Page 1

segona setmana(dimarts) Objectiu: Principalement, l’objectiu és perdre pes ESCALFAMENT General: Durant uns tres minuts correm al voltant de la pista. Tot seguit, fem uns estiraments per articulacions: braços amunt, obrir i tancar cames, genolls amunt,... Específic: A la sessió següent treballarem amb pilotes de bàsquet, per això, a l’escalfament, treballarem amb aquestes. Farem el joc del 21. Primer, s’estableix un ordre entre els jugadors ( qui tira primer, segon…), seguidament, el primer tira des de la línia de tir lliure i intenta encistellar la pilota. Si l’encistella, compte dos punts i torna a tirar des de la línia de tir lliure, que contarà un punt. Si no fa bàsquet, el torn passarà al següent jugador, que ha d’agafar al rebot, i a de tirar des d’on ha agafat el rebot. Guanya el primer jugador que arribi a 21 punts. Estiraments: Ens agafem una cama i l’aguantem enredera durant cinc segons ( quàdriceps)

Posem l’esquena recte i obrim una de les cames i recolzem la majoria del pes sobre ella, flexionan’t-la una mica. (abductors)

De peu amb els peus junts intentem tocar-nos la punta dels peus sense doblegar les cames (isquiotivials)


Ens agafem un braç i l’estirem cap al costat contrari. (Tríceps)

PART PRINCIPAL La part principal consta de dos exercicis relacionats amb el bàsquet. EXERCICI 1: En aquest exercici farem un circuit de resistència amb pilota de bàsquet, composat per cons i aros. El circuit s’ha de montar com el que hi ha a continuació:

El circuit és farà en parelles. Les dos persones es situen a l’inici ( on estan a la imatge) amb una pilota. Tot seguit, cadascú correrà cap a una fila de cons, sense deixar de botar la pilota, i passaran per els cons fent serpentines. Al arribar als aros, hem de saltar dins sense tocar l’exterior, amb la pilota a les mans. Després d’això, s’ha d’intentar encistellar la pilota. La persona que ho aconsegueixi primer, descansa. L’altre torna a fer-ho amb un altre company. Aquest exercici és farà durant 20 minuts a una intensitat mitjanaalta. (140-160)

Després del circuit, descansem durant 2 minuts i continuem amb el exercici 2. EXERCICI 2: En aquest exercici, durant 10 minuts, farem un K.O. Des de la línia de llançaments lliures, el primer llança a cistella i immediatament també ho fa el de darrera. Si el de darrera encistella abans, elimina al de davant. Si encistella abans el de davant li passa la pilota al següent que ha d'intentar eliminar a l'altre encistellant abans. S'acaba el joc quan només en queda un. Repetirem aquest joc dues rondes. TORNADA A LA CALMA Per abaixar les pulsacions, caminem fins que notem que el cos a tornat a les seves pulsacions


habituals. CONCLUSIONS: Els resultats encara no es poden apreciar en gran mesura, encara que se sent millor

Sessió 2 per perdre pes