Issuu on Google+

“The purpose of life is a life of purpose” -Robert Byrne


Amukela extended stay hotel

Amukela, which means welcome in Zulu, is an extended stay high end apartment hotel. perfect for traveling professionals seeking the comfort of a luxurious condominium and the amenities of a five star resort. With a Safari theme, this luxury hotel allow guests to transport themselves to an exotic location while traveling for business. This project was one of my favorite projects to execute because it was the first time I had the opportunity to work with a “client�. The client was a professor in the culinary arts department at The Art Institute of Tennessee- Nashville. We met several times through the design process, in which he provided input in the restaurant layout and finishes required. The project was completely conceptual which gave me the opportunity to challenge myself. I created a unique aesthetically pleasing design that will appeal to both long and short term guest traveling for business or pleasure.

lobby art

rendered floor plan

conference room

marble tile


lobby seating

upholstery lobby seating

lobby

reception chandelier

lobby chair

lobby artwork

lobby aquarium

lobbytable

lobby end table


Amukela Restaurant and Lounge is a high end steak house. THE RESTAURANT OFFERS several dining options including private dining, veranda dining, and a smoker’s Lounge. At Amukela Restaurant and Lounge, hotel guests receive VIP treatment such as personal chef services. Each guest may provide their chefs with a menu on a daily basis, in which they may specify their food choices for breakfast, lunch, and dinner. Amukela also delivers exceptional service to visitorS by providing several seating styleS such as crescent booth seating with circular tables that slide out allowing for easy access to the booth seating. Amukela’s show piece is an 80 feet long bar provides exceptional service with over 10 bartenders and an impressive beverage menu. Overall, Amukela Restaurant and Lounge is the perfect setting for dining; whether it may be for business or pleasure.

restaurant render floor plan

booth seating

upholstery

restaurant flooring restaurant seating

restaurant table

aQuarium column


upholstery

smoker’s lounge seating

smoker’s lounge lighting

smoker’s lounge smoker’s lounge floring

smoker’s lounge table

sunroom dining

sunroom dining seating

sunroom lighting

sunroom lounge seating

upholstery


Amukela fully furnished double suites has a spacious living room, fully equipped kitchen, a separate office space area and a master bedroom with a king size bed. The single suites deliver a more intimate setting providing kitchenette style layout and a separate master bedroom furnished with a queen size bed. For short term guests searching for a single room, Amukela provides an intimate space furnished by a queen size bed, desk and dresser. All rooms are equipped with a flat screen tv, and unlimited wi-fi access. DOUBLE SUITE RENDERED FLOOR PLAN

DOUBLE SUITE EAST SECTION CUT

DOUBLE SUITE LIVING / DINING AREA DOUBLE SUITE WEST SECTION CUT


LOUNGE SEATING

DOUBLE SUITE BEDROOM

UPHOLSTERY

KING SIZE BED

END TABLE

BEDDING


FOUNDATION CLASSES

The goal of this assignment was to develop a creative way to recreate the color wheel. I enjoy model building, so I decided to create a small model representing each color of the color wheel. Generating this project allowed me to use my creativity while developing valuable skills such as working with proportion and scale.


This model was created for my 3D class. For this assigment our instructor challenged us to find a space that was personal to us. We were to photgraph the space and create a poem explainging how it made us feel. I photographed a hospital room, because of the recent passing of a loved one. The final challenge was to create a 3D model of the space and photograph it in such a way that it would be deceiving to the viewer.

INSPIRATION

3D MODEL


VENUS BEAUTY SALON

Venus Beauty Salon encourages you to discover the goddess in you. Inspired by the birth of Venus by Botticelli, the design of Venus Beauty Salon embodies a feeling of entering a divine space. The main goal of this project was to streng then my space planning skills. The biggest challeng included was incorporating several services into a narrow space. The solution was removable panels to separate the space into three distinct spaces. Gold upholstery and extravagant finishes create a high end look and experience.

MOSSAIC TILE MURAL

COUNTER TOP KITCHEN ELEVATION

BACK SPLASH

RENDERED FLOOR PLAN

BEDAZZLED WALL COVERING

TERRAZzO FLOORING

BREAK ROOM TABLE


PAINT SHAMPOO STATION

RECEPTION

MIRROR

SHAMPOO STATION WALL SCONCE

3 FORM removable PANEL

UPHOLSTERY

STYLING CHAIR

STYLING STATION

WAITING AREA LIGHTING

ART

UPHOLSTERY


U O S UC O O UC

programming and space planning

O UC

CRITERIA MATRIX

BUBBLE DIAGRAM

The main goal of this assignment was to further develop programming and space planning skills. The lancaster residence is a newly renovated home located in miami beach, florida. This project was the first time I had to space plan for a two story space . The biggest challenge of this project was space planning around existing columns, as well as designing a staircase. I learned a great deal about safe stair design and the importance of calculating treads, riser and landings.

BLOCK DIAGRAM


PROTOTYPICALS

FIRST FLOOR

SECOND FLOOR


HISTORY CLASSES

From trash to riches: The goal of this project was to construct a model with a $10 budget. This is a recreated bed design by Robert Adam. The model is made of scrap balsa wood, foam core, paper clips, cotton ball, soda bottle, drapery swatches, wood dowels, and gold spray paint. The total cost of the model was $6.80.

MODEL

INSPIRATION

Pompeii: I Created this model for Art History. It is a recreation of the cubiculum in villa at Boscoreale. The model is made of cardboard, foam core, cotton ball, pllow case, and gold spray paint. MODEL

INSPIRATION


ITALIANATE MOTIF: INK

INSPIRATION

ART NOUVEAU MOTIF: PENCIL AND INK

DE STIJL: COLOR PENCIL AND MARKER EXTERIOR PERSPECTIVE

INSPIRATION

ART DECO MOTIF : MARKER

STICK STYLE WATER COLOR PENCIL EXTERIOR PERSPECTIVE


ESPN CORPORATE HEADQUARTERS

ESPN is opening a new corporate office in Bristol, Connecticut. They want their office to be a reflection of their identity. ESPN is a strong believer in team work, and growing as their employees grow. They want a space where the employees feel comfortable yet productive. The space accommodates for guests and impromptu business meetings. Overall, the floor plan is open and easily interchangeable. The biggest challenge i encountered during this project was learning a new software. This project was fully designed in revit architecture 2012.

galley photography

counter top terrazzo

Wood Work Bamboo patina panel

custom reception elevation

ADA Counter Top terrazo

custom reception plan view


CORPORATE HEADQUARTERS BRISTOL, CONNECTICUT

This project is unique because I was challenged to create a design using a fellow student’s concept. The concept I was assigned was vintage sports. I accomplished this goal by selecting upholstery, and system furniture, that embodied the concept. THE NEW ESPN HEADQUARTERS EMBODIES SPORTS OF THE PAST IN A CONTEMPORARY ENVIRONMENT. WORN LEATHERS, RECLAIMED COURT FLOORING, AND VINTAGE COLOR SCHEMES EVOKE MEMORIES OF FAVORITE PASTIMES WHILE MODERN LINES AND LEED-CERTIFIED DESIGN MAKE THIS AN OFFICE SPACE FOR THE 21ST CENTURY.

andrew robinson’s concept board

gallery podium

reception flooring

upholstery

guest seating

inspiration


Impromptu meeting spaces

inspiration inspiration

back upholstery

second floor system furniture

inspiration

Task chair

seat upholstery

meet you by Harworth

first floor system furniture


inspiration flex lighting by 3M

executive seating upholstery

MUMBAI desk

executive office

guest seating upholstery


conference room

conference table

conference seating artwork upholstery

flooring


ESPN Employee Recreation Room is a space allocated for employees to unwind. The space is separated into three separate zones. The front area is the play zone: a space where employees could take part in several games and group activities. In the middle area, employees release there tension by receiving a short massage session or relaxing with a good book in reading zone. a sleep zone provides a space for employees to relax during peak tournament seasons.

massage table

calm sleep pods exterior

reading area bookcase

vintage pool table

vintage foosball table

calm sleep pods interior

vintage ping pong table

gaming chair reading area recliner


THE GIVING TREE ENTREPRENEUR CENTER

The Giving Tree is an entrepreneur center devoted to helping small businesses grow. The biggest challenge of this assignment was understanding the importance of branding. I had to come up with a name and a logo that would appeal to the service provided by the corporation. The logo had to be visually pleasing and easy to trademark. This became the inspiration of the design through the entire space. It influenced the floor plan layout and finishes selection, leading to a distinctive yet cohesive design.

RECEPTION SEATING

UPHOLSTERY

RECEPTION

CHAIR SIDE TABLE ENTRANCE

EXECUTIVE SEATING

LOGO

UPHOLSTERY

SYSTEM FURNITURE

GUEST SEATING


BOARD LAYOUT


HAND RENDERINGS

inspiration

inspiration

inspiration

color pencil and marker

color pencil

color pencil and marker

this series of Gothic Revival furniture renderings were created for a history of interior design class project. The goal of this project was to perfect our rendering skills while researching historical interior design styles.We worked as a team, with each student developing a specific time period. The end result was a book of hand rendered sketches featuring design styles from the 1800’s to the present.

graphite and ink

graphite and ink


reception lighting

cumberland manor

Cumberland Manor is a luxury independent living facility located in Brentwood, Tennessee. Cumberland Manor was in need of a new look that would appeal to the baby boomers. They wanted a space that would accommodate to their aging needs, yet let them feel a sense of independence and youth. In this group project my contribution was the reception and lighting selection.

receptionist perspective

receptionist chair

guest seating upholstery

reception flooring

upholstery


SCHMIT’S MASTER BATH AND DRESSING ROOM

New world meets old world in this Green Hills bathroom and dressing room renovation. Traditional furniture adds a touch of elegance to modern finishes and layout. The open floor plan combines large amounts of natural light and reflective surfaces creating a crisp contemporary design, While vintage furniture and elaborate accent pieces accentuate the space. This project was very gratifying because I was able to design as if I was the client. This helped me develop my personal design style. I also acquired valuable skills in closet design and organization, as the design had to accommodate specific garments and 70 pairs of shoes.

dresing room flooring : carpet

Tie and Purse Organizer

Water Color Perspective

Closet elevation

Floor Plan

Seating

Upholstery

Plaster 3D Art

Shoe storage


Sink

Mirror

Wall Sconce

Fainting lounge Upholstery

Free standing shower

ELEVATION

Vanity Stool

Soaking Tub

Water Color Perspective

GLASS TILE

bathroom floring; slate tile


ANA SANTOS - INTERIOR DESIGN PORTFOLIO