Page 1


INTRODUCTIE

Op basis van ons eerste gesprek besloot ik een portfolio samen te stellen met grafisch werk dat aansluit bij wat ik leerde over Freelancers United. Naast het grafische werk heb ik op het einde ook mijn CV toegevoegd. Daarin kan je vaardigheden en werkervaring. Van designbureau tot papierwinkel en een administratieve functie. Ook kan je op mijn website www.andreakoll.nl meer beeldend en tekstueel werk vinden. Ik hoor het graag als jullie vragen hebben!


Hans Alma Opdracht : Voor Hans Alma ontwierp ik een huisstijl en website. De huisstijl bestaat uit het logo, visitekaartjes ,briefpapier en powerpoint. Aansluiting Freelancers United:

INSPIRATIE

Dit was een project waar ik van begin tot einde zowel concept als ontwerp deed. Het was dus aan mij om uit te vinden wat essentieel was aan haar merk en hoe dat met haar esthetische voorkeuren te visualiseren.

Op basis van een gesprek met Hans Alma over haar praktijk als lifecoach, haar interesses en esthetiek ging ik aan de slag met 2 inspiratieborden.

INSPIRATIEBORD 1 GeĂŻnspireerd door de kleurrijke, ruimtevullende, sferische beelden van Anish Kapoor. Hier is de basis een simpele typografie met genoeg witruimte, die steeds op dezelfde manier gebruikt kan worden. De typografie staat sterk op zichzelf maar kan krachtige kleuren ondersteunen. Voor het gebruik van kleuren kies ik voor het sferische zoals bij Anish Kapoor, dat kan in een vaste vorm of verschillende vrijere vormen, We zouden dan een set maken van een aantal kleurcombinaties en vormen die op verschillende momenten gebruikt zouden kunnen worden. En die je zelf dus ook gemakkelijk zou kunnen inzetten waar nodig bij flyers, posters of website.

De combinatie van beeld, wit ruimte en de typografie is hier sprekend. Het is simpel zonder saai te zijn, Speels maar niet kinds. Kleurrijk maar niet dominerend <

In tegenstelling tot de vrije vormen van het Theatre , kan het ook in een vaste vorm zoals hier een cirkel of een vierkant Deze koos ik voornamelijk voor de kleuren die erin zitten.<

Hier gaat het vooral aan de typografie. simpel, stevig en afgerond met genoeg (wit)ruimte tussen de letter.

2


INSPIRATIEBORD 2 Geïnspireerd door de kleurrijke, ruimtevullende, elementen an Anish Kapoor. Het is soortgelijk met inspiratiebord 1, alleen zit hier de speelsheid in de typografie zelf. Door de letters zelf ook als losse vormen te beschouwen kan je daarmee gaan spelen binnen de ruimte van een ‘wit blad’. Ondersteunend kan daarin de kleur zijn. Voorop staat de speelsheid van de letter en hoe die staat in de ruimte, de kleur komt secundair en er moet dus een balans gevonden worden met die kleur. Het is belangrijk dan een grid te ontwerpen waarbinnen de letters kunnen dansen, zodat het niet onrustig voor het oog zou worden.

Simpele typografie als beeld gebruiken. Werkt in zwart-wit en in een simpele kleur. <

>

Je zou kunnen werken met een basisvorm waar je de letters volgens een vast patroon speels rond laat lopen. ‘Out of the box’, speelt met de ruimte. Inspiratie weer van Anish Kapoor, zijn gebruik van kleur en losse elementen in de ruimte

Aan de hand van drie of 2 basiskleuren en een sterke speelse typografie gebruik maken van de ruimte. Het hoeft niet altijd op een witte achtergrond, het moet alleen een consistente bewuste keuze zijn in combinatie en grid. <

Aan de hand van een vast grid kan je toch een bepaalde speelsheid aan de letters geven. Je kan ook 2 grids voor verschillende toepassingen gebruiken.

SCHETSEN

Ik zou dan verder gaan met het ontwikkelen van de huisstijl naar haar keuze van het moodboard. Ze koos voor inspiratiebord één. Na overleg over wat haar hierin aansprak schakelden we over naar logo-ontwerp en de verdere ontwikkeling van de huisstijl.

HANS ALMA


LOGO VISITEKAARTJE

Voor het logo ben ik dus vertrokken van Inspiratiebord 1, kleur en simpele typografie. De cirkel van aquarelle kan op zichzelf staan als illustratie.

4


FACTUUR WEBSITE www.hansa lma.eu De website is een simpele onepager waarin je pdfâ&#x20AC;&#x2122;s kan downloaden voor meer informatie. Ook heb ik een blog via Wordpress toegevoegd zodat ze zelf opkomende Events kan toevoegen

HANS ALMA


Dense core vesicles

in opdracht van Rein Hoogstraaten, V U Amsterdam Opdracht : In opdracht van Rein Hoogstraaten, PhDNeurowetenschappenopdeVU Amsterdam creĂŤerde ik illustraties voor presentaties en mogelijke publicaties van zijn onderzoek. Aansluiting Freelancers United: Belangrijk hierij was de

ILLUSTRATIE

precisie en duidelijkheid. In samenwerking met Rein kon ik een vormtaal ontwikkelen die zowel het esthetisch als wetenschappelijk was. Belangrijk hierin was een samenspel te ontwikkelen met zijn kennis over wetenschap en de noden daarvan, en mijn kennis van vormgeving en het ontwikkelen van een duidelijke beeldtaal.

6


-

+

-

+

-

Dense core vesicle

+

+

Synaptobrevin 1 Synaptobrevin 2

Recycling endosome

SNARE complex

R E I N H O O G S T R A AT E N


Barbara Schaefers Opdracht : Op ĂŠĂŠn dag logo en visitekaartje ontwerpen. Erna lag de focus veel meer op het ontwikkelen van de website. Deze is met Wordpress gemaakt.

LOGO

Voor de klant ging het in eerste instantie om het ontwikkelen van een website zodat klanten haar makkelijk konden contacteren. Ik kon haar uitleggen dat ze voor de website ook een huisstijl nodig heeft, een idee waar ze zelf ook makkelijk de lijn kan doortrekken naar andere documenten. Aan de hand van gesprek gingen we op zoek naar de kern van het verhaal van haar Adviesbureau. Toen we die hadden konden we verdermetdehuisstijlendaardoor ook verder met de website. Dit was op korte termijn met korte besprekingsmomenten.

8

VISITEKAARTJE

Aansluiting Freelancers United:


WEBSITE www.barbar aschaefers.nl

Hier koos ik ook voor een simpele onepager waar de aandacht voornamelijk naar de tekst ging. Belangrijk voor haar was dat ze mogelijk de teksten zelf nog zou kunnen aanpassen en er gemakkelijk testimonials van klanten konden worden toegevoegd. BARBARA SCHAEFERS


Training leiderschap radicalisering - polarisering in opdracht van gemeente Gouda door Oman Casik Opdracht : Op anderhalve dag een boekje ontwikkelen met (beeld)verslag van een weekendtraining Leiderschap - radicalisering polarisering. Aansluiting Freelancers United: Op korte termijn ontwierp ik een verslag over een trainingsweekend. Ze hadden geen vorm of huisstijl van eerdere werken. Hierdoor moest ik van nul beginnen en zorgen dat er een basisstructuur opgezet werd die overeenkwam met het idee van dit weekend en het verslag. In samenwerking met de fotografe (Josjah Kunkeler) bepaalde ik die structuur. Ik creëerde een kleurenpalet op basis van de foto´s en een layout die zowel foto´s als tekst op gelijke voet plaatste.

10


Het boekje was in eerste instantie enkel om digitaal te verspreiden. Dit met de mogelijkheid tot later printen in gedachten.

TRAINING LEIDERSCHAP


S P E A K U P in dialoog in opdracht van N C T V, de Bildung Academie, Radar Advies, Academie van de stad Opdracht : Bij dit project was ik van begin tot einde, van inhoud tot ontwerp. Het grafische deel ging om het visueel overzichtelijk en aantrekkelijk maken van een zelfontworpen lesplan. Aansluiting Freelancers United:

LOGO

Het posterontwerp heb ik op één dag bedacht en ontworpen. Het ging om veel informatie die zo duidelijk mogelijk, zowel visueel als tekstueel, moest worden weergegeven. Gezien ik ook zeggenschap over de inhoud van het lesplan stelde ik constant de vraag ´Hoe essentieel is dit onderdeel, visueel en/of tekstueel´ en hoe sluit het aan bij het basisidee van het lesplan. Omdat ruimte beperkt was moest alles een functie hebben

12

Speelsheid en functionaliteit in vorm. Makkelijk op te vouwen maar ook als poster op te


POSTER

SPEAK UP


Datatours van Pavel van Houten Opdracht : Ontwerpen van een logo, website en infographics voor het kunstproject â&#x20AC;&#x2DC;Datatoursâ&#x20AC;&#x2122; van Pavel van Houten. Aansluiting Freelancers United: Als kunstproject kon er hier vrijer gespeeld worden met de vormgeving. Ook was dit in nauwe samenwerking met de kunstenaar waarin we een middenweg vonden tussen beide esthetieken.

WEBSITE www.da t a t ours.nl

LOGO

Voor het logo en de website was het van belang dat de speelsheid van de tour in beeld bleef.

14


INFOGRAPHICS

Gegevens en feiten over Amsterdam zo bondig en visueel aantrekkelijk mogelijk weergeven.

De infographics op deze pagina werden in het stadhuis van Amsterdam opgehangen.

DATAT O U R S


Marga re

th a

Ge

e ‘All s is

ee INFOGRAPHICS

la

n

i e’ lus l i

u e r tr i d a Ze l

16

De tours werden gegidst door kunstenaar Pavel van Houten. Aan de hand van de infographics gaf hij met zijn bijzondere mathematische blik een andere kijk op Amsterdam.


Verder kon je op verschillende ramen doorheen de Nieuwmarkt buurt in Amsterdam deze infographics vinden met informatie en feiten over de buurt waar je je in bevond. Dit ging van stickers op ruiten van particulieren, de fauna van de Amsterdamse Grachten op Stachâ&#x20AC;&#x2122;s raam en bierkaartjes met informatie over Mata Hari bij bar Mata Hari.

DATAT O U R S


ILLUSTRATIES

Vrij werk

Take the risk, join the dance. Illustraties o.b.v een artikel in de Theatermaker.

18


Take the risk, join the dance.

Zeemansverdriet

V R IJ W E R K


Curriculum Vitae

° 18/12/1989, °België Woonplaats: Amsterdam +31629317174 koll_andrea@hotmail.com www.andreakoll.nl

Diploma’s

Kennis & vaardigheden

Certificaat De Bildung Academie Behaald in Amsterdam Behaald op 02/02/2017

Talenkennis

Bachelor diploma Grafisch Ontwerp Grafische vormgeving Behaald in Sint Lucas, Antwerpen Behaald op 30/06/2013 Middelbaar diploma ASO, Humane Wetenschappen Behaald in Kindsheid Jesu, Hasselt Behaald op 30/ 06/2007

Hobby’s Poëzie, theater, en literatuur Uiteten Beeldende kunst

Yoga

20

Huidig favoriete boek: harnas van hansaplast Charlotte Mutsaerts Huidige favoriete expo / museum: MAMBO - Bogotá Huidig grijsgedraaide muziekalbum: Con todo el mundo Khruangbin

Workshop Schrijversvakschool - Schrijftraining (Nederlands) van oktober 2017 tem. december

2017

Nederlands Moedertaal Duits Uitstekend Engels Spaans Frans Goed Computervaardigheden Photoshop

Wordpress

Indesign

Office pakket

Illustrator

Muse

Handvaardigheden Zeefdrukken Boekbinden Papier scheppen

Basis Basis


Ervaring 2014- Heden Grafisch Ontwerp - Freelance Je kan mijn werk bekijken op www.andreakoll.nl. 2017 Mei 2017 - Maart 2018 Universiteit Amsterdam Administratief medewerker Onderwijsbureau Mijn taken bestonden voornamelijk uit contact met studenten van de lerarenopleiding over inschrijving en diplomering. Ik was verantwoordelijk voor het onderverdelen van Intervisiegroepen, de Minor en Educatieve Module groepen en organisatie van de afstudeerdagen. Oktober 2014 - Oktober 2017 Brakke Grond Zaalwacht op vrijwillige basis voor het Vlaams Cultuurcentrum ‘de Brakke Grond’.

2016 Medicijnfabriek / Circus Engelbregt Hoofdlaborant

Ondersteuning van het kunstproject, het publiek assisteren met het maken van een medicijn op basis van planten.

ik de planning opstelde en onderhield. Iedere dag diende ik een een verslag te maken over de gedane taken om vervolgens met de regisseur de resultaten te bespreken.Tijdens de draaidagen bestond mijn werk voornamelijk uit productionele functies. Verantwoordelijkheid ivm alle afspraken en de planning van de dag, en ik was de algemene contactpersoon voor de personages. 2012 / Creneau International Grafisch ontwerper: Creatieve stage waarin naast het ontwerpen van huisstijlen en interieur ik zelf verantwoordelijk was voor de omgang met klanten, het onderhouden van de deadlines en de balans in het afwerken van verschillende opdrachten met tijdsdruk. Iedere maandag vergaderde we in team over de agenda van die week. 2005 - 2012 / Studentenjobs Gedurende mijn studententijd heb ik voornamelijk gewerkt in sales en horeca.

Hacking Habitat / Circus Engelbregt Floormanager

Hier waren mijn taken het geven van een audiotour en het onderhouden van de locatie.

2015 Mei 2015 - augustus 2015 / Theatermaker / Theaterkrant Redactieassistent

Dit was een administratieve stage waar ik verantwoordelijk was voor het indelen van de recensenten, het e-mail beheer, het redigeren van tekst waar nodig. Verder waren mijn taken het opstellen van de nieuwsbrieven en andere dagdagelijkse taken zoals de website onderhouden & beantwoorden van inkomende telefoontjes.

Oktober 2014 - juli 2015 / De Vlieger papier Verkoop van papier en kunstmaterialen 2014 Mei 2014 - oktober 2014 / Documentairereeks ‘De Werkende Mens’ Canvas Researcher: Ik had een uitgebreid takenpakket waarmee ik vanuit thuis op eigen verantwoordelijkheid werkte. Taken bestonden uit het zoeken naar verschillende, mogelijk relevante personages, de personages interviewen en dan de gemaakte contacten zorgvuldig onderhouden. Verder was het belangrijk dat C U R R I C U L U M V I TA E


Portfolio Andrea Koll Freelancers United  
Portfolio Andrea Koll Freelancers United  
Advertisement