Page 1

Schoolkrant lente

Andreashof april 2014


Een tere zonnestraal kwam hier beneden aan. En zag een kleine bloemenknop nog dichtgevouwen staan. De tere, warme zonnestraal scheen nu nog een zo fel. En dacht, als ik maar schijn en schijn, dan opent het knopje zich wel. En toen een warme zonnestraal het knopje aldoor bescheen. Toen ging de blaadjes als vanzelf, heel langzaam vaneen

Kriebels Lente staat in mijn ogen altijd in het teken van kriebels, zogenaamde lentekriebels. Dit jaar was de lente vroeg ingezet met prachtige dagen met VEEL zon.


Of het aan de ‘ontluikende’ lente ligt; de komende periode biedt ons weer veel uitdagingen. In een voorwoord kun je daar als directeur zo mooi over schrijven. Bepaalde ontwikkelingen lopen al een tijdje en dan ineens, als krokussen uit de grond, zijn deze ontwikkelingen zichtbaar, merkbaar. Ik doel dan op het onderwijs op onze school, waarin we werken aan de betrokkenheid en het welbevinden van de kinderen. Zoals ik al eerder in een nieuwsbrief heb vermeld: kinderen presteren het beste als ze zin hebben in leren, doordat ze de zin van hun leren zien. Als ik dan door de school wandel, zie ik een gelukkige klas met daarin gelukkige kinderen en leerkrachten. Een geweldige inspanning van onze leerkrachten en leerlingen, met een mooi resultaat. En we gaan door met deze verdere optimalisering van ons onderwijs. Wat kan de lente toch mooi zijn! Dan loop je buiten op de speelplaats, samen met de kinderen te genieten van dat heerlijke zonnetje. En dan kijk ik eens om me heen b.v. naar het schoolplein. Misschien heeft u wel eens gehoord over een groen, gezond schoolplein? Ja, dat willen wij ook. En die stap gaan we ook zetten? We willen kinderen en ouders mee laten denken over een groen en gezond schoolplein voor de Andreashof. U gaat daar zeker meer over horen. Ik wens u een lente toe waarin de mooie krokussen ook voor u onverwachts uit de grond komen. En een fijne meivakantie. Tot de volgende schoolkrant. Irma Smits (directeur)


Bezoek aan het prinsenbos, Dinsdag 15 april was het zover. We mochten met de klassen van juf H/Y en juf T/A naar het prinsenbos voor een kaboutertocht. De klassen van juf D/I en juf M/M waren een week eerder al geweest. En zij waren erg enthousiast teruggekomen. Meneer Dreumel stond ons al op te wachten. Onze groep mocht eerst met een mevrouw mee voor een natuurwandeling. We bekeken de watervogels en mochten ook nog spelen in de natuurspeeltuin. We leerden dat de Bereklauw een plantje is dat “au� doet.

Na de wandeling mochten de kinderen lekker even spelen in de speeltuin. Toen was het tijd om iets te eten en te drinken en koffie en thee voor de ouders en juffen.


Daarna was onze groep aan de beurt voor de kaboutertocht. We moesten heel stil zijn. Toen vroeg meneer Dreumel, wie er een kabouter wilde zijn. We zagen een wilgenboom (buige-boom), een eikeboom (sterke-boom), vonden knoflook plantjes, pff die roken heel sterk. En we leerden dat het bos van ons allemaal is en dat we er ook zuinig op moeten zijn. Tussendoor hoorde meneer Dreumel vogel geluiden, die we dan na mochten doen.

Het was een super leuke ochtend! Fijn dat er zoveel ouders waren die wilden rijden, bedankt hiervoor. Veel groetjes van groep 1/2 van juf Hubertine en juf Yvonne


De afgelopen tijd hebben we in de klas gepraat over de lente. We hebben een hoop geleerd, ook dit versje: Weet je wat mijn oma me gaf? Een olleke bolleke knolleke en een echte toverstaf! Ze leerde mij een toverspreuk hokus, pokus, pilatus, krokus krokus, pokus, pas. Ze danste driemaal door het gras en zwaaide driemaal in het rond. Toen kroop er, hokus pokus.... een krokus uit de grond! En wat weten de kinderen al veel over de lente: Lizz: Er komen vlinders Max: Uit de moeders buik komen jonge dieren. En er komen blaadjes en bloesems aan de bomen. En er zijn hanen, want als er geen haan bij is, komen er ook geen kuikens. Chloë: De bloemetjes gaan groeien Linde: Er komen weer lieveheersbeestjes Fenna: Ze gaan nestjes bouwen Tim: Er komen lammetjes en kikkerdril. En de vogels komen terug. Frank: Ja, dat heet de terugtrek! Daniël: Er komen jonge eendjes en narcissen. En de kippen gaan broeden, dan komen er kuikentjes. Belle: Er komen duiven in je tuin. Imke: Dan komen er bloemen. Xander: De eenden gaan broeden. Gelina: Er komen veulenpaardjes. Fleur: Dan zijn er sneeuwklokjes. Senna: De zon schijnt, en de tomaatjes gaan groeien. Nienke: Je kunt eitjes aan de Paastakken hangen. Roos: Het is lekker weer. Rianne: Er komt een veulentje. Raef: De paarden gaan in de wei. Kim: De koeien gaan uit de stal. Wessel: Er komen kalfjes bij de koe. Imke: Er zijn biggetjes. Guusje: Dan komen er blauwe druifjes. Stef: Er komen vlinders in je tuin. Henryk: De kippen komen. Mojtaba: Er komen blaadjes. Een fijne vakantie, met hopelijk veel zon! Groep ½ DI en juf Irene en juf Dieke.


Crea-ochtend bij de kleuters Op vrijdag 11 april gingen we met de hele school aan het knutselen. Ook de kleuters dus aan de slag. Je mocht één knutsel in je eigen klas maken en een ander knutselwerk in een andere kleuterklas. Gelukkig hadden we veel hulp van ouders, want anders waren de knutselwerken vast niet af gekomen. Het was best spannend, want de meeste kinderen wisten niet wat ze gingen maken. En dan ook nog in een andere klas met allemaal kleuters uit de verschillende groepen. Maar eenmaal in het juiste lokaal, korte uitleg, hulp van veel lieve ouders, was de spanning al gauw over en werd er vol overgave geknutseld. Toen dan ook de eerste knutselronde afgelopen was, kwamen ze vol trots met hun creatie weer terug naar hun eigen lokaal. Paasmandjes, een paasbordschilderij, eierdopjes voor het paasontbijt, het zag er allemaal even mooi uit. Even tijd om wat de drinken en te eten en uit te rusten ( terwijl de klas alweer werd klaargezet voor de volgende ronde) en dan weer op pad naar een nieuwe knutselronde. Er is geknipt, geprikt en geplakt dat het een lieve lust was. Moe maar voldaan konden de kleuters om 12.15 uur met één van de creaties ( de andere bleef nog even op school) naar huis.


Pasen in de kleutergroepen De afgelopen weken hebben we in de kleutergroepen ook over Pasen gewerkt, Zo hier en daar zag je ineens een verklede paashaas voorbij komen en in alle klassen werd er met eieren geteld en gerekend. In onze klas hadden we eindelijk weer eens de lettermuur vol met allemaal spulletjes van de letter P van Pasen. We waren echt trots op onszelf! We hebben ook heel hard gewerkt in onze lente/paasboekjes. Tellen, lezen, kleuren, seriĂŤren, alles kwam aanbod. We hebben ook een paasverhaal gelezen wat wel twee weken duurde!! Bijna elke dag hebben we een stuk van het verhaal gelezen en na elke verhaal kwamen er nieuwe plaatjes aan de muur te hangen. Het verhaal ging over een klein lelijk eendje. Hij werd veel geplaagd en hoorde nergens bij, Uiteindelijk kwam alles toch nog goed en werd hij geen eend, maar een prachtige, grote, witte zwaan! En als afsluiting hebben we op donderdag 17 april in de aula een paasviering gevierd met de hele school! Kortom een geslaagd paasproject in de kleutergroepen!


Scholen bezoeken Dit jaar bezocht groep 8 allerlei middelbare scholen. We gingen met de fiets en met de auto naar 4 verschillende scholen : ISW Poeldijk ( ISW Irenestraat ), ISW Hoogeland, Wateringse Veld College en Flora Lentiz. Op elke school kreeg je een paar proeflessen. Van Frans tot tekenen, je kreeg verschillende vakken. Ook kreeg je meestal een pen en een boekje van die school. Je had ook een avond op school dat je 2 scholen mocht kiezen en je daar veel informatie over kreeg. En dan kon je daarna op een andere avond de school die je leuk vond gaan bezoeken op een open dag. Serra en Roosje


Wat hebben de kinderen in groep 3 al een hoop geleerd! Hieronder kunt u lezen wat ze leuk vonden in groep 3 en wat ze hebben geleerd. Veel leesplezier! Groep 3 van juf Linda Cenan leeren schijfen en reeken en leesen en ik hep ook leeren aanokaar schijfen Ik zit in groep drie mein juf heet juf linda ik vint leese leuk omdat we ook een leesboekje hebun brenda Ik zit in groep 3 Ik ga oover un paar maantjes naar groep 4 ik zit bij juf linda we liren dat we reeken dat is leuk groetjes suus Ik heet nathalie Ik zit in groep 3 Ik heb leren schijven Dat von ik het leukst Zinzi groep 3 wu hebun schijfen gulirt ik heb ook ei gelirt en wu gin ook naar het bos. Ik vin het leuk om TE GYME EN TE BUITE SPEELEN EN IK ZIT IN GROEP 3 Richie Ik vond het leuk in groep 3 het leukste van rekenen taak 23 ik zit bij juf linda van yilla Ik hep in groep 3 heel veel gelirt zooals lezen en rekenen en ook schijven En ik hep ook een paar leuken vrienden en ik heet zelf vin Pepijn, ik zit in groep 3 ik kan heel goed rekkenen en ik kan schijfen en ik zit in zon ook kan ik lezen Lotte ik vint het leuk om te gimen dit hep ik al ge lirt ik maan roos


Ik vint het heel leuk in groep 3 we heben een leuke juf en ze is heel lief voor de kindren aan het begin hep ik het woort ik gelirt van sem Knutselen vond ik leuk. Ik heb ook letters leren schrijven. Maik Ik zit in groep 3 ik hep poes gelirt ik ben faye en ik hep een frdin Ik ben eva ik zit in groep 3 Mijn juf linda is mijn Lirt reek en schijv En lees Yara linda 3 leezen rekenen en schyven en tegeniek we leeren heel veel Ik ben victoria ik heb dit jaar heel veel geleerd we zijn naar het prinsenbos geweest aan het begin van het jaar hebben we het woord ik geleerd Danny wheb un goeje juf en ze heet lindaa weben schjiven gelirt en reken gelirt en lesen we zijn naar het prinsenbos geweest en daar heben ding gezogt Ik heet ahmed ik kan al ijskoolman Schrijven ik zit al in groep 3 Ik zit in groep 3 ik leer graag het eerste woordje die we hebben geleerd was ik en de tweeden was roos rekenen is ook leuk mij naam is leon rekenen is het leukst Ik heb een lieve juf en ik leer rekenen en schrijven ik leer lezen van tim Ik ben sandra ik zit in groep 3 ik heb eeren schijv ik fin schijven leuk


Beste schoolkrantlezers, In groep 3JD hebben de kinderen zelf een verhaaltje gemaakt. Veel verhaaltjes gaan over de paashaas en over de lente, zoals jullie kunnen lezen. Wij wensen jullie veel leesplezier. Stijn: de paashaas legt de eieren in het gras en hij viert zijn feest. In de lente is het heel mooi weer. Daniel: er was eens een paashaas. Hij ging op zoek naar zijn eitjes, maar hij zag ze niet. Dan vraagt hij het aan zijn broertje. Hij zegt ze zijn in de boom hiervoor. Hij ging kijken: ja, daar zijn ze. Hij ging ze verstoppen. Mortasa: zijn eieren zijn verstopt. Melanie: de paashaas verstopt de eieren en de paashaas vindt het heel leuk om de eieren te verstoppen. Maar het zijn geen echte eieren, het zijn chocolade eieren. Dus je kan de eieren gewoon opeten en ik denk dat ze heel lekker zijn!! Michaela: het is Pasen. De paashaas is in het bos. En hij zoekt een mand. Er zit niet ĂŠĂŠn ei in, het zijn er wel tien. Lois: ik zie de paashaas. Hij legt felgekleurde eitjes in de mand. Hij gaat de eitjes verstoppen. Sophie: het is Pasen. De paashaas verstopt eieren en de mensen moeten die gaan zoeken. En er zit ook chocola in en ze zitten buiten te smullen en de kinderen spelen buiten. Mohamed: in de lente dan bloeien de bloemen. Dan worden er dieren geboren. Stan: ik zoek paaseieren. Hij verstopt ze in de hoek en wel in 4 hoeken. Ik heb ze alle 10 gevonden. Mex: de paashaas brengt paaseieren rond en dan komt hij bij een school en daar gaat hij de paaseieren verstoppen. Noah: ik hou van de lente. Dan is het warm. En ik vind het ook leuk om te voetballen en op zoek te gaan naar paaseieren. Manon: het is Pasen. De paashaas verstopt de eieren en de kinderen moeten de eieren zoeken. Hij kijkt of de kinderen de paaseieren gevonden hebben. Jasmijn: ik zie een paashaas. Hij heeft eitjes. Ze hebben ook kleine paashaasjes. Het is lente en dan is het lekker weer. Loke Yin: de paashaas verstopt eieren en de paashaas springt op en neer. En de paashaas eet een chocolade ei en de paashaas vindt het chocolade ei het lekkerst.


Mats: de paashaas is leuk. Hij brengt paaseitjes en op één ei staat Mats en op één ei staat Finn. Ze zijn eetbaar en ze zijn lekker. En op één staat juf en de paashaas gaat weer naar huis. Boris: het is Pasen. De paashaas komt misschien. Ik hoop dat hij lekkere paaseieren meeneemt. En de paashaas hopt weer weg. Ryan: het is Pasen. De paashaas komt op bezoek. Het wordt leuk in het huis en het is lekker weer. Nu komt de paashaas er aan. Lenthe: het paaskuiken ziet een ei. Het ei is geen gewoon ei, het is een paasei. En hij is geel met groene stip. Het paaskuiken wil het paaseitje wel. Lynn: het is Pasen. De eieren hangen aan de tak. Het is ook leuk feest en de eieren zijn verstopt. Ties: de paashaas verstopt zijn ei. Taka: ik ben Taka en ik ben in de lente jarig. Roos: de lente vind ik leuk omdat dan de blaadjes aan de boom groeien en dan kun je buiten spelen.

Jack: ik zie een paashaas en ik zoek paaseieren bij oma en ook paaskonijntjes. Iza: het is Pasen. De eieren hangen aan de tak. Aan de tak hangt een mooi paasei. Dat is groot en heel mooi. Christian: de paashaas verveelt zich. Tante paashaas komt op bezoek, maar ze is er nog niet. Over een tijdje is ze er wel. Maud: ik vind de lente leuk want ik ga dan buiten spelen met Guusje.


Nieuws vanuit de MR

Als MR houden we ons regelmatig bezig met uiteenlopende zaken die spelen binnen de school. Dit kunnen zaken zijn zoals de Cito uitslag van laatst maar ook het ICT-beleid binnen de school vraagt onze aandacht. We praten en denken mee en adviseren over de verschillende zaken in samenwerking met de school. Onder andere staat de komende maanden het passend onderwijs op het programma Wat houdt Passend Onderwijs in. Vanaf 1 augustus zal door de overheid het passend onderwijs worden ingevoerd en hebben alle scholen een zorgplicht. Het zijn vanaf dat moment niet meer de ouders die een plek moeten zoeken voor hun kind, maar de scholen die moeten zorgen dat elk kind passend onderwijs kan volgen. Wanneer een school een bepaalde leerling zelf niet op kan vangen, moet die wel terecht kunnen op een school elders in het zogenaamde regionale samenwerkingsverband (SWV). De MR ondersteunt de school om ervoor te zorgen dat de overgang naar Passend Onderwijs zo soepel mogelijk verloopt. We zullen u hiervan op de hoogte blijven houden. Meer specifieke informatie over het Passend Onderwijs en de SWV kunt u onder andere vinden via http://swv.passendonderwijs.nl. Of u kunt natuurlijk contact opnemen met ĂŠĂŠn van de MR-leden. Wij staan als MR altijd open voor ouders die vragen hebben.


Door Scott en Floortje


Groep 4 van Juf Debby en Juf Peggy springt er op los tijdens de opening van de Koningsspelen! We doen de Kanga!


Op vrijdag 28 maart was de officiële opening van het nieuwe Quintus gebouw van de vereniging. Het was een groot succes er waren ongeveer 2,5 duizend mensen. De eerste fase koste ongeveer 200 duizend euro. Tweede fase wordt ongeveer even duur. Dit zijn een aantal sponsors die quintus heeft geholpen. € 40.000 – Adoptie Zonnepanelen € 20.000 – Sponsoren Zonnepanelen € 1.000 – Quintus Carwash en geranium verkoop 2013 € 15.000 – Fonds Westland 2013 € 15.000 – Vet Heuls Weekend 2013 € 17.000 – Kerkenveiling Kwintsheul € 4.000 – Quintus Outdoor Event 15 september 2013 Zonnepanelen adoptie folder-quintus-versie-accommodatie Vanaf juni wordt quintus helemaal nieuw gebouwd. De eerste fase is het nieuw bouwen van het quintus gebouw. Het aantal kleedkamers wordt uitgebreid en vernieuwd. en er komt nog een extra vergaderruimte. Er wordt door allerlei bedrijven meegewerkt. Bedrijven en mensen die Quintus een warm hart toedragen kunnen voor een bedrag van €500 een zonnepaneel adopteren voor een periode van 5 jaar. Op die manier komt er een veel minder duur bedrijf. Via speciale app’s kan iedereen bijhouden wat zijn of haar zonnepaneel heeft opgebracht en dus wat de bijdrage is geweest. Quintus probeert naar zoveel mogelijk duurzaamheid en wordt hierin ondersteund onder andere Arend Sosef, Watt-co en NIFE, bedrijven die voorop lopen op het gebied van duurzame energie. Geïnteresseerdenkunnen zich melden.


Feest voor Noor Op vrijdag 4 april was er op de Andreashof feest voor Noor. ‘s Morgens werd Noor samen met haar vader, moeder en broertjes door de hele school op het schoolplein ontvangen en toegejuicht. Er was feest, omdat Noor in die week de laatste chemokuur had gekregen. Noor kreeg een mooie medaille omgehangen door juffrouw Irma. Ze werd gehuldigd als een echte kampioen. Na de huldiging dansten Noor en haar vriendin Steffie voor de hele school. Samen met groep 4S/M heeft Noor daarna een feestje gevierd in Hoek van Holland. Dat was erg gezellig!

Noor kwam met haar familie aan op het schoolpein.

Noor krijgt een medaille van Juf Irma.


Noor danst met Steffie samen voor de hele school.

Feest met de hele klas!


Vraag: Wat heb je allemaal gedaan op de dag van het feest op school?

Antwoord: we gingen met de familie naar het strand en daar hebben ons laten schminken. Ook met de klas gingen we naar het strand en daar was een clown! Vraag: moet je nog vaak naar het ziekenhuis? Antwoord: eerst 1 keer in de zes weken dan 1 keer per maand, dan 1 keer per jaar en dan denk ik niet meer. Vraag: heb je vriendinnen gemaakt in het ziekenhuis ? Antwoord: nee Vraag: hoe kwam je erachter hoe je de ziekte had? Antwoord: m’n nichtje was bij mij aan het logeren en toen kreeg ik heel erg buikpijn ik ging naar beneden en toen naar het ziekenhuis. Toen weer naar huis en daarna belde het ziekenhuis en moest ik daar heel snel heen toen kwamen ze erachter.


Vraag: hoe vond je het dat er allemaal acties voor jou werden gedaan? Antwoord: leuk. Vraag: Moest je vaak in het ziekenhuis slapen? Antwoord: nee niet vaak alleen als je koorts had. Vraag: vind je alle aandacht leuk? Antwoord: nee! Vraag: wie is je bff? Antwoord: roxanne Vraag: Vond je het een leuk interview? Antwoord: Ja

Interview is mede mogelijk gemaakt door floor en Ilse


Noor ging feest vieren omdat ze haar laatste chemo had gehad . Om dat te vieren mocht ze eerst door een eren haag. Toen ze door de eren haag geweest was kreeg Noor een medaille en een bos bloemen. En Noor ging ons ook nog op een dans trakteren met iemand uit de klas van Noor. Daarna ging Noor met de kinderen uit haar klas nog even naar het strand. Joost en Duke â˜ş


De “elfjes� van groep 5 over de lente


Lente Mooi weer De bloemen groeien Overal groen en bloemen

Einde berat en lisa t


LENTE BLOEMEN BLOEIEN

VLINDERS VLIEGEN ROND WIJ SPELEN SAMEN BUITEN DOEI !!!

GROETEN JULIA , DEBBY EN EMIN


Lente Lekker weer De vogels fluiten De knoppen gaan open

Einde! Bjรถrn en Cedric


Lente Mooie bloemen Bloesem aan bomen De zon die schijnt

gitti en Nikki


Lente! Warme lente. Mooie leuke bloemen. En lieve kleine diertjes.

Leuk! Finn en Siem LENTE. EENTJES ZWEMMEN DE ZON SCHIJNT. DE LUCHT IS BLAUW.

LEKKER. Wesley en Clive


Lente Bloemen

bloeien

De zon schijnt Het is lekker weer

Eind


Verkeersexamen Wat er allemaal bij hoort:

Fiets keuring Theorie examen Praktijkexamen (in Wateringen)

Eerst gingen we allemaal naar de hofboederij. Dat was echt een lange slinger. Toen we daar aan kwamen was het druk! Want er waren ook veel andere scholen. We gingen fietsen in alfabetische volgorde van je achternaam. Om de minuut ging er een weg. De route door wateringen was best lang. Er stonden overal mensen om te kijken hoe je het deed.

Ilse en Floor


Naar de veiling We gingen met de hele klas naar Flora Holland. Lotte en ik zaten met Joy en Esmey in de auto bij de moeder van Esmey. Joke gaf ons een rondleiding door Flora Holland. Joke had ons eerder verteld over de tuinbouw in het Westland. Toen we er waren kregen we een vragenblad waar vragen op stonden over Flora Holland. Alle planten en bloemen gaan eerst naar de koelcel. In de koelcel is het tussen de vier en vijftien graden. Daarna gaan alle planten naar de klok. Vanaf zes uur ’s ochtends kunnen kooplieden planten en bloemen kopen. In de afmijnzaal zijn drie klokken. Er is ook een historische gang. Vroeger heette Flora Holland de CCWS. Flora Holland heeft zes vestigingen, een paar voorbeelden zijn: Rijnsburg, Naaldwijk en Aalsmeer. Aalsmeer is de grootste veiling van Flora Holland. Daarna gingen we naar de verdeelhal. Dat is een grote hal waar bloemen en planten worden verdeeld. Daarna gingen we weer met de moeder van Esmey naar school. Van Lotte en Julia


Het is een doodnormale dag. Ik ging naar school. De juf vertelde de groepjes, bij wie we in de auto zaten. We reden naar flora Holland. In flora Holland wachten Joke op ons. We gingen de trap op, naar de rondleidingplaats.

eerst gingen we met de klas naar de koelcel, daar kregen we onze eerste vraag. Daarna gingen we naar de klok. En met zijn alle gingen we weer naar de beginplaats. Door een hele grote hal. En toen even terug naar school. We kregen op school gym. En moesten een opstel schrijven. Youp en marit.


We werden door de juf in groepjes verdeeld. Gwen, Elise ,Lisa ,Nicky zaten bij Jolanda in de auto dat is de moeder van Elise . we reden naar flora Holland .We pakeerde de auto bij Fleuresto en liepen. Met de helen klas daar naar binnen. Maar dat was verkeerd want ze waren daar aan het verbouwen. Toen gingen we weer naar buiten en liepen we naar de hoofdingang van Flora Holland. Toen kregen we een rondleiding door Flora Holland van Joke. We kregen een vragenlijst van 13 vragen en 1 van die vragen is: hoe heette de bloemenveiling toen deze opgericht werd? Het antwoord is ccws. We liepen naar de koelcellen. Daarna gingen we bij de klokken kijken. Het was heel interessant en de klokken waren heel groot. Ze draaiden wel, dat was leuk om te zien. Daarna gingen we kijken hoe de planten werden verdeeld naar straten die de kopers hadden gekocht. Daarna gingen we kijken bij de potplanten. We liepen het rondje af en gingen weer naar buiten. We stapten de auto in en reden naar school. Lisa en Nicky


Woordzoeker Lente


Wist je dat‌

Groep 7LP

- Groep 7 verkeersexamen gedaan heeft - Uit onze klas Romy alle vragen van het theoriegedeelte goed had - En dat Jorg, Renate, Fivan en Floor het praktijkgedeelte foutloos gereden hebben - Wij met Pasen veel eieren gevonden hebben - Floor en Ralph een handbaltoernooi hadden in Aalsmeer - Floor met haar team in de finale gekomen is en dat heel knap is, omdat zij tegen veel grotere meiden moest spelen - Merel haar broer 1e is geworden op het EK handbal - Het voetbalteam van Robin en Robin K. 2e staan in de bekerpoule - Timo mag gaan voetballen in Spanje en Frankrijk - Ralph, Dominique, Jorg, Jelmer, Michael, Timo, Senna, Ojani en Merel in de meivakantie op vakantie gaan - Thijs en Robin met de voetbal naar Engeland gaan - Ralph gaat handballen in BelgiĂŤ - Jelmer naar een echt voetbalstadion gaat - Wij een stagejuf hebben - Zij Karleen heet - Anja, Selin, Suus en Floor heel goed kunnen knutselen - Suus, Thijs, Ralph, Bridget, Brad en Selin tekensterren zijn - Onze klas tijdens de gymles van groep 8 heeft gewonnen met bunkertrefbal


-

Chimène, Dominique en Suus van paardrijden houden Jelmer en Niran goede moppentappers zijn Fivan onze nieuw Bach is Wij iemand in onze klas hebben, die heel goed een schaap kan imiteren, nl. Dominique Ouafae superhard kan gooien Wij ook een pannakoning in ons midden hebben, nl. Jelmer Erik en Robin de techneuten van groep 7LP zijn Saras de beste van onze klas is in volleybal Lisa erg goed kan wielrennen en schaatsen Nick ook snelle rondjes rijdt op de schaatsbaan Dat het nu te warm is om te schaatsen Wij veel zin hebben in de meivakantie Wij hopen dat het lekker weer wordt Jullie de groetjes van ons krijgen


Schoolkrant mei 2014verzameldocument  

digitale schoolkrant andreashof mei 2014