Page 1

Avantguardes artĂ­stiques 1a meitat segle XX

Andra Ionescu S3A


2


Avantguardes artístiques 1a meitat segle XX

Andra Ionescu S3A

Qüestionari

3


1. En quins moviments d’avantguarda tenen influència l’art primitiu d’Àfrica i Oceania? En el Cubisme, l’Expressionisme i el Fauvisme. 2. Quin moviment està interessat per les imatges oníriques? El Surrealisme. 3. Quin artista considerava que el més important en l’art no és l’habilitat de l’artista, la seva intervenció manual , sinó que és la idea? Duchamp. 4. Que és un “ ready-made ”? Un objecte quotidià que l’artista converteix en obra d’art en donar-li un nou significat. 5. En que consisteix la ‘’Font’’ de Duchamp? En un urinari. 6. Per què Duchamp és considerat l’artista més radical de l’art modern? Porquè opina que l’art es localitza en la idea de l’artista i no pas en l’objecte que ell crea. 7. Quin moviment diu que és més bell un cotxe de competició que una escultura clàssica? El Futurisme. 8. Quin moviment préten reprezentar els objectes des de diferents punts de vista al mateix temps? El Cubisme. 9. Quin moviment d’avantguarda s’interessa per l’automatisme? El Surrealisme. 10. En què consisteix l’automatisme? A expressar sense que hi intervingui la raó. 11. Per què el Dadaisme es considera el moviment més radical? Perquè està en contra de l’art i vol protestar i escandalitzar. 12. Quin fet polític i social van viure en directe els dadaistes? La Primera Guerra Mundial. 13. Quin era el lloc de reunió més famós dels dadaistes? El cabaret Voltaire de Zuric. 14. Què és un collage? Una obra en què hi ha papers enganxats 15. Amb quien moviments relacions els collages? Amb el Cubisme. 16. El nopm de quin moviment té relació amb la paraula ‘’fera’’? El Fauvisme. 17. Amb quin moviment relaciones els ‘’ready-mades’’? Amb el Dadaisme. 18. Què és un cal-ligrama? Un poema en què les paraules prenen la forma d’allò de què parlen. 19. Quin nom té la tècnica les paraules prenen la forma d’allò de què parlen? Automatisme. 20. Quina d’aquesta paraules té relació amb el concepte ‘’oníric’’?

4


Avantguardes artístiques 1a meitat segle XX

Andra Ionescu S3A

Somni. 21. Qui va pintar ‘’Les senyoretes del carrer d’Avinyó’’? Picasso. 22. Qui va pintar ‘’Impressió, sortida del sol’’? Monet. 23. Qui va pintar ‘’El crit? Munch. 24. Quin estil és més dramàtic , l’Expressionisme o el Fauvisme? L’Expressionisme. 25. Quin d’aquests moviments té un estil més primitiu,innocent,alegre i colorista? El Fauvisme. 26. Quin és el tema principal del Futurime? La velocitat i el moviment de la vida maderna. 27. Quins són els representants principals del Futurisme? Umberto Boccioni,Giacomo Balla i Gino Serverini. 28. Quina és la característica principal del Cubisme? La representació dels objectes des de diferents punts de vista. 29. Quins són els representants principals del Cubisme? Pablo Picasso, Georges Braque i Juan Gris. 30. Quina és la preocupació principal de l’Expressionisme? Representar l’ànima i els sentiments humans amb un estil espontani , primitiu i directe. 31. Quin d’aquests artisten formen part del moviment expressionista? Ernst Ludwing Kirchner, Otto Dix i George Grosz. 32. Quina d’questes frases referents als fauvistes és certa? Pintem amb un estil primitiu, directe i innocent i el color és la protagonista principal de les seves obres. 33. Quin d’aquests artistes formen part del moviment fauvista? Henri Matisse, André Dérain i Raoul Dyfy. 34. Quina d’aquestes frases referents al dadaistes és certa? Estan a favor de l’antiart, l’antiliteratura i l’anticultura.Volen escandalitzar i provocar. 35. Quina d’aquestes artistes sómn representantsdel Dadaisme? Raoul Haussman ,Marcel Duchamp i Kurt Schwitters. 36. Quines són les característiques generals del Surrealisme? El trencament del control de la raó i la moral utilitzant l’automatisme i les imatges oníriques. 37. Quin d’aquests artistes són representats del Surrealisme? René Magritte,Salvador Dalí i Joan Miró.

5


6


Avantguardes artĂ­stiques 1a meitat segle XX

Andra Ionescu S3A

Imatges

7


Futurisme El tema principal del Futurime és la velocitat i el moviment de la vida maderna. Els representants principals del Futurisme són Umberto Boccioni,Giacomo Balla i Gino Serverini.

Dinamisme d’un ciclista (1913) d’Umberto Boccini

Dinamisme d’un gos amb una corda de Giacomo Balla

Formes úniques en la continuitat de l’Espao (1913)

8


Avantguardes artístiques 1a meitat segle XX

Dinamisme de l’institut (2013) d’Andra Ionescu

Dinamisme de l’institut (2013) d’Andra Ionescu

Andra Ionescu S3A

Dinamisme de l’institut (2013) d’Andra Ionescu

Dinamisme de l’institut (2013) d’Andra Ionescu

9


Cubisme La característica principal del Cubisme es la representació dels objectes des de diferents punts de vista. Els representants principals del Cubisme sóm Pablo Picasso, Georges Braque i Juan Gris.

Casa del estanque

Retrat d’Ambroise Vollard (1910),de Pablo Picasso

Guitarra (1910), de Pablo Picasso

Violín i Yasija (1913) de George Braque 10


Avantguardes artístiques 1a meitat segle XX

Andra Ionescu S3A

El pati de l’institut (2014) d’Andra Ionescu

11


Expressionisme Les característiques generals del Surrealisme son el trencament del control de la raó i la moral utilitzant l’automatisme i les imatges oníriques

.

Les artistes són René Magritte,Salvador Dalí i Joan Miró.

Contrastos (1917) de George Grosz

Un grup d’artistes (1926) George Grosz

12


Avantguardes artístiques 1a meitat segle XX

Retrat de Franzi (1908) d’Ernest Ludwig Kirchner

Andra Ionescu S3A

El crit (1893) Edward Munch

Grossdatadt (1916-1917) George Grosz

Michael (2014) d’Andra Ionescu

13


Fauvisme Els pintors fauvistes pintem amb un estil primitiu, directe i innocent i el color és la protagonista principal de les seves obres. Els principals artistes són: Henri Matisse, André Dérain i Raoul Dufy.

Tràveling xou (1906) Raoul Dufy

Retrat de la ratlla verda (1905) D’Henrí Metisse

El Tàmesi (1906) D’André Dérain

El remolcador (1905) de Maurice Vlamnick

14


Avantguardes artístiques 1a meitat segle XX

Andra Ionescu S3A

Institut fauvista (2014) d’Andra Ionescu

15


El Dadaisme Els dadaistes estan a favor de l’antiart, l’antiliteratura i l’anticultura. Volen escandalitzar i provocar. Els artistes principals són: Raoul Haussman, Marcel Duchamp i Kurt Schwitters.

Violí d’Ingres (1924) de Man Ray

L’esperit del nostre temps (1919) de Raoul Haussmann

Font (1917) de Mrcel Duchamp Dada Siegt (1920) de Raoul Haussmann

16


Avantguardes artístiques 1a meitat segle XX

Andra Ionescu S3A

Coco (2013) d’Andra Ionescu

Doda (2013) d’Andra Ionescu

17


El Surrealisme El trencament del control de la raó i la moral utilitzant l’automatisme i les imatges oníriques. Els artistes principals són: René Magritte,Salvador Dalí i Joan Miró.

Interior holanès (1928) de Joan Miró

El primer dia (1943) de René Magritte

Els amants (1928) de René Magritte

Construcció tova amb mongetes buñllides Premonició de la guerra civil (19356) de Salvador Dalí

18


Avantguardes artístiques 1a meitat segle XX

Andra Ionescu S3A

La mirada (2014) d’Andra ionescu L’amant invisible 11 febrer de 2014 d’Andra Ionescu

L’escombraire brillantn (2014) d’Andra Ionescu

Inscripcions humans (2014) d’Andra Ionescu

19


20

Avantguardes artistiques la 1a meitat s XX  
Avantguardes artistiques la 1a meitat s XX  
Advertisement