__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

BOOST YOUR EXAM PREPARATION FOR TABLEAU DESKTOP CERTIFIED ASSOCIATE CERTIFICATION Desktop Associate Practice Test and Preparation Guide

GET COMPLETE DETAIL ON DESKTOP ASSOCIATE EXAM GUIDE TO CRACK 2020.1. YOU CAN COLLECT ALL INFORMATION ON DESKTOP ASSOCIATE TUTORIAL, PRACTICE TEST, BOOKS, STUDY MATERIAL, EXAM QUESTIONS, AND SYLLABUS. FIRM YOUR KNOWLEDGE ON 2020.1 AND GET READY TO CRACK DESKTOP ASSOCIATE CERTIFICATION. EXPLORE ALL INFORMATION ON DESKTOP ASSOCIATE EXAM WITH THE NUMBER OF QUESTIONS, PASSING PERCENTAGE, AND TIME DURATION TO COMPLETE THE TEST.


www.analyticsexam.com

Desktop Associate Practice Test Desktop Associate is Tableau Desktop Certified Associate– Certification offered by the Tableau. Since you want to comprehend the Desktop Associate Question Bank, I am assuming you are already in the manner of preparation for your Desktop Associate Certification Exam. To prepare for the actual exam, all you need is to study the content of this exam questions. You can recognize the weak area with our premium Desktop Associate practice exams and help you to provide more focus on each syllabus topic covered. This method will help you to increase your confidence to pass the Tableau Tableau Desktop Certified Associate certification with a better score.

Tableau Desktop Certified Associate

1


www.analyticsexam.com

Desktop Associate Exam Details Exam Name

Tableau Desktop Certified Associate

Exam Code

Desktop Associate

Exam Duration

120 minutes

Exam Questions

36

Passing Score

75%

Exam Price

$250 (USD)

Books

Desktop I: Fundamentals Desktop II: Intermediate

Exam Registration

Loyalist Exam Services

Sample Questions

Tableau Desktop Certified Associate Certification Sample Question

Practice Exam

Tableau Desktop Certified Associate Certification Practice Exam

Tableau Desktop Certified Associate

2


www.analyticsexam.com

Desktop Associate Exam Syllabus Objective

Details

Weight

Data Connections

- Connect to Tableau Server

17%

- Describe connection options - Connect to different data source types - Join tables from single and multiple databases - Prepare Data for Analysis: ● ● ● ● ●

Blending Metadata Grid Pivot Union Data Interpreter - Explain data extract formats and capabilities - Create extracts with multiple tables

- Explain performance considerations between blends, joins, and cross-database joins - Use Automatic & Custom Split Organizing & Simplifying Data

- Understand how to: ● ● ● ● ●

10%

Filter data Sort data Build groups Build hierarchies Build sets

Tableau Desktop Certified Associate

3


www.analyticsexam.com

Field & Chart Types

- Explain the difference between measures and dimensions

15%

- Explain the difference between discrete and continuous fields - Explain how to utilize Tableau-generated fields - Understand how and when to build: ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

Histograms Heat maps Tree maps Bullet graphs Combined axis charts Dual axis charts Scatter plots Cross tabs Bar in bar charts Box plots - Use titles, captions and tooltips effectively - Edit axes - Use mark labels and annotations

Calculations

- Understand how to: ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

18%

Manipulate string and date calculations Create quick table calculations Use level of detail (LOD) expressions Explain different types of LOD expressions Use Ad-hoc calculations Work with aggregation options Build logic statements Build arithmetic calculations Build grand totals and sub-totals Use calculations in join clauses

Tableau Desktop Certified Associate

4


www.analyticsexam.com

Mapping

- Navigate maps, including: ● ● ● ● ● ●

13%

Pan & Zoom Filtering Map layering Custom territories Lasso & Radial selection Geographic search - Modify locations within Tableau - Import and manage custom geocoding - Use a background image map - Connect to spatial files

Analytics

- Use the following in visual analysis: ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

15%

Reference Lines Reference Bands Trend Lines Trend Model Forecasting Drag & Drop Analytics Box Plot Reference distributions Statistical summary card Instant Analytics Data Highlighter

Dashboards

- Build dashboards and stories

12%

- Create dashboard actions - Design dashboards for viewing on devices - Utilize visual best practices for viewing on devices - Describe publishing & sharing options

Tableau Desktop Certified Associate

5


www.analyticsexam.com

Desktop Associate Questions and Answers Set 01. The following questions use the dataset Sample-Superstore Subset (Excel), which can be downloaded here. If you are unable to download the file, try accessing it from another internet browser. What percent of the total profit do the top 10 customers by Sales represent?

a) 3.50% b) None of the Above c) 17.54% d) 5.03%

Answer: d

02. What does the box in a box plot represent? a) Maximum extent of the data b) The range of the middle half of the data points c) The median of the middle half of the data points d) The outliers of the data

Answer: b

Tableau Desktop Certified Associate

6


www.analyticsexam.com

03. The following questions use the dataset Sample-Superstore Subset (Excel), which can be downloaded here. If you are unable to download the file, try accessing it from another internet browser. If 2013 Sales numbers were expected to increase by 50% in the following year, what would be the total estimated sales for the Consumer Segment in 2014?

a) $4,278,540 b) $816,999 c) $2,752,823 d) $802,365

Answer: b

04. The following questions use the dataset Sample-Superstore Subset (Excel), which can be downloaded here. If you are unable to download the file, try accessing it from another internet browser. Look at the sum of profits for each Product Sub-Category. Which sub-category is $31,069 below the average profit across all categories?

a) Appliances b) Bookcases c) Envelopes d) Paper

Answer: c

Tableau Desktop Certified Associate

7


www.analyticsexam.com

05. The following questions use the dataset Sample-Superstore Subset (Excel), which can be downloaded here. If you are unable to download the file, try accessing it from another internet browser. What is the percent of total Sales for the ‘Home Office’ Customer Segment in July of 2012?

a) 23.97% b) 23.50% c) 20.14% d) 32.56%

Answer: a

06. The following questions use the dataset Sample-Superstore Subset (Excel), which can be downloaded here. If you are unable to download the file, try accessing it from another internet browser. Find the top 10 Product Names by Sales within each region. Which product is ranked #2 in both the Central and West regions in 2011?

a) Riverside Palais Royal Lawyers Bookcase b) Sharp AL-1530CS Digital Copier c) Bush Mission Pointe Library d) Global Troy Executive Leather Low Back Tilter

Answer: b

Tableau Desktop Certified Associate

8


www.analyticsexam.com

07. The following questions use the dataset Sample-Superstore Subset (Excel), which can be downloaded here. If you are unable to download the file, try accessing it from another internet browser. In the Technology Product Category, which unprofitable state is surrounded by only profitable states?

a) Colorado b) Missouri c) Wyoming d) Utah

Answer: a 08. The following questions use the dataset Sample-Superstore Subset (Excel), which can be downloaded here. If you are unable to download the file, try accessing it from another internet browser. What was the Moving Average of Sales in June of 2012, including six months prior and six months after?

a) $101,752 b) $180,036 c) $188,552 d) $286,170

Answer: c

Tableau Desktop Certified Associate

9


www.analyticsexam.com

09. The following questions use the dataset Sample-Superstore Subset (Excel), which can be downloaded here. If you are unable to download the file, try accessing it from another internet browser. Create a histogram showing the number of Sales using Sales Bins of $1,000. Which bins have profit ratios (profit as a percentage of sales) of more than 25%? (Select all that apply)

a) 1,000 b) 3,000 c) 7,000 d) 8,000 e) 10,000 f) 11,000 g) 18,000

Answer: c, d, f, g

10. To connect to multiple tables in a single data source at one time, what must be specified?

a) A blend b) A calculation c) A join d) A hierarchy

Answer: c

Tableau Desktop Certified Associate

10


www.analyticsexam.com

Full Online Practice of Desktop Associate Certification AnalyticsExam.com is one of the world’s leading certifications, Online Practice Test providers. We partner with companies and individuals to address their requirements, rendering Mock Tests and Question Bank that encourages working professionals to attain their career goals. You can recognize the weak area with our premium Desktop Associate practice exams and help you to provide more focus on each syllabus topic covered. Start Online practice of Desktop Associate Exam by visiting URL https://www.analyticsexam.com/tableau-certification/tableau-desktopcertified-associate

Tableau Desktop Certified Associate

11

Profile for Palak Mazumdar

Boost Your Exam Preparation for Tableau Desktop Certified Associate Certification  

Start Here---> https://bit.ly/33lWnv5 <---Get complete detail on Desktop Associate exam guide to crack 2020.1. You can collect all informati...

Boost Your Exam Preparation for Tableau Desktop Certified Associate Certification  

Start Here---> https://bit.ly/33lWnv5 <---Get complete detail on Desktop Associate exam guide to crack 2020.1. You can collect all informati...

Advertisement