Page 1

DESIGN PORTFOLIO ANDREA KREFSKY


PHOTO TAKEN: SANTORINI, GREECE OCTOBER 2014


CONTENTS

01 PIAZZA BRUNELLESCHI [fall 2014] 02 VISUAL ARTS CENTRE [fall 2013]

01

03 TENNIS CENTRE [fall 2013]

11

04 BACK BAY TOWNHOUSE [spring 2013]

15

06 BUS SHELTER PROTOTYPE [spring 2013]

16

07 UNIVERSITY DORMITORY [spring 2013]

17

08 SKETCHES

19

07


section perspective of Residential building within Piazza Brunelleschi


01

PIAZZA BRUNELLESCHI

THE URBAN ribbon

ARCH URBAN DESIGN STUDIO : FLORENCE, ITALY collaborated with Philip Lane

The life between buildings is a part of architecture that is often looked over, under developed and misused. The Florentine culture uses these multi-functional open spaces to interact, exchange ideas, and socialize. The redesign of Piazza Brunelleschi included a program of a university student residence building, a library, a cafe, and a developed piazza. The current piazza is used as a transition space; an area for parking and walking through to the university. The urban ribbon concept derived from the inverse of the traditional Florentine street. The space should attract people and allow them to flow around and through one building to another comfortably. This idea also translates to the physicality of a ribbon form that peaks out from the corners of the piazza, wraps around each building, canopies over the marketplace, and creates places to sit and interact. Just as the Piazza itself is a multifunctional place, the urban form unifies the space and makes it a destination, not an over look.

[01/02]


entrance to piazza/library

concept evolution


biblioteca

residential private residential entrance

development sketches

[03/04]


The interaction between the two buildings derives from the open floor plans and public areas on the ground levels. The residential building and the library both have restaurants with interior + exterior seating which allows for easy socialization. The design relates back to the traditional Italian piazzas because of the simple central space and the Florentine material choices.


main piazza

[05/06]


north entrance


02

VISUAL ARTS CENTRE nature within FORM

ARCH CORE DESIGN STUDIO V : BRISTOL, RHODE ISLAND The arts are a way to express yourself, through different mediums, interactions and concepts. Roger Williams University’s V.A.C is a location on campus where design, creation and nature can come together to shape the campus community. The design allows for indoor + outdoor artistic relationships and multi-functional exhibition spaces. The concept evolved from a geometric grid and its relationship to the topographical boundaries. The shift between the two, created an interlocking L form which correlates to the differece in roof heights.

[07/08]


Courtyard space provides for a multi-functional art gallery and walking path to south campus. Classrooms and art rooms overlook the outdoor exhibits.

exterior courtyard


organization

elevations

significant view points

[09/10]


03

TENNIS CENTRE

expression in Steel

ARCH DESIGN CORE STUDIO V: BRISTOL, RHODE ISLAND . The shifting and interlocking throughout the design of this facility derives from the motion of tennis balls at high velocities while using steel as the structural component. Located adjacent to outdoor existing courts, this indoor centre houses six courts that are split into two groups at different heights. The central circulation accentuates the transition from direct path to North campus. The central bar in this five bar scheme allows for public interaction and athletic gatherings.


[11/12]


structural truss system


[13/14]


04

BACK BAY TOWNHOUSE

ARCH DESIGN CORE STUDIO IV : BOSTON, MASSACHUSETTS

After analyzing existing Boston townhouses, a modern backbay five story was designed. This included the detailing of several parts of the building.

FLOOR DETAIL @ 1/2”=1’

TERRACE/ROOF PARAPET DETAIL @ 1/2”=1’

WALL SECTION @ 1/4”=1’


05

BUS SHELTER PROTOTYPE

ARCH DESIGN CORE STUDIO IV : BRISTOL, RHODE ISLAND

The proposal for this two day competition was an efficient bus-shelter design using steel structure. Roger Williams University has many bus stops located on campus, but a majority of them do not have shelter. This prototype is an environmental design that enables students to easily travel through and catch a bus quickly, while staying under shelter.

[15/16]


The north campus residence hall is located adjacent to the Mount Hope Bay on the campus of Roger Williams University. This design captures the most rewarding views from the dorm rooms and the public areas on the first level. The unique geometry of the building derives from the locations of the windows facing the bay and the direct axis points accessing the main campus. The building is divided with public areas on the lower levels and private spaces on the upper floors.

parti


06

UNIVERSITY DORMITORY

ARCH DESIGN CORE STUDIO IV : BRISTOL, RHODE ISLAND

[17/18]


LOUIS VUITTON FOUNDATION PARIS FRANCE


08

SKETCHES

completed during travels throughout Europe

PIAZZALE MICHAELANGELO FLORENCE, ITALY

[19/20]


[AK] AKREFSKY882@G.RWU.EDU 516.659.9518

Andrea Krefsky Design Portfolio  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you