Page 1

Lifestyle Academy


MISIUNE: Programul Lifestyle Academy este conceput tocmai pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dificultăți în procesul de slăbire, legate sau nu de motivație, cu nemulțumiri față de propriul corp, precum și cu blocaje în a-și menține greutatea pe termen lung.

Misiunea programului este mai degrabă schimbarea comportamentului alimentar și redefinirea atitudinii față de mâncare, asistată de terapeut.

OBIECTIVE: Participând la acest grup vei: 1. Înțelege și schimba comportamentele tale alimentare nesănătoase. 2. Afla ce reprezintă obiceiurile tale legate de mâncare și de propriul corp și cum le poți modela. 3. Putea să-ți dezvolți obiceiuri sănătoase de viață. 4. Împărtăși experiențele tale cu persoane motivate de același scop.


Programul și structura unei SESIUNI: Programul constă într-o evaluare inițială de 30 de minute (ce are drept rezultat un raport inițial) și 15 SESIUNI săptămânale de lucru, în grup, de câte 90 de minute fiecare. Grupurile de consiliere, odată formate, rămân închise, fără a se adăuga noi membri de-a lungul procesului. În plus, pentru a se constitui un grup, e nevoie să se înscrie minim 4, maxim 10 persoane.

FAZELE programului: Faza I ( SESIUNILE 1-6 ) clienții conștientizează, restructurează și învață comportamente și strategii cognitive pentru o alimentație sănătoasă și potrivită propriului corp.

Faza a II-a ( SESIUNILE 7-13 ) adresează dificultățile conexe, problemele din viața persoanei care însoțesc adesea comportamentele defectuoase de hrănit: relația de cuplu, serviciul și profesia, succesul personal, fericirea și calitatea vieții duse de client.

Fază a III-a ( SESIUNILE 14 și 15 ) se concentrează pe menținerea și îmbunătățirea strategiei de prevenire a recidivei.


Identificarea situațiilor-cheie sau a triggerilor care declanșează răspunsurile alimentare dezadaptative

Conștientizarea gândurilor, sentimentelor și comportamentelor care se activează în aceste situații

Secrete dezvaluite pentru a face modificari in comortamentul alimentat

Identificarea consecințelor și determinarea modului în care fiecare dintre ele afectează viața clienților

Restructurarea gândurilor automate este folosită pentru a ajuta clienții să înțeleagă și să stăpânească aceste trei domenii-problemă : 1 . Să devină conștienți de natura automată a răspunsurilor lor nesănătoase în situațiile dificile. 2 . Să identifice concepțiile și ideile care le afectează calitatea vieții. 3 . Să beneficieze de cadrul de restructurare, de învățare și de fixare a strategiilor de autocontrol.


COSTURI Programul se achită lunar, pentru 4 ședințe, în avans, pentru ca fiecare client să își confirme locul în grup. Prețul este de 30 euro/ședință.

SESIUNI Ghidul de lucru: SESIUNE 0. EVALUAREA inițială și stabilirea obiectivelor de lucru pentru fiecare client SESIUNE I. Prezentarea generală a programului și misiunii "Lifestyle Academy" SESIUNE 2. Situațiile-trigger și consecințele acestora, Partea I SESIUNE 3. Situațiile-trigger și consecințele acestora, Partea a II-a SESIUNE 4. Gânduri, sentimente și comportamente SESIUNE 5. Restructurarea gândurilor SESIUNE 6. Situațiile-trigger și declanșarea cercurilor vicioase SESIUNE 7. Impulsivitate, autocontrol și îmbunătățirea calității vieții SESIUNE 8. Imaginea corpului, partea I SESIUNE 9. Imaginea corpului, partea a II-a SESIUNE 10. Stima de sine, încrederea în sine SESIUNE 11. Managementul stresului și rezolvarea problemelor SESIUNE 12. Asertivitatea SESIUNE 13. Managementul greutății proprii SESIUNE 14. Prevenirea revenirii la vechile obiceiuri, Partea I: Expunerea la situații cu grad ridicat de risc SESIUNE 15. Prevenirea revenirii la vechile obiceiuri, Partea a II-a: Revizuirea progresului și planificarea pe termen lung

Lifestyle Academy Program  
Lifestyle Academy Program  

Program de consiliere si asistenta terapeutica in procesul de slabire si remodelare corporala

Advertisement