Issuu on Google+

RECOMANACIONS PER L’ESTIU P3, P4 i P5

A l’estiu, la formiga surt del niu


A l’estiu, el sol viu, i fa dibuixos sobre el riu RECOMANACIONS GENERALS Durant les vacances d’estiu, per tal de no perdre totalment, per tal de no perdre totalment el ritme de treball i poder iniciar amb seguretat el proper curs escolar, recomanem que els vostres fills/es dediquin unes estones a la setmana a refrescar continguts treballats durant el curs, però també a aprofitar activitats quotidianes que compartiu, donant així l’oportunitat a un aprenentatge autònom a partir d’activitats lúdiques i creatives. El vostre paper serà compartir, donar suport, animar, motivar, ajudar-los a gestionar el temps, interpretar i trobar solucions al que els hi heu proposat. Serà també important l’ambient de treball. Aquest hauria de ser un lloc tranquil i sense excés d’estímuls externs (música, televisió...). Comproveu que la posició corporal sigui correcta. L’infant ha de seure bé per fer les activitats. La gestió del temps és decisiva: quan s’inicia una feina , aquesta s’ha d’acabar, no es pot permetre que faci només el que li vingui de gust...Pacteu i planifiqueu amb ells/elles quins dies de la setmana faran deures i a quina estona del dia les farà.


Cuca d’estiu, mentre té sol, fa la viu-viu US RECOMANEM ANAR TREBALLANT DE FORMA LÚDICA I RELAXADA, GRADUANT LA DIFICULTAT I EL NIVELL D’EXIGÈNCIA SEGONS ELS ÈXITS QUE ES VAGIN ASSOLINT:           

Treure’s la roba deixant-la endreçada i posar-se-la sense ajuda. Posar-se i treure’s les sabates. Endreçar-les. Mocar-se sol/a. Cordar i descordar botons. Ordenar les seves coses. Tenir autonomia en el control d’esfínters. Rentar-se les mans sol/a. Participar en les activitats quotidianes: Parar i despara la taula. Pelar fruita amb les mans (mandarines, plàtans...) Fer d’ajudant de cuina (batre ous, posar i remenar una sala a la pasta...)


          

Escoltar contes (llegits i explicats). Explicar fets viscuts mantenint la coherència en le discurs. Copiar o escriure el seu nom amb lletra entenedora. Copiar paraules (noms , llistes de la compra...) Comptar objectes (petxines, pedretes, pètals...) Copiar o escriure números (telèfons, preus...) Dibuixar i pintar (ceres, retoladors, pintura, colors...) Fer trencaclosques, encaixos, bufar bombolles... Arrugar, estripar i retallar paper (vigileu que agafin correctament les tisores). Fer tombarelles, pujar i baixar escales alternant els peus, caminar, córrer, saltar... Respectar les normes de convivència. El respecte pels espais comuns i el mobiliari urbà.  Fer jocs tradicionals (saltar a la corda, fet i amagar, un, dos tres pica la paret, la xarranca...)  Gaudir d’audicions de música, cantar amb la família les cançons apreses a l’Escola. LA CONSIGNA PER LES VACANCES ÉS: Gaudir i passar-ho molt bé!! Podeu convertir qualsevol moment del dia un moment educatiu. Busqueu aquests moments i compartiu-los amb els vostres fills i filles. Tot jugant i divertint-se els aprenentatges es fan més significatius.

Qui diu mal de l’estiu, no sap què diu


Estiu p3 p4 p5 2014