Page 1

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2014 Και τώρα µετράµε, ψήφους και σταυρούς!


moments to give Λ.Παπαπαύλου 4 Σέρρες, τηλ. 23210 27134

Swarovski Serres


½¿Î!

ÉÕÊ

½r ¿ Ãr

q

³q¼

98 metamagazino

ÌÇÈ È¿Ð


metamagazino 99


περιεχόμενα ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

σε αυτό το τεύχος

Εκδότης: Ελένη Ασπουγαλή Διευθυντής έκδοσης: Αναστασία Κουνούπη Αρχισυνταξία: Ιορδάνης Ξανθόπουλος Συνεργάτες: Στέλιος Μπουφίδης,Ζωή Χειμωνίδου Αντώνης Κερασνούδης, Χριστίνα Λαβδά, Κυριάκος Βακιρτζής, Χρήστος Γκαβανόζης, Αλέξης Παρασκευιώτης, Πάνος Πασχαλίδης

12 44 59 68 70 78

Αφιέρωμα: Εκλογές 2014 Συνέντευξη: Δημήτρης Μπουραντάς Fashion Παρουσίαση: Αγ.Γεώργιος Κρυονερίτης Συνέντευξη: Στέφανος Σεκέρογλου Συνέντευξη: Δημήτρης Κοπαράνης

Δημιουργικό: Design studio (ds52010@gmail.com), media-art(info@media-art.gr) Δημιουργικό διαφήμισης: Γιάννης Παπαδόπουλος, Βασίλης Κουκμήσης, Αλέξης Ιωαννίδης. Εμπορική διεύθυνση: ΠΡΟΒΟΛΗ advertising Marketing & Δημ. Σχέσεις: Ασπουγαλή Ελένη, Κουνούπη Αναστασία Διαφημιστικό τμήμα: Νίκος Τσιαχτσίρης, Όλγα Καρτάση, Κατερίνα Τουντουντζίδου Φωτογράφηση: Στέφανος Σιδέρογλου (Φωτο-Πέννα) Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Χριστίνα Παπαφράγκου, Φωτο-ΚΛΙΚ, Φωτο-Πέννα, Photomania, Plano studio, Photo star, Studio Efraimidis, Photo Metro Ιδιοκτησία τίτλου: Στέλιος Μπουφίδης Meta magazino Μεραρχίας 80 ΤΚ. 62125 Τηλ: 23210 51400-58658 Ε-mail: adv@otenet.gr, mosquitoana@yahoo.gr To Meta magazino διανέμεται δωρεάν κάθε μήνα σε 5000 αντίτυπα.

Εξώφυλλο Μάϊος 2014

μόνιμες στήλες Μετα-βολές Μετάκια Τα UPS & DOWNS Άποψη Υγεία Ζωή στις Σέρρες

20 22 26 36 76 88


εκλογές 2014 ** Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχουν συνολικά 38 Δήµοι, 7 από τους οποίους βρίσκονται στο Νοµό Σερρών. Παρακάτω βλέπουµε πιο αναλυτικά αυτούς τους 7 Δήµους και όλες τις υποψηφιότητες που υπάρχουν για τον δηµαρχιακό θώκο σε κάθε έναν από αυτούς.

Συνδυασµός «Πολίτες Μπροστά», υποψήφια Περιφερειάρχης Νιόβη Παυλίδου. Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών ο Χρήστος Βουλγαρίδης.

Δήµος Σερρών : (Έδρα: Σέρρες)

1: Συνδυασµός «Δηµοτική Πρωτοβουλία Σερραίων», υποψήφιος Δήµαρχος Σερραίων Πέτρος Αγγελίδης

2: Συνδυασµός «Εποχή Δηµιουργίας», υποψήφιος Δήµαρχος Σερραίων Θεόδωρος Μηλίδης

4: Συνδυασµός «Διάβαση Πεζών», υποψήφιος Δήµαρχος Σερραίων Παναγιώτης Κοτρώνης

3: Συνδυασµός «Δυναµική Πορεία Ανάπτυξης», υποψήφιος Δήµαρχος Σερραίων Στέφανος Φωτιάδης

5: Συνδυασµός «Λαϊκή Συσπείρωση», υποψήφιος Δήµαρχος Σερραίων Νίκος Καρύδας


εκλογές 2014

Δήµος Εµµανουήλ Παπά : (Έδρα: Χρυσό)

Δήµος Αµφίπολης : (Έδρα: Ροδολίβος)

1: Βύρων Μπάλτσιος 2: Δηµήτρης Νότας 3: Δαυίδ Σωτηρόπουλος 4: Στέργιος Νικητόπουλος

1: Γιώργος Βογιατζής 2: Κωνσταντίνος Μελίτος 3: Άννα Σιρλατζή - Άντζιου 4: Φιντίας Βελίκης

Δήµος Ηράκλειας : (Έδρα: Ηράκλεια)

Δήµος Ν.Ζίχνης : (Έδρα: Νέα Ζίχνη)

1: Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης 2: Ανέστης Λαζαρίδης 3: Δέσποινα Χατζίδου

1: Ανδρέας Δαϊρετζής 2: Γιώργος Μαδεµλής 3: Γιάννης Κοτζαµπάσης

Δήµος Σιντικής: (Σιδηρόκαστρο)

Δήµος Βισαλτίας : (Έδρα: Νιγρίτα)

1: Φώτης Δοµουχτσίδης 2: Νίκος Δεµερτζής (σύµπραξη µε τον µέχρι πρότινος υποψήφιο Δήµαρχο Νικόλαο Δροβατζίκα) 3: Σάββας Κοσµίδης

1: Αγνή Δουβίτσα 2: Δηµήτρης Καλαϊτζής 3: Χαράλαµπος Τερζίδης


meta


ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Oι Ευρωεκλογές διεξάγονται σε µια κρίσιµη φάση για τις οικονοµίες και τις κοινωνίες της Ευρωπαικής Ένωσης. Θεωρούµε αναγκαίο οι προοδευτικές δυνάµεις της Ευρώπης να αµφισβητήσουν µε κάθετο τρόπο το κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο δόγµα που εκπροσωπεί βασικά η Ευρωπαική δεξιά. Το νέο ευρωκοινοβούλιο θα έχει πολύ περισσότερες αρµοδιότητες και θα έχει καθοριστικό ρόλο στην χάραξη της Ευρωπαικής πολιτικής. Άρα έχει µεγάλη οι Έλληνες πολίτες να συµµετέχουν µε την ψήφο τους για να αλλάξουµε το συσχετισµό δυνάµεων στην Ευρώπη. Έχουµε διαφορετική πρόταση, σαφή, προοδευτική και εφαρµόσιµη. Ζητούµε ισχυρή πολιτική εντολή τώρα, ώστε να διαδραµατίσουµε κεντρικό ρόλο στην πορεία των πραγµάτων. Ψηφίζοντας τη «Δηµοκρατική Αριστερά-Προοδευτική συνεργασία» ο ψηφοφόρος στέλνει µήνυµα στην Ευρώπη, ενισχύει µια εναλλακτική πρόταση που υπερβαίνει τα αδιέξοδα των δύο πόλων, αποδοκιµάζει την συντηρητική πολιτική της Ν.Δ, δεν επιτρέπει τη δοκιµασία πολιτικών αριστερού λαικισµού του ΣΥΡΙΖΑ, προωθεί την έξοδο από την κρίση µε ένα προοδευτικό πρόγραµµα.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΚΑΡΤΑΣΗ ΟΛΓΑ - ΜΑΡΙΑ

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Σερρών

Για πιο λόγο αποφάσισες να ασχοληθεί ς µε την πολιτική;

Είµαι νέος άνθρωπος, ενεργός πολίτης, δραστήριο άτοµο ,όµως κυρίως έχει να κάνει µε την κατάσταση που βιώνουµε σήµερα. Πιστεύω πως πρέπει να ασχοληθούν οι νέοι µε τα κοινά διότι η θέληση τους για δουλειά σε συνδυασµό µε την εµπειρία των παλαιοτέρων µπορεί να δώσει πολύ καλά αποτελέσµατα.

Γιατί έχεις επιλέξει τον συνδυασµό του κ. Αγγελίδη;

εξοικονόµησης ενέργειας για να εξοικονοµήσουµε ενέργεια σε διάφορα δηµοτικά κτίρια και σχολεία. όπως το Δηµαρχείο, το Κολυµβητήριο, το κλειστό γυµναστήριο, το 5° και το 20° δηµοτικό σχολείο και το Λύκειο του Προβατά. Βάλαµε φωτοβολταϊκά στις στέγες 26 σχολείων. Επίσης ο Ελαιώνας εντάχθηκε στο πρόγραµµα πράσινης κοινότητας και εγκρίθηκαν χρήµατα 5.200.000€. Σε λίγο θα ξεκινήσει το έργο βιοκλιµατικών αναπλάσεων, έργο 3.800.000€. Και ο τρίτος λόγος είναι ότι είναι ένας δήµαρχος έντιµος, εργατικός συνεπής ειλικρινής και αποτελεσµατικός.

Πιστεύω πως πρέπει να ασχοληθούν οι νέοι µε τα Με τι θα ήθελες να ασχοληθείς αν κοινά διότι η θέληση τους για εκλεγείς; Θα ήθελα να ασχοληθώ µε τον τοµέα της δουλειά σε συνδυασµό µε Κοινωνικής Μέριµνας. Πιστεύω στην ενίσχυση των κοινωνικών δοµών, πιστεύω στην την εµπειρία των προσφορά προς τον συνάνθρωπο διότι είναι ένας τρόπος να επιβιώσουµε σήµερα. Επίσης παλαιοτέρων µπορεί να είµαι µητέρα και µε ενδιαφέρει να µεγαλώσει το παιδί µου σε έναν τόπο µε κοινωνικές δώσει πολύ καλά ευθύνες. αποτελέσµατα. Τι έχεις να πεις για τους αντιπάλους

Για τρεις λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι επειδή είναι ο µοναδικός δήµαρχος, η µοναδική ανεξάρτητη δηµοτική κίνηση, που από το 2001 που ιδρύθηκε δεν έλαβε χρίσµα ή στήριξη από κανένα κόµµα. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι παρουσίασε έργο. Έκανε µια σοβαρή προσπάθεια σε µια δύσκολη εποχή και εννοώ την οικονοµική κρίση και τον Καλλικράτη. Εντυπωσιάστηκα µπορώ να πω από το έργο στον τοµέα του περιβάλλοντος. Είµαστε µέσα στους 3 δήµους που θα βραβευτούµε για την περιβαντολλογική επίδοσή µας για τα διάφορα έργα που έχουµε κάνει µέσω προγραµµάτων. Σε ειδική τελετή που θα γίνει τον Μάιο στην Αθήνα, θα δοθεί το 1°, το 2° και το 3° βραβείο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσµο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος, εκ µέρους της Ευρωπαϊκής και υπό την αιγίδα τριών υπουργείων, του υπουργείου Περιβάλλοντος, του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Εσωτερικών. Είµαστε αισιόδοξοι ότι θα πάρουµε το 1°βραβείο διότι έχουµε τις καλύτερες δράσεις. Προµηθευτήκαµε µέσα από προγράµµατα δύο απορριµµατοφόρα, 400 κάδους ανακύκλωσης, και 150 κάδους κοµποστοποίησης. Αποκαταστήσαµε τρεις ΧΑΔΑ, τη ΧΑΔΑ Κωνσταντινάτου, του Προβατά και της Άνω Βροντού. Μπήκαµε σε προγράµµατα

σου;

Τους σεβόµαστε όλους, τους υπολογίζουµε όλους, δεν υποτιµάµε κανέναν. Εµείς ως δηµοτική αρχή απολογούµαστε για το έργο µας και καταθέτουµε τις προτάσεις µας για την επόµενη δηµαρχιακή θητεία.

Ποιοι είναι οι στόχοι για την επόµενη θητεία;

Ολοκληρώνουµε και υλοποιούµε έργα ύψους 26.000.000€. Στην τριετία ενταχθήκαµε σε προγράµµατα ύψους 40.000.000€ από τα οποία τα 26.000.000 τώρα θα αρχίσουν να υλοποιούνται. Επίσης διεκδικούµε χρηµατοδοτήσεις µέσω προγραµµάτων, για προτάσεις που ήδη καταθέσαµε την περίοδοδ2011-2014, ύψους 13.000.000€.


0 Δηµήτρης Νότας γεννήθηκε το 1969, στο δ.δ. Νεοχωρίου του δήµου Εµµανουήλ Παππά. Γέννηµαθρέµµα αγροτικής οικογένειας, γιος της Κασσάνδρας και του Περικλή Νότα, ανατράφηκε µε αρχές και αξίες που τον συνοδεύουν στη µέχρι τώρα λαµπρή επαγγελµατική του πορεία και στην προσωπική του ζωή. Είναι παντρεµένος µε τη Μαρία Κάγλατζη, τραπεζικό υπάλληλο και έχει δύο µικρές κορούλες. Πτυχιούχος ηλεκτρολόγος µηχανικός αξιοποίησε επαρκώς τις γνώσεις του και εργάστηκε από πολύ µικρός, συµπληρώνοντας τα τελευταία 18 χρόνια ένα πλούσιο επαγγελµατικό βιογραφικό από µεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που συνεργάστηκε σε όλη την Ελλάδα, ενώ διακρίθηκε για τις γνώσεις και την αποτελεσµατικότητα του και σε µεγάλα έργα που ανέλαβε στο εξωτερικό, στην Αρµενία και στη Συρία. Η αγάπη του για τον τόπο του και η διάθεση προσφοράς που τον διακατέχει, τον οδήγησε το 2002 να ασχοληθεί µε τον πολιτικό βίο, όπου και εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δηµοτικός Σύµβουλος στον τότε καποδιστριακό δήµο Στρυµόνα, ενώ το 2010 εκλέχθηκε Δηµοτικός Σύµβουλος του νυν διευρυµένου καλλικρατικού δήµου Εµµανουήλ Παππά. Είναι ενεργό µέλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήµων Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και του νεοσύστατου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας.

Στις εκλογές αυτές καλούµαστε να λάβουµε κρίσιµες και καθοριστικές αποφάσεις για το µέλλον του Δήµου µας και την πορεία του. 0 συνδυασµός «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ» δηλώνει την δέσµευση του, πως στο δήµο Εµµ. Παππά θα ξεκινήσει ένα δηµιουργικό έργο που θα βγάλει από το τέλµα το δήµο µας. Χωρίς µεγάλα λόγια και φρούδες υποσχέσεις, αλλά µε σύνεση, ταπεινότητα και δηµιουργία. Με την δική σας εµπιστοσύνη θα καταφέρουµε να διαχειριστούµε µε σωστό προγραµµατισµό το δήµο Εµµανουήλ Παππά, χωρίς ακρότητες και επιπλέον επιβαρύνσεις στο υστέρηµα των συνδηµοτών µας. Πρωταρχικό µέληµα η πρόνοια και η κοινωνική πολιτική, καθώς και η διαχείριση των έργων που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Αυτή η νέα δοµή, αλλά και η σωστή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι για µας στόχος, είναι προϋπόθεση για τις µεγάλες αλλαγές που θα φέρουµε στον δήµο µας. Στόχος µας είναι να δροµολογηθεί γρήγορα η προσαρµογή του δήµου σε νέα δεδοµένα. Καταλυτική δράση για την επιτυχία του εγχειρήµατος θα έχουν τα οικονοµικά µέσα που θα εξοικονοµήσει η δηµοτική µας αρχή, µέσω ευρωπαϊκών προγραµµάτων οικονοµικής στήριξης που θα χρησιµοποιηθούν προκειµένου ο τόπος µας να αναστηθεί. Είναι ένα στοίχηµα που σας υπόσχοµαι θα το κερδίσουµε. 0 δήµος Εµµανουήλ Παππά, πρέπει να γίνει οικονοµικά αυτάρκης και εξοπλισµένος µε δυναµικούς πόρους. Να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες, οι τοπικοί φορείς, κυρίως οι τοπικές κοινότητες, γιατί

µόνον έτσι µπορούν να κάνουν πολύ πιο συνετά, πολύ πιο στοχευµένα και πολύ πιο αποτελεσµατικά, το σχεδιασµό για την ίδια τους την περιοχή. Στις προτεραιότητες µας, είναι η στήριξη των κοινωνικών δοµών και παράλληλα των υποδοµών του δήµου µας που θα διασφαλίσουν δράσεις στην κοινωνία και ειδικά στις πιο αδύναµες κοινωνικές οµάδες, που βιώνουν εντονότερα το κόστος της κρίσης. Στόχοι µας είναι να εντάξουµε ολοκληρωµένα προγράµµατα οδικής ασφάλειας και παρεµβάσεων σε όλη την επικράτεια του δήµου µας. καθώς και δράσεις που αναβαθµίζουν το περιβάλλον, να εξασφαλίσουµε χρηµατοδοτήσεις για τη βελτίωση των υποδοµών, για έργα υποδοµής, για τη γεωργία, την κτηνοτροφία για βιολογικούς καθαρισµούς και δίκτυα αποχέτευσης, καθώς για έργα βελτίωσης της προσπελασιµότητας στις τουριστικές περιοχές του τόπου µας που δεν έχουν αναδειχθεί όπως θα έπρεπε. Κυρίαρχος στόχος είναι η ενίσχυση και η στήριξη, κάθε µορφή τοπικής επιχειρηµατικότητας του δήµου Εµµανουήλ Παππά. Η "Δηµοτική Κίνηση Εµµανουήλ Παππά" γίνεται αφετηρία για την αναζωογόνηση του ίδιου του πολιτικού µας συστήµατος, για την οικοδόµηση µιας νέας σχέσης εµπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσµούς, σηµατοδοτεί µια νέα αρχή στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση του δήµου µας.


TA UPs TA DOWNs & ΤΑ NTEMI ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ UP

Kείµενο: Αναστασία Κουνούπη

στη υπερκινητικότητα των υποψηφίων

Μ' αρέσει η φούρια τους, οι ατέλειωτες συναντήσεις µε το λαό τους, οι χειραψίες τους προς πάσα κατεύθυνση, η ατσαλάκωτη εµφάνιση, τα κοµπλιµέντα τους, η γλυκύτητά τους, η ακούραστη συµµετοχή τους σε ΟΛΑ, η διαλλακτικότητά τους, τα χαµόγελα... και οι εµφανίσεις τους ΠΑΝΤΟΥ τριανταέξι ώρες το εικοσιτετράωρο. Αυτή τη στιγµή ο νοµός έχει πάνω από 2.500 σούπερµαν-υποψηφίους που τα κάνουν όλα και δεν κλατάρουν!!! Πώς τα καταφέρνουν;;; Πώς αντέχουν;;; Παίρνουν κάτι και δε µας δίνουν;;;

DOWN

στα µη εµπνευσµένα ονόµατα των Σερραϊκών συνδυασµών στις επικείµενες εκλογές

Όλο τα ίδια και τα ίδια, τα κοινότοπα, τα τετριµµένα. Δε βλέπουµε τη νέα µόδα να παραδειγµατιστούµε. Κατά το «ποτάµι» του Σταύρου εµείς θα µπορούσαµε να είχαµε µία «κοιλάδα» που είναι και ό,τι οµορφότερο διαθέτει αυτή η πόλη, µία «λίµνη» για να προµοτάρουµε και την Κερκίνη ή ένα «σπήλαιο» τέλος πάντων. Κοτζάµ Αλιστράτη ούτε έναν δεν ενέπνευσε;;; Επίσης, κατά την «ελιά» του νεο-ΠΑΣΟΚ εµείς θα µπορούσαµε να είχαµε τον «πλάτανο», το «καβάκι», ή έστω την κερασιά (που είναι και επίκαιρη τώρα που καλοκαιριάζει). Αλλά πού πολιτικός µε έµπνευση σε αυτόν τον τόπο. Ε, πού;;; Πάλι λάχανο µας 'φάγαν οι Αθηναίοι.

UP

στην ευχάριστη έκπληξη να συµµετέχουν φέτος στα ψηφοδέλτια, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, νέοι άνθρωποι

Nαι, είναι γεγονός! Φέτος, αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, τα ψηφοδέλτια των εκλογών απαρτίζονται κυρίως από νέους, άφθαρτους ανθρώπους. Αυτό από µόνο του είναι αισιόδοξο, παρήγορο και φέρει αέρα ανανέωσης. Οι νέοι τελικά δε µένουν αµέτοχοι. Παρόλο που ζουν τα καλύτερά τους χρόνια στη χειρότερη εποχή, δεν απογοητεύονται. Δείχνουν πως θέλουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να κόψουν κάθε οµφάλιο λώρο µε τα λάθη των παλιών και να συµµετάσχουν ενεργά στη δόµηση µιας καινούργιας πραγµατικότητας µε νέα µυαλά, νέους ανθρώπους, νέες ιδέες.

NTEMI

στις υποσχέσεις και στα µεγαλόπνοα σχέδια των συνδυασµών

Δε διαφωνώ καθόλου µε τις ελπιδοφόρες υποσχέσεις των υποψήφιων. Αναγνωρίζω τις αγνές προθέσεις, τη διάθεση για προσφορά και την αναγκαιότητα να γίνουν ριζικές αλλαγές σε αυτόν τον τόπο. Αλλά από εσάς, κύριοι υποψήφιοι, ειδικά αυτή την εποχή, που δε µας έµεινε ούτε µαντήλι να κλάψουµε, θα επιθυµούσαµε λίγη περισσότερη εγκράτεια στα µεγάλα λόγια. Θα θέλαµε πριν αρχίζετε να τάζετε τον ουρανό µε τα άστρα, να σκεφτείτε πως τώρα πια είµαστε όλοι υποψιασµένοι. Γνωρίζουµε τη µηδαµινή οικονοµική υπόσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -και όχι µόνο- και είµαστε έτοιµοι να δεχθούµε πως δεν µπορείτε να κάνετε θαύµατα. Ναι, το αποδεχτήκαµε, δεν υπάρχουν λεφτά και ως γνωστόν no money, no party. Ξέρουµε πως θέλετε το πάντρεµά σας µε τους Δήµους ή τις περιφέρειες γραφτεί στην ιστορία για το έργο που θ΄αφήσει, αλλά ξέρουµε και το τραγουδάκι που λέει: χωρίς δεκάρα πώς θα παντρευτούµε Μανωλιό µου, πώς θα βάλουµε στεφάνι;;; Τα πολλά «θα» λοιπόν, αφενός υποτιµούν τη νοηµοσύνη µας, αφετέρου σας γυρίζουν µπούµερανκ. Οπότε, περιορίστε τα, προλαβαίνετε… Αν θέλετε να σας πάρουµε στα σοβαρά.


TA UPs TA DOWNs & ΤΑ NTEMI ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ DOWN

στο παράλληλο προεκλογικό σύµπαν που τρέφεται και ευδοκιµεί από την απατηλή γλύκα της εξουσίας. Αλλά φευ, στο τέλος την εξουσία δεν την κατακτάνε όλοι

Και ΝΑΙ, το παράλληλο προεκλογικό σύµπαν, είναι σούπερ, τρέχει µε χίλια, είναι δραστήριο, ενθουσιώδες και δε µασάει από κρίση. Είναι µεν αγχωτικό αλλά σίγουρα αποσπά τους εµπλεκόµενους από τις δύσκολες σκέψεις της καθηµερινότητας. Κανείς δε µιλάει για αφραγκία, γκρίνια, ασχήµια, µοναξιά. Οι λέξεις «κλειδί» είναι το «όραµα», η «ελπίδα», η «οµαδικότητα», το «ελπιδοφόρο αύριο». Στο παράλληλο προεκλογικό σύµπαν τα λεφτά δεν έχουν αξία, τα σταυρουδάκια είναι ο θησαυρός. Στόχος ζωής είναι η νίκη που πρέπει να κατακτηθεί µε νύχια και µε δόντια, µε κάθε κόστος. Άνθρωποι άγνωστοι µεταξύ τους, ανοµοιογενείς, ενώνονται. Όλοι µαζί και ο καθένας χωριστά, πέφτουν µε τα µούτρα σε µία µάχη που θα έχει λίγους νικητές. Το σύµπαν αυτό έχει λάµψη, έπαρση, φώτα, χειροκροτήµατα και ένα γοητευτικό φλερτ µε την εξουσία που τους σέρνει όλους από τη µύτη. Αλλά κυρίως το προεκλογικό παράλληλο σύµπαν έχει ηµεροµηνία λήξης. Τη Δευτέρα στις 19 του Μάη για τους περισσότερους υποψηφίους και την επόµενη στις 26, για τους µισούς από τους φιναλίστ, γίνεται άνθρακας ο θησαυρός. Ο πρίγκιπας αν δεν κερδίσει γίνεται βάτραχος, η λιµουζίνα κολοκύθα, και οι Σταχτοπούτες (άντρες και γυναίκες) ξαναγυρίζουν στις στάχτες τους. Και αυτή η επιστροφή στην πραγµατικότητα συνοδεύεται από θλίψη, νεύρα και πόνο για το αποτέλεσµα. Και τότε δεν υπάρχουν πια προγράµµατα, οράµατα και υποσχέσεις. Πλανάται µόνο το «γιατί;;;» και µηρυκάζεται η λέξη αδικία. Τότε είναι που αρχίζει η

γκρίνια και αναζήτηση ευθυνών κυρίως στους άλλους. Αγαπηµένοι κ.κ. υποψήφιοι, σας εύχοµαι από καρδιάς να έχετε συνειδητοποιήσει από πριν και να είστε προετοιµασµένοι για την σκληρότητα των εκλογών. Σε αυτόν τον αγώνα που σας έφαγε χρόνο, χρήµα και ψυχή είναι πολλοί οι συµµετέχοντες και λίγοι οι νικητές. Και αν, εν τέλει, δεν ανήκετε στους νικητές µην αφήσετε την ψυχολογία της αποτυχίας να σας κατασπαράξει. Κουραστήκατε πολύ πριν, µην σπαταλήσετε άλλο χρόνο αναζητώντας τα σκοτεινά συµφέροντα που σας κατέστρεψαν. Όχι, συνήθως η ήττα δεν οφείλεται σε θεωρίες συνοµωσίας. Κάτι κάνατε λάθος εσείς, κάτι οι άλλοι πιο σωστά. Για κάποιους ήρθε η ώρα να κερδίσουν αλλά για κάποιους άλλους µπορεί να είναι νωρίς ή ίσως και πολύ αργά. Και φυσικά κάποιοι πρέπει να φύγουν για να έρθουν οι καινούριοι. Αγαπηµένοι κ.κ υποψήφιοι, που διαβάζετε αυτές τις σκέψεις, εύχοµαι ολόψυχα να ανήκετε στους νικητές αλλά, αν δεν είστε γυρίστε αυτόµατα διακόπτη και τρέξτε για νέες περιπέτειες. Προστατέψτε τους εαυτούς σας. Η ψυχολογία της ήττας είναι µικρόψυχη, ύπουλη και ισοπεδωτική, µην την αφήσετε να εισβάλει στη ζωή σας. Κρατήστε την εµπειρία και όποιους ανθρώπους κερδίσατε από αυτή τη διαδικασία και ξαναβγείτε στο κυνήγι των ανθρώπινων στιγµών της δικής σας αλήθειας προσωπικής και επαγγελµατικής. Το παράλληλο προεκλογικό σύµπαν κλείνει σε λίγο την αυλαία του, η κανονική ζωή είναι εδώ. Και τώρα όντας ακόµα πιο ώριµοι, µπορείτε να κερδίσετε στον αγώνα της καθηµερινότητας!!!

UP

που εκτός από εκλογές έχουµε και Μάιο του 2014 Πολιτευόµενοι και µη, ζήστε αυτόν τον υπέροχο µήνα µέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Εκλογές θα ξανάρθουν αλλά ο Μάιος του 2014 έρχεται µονάχα µια φορά στην ιστορία και δεν θα ξανάρθει ποτέ πια. Μην τον αφήσετε λοιπόν να φύγει χωρίς να γευτείτε την οµορφιά, τη νοστιµάδα του και τις χαρές του.


myvoice

από τη Ζωή Χειµωνίδου

Με λένε Ζωή και (σιγά την έκπληξη) είµαι κι εγώ υποψήφια

Ν

Να, λοιπόν, Αναστασία (Κουνούπη) και Ελένη (Ασπουγαλή) κάτι που δεν περιμένατε και ούτε κι εγώ, για να είμαι ειλικρινής. Να μου δώσετε deadline για να γράψω και να στείλω το επόμενο κείμενό μου για το «ΜΕΤΑ», με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά δεν θα ήταν «ρεπορταζιακό», αλλά προσωπικό. Που να φανταζόσασταν ότι θα φτάναμε σ' αυτό το σημείο; Μεταξύ μας, πριν από έξι μήνες, ούτε εγώ το φανταζόμουν. Ονομάζομαι Ζωή Χειμωνίδου και θα ήθελα αρχικά να ευχαριστήσω το «σπίτι» μου, δηλαδή το «meta magazino», που μου δίνει τη δυνατότητα να εκφραστώ ενόψει των εκλογών. Γιατί αποφάσισα να διεκδικήσω την ψήφο των συνδημοτών μου, στο Δήμο Σερρών; Γιατί μου έκανε ένα κλικ μέσα στον εγκέφαλο, ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσω μόνο την κριτική (και ως πολίτης και λόγω επαγγελματικής δραστηριότητας) και να δοκιμασθώ, γιατί η κριτική είναι μια «δουλειά» εύκολη. Τι πρέπει να ξέρει ο κόσμος για μένα; Δεν θέλω να μιλήσω για τα στοιχεία του χαρακτήρα μου, γιατί θα είναι σαν να αυτοεπαινούμαι. Όσοι με ξέρουν, ξέρουν πολύ καλά πως είμαι αυτό που φαίνεται, χωρίς να κρύβομαι και χωρίς να παρουσιάζω κάτι άλλο. Όσοι

δεν με ξέρουν, θα χαρώ πολύ να τους γνωρίσω κι ελπίζω να χαρούν κι αυτοί που θα με γνωρίσουν. Γιατί στην τοπική αυτοδιοίκηση; Γιατί την αγαπώ και την πιστεύω. Πιστεύω στις δυνατότητές της και θεωρώ πως με τους κατάλληλους «μάστορες» (κοινώς αιρετούς), μπορεί να είναι το χρησιμότερο «εργαλείο» κόντρα στην οικονομική κρίση και στη μιζέρια που επικρατεί. Γιατί με το Στέφανο Φωτιάδη; Γιατί είμαι πεπεισμένη πως είναι ο πλέον κατάλληλος «μάστορας» για τη βελτίωση και την ανάπτυξη του Δήμου Σερρών. Δεν θέλω να κουράσω περισσότερο τον κόσμο, γιατί είμαι σίγουρη ότι «βομβαρδίζεται» και θα «βομβαρδιστεί» ακόμη περισσότερο τις επόμενες μέρες από τα μηνύματα των υποψηφίων. Για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, είμαι στη διάθεση του καθενός. Και πάλι σας ευχαριστώ θερμά.


Λογιστές • Σύµβουλοι Επιχειρήσεων

60χρόνια εμπιστοσύνη!

• Η εταιρεία µας δραστηριοποιείται στον τοµέα των οικονοµικών υπηρεσιών από το 1953. • Είναι πρωτοπόρα στην αποτελεσµατική αξιοποίηση της πληροφορικής και κατέχει σύγχρονη µηχανογραφική υποστήριξη. • Το ανθρώπινο δυναµικό της, αποτελείται από πιστοποιηµένους λογιστέςελεγκτές, πτυχιούχους Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., oι περισσότεροι µε επαγγελµατική εµπειρία άνω των δεκαπέντε ετών. • Πρωταρχικός σκοπός της εταιρείας ήταν και παραµένει η υπεύθυνη , αξιόπιστη και χρήσιµη στη παροχή οικονοµικών υπηρεσιών στους πελάτες µας. • Ενηµερώνουµε κάθε εβδοµάδα µε e-mail τους πελάτες µας.

Παύλου Μελά 20 Σέρρες - Τηλ.: Κέντρο 2321099580 - Τηλ.: Απευθείας 2321099582 Φαξ: 2321063654 - e-mail: iraklis@kantas.eu Ενηµερωθείτε για όλα µε ένα κλικ στο www.kantas.eu


γνώµη

από την Κωνσταντίνα Τζώγα

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΗΡΟΣΤΡΑΤΟΣ

Τ

Τα πολύ παλιά χρόνια στην αρχαία Έφεσο ζούσε ο Ηρόστρατος, ένας άνθρωπος που ήθελε οπωσδήποτε να μείνει στην ιστορία. Και για αυτό αγωνιζόταν με κάθε τρόπο να διακριθεί σε οτιδήποτε, τέχνη, φιλοσοφία, πολιτική, δυστυχώς όμως οι προσπάθειες του έπεφταν κάθε φορά στο κενό. Σύντομα, αυτή η κατάσταση τον βύθισε σε μεγάλη απελπισία, ενώ η σκέψη πως θα παρέμενε σε όλη του τη ζωή μια άσημη μετριότητα δεν τον άφηνε να ησυχάσει. Και τότε συνέλαβε ένα φοβερό σχέδιο. Ο ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο λογιζόταν ανάμεσα στα επτά θαύματα του κόσμου. Αφιέρωμα του βασιλιά Κροίσου στη μεγάλη θεά το 560 π.Χ. έγινε γνωστό για τη μεγαλοπρέπεια του στα πέρατα του κόσμου. Καταστρέφοντας, λοιπόν, ένα τέτοιο μοναδικό μνημείο δεν υπήρχε περίπτωση να τον ξεχάσει ποτέ κανείς. Με αυτή τη βεβαιότητα, το παρέδωσε στις φλόγες εκείνο το βράδυ του 365 π.Χ., γεμάτος έξαψη για την επικείμενη πραγματοποίηση του ονείρου του. Όταν οι Εφέσιοι αντιλήφθηκαν τη φωτιά ήταν ήδη αργά και το Αρτεμίσιο είχε μετατραπεί σε στάχτες. Μόλις έγινε γνωστή η ταυτότητα του εμπρηστή, ο Ηρόστρατος οδηγήθηκε ενώπιον του εξαγριωμένου πλήθους προκειμένου να απολογηθεί για την ιερόσυλη πράξη του και σχεδόν αβίαστα δήλωσε πως ήταν ο μόνος τρόπος να κερδίσει την αθανασία. Με συνοπτικές διαδικασίες, λοιπόν, οι συμπολίτες του εκτέλεσαν τον ματαιόδοξο δράστη, ενώ απαγόρευσαν κάθε αναφορά στο όνομα του καταδικάζοντας τον σε αιώνια αφάνεια. Επειδή, όμως, τα σενάρια της ζωής είναι πάντα πιο ευφάνταστα, ο ιστορικός Θεόπομπος, περνώντας από την Έφεσο, κατέγραψε το περιστατικό και χάρισε άθελα του στον Ηρόστρατο τη φήμη που πάντα επιθυμούσε, ενώ ο ναός, αν και ξαναχτίστηκε, δεν απέκτησε ποτέ ξανά την αρχική του λαμπρότητα. Για έναν απροσδιόριστο λόγο, η παραπάνω ιστορία γυρίζει μέσα στο μυαλό μου σε κάθε προεκλογική περίοδο. Ακούγοντας προγραμματικές δηλώσεις και φιλόδοξες υποσχέσεις. Διαβάζοντας φλύαρα φυλλάδια και αντικρίζοντας γυαλιστερές φωτογραφίες. Νιώθοντας την κούραση και την αδιαφορία των ανθρώπων καθώς

βαδίζουν, σχεδόν αδιάφοροι, στο δρόμο για τις κάλπες. Και σκέφτομαι πόσες φορές κάποιοι θιασώτες της «ηροστράτειας» δόξας βρέθηκαν, με την ψήφο όλων, στη λάθος θέση αφήνοντας πίσω τους μόνο απογοήτευση και αποκαΐδια. Η διεκδίκηση της εξουσίας είναι ένα γοητευτικό όσο και ριψοκίνδυνο σπορ που απαιτεί γνώση, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και, κυρίως, ειλικρινή διάθεση προσφοράς. Δυστυχώς, όμως, όσοι συμμετέχουν σε αυτή δεν είναι πάντα τόσο συνειδητοποιημένοι, ούτε διαθέτουν τα ανάλογα εφόδια. Εξάλλου, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθεί κανείς σε αυτό το ζαλιστικό σύμπαν, όπου η άσκηση πολιτικής γίνεται μέσο επιβεβαίωσης και η αναγνωρισιμότητα προβάλλεται ως ψευδαίσθηση αξιοσύνης. Και τότε μπορεί να γίνουν πραγματικά επικίνδυνοι. Σκέφτομαι, λοιπόν, πως ίσως έχει έρθει η στιγμή να αντιληφθούμε τη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας και να ζυγίσουμε τα πράγματα με διαφορετική βαρύτητα. Να αποφασίσουμε, αυτή τη φορά, για ένα πραγματικά σοβαρό ζήτημα, όπως είναι η διαχείριση της καθημερινότητας μας μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση ή η εκπροσώπηση της χώρας στον πολύ σημαντικό θεσμό του ευρωκοινοβουλίου, να ενεργήσουμε διαφορετικά. Να κάνουμε τις επιλογές μας, έτσι για αλλαγή, με γνώμονα το κοινό όφελος και όχι το ατομικό συμφέρον, την οργή ή την απαξίωση. Να αντιληφθούμε εγκαίρως ότι ένας ανεύθυνος σε θέση ευθύνης μπορεί να κάνει μεγαλύτερο κακό από ότι φανταζόμαστε. Να απαιτήσουμε ρεαλιστικούς και συγκεκριμένους στόχους από εκείνους που επιθυμούν να μας διοικήσουν. Άλλωστε, οι συνέπειες από λάθη του παρελθόντος σε παρόμοιες περιπτώσεις έχουν γίνει αντιληπτές σε όλους, με τον πλέον επίπονο τρόπο. Ας μη γελιόμαστε, οι δικαιολογίες τελείωσαν και μετά από αυτό όλοι θα αναλάβουμε το βάρος των πράξεων μας, υποψήφιοι και ψηφοφόροι. Και αν δεν το έχουμε καταλάβει ακόμα, κάτι μου λέει πως ο Ηρόστρατος, από εκεί που βρίσκεται, θα χαμογελά ικανοποιημένος.


συνέντευξη

Συνέντευξη: Ιορδάνης Ξανθόπουλος

Δίωρος καφές στο Sofa µε τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της «Κοινωνίας Αξιών»

Δηµήτρη Μπουραντά ! Στις 28 Μαΐου 2012, πραγµατοποιήθηκε η ιδρυτική συνδιάσκεψη του νεοσύστατου κόµµατος που φέρει την επωνυµία «Κοινωνία Αξιών». Μέσα από εκλογικές διαδικασίες, πρώτος πρόεδρος του κόµµατος εξελέγη ο καθηγητής Management και Human Resources του Οικονοµικού Πανεπιστηµίου Αθηνών και πολυγραφότατος συγγραφέας Δηµήτρης Μπουραντάς, ενώ ψηφίστηκε και Διοικούσα Επιτροπή αποτελούµενη από 24 µέλη. Το κόµµα αποφάσισε να µην συµµετέχει στις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 25 Απριλίου 2013 δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου του κόµµατος µε την ηγεσία του κόµµατος των «Δηµοκρατικών» και εκεί αποφασίστηκε η µεταξύ τους συνεργασία στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2014 µε ταυτόχρονη έκκληση να συµµετάσχουν στο νέο σχήµα όλα τα κόµµατα µε ευρωπαϊκό προσανατολισµό.

Ποιοι συγκροτούν και ποιοι συµµετέχουν στην «Κοινωνία Αξιών» πλην του Δηµήτρη Μπουραντά; Είµαστε άνθρωποι της εργασίας και του πνεύµατος, σ τ ε λ έ χ η ε π ι χ ε ι ρ ή σ ε ω ν κ α ι ο ρ γ α ν ι σ µ ώ ν, εργαζόµενοι, αγρότες, επιστήµονες, επαγγελµατίες, επιχειρηµατίες, εκπαιδευτικοί, ακαδηµαϊκοί, άνθρωποι του πολιτισµού. Δεν επιδιώκουµε να γίνουµε επαγγελµατίες πολιτικοί, αλλά να συνεισφέρουµε στην πατρίδα µας. Πιστεύουµε ότι η νοοτροπία, οι αξίες, οι πρακτικές και τα πολιτικά πρόσωπα των κατεστηµένων κοµµάτων µάς έφτασαν κοντά στην χρεωκοπία και στο να καταντήσουν την Ελλάδα µία τριτοκοσµική χώρα. Ποιος είναι ο στόχος της «Κοινωνίας Αξιών», πού τελικά αποσκοπεί αυτή η κίνηση; Στόχος της Κοινωνίας Αξιών είναι να ασκήσει

πιέσεις στο σηµερινό αναξιόπιστο πολιτικό σύστηµα, προβάλλοντας συγκεκριµένες προτάσεις και σχέδιο για την αναδιάρθρωση της οικονοµίας, τη δηµιουργία θέσεων εργασίας, τη στήριξη όσων υποφέρουν κάτω από το όριο της φτώχειας και την καταπολέµηση της διαφθοράς και της παραοικονοµίας µε συγκεκριµένα µέτρα και όχι µε ευχές! Πού κατατάσσουµε την «Κοινωνία Αξιών»; Σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκει; Ανήκουµε στον Κεντρώο χώρο και υποστηρίζουµε την παραµονή της χώρας στο ευρώ, αλλά και την πιο δυναµική παρουσία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση µε υποβολή συγκεκριµένου αναπτυξιακού σχεδίου το οποίο πρέπει να είναι κοινό στους βασικούς άξονες για όλες τις χώρες που αντιµετωπίζουν µεγάλο πρόβληµα χρέους και να


µην βασίζεται στην εξοντωτική και αδιέξοδη πολιτική της µονόπλευρης λιτότητας. Σε αδρές γραµµές πού δίνει έµφαση το πρόγραµµα της «Κοινωνίας Αξιών» ; Το πρόγραµµα της Κοινωνίας Αξιών περιλαµβάνει µεταρρυθµίσεις, αναδιάρθρωση του δηµοσίου τοµέα, χρήση νέων τεχνολογιών, εξυγίανση για τα ασφαλιστικά ταµεία. Μέρος της πολιτικής του κόµµατος εµφανίζεται και η αντιµετώπιση της διαφθοράς. Στο ζήτηµα της αγροτικής πολιτικής, θέση του κόµµατος είναι ότι η αγροτική οικονοµία συνιστά έναν από τους βασικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονοµίας και θα αντιµετωπιστεί όχι ως θεσµός που βασίζεται σε επιδοτήσεις, αλλά σε οικονοµίες κλίµακας και συνέργειες ώστε να γίνει η καλύτερη αξιοποίηση των συντελεστών παραγωγής µε αλλαγή του παραδοσιακού µοντέλου καλλιέργειας.

Από τα βιβλία σας να ξεχωρίσουµε το «Όλα σού τα΄µαθα, µα ξέχασα µια λέξη»...; Εσείς µπορείτε να ξεχωρίζετε όποιο θέλετε, εγώ νοµιµοποιούµαι να «αγαπώ» εξίσου όλα τα συγγραφικά µου πονήµατα. Πάντως, το «Όλα σού τα΄µαθα, µα ξέχασα µια λέξη» είναι όντως ένα διδακτικό σύγχρονο µυθιστόρηµα, που έγινε

Ποιο το διακύβευµα των επικείµενων Ευρωεκλογών; Η κρίση απέδειξε ότι η σηµερινή αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει πολλές λειτουργικές αδυναµίες. Το πρόβληµά της είναι πρωτίστως πολιτικό. Είναι αναγκαία, βέβαια, η αποτελεσµατική οικονοµική διακυβέρνηση, στην οποία όµως η αρµοδιότητα για τη σύγκλιση των διαφορετικών οικονοµικών πολιτικών να ανήκει πραγµατικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι όχι σε µια κλειστή οµάδα δύο ή τριών χωρών που «επιβάλλει» το µοντέλο της σε όλες τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να διατηρήσουν τον σκληρό πυρήνα των κυριαρχικών τους δικαιωµάτων, επιδιώκοντας µια δηµοκρατική Ευρώπη που θα προχωρήσει µε αυστηρό πλαίσιο συµφωνίας, που θα σέβεται τις συνθήκες. Και Σερραία υποψήφια Ευρωβουλευτής µε την «Κοινωνία Αξιών» ! Ναι, και είµαι ιδιαίτερα ε υ χ α ρ ι σ τ η µ έ ν ο ς π ο υ συµπεριλήφθηκε στη λίστα µε τα 33 ονόµατα για την εκλογή στην Ευρωβουλή και αυτό της Νικολέτας Φυντάνη από την πόλη σας. Η Νικολέτα έχει σπουδάσει Γερµανική Φιλολογία και εργάζεται ως Ασφαλιστική και Οικονοµική Σύµβουλος. Είναι µια νέα στην ηλικία γυναίκα µε πολλές γνώσεις και επάρκεια.

καλοδεχούµενο από ειδήµονες, κοινό και βιβλιοκριτικούς και κράτησε για αρκετό καιρό τώρα κραταιά θέση στα υπόλοιπα ευπώλητα βιβλία της εποχής µας.


Μαλλιαράς Αθανάσιος ΓΕΩΠΟΝΟΣ Υποψήφιος Δημ.Σύμβουλος - Δήμος Σερρών

τηλ.23210 45999 - Κιν. 6978 771915 maliaras@geotexniki.gr

Μπαµπαϊτης Δηµήτρης Εκπαιδευτικός (Πρώην Αντιδήμαρχος Σερρών)

Υποψήφιος Δημ.Σύμβουλος - Δήμος Σερρών τηλ. 6980 465944


ΝΑΝΤΙΑ

ΔΕΡΕΜΠΕΗ

Δηµοσιογράφος - Απόφοιτη Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΝΑΙ συµµετέχω κι εγώ στις εκλογές! «Δεν ξέρω τί να κάνω», «θα τα παρατήσω όλα», «δεν υπάρχει µ έ λ λ ο ν » , « δ ε ν υ π ά ρ χ ε ι ε λ π ί δ α » . Θ λ ί ψ η … Ο ρ γή … Αγανάκτηση… Και τελικά αδιαφορία… Γιατί να µην πούµε ένα µεγάλο ΟΧΙ στα συναισθήµατα απόγνωσης που κατακλύζουν καθηµερινά όλους µας και ιδιαίτερα τους ανθρώπους της γενιάς µου; Γιατί να µην αντικαταστήσουµε την άρνηση µε τη συµµετοχή, µε στόχο το «πλέξιµο» της ελπίδας από την αρχή; Κάπως έτσι σκέφτηκα αγαπηµένοι φίλοι και φίλες τη συµµετοχή µου στις επερχόµενες περιφερειακές εκλογές µε τον συνδυασµό ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ του Απόστολου Τζιτζικώστα. Όχι, δεν πετάω στα σύννεφα! Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν µαγικές λύσεις και συνταγές σε µια χώρα που στενάζει…Υπάρχουν όµως µαγικοί άνθρωποι και αυτό δεν το διαπραγµατεύοµαι! Και όπως µαγικοί είµαστε στην οικογένειά µας, στις φιλίες µας, στο χαβαλέ µας, το ίδιο θεωρώ πως µπορούµε να είµαστε και συµµετέχοντας ενεργά στα κοινά. Γιατί άλλοι να καθορίζουν πάντα την τύχη µας και εµείς να ρίχνουµε «αναθέµατα» όταν κάτι πάει στραβά; Δεν έχουµε λόγο; Δεν έχουµε άποψη; Δεν έχουµε πρότ αση; Φυσικά και έχουµε! Και πρέπει να την καταθέσουµε! Τα χρόνια της σιωπής έχουν παρέλθει. Τώρα στα δύσκολα, όλοι πρέπει να πάρουµ ε τ η ν τ ύ χη στα χέρια µας. Να υψώσουµε τη φωνή µας και να διεκδι-

κήσουµε ένα καλύτερο µέλλον. Δεν είναι απολίτικη η γενιά µου!!! Δεν της επιτρέπεται να είναι! Έχει ευθύνη απέναντι στην ίδια αλλά και τις επόµενες. Με όλες αυτές τις σκέψεις και πολλές ακόµη αποφάσισα να πω το «ναι» και να θέσω υποψηφιότητα. Δεν είναι εύκολο… Ζορίζοµαι, κουράζοµαι, αγωνιώ για το εάν θα τα καταφέρω… Κυρίως όµως χαίροµαι!! Ενθουσιάζοµαι θα έλεγα! Μου δίνεται η ευκαιρία να συνδιαµορφώσω καταστάσεις, να κάνω κάτι καλό για τον τόπο µου, να παλέψω για να αλλάξει κάτι στραβό. Αν αυτό δεν είναι ευκαιρία τότε τι είναι; Ειδικά όταν έχεις ενταχθεί σε µια οµάδα όπως αυτή της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που έχει όρεξη, πρόταση, κέφι, διάθεση για δουλειά και προσφορά! Θα

πληγωθείς, θα απογοητευτείς , η πολιτική είναι βρώµικη… Τα άκουσα κι αυτά. Τι απαντώ; Θα πάρω το ρίσκο µου!! Γιατί τι θα ήταν τελικά η ζωή µας χωρίς τολµήµατα;; Παλέψτε για τον εαυτό σας, για τον τόπο σας, για τα παιδιά σας…Δώστε δυναµικό παρόν στις εκλογές της 18ης Μαΐου. Κι αν εγώ ρισκάρω περνώντας (για λίγο) από την δηµοσιογραφία στην «απέναντι όχθη», για εσάς η επιλογή του συνδυασµού µας δεν ενέχει κανένα ρίσκο! Είναι η πλέον ασφαλής! Μακάρι το αποτέλεσµα να δικαιώσει τον αγώνα µας, πάντα µε τη δική σας στήριξη! Σας ευχαριστώ, ραντεβού στην κάλπη..

Αποµακρύνθηκα από τους τηλεοπτικούς δέκτες για να είµαι υποψήφια!!! Κι αν εγώ ρισκάρω περνώντας (για λίγο) από την δηµοσιογραφία στην «απέναντι όχθη», για εσάς η επιλογή του συνδυασµού µας δεν ενέχει κανένα ρίσκο!


Απόστολος Τzιτzικώστας

Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Ασίκογλου Κυριάκος Ψυχολόγος

Υπ.

Περιφερειακός Σύµβουλος

Στην απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά και ιδιαίτερα να συμπεριληφθώ στο δυναμικό του ψηφοδέλτιου Του συνδυασμού ¨ΑΛΛΗΛΕΓΥΗ του Απόστολου Τζιτζικώστα¨, μια φράση του Αείμνηστου Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή με οδήγησε και θα με οδηγεί : ¨Η εξουσία πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο για την πραγματοποίηση του οράματος του πολιτικού και όχι να είναι αυτοσκοπός¨ όραμα έχω και χρειάζομαι το μέσο για να το πραγματοποιήσω.

τηλ. 6980 258811, 6974 171425 k_asikoglou@yahoo.com


Μαλλιαράς Αθανάσιος ΓΕΩΠΟΝΟΣ Υποψήφιος Δημ.Σύμβουλος - Δήμος Σερρών


Παναγιώτης Γρηγοριάδης Αντιδήμαρχος Σερρών Υποψήφιος Δημ.Σύμβουλος Εκλογική Περιφέρεια Σερρών

Με την ίδια δύναμη

Τον ίδιο ενθουσιασμό Την ιδια συνέπεια

Κιν. 6974 819399


fashion Η εταιρεία low fashion δραστηριοποιείται στο χώρο της ένδυσης εδώ και 35 χρόνια. Με in style επιλογές για όλες τις ώρες!!! Εδώ θα βρείτε νεανικά µεγάλα µεγέθη σε χαµηλές τιµές.Προτείνουµε µοντέρνες και νεανικές επιλογές σε µικρά και µεγάλα µεγέθη αποδεικνύοντας πως η κοµψότητα και η οµορφιά δεν έχει µέγεθος. Αυτή την Άνοιξη τα χρωµατιστά φλοράλ µοτίβα έχουν για άλλη µια χρονιά την τιµητική τους µε την έµφαση φέτος να δίνεται στην αντίθεση του άσπρου και του µαύρου µε ένα ή µε 2 φωτεινά χρώµατα.Ο συνδιασµός λευκού- µαύρου παραµένει αξεπέραστος,οι γήινες αποχρώσεις είναι ταυτόσηµες της άνοιξης,ενώ οι ολόσωµες φόρµες είναι το ατού της εποχής και φέτος θα σας συνοδεύουν πολλές ώρες.

LOW

Γιώτα Αγοραστού Μεραρχίας 43 Σέρρες Τηλ.23210-65890 Οπτικά Ζωή Κελεµπέκογλου Τσαλοπούλου 11 Σέρρες Οπτικά Μάριος Παπανίκος Εθν. Αντίστασης 13 Σέρρες Η φωτογράφηση έγινε στην φυταγορά Σερρών 8ο Χλµ. Σερρών - Νιγρίτας Ευχαριστούµε την Εύα Αναστασιάδου για την φωτογράφηση Μαλλιά Κοµµώσεις Νίκος Σύρπας Φιλίππου & Αθ.Αργυρού Φωτογράφηση Στέφανος Σιδέρογλου Photo Πέννα


Γυαλιά Escada (Ζωή Κελεμπέκογλου) Φόρεμα ασπρόμαυρο από το low

Γυαλιά Marc Jacobs (Μάριος Παπανίκος) Ολόσωμη φόρμα από το low


Γυαλιά Marc Jacobs με διάφανο σκελετό (Ζωή Κελεμπέκογλου)

Γυαλιά Dolce & cabbana (Μάριος Παπανίκος) Καπέλο από το κατάστημα 'accessories' Πλ.Εμπορίου 7 Μακρύ φόρεμα με δέσιμο στο λαιμό από το low


Φόρεμα LOW Γυαλιά CIVENCHY(Ζωή Κελεμπέκογλου) Γυαλιά Emporio Armani(Μάριος Παπανίκος) Ολόσωμη φόρμα low


Γυαλιά Emporio Armani(Μάριος Παπανίκος) Καπέλο κατάστημα 'accessories' Πλ.Εμπορίου 7 Πουκαμίσες σε υπέροχα χρώματα από το low (Μεραρχίας 43) Μαλλιά κομμωτήριο Νίκος Σύρπας

Γυαλιά Marc Jacobs με διάφανο σκελετό (Ζωή Κελεμπέκογλου)


Ερµού 2 Σέρρες • τηλ.: 2321022550


Κάντε βουτιά στη συλλογή µε τα µαγιό από το κατάστηµα Χριστοδούλου Μαγιό γεµάτα φρου-φρου και όµορφα κοψίµατα,ψηλόµεσα pin up, µε τροπικά µοτίβα, ναυτικά, µε ρίγες ή ρετρό για την παραλία για ένα fresh summer look


Η απόλυτη λύση για το καθάρισµα και την φροντίδα των ρούχων και των χαλιών βρίσκεται στα 5min. Στα πιο σύγχρονα & αποτελεσµατικά στεγνοκαθαριστήρια της πόλης Συνέντευξη µε την ιδιοκτήτρια των 5min Κατερίνα Γκούµα Τι διαφορετικό προσφέρουν τα στεγνοκαθαριστήρια 5min; Με την ειδικευµένη τεχνογνωσία µας και σε συνδυασµό µε τον υπερσύγχρονο εξοπλισµό µας αναλαµβάνουµε αυτά που οι άλλοι δεν µπορούν. Επίσης µε τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που χρησιµοποιούµε χαρίζουµε στα ρούχα σας εκτός από την αίσθηση του καινούριου, φρεσκάδα και µεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Στα καθαριστήρια 5min χρησιµοποιούµε το πρόγραµµα VIVA DEO PLUS στο πλύσιµο των ρούχων και των παπλωµάτων και αφαιρούµε σχεδόν όλους τους παθογόνους µικροοργανισµούς και ακάρεα που απειλούν την υγεία και δε φεύγουν µε το απλό οικιακό πλύσιµο ή σιδέρωµα. Επίσης η διαδικασία που µας κάνει να διαφέρουµε σηµαντικά είναι: Κάθε ρούχο µε το που έρχεται στο κατάστηµα, µαρκάρεται και καταχωρείται στο µηχανογραφικό σύστηµα παρακολούθησης των ρούχων. Ταυτόχρονα, κατά την παραλαβή γίνεται επισήµανση τυχόν ιδιαίτερων λεκέδων που έχει υπόψη του ο πελάτης, ώστε να γίνει η κατάλληλη προεργασία ανάλογα µε το είδος του λεκέ. Στη συνέχεια, τα ρούχα διαχωρίζονται ανάλογα µε το χρώµα τους και αφού γίνει έλεγχος των οδηγιών καθαρίσµατος που έχει το κάθε ρούχο στο εσωτερικό του, διαχωρίζονται για στεγνό καθάρισµα και για πλύσιµο. Αφού καθαριστούν τα ρούχα, ελέγχονται για την αποτελεσµατικότητα του καθαρίσµατος και όσα χρειαστεί ξανακαθαρίζονται, χρησιµοποιώντας ανάλογα ξελεκιαστικά ή χρησιµοποιώντας άλλη µέθοδο καθαρίσµατος, π.χ. ρούχο που έχει γίνει στεγνό καθάρισµα και οι οδηγίες καθαρισµού του επιτρέπουν το πλύσιµο, πηγαίνει για πλύσιµο. Κατόπιν αυτού, το ρούχο πηγαίνει στο σιδερωτήριο, όπου έµπειροι σιδερωτές το σιδερώνουν ανάλογα µε τις ανάγκες του κάθε ρούχου . Κατά τη διάρκεια του σιδερώµατος, το ρούχο ξαναελέγχεται για τυχόν λεκέδες καθώς ο ατµός, συχνά, εµφανίζει λεκέδες οι οποίοι πριν ήταν αόρατοι. Τέλος το ρούχο πηγαίνει στο τµήµα συσκευασίας όπου γίνεται και ο τελικός έλεγχος καθαριότητας και σιδερώµατος, µαρκάρεται µε το όνοµα του πελάτη και οδηγείται στο ανάλογο stand για να παραδοθεί στον πελάτη. Ποιες οι υπηρεσίες που παρέχετε;;; -Με τα πιο προηγµένα µέσα αναλαµβάνουµε το στεγνό καθάρισµα, σιδέρωµα και τη φροντίδα του ρουχισµού σας αλλά και των υφασµάτων του σπιτιού: Ρούχα, δερµάτινα, κουρτίνες, καλύµµατα. -Αναλαµβάνουµε το υγρό καθάρισµα κουβερτών και παπλωµάτων -Παρέχουµε την πιο γρήγορη εξυπηρέτηση και προσφέρουµε παραλαβή και παράδοση δωρεάν.

-Καθαρίζουµε τα χαλιά σας και διαθέτουµε χώρο φύλαξης για όσο δεν τα χρειάζεστε. -Με ειδικές τεχνικές, καθαρίζουµε τα δερµάτινά σας, τα βάφουµε, τα επιδιορθώνουµε, τα αναζωογονούµε και τα κάνουµε σαν καινούρια -Και για τις επιδιορθώσεις των ρούχων σας µη τρέχετε άλλου! Εδώ είµαστε να τα φέρουµε στα µέτρα σας ή να διορθώσουµε τη κάθε ατέλεια του αγαπηµένου ρούχου σας. -Διαθέτουµε self service πλυντήρια για φοιτητές σε ειδικές φοιτητικές τιµές. Πείτε µας µερικές χρήσιµες συµβουλές για προστασία και φροντίδα των ρούχων που πρέπει γνωρίζουµε. • Πηγαίνετε τα ρούχα σας για επαγγελµατικό στεγνό καθάρισµα το συντοµότερο δυνατό από τη στιγµή που θα λεκιαστεί. Πολλοί λεκέδες στερεώνουν µε την πάροδο του χρόνου και µετά µπορεί να είναι αδύνατο να εξαλειφθούν πλήρως. • Προσπαθήστε να µην φέρνετε σε επαφή τα ρούχα σας µε αποσµητικά, κολόνιες, κρέµες κ.λ.π. Τα προϊόντα αυτά µπορεί να περιέχουν οινόπνευµα ή άλλα χηµικά τα οποία µπορεί να επηρεάσουν την βαφή των ρούχων σας µε µη ανατρέψιµα αποτελέσµατα. Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν ντυθείτε. • Μην σιδερώνετε ρούχα τα οποία έχουν λεκέδες. Ο ατµός και η ζέστη µπορεί να τους στερεώσουν και να µην καθαρίζουν µετά. • Κοστούµια, ταγιέρ και γενικώς σετ πρέπει να καθαρίζονται όλα µαζί, έτσι ώστε τυχόν απώλεια χρώµατος (η οποία µπορεί να συµβεί και µε το στεγνό καθάρισµα) να είναι οµοιόµορφη. Ακολουθήστε την ίδια συµβουλή και όσον αφορά σεντόνια, µαξιλαροθήκες κ.λ.π. που πλένετε στο πλυντήριο. • Πότε µην σηκώνετε τα ρούχα της προηγούµενης σεζόν ακαθάριστα µε την προοπτική να τα καθαρίσετε όταν θα τα ξαναφορέσετε. Η σκόνη και το καυσαέριο σκληραίνουν τις ίνες µε αποτέλεσµα τα ρούχα να φθείρονται και να παλιώνουν γρηγορότερα. Επίσης ποτέ µην σηκώνετε τα ρούχα και ειδικά τα δερµάτινα µέσα σε σακούλες νάιλον κλεισµένες από παντού. Τα ρούχα πρέπει να αερίζονται. • Σε κάθε ρούχο ή λευκό είδος που αγοράζετε, να ελέγχετε τις οδηγίες του κατασκευαστή στην ετικέτα του. Έτσι θα περιορίσετε τις πιθανότητες λάθος χειρισµού του ρούχου και θα τα κρατήσετε σε καλή κατάσταση για περισσότερα χρόνια. • Ποτέ µην υπερφορτώνετε το πλυντήριο σας. Αν τα ρούχα είναι στριµωγµένα µέσα στον κάδο, δεν πλένονται σωστά, αλλά και το πλυντήριο σας ζορίζεται.


5

Σοβαροί λόγοι

για να µας επισκεφτείτε

• Στεγνό καθάρισµα ενδυµάτων, καλλυµάτων, κουρτινών. Υγρό καθάρισµα κουβερτών, παπλωµάτων • Σιδέρωµα και επιδιόρθωση όλων των ενδυµάτων και κουρτινών • Καθαρισµός, βαφή και επιδιόρθωση δερµάτινων • Self service πλυντήρια για φοιτητές • Καθαρισµός και φύλαξη χαλιών

Καλέστε µας τώρα για το καθαρισµό και την φύλαξη των χαλιών σας

Επωφεληθείτε τώρα από το πρόγραµµα ανταµοιβής Bonus και κερδίσετε δωροεπιταγές χωρίς κληρώσεις

ΔΩΡΕΑΝ Παραλαβή και παράδοση Κεντρικό: Μαραγκουδάκη 8 Σέρρες Yπκ/µα: Δ. Θράκης 23α Σέρρες τηλ: 23210 23300, 23210 23488


συνέντευξη


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» ΜΕΤΡΟ 123Α «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» Πρόσκληση 3η Αποδέκτες: Ατομικές Επιχειρήσεις, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Α.Ε., ΕΠΕ, Ο.Ε. ή Ε.Ε.) και συγκεκριμένα: • Πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

• Επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών μικρότερο των 200 εκατ. € Μέσω του προγράμματος ενισχύονται επενδυτικά σχέδια που αφορούν στη  μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων  στους τομείς κρέατος, γάλακτος, αυγών - πουλερικών, διαφόρων ζώων, δημητριακών, ελαιούχων προϊόντων, οίνου, οπωροκηπευτικών, ανθέων, ζωοτροφών, σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών. Αποκλείεται η ενίσχυση: 

• Επενδύσεων για τη μεταποίηση ή την εμπορία προϊόντων που προέρχονται από Χώρες εκτός Ε.Ε.

• Επενδύσεων παρασκευής και εμπορίας προϊόντων απομίμησης ή υποκατάστασης του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων και του μελιού     

• Επενδύσεων στο επίπεδο λιανικού εμπορίου • Επενδύσεων που αφορούν γενετικά τροποποιημένα προϊόντα • Επιχειρήσεων που λειτουργούν υπό την μορφή της κοινωνίας, της εταιρείας αστικού δικαίου και κοινοπραξίας

Δαπάνες για τις οποίες παρέχεται ενίσχυση (επιλέξιμες): α) διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου β) κατασκευή ή βελτίωση ακινήτων γ) προμήθεια & εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού δ) εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού -όχι ως μεμονωμένη δράση ε) αγορά καινούργιων οχημάτων στ) γενικά έξοδα μέχρι 10% του συνόλου του προϋπολογισμού, όπως αμοιβές μηχανικών, και συμβούλων, και άδειες πέραν των παραπάνω δαπανών ζ) δαπάνες για μελέτες σκοπιμότητας, δημιουργίας αναγνωρίσιμου σήματος, απόκτησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, έρευνας αγοράς η) απόκτηση πιστοποιητικών ποιότητας από αρμόδιους οργανισμούς (ISO, HACCP κλπ) θ) κατασκευή της κατοικίας φύλαξης των εγκαταστάσεων μέχρι των 50.000€ Είδος Ενίσχυσης:  Το σύνολο της Δημόσιας Δαπάνης, που απαιτείται για την υλοποίηση του Μέτρου ανέρχεται σε 100.000.000€. Ο προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου μπορεί να κυμαίνεται από 100.000€ έως 10.000.000€. Ποσοστό Παρεχόμενης Ενίσχυσης:  Το ποσοστό ενίσχυσης συγκεκριμένα για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας είναι 50% του ποσού των επιλέξιμων επενδύσεων. Περίοδος Υποβολής Προτάσεων:  από  30 Δεκεμβρίου 2013 έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων πιστώσεων.


ΜΕΤΡΟ 1.1.2. «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» Στοιχεία του προγράμματος Επιλέξιμοι υποψήφιοι: Φυσικά Πρόσωπα μόνιμοι κάτοικοι της Ελληνικής Επικράτειας, εγγεγραμμένοι στο (Ο.Σ.Δ.Ε.), που εγκαταστάθηκαν για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το 14μηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης. Επιπλέον: - Έχουν ηλικία από 18-40 έτη - Είναι μόνιμοι κάτοικοι περιοχής εφαρμογής του Μέτρου - Η γεωργική τους εκμετάλλευση έχει ελάχιστο μέγεθος απαιτήσεων σε εργασία μισή 0,5 Μ.Α.Ε. (1 ΜΑΕ = 1750 ώρες) Αρχηγός γεωργικής εκμετάλλευσης θεωρείται ο ένας από τους συζύγους συνεπώς δεν απαιτούνται δικαιολογητικά μεταβίβασης ζώων ή και αγροτεμαχίων.

εργασία 0,5 ΜΑΕ και άνω 14 μήνες προ της αιτήσεώς τους - Οι μόνιμοι ή με σύμβαση υπάλληλοι του Δημοσίου - Όσοι λαμβάνουν επιδόματα αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67% - Όσοι έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα (υποψηφίου, συζύγου και ανηλίκων τέκνων από όλες τις πηγές) μεγαλύτερο από το 150% του εισοδήματος αναφοράς (15.000€) - Όσοι έχουν ατομικό εξωγεωργικό εισόδημα μεγαλύτερο από το 100% του εισοδήματος αναφοράς - Όσοι εκ των οποίων ο/η σύζυγος είναι είτε κατά κύρια απασχόληση γεωργός, είτε είναι αρχηγός γεωργικής εκμετάλλευσης μεγέθους απαιτήσεων σε εργασία τουλάχιστον 0,5 ΜΑΕ την οποία λειτουργούσε - Οι φοιτήτριες-φοιτητές από την έναρξη της φοίτησης έως τη συμπλήρωση του αριθμού των προβλεπόμενων ετών φοίτησης για κάθε σχολή - Όσοι εκτίουν ποινές φυλάκισης ή εκκρεμεί εις βάρος τους δίωξη

Μη επιλέξιμοι υποψήφιοι: - Τα νομικά πρόσωπα - Φυσικά πρόσωπα που έχουν ασκήσει γεωργική δραστηριότητα στο όνομά τους ή για λογαριασμό τους ως ιδιοκτήτες ή αρχηγοί γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μεγέθους σε

Πιστώσεις ανά Περιφέρεια - Ύψος Χρηματοδότησης: Στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας το προβλεπόμενο ποσό που μπορεί να διανεμηθεί είναι 32.400.000€. Πιο συγκεκριμένα ανά κατηγορία τα ποσά που θα διανεμηθούν στους εγκεκριμένους είναι τα εξής:

Α/Α

1

2

3

Κριτήριο

Παράμετρος

Ύψος ενίσχυσης σε Ευρώ

Ορεινή

7.500

Μειονεκτική

5.000

Λοιπές περιοχές

2.500

Προσανατολισμός παραγωγής της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση

Κτηνοτροφική

7.500

Φυτική

7.500

Μικτή-Μελισσοκομία

5.000

Επίπεδο εισοδήματος της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση

> από το 120% του Εισοδήματος Αναφοράς

5.000

80% - 120% του Εισοδήματος Αναφοράς

2.500

Μέγιστο

20.000

Ελάχιστο

10.000

Περιοχή μόνιμης κατοικίας

ΥΨΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ - ΣΥΝΟΛΟ

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων Ενίσχυσης: Από την 18 Μαρτίου 2014 έως και την 16η Μαΐου 2014. Στα πλαίσια του προγράμματος υπάρχουν Δεσμευτικοί Στόχοι σε επίπεδο Πενταετίας αλλά & μακροχρόνιες υποχρεώσεις.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Βέρρος Κωνσταντίνος, Μιχαλάκη Ελισάβετ, Χριστοφορίδου Άννα Για επιπλέον πληροφορίες ή για εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας είτε επισκεφθείτε μας στα γραφεία μας: Τσαλοπούλου 5, τ.κ. 621 22 - Σέρρες, τηλ. 23210 20700, fax. 23210 99521 e-mail: kverros@otenet.gr, www.kverros.gr, www.konstantinosverros.blogspot.com


συνέντευξη


κουζίνα


100% απόσταγμα

κουζίνα

ης ν ο

ης μηνιαίας ζήτησε ο ομηχανικού κ. Χρήστος υ είχε με τον και άλλα φορέα των συνάντηση η ρύθμιση ν εισφορών. ο μέτρο από όβλημα των τεράστιο , τους 4.500 δεν μπορούν στον ΟΑΕΕ ημα επιβίωηριστικά το να λυθεί με ς ρευστότηστική μείωση .

Στο πρόγραμμα ενίσχυσης των Δημόσιων Κεντρικών Βιβλιοθηκών η Βιβλιοθήκη των Σερρών H ∆ημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών συμμετέχει στο πρόγραμμα ενίσχυσης των ∆ημόσιων ∆ημοτικών Βιβλιοθηκών από όλη την Ελλάδα που υλοποιεί η μη κερδοσκοπική εταιρεία FUTURE LIBRARY, με πρωτοβουλία και αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος « Σταύρος Νιάρχος». Οι βιβλιοθήκες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα καλούνται να υλοποιήσουν δράσεις όπως η επιμόρφωση και κατάρτιση του προσωπικού στις μελλοντικές προκλήσεις , η προώθηση της ανάγνωσης της δημιουργικότητας και της καινοτομίας , η δημιουργία εθνικού ψηφιακού κόμβου , η οργάνωση δικτύου βιβλιοθηκών με υπηρεσία για παιδιά και ενδυνάμωση της εικόνας και της αξίας των βιβλιοθηκών στην ευρύτερη κοινωνία. Ιδιαιτέρα για την ∆ημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών , όπως είπε ο διευθυντής της κ. Γιάννης Σαπουντζής προβλέπεται επί πλέον από το πρόγραμμα η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός για τη λειτουργία ανεξάρτητης παιδικής βιβλιοθήκης.

Ποτοποιία Κωσταντινίδη - Χατζηχρηστάκη Ταξιδέψτε με τη γεύση του!


catering ‰ØÍÓÀÆ»éÆÈÀéÄÊÃÇËÐÒÄÈÖé ÌÄéÀɺ×ÀÒÓÇéÆÄ¿ÒÇ …ÎËØÄÓ»ÖéÄÌÏÄÈѼÀéÒÓÇÍéÎÑƟÍÕÒÇéʟÔÄé ļÃÎØÖéÄÏÀÆÆÄËÌÀÓÈÊ»Öé»éÏÑÎÒÕÏÈÊ»Öé ÄÊûËÕÒÇÖé

•ÉÄÈÃÈÊÄØ̺ÍÎÈéÀÍÔÑÐÏÎÈéé ÏÎØéÅÑÎÍÓ¼ÙÎØÍéÆÈÀéÓÎéŸÂÎÆÎéSERVICEéé ÊÀÈéÓÇÍéÄÏÈÓØ×¼ÀéʟÔÄéÄÊûËÕÒÇÖ

šÄƟËÇéÏÎÈÊÈ˼ÀéÄÃÄÒ̟ÓÕÍéÃÈÊ»ÖéÌÀÖé ÏÀÑÀÆÕÆ»ÖéÀϽéÀÆ͟éÍÓ½ÏÈÀéØËÈʟéÊÀÈé ÌÄÍοéÀ͟ËÎÆÀéÌÄéÓÈÖéÀÏÀÈÓ»ÒÄÈÖéÒÀÖ

…ÎËØÓÄË»ÖéÄÉÎÏËÈÒ̽ÖéÆÈÀéÄÒÕÓÄÑÈÊοÖéé »éÄÉÕÓÄÑÈÊοÖé×ÐÑÎØÖéÊÀÈéË¿ÒÄÈÖéºÕÖéé ÊÀÈéÓÇÍéÏÈÎéÌÈÊÑ»éËÄÏÓÎ̺ÑÄÈÀ

‰•££•‰éu邕‰‰ƒ¢ ˜™—éu遣šé •ÑÆÎÒӟÒÈÎéÎé×ËÌé‰ÄÑÑÐÍ ÑŸÌÀÖ é鉺ÑÑÄÖéué¥ééé&éééuéEMAILéINFO GATIDISGR

WWWGATIDISGR


Βάπτιση Ελεάνας

Ο Στέφανος και η Αλεξάνδρα Μπαλικτσή (ΕΞΟΡΥΞΗ Α.Ε.) βάπτισαν την δευτερότοκη κόρη τους Ελευθερία - Ηλιάνα (ΕΛΕΑΝΑ) στην Ι.Μ. Τιµίου Προδρόµου Σερρών, στις 27 Απριλίου 2014. Νονός της Ελεάνας ο Πασχάλης Κυριαζίδης (γιός του Στέλιου και της Αναστασίας, ιδιοκτήτες του κοµµωτηρίου PELOTECNICA). Αµέσως µετά ακολούθησε δεξίωση στο "Κυνηγετικό Περίπτερο".Tα φλας είχε το φωτο ΠΕΝΝΑ

Την κόρη τους βάπτισαν ο Κωνσταντίνος Τριχόπουλος (κατάστηµα "Γραφίδα" - Σφραγίδες , Κύπελλα, Μετάλλια, Πλακέτες) και η Γεωργία Μπαγιάτη, την 21η Σεπτεµβρίου 2013, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήµονα Σερρών. Οι νονοί Θωµάς Αρναούτογλου (Λογιστής) και Μαρία Κωστέα (Νηπιαγωγός) της έδωσαν το όνοµα της γιαγιάς της, Κυβέλη. Τόσο την οργάνωση όσο και το στολισµό και τη διακόσµηση της βάπτισης επιµελήθηκε αποκλειστικά η µητέρα της νεοφώτιστης. Τις στιγµές απαθανάτησε το foto-klik


Η βάπτιση της Αναστασίας Στις 8 Σεπτεμβρίου 2013 στην εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου ο στρατιωτικός Δημήτρης Σπυρίδων και η φιλόλογος Ευτυχία Παναγιωτίδου βάφτισαν το πανέμορφο κοριτσάκι τους. Νονοί ήταν ο Αντώνης Λίτσικας και Δήμητρα Σακαράκη. Η φωτογράφηση έγινε απο ΦΩΤΟ ΠΕΝΝΑ και ο στολισμός απο FOZIS. Ακολούθησε τραπέζι στην ταβερνα ΒΙΓΛΑ.

Στις 27 Δεκεµβρίου 2013 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεµόνων του 3o Λυκείου Σερρών πραγµατοποίησε στο ξενοδοχείο PHLIPPOS Ξενία την ετησία εκδήλωση προς τιµή των φετινών αποφοίτων Την εκδήλωση τίµησε µε την παρουσία του ο Αντιπεριφεριάρχης Σερρών κ. Ιωάννης Μωϋσιάδης ο οποίος και απένειµε και τα βραβεία στους αριστεύσαντες µαθητές , οι καθηγητές που υπηρετούν και υπηρέτησαν επί πολλά έτη στο Λύκειο , και φυσικά όλοι οι απόφοιτοι µαθητές. Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα συγκινητική τόσο για τα παιδιά όσο και για τους καθηγητές που είχαν για ακόµη φορά την ευκαιρία να βρεθούν µε αγαπηµένα πρόσωπα και να αποχωριστούν µε µια γλυκιά ανάµνηση . Η βραδιά έκλεισε µε υπέροχη µουσική και διασκέδαση στο roof garden του Ξενοδοχείου


Ευµορφία και Χριστόφορε να ζήσετε! Τις ζωές τους ένωσαν µε τα ιερά δεσµά του γάµου η Ευµορφία Κετσετζή (Πολιτικός µηχανικός) και ο Χριστόφορος-Νάσης Ζερµάν (επίσης Πολιτικός µηχανικός) την Κυριακή 27 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Σερρών. Κουµπάρος ήταν ο φίλος του ζευγαριού Τιµολέων Κηπουρός. Τον πανέµορφο στολισµό της τελετής επιµελήθηκε η Γιούλη Χαριστέ ενώ τις όµορφες στιγµές απαθάνατησε το foto klik Στο πανέµορφο ζευγάρι ευχόµαστε από καρδιάς να έχουν µία υπέροχα ζωή γεµάτη αγάπη και ευτυχισµένες στιγµές.


Να ζήσετε Ηλία & Ελένη! Ο Ηλίας Χρυσοστοµίδης (Αστυνοµικός) φίλος και αγαπηµένος συνεργάτης του ΜΕΤΑ και η Ελένη Λαζαρίδου (ιδ. υπάλληλος) ένωσαν τις ζωές τους σε µια όµορφη τελετή το βράδυ της Παρασκευής 25 Απριλίου στον ιερό ναό Κοιµήσεως της Θεοτόκου. Η υπέροχη Ελένη έφτασε χωρίς πολύ καθυστέρηση µη θέλοντας να αφήσει τον άνδρα της ζωής να την περιµένει ενώ κουµπάροι ήταν ο φίλος και συνάδελφος Ανδρέας Τσέλιος και η Αννα Ζίλφου. Στην Δεξίωση που ακολούθησε στο Ναιάς, όλα ήταν υπέροχα στολισµένα και οργανωµένα και ο χορός και το κέφι κράτησαν µέχρι αργά. Τους ευχόµαστε να είναι ευτυχισµένοι µια ζωή! Το στολισµό επιµελήθηκε ο Νίκος Λαζαρίδης ενώ για τα φλας υπεύθυνη ήταν η φωτογράφος Χριστίνα Παπαφράγκου.


έπιπλα - κουρτίνες - κουρτινόξυλα ταπετσαρίες τοίχου ορθοπεδικά στρωματέξ - σκίαση εσωτερική διακόσμηση κατοικίας επαγγελματικός εξοπλισμός

1350,00€

650,00€

650.00€


Η ποιότητα δεν είναι απαραίτητα ακριβή

345.00€

320.00€ Σύνθεση 861.00€ Τραπεζάκι 553.00€

390.00€

Νέα γκάµα προϊόντων, Νέες τιµές

380.00€

350.00€

370.00€

Καναπέδες διαστάσεων 2,75χ2,80µ. 1150,00€

1217.00€

1168.00€

1217.00€

Επιθυµητές διαστάσεις και επιλογή υφάσµατος I

T

A

L

I

A

N

S

T

Y

L

E


Final previwe 1  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you