanpassade utbildningar och tidigare konkurrenter och kunder har utvecklats till distributionskanaler för Björn Lundén Informations kunskap och material.


Emelie är fotografen och entreprenören som har skapat en lönsam affärsverksamhet runt sin största passion. Emelie Ohlsson är 25-åringen som 2008 valde att satsa allt på att bli fotograf och började blogga om sitt stora intresse. Hon är en sann entreprenör som ser möjligheter inom områden få vågat utforska tidigare. Genom Coursio har hon fått ett verktyg för att kunna ta betalt för sina kunskaper och materialet i hennes blogg. Idag står försäljningen av hennes web-kurser inom fotografi, bildredigering och entreprenörskap för 80% av hennes omsättning.

Emelie bygger på ett snyggt och effektivt sätt upp sina kurser. Genom att sedan återanvända material skapar hon nya mindre del-kurser eller större paket. Vissa kurser erbjuds som rena webbutbildningar och andra som distansutbildningar där Emelie själv ger sina deltagare tips och hjälp på vägen. Genom att aktivt marknadsföra kurserna via sin blogg och skapa en stadig ström av nytt material har hon byggt upp en trogen användarskara som ivrigt inväntar varje nytt kurssläpp.


Klarna använder Coursio i allt från interna utbildningar till att introducera kunder för deras tjänst. Klarna är ett av Europas snabbast växande företag som från starten 2005 vuxit till 750 anställda i 8 länder. Genom sin banbrytande betalningslösning som förenklar köp på nätet revolutionerar man sättet världen handlar på nätet. För Klarna har Coursio bilivit ett naturligt val av verktyg för att hantera alla typer utbildningsmaterial inom en snabbväxande organisation. Med hjälp av verktyget har avdelningar som Kundsupport och Sälj lagt upp små och stora utbildningar i allt från välkomnandet till första dagen på jobbet till invecklade systemkunskaper. De har enkelt skapat sin online akademi och smidigt kunnat anpassa den efter olika grupper av anställda och länder. Klarna jobbar fortlöpande med att lägga upp nya material och kurser samt med hjälp av enkla tester säkerställer de att alla medarbetare har de kunskaper de behöver. Klarna har även tagit fasta på möjligheten att kunna utbilda externa partners med hjälp av verktyget. Genom att återanvända utbildningsmaterial som använts internt har man skapat kundspecifika utbildningar för att smidigare introducera dem i Klarnas tjänst.


Björn lundén information är informations  
Advertisement