Page 1

PROGRAM 2012

CINEMATEKET 14, 15 OG 16. SEPTEMBER 2012

STØTTET AF

MEDIEPARTNER

OFFENTLIGE PARTNERE

STATION-NEXT.DK

OREGON_program_2012_v16.indd 1

– GÅ TIL FILM

9/6/12 6:34 PM


PROGRAM

VELKOMMEN TIL OREGON 2012

PROGRAMOVERSIGT

Det går rigtigt godt for dansk film for tiden. Her tænker vi ikke specielt på Susanne Biers Oscar fra sidste år, eller på de priser som danske film i år har modtaget på Berlin Filmfestival, I Cannes eller på de mange andre festivaler rundt omkring I verden. Næ – det vigtigste for os er, at der i år er tilmeldt hele 120 rigtigt gode film af unge filmskabere til Oregon. Det er en rekord for os, men antallet i sig selv ville ikke betyde noget, hvis ikke også kvaliteten fulgte med. DET gør den.

Fredag den 14. september

Unge danske filmfolk bliver simpelthen bedre og bedre, og vi glæder os til vise de 43 film som vi i år har ladet komme videre til finalen. Men det kan blive bedre endnu. På trods af flere tilmeldte film på landsplan viser vi færre film på finalen i år end vi gjorde sidste år. Det er både fordi vi gerne vil nøjes med at vise de allerbedste, og især fordi det giver mere tid til workshops, foredrag og andre events. DU kan blive en endnu bedre filmskaber ved at lytte og lære og blive inspireret af andre.

side

17.00 - 18:30 OREGON Åbningsgalla ...................................................................... 3 20.30 - 22.30 OREGON Filmquiz ............................................................................. 3 Lørdag d. 15. september 10.00 - 11.30: 12.00 - 13.30: 14.00 - 15.30: 16.00 - 17.30: 17.30 - 18.30: 20.00 - 22.00:

OREGON konkurrencefilm 1.............................................................. 4 OREGON Masterclass med filmklipper Molly Malene Stensgaard. ...5 OREGON Konkurrencefilm 2 ............................................................. 6 OREGON konkurrencefilm 3 ............................................................. 7 OREGON Branchelounge .................................................................. 8 OREGON Masterclass med Jens Arentzen ......................................... 8

Søndag d. 16. September I år har vi en række fantastisk spændende professionelle filmfolk som kommer og deler ud af deres viden og holdning. Hiv fat i dem og stil spørgsmål – også kritiske. Man har ikke nødvendigvis ret bare fordi man f.eks. er rektor for en af verdens bedste filmskoler. Sidste år vidste vi ikke om Oregon ville vende tilbage I 2012. Vi skylder stor tak til Nordea Fonden, som har valgt fortsat at støtte unge danske filmtalenter gennem Oregon. Det betyder ikke bare at Oregon som i kender det fortsætter i nogle år endnu – det betyder også at vi arbejder på Oregon Filmakademi som vil komme rundt I hele landet og afholde kurser I filmproduktion – så unge filmfolk kan blive endnu bedre. Så måske ses vi rundt omkring i løbet af året, men først og fremmest ses vi lige her! Velkommen til tre dage som handler om film, film og mere film. Kast dig ud i det og vær med til at gøre det stort, skørt og skønt.

2 OREGON_program_2012_v16.indd 2

Nisse Koltze OREGON projektleder

10.00 - 11.30: 12.00 - 13.30: 14.00 - 15.30: 16.00 - 17.30:

OREGON konkurrencefilm 4.............................................................. 9 OREGON Foredrag med Poul Nesgaard........................................... 10 OREGON Feedback ......................................................................... 10 OREGONs prisoverrækkelse . .......................................................... 11

Billetter Billetter til alle arrangementer i Cinemateket (Gothersgade 55) bestilles og købes hos Cinematekets billetbestilling tlf. 33743412 eller på deres hjemmeside www.cinemateket. dk. (Alle Oregon-events er en del af serien Buster). Pris: 15 kr. for hvert arrangement. Bemærk at der ikke kræves billet til Brancheloungen i Cinemateket samt arrangementerne Filmquiz (Copenhagen Downtown) og Masterclass med Jens Arentzen (Cafe Underkanten, Huset i Magstræde). Der er dog begrænset antal plads til Masterclassen, og der skal derfor bestilles plads hos charlotte@oregonfilm.dk til dette arrangement. 9/6/12 6:34 PM


FAT KID RULES THE WORLD KL 14.15 - 16.00

OREGON har supergode præmier, og publikum er medvirkende til at afgøre hvem som skal have dem. Du skal være med til at bestemme to af vinderne af årets finale. Vi kombinerer to stemmeformer: Først kan du gå på youtube og like på de film, som du synes skal have publikumsprisen I de to alderskategorier U16 og U20. Adressen er www.youtube.com/user/oregonfinale. Det kræver at du logger ind på youtube. Til hver visning af konkurrencefilmene får man desuden udleveret en stemmeseddel, som man afleverer lige efter endt visning. Det er let at få sine venner til at stemme på ens egen film på youtube. Derfor tæller de stemmer kun for en, mens stemmerne fra stemmesedlerne ganges med fem. Afstemningen slutter søndag d. 16 september kl. 13.30.

Det er ikke let at være teenager, især ikke hvis man som Troy er overvægtig, ensom og går rundt med selvmordstanker. Da Troy vil gøre alvor af tankerne, bliver han dog reddet af hjemløse Marcus, der er fuld af vilde ideer. Sammen starter de et punk-band med Troy som trommeslager, selvom Troy aldrig har rørt en trommestik. Men hvor meget er luftkasteller i Marcus’ gale hjerne, og hvor meget er virkelighed? Og er det mon Troys nye ven, der i virkeligheden har brug for at blive reddet? ’Fat Kid Rules the World’, der er skuespiller Matthew Lillards instruktørdebut, er en fantasifuld fortælling om at finde det man er god til, om værdien af venskab - og om at en lille smule anarki faktisk kan være helt på sin plads!

FREDAG D. 14/9

BRUG DIN STEMME!

Fat Kid Rules the World (USA, 2012, 100 min.) Instruktør: Matthew Lillard. Medv.: Dylan Arnold, Billy Campbell, Megan Day. Engelsk uden undertekster. Klassetrin: 8-10

OREGON ÅBNINGSGALLA KL 17 - 18.30 Vi fyrer åbningen af OREGON 2012 af med stil - men ikke nødvendigvis god stil. Vi byder velkommen til gæster fra nær og fjern, klapper af juryen og af os selv og viser et udsnit af de mange forskellige film fra konkurrenceprogrammet. Kom og tjek tendenserne hos de bedste unge danske filmskabere - det er på OREGON du ser det først. Naturligvis skal du ha’ pænt tøj på - det har vi andre. (Cinemateket, Asta)

OREGONS FILMQUIZ kl. 20.30 - 22.30 Get together quiz i al fredsommelighed. Hvem har hovedrollen i klassikeren Citizen Kane? Hvad kaldes det, når man klipper direkte fra et stort billede ind til et tæt uden at ændre kameraets position? Kom og hyg med de andre deltagere på Copenhagen Downtown Hostel ved Vandkunsten 5.

3 OREGON_program_2012_v16.indd 3

9/6/12 6:34 PM


LØRDAG D. 15/9 |KONKURRENCEFILM 1 - (10.- 11.30) 44

Filmene i konkurrenceprogrammet er et udvalg af de bedste kortfilm lavet af unge danske filmskabere under tyve. De er med i OREGON-konkurrencen, og er alle særligt udvalgte efter først at have deltaget i regionale filmfester fire steder i landet. Alderskategorier: Under 16 år og Under 20 år.

TITEL

REGION INSTRUKTØR

ALDER KOMMENTAR

Irreparabel

Syddanmark

Et Cirkus

Storkøbenhavn Simone Ahrensberg

U20

Stol kun på Dig Selv

Syddanmark

U16

I en Kokosnøddeskal

Storkøbenhavn Ida Åkestrøm Knudsen

U20

En Byrde i Tasken

Storkøbenhavn Ida Louise Gudmand Hansen

U16

Grammatik

Midtjylland

Kasper Breindahl

U20

At lytte til en Mimer

Sjælland

Zelina Andersen

U16

Freya

Storkøbenhavn Pernille Elkjær

U20

Dagene Efter

Storkøbenhavn Lea Pelvig

U16

The last Station

Storkøbenhavn

Julie Hindkjær, Clara Kokseby & Amalie Lorentzen

U20

Bifrost

Storkøbenhavn

Siri Kastbjerg Andersen

U20

Legekammerater

Midtjylland

Jonathan David Damborg

U20

OREGON_program_2012_v16.indd 4

Sine Ravnholdt

Laurens Fuglsang Andsager

U20

En eksperimentalfilm om følelsen af lyst og trang, frustration og aggression En stum kærlighedsfilm om cirkusklovnen Alphonse som forelsker sig i den smukke linedanserinde En actionfilm om en lejemorder der er taget til fange for at blive forhørt Et stille drama der viser en lille drengs forhold til døden og en fars forhold til sin søn Et drama om hvad forelskelse og mobning i skolen kan have af ekstreme konsekvenser En komedie om et trekantsdrama der udspiller sig under en skoleprøve mellem en fyr og to piger Sort/hvid skildring af en trist mimers hverdag med indsigt i hans følelser og tanker En film om kampen for at nå sine drømme trods modgang og mistro fra nære omgivelser Katastrofefilm om Jakob, som vågner op til en verden i kaos og det at gå til ekstremerne En udviklingshistorie om det at flygte fra problemer og føle sig alene i verden Et drama om en piges frygt for det ukendte og hendes konfrontation med den barske realitet Verden skal reddes med mod og magi, men er alt som det ser ud til?

TID 6.00 min 6.33 min 4.51 min 7.31 min 6.58 min 4.54 min 2.39 min 13.42 min 9.04 min 13.46 min 6.31 min 6.1 min

9/6/12 6:34 PM


Hvad er et tidsklip? Hvordan arbejder man med personer, plot, følelser og den overordnede mening med filmen? Og hvordan får man 80 timers materiale ned til 2 timer? Ingen har de præcise svar på de spørgsmål, men Molly Malene Stensgaard har et godt bud på det. Hun er en af verdens bedste filmklippere, og har blandt hendes mange filmprojekter arbejdet på 9 film med Lars von Trier. Molly er uddannet fra Den Danske Filmskole og har udover sit arbejde som klipper haft en række meget betydningsfulde hverv som f.eks. filmkonsulent på DFI og medlem af juryen på Berlin Filmfestival. Det er altså endnu af virkelig sværvægter der besøger Oregon, og vi er SÅ glade for at det endelig lykkedes efter at vi har forsøgt at få en aftale i stand i flere år. Molly har arbejdet med Trier på internationalt berømmede og prisvindende film som Dancer in the dark, Idioterne, Dogville og senest Melancholia. Masterclassen handler primært om hendes samarbejde med den internationalt berømt og berygtede filminstruktør, men vil være fyldt med gyldne råd og inspiration til enhver seriøs filmskaber. (Cinemateket, Asta) Pris 15 kr.

OVERSKRIFT LØRDAG D. 15/9 |MASTERCLASS - (12 - 13.30)

OREGON MASTERCLASS MED FILMKLIPPER MOLLY MALENE STENSGAARD KL. 12:00 - 13:30

5

5

OREGON_program_2012_v16.indd 5

9/6/12 6:34 PM


LØRDAG D. 15/9 | KONKURRENCEFILM 2 - (14 - 15.30) 6

TITEL

REGION INSTRUKTØR

ALDER KOMMENTAR

Duck, Hush and be Still

Storkøbenhavn Tanne Sommer

U20

TWIX

Syddanmark

Emil Jørgensen

U20

Fantôme

Midtjylland

Astrid Krogh Pedersen

U16

Verum Amor

Syddanmark

Daniel Rasmussen

U20

Cover Up

Storkøbenhavn Michelle Bernth

U20

Perfektion

Midtjylland

Sarah Kronborg

U16

Jobsamtalen

Storkøbenhavn

Thomas Wallin Monberg

U20

Helle

Midtjylland

Anna Eden

U20

Kære Familie

Syddanmark

Anne Gilstrøm

U16

Overlev

Storkøbenhavn

Frederik Helmer Larsen

U20

At være Anna

Syddanmark

Mathias Broe

U20

OREGON_program_2012_v16.indd 6

En musikvideo der skildrer fire skæbners personligheder og deres tanker om livet En postmoderne selvironisk actionfilm om fangenskab og tortur, chokolade og tyveri En gyser om paranomale hændelser, der senere skal vise sig at have en grum historie bag sig En dramatisk fortælling om konflikter og grænser i et ungt pars kærlighedsforhold Krigerisk dokumentar om Soldaten Renés desperate forsøg på at få hverdagen til at hænge sammen Socialrealistisk kortfilm om Vanessa og de forventninger om perfektion hun møder i skole og hjem En actionpræget film om konkurrence mellem to meget forskellige venner i jagten på et job En film om en kvinde, hvis liv præges af angst, nervøsitet og skizofreni En lejrskoleproduktion om en ung piges ønske, om at få sin familie byttet ud En kortfilm inspireret af Hans Jørgen Lembourn novellerne der skildrer en frihedskæmpers sabotage En komedie om den spirende pubertet, barnlig naivitet og lysten til at gå i sine søskendes fodspor

TID 5.19 min 8.49 min 4.52 min 5.59 min 8.58 min 5.31 min 4.56 min 4.11 min 11.14 min 10.19 min 8.16 min

9/6/12 6:34 PM


REGION INSTRUKTØR

ALDER KOMMENTAR

TID

Jagten på Ingenting

Syddanmark

Mathias Finsen

U20

En rytmisk klippet kunstfilm om en skæv eksistens der vandrer rundt i Indre By i jagten på ingenting

5.06 min

Splittet

Storkøbenhavn

Sofie Rode Olsen

U16

Socialrealistisk skildring af det at være anderledes og frygten for omverdenens reaktion

8.00 min

Sidste Chance

Syddanmark

Simon Sattmann & Casper Fammé

U20

Spændingsfilm om en fyr der vender tilbage til et kriminelt miljø men alt tager en uventet drejning

7.56 min

Forlist

Nordjylland

André Hansen

U20

En musikvideo hvor parforholdet mellem dreng og pige gennemleves og udfoldes i drømmescenarier

6.22 min

Banevogteren

Syddanmark

Lui Larsen

U16

Et drama om en tragisk hændelse på banegården og skæbnen der ikke er til at spøge med

9.39 min

Spildte Intentioner

Midtjylland

Josefine Mølvig Exner

U16

Romantisk komedie om et frieri på et cafeteria, hvor romantikken, ifølge pigen, ikke er tilstede

7.40 min

Farvel Natascha

Nordjylland

Cecilie Christensen

U16

Et sørgeligt drama om kærligheden til et andet menneske, uanset hvilke konflikter der måtte opstå

3.00 min

Den levende Ø

Midtjylland

Anton Kock Marcussen

U20

En poetisk dokumentar om livet på Strynø og det at leve i et lille øsamfund

6.28 min

Prinsessen og det halve Kongerige

Midtjylland

Martin Christensen

U20

En eventyrfilm om en prinsesse der kidnappes og en ung mand der vil befri hende

17.44 min

How Long

Storkøbenhavn

Jack Gind

U20

En dramatisk film om en ung mands frustrationer og hans endelige sammenbrud

2.13 min

Fædrelandet

Storkøbenhavn

Oliver Valbo Franck

U20

Historisk drama om udviklingen hos fire frihedskæmpere under 2. verdenskrig

6.26 min

LØRDAG OVERSKRIFT D. 15/9 | KONKURRENCEFILM 3 - (16 - 17.30)

TITEL

7 OREGON_program_2012_v16.indd 7

9/6/12 6:35 PM


LØRDAG D. 15/9 | BRANCHELOUNGE + MASTERCLASS MED JENS ARENTZEN

OREGON BRANCHELOUNGE KL 17:30 - 18:30 Lørdag den 15. september 17:30 - 18:30. (Cinemateket, området foran Asta. Gratis adgang)

Brows rundt og tal med andre filminteresserede. I år kan du møde:

Mød en række af de danske uddannelsessteder eller selskaber, der har særlige tilbud til unge filmfolk.

Københavns Tekniske Skole / www.kts.dk The Animation Workshop / www.animwork.dk The Copenhagen Screenwriting School / www.screenwritingschool.dk Super 16 / www.super16.dk Station Next / www.station-next.dk Filmværkstedet, Det Danske Filminstitut / www.dfi.dk

Her kan du måske finde din uddannelse eller andre ting der kan gøre dig til en endnu skarpere filmfreak.

MASTERCLASS MED JENS ARENTZEN KL 20:00 - 22.00 Skuespilleren, instruktøren, coachen, manusforfatteren Jens Arentzen er en af landets mest efterspurgte foredragsholdere. Han er både afsindigt dygtig og dertil meget, meget inspirerende. Inspirationen har blandt andre en lang række af Danmarks største instruktører fået at mærke, når de har fået hjælp af ham på Den Danske Filmskole eller når han har været konsulent på deres manuskripter. Et seminar med Jens Arentzen er et must for blandt andre instruktører, skuespillere og manuskriptforfattere. Se mere på hans hjemmeside www.jensarentzen.dk Jens er en travl herre og underviser andetsteds hele weekenden, men har alligevel taget sig tid til at komme forbi og sparke liv i oregondeltagerne lørdag aften. Det er en unik chance for at blive rykket og for at blive bedre. Sted: Underkanten i Huset i Magstræde. Gratis adgang. NB. Der er et begrænset antal pladser og der skal derfor bestilles plads hos charlotte@oregonfilm.dk

8 OREGON_program_2012_v16.indd 8

9/6/12 6:35 PM


REGION INSTRUKTØR

ALDER KOMMENTAR

TID

Once A Warrior, Always A Warrior

Syddanmark

Frederik Lauridsen & Louis Gretlund

U20

Filmisk portræt af Tony Lundberg der gennem hele sit liv har dyrket Bruce Lee og kampkunst

6.40 min

24:00

Sjælland

Mads Krause

U20

Gyserfilm om kontakten til den åndelige verden og overlevelse ved mødet med en ond ånd

8.57 min

Hvorfor?

Midtjylland

Vanja Holmaa

U16

Et drama om en ung kvindes barske liv med stofmisbrug, fester og parforhold

1.47 min

Voldens Cirkel

Midtjylland

Max P. Thuesen

U20

En aften gør en mand noget dumt og må se konsekvenserne i øjnene

5.49 min

Hvorfor Fa’n - Portræt af en Supporter

Midtjylland

Michael Steffensen

U20

Dokumentarisk portræt af Frederik Lange der sætter fokus på livet som fodboldsupporter

6.43 min

Natur

Syddanmark

Nicklas Boserup

U16

En dokumentarisk naturfilm der viser naturens og dyrenes levevis og bevægelser

8.46 min

Overvågning

Midtjylland

Vanja Holmaa

U16

En gyser om to venner der begiver sig ned I skolens kælder og hurtigt opdager at de ikke er alene

3.07 min

Domina

Midtjylland

Anna Eden

U20

En thriller om en kvinde der kommer til en landsby og får sære drømme om et forladt hus

5.54 min

Mohamed bliver klogere

Storkøbenhavn

Mohamed

U16

Et skoledrama om hvilke konsekvenser løgne har og om at finde hjælp uventede steder

8.49 min

Helt Alene

Midtjylland

Jonas Bertelsen

U20

En post-apocalyptisk kortfilm om en ensom vandrer der kæmper for at finde overlevende efter krigen

Animal

Nordjylland

Alexander Bak Sagmo

U20

Psykologisk drama om forholdet mellem far og søn filmet i Afrikas smukke natur

OVERSKRIFT SØNDAG D. 16/9 | KONKURRENCEFILM 4 - (10 - 11.30)

TITEL

12.00 min 12.17

99 OREGON_program_2012_v16.indd 9

9/6/12 6:35 PM


SØNDAG D. 16. SEPTEMBER

FOREDRAG AF POUL NESGAARD KL. 12:00 - 13:30 Han har været rektor for Den Danske Filmskole i 20 år, og har bl.a. igangsat nye uddannelser og nye visioner. Men han begyndte i branchen mere som én der snarere opfandt problemer end én der løste dem: i 23 år var han i DRs ungdomsafdeling en original og legendarisk fornyer af tv-mediet. Blandt andet var han spydspids for faktion-genren, der blander fiktion og fakta, en form for iscenesat virkelighed. Hans talrige produktioner vidner om en vidunderligt eksperimenterende og legende tilgang til mediet. Simpelthen en skarp hjerne og en original tænker. Poul Nesgaard kommer og fortæller om et liv i filmens tjeneste – og Oregonholdet glæder sig som små børn.

OREGON FEEDBACK KL 14:00 - 15:30 Kom og lær noget om film og få indsigt i hvad der foregår bag kameraet og ikke mindst i hovedet på både yngre og ældre filmfolk. Tre film er særligt udvalgt og holdene bag filmene får ris og ros af de professionelle filmfolk Lars Bo Kimergård, Anders Johansen og Kaspar Astrup Schröder. Det hele foregår i biografen foran et live publikum.

Lars Bo Kimergård

Anders Johansen

Kaspar Astrup Schröder

Lars Bo Kimergård har klippet mere end 50 film, (bl.a. for Nisse Koltze og Jens Arentzen). Instruerede dokumentarfilmen ”Hospitalsbørn”, og er i gang med et generationsportræt om gymnasieelever. Han er cand.phil. i filmvidenskab. Har undervist i klipning på bl.a. Den Danske Filmskole, samt siddet i en masse internationale juryer.

Anders Johansen er instruktør, manuskriptforfatter mm. Han har været ansat på DR siden 1994. Han har bl.a. lavet DR2 satire (Tjek På Tilværelsen, Tjek På Traditionerne, TV Sluk, De Pokkers Forældre), DR2 julekalender (Jul i Hjemmeværnet), børne-tv samt kanonsuccesen ”Spise med Price”.

Kaspar Astrup Schröder er instruktør, klipper, selvlært multikunstner og designer. Han debuterede som instruktør med filmen ”Opfindelsen af Dr. Nakamats” i 2009 og lavede siden ”Min legeplads”, begge nominerede på verdens største festival for dokumentarfilm, IDFA. Hans nyeste film ”Lej en familie A/S” havde premiere i august i biografer landet over.

10 OREGON_program_2012_v16.indd 10

9/6/12 6:35 PM


DU kommer i gallatøj, og stemningen bliver høj og spændingen intens når vi uddeler vores vilde præmier. I alt seks priser skal uddeles. Fire af juryen og to af publikum. Kom og hep på dine favoritter og se hvem der denne gang skal vinde muligheden for at lave flere film med støtte fra OREGON og vores fantastiske præmiesponsorer.

Prami Larsen Prami Larsen er leder af Filmværkstedet, hvor han har set flere tusinde unge som gamle med instruktørdrømme. Han har skabt et miljø med det formål at få de største talenter frem til filmskolen og branchen.

JURY OREGON er stolte af at kunne præsentere vores fremragende jury der tilsammen repræsenterer en overflod af viden, talent, erfaring og nytænkning.

Jacob Banke Olesen

Aske Bang

Jacob Banke Olesen er filmfotograf. Han gik på Den Danske Filmskole fra 85-89 og har bland andet været bag kameraet på så forskellige film og tv-udsendelser som Møv og Funder, Klovn the Movie, Tøser og drengerøve og Mikkel og guldkortet. Jacob siger: ”Film er ikke billeder, men en handling i billeder, og et billede kan f.eks. godt være uskarpt, hvis det hænger sammen og befordrer handlingen i rigtig retning. Jeg bryder mig ikke om, at film bliver billedbøger, og at de enkelte billeder er for perfekte og for ”færdige”. Det er kedeligt. Billeder skal stå lidt åbne.”

Aske startede med at lave film da han var omkring 12 år gammel. Da han blev teenager begyndte han på ungdoms-filmskolen Station Next i Avedøre. I dag går Aske på Den Danske Filmskole, hvor han er igang med at uddanne sig til Filminstruktør. Aske står ikke kun bag kameraet, han har nemlig også spillet en del skuespil, og har været med i forskellige Tv-serier, Reklamer og Kortfilm. Aske har tideligere vundet publikums prisen på OREGON med filmen Cykeltaxa, som han både instruerede og spillet hovedrollen i. Vi er rigtigt glade for at have Aske tilbage på Oregon – denne gang som jurymedlem.

Ann Lind Andersen

Per Katz

Ann Lind Andersen har været filmanmelder siden midten af 1990’erne, bl.a. for Aarhus Stiftstidende, Berlingske og i dag for “Go morgen Danmark”, TV2, og Nova FM. Hun er uddannet cand.mag. med speciale i Filmvidenskab fra Aarhus Universitet og har siddet i Fipresci-juryen ved Venedig og Stockholm Filmfestivalerne.

Per Katz er cand. mag. i historie og film- og medievidenskab. Har produceret dokumentarfilm for DR og for undervisningsministeriet. Har været fagkonsulent i film og tv for gymnasiet og hf og har skrevet undervisningsbøger og artikler om film og tv. Censor på film- og medievidenskab ved Københavns Universitet.

SØNDAG D. 16. SEPTEMBER

OREGONS STORE PRISOVERRÆKKELSE kl.16.00 - 17.30

11 OREGON_program_2012_v16.indd 11

9/6/12 6:35 PM


PRISER OG PRÆMIER PÅ OREGON 2012 U16

U20

De Danske FilminstruktørerprisenU16 -Bedste film U16. De Danske Filminstruktører giver 2500 kr. som hjælp til at lave en ny film. Pengene udbetales når der foreligger nyt synops og optageplan.

Koncernprisen - Publikumsprisen under 20. Produktionsselskabet Koncern giver 5000 kr. som hjælp til at lave en ny film. Pengene udbetales når der foreligger nyt synops og optageplan. Oven i pengene vil Koncernproduceren Lars Juul bruge nogle timer på at give feedback på ide, manus og eventuelt klip.

Regner Grasten Film-prisen - Publikumsprisen under 16. Regner Grasten Film giver 2500 kr. som hjælp til at lave en ny film. Pengene udbetales når der foreligger nyt synops og optageplan.

DR prisen - Åben klasse under 20. DR giver 5000 kr. som hjælp til at lave en ny film. Pengene udbetales når der foreligger nyt synops og optageplan. Oven i pengene tilbyder DR at en erfaren producer vil bruge nogle timer på at give feedback på ide, manus og eventuelt klip. De Danske Filminstruktører-prisen U20 - Bedste fiktion under 20.

Brancheprisen - Bedste film under 20. Præmie: En ny filmproduktion OG faglig opgradering! Først et flere dages instruktionskursus med Jens Arentzen og stories.dk. Kurset vil give dig større mod og bedre værktøjer til at fortælle spændende og vedkommende historier. Så skal historien filmatiseres med udstyr fra Redrental ELLER Århus Filmværksted; Produktionsbudget fra Filmværkstedet; Konsulenthjælp på manus og produktion fra en af Europas største producerprofiler, nemlig Zentropas Peter Ålbæk, samt fra producer assistent Anna Holmgren; Yderligere to dages proffesionel konsulenthjælp til f.eks. foto og klip fra Station Next; Grading hos Beofilm; Lydproduktion hos Mainstream. Præmien gives kun til film som er i produktion inden september 2013.

De Danske Filminstruktører giver 5000 kr. som hjælp til at lave en ny film. Pengene udbetales når der foreligger nyt synops og optageplan.

OREGON TAKKER Oregon er en stor konkurrence, og vi kunne ikke klare os uden hjælp fra alle mulige. Det hele starter med filmfesterne i regionerne, så en kæmpe tak til tovholderne og alle andre, der hjælper med at få filmfesterne til at køre. Tak til vores samarbejdspartner Filmkraft i Ålborg. Tak til Nordea Fonden og andre sponsorer, samarbejdspartnere

OREGON_program_2012_v16.indd 12

og præmiesponsorer. Tak til juryen og til de proffe, der kommer og deltager i Oregon. Oregon er en del af Buster og De Københavnske Filmfestivaler. Tak til alle i huset for hjælp og støtte. Og en kæmpe tak til de frivillige på Oregon. Ikke mindst tak til DIG for at være med til at gøre OREGON til en stor oplevelse.

9/6/12 6:35 PM

OREGON Programme 2012  
OREGON Programme 2012  

OREGON is a part of the annual BUSTER International Film Festival for Children and Youth and is a unik competition for young filmmakers unde...

Advertisement