Page 1

USI METALICE & USI REZISTENTE LA FOC Plase de Insecte

Usi Rezistente la Foc

Usi de Usi de Garaj Garaj

TOTHE ENV ING IR UT

T MEN ON

CONT RIB

Rulouri Exterioare

calitate & rezistenta quality & durability


Usi metalice `

Usi cu intrebuintari multiple / Door multipurpose Usa metalica intr-un singur canat, reversibila, este asamblata intr-o rama metalica de otel foarte rezistenta pe cele 4 laturi. Foaia de usa este vopsita in camp electrostatic cu pudre poliesterice cu finisaj in relief RAL 9010, cu cleme ce se deschid si gauri pentru a fix suruburile extensibile, are 2 balamale de dimensiuni reduse 98x16.5mmø, grosime totala a foii de otel galvanizata 53mm, miez de fagure, maner siguranta de plastic negru, cheie si butuc. Usa poate avea si gauri de ventilatie in forma de triunghi in cele patru colturi ale ei.

Usi rezistente la foc Usa rezistenta la foc 60 min / Door EI2 60 Usa metalica rezistenta la foc 60 minute, reversibila, este asamblata intr-o rama metalica de otel foarte rezistenta pe cele 4 laturi. Foaia de usa este vopsita in camp electrostatic cu pudre poliesterice cu finisaj in relief RAL 9010, cu cleme ce se deschid si gauri pentru a fix suruburile extensibile, are 1 balama cu arc si o balama cu reazem, grosime totala a foii de otel galvanizata 53mm, miez rezistent la foc, garnitura termo intre rama si foaia de usa,un surub de fixare pe partea balamalei, maner negru de siguranta cu miez de otel, cheie si butuc.

Usa rezistenta la foc 120 min / Door EI2 120 Usa metalica rezistenta la foc 120 minute, reversibila, este asamblata intr-o rama metalica de otel foarte rezistenta pe cele 4 laturi. Foaia de usa este vopsita in camp electrostatic cu pudre poliesterice cu finisaj in relief RAL 9010, cu cleme ce se deschid si gauri pentru a fix suruburile extensibile, are 1 balama cu arc si o balama cu reazem, grosime totala a foii de otel galvanizata 63mm, miez rezistent la foc, garnitura termo intre rama si foaia de usa, un surub de fixare pe partea balamalei, maner negru de siguranta cu miez de otel, cheie si butuc


Usi Rezistente la foc ACCESORII INCLUSE Urmatoarele componente sunt incluse in pretul usilor rezistente la foc. Culoare standard RAL9010obtinuta prin vopsire in camp electrostatic

Incuietoare marcata CE conform EN12209

O pereche de manere rezistente la foc conform DIN 18255.

Bolturi care intra in tocul usii, 1 pe usa pentru EI2 60 and 2 pe usa pentru EI2 120

Cheie standard cu insertie plastic.

Cleme ce se monteaza fie prin infiletare cu suruburi autofiletante, fie prin cimentare.

Garnitura lipita pe cadru pentru a nu permite fumului sa iasa.

Marcaj de conformitate pe eticheta metalica asa cum prevede legea.

O balama cu rulmenti marcat CE conform EN 1935, o balama pe usa, cu inaltime reglabila.

Balama autoinchidere cu arc, pe usa rezistenta la foc,1 pe canat, reglabila .


Usi Metalice Culoare Standard RAL 9010 vopsit in camp electrostatic (foto stanga). Sau prin aplicare folie culoare RAL 7035 (foto central), sau doar galvanizata (foto dreapta) **doar pentru usile universale si galvanizate, comanda minima este de 17 usi ďŹ ecare**. .

O pereche de manere PVC.

Balama de dimensiuni reduse mm 98 x 16,5 Ă˜, 2 per foaie de usa

Schite Sectuine Orizontal de la Usa Rezistente la foc

Vedere din fata

Sectuine Orizontal de la Usa Metalica

SECTUINE VERTICALA USA REVERSIBILA

USA MODEL DX/SX


DOMENIU DE APLICARE DE USI PENTRU INSTALARE IN CORIDOARELE Aceste uși sunt folosite doar pentru că rama de colț normal nu este potrivita pentru o fixare pe pereți netezi ca în coridoarele și trebuie să fie utilizat un cadru de formă diferită. Acest tip de instalare este de asemenea disponibil în versiunea antifoc cu certificate corespunzatoare.

DESCRIEREA LOCULUI DE USI PENTU INSTALARE IN CORIDOARELE Pentru constructii ca” HANDED DOORS”, vezi descrierea corespunzătoare la rubrica "HANDED DOORS” / Descriere / EI2 60 / EI2 120 /multifuncțional (în funcție de tipul ales)", dar cu cadru având chiar să se bazeze pe 3 laturi de profil din oțel galvanizat grosime de 1, 5 mm și fixare plăci, pictate cu pulberi epoxi-poliester în același ton RAL ca blatul usii. Șuruburi de expansiune pentru fixarea pe perete se exclude

SECTUINE ORIZONTALA

SECTUINE VERTICALA

SECTUINE ORIZONTAL DOUA CANATE

Dimensiune. În ordinea indică dimensiunile de deschidere reală Lr x RR = din perete in perete în lățime și de la podea terminat cu plafonul de înălțime. Dimensiunile exterioare cadru (toate luate din exterior) va fi mai puțin ca spațiul de toleranță între ramă și perete va fi dedus din fabrică. Urmează tabel cu dimensiuni standard. Dimensiuni mai mari sau mai mici pot fi comandate, în cazul versiunii anti foc dimensiunile ușilor geamiilor și distanța lor față de marginile trebuie să fie în cele permise de certificatul ales


Accesorii Optionale Bara antipanica Certificate UE, insotite de instructiuni de instalare; 5 modele sunt disponibile pentru diferite necesitati.

INCUIETOARE ANTIPANICA certificata si marcata CE conform standardului EN 12209

Butuci marime standard sau jumatati, neuniformi sau egali, toti se livreaza impreuna cu cheie standard.

Un Maner de inox este uneori necesar pentru o nota de eleganta

Amortizoare

Garnitura de cauciuc

Certificate UE sunt livrate insotite de instructiuni de instalare. Ele pot fi montate si ulterior

Garnitura elastica pentru usi si rame . Un accesoriu optional cu un cost redus dar care da calitate sistemului de inchidere


ELECTROMAGNETII cu buton

si ancora de otel ce se fixeaza pe foaia de usa,

24V / 60 kg Conform standard EN 1155. Se poate conecta la o unitate de control.

EXTENSII PENTRU CADRU sunt confectionate din otel galvanizat vopsit in aceeasi culoare ca usa si se fixeaza cu suruburi. Se livreaza neasamblata impreuna cu elementele de legatura taiate la 45° si corniere. Disponibil pentru orice orice grosime de zid.

PROFILUL SUPERIOR lacuit RAL 9010

se instaleaza ca protectie pe partea superioarei a cadrului de usa

reversibila EI2 60 – EI2 120 si metalica pentru a se uniformiza cu cele doua parti verticale ale cadrului, incluzand niturile. Profilul se poate monta si ulterior dupa instalarea usii.


Finisari Culori speciale din gama RAL Usile au foaia din otel si sunt vopsite in RAL 9010 cu pudre poliesterice in camp electrostatic. Culoarea poate fi aleasa dintre urmatoarele disponibile: Culori simple PVC Folosirea filmului de protectie colorat din PVC pentru usile de otel. Finisarea este potrivita pentru interior si exterior. Urmatoarele 12 culori sunt disponibile: rosu, crem, albastru,fildes, albastru deschis, verde inchis, galben,turcoaz, bordo, gri grafit, gri inchis, alb. Toate finisajele sunt in relief precum in foto. Latimea maxima a peretului este de 1090 per foaie de usa. Rama si profilele pentru ferestre sunt vopsite intr-un RAL apropiat.

Vopsirea cu pudre poliesterice in camp electrostatic cu finisaje semi lucioase pentru rama si foaia de usa. Toate culorile de RAL sunt disponibile exceptand cele perlate si fosforescente. Finisarea se preteaza in special pentru usile de interior, cele de exterior isi pierd culoarea in timp din cauza expunerii la soare. Culori pvc de imitare aluminiu si inox/Pvc imitation aluminium and stainless steel Folosirea filmului de protectie ce imita aluminiu si inoxul din PVC. Potrivit pentru exterior si interior. 3 culori sunt disponibile cu diferite finisaje: F23 gri aluminiu in relief, F16 aluminiu lucios, F12 inox lucios. Latimea maxima a peretului este de 1090 per foaie de usa. Rama si profilele pentru ferestre sunt vopsite in RAL 9007 lucios.

Imitatie lemn PVC/ PVC imitation wood Folosirea filmului de protectie ce imita lemnul din PVC. Potrivit pentru exterior si interior. 8 tipuri de lemn sunt disponibile in acest catalog. Latimea maxima a peretului este de 1090 per foaie de usa. Rama si profilele pentru ferestre sunt vopsite in RAL8017 suprafata texturata.

www.analkoaluminium.ro/vopsitorie-in-camp-electrostatic


DIMENSIUNI Usile reversibile sunt disponibile in dimensiunile standard din lista de mai jos. Dimensiunile mentionate in oferte, conďŹ rmari de comanda si facturi se refera intotdeauna la golul de usa Lfm = A(latime) x Hfm=B(inaltime

Usile model DX-SX sunt disponibile in dimensiunile standard din lista de mai jos.

**Vezi pagina 4 pentru detalii tehnice**


TIPUL DE FIXARE AL CADRULUI Pentru usile reversibile sunt 2 feluri de sisteme de fixare : cleme fixate in ciment si suruburi autofiletante. Atunci cand se fixeaza cu ciment, clemele trebuie indoite. Cand se fixeaza cu suruburi autofiletante clema neindoita ajuta ca distantier, iar orificiul ei va fi folosit pentru surub, recomandat a fi de 12 cm lungime si diametru de 10 mm; aceastea se vor stabili in functie de grosimea peretului.

FIXARE CU CLEME SI CIMENT

FIXARE CU SURUBURI AUTOFILETANTE

POZITIA CLEMEI Stiind pozitia clemelor, daca se doreste, peretele poate fi pregatit pentru instalarea usii. Mai jos cateva schite pentru diverse tipuri de usi. POZITIA CLEMELOR: MODEL HANDED

EI 60

EI 120

UM

EI 120

UM

POZITIA CLEMELOR: USI REVERSIBIL

EI 60


OBSTACOLE Urmatoarele desene sunt pentru usile REVERSIBIL si HANDED in diferite pozitii de deschidere.

OBSTACOLE LA 90째

OBSTACOLE LA 125째

OBSTACOLE LA 180째


DRAWINGS FRONT VIEW


HORIZONTAL SECTION A-A FIRE RATED


HORIZONTAL SECTION A-A MULTIPURPOSE


VERTICAL SECTION B-B


FRAMES' DETAILED DIMENSIONS OF DOORS EI2 60 AND MULTIPURPOSE


FRAMES' DETAILED DIMENSIONS OF DOORS EI2 120


REVERSIBLE DOORS

DIMENSIONS Reversible doors are available in the below listed standard dimensions. Dimensions men oned in the orders, order conďŹ rma ons and invoices always refer to the wall opening dimension Lfm (width) x Hfm (height).


HANDED DOORS DX/SX Standard dimensions Single leaf


Double leaf EI2 60 and Mul purpose


Double leaf EI2 120


POSITION OF CLAMPS Knowing the posi on of clamps, if desired, walls can be prepared for the door's installa on. Herea er the drawings for the diямАerent types of doors. POSITION OF CLAMPS EI2 60

POSITION OF CLAMPS MULTIPURPOSE

POSITION OF CLAMPS EI2 120


FRAME FIXING TYPE For the reversible doors there are 2 types of cer fied frame fixing systems: clamps with mortar and expansion screws. When fixing with mortar the clamps have to be bent out. When fixing with expansion screws the not bent-out clamp will help as a distancer and the hole on it will be used for the expansion screw, suggested type length 12 cm. and diameter 10 mm. depending anyhow on type of wall. FIXING WITH CLAMPS AND MORTAR

FIXING WITH EXPANSION SCREWS


ENCUMBRANCES Following the drawings of the reversible door’s encumbrances at different opening posi ons.


ENCUMBRANCES AT 90째


ENCUMBRANCES AT 180째


SLIDING DOORS SCOPE OF SLIDING DOORS FIRE RATED Sliding fire rated doors are normally used for large openings in fire rated walls of buildings like industrial warehouses, factory sheds, malls, garages, hangars, fair halls and similar where forkli s or bigger transporta on means or goods have to pass through. They are used also in smaller formats because their encumbrances while opening are less if compared to normal hinged doors.

DESCRIPTION OF SLIDING DOORS Metallic doors tested according to the standard UNI 9723 for low traffic purposes composed of rail for upper side made of profiled high resistance steel with low fric on carriages pre-drilled for the fastening with screws or expansion screws. Special labyrinths against fire and smoke penetra on. Leaves made of modular panels flush joining of double metal sheet with special fire figh ng core total thickness 80 mm (120 mm for the version 180 minutes of resistance) without lock and recessed handles on both sides. Gate without sill, lower edge of the leaves with cavity for a floor-bolt to slide in it to install beyond the wall opening. Counterweight for the self closing of the gate with rope and thermal fuse. If ordered with electromagnet the thermal fuse is omi ed. Protec on casing made of press-folded steel sheets for the upper rail and the counter-weight. Thermo expanding gaskets on all overlapping labyrinths and under the leaf. Primer varnishing with epoxypolyester powders oven hardened light grey RAL 7035. Packing on disposable one-way metal containers. Manufactured dimensions: from small doors up to 18 sq.m. per leaf. Weight approx 45 kg. /sq.m. Conformity mark metallic label. Copy of cer ficate or homologa on. Conformity declara on. Booklet with installa on and maintenance instruc ons. Door suitable for internal uses without strong air-draughts to be installed either on one or the other side of a flush and plumb wall. Assemble by qualified staff only.


DRAWINGS OF BASIC MODELS Sliding door REI 120 1 leaf - normal version) 1 LEAF FRONT VIEW

1 LEAF HORIZONTAL SECTION

1 LEAF VERTICAL SECTION


Sliding door REI 120 1 leaf – version with opposite side counter-weight 1 LEAF OPPOSTE SIDE COUNTER-WEIGHT

Sliding door REI 120 2 leaves – normal version. 2 LEAVES FRONT VIEW

2 LEAVES HORIZONTAL SECTION

2 LEAVES VERTICAL SECTION


Monolateral telescopic sliding door REI 120 - normal version. MONOLATERAL TELESCOPIC FRONT VIEW

MONOLATERAL TELESCOPIC HORIZONTAL SECTION

MONOLATERAL TELESCOPIC VERTICAL SECTION


Monolateral telescopic sliding door REI 120 - with opposite side counter-weight. MONOLATERAL TELESCOPIC OPPOSITE SIDE COUNTER-WEIGHT

BILATERAL TELESCOPIC FRONT VIEW

BILATERAL TELESCOPIC HORIZONTAL SECTION

BILATERAL TELESCOPIC VERTICAL SECTION


Sliding door REI 180 1 leaf – normal version. 1 LEAF 180 FRONT VIEW

1 LEAF 180 HORIZONTAL SECTION

1 LEAF 180 VERTICAL SECTION


Sliding door REI 180 1 leaf – with opposite side counter-weight. 1 LEAF 180 OPPOSITE SIDE COUNTER-WEIGHT

VARIATIONS TO THE BASIC MODELS FOR ADAPTING TO PARTICULAR CASES Addi on of “Beam within height” for top side for all sliding doors except the REI 180. BEAM WITHIN HEIGHT FOR SLIDING DOOR

BEAM WITHIN HEIGHT FOR TELESCOPIC DOOR


Sliding door REI 120 1 leaf – off axis counter-weight. 1 LEAF OFF AXIS COUNTER-WEIGHT

Sliding door REI 120 1 leaf – opposite side and off axis counterweight. 1 LEAF OPPOSITE SIDE AND OFF AXIS COUNTER-WEIGHT

Sliding door REI 120 2 leaves – off axis counter-weights. 2 LEAVES OFF AXIS COUNTER-WEIGHTS


A er having chosen the type of sliding gate the accessories and other details can be decided. The compulsory accessories needed for the safety or due to the door’s dimensions are: SAM SHOCK ABSORBER, to mi gate the final stroke of the leaf on the frame.

V.T. VISCONTROLLER (CRUISE CONTROL) breaking device, to avoid accelera on of leaf and keep constant the closing speed to approx 30 cm/second.

SIZES “NORMAL” or “SP” or “R” if the length of the leaf/leaves is much more than the height. Rules for the use of “SIZES”: Maximum width of wall opening LN without “SIZES” = (HN - 800) x 2 Maximum width of wall opening LN with “SIZES NORMAL” = (HN - 800) x4 Maximum width of wall opening LN with “SIZES SP” = (HN - 1150) x 6 Width wall opening LN with “SIZES R” = over previous case


SIZES MULTIPLIER

BEAM WITHIN HEIGHT if there is no por on of ver cal structure above the opening to fasten the sliding rail and a suppor ng beam must be created. Beam of metal tubular sec on mm 100 x 250 to fasten to the ceiling or to the ver cal walls at side. Plasterboard coverage mm 25 thick to be installed on site at customer’s expenses. BEAM WITHIN HEIGHT


Op onal accessories

ELECTROMAGNETS 24 V d.c. 3 types with dierent retaining strength depending on leaf’s dimensions.

NC RELEASE BUTTON.

FIRUX I.S.D SUPPLIER control device, controls the electromagnet/s and includes 2 thermal detectors. There are plugs to connect more heath or smoke detectors not included in the price, choice of type and sensibility le to the client, accessory available on the market or quoted by us to request.


DIAGRAM

PEDESTRIAN DOOR 2 sizes available with standard threshold mm 92 or with depressed threshold mm 32 (extra price) or without threshold (higher extra price), with or without Slash model panic crossbar. In case of pull-to-exit pedestrian door and panic bar or generally push-toexit pedestrian door all the gate must be distanced from the wall by a compulsory SPACER 60 mm.

THRESHOLDS MM


SPACER MM 60

NIGHT LOCK

SPECIAL DOOR STOP, in case right a er the closing side there is an obstacle for example a pillar.

SUPPORTING METAL STRUCTURE custom made for the specific case of the client made of metallic tubular sec on mm 100 x 250 to fasten to the ceiling or to the ver cal walls at side. The structure can be filled by client with fire rated blocks or plasterboards. EXAMPLE OF SUPPORTING METAL STRUCTURE


SPECIAL FINISHING COLOR to choice from RAL range. CLOSING BY THERMAL FUSE OR ELECTROMAGNET The sliding door must be closed when a fire breaks out. If in that moment the gate is open the counter-weight by means of the accumulated gravity has the force to close the door but it must be controlled by a suitable device intervening at the appropriate me. There are two devices that fulfill this task, the thermal fuse and the electromagnet. The thermal fuse works mechanically (it melts at approx 120°C) and is only sensible to heat. The electromagnet is electrically operated and can be sensible to heat and smoke. The choice requested at order me of the gate is up to the buyer who assumes responsibility for it.

NEED OF V.T. VISCONTROLLER (CRUISE CONTROL) BREAKING DEVICE Without a breaking device sliding doors close accelera ng the speed of the leaves, the wider they are the more the speed increases and the bigger the more heavy. This can be very dangerous for people passing through. For this reason they have to be fi ed with a device which controls the closing speed. This task is fulfilled by the V.T. VISCONTROLLER which limits the speed to approx 1 meter every 4 seconds.

Being op on of the client to buy a similar device from another supplier the client is allowed to order doors without breaking device. In this case the client has to send us following declara on issued at our name together with the order: “With reference to the order of ….. pieces of fire rated sliding doors of dimensions………the underwri en company confirms to order them to Endoors srl. without breaking devices and exonerates Endoors srl. from any responsibility which may arise from the missing of such devices which will be provided by another supplier and confirming to be aware that a braking device has to be installed and adjusted by skilled personnel only. Date, seal and signature”


Analko Aluminium Industry SRL: Sos. Prelungirea Giurgiului nr.33A:Tel: 021/4930503; 021/4930512 Fax: 021/4930502 .Web: www.analkodoors.ro

PARTENERII:

Profile for Analko Aluminium Industry

Usi metalice - Analko  

Ușile rezistente la foc sunt uși destinate izolării în caz de incendiu a unor încăperi în clădiri rezidențiale, industriale sau de birouri.

Usi metalice - Analko  

Ușile rezistente la foc sunt uși destinate izolării în caz de incendiu a unor încăperi în clădiri rezidențiale, industriale sau de birouri.

Profile for analko
Advertisement