Page 1

RECOMANACIONS PER L’ESTIU P3, P4 i P5

A l’estiu, la formiga surt del niu


A l’estiu, el sol viu, i fa dibuixos sobre el riu RECOMANACIONS GENERALS Durant les vacances d’estiu, per tal de no perdre totalment, per tal de no perdre totalment el ritme de treball i poder iniciar amb seguretat el proper curs escolar, recomanem que els vostres fills/es dediquin unes estones a la setmana a refrescar continguts treballats durant el curs, però també a aprofitar activitats quotidianes que compartiu, donant així l’oportunitat a un aprenentatge autònom a partir d’activitats lúdiques i creatives. El vostre paper serà compartir, donar suport, animar, motivar, ajudar-los a gestionar el temps, interpretar i trobar solucions al que els hi heu proposat. Serà també important l’ambient de treball. Aquest hauria de ser un lloc tranquil i sense excés d’estímuls externs (música, televisió...). Comproveu que la posició corporal sigui correcta. L’infant ha de seure bé per fer les activitats. La gestió del temps és decisiva: quan s’inicia una feina , aquesta s’ha d’acabar, no es pot permetre que faci només el que li vingui de gust...Pacteu i planifiqueu amb ells/elles quins dies de la setmana faran deures i a quina estona del dia les farà.


Cuca d’estiu, mentre té sol, fa la viu-viu US RECOMANEM ANAR TREBALLANT DE FORMA LÚDICA I RELAXADA, GRADUANT LA DIFICULTAT I EL NIVELL D’EXIGÈNCIA SEGONS ELS ÈXITS QUE ES VAGIN ASSOLINT:           

Treure’s la roba deixant-la endreçada i posar-se-la sense ajuda. Posar-se i treure’s les sabates. Endreçar-les. Mocar-se sol/a. Cordar i descordar botons. Ordenar les seves coses. Tenir autonomia en el control d’esfínters. Rentar-se les mans sol/a. Participar en les activitats quotidianes: Parar i despara la taula. Pelar fruita amb les mans (mandarines, plàtans...) Fer d’ajudant de cuina (batre ous, posar i remenar una sala a la pasta...)


          

Escoltar contes (llegits i explicats). Explicar fets viscuts mantenint la coherència en le discurs. Copiar o escriure el seu nom amb lletra entenedora. Copiar paraules (noms , llistes de la compra...) Comptar objectes (petxines, pedretes, pètals...) Copiar o escriure números (telèfons, preus...) Dibuixar i pintar (ceres, retoladors, pintura, colors...) Fer trencaclosques, encaixos, bufar bombolles... Arrugar, estripar i retallar paper (vigileu que agafin correctament les tisores). Fer tombarelles, pujar i baixar escales alternant els peus, caminar, córrer, saltar... Respectar les normes de convivència. El respecte pels espais comuns i el mobiliari urbà.  Fer jocs tradicionals (saltar a la corda, fet i amagar, un, dos tres pica la paret, la xarranca...)  Gaudir d’audicions de música, cantar amb la família les cançons apreses a l’Escola. LA CONSIGNA PER LES VACANCES ÉS: Gaudir i passar-ho molt bé!! Podeu convertir qualsevol moment del dia un moment educatiu. Busqueu aquests moments i compartiu-los amb els vostres fills i filles. Tot jugant i divertint-se els aprenentatges es fan més significatius.

Qui diu mal de l’estiu, no sap què diu

Estiu p3 p4 p5 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you