Page 1

82 I EXCLU

SRI LANKA

THAMBILI & KURUNDU


16-daagse rondreis

sri lanka I 83 Vertrekdata

CULTURELE HOOGTEPUNTEN

Pri j s

t.e.m.

SR05

van 09.04.11

24.04.11 ☛

per persoon op basis van: 2-persoonskamer

3.170 EURO

SR01

10.07.11

25.07.11

1-persoonskamer

3.970 EURO

SR02

30.10.11

14.11.11*

3.170 EURO

Ÿ Galle: het 17de eeuwse Holland in de tropen

SR03

13.11.11

28.11.11*

3-persoonskamer kinderen <12 jaar

Ÿ Kandyaanse dansen

SR04 SR05

19.02.12 01.04.12

05.03.12* 16.04.12*

NATUURERVARINGEN

Pri j s*

☛ voor programma, prijzen en voorwaarden zie brochure 2010-2011

Ÿ Archeologische hoogstandjes in de oude koningssteden Ÿ Religieuze ijver in eeuwenoude tempels Ÿ De leeuwenrots van Sigiriya

2.450 EURO ❀

per persoon op basis van: 2-persoonskamer

3.370 EURO

Ÿ Twee nationale parken

1-persoonskamer

4.170 EURO

Ÿ Lokale savanne

3.370 EURO

Ÿ Prachtige stranden aan de Indische Oceaan

3-persoonskamer kinderen <12 jaar

ETNISCHE DIVERSITEIT

❀ prijs voor kinderen jonger dan 12 jaar die de kamer delen met 2 volledig betalende volwassenen

Ÿ Botanische en kruidentuinen

Ÿ Bezoek aan de ‘Veddha’s’

AFWISSELEND TRANSPORT Ÿ Boottochten

2.550 EURO ❀

° rondreis in volpension behalve lunch op dag 15 minimum aantal deelnemers: 15 maximum aantal deelnemers: 20

Mihintale

Anuradhapura

Habarana

Ÿ Te voet door de Horton Plains Ÿ Per jeep door de Yala en Minneriya NP

Sigiriya

Ÿ Per fiets in Polunnaruwa

annuleringsverzekering inbegrepen zie pag. 256

Polonnaruwa

Dambulla

Ÿ Per tuktuk in Kandy Ÿ Per trein naar Nanu Oya Mahinyangana Kandy

VOLPENSION° Colombo

Nuwara Eliya

Ahungalla

Kataragama

Yala


84 I EXCLU Dag 1 BRUSSEL - ABU DHABI - COLOMBO ‘s Morgens bijeenkomst in de luchthaven van Brussels Airport voor vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van ETIHAD naar Abu Dhabi. Aansluitend vertrek per regelmatige lijnvlucht van ETIHAD naar Colombo. Maaltijden en drank aan boord zijn inbegrepen. Bij aankomst in Colombo transfer naar het nabijgelegen GATEWAY hotel.

KANEEL & KARDEMOM De heerlijke Sri Lankaanse keuken heeft een uitgebreid palet aan verscheidene aroma's en kruiden. Kruiden die regelmatig gebruikt worden, zijn kaneel, kardemom, peper, kruidnagel, nootmuskaat, korianderzaden, kokos, sjalot, curry en limoengras. Vele van deze kruiden worden op het eiland zelf gekweekt. Er zijn twee bekende inheemse soorten: het zogenaamde Ceylon-kaneel (Cinnamonum verum) en kardemom (Elettaria Cardamomum). De kaneelhandel kwam tot ontwikkeling nadat de

Dag 2 COLOMBO - NEGOMBO - COLOMBO Ontbijt en vrije ochtend. Na de lunch in het hotel rijden we in noordelijke richting naar het schilderachtig vissershaventje Negombo, waar elke dag ‘outriggers’ of ‘uitleggers’ binnenzeilen. Bij terugkeer aan het strand wordt de verse vis aan de man gebracht. De vrouwen komen de rest ophalen en dragen deze dieper landinwaarts om op de markt te verkopen. We maken een aangenaam tochtje met deze typische vissersbootjes langs de kust. We wandelen door de straatjes waar men nog leeft op het ritme van de ossenkar. In de koloniale tijd was Negombo een belangrijk centrum van kaneelhandel. De visserij vormt nu echter de belangrijkste bron van inkomsten. Historisch waardevolle monumenten liggen hier kriskras verscholen. Na een zeevruchtendiner keren we terug naar het hotel voor de overnachting. (O,L,D)

EEN W EESH U IS VOOR OL I FANT EN Dag 3 COLOMBO - PINNAWELA - HABARANA Na het ontbijt vertrekken we naar het olifantenweeshuis van Pinnawela. Dit is een van de enige plaatsen ter wereld, waar olifanten zich voortplanten in gevangenschap. De eeuwenoude traditie van de ‘mahouts’ is hier wellicht niet vreemd aan. Men voedt de babyolifantjes zelfs met melkflessen. We volgen de weg naar de nabijgelegen rivier waar tientallen speelse olifanten van hun dagelijks bad genieten. Na de lunch in een lokaal restaurant trekken we verder het binnenland in van dit landschappelijk gevarieerde eiland. Hier en daar duiken de eerste glooiende heuvels op. Wanneer we aankomen in Habarana nemen we onze intrek in de recent gerenoveerde CINNAMON LODGE. Diner en overnachting in het hotel. (O,L,D)

2 4 00 JAAR OUDE K ONINGSS TAD Dag 4 HABARANA - ANURADHAPURA - MIHINTALE - HABARANA Ontbijt. Vandaag trekken we in noordwestelijke richting en vangen onze archeologische tocht langsheen de ruïnes van de 2400 jaar oude koningsstad Anuradhapura aan. Meer dan duizend jaar was deze plaats het centrum van de Sri Lankaanse beschaving. Nog altijd vindt men hier de ruïnes van talloze, indrukwekkende tem-

Portugezen in het begin van de 16de eeuw de zoetgeurende bast van de wilde kaneelboom introduceerden op de internationale specerijenmarkt. Deze lucratieve overzeese handel werd later door de Hollanders overgenomen en nog later gemonopoliseerd door de Engelsen. Op de kaneelplantages ontstond de speciale kaste van de kaneelschillers, de zogenaamde ‘chaliya's’. Zij specialiseerden zich in de kunst van het zorgvuldig ontbasten van de kaneelboom. De gebroken stukjes bast of 'chips' leverden namelijk minder op dan de na fermentatie opgekrulde lange rollen ‘kaneel’ of ‘cinnamon’. Kardemom wordt gebruikt om de minder aangename geur van look te neutraliseren en groeit enkel in de hooglanden. Het gros van de Sri Lankaanse kardemom is bestemd voor de inlandse markt maar een deel wordt geëxporteerd. De Arabieren kruiden er hun koffie mee en in Europa vinden we kardemom op de kerstgebakjes.

pels en paleizen. Kort na haar vervalperiode werd de stad volledig overwoekerd door de jungle. Nu liggen de overblijfselen van deze rijke cultuur verscholen tussen ‘dagoba's’ en vroeger aangelegde vijvers. Hier bevindt zich ook de oudste bodhiboom ter wereld. De voor boeddhisten heilige boom wordt al eeuwenlang door boeddhistische monniken zorgvuldig bewaakt. Na de lunch brengen we een bezoek aan Mihintale. Dit is één van de heiligste plaatsen van het boeddhisme. Het is geen echte nederzetting, maar een verzameling van tempels en andere heiligdommen die verspreid over enkele heuvels liggen. Via een stenen trap, die reeds werd gebouwd in het begin van onze jaartelling, bereiken wij de top van de rots waar Mahinda voor het eerst over het boeddhisme heeft gepreekt tot zijn volgelingen. De top biedt u een prachtig uitzicht. We keren terug naar ons hotel waar we dineren en overnachten. (O,L,D)

BOEDDH ISTISCH H OOGTEPUN T Dag 5 HABARANA - POLONNARUWA - HABARANA Na het ontbijt begeven we ons naar de tweede koningsstad Polonnaruwa, die we deels te voet, deels per fiets bezoeken. Deze 11de eeuwse stad lag meer dan 600 jaar verscholen in de tropische jungle en straalt nog steeds een mysterieuze sfeer uit. We starten ons bezoek aan Polonnaruwa met het koninklijk paleis van Parakrama Bahu. De verderop gelegen audiëntiezaal wordt ingeleid door ‘makara’s’ of mythische, op een draak lijkende, dieren. Via de Shiva-tempel en de ‘thuparama’ of beeldenhuis bezoeken we tenslotte de cirkelvormige Vatadage-tempel en de Lankatilaka-tempel. Het sluitstuk van ons bezoek en een van de historische hoogtepunten van onze reis zijn de vier imposante uit rots gehouwen Boeddhabeelden van Gal Vihare. Lunch. In de namiddag maken we een safa-

ritocht per jeep in een nationaal park. Het park staat naast haar migrerende populatie van 200 olifanten eveneens bekend om haar sambarherten, zo’n 25 reptielensoorten en meer dan 160 vogelsoorten. Nagenieten van deze natuurexploratie doen we tijdens het avondmaal in de lodge, waar we opnieuw dineren en overnachten. (O,L,D)

UNIEK E F RESC O ’S Dag 6 HABARANA - SIGIRIYA - DAMBULLA Vandaag vroeg uit de veren, want na het ontbijt rijden we richting Sigiriya. De indrukwekkende leeuwenrots van Sigiriya domineert de omliggende vlakte. Reeds van op afstand ervaren we de fysieke ongenaakbaarheid van de zwarte rotscitadel. Een stenen trap leidt ons naar fresco's, die meer dan 1500 jaar geleden op de rotswand werden aangebracht. De sierlijke schilderingen stellen veertien halfnaakte godinnen en hofcourtisanes voor. Ook de spiegelwand getuigt van authentieke kunstzinnigheid, temeer daar destijds de rots werd geglazuurd met een mengsel van wilde honing, limoenen en eiwit. Even hogerop bewaken een paar reusachtige leeuwenklauwen de steile trappengang, die leidt naar de restanten van de vesting van de wrede maar bouwkundig geniale koning Kasapa. Van op de top hebben we bij helder weer een mooi uitzicht over de vallei. Na de lunch in een lokaal restaurant rijden we naar HERITANCE KANDALAMA hotel in Dambulla, waar we de kamers betrekken. We maken tijdens de late namiddag een aangename wandeling door de weelderige natuur waardoor het hotel omgeven wordt. Bij zonsondergang genieten we van een ‘sundowner’ voordat we terugkeren naar het hotel voor het diner en de overnachting. (O,L,D)


T H A M B I L I & K U R U ND U : 1 6 - d a a g s e r o n d r e i s ROT S T E M PEL S & K R UIDEN Dag 7 DAMBULLA - KANDY Ontbijt. Deze ochtend brengen we een bezoek aan de vermaarde rotstempels van Dambulla. Bij aankomst begeleiden talrijke apen ons op de trappen naar de befaamde grottempels. Binnenin bewonderen we de prachtige rotsschilderingen die serene taferelen uit het leven van Boeddha voorstellen. Dit is tevens de oudste hindoeïstische ‘devala’ van Sri Lanka, die twee 12de eeuwse beelden van Vishnu en Saman herbergt. Hierna trekken we verder met de bus naar Nalanda waar we wandelen naar de enige tempel van Sri Lanka met tantrische invloeden. We bezoeken een kruidentuin in Matale en genieten van een typische lokale lunch. Eeuwenlang is er een bloeiende specerijenhandel met Europa geweest en ook nu nog is dit eiland een kruidenparadijs. Een grote verscheidenheid aan tropische kruiden groeit hier in de meest bizarre vormen. Hun verse smaak komt meestal ietwat bevreemdend over. We rijden verder naar Kandy waar we twee nachten verblijven in het enige vijfsterrenhotel, het luxueuze EARLS REGENCY hotel. Diner en overnachting. (O,L,D)

DE MENSEN VAN H E T WO UD & TE M PEL VAN DE TAND

PER TREIN TUSSEN DE TH EEPLANTAGES Dag 9 KANDY - NANU OYA - NUWARA ELIYA Na het ontbijt rijden we naar de botanische tuinen van Peradeniya, waar zo’n 4000 tropische plantensoorten groeien, zowel inheemse soorten als uit alle overige delen van de tropen. Rond dit park stroomt in een brede bocht de Mahawelirivier, ’s lands grootste rivier. In een uniek natuurdecor wandelen we langs prachtige dreven met metershoge palmen. Hier bevindt zich ook een orchideeënhuis. Na een ontspannend ritje met de tuktuk rijden we naar het station, waar we lunchen voordat we een boeiende rit per trein naar Nanu Oya maken. We volgen een slingerend traject met aan weerszijden een begroeiing van theestruiken. We passeren prachtige watervallen en valleien met lieflijke rijstveldjes die verscholen liggen tussen uit leem en klei opgetrokken huisjes, de zogenaamde ‘lane’-huizen, waar verschillende Tamil-families onder één dak verblijven. We bereiken Nuwara Eliya, gelegen op bijna 2000 m hoogte. Het aangename ‘koele’ klimaat zorgde ervoor dat de Engelsen destijds precies deze streek kozen om hun cottages op te trekken. Het lokale stoutbier herinnert ons aan de vroegere theeheren. Na een korte stadswandeling rijden we rond in de buitenwijken van deze gezellige stad. We treffen mooie architecturale overblijfselen van de Engelse periode aan, zoals smaakvolle villa’s en landhuizen in Victoriaanse of Tudorstijl. Daarna begeven we ons naar het GRAND hotel voor diner en overnachting. (O,L,D)

Dag 8 KANDY - MAHIYANGANA - KANDY Na het ontbijt rijden we naar Mahiyangana, waar nog amper enkele honderden oorspronkelijke inwoners van Sri Lanka resteren. De jager-verzamelaars houden zich vast aan hun eeuwenoude gewoontes en noemen zichzelf ‘veddha’ of ‘zij die van het woud zijn’. Hun dieet bestaat voornamelijk uit vlees afkomstig van konijn, schildpad of watervaraan. Veddha’s jagen echter niet op jonge of drachtige dieren. Honing speelt een belangrijke rol in het leven van deze woudmensen en wordt zelfs gevierd in hun zang en dans. Picknicklunch in het dorp. We keren terug naar Kandy voor een bezoek aan de sfeervolle Tempel van de Tand waar zich het heiligste relikwie van het boeddhisme bevindt. Het is tevens het kostbare symbool van de Sri Lankaanse trots. De tand werd na Boeddha’s verbranding uit de as gehaald en kwam in 313 aan uit India. De linkerbovenhoektand wordt bewaard in een reliekkamer op de bovenste verdieping van de tempel. Bezoekers krijgen de tand zelf niet te zien, maar enkele gelukkige gelovigen kunnen na uren wachten en bidden wel een glimp opvangen van het schrijn. Diner in het hotel. Later op de avond voert een gezelschap voor ons Kandyaanse dansen op. Deze ceremonie ter ere van de god Kohomba wordt opgevoerd door de befaamde ‘Ves’dansers en is een acrobatische dansstijl op het ritme van trommels. De dans gaat over in ‘fire walking’ ter ere van de god Kataragama. We zien hierbij hoe zijn volgelingen blootsvoets over gloeiende kolen lopen. Overnachting in het hotel. (O,picknicklunch,D)

NATUURE XPLORATIE IN H ET NE VELWOUD Dag 10 NUWARA ELIYA - HORTON PLAINS - NUWARA ELIYA Vroeg ontbijt. We starten met onze dagtocht in de Horton Plains. Deze hoogvlakte vormt een van de mooiste natuurgebieden van het Indiase subcontinent. We maken een mooie natuurwandeling in dit gebied, dat dankzij haar geografische ligging regenval ontvangt van zowel de noordoost- als zuidwest moesson. Gecombineerd met een gemiddelde hoogte van 2000 m boven zeeniveau zorgt dit voor een unieke biotoop die varieert tussen alpiene graslanden en nevelwoud. Prachtige boomvarens, maar ook rododendrons en endemische orchideeënsoorten zijn hier in grote getale aanwezig. Tijdens de koloniale periode zijn in deze regio de olifanten uitgestorven ten gevolge van stropen en de jacht. Andere zoogdieren als sambarherten, everzwijnen en zelfs luipaarden komen hier wel nog voor. Ook liefhebbers van avifauna kunnen zich verheugen op heel wat unieke soorten. Aan het uitzichtpunt ‘World’s End’ komen we bovenop een spectaculaire klif van 870 m hoog te staan en genieten er van een indrukwekkend vergezicht. We nemen een late lunch in het hotel. We genieten van een vrij moment voor het diner en overnachting in het hotel. (O,L,D)

sri lanka I 85 Dag 11 NUWARA ELIYA - BUDURUWAGALA - KATARAGAMA Na het ontbijt maken we een ontspannen wandeling door de gezellige stad. We bezoeken tevens een theefabriek waar we zien hoe de gegiste thee wordt bewerkt tot het befaamde eindproduct ‘Ceylon BOPF’. Hierna begeven we ons per bus door het innemende hoogland met weidse valleien, smalle ravijnen, rivieren en watervallen, genesteld in ontelbare aardplooien met slaperige stadjes en natuurreservaten. We ruiken de geur van thee: wilde munt en eucalyptus. Lunch in een lokaal restaurant, schitterend gelegen op een bergpas. Vanuit deze plek hebben we een enig uitzicht over de vallei die tot aan de kust reikt. Vervolgens zetten we onze afdaling verder en rijden door een nauwe kloof het gebied binnen van de grote, warme zuidelijke laagvlakte waar suikerriet en tabak geteeld worden. Via een romantisch overwoekerde vallei bereiken we de kolossale beelden van Buduruwagala. Vervolgens zetten we onze weg verder naar het pelgrimsoord Kataragama. Avondmaal en overnachting in het eenvoudige MANDARA ROSEN hotel. (O,L,D)

WIL D L E VEN EN 4 x 4 NAT U URT O C H T Dag 12 KATARAGAMA - YALA Na het ontbijt bezoeken we de tempel van Kataragama. De oorsprong van deze tempel is gehuld in mysterie. Tegenwoordig is het een ontmoetingsplaats voor de verschillende religies en etnische groepen van Sri Lanka. Zowel hindoes, moslims als boeddhisten vereren deze plaats en de verschillende schrijnen refereren naar meerdere mythologische en historische verhalen. We lunchen in het YALA VILLAGE hotel, waar we onze intrek nemen. Daarna maken we ons op om het dierenleven van Yala Nationaal Park te observeren. Dit park bevindt zich in de dorre zuidoosthoek van het land. Naast de kuststrook, een ander vogelparadijs, vinden we meer naar het binnenland toe een gebied begroeid met doornstruiken en hier en daar een zeldzame, eenzame boom. We worden vergezeld door een professionele spoorzoeker. De doornachtige flora in de grasvlakten met enkele waterpoelen, toont enige gelijkenis met de Afrikaanse bush. Dit is het leefgebied van savannedieren met de Ceylon olifant als grootste bewoner. Er leven in totaal ongeveer 250 wilde olifanten. Mits heel wat geluk treffen we misschien wel een luipaard of sambarhert aan. Verder leven er onder meer wilde zwijnen, herten, waterbuffels, krokodillen, leguanen en kleurige vogels. ’s Avonds nemen we het diner in het hotel. Overnachting. (O,L,D)


86 I EXCLU EEN HIST ORISCH E ONT MOET ING ME T GA LL E Dag 13 YALA - GALLE - AHUNGALLA Na het ontbijt zetten we een gevarieerde kustroute in via zoutpannen, in het groen verscholen dorpjes, schilderachtige zandstroken en duinen begroeid met palmyrapalmen. We nemen de lunch in Galle. Deze namiddag is gewijd aan een intens bezoek van Galle. Vooral de Oud-Hollandse omwalde binnenstad, waar het heden en het verleden met elkaar lijken te wedijveren trekt onze aandacht. De kleine ‘Groote Kerk’ uit 1755 en nog vele andere overblijfselen herinneren hier aan de Verenigde Oost-Indische Compagnie, die destijds meer dan 150 jaar heer en meester was over het grootste gedeelte van Sri Lanka. Eenmaal binnen de afschrikwekkende stadsmuren van het fort lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan en overvalt ons een verrassende en aangename oase van rust. Het kantklossen, een erfenis van de koloniale tijd, wordt hier nog sporadisch beoefend en is met een beetje geluk te zien in een winkeltje. Diner en overnachting in het HERITANCE AHUNGALLA hotel in Ahungalla. (O,L,D)

GENIET EN VAN DE INDIS CH E O C EAAN Dag 14 AHUNGALLA Ontbijt in het hotel. We maken deze ochtend een ontspannende boottocht op de Madurivier. We varen voorbij mangrovewouden, die een vitale broedplaats vormen voor allerlei vissoorten. We leggen aan op een eilandje waar we zien hoe kaneel wordt geoogst en verwerkt tot het gekende kaneelrolletje. Onderweg leggen we tevens aan bij een boeddhistisch tempel waar we een interessante kijk krijgen op het dagelijkse leven van een boeddhistische monnik. Na deze ontspannende tocht keren we terug naar het hotel voor de lunch en genieten van enkele vrije uren. In de late namiddag rijden we naar de schildpaddenkwekerij van Kosgoda. Om het schildpaddenbestand op peil te houden, koopt men de eieren van de vissers die ze ’s nachts uit hun nestkuilen opgraven. Dankzij dit project belanden deze eieren niet op iemands bord of worden de schildpadjes zelf niet verwerkt tot schoenen of handtassen. Wanneer de roofvogels hun geduld hebben verloren, mogen we schildpadjes uitzetten op het strand. Zij zoeken instinctief het ruime sop op en zwemmen enthousiast in de richting van de horizon. Diner en overnachting in het hotel. (O,L,D)

Dag 15 AHUNGALLE - COLOMBO - ABU DHABI Vrij ontbijt en vrije ochtend. In de namiddag rijden we naar Colombo waar we kennis maken met de stad. Een combinatie van inheemse en koloniale elementen deed hier een eigen architectuur ontstaan. We bezoeken Pettah. De vroegere Hollandse woonwijk telt ontelbare winkeltjes waar quasi alles te koop wordt aangeboden, van thee tot ‘high tech’-computers. We rijden langs het Maha Devi-park en bezoeken de Seemamalakaya-tempel die zich op het Beira-meer bevindt. We maken verder kennis met de Independance Hall en de residentiële en commerciële wijk van de hoofdstad, alsook de Jami-ul-alfar-moskee. Diner in een lokaal restaurant. We rijden terug naar het GATEWAY hotel waar we enkele kamers tot onze beschikking hebben om ons even te verfrissen en ons zo voor te bereiden op de terugvlucht. In de late avond transfer naar de luchthaven voor vertrek per lijnvlucht van ETIHAD naar Abu Dhabi. Maaltijden en drank aan boord zijn inbegrepen. (O,D)

Dag 16 ABU DHABI - BRUSSEL ’s Ochtends aankomst in Abu Dhabi met een aansluitende vlucht naar Brussel, waar we ‘s namiddags aankomen.


T H A M B I L I & K U R U ND U : 1 6 - d a a g s e r o n d r e i s

B e langrijk om wete n

sri lanka I 87

H otel s

(* = officiële categorie Sri Lanka /° = beoordeling ADA)

Dag 1-2 COLOMBO - THE GATEWAY (****/°°°°) - NIEUWE KEUZE

Dag 12 YALA - YALA VILLAGE (nvt/°°°)

architectonische hoogstandjes, zoals het Heritance Kandalama hotel en het Heritance Ahungalla ho-

Dit hotel ligt op een twintigtal minuten rijden van de internationale luchthaven en wordt omgeven door

Deze lodge is prachtig gelegen tussen het Yala Wildlife Sanctuary en de Indische Oceaan. De comforta-

tel, beide ontworpen door Geoffrey Bawa. Andere zijn dan weer heel sfeervol, zoals de natuurlodge

een kokosplantage. De ruime kamers zijn smaakvol ingericht en beschikken over alle modern comfort.

bele chalets zijn ingericht in natuurthema’s. Er is een restaurant, een bar en een observatiedek. Alles

Yala Village of het Grand hotel, gehuisvest in de voormalige residentie van de Britse gouverneur. In

Het hotel heeft een buitenzwembad en een fitnesscentrum.

werd in het werk gesteld om de lodge te integreren in de omringende natuur.

Colombo werd geopteerd voor een airport hotel van de Gateway keten omwille van het late uur van

www.thegatewayhotels.com

www.srilankayala.com

Dag 3-5 HABARANA - THE CINNAMON LODGE (*****/°°°°)

Dag 13-14 AHUNGALLE - AHUNGALLA HERITANCE HOTEL (*****/°°°°plus) - NIEUWE KEUZE

Gelegen in het midden van de driehoek Anuradhapura-Polonnaruwa-Dambulla is dit een ideale uitvalsbasis

Dit luxehotel draagt eveneens de handtekening van de legendarische architect Geoffrey Bawa. De ruime

• De volledige rondreis gebeurt in volpension met uitzondering van de lunch op de laatste dag. Om

om het historische hart van Sri Lanka te ontdekken. Dit recent gerenoveerde boetiekhotel is omringd door

kamers zijn stijlvol ingericht en beschikken over een badkamer met regendouche. Het hotel beschikt

zeker te zijn van de hygiëne en de kwaliteit worden de maaltijden genomen in de hotels of geselec-

een mooie tuin van liefst 10 ha. De kamers zijn verspreid in een aantal chalets en combineren moderne

over een ruime waaier aan faciliteiten, twee buitenzwembaden, een tennisterrein, een badmintonter-

teerde lokale restaurants.

en traditionele Sri Lankaanse stijlelementen en alle modern comfort is aanwezig. De lodge beschikt over

rein, een fitnesscentrum en spa. Dit hotel mag zich tevens beroepen op een chef die reeds verschillende

meerdere restaurants, een bar en een lounge, een Ayurvedische spa, een buitenzwembad, tennis- en bad-

awards heeft gewonnen.

mintonvelden en een bibliotheek.

www.heritancehotels.com

• Voor deze rondreis werden voor alle etappes steeds de beste hotels geselecteerd. Soms zijn dit echte

aankomst. • Liefhebbers van een luxueus strandverblijf kunnen hun reis verlengen met een verblijf aan de westkust van Sri Lanka, in het schitterende Heritance Ahungalla.

• Vermits we tijdens de bezoeken over ongeplaveide wegen wandelen en er ook heel wat trappen zijn in Sigiriya, raden wij aangepast schoeisel aan. • Deze afwisselende reis staat open voor elke leeftijd. Iedereen die over een normale conditie beschikt,

www.cinnamonhotels.com

kan deelnemen aan alle excursies en wandelingen die worden georganiseerd. • Wildlife komt spijtig genoeg niet à la carte en kan bijgevolg niet gegarandeerd worden.

Dag 6 DAMBULLA - HERITANCE KANDALAMA HOTEL (*****/°°°°plus)

• Alle reizen worden ter plaatse begeleid door een ervaren Nederlandstalige reisleid(st)er.

De bekendste Sri Lankaanse architect, Geoffrey Bawa, ontwierp dit prachtige resort, dat wel versmolten

• Alle fooien voor lokale gidsen en chauffeurs zijn inclusief, evenals alle luchthaven- en veiligheidstak-

lijkt met de omringende natuur. Het ecologisch concept vertaalt zich in maximale natuurlijke lichtinval,

sen die geldig waren op 1 oktober 2010.

een minimale impact op de omringende natuur en een zeer efficiënt energiegebruik. Maar bovenal is dit

• Omwille van onvoorziene plaatselijke, logistieke of weersomstandigheden kan de volgorde van de be-

hotel een esthetische ervaring. De ruime kamers beschikken elk over een uniek zicht op de omgeving en

zoeken worden aangepast. Indien, om diezelfde reden, een geplande excursie niet kan plaatsvinden,

zijn zeer stijlvol ingericht. Het buitenzwembad biedt een ongehinderd zicht op het meer van Kandalama.

zal steeds een volwaardig alternatief worden aangeboden.

Het hotel beschikt over een spa van wereldklasse, uitgebaat door Six Senses en een fitnessruimte.

• Per kamer ontvangt men een handig reishandboek. Indien de Nederlandstalige versie niet in vol-

www.heritancehotels.com

doende oplage beschikbaar is, wordt een Engelstalig reishandboek bezorgd. • Annuleringsverzekering is inbegrepen.

Dag 7-8 KANDY - EARLS REGENCY HOTEL (*****/°°°°) - NIEUWE KEUZE Het enige vijfsterrenhotel in Kandy kijkt uit over de Mahaweli-rivier en wordt omgeven door een weelderige tuin en ligt op 4 km van het stadscentrum. De ruime kamers met houten vloeren zijn elegant bemeubeld en beschikken over een badkamer met bad/douche. Het hotel beschikt over tal van faciliteiten waaronder een spa, sauna en buitenzwembad. www.aitkenspencehotels.com Dag 9-10 NUWARA ELIYA - GRAND HOTEL (****/°°°°) - NIEUWE KEUZE Dit koloniaal erfstuk, gelegen in het ‘hill station’ Nuwara Eliya kent een geschiedenis van meer dan 100 jaar. Deze voormalige gouverneursresidentie is groots, met massieve houten vloeren en kristallen lusters. Het Engels geïnspireerde gebouw ademt de oude sfeer van weleer uit. De tijdloze kamers beschikken over alle modern comfort en verwarming. www.tangerinehotels.com Dag 11 KATARAGAMA - MANDARA ROSEN HOTEL (****/°°°) Dit stijlvolle, eenvoudige hotel is een goede uitvalsbasis voor deze regio. De kamers beschikken over alle modern comfort. Er is een mooi en aangenaam restaurant, een ruim buitenzwembad en een gym. www.rosenhotelsrilanka.com

Verlengingen op onze Sri Lanka rondreizen zie pag. 254-255

/ADA_EXCLU_SRI_LANKA_def  

http://www.andersdananders.be/2011-2012/pdf/EXCLU_def/ADA_EXCLU_SRI_LANKA_def.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you